Primit astazi, aici, pe blog, de la Mihai. Spune asa:

”Se tot discuta despre cresterea nejustificata (in ultimii ani) a pensiilor.

S-a intrebat cineva daca este JUSTIFICATA fiind corelata cu cresterea TUTUROR preturilor?

S-a intrebat sau se intreaba cineva cum se poate trai cu o pensie de 6-7 si chiar 10 milioane?

Se intreaba cineva cum vor putea sa traiasca pensionarii dupa ce subventia la apa calda si caldura va fi ridicata? Dupa ce subventia pentru transportul in comun va fi taiata? Dupa ce toate preturile vor exploda?

Se intreaba cineva sau se doreste un genocid fara precedent in istoria cunoscuta a omenirii?

NB:
cineva= persoanele cu putere de decizie din Romania”

Eu stiu că suprapopularea blogului cu mesaje pe tema seniorilor nostri nu face bine la ”trafic”. Stiu că multi dintre cititorii tineri ai acestui blog pot găsi discursul meu ”uncool”. Stiu că bătrânii n-au, statistic vorbind, un acces semnificativ la internet si nu ”navigheza” pe bloguri. Dar asta trebuie făcut acum. Despre asta trebuie vorbit. Asa e drept. Asa e corect. Solutia reducerii pensiilor si a salariilor prezentată de Traian Băsescu trebuie stopată; trebuie înlocuită cu solutii mai putin comode pentru guvernanti (ce-i mai comod decât să tai o pensie sau un salariu?) si mai putin dureroase pentru guvernati. Nu e o glumă, nu e un moft, nu e o cochetărie electorală: multi români nu vor putea supravietui fizic reducerii atât de drastice a veniturilor lor.

Si, atunci când vom reusi, vom putea redeveni ”cool”.

47 COMENTARII

  1. @DV: iau pensionarului reprezentat de bunicul si bunica mea. Pensia bunicului meu este de 1100 lei. Bunica mea nu are pensia si beneficiaza doar de asigurarea minima de sanatate deoarece a fost casnica toata viata. Amandoi au aproape 80 de ani (78 si 79). Din acesti bani, trebuie sa plateasca intretinerea apartamentului+alte cheltuieli, mancarea zilnica+medicamente si sa puna ceva pentru „viitor” daca ma intelegeti.
    Cand spun cuiva ca bunicul meu are o pensie de 11milioane/1100 lei, imi spune ca e mult. Cand ii spun ca e pentru 2 persoane, e prea putin. Daca dispar subventiile (si acum cu coplata in sistemul medical), mi-e teama ca vor disparea si bunicii mei (care m-au crescut o buna parte din viata mea cand mama mea muncind de dimineata pana seara). Parerea mea e ca m-au crescut destul de bine.
    Nimeni nu merita sa moara pentru ca tara e guvernata prost.

    Si zic din nou..nu e de vina un singur partid..ci intreaga clasa politica (fara nici o aluzie). Au fost facute alegeri gresite in toate momentele, au fost promovati oameni gresiti in momente nepotrivite.

    Cum ii spuneam si lui andron in articolul precedent („Copiati – dar macar copiati bine”), ar trebui promovati cei care au idei si stiu sa le implementeze. Tara are nevoie de specialisti, nu de politicieni.
    Pacat ca 50% din tara e lasata de izbeliste cand exista atat de multe solutii…

  2. Azi am primit pe mail un document in care cu stupoare am vazut ca in tara in care pensionarii si bugetarii sunt sacrificati,printre cei care accepta acest lucru sunt si cei 335 de deputati care pentru luna martie au incasat 1.731.460 de euro(7.229.885 ron).Noi,astia bogatii de pensionari(eu sunt pensionara,si nu pentru ca vreau) si bugetari,putem sa mai renuntam la 15-25%din nici 1.000ron,sa mancam in continuare tacamuri de pui si legume cu pret redus,sa ne mai reducem painea cea de toate zilele,pentru ca politicienii sa huzureasca,ca „tigareta” cinci,sase,sau a cata o fii sa infloreasca,marii datornici la buget sa aiba anulate datoriile,doar pe noi nu ne iarta nici statul,si se pare ca nici bunul Dumnezeu.Daca tot ii incurcam atat de mult pe politicieni(stiti bine la care din ei ma refer si de ce culoare) si pe”bunul tatuc”,de ce nu ne eutanasiaza,macar sa nu ne mai chinuie,doar la medic trebuie sa-ti programezi bolile,altfel nu te poate primi,ca asa e noua lege..Sanatate-Nu,Educatie-Nu,Agricultura-Nu,Asistenta sociala-Nu,Drumuri si transporturi-Nu,Industie-Nu,Sistem privat-pe moarte,totul doar pentru portocalii.

  3. eu cred ca e solidaritate de varsta. contagiune sociala se cheama . oricum cool e sa ai argumente logice plauzibile si irefutabile cand sustii o cauza. Ceea ce in confruntarea Voiculescu vs Vladescu nu am prea vazut din partea lui DV . o abureala politicianista si o fixatie mai mult sau mai putin corecta pe Basescu nu tine loc argumente. cel putin la scaderea de 1% v-a facut praf . numai bine

  4. Domnule Voiculescu,
    Cu certitudine acesti conducatori nu au mila fata de poporul sau.
    Ei doar sunt protectorii grupurilor lor de interese, atat.
    Totodata vi se pare normal ca la 20 de ani de la Revolutie, finul presedintelui Basescu, Ghe. Falca primarul Aradului sa interzica organizarea oricarui miting in municipiu?
    Va dau link-ul cu pozele din sedinta unde astazi s-a incercat stoparea acestei hotarari dictatoriale.
    Eu personal doream ca maine sa particip ca si simplu cetatean la aceasta manifestatie iar acest domn imi interzice acest drept democratic. Ma forteaza domnule Voiculescu sa fac o ilegalitate, trebuie sa-mi strig in fata primariei doleantele, asta voi face, sper ca vor fi si altii alaturi de mine:
    http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/cu-masurile-anti-criza-pe-tapet/cn/news-20100518-06435279

  5. Sa ne convinga de solutii,d-l Boc s-a pregatit
    Si la oglinda din baie, ieri, discursuri a rostit ;
    Dar astazi, pe la gura, va trebui incontinuu sters,
    Deci mamele-i sa-i dea si lui cate-un …pampers.

  6. „ce-i mai comod decât să tai o pensie sau un S A L A R I U ?”

    Banuiesc ca asta a fost si intrebarea de pe boticurile tuturor muncitorilor dvs. cand le-ati redus, succesiv, portia de „oase”.
    Ati fost primul !

    „multi români nu vor putea supravietui fizic reducerii atât de drastice a veniturilor lor”.

    Gabi Firea ridica coada dupa episodul nefericit cu Vladescu: „daca maine vor iesi doar 20000 de oameni in strada atunci guvernul Boc cel Rau va trimite la FMI scrisoarea nenorocita cu reduceri…daca vor iesi 50000 – 60000 atunci Boc cel Rau n-o va mai trimite si in tara va fi minunat”.
    Antena 1 prezinta animat o harta cu dispozitivul sindical din fata guvernului: 15000 BNS spate, 20000 Cartel Alfa stanga, 10000 ortaci fata, 15000 Meridian dreapta, un soare fara nori si 20 grade Celsius stanga sus.Voce: maine 19 mai va fi o zi foarte frumoasa de primavara.

    COOL !!!!!!!!!

  7. Ironia este ca cel care a scris acele rinduri poate nu se incadreaza in categoria celor foarte tineri, ci doar in categoria celor tineri (35 de ani), fiind fiul – somer – al unei mame – pensionare.

    Si, desi pare greu de crezut, sint multi tineri carora le pasa atit de cei care i-au crescut, cit si de copii.
    Din motive obiective sau subiective, depinde de care parte a „baricadei” ne aflam, ei sint foarte rar vazuti si auziti.

    Avind mijloacele necesare, sper sa luptati in continuare pentru drepturile batrinilor si copiilor!

  8. Eu unul judec economia dupa modelul fermei de gaini ouatoare. PIB-ul sunt nr. de oua. Din ouale alea trebuie sa traiasca in primul rand gainile, ingrijitorii, muncitorii de la ferma, sa aibe profit si familia patronului. Daca vrem ca pruncii familiei/fermei sa faca scoala, trebuie sa gandim un procent din ouale alea, pe care sa le vindem la piata si banii sa-i pastram DOAR pentru a plati invatatorul care vine de la oras sa faca scoala cu copiii. Daca vrem ca in viitor sa avem si de facultate, trebuie ca o parte din banii luati pe ouale vandute sa fie destinate investitiilor in ferma, astfel incat sa producem in viitor si mai multe oua. Si tot asa.

    Ei bine, pensionarii de azi sunt cei care au construit mai bine de jumatate din ferma, asa cum o avem acum. Ba chiar mai mult. Ei, in loc sa-si indoape burta cu oua pana sa dea in hepatita, au cotizat la fondul de pensii. Ne-au tinut pe noi in scoala. Le-au dat leafa secretarilor de partid si trepadusilor care acum sunt prosperi oameni de afaceri, senatori, ziaristi. Unii dintre acesti secretari de partid, au pus mana prin tot felul de tertipuri pe halci mari din ferma. Pe unele sectoare le-au sabotat pana au devenit bietele gaini neproductive si s-a ajuns la faliment. Atunci au cumparat ei sectorul de ferma pe doi lei, au dat gainile la sapun si au facut parc rezidential. Asta e doar un exemplu. In principal, astia au pus mana pe ce au construit actualii pensionari si acum s-au trezit bogati. Bineinteles, ca oua nu se mai produc destule nici sa hraneasca populatia deja crescuta ce sa mai vorbim de vandut la piata, ca sa avem bani de investitii, de educatie, de cercetare pentru oua mai bune si mai ecologice. Ba mai mult, ne imprumutam masiv si la Fondul Ouator International. In concluzie, gaina e moarta in cotetz, cotetzul e in proprietatea oportunistilor mafioti, iar pentru pensionari, profesori sau medici nu a mai ramas macar de-o omleta. De aici se trage toata problema. Si nu cred ca mai poate gasi nimeni solutie la integrala asta complicata.

    Rara Avis.

  9. Intr-adevar, e spinoasa decizia cu reducerea pensiilor.Chiar si cea cu reducerea salariilor.Dar Dl.Premier Boc a vrut sa reduca pensiile care aveaiu ca baza de calcul alta decat acel principiu consacrat al contributivitatii…altfel de ce as mai lucra 40 de ani, daca oricum pensia mi-o da ultimul salariu dinaintea lunii in care ma voi pensiona?
    Si striga ei, pensionarii, cum ca unde e contributia lor la fondul de pensii, dar pe parintii, bunicii acestor pensionari cine i-a „tinut”, din ce fond au avut dansii pensi…simplu : din contributiile pe care le tot striga dumnealor.
    Iar mamicile au dreptate…daca recent (nu am cautat acea dispozitie-lege-ce-o fi care le-a modificat calculul indemnizatiei de crestere a copilului, insa, oricum, pentru mamicile cu venit minim legislatia anterioara cred ca era mai avantajoasa…) li s-a marit aceasta indemnizatie…Daca, insa in acel act normativ se prevedea ca se aplica atat timp cat PIB-ul permite, atunci stiau ca e o masura provizorie….
    Ne-au lipsit strategiile pe 5-10 ani.
    A.S.R. Principele Radu al Romaniei stiu ca avea o viziune pe 20 de ani pentru tzarishoara…dar l-au „scos” /s-a retras atunci din cursa electorala…
    Acum, azi, din nou bucurestiul va suferi de…aglomeratie si, sa speram ca magazinele particulare, bancile private, restaurantele particulare si alte sedii private bucurestene nu vor avea de suferit de pe urma spectrului foametei care-i bantuie pe sindicalistii bugetari romani…care bugetari ar putea sta lunar in concediu cate o saptamana pt. ca unii din colegii lor sa nu fie dati afara (atunci nici vacantele elevilor si studentilor n-ar mai fi astfel asezate in calendar, cum sunt acum. Cu medicii ar fi mai ciudat fiindca daca sunt maternitati prin localitatile mai mici care au un singur doctor ginecolog, asta inseamna ca bebelusul nenascut sa…astepte terminarea saptamanii fara plata a doctorului ca sa se nasca…)
    Vdm ce-o mai fi…
    http://www.youtube.com/watch?v=OaoneCFF8x0 -este de pe discul, Electrecord al compozitorului si interpretului superinspirat din clipul de pe youtube, cu tema povestii „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”.
    Auditie vizionativa placuta !

  10. P.S. Domnule Profesor Dan Voiculescu, de ce antenele nu promoveaza Partidul Conservator Z I L N I C -timp de 2 ani de zile sa zicem- si poate ati reusi sa atrageti si alti oameni inteligenti si cu valoare catre acest partid? Oare Dl.D.C. nu a venit cu o astfel de propunere catre antene?
    Stiu ca si in teritoriu sunt posturi locale ale antenei1, poate si ale antenei 3.Si poate …Camelia ar accepta sa o faca gratuit aceasta promovare ( ar putea fi partidul cel mai mediatizat si totodata, inclusiv sedintele ar putea fi transmise live, sau…ma rog, cat de live s-ar putea transmite…)….zic…
    P.P.S. cu mintiuca mea atata pot, „chiar daca inca nu e de actualitate” (cum mi-ati scris prin e-mail cu ceva timp in urma ca raspuns la o idee a mea…)

  11. off-topic
    Mai nou la medicul de familie poti ajunge doar in urma unei programari prealabile.
    Mi s-a imbolnavit fetita zilele astea – fara programare emdicul de familie nu a primit-o. A zis ca daca e urgenta – mergeti la urgenta. Iar medicul de la urgente nu elibereaza medicamente compensate si nici nu da adeverinte medicale pentru gradinita.
    Copil de 3 ani, temperatura 40 , cu dureri de cap, greturi etc.(cabinetul emdicului de familie se afla la 20 m. de locuinta)

    Ma intreb…indiferent de salariul pe care-l are acest medic….de ce se incalca codul etic profesional? De ce a refuza sa vada un copil bolnav?

    Nu a fost nici o problema – am achitat medicamentele singur, chiar daca sunt „solidar” (e la moda acum acest cuvant) si achit impozitele „total pentru altii” (insa presupun ca nu sunt singurul patit), dar nu e normal ca nici macar sa nu vrei sa vezi ce are copilul.!
    Medicina lui peste.Cred ca sistemul sufera mutatii…Cred ca sunt tot mai putini OAMENI., oameni ce pe parcurs se transforma in hiene.

    Guvernantii ar vedea solutionarea acestei probleme prin marirea de taxe…la fel si PSD-ul. Oare va ajuta?

    E si asta o problema vitala…intrucat poti sa mori cu zile plimbandu-te de la un medic la altul, nemaivorbind de faptul ca daca mergi la 3 medici diferiti primesti 3 diagnosticuri diferite – ca si la service-urile auto.
    Daca ar exista posibilitatea ca o parte din taxele achitate sa le achiti ” la o clinica privata” sub forma de abonament…cred ca ar exista o alternativa viabila la sistemul falimentar de stat.
    Altfel, trebuie sa achiti la stat „solidar” intregul buchet de taxe, iar la privat – din ce-ti mai ramane., dupa impozitare.

    Asa cum am mai spus si mai anterior, greva fiscala este solutia pentru ai obliga pe managerii acestei tari sa gandeasca si sa reformeze domeniile pentru care ei sunt platiti sa o faca.

    Insa la noi totul se face – vorba lui Vladescu – „sa dea bine la FMI”, timp in care gunoiul e la noi in casa, sub pres.

  12. Cand cumetria si nepotismul vor fi foarte rar intalnite, atunci putem spune ca este un pic mai bine…

    Daca statul roman taie si iar taie, taie totul si subventii si salarii, pensii, doar preturile nu le taie, atunci, statul doar incaseaza ? si asteapta o evaziune fiscala mai mica ?

    Probabil greseala lui Basescu a fost sa taie peste tot, pai, cum imi faci mie probleme si familiei mele si dupa aia ma chemi sa te pazesc ?.

    Sunt convins ca romania acum, este intr-o situatie asa delicata in cat nici nu ne putem imagina, au facut atatea cheltuieli aberante si probabil a trebuit sa plateasca factura campaniiei extrem de agresive pe care au avut-o la alegeri.

    Sa nu fiu aberant, poate ar trebui sa fiu solidar cu cel care ma conduce, poate are dreptate, poate ii este greu, poate trebuie sa inteleg ca traversam momente absolut ciudate… INTELEG – Dar nu inteleg cum si cine s-a gandit sa cheltuiasca 500 milioane de euro pe o pagina web, cu functii speciale si diverse sisteme speciale, nu are cum sa coste atat.. La faza asta am simtit ca sunt scuipat in fata…

  13. o emisiune cu badea,gadea,citacu,stan,dvs si de partea cealalta baselu’..pffffff rating 100 :)))

  14. @andron:mi se pare revoltator ca, in noua lege a „coplatii”, urgentele de genul asta sa nu fie mentionate ca exceptii. Presupun ca si medicul de familie e un dobitoc (scuzati cuvantul, dar altul nu poaate fi folosit). Trebuia sa nu se gandeasca doar la propriul buzunar. Coplata nici nu e in vigoare inca si ei deja o implementeaza.

    Legat tot de acest subiect: doctorand, 27 de ani, bolnav de epilepsie, bursa 1850 de lei, redusa la 600 de lei (cum am mentionat din fonduri europene ->vezi situatia AMPOSDRU). Acesta trebuie ca, odata la 3 luni, sa mearga la medicul de familie pentru a-si ridica reteta, fiind bolnav cronic (compensata sau gratuita, in functie de luna). In acest nou sistem, trebuie sa isi faca programare cu „n” zile inainte. In aceste „n” zile, ramane fara tratament (posibil sa faca 1-2-3 crize), iar farmacia de unde isi ia pastilele sa ramana fara bani de compensate, desi farmacista il cunoaste de 6-7 ani si are „grija” de el intotdeauna (foarte de treaba farmacista:) ).
    Cum va imbunatati noul sistem introdus de Guvernarea PD-L situatia acestui tanar? I va micsora numarul de crize? Nu. Dupa o perioada de aproape un an fara crize, acestea vor reaparea in cateva zile fara pastile.
    Ii va aduce bani in buzunar? Nu. Dupa micsorarea bursei, va fi nevoit sa plateasca si pentru consultatie (pentru a nu ajunge in situatia de a ramane fara pastile) si probabil pentru pastile (pentru ca nu vor exista bani pentru compensate).

    andron, ai dreptate. Mai bine am cotiza la privat. Macar acolo daca nu ne-ar conveni ceva ne-am putea retrage oricand si reorienta. Am putea face plangere sau da in judecata pe cel raspunzator pentru calitatea proasta a serviciilor.
    Dar, in sistemul de stat, ce poti face? Mi-as face asigurare medicala privata daca as avea bani destui (sunt clinici bune in sistem si asigurari foarte bune), dar imi ia statul banii ca sa ma asigure „medical”.
    Sunt tare curios ce s-ar intampla cu sistemul de stat daca s-ar da o lege prin care contributiile catre stat ar fi facultative.

  15. @Codrin
    pai uita-te ce se intampla cu pensiile private obligatorii….vor sa reduca de la 2.5% la 0.5% ca nu au bani de pensii….Dar pe mine nu ma intereseaza acest aspect! Nu sunt deacord ca incompetenta lor sa fie achitata suplimentar de catre mine si copiii mei.

    NU e treaba mea sa gestionez banii din fondul de pensii.! Altii primesc bani pentru asta.Proasta gestionare ar trebui pedepsita penal.

    Ca si cum nu ar fi indeajuns ca din cauza crizei politice valoarea portofoliilor acumulate la pachetele de pensii private este intr-o descrestere constanta…mai si reduc si contributia lunara absoluta. Foarte „inteligenta” miscare. Populista si bolsevica i-as spune eu. – Mai adaugam 2% pentru „FONDUL NATIONAL DE RISIPA”

  16. Nici vorba sa fiu de acord cu dumneavoastra.
    in 2005 bunica avea o pensie de 70 de ron. in 2010 a ajuns la 350. Faptul ca tara a intrat in jocul speculatiilor mondiale si trebuie sa-i reduca 15% nu-i asa o mare catastrofa. Nu-i o mare catastrofa de la mansarda unui om care intelege si nu se prinde in jocurile politicianiste. Nici macar acei 350 de ron nu sunt suficienti unui trai decent… pt ca acum 2 luni a trebuit sa-si cumpere medicamente de 120 de lei. Ghici cine i-a cumparat?
    S-a abuzat de stat in privinta pensiilor… multe is luate pe nedrept. multe is umflate asa cum era economia noastra. Despre bugetari? sa fim seriosi… domnule Dan Voiculescu, ma angajati la dumneavoastra sa plimb hartiile? Iar daca nu imi convine remuneratia… sa va trag la raspundere, sa va injur… etc… ca doar dumneavoastra castigati mai mult de pe urma „plimbatului meu de hartii”. Putin adevar nu strica.

  17. sa vorbim despre colectarea tva? :) corporatistilor le surade acest lucru… dar asta nu inseamna tocmai patriotism. evident, prin prisma increngaturilor economice, mondiale.
    :) sa vorbim despre asistenti si asistati social? am in familie… si… este normal sa nu accept ajustarea venitului… tocmai din cauza unor abuzuri a medicilor spagari ce pun stampila „pseudo-handicapati” pe oamenii normali. Lumea spune ca guvernele is vinovate. Pe draq! medicul corupt este vinovat.
    Guvernele is vinovate ca drumurile arata cum arata? da’ ce naiba, boc si tariceanu asfalteaza? banii vin de sus… si se pierd datorita nepotismelor.
    Ce nu stie opinia publica? este necesara privatizarea intreprinderilor de stat. alea care mai exista trebuie privatizate… altel tot incompetenti vor manca bani publici… si o sa iasa cu pampersi folositi in strada… pentru ca un vanzator la un chiosc de ziare are salariu mai mic decat indemnizatia unei mame ce isi creste copilul.
    inechitatile sociale sunt la ordinea zilei.

  18. Ceea ce se intampla este intr-adevar un genocid … insa nimeni nu-i judeca si deci, nimeni nu va plati! Daca tot aveti niste bani, nu puteti plati niste avocati sa-i dati in judecata? Ce fac ei nu are nici o incadrare in penal? Sunt dispus sa cotizez si eu cu bani pentru un avocat … Pana vor pleca ei, in urma alegerilor .. astia fac Romania praf … apoi vor rade la noi de pe Coasta de Azur, jucand table.

  19. Scuze dar ce legatura are valoarea punctului de pensie corelata cu salariul mediu pe economie???? Nu ar trebui corelata doar cu suma de bani pe care a platit-o in calitate de salariat??? Toti vorbim de marirea pensiiilor!!! De unde oameni buni???? Oamenii aia au contribuit cu o suma x de bani. Doar suma aia o pot primi inapoi. Orice suma mai mare inseamna ca trebuie sa o platim noi salariatii actuali prin contributii mai mari la CAS. In 2009 a crescut contributia la CAS de la 9,5 la 10,5% din salariul brut numai pentru salariat. Sa inteleg ca au marit contributia ca sa ne dea o pensie mai mare sau ca sa finanteze deficitul bugetului de pensii???

  20. ce ar insemna demisia in bloc a parlamentarilor din opozitie ca protest solidar, ca si act de recunoastere a falimentului actualei clase politice, astfel incat in acest an sa se forteze un nou moment zero al societatii romanesti.
    daca tot suntem in rahat…daca tot se prevad blocaje necontrolabile – mai ales in conditiile in care tara este guvernata de acesti incompetenti- de ce nu am proceda la un gest onorabil, unul in urma caruia sa dam natiunii un drum corect ?

  21. Suntem un grup de salariati din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arges si dorim sa va sesizam unele nereguli ce se petrec in institutia in care lucram.
    Urmare a restructurarilor efectuate in inspectoratele de munca din toata tara in luna ianuarie 2010, in cadrul institutiei noastre au fost restructurate 13 persoane. Mentionam ca, in timp ce oameni ce aveau vechime in institutie, oameni care erau deja pregatiti pentru activitatea institutiei au fost dati afara, directorul coordonator al institutiei dl Nicolae Iulian angajeaza luna de luna alte persoane ce vin din randurile PDL sau preferati pur si simplu de ai dansului. Deasemenea mentionam ca la ora actuala avem o conducere ce nu are nimic in comun cu atributiile acestei institutii, ci numai cu afacerile ce se pot face pe langa. Directorii coordonatori adjuncti, Ghelmeci Lacramioara si Berevoianu Ciprian, sunt persoane ce au in prim plan alte activitati, gen sali de fitness, achizitionare si vanzare de haine in interiorul inspectoratului si alte activitati asemanatoare. Dl. Berevoianu Ciprian (nepot al dlui. subprefect Cirstoiu!) este cel ce cu cativa ani in urma, in timp ce era salariatul Casei Judetene de Pensii Arges, a fost pe prima pagina a ziarelor in scandalul de la Casa de Pensii Arges, dansand pe birouri, pe dosarele de pensii ale cetatenilor. Oare acestea sunt criteriile de competenta pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru o functie de conducere in institutiile publice ale Romaniei?!
    Sesizam comportamentul abuziv al directorului coordonator Nicolae Iulian, care si-a exprimat fatis nemultumirea ca posturile restructurate nu au fost mai multe pentru a putea scapa din institutie de toti oamenii care au avut ceva de spus impotriva abuzurilor pe care le face.
    De la momentul instalarii ca director coordonator, dl Nicolae a creat un haos in institutie, mutand abuziv oameni de pe un post pe altul, desi incadrarea acestora, conform legii, nu permitea acest lucru (exemple: inspectori de munca si inspectori mutati pe posturi de inspectori sociali, inspectori de munca mutati in compartimentul contabilitate asteptand momentul instalarii pe postul de sef serviciu financiar – dna. Barbu Elena, etc. – toate acestea sunt contrare legii potrivit careia functioneaza Inspectia Muncii!). Toate aceste lucruri au tarat institutia intr-un sir de procese. In momentul in care oameni de la resurse umane, de la compartimentul juridic, de la compartimentu financiar, etc. i-au explicat dlui. Nicolae ca ceea ce face este abuziv, acesta a inceput sa le faca tot felul de sicane pentru a-i determina sa plece din institutie. Dat fiind faptul ca pe cei care s-au incapatanat sa ramana nu a putut sa-i dea afara, a procedat la acordarea la finele anului 2009 a unui calificativ care sa le asigure acestora un loc pe lista urmatorilor disponibilizati, fara a tine cont de faptul ca sunt persoane care si-au facut tot timpul datoria in mod corect si legal.
    Deasemenea dorim sa precizam ca distribuirea stimulentelor lunare care oricum au devenit foarte mici, dar care ar mai ridica intr-o oarecare masura salariile si asa foarte mici (in cadrul institutiei exista personal care castiga pana in 1000-1100 RON net) se face de catre dl. Nicolae in mod preferential, neavand nicio legatura cu indeplinirea sarcinilor de serviciu pentru fiecare om.
    Principalii beneficiari ai acestor stimulente sunt oamenii care executa fara niciun comentariu toate ordinele abuzive ale directorului sau oameni care au o stransa legatura cu PDL, chiar daca acestia abia au venit in institutie de o luna – doua si cel putin pana la aceasta data, nu se stie care sunt sarcinile lor de serviciu sau daca aceste sarcini exista.
    Precizam ca cele mai mari stimulente si distantate bine de ale celorlalti salariati, sunt acordate secretarei dlui. Nicolae, dna. Stefan Florica, incadrata de altfel pe un post la resurse umane, post cu care de fapt nu are nimic in comun. Atitudinea acestei doamne este aceeasi cu cea a directorului coordonator, sfidand pe toata lumea si purtandu-se ingrozitor de urat cu colegii, dandu-le de inteles ca nu trebuie „suparata”. Dupa secretara, urmatorii „merituoasi” sunt soferii institutiei cu care dl. Nicolae isi rezolva toate „problemele”, folosind masinile de serviciu in scopuri personale, 7 zile pe saptamana. Credeti ca intr-o institutie activitatea este sustinuta in principal de secretara si soferi?! Pe aceeasi lista, cu merite deosebite, exista si functionari ai corpului de control (Barbulescu Nicolae, Tiroiu Anita, Mandoiu Rodica, Badulescu Camelia si altii) care executa cu sfintenie „directivele” directorului Nicolae, introducand in graficele de control firme stabilite dinainte de conducere si efectuand controale dirijate.
    Dorim de asemenea sa va atragem atentia asupra contractelor pe care ITM Arges le deruleaza de cand dl. Nicolae este director.
    Desi suntem intr-o situatie de criza, desi tot auzim atentionari despre reducerea cheltuielilor in sectorul bugetar (apropo! inca nu am inteles care au fost reducerile de cheltuieli cu personalul la ITM Arges, atata timp cat dl. director angajeaza intr-una), la ITM Arges se incheie contracte din ce in ce mai dubioase. Un exemplu relevant al acestei afirmatii sunt contractele de curatenie incheiate dupa pensionare femeii de serviciu (care castiga in jur la 600 RON pe luna). Valoarea lunara a acestor contracte este in jur de 4000 RON. Aceste contracte se schimba de la o luna la alta, de la o firma la alta, dar, ATENTIE!, doamna care face curat in institutie, NICULAEA VASILICA, isi schimba locul de munca in functie de firma cu care ITM incheie contract si, intamplator!!!!, aceasta doamna este ruda dlui. director Nicolae Iulian.
    Credeti ca sunt necesari 4000 RON pentru a face curatenie intr-o institutie? Mentionam ca ITM Arges mai are in afara de municipiul Pitesti, doua puncte de lucru la Campulung, respectiv Curtea de Arges, unde salariatii strang luna de luna bani din propriul salariu pentru a plati cate o femeie care vine din cand in cand sa faca curat si care nu are nicio legatura cu societatea cu care ITM Arges a incheiat un contract pe aceasta tema. In schimb, functionarii sunt obligati de director, sub amenintarea restructurarii, sa semneze hartii prin care confirma ca firma respectiva a facut curat.
    Atentionam de asemenea asupra contractului incheiat cu firma de paza REGENT SECURITY PRAHOVA (care nu are nici macar un punct de lucru in judetul Arges!) si careia ITM ii plateste lunar aceeasi suma de aproximativ 4000 RON pentru un agent care sta la intrarea in institutie. In favoarea acestei societati, dl. Nicolae Iulian a reziliat, inca de la instalarea in institutie, contractul castigat corect de GRUPUL QUARTZ caruia institutia ii platea circa 1400 RON lunar, ceea ce echivala cu salariul agentului care statea la ITM.
    Contractele de aceasta natura sunt la ordinea zilei la ITM, ele fiind incheiate si reziliate dupa bunul plac al directorului si in functie de cat este de avantajos pentru interesele sale personale. Functionarul care se ocupa de contractele de prestari de servicii si achizitii (Oproiu Irina) a fost scos din biroul in care functioneaza compartimentul financiar si mutata intr-un alt loc tocmai pentru ca aceste contracte sa nu mai fie monitorizate de compartimentul respectiv, unde dl. director considera ca are cele mai mari piedici in desfasurarea neregulilor sale.
    Lunar, dupa bunul plac al directorului Nicolae, ITM Arges cheltuie bani pe tot felul de achizitii fara rost, pe modificari ce se fac in interiorul cladirii fara rost, dar Boc si Basescu ne povestesc despre reducerea cheltuielilor bugetare. Care reducere? Lasam oamenii sa moara de foame pentru ca personaje ca Iulian Nicolae sa cheltuie banii publici in interese personale, probabil pentru a-si achita datoriile catre partidul care i-a oferit o functie de conducere. Daca s-ar face o verificare in institutiile publice, s-ar putea constata ca aceste cheltuieli cu personalul sunt mult sub cele facute cu contractele de achizitii si de servicii.

  22. @george_escu – Imi place mult cum vorbesti despre fiecare punct in parte si cum analizezi fiecare element, si te admir pentru asta. Se vede cum atingi subiectul direct la tinta fara abureli in plus.. SUPERB.. Un lucru nu ai mentionat, ca guvernantii nostri freaca foarte multi bani aiurea, ma refer aici la produse / servicii cu pana la 500 % mai scumpe decat in mod real. Hai sa te intreb 700.000 euro este normal pentru un stand la o expozitie ?, 500 milioane de euro pentru un site este ok ?, 150.000 euro pentru plimbarea ziaristilor prin tara de catre Udrea ?. Si ca astea sunt mult mai multe, sunt sume de ordinul miliardelor de euro aruncati chiar aiurea in directia clientelei politice..

    Banuiesc ca o sa imi spui ca aceste investitii sunt ok avand in vedere imaginea si …. bla bla bla.. Hai sa fiim responsabili, nu zic sa nu se taie, dar taie frate si de la jucariile tale..Imi este scarba de toti guvernanti care nu au un pic de decenta si bun simt atunci cand se joaca cu banul public, si cand o mai vad si pe pupaza aia cocotata pe doua ministere… am imaginea ideeala a volumului de ciordeala care se face. De ce nu spui ca , se putea evita o asemenea catastrofa daca Mizeriile care ne conduc erau un pic mai responsabili si cand faceau cheltuieli sa se uite daca in alta parte este mai ieftin…

  23. Bocănindu-ne ‘n urechi,
    Ca să nu uităm refrenul:
    -„Vă tăiem oricum din pâine”
    Ne-a transmis asear’ guvernul !

    Măi, să fie, de guvern :
    Ăştia vor să-i dam, să-i doară !
    Cum, in munca de teren,
    A simţit-o domnu’ Hoară !

  24. Domnule Voiculescu,
    Va rog gasiti o solutie si atacati la Curtea Constitutionala legea invatamantului ca JIGODIILE astea ne vand tara pentru 20 de voturi.

  25. PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

    Motiunea de cenzura a cetateanului roman

    Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual

    Programul „Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

    AJUNGE!

    Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

    NE-AM SATURAT:
    – sa suferim noi ca sa prospere ei;
    – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
    – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
    – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
    – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
    – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public

    Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
    E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea.

  26. @DV: comentariu off topic

    In perioada 27-28 mai, va avea loc la Palatul Parlamentului conferinta „Saptamana Europeana a IMM-urilor” organizata de Fundatia EuroLink – House of Europe. In cadrul acestui eveniment, vor fi acordate diplome de excelenta (Campioni Romani in Afaceri) pentru stimularea practica a inovatiei in afaceri etc.
    Pentru inovatie in afaceri, eu sunt cel care va primi diploma. Din pacate, dupa cum am mentionat anterior, in momentul de fata sunt in Belgia pentru a lucra la doctorat si a lucra la reformarea PAC post 2013 (ca membru Groupe de Brugges). Am nevoie de ajutor pentru ridicarea acestei diplome de excelenta.
    Exista 2 variante:
    1.O puteti ridica dvs. in locul meu (iar eu sa transmit un mesaj video ->vb cu Sever Avram, presedintele fundatiei organizatoare) si sa mi-o trimiteti, va rog:)? Sunteti unul dintre putinii pe care ii stiu care se afla „in apropiere”.
    2. Ma puteti ajuta sa gasesc o sponsorizare de 250 (300) euro pentru a ajunge la Bucuresti in acea perioada? Cum am mentionat (articolul anterior), bursa a fost taiata in jumatate (cardul meu arata o suma cu -).

  27. off-topic:
    Am citit stirea conform careia Dv.ii puneti la dispozitie un avion dotat corespunzator pentru transportul la Viena, Dnei.Amelia Antoniu…inima mi s-a umplut si mie, din nou, de recunostinta !
    Insa nu pot sa nu-mi pun intrebarea daca sotul artistei a facut demersuri la CNAS si daca i s-au rezolvat in regim de URGENTA (acel document E112 pe care, evident, niste bugetari trebuie sa-l completeze…) actele pentru tratament la o clinica straina ?!??? Parerea mea, desi tardiv mi-o exprim, este ca in clipa cand au pornit pentru a treia oara catre spital, trebuia pornit si acel demers.Pentru sanatatea Doamnei nu cred ca plangerea penala este ACUM solutia.
    Iar ca dansa sufera multi romani interventia interventiei prin spitale – cel putin asa pare din mass-media ca ar fi…Si chestia cu „sistem bolnav” , „economie bolnava” este sinistra.I-as spune mai degraba economie neglijata, sistem indolent incepand de la baze. -poate am eu o exprimare mai putin eleganta de data asta…

  28. Vreau sa ma inscriu in partidul D-vs.Cum se procedeaza?? Nu sunt bogata, ca sa pot cotiza cu sume mari, dar am suflet de roman, si sunt foarte, foarte, foarte suparata, pe astia care numai au niciun Dumnezeu.Vreau sa ajut cu ce pot la campania ANTIBASESCU.

    Cu stima!

  29. ….am apreciat cu mare placere gindul si propunerea Dl.Voiculescu referitor la masuri alternative la „masurile” luate de guvern in sensul in care trebuiesc taiate salarii cu 25 % si pensii cu 15 % . Cu tot respectul, chiar , armata NU face nimic, nu participa la inundatii, nu participa la ORDINEA PUBLICA, cu toate ca ar avea de invatat cite ceva despre masuri similare in LUPTE URBANE, chiar nu fac…nimic, vezi ultimii …20 de ani in care au tocat bani. Nici nu prea stiu de unde atit de mare respect pentru institutia Armatei, in afara de faptul ca unii din armata au preferat sa dea spaga sa mearga sa omoare oameni in teatre de operatii militare Straine, pentru a „..mentine ordinea” (??!) si faptul ca au fost trimisi in tara in cosciuge, spunindu-se de ei…ca erau niste „oameni tare cumsecade” dar care au plecat sa omoare niste oameni pentru a face rost de bani sa-si cumpere case…ca erau tineri si aveau familie si copii mici. Intre timp, alti Romani, merg pentru aceleasi motive la cules …capsuni.
    Am fost bucuros si cind Dl. Voiculescu ,apropiindu-se de un gind mai complex de-al meu, de a incepe in primul rind, prin a pune la treaba cit mai multe dintre BREVETELE DE INVENTATOR , care zac prin sertarele si dulapurile INVENTATORILOR, fara a folosi la NIMIC altceva decit la mingiierea orgoliului propriu cu putina recunostinta. Sigur ca multe dintre INVENTIILE acestora ar putea pune repede in miscare ,de la ateliere mici, private, la sectii foarte mari ale unor uzine. Produsele astfel fabricate ar avea real succes la export, fiind rezultatul unor inventii. Pentru a fabrica noile produse este nevoie de mina de lucru, deci s-ar mentine sau s-ar crea noi locuri de munca ce ar duce la diminuarea somajului. De asta eu personal, cred ca sinteti un paradox, Domnule Voiculescu, …cum este posibil sa ginditi masuri alternative atit de curate si viabile si in alt plan , sa aprobati emisiuni vulgare si frivole lipsite de orice valoare sociala in posturile de Televiziune si Radio pe care le detineti.
    Doua intrebari ce ar fitrebuit sa va puna pe ginduri ar trebui sa le aveti in vedere…. 1. cum este posibil ca un patron de media sa obtina asa de putine voturi ? si 2 ., daca nu este o eroare de calcul in a crede ca electoratul nu-l doreste pe Voiculescu fostul securist , sau pe Voiculescu care da populatiei programe de televiziune si radio , fara valoare sociala, intelectuala, crezind ca asta le dam pentru ca asta doreste ..PROSTIMEA.
    Cu respect,
    Dani-EL.

  30. STIMATE SUPER MOGUL !
    ACEST COMENTARIU MERITA SA FIE PUBLICAT. EL OFERA O ALTERNATIVA
    PENTRU ROMANIA SI ASIGURA TRIMITEREA IN PUSCARIE PANA LA SFARSITUL VIETII PENTRU TRAIAN BASESCU.

    REVOLUTIA BLOGURILOR ANTI BASESCU !
    APEL CATRE INTREGUL BLOG ROMANESC .

    BLOGUL A DEVENIT O ARMA POLITICA EXTRAORDINARA. Blogul si forma lui scurta Twiterul a fost elementul principal in miscatiile revolutionare din
    Moldova ……pana in Tibet. Blogul este la ales presedinte pe OBAMA si poate duce pe BASESCU LA PUSCARIE.
    Falsa modestie nu-si are locul in acest moment. Singur si fara nici un ajutor am deslantuit scandalul
    ICR New York. Chemarea politiei americana la expozitia la pornografica, antisemita si anti crestina a avut un inpact psihologic extraordinar. Cu tot riscul am ” spamat ” in premiera intregul blog romanesc, trimitind spre sute de bloguri un eveniment extraordinar : Atacul in miez de noapte a in forta a politiei si declansarea primei manifestatii spontane Anti Basescu pe teritoriul SUA Cititi si vedeti fotografii.
    PREZENTA POLITIEI AMERICANE LA EXPOZITIA ICR NEW YORK
    ( articolul ” Expozitia ICR este deschisa dupa doi ani de la deschidere.” )
    FRIDAY. JANUARY 29, 201O http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html

    Am luat intregul blog politic prin surprindere. Zeci de blogheri m-au injurat, cei obisnuiti cu suete si eterne frectii ” la un picior de lemn ” au fost deranjati si au protestat ,in timp ce majoritatea a aplaudat si a preluat mesajul. Rezultatul a fost un fel de revolutie
    a blogurilor care a intrat in atentia parlamentului. Se vorbea la un moment dat de posibilitatea ca Basescu sa cada cu Patapievici cu tot. In acest fel scopul meu a fost atins. PROPUN O NOUA REVOLUTIE A BLOGURILOR. De data aceasta poate fi victorioasa si terminala. Desvaluirile mele in legatura cu CRIMA BASESCU DELA ROUEN sunt serioase si documentate. Trebue folosit un moment unic extrem de favorabil- REDESCHIDEREA DE CATRE AUTORITATILE FRANCEZE A CRIMEI BASESCU DE LA ROUEN .- INCENDIEREA A 47 DE VASE SI FALSIFICAREA PROBELOR. Inregistrare AUDIO :
    http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. Am remis autoritatilor si presedintelui Sarkozi acest document
    extraordinar. Pentru ca desvaluirile unui ziarist de investigatie sa zdruncine sistemul sistemul sunt necesare 3 elemente. 1. Desvaluirile sa fie extrem de grave si de natura criminala. – In cazul deschiderii procesului este asigurata puscaria pe viata. 2 Presiune externa.- Cazul incepe sa patrunda
    in media franceza si internationala. 3 Sprijinul opiniei publice. Acest ultimul
    capitol depinde de blogul romanesc. IN ROMANIA SUNT 5 MILIONE DE POSESORI DE COMPIUTER SI UN URIAS NUMAR DE BLOGURI. BLOGUL ESTE SPAIMA TUTUROR DICTATORILOR SI POATE ANUNTA SFARSITUL DICTATURII BASESCU. REVOLUTIA BLOGURILOR ESTE O POSIBILITATE SI DEVINE O NECESITATE. Adaugati gandurile dumneavoastra venind cu sugestii si noi desvaluiri. Trimiteti pe intregul blog acest mesaj si victoria va apartine.
    CITITI SERIALUL CRIMA SI PEDEAPSA – AU APARUT PRIMELE 4 ARTICOLE
    Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo

http://devanewyork.blogspot.com

    
http://www.devagallery.com/

  31. Nu este cool deloc nici faptul ca dupa 20 de ani de la revolutie avem liber acces la studii. Insa constati cu stupoare ca nu iti folosesc la nimic!
    Mi-am mintit 4 ani parintii alimentandu-i cu sperante ca la finalizarea studiilor voi avea un job care imi va permite sa ma intretin singura.
    Deloc cool sa aflu ca la finalizarea studiilor nu am unde sa ma angajez.
    Aplic de atatea luni pe site-urile de job-uri si aflu in urma interviurilor ca nu sunt deloc „cool” pentru posturile lor. In urma crizei sunt zeci de firme care au venit in Romania si angajeaza dupa un „stil americanesc/englezesc” sau ma rog dupa „viziunea” lor fara ca cineva sa reglementeze aceste procese de recrutare. Suntem fii ploii. Cool/uncool/criza ce o fii haideti sa facem ceva! Suntem atat de compromisi incat nici peste ani buni nu voi putea sa recuperez profesional aceste „efecte de criza”! Sincer Ceausescu a fost impuscat pentru muuult mai putine motive!

  32. Da toti se plang de pensie, dar ce face unul care lucreaza pentru un salariu de 6-7 milioane si mai are si 2-3 copii? La salariati nu se gandeste nimeni. Batranii s-au invatat cu pensie mare. Bunicul meu are 10-13 milioane pensie si e singur, tata are 7 salariu si suntem 4 in familie. Vi se pare corect? M-am saturat de tara asta ( si am doar 20 de ani…sunt fara viitor).

  33. MILIOANE DE OAMENI AU OBOSIT “DE VIAŢĂ”.

    Chiar de la începutul anului 2010 am scris un articol: MILITARII NU MAI STAU NICI EI…PE LOC REPAUS ! (ORDONANŢA 230 / Apel la preşedinte).
    http://meritulcetateanuluiputernic.ning.com/profiles/blog/list
    În aceast sens, deja au fost semnalate unele aspecte ale realităţii în Jurnalul National, în data de 14.01.2009, sub următoarea formă: „Un grup de cadre militare în rezervă a trimis ieri o scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu pentru a-i cere sprijinul în actuala situaţie de criză, accentuată prin Ordonanţa 230/2008, care interzice cumulul pensie-salariu. Militarii au preferat să rămână în anonimat, temându-se de eventuale “represalii de la nivel înalt” de care, spun aceştia, au mai avut parte de-a lungul carierei profesionale”.
    După nu mult timp, în mass-media, dar în special pe Internet, aceste nemulţumiri ale militarilor, dar în special ale celor în rezervă, se amplifică tot mai mult. Iată cum se încheie un material intitulat: „SCRISOARE CĂTRE UN VIITOR MAREŞAL”, scris pe site-ul: http://viitorul.wordpress.com/2010/05/09/apel-catre-armata-faceti-va-datoria
    “Ţara este la acel moment de criză când numai Armata o mai poate salva, ţara are nevoie de adevăraţi bărbaţi de stat şi nu de păpuşi mecanice, marionete dirijate din spate, papagali cu megafoane şi ciocli naţionali cu mănuşi de import, ţara are nevoie de un real bărbat de stat, de un general Franco, general, colonel sau sublocotenent, care însă dacă vor scoate ţara din această cumplită nenorocire, va primi de la patrie cel mai înalt onor posibil, va fi, nu ridicat, ci înălţat la gradul de MAREŞAL”.
    La începutul lunii septembrie a.c. distinsul prof. dr. generalul în rezervă Mircea Chelaru, a fost invitat la Televiziunea Poporului de către directorul acesteia, domnul Dan Diaconescu.
    Cu acest prilej, fostul comandant al Armatei Române a relatat telespectatorilor OTV-lui faptul că starea naţiunii este deosebită, că cetăţenii României au obosit “de viaţă”.
    La întrebarea moderatorului postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu:
    „ce soluţii găsim pentru ca oamenii să nu ne mai moară cu zilele”, distinsul invitat a răspuns:

    “Nimeni nu a reuşit de la Carol I să se atingă de instituţia militară, dar, totuşi, acum putem spune adevărul în faţă, bazându-ne pe articolul 30 (din Constituţia României), dreptul la libera exprimare.
    Video
    Ne aflăm într-o stare de calamitate publică şi am mandatul generaţiei mele, să-i atrag atenţia domnului Boc că: NE VOM LUA REVANŞA !
    Video
    Erorile istoriei la nivelul unei naţiuni nu se repară cu schimbarea guvernelor. Există în prezent o dezordine fără sfârşit, este nevoie de o nouă orânduială.
    Video
    Atenţie la modelul de moralitate creştină, pentru a preântâmpina abaterile de la regula comportamentului moral public.
    După cum ştim, în acest moment biserica şi armata sunt singurele instituţii credibile cetăţenilor şi de aceea, consider că şi biserica trebuie să se implice activ în viaţa obştei.”
    Video http://milioanedeoameniauobositdevia.blogspot.com

    Sursă: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

  34. ce demersuri se pot face pentru un abuz facut de politia belgiana asupra mea si a sotiei?,a doua zi de craciun am iesit eu cu sotia sa ne plimbam prin Genk -Belgia,cu turismul meu proprietate cu numere de Romania,si ne-au oprit politia civila si neau controlat in ultimul hal in plina strada apoi neau dus la politie unde neau luat amprente ne-au facut poze mai ceva ca la infractorii periculosi ,numai spun ca turismul nu eu la-m condus pina la sediu ci politia si din cate stiu eu nu nu era corect fara mandat de perchezitie si nu stiu ce drepturi au ei sa ne faca asa ceva fara sa stim motivul fara sa ne spuna de fapt care e procedura si care e motivul opriri ,din cate cunosc eu trebuia sa ni se citeasca niste drepturi inainte de a face toate astea ,cine stie sau i sa mai intimplat asa ceva sa ma contacteze pe adresa de mail [email protected].

  35. Armata nu declara razboaie ci doar este pregatita pentru a duce un razboi pe care il declara conducerea politica a tarii.Pentru a fi pregatita de razboi , armata duce si pe timp de pace o activitate identica cu cea de razboi, desigur fara riscurile razboiului. Deaceia militarii nu trebuie pedepsiti pentru ca nu a avut loc un razboi. In l968, Romania nu a fost invadata ca Cehoslovacia, deoarece conducerea de atunci a tarii declarase public, spre deosebire de cea din Cehoslovacia, ca armata romana va lupta impotriva cotropitorilor si ar fi facut-o. In acest caz armata romana, avand in vedere superioritatea armatei care urma sa invadeze Romania, ar fi fost masacrata. Este ceace nu i-a convenit puterii agresoare deoarece si-ar fi demonstrat in fata lumii intregi caracterul sau agresiv si imperialist. Este vorba de Rusia sovietica. Aceasta este explicatia pentru care armata romana, desi pregatita sa se sacrifice, nu a fost nevoita sa o faca. Prin simpla sa existenta si prin spiritul sau de sacrificiu in legatura cu care agresorul era informat, a salvat Romania de la o invadare cu repercursiuni dramatice pentru populatie, fara a fi avut ocazia sa lupte desi era pregatita.In cazul in care ar fi avut loc acea invadare a Romaniei, cu urmari dezastruoase pentru poporul roman si economia Romaniei, momentul oricum inevitabil al lichidarii comunismului din Romania, (care s-a petrecut in toate statele comuniste ), ne-ar fi gasit sub ocupatie ruseasca , astfel ca in prezent Romania nu ar face acum parte din Uniunea Europeana ci din Comunitatea Statelor Independente asa cum este cazul Basarabiei. Se poate spune ca prin simpla sa existenta , fara a fi fost nevoita sa lupte, armata romana a salvat Romania de la riscul de a deveni o colonie ruseasca.Lasand deoparte problema pensiilor, instigarea la denigrarea de catre romani a armatei lor, este un caz unic in lume si deaceia o rusine pentru poporul roman, desi toate tarile au armate pe care le intretin cu mari cheltueli, .Un politician ratat, (numit pare-mi-se Guse),a adus public insulte armatei romane.Nu este de mirare deoarece respectivul este cunoscut si ca un notoriu anti-american, ceace corespunde portretului robot al agentului KGB-ist , specie care nu avea cum sa se volatilizeze din Romania post-decembrista. STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA AMARA

  36. In primul rand pentru tineri…. Nu veniti in armata…. Doar daca sunteti prea fraieri sa nu reusiti in viata civila. Sau sunteti ruda fara viitor a unui potent lider militar. Eu ,daca copilul meu mi- ar spune ca vrea in armata as considera aceasta, un mare esec din partea mea ca parinte, mai ales atunci cand a avut la dispozitie o imagine reala a tot ce insemna armata.
    Armata are multe de pus la punct. Ce este mai grav este ca, cei care conduc armata nu vor putea sa faca nimic Si asta ,datorita modului de a privi lucrurile…. Modul de gandire dobandit in tinerete ne afecteaza perspectiva …. Da, armata de astazi e parada de grade si nu o entitate, un mecanism unitar functionabil. Toti liderii privesc pinioanele (SGV, Sof., M.M.) ca ceva caruia nu -i poti acorda personalitate si respect. Rosteste un grad mic si vei avea o imagine a unui rau necesar… De aici si atitudinea de astazi a unei asa zise rationale distribuiri de veniturilor. Intr-o echipa (familie ca tot se bate moneda pe coeziunea armatei ca factor determinant), cand venitul este asa diferentiat , aceste nevoi minime nu se refera la palate, lux, excursii, etc. ci la suportul logistic necesar unui copil de militar care trebuie instruit frumos si daruit societatii. Revin. Dispare motivarea …pentru ce sa lupt… Mai pot eu sa indeplinesc ordinele intocmai si la timp? Ma refer la cele ce presupun un risc ridicat. Va raspund sincer ca nu. As spune “sa mearga el ” caci imi este indiferent ca merg la puscarie sau nu, oricum pt cei dragi nu am facut prea mult. Macar, nu i pun pe drumuri si cheltuieli de pomenire daca nu am fost in stare de mai mult.
    Poate nu am fost clar sau poate ca am obosit spunand acest lucru. Un lucru e cert , mi- am ratat viata… Am visat mult si lung. Am facut tot ce mi a stat in putinta ca macar cei mici care vor veni dupa mine sa gaseasca un alt climat. Imi e scârba ca am fost militar …. Si când te gândesti ca nu am vrut decât sa fiu camarad, sa fiu cel mai bun, sa fiu primul, sa nu mi se reproseze nimic. Si ce am primit in schimb ….jigniri, priviri de dispret. Asta va spune un om care de foarte putine ori aveai ce sa i reprosezi. As vrea sa plec dar se pare ca e târziu. Dar cel mai rau imi pare, ca puteam sa fiu folositor .,cu mult mai multe avantaje in alte locuri decat in armata.
    Sunt prea multe de spus. In concluzie, cei care mai au putina demnitate si tinerete ,mergeti departe de armata.. Va doresc sanatate si sansa ….

  37. Vezi dom Basescu cum ati reusit sa va bateti joc de la cel cu sanul in gura pan la cel cu barba sura.!Ati distrus toata ordinea institutionala,ati aruncat in derizoriu munca si eforturile celor seriosi si cinstiti de la toate nivelurile societatii,si pentruce.?Doar pentru a va satisface lacomia,dorinta de a acumula cat mai mult fara munca(ca sa nu zic a fura) a tuturor celor care va inconjoara si care sub masca reformarii statului isi maresc simtitor purcoiul de bani publici din care se infrupta apoi cu nerusinare in dispretul celor multi pe care vor sa-i constranga apoi electoral,sa le smulga voturile,cu o galeata de plastic,un kg de faina,de zahar,un mic,o bere etc,etc….sa nu credeti ca suntem prosti sau fraieri chiar toti….. NE-AM SATURAT:
    – sa suferim noi ca sa prospere ei;
    – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
    – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
    – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
    – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
    – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
    – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
    Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
    E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga mai trebuie sa explodeze inca o data…..

Comentariile sunt închise.