Ei, da, asta e o problemă serioasă. Lipsa de încredere în capacitatea Executivului de a gestiona criza anticipează, în ochii oamenilor de afaceri, cresterea taxelor. Iar comportamentul preventiv este „migratia” fiscală (cititi si aici). E asadar un cerc vicios, care îmbolnăveste bugetul, si care are o cauză majoră: incapacitatea Guvernului Boc de a genera încredere în propria competentă economică.

26 COMENTARII

  1. Dezastrul legislativ din acesti 20 de ani au stopat multe initiative prin intarzierea finalizarii unor procese de despagubire al dreptului de proprietate sau chiar prin intarzierea in punerea in posesie proprietarului real , intarziere care pe langa faptul ca a crescut costurile proceselor -majorand averile advocatilor si notarilor (intentie a justitiei romane sau nu in aceste intarzieri…discutabil…)- a dus si la pierdere de timp si energie constructiva, creativa (si chiar imbolnaviri si decese de „inima rea” a celor care ani de zile au asteptat o sentinta definitiva , decesul cuiva din familie fiind si el unul din primele motive de stres, starea de stres fiind nociva creativitatii) care putea sa fie materializata poate in existenta la ora actuala a inca catorva sute de firme particulara in bussines-ul romanesc.
    Acum 2 ani eram convinsa ca doar transformarea tzarishoarei in „paradis fiscal” ar putea s-o scoata din zona crepusculara a afacerilor imobiliare in curs de epuizare inca de la acea data.Si speram ca legislativul va simti asta si se va misca repede luand ceea ce este bun in legislatia acelor tari care au acest statut si aruncand totodata ceea ce este balastru din legislatia romana.Nu s-a intamplat asa si acum suntem in aceeasi stare de marasm legislativ ca acum doi ani, doar ca intre timp au aparut probleme datorate aspectului static inradacinat in aparatului bugetar executiv in ansamblul lui.
    Si, cum va spuneam, vizionez cu resemnare indolenta si …zbaterea searbada a executivilor , a celor care trebuiau sa-si mobilizeze oamenii in sensul reducerii birocratiei stupide care a aparut ce urmare a fugii de raspundere…ei „s-au facu” ca muncesc, noi ne-am facut ca nu vedem acest mod de lucru.
    Iar cresterea taxelor era/este previzibila de orice minte lucida avand in vedere ce salarii trebuie „intretinute” la bugetul de stat…

  2. CU PRIVIRE LA RAZBOIUL CORESPONDENTEI INTRE GEOANA SI BASESCU SI AI SAI
    MINCIUNA NU ARE PICIOARE SCURTE DIN MOMENT CE AGRESORII DOMNESC PRIN MINCIUNA INCA DIN ANUL 200.SI MIE MI S-A INTAMPLAT ACELASI LUCRU DIN PARTEA LUI BASESCU(FOST PRIMAR GENERAL )CARE DOREA EPURAREA MEA,OENTRU A PUTEA SA FACA CE VREA CU IMOBILELEL DIN PROPRIETATEA MUNICIPIULUI BUCURESTI.PENTRU CA MI-A FOST REFUZATA INREGISTRAREA NOTEI EXPLICATIVE DE CATRE SECRETARA ANGELICA MOPGOPED DE LA D.G.J.C.L. CA SI DE CATRE DIRECTORUL VASILE CIRILA,CARE M-A INDRUMAT LA SEFUL DE SERVICIUI AM INMANAT PERSONAL SEFULUI SERVICIULUI INSTANTE ANDREI CRECI(P.N.L.) NOTA EXPLICATIVA PMB.DANDU-MI SEAMA DE SMECHERIE,AM TRIMIS PRIN POSTA IN ACEA ZI ACESTA NOTA EXPLICATIVA ATAT PRIMARULUI TRAIAN BASESCU,DAR SI PREFECTULUI GABRIEL OPREA,.CAT SI CURTII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI UNDE AVEAM CERERE INDIVIDUALA DIN 2002,
    INTR-O ZI DE JOI,PE LA ORA 15.40 POSTASUL AVENIT LA USA PENTRU AMI INMANA ACEASI CERERE PRIN CARE MI SE SPUNEA SA DEPUN NOTA EXPLICATIVA PE CARE O DEPUSESEM DEJA,DAR IN VCARE ARATAM INFRACTIUNILE CONDUCERII DGJCL PMB.IN FINAL S-A PRETINS CA EU NU AM INDEPLINIT PROCEDUTA PREALABILA ,IN SENSUL CA NU AS FI DEPUS NOTE EXPLICATIVA FATA DE INVINUIRILE CORUPTILOR ,INCOMPETENTILOR SI POLITIZATILOR JURISTIO SEFI CARE IN VARA ANBULUI 200,AU DAT MITA IN VALUTA DOLARI )LUI BASESCU PENTRU A RAMANE IN POST

  3. …si din aceste articole rezulta evident ca romania se transforma in masa romana este compusa din: forta de munca ieftina si propitari.

  4. Spirala …m-a dus cu gandul la…cochilia melcului…si iata ce a iesit:
    Un melc bate la usa unui urs.Iese ursul, se uita, nu vede pe nimeni…cand, uitandu-se in jos, da cu ochii de melc.Enervat, ii trage un sut in cochilie si-l face sa zboare cat colo.Dupa vreo sase luni de la intamplare,se aud batai la usa ursului.Acesta iese si da cu ochii de melcul nervos, care-l ia la rost: Ia asculta!!! Ce a fost faza de adineauri????

  5. Altul la rand:
    O barza zbura cu un batranel in cioc.
    Batranelul intreaba:
    – Auzi, nu crezi ca ne-am ratacit??

  6. Si unul de actualitate romana:
    La costruirea Cannalului Manecii au fost chemati 3 echipe de constructori:germani, americani si romani care au fost intrebati care este planul fiecaruia.
    Germanul: Incepem din Anglia, incepem din Franta -ne intalnim la jumatatea distantei cu o toleranta de un centimetru.
    Americanul: Incepem din Anglia, incepem din Franta -ne intalnim la jumatatea distantei cu o toleranta de un milimetru.
    Romanul: Incepem din Anglia,incepem din Franta -daca ne intalnim la mijloc e bine, daca nu facem 2 canale.

    Poate avem si noi sarmul nostru, ce sa mai zic…

  7. @Theodora 0303 (poz.8)

    Deşi, pe blogul lui Năstase, scrii frecvent ,
    Tu nu prea-l vezi sau poate-o faci pe orbu’,
    Că nu mai e aşa drăguţ sau cel puţin atent ,
    In dar,să-ţi dea vreo două ouă…de la Corbu .

  8. Plăteşti în ţară taxe fixate de-un şacal
    Ori migrezi cu firma în paradis fiscal ?
    Răspunsul la problemă e relativ uşor :
    Boc să-nfiinţeze un guvern …offshore .

  9. E mult mai mult decat atat, mogulule ! Suntem intr-o situatie de exceptie si asta se va vedea cat de curand: inceputul ….sfarsitului! Intreaga clasa politica, a pierdut increderea populatiei si-paradoxal-aceasta clasa politica e si legata la maini , de propriile-i legi ! Sigur ca actualei clase politice nu-i convine realitatea-evidenta!-si incearca sa minimalizeze efectele ei, fugind ca dracu de tamaie de recunoasterea esuarii ,dar…asta nu inseamna ca esuarea-i mai putin evidenta !
    O reactie-cel putin deplasata !-a avut Crin Antonescu, anuntand ca vrea sa devina premier !!! Vai-mama : el care, asemeni lui Iuda, si-a vandut electoratul{pe 30 de arginti ?}: nici n’au cantat de trei ori cocosii si…..Hm !E cel putin deplasat baiatul asta si va starni dezastrul total, daca va incepe-iar!- sa „croseteze” periculos !

  10. Domnule profesor universitar Dan Voiculescu,

    ce va „impreuneaza” grija pe dvs ? Am auzit ca taxele&impozitele platite de cooperativa dvs. tind spre zero.

    ps: cu putin inainte de finala Geoana – Basescu ati scris, pe acest blog de mare tinuta culturala, ca vi se rupe daca se alege Base a-II-a oara. Eu am comentat: Hm !
    Deci, ce-i mana in lupta pe cateii dvs ?

  11. Inc’ o bila alba pentru cauza romaneasca : se pare ca’n Consiliul Europei, unora le-a cazut la ranza pledoaria mea ! Judecand dupa injuraturile rusesti primite pe treaba asta ,combinate cu anumite comunicate U.E.,……..
    Da’ mai bine cititi voi comentariul{pe care-l reproduc si aici, dar poate fi inteles mai bine impreuna cu filmuletul respectiv}
    http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian/blog/blogid=1089234
    ****
    Criza mondială la români

    Aşa cum era normal la un popor care are inclinaţii artistice deosebite , criza este surprinsă şi de folclorul românesc ! Cei care nu cunosc românii, o să creadă că sunt neserioşi şi nu sunt în stare să înţeleagă gravitatea unei astfel de crize , de vreme ce râd de ea ,sau, e subiect de veselie ! Nu e deloc aşa : românii, datorită istoriei lor zbuciumate , au fost nevoiti deseori să pună mâna pe arme, sau ,să îşi jertfească -chiar- şi viaţa ca să îşi apere ce e al lor !
    Pe perioada comunistă , de asmenea răzvrătiri se ocupa doar securitatea, care bloca orice informaţie referitoare la astfel de răzvrătiri: din cauza asta , mulţi au impresia că românul suportă uşor orice opresiune: nimic mai fals ! dovadă că ce spun e adevărat , e faptul ca România e o ţară de proprietari , pâna în 89 comuniştii nici măcar nu au indrăznit să se atingă d proprietate de teama unui măcel naţional ! şi acum se poate observa acest fapt , urmărind scoaterea la vânzare , de către bănci , a proprietăţilor confiscate de ministerul de finanţe: nimeni nu vrea să cumpere astfel de proprietăţi, iar dacă cineva din afara îndrăzneşte să cumpere astfel de proprietăţi , şi-ar putea pierde chiar viaţa ; proprietatea este sfântă pentru români şi indiferent ce s-ar întampla România va ramâne o ţară de proprietari cu proprietate transmisă din generaţie în generaţie!

    Nicolae Iorga spunea „Graniţele României se discută doar cu arma în mână”! Eu nu aş vrea să explic astfel nuanţa evenimentelor din Basarabia ,dar cred că ar fi f bine dacă aţi înţelege aşa !Poate aşa o să înţelegeţi şi de ce ruşii nu şi-au putut permite cu România ce şi-au permis cu alte state aflate sub dominaţia lor…….Încercarea de a bagateliza românul, intrerpretând altfel caracterul său mioritic, nu se susţine : în realitate , românul e capabil să se cunune cu moartea , dar nu reanunţă la ce e al lui , lăsând uramaşilor datoria de onoare de a lupta şi a muri pentru ce e al lor! Eu nu vreau să sperii, dar , sfatul meu pentru cei care vor să încerce mămăliga românească este : domnilor, nu vă poate opri nimeni să gustaţi (într-adevăr e gustoasă ) dar …dacă vă frigeţi cu ea , nici măcar nu o să mai puteţi vorbi ,ca să poată trage alţii concluziile necesare ! Sunt cateva imperii fripte aici cu mămăligă românească …
    Un mare poet naţional român spunea că „românul merge la moarte ca la nuntă ” ! Acest gen de veselie este deosebit şi nuanţa e precepută doar de cei care cunosc caracterul românului ! Aş putea spune că s-a născut-deja- un spirit de frondă în România , iar rabufnirea ar putea fi mult mai violentă decât în Grecia !

    ––––––––––––––––– ––––––––

    The mondial crisis at Romanians
    Like it was normal for an artistical nation the crisisis is also showing in the Romanian folclor. Those who don’t know anything about Romanians might think thet they are unserious and that they are not capable of understanding the gravity of such a crisis, since they are laughing at it ! Not the case at all: Romaniens , because of their turbulent history were often forced to use arms or to sacrifice even their lives in order to defend what belongs to them!
    During the communist period, the only ones who dealed with of such rebellions were the national security which in most of the cases blocked any information relating to the rebellion. Because of this, many might think that the Romanian people bear easily any oppression – nothing more fake then that! As an evidence that what I am telling you is real is the fact that Romania is a country of owners. Until 1989 the Communists didn’t even dare to touch people’s lands because they were afraid of a national massacre ! It’s also easly to observe that now regarding the properties that were put on sale by banks (properties that were seized by the Finance Ministry) that nobody wants to buy such properties and if someone dares to buy one they could lose their life because for Romanians property is sacred and no matter what happens Romania will remain a country made of property owners ( with propetries passed from a generation to another)!
    Nicolae Iorga said ‘Romania’s borders are to be discussed only with a gun in hand’! I would not like to explain like that the events that happened in Basarabia but I think it might be good if you would understand it like that! Maybe that way one can understand why the Russians never did with Romania what they did with other states that were under their domination … The try to minimize the Romanian people , misinterpreting their Mioritical side it is not sustainable. In fact, the Romanian is even capable to marry the death itself ,then give away what is his. The Romanians from their ancestors until now fight and to die for what is theirs! I do not want to scare anyone but my advice for those that want to try the Romanian polenta is: gentlemen, no one can stop you to taste it (it is really tasty) but … if you burn yourself with it, you will not even be able to speak to tell others so that they can draw necessary conclusions! There are some ancient empires that fried themselves with the Romanian polenta …
    One Romanian national poet once said that „the Romanian goes to death as he goes to an wedding”! This kind of joy can only be understanded by those who know the real Romanian character! I could say that a spirit of defiance was born in Romania and the moment and its apex could be more violent than in Greece. Below you have the lyrics of the song. Please as you read them look at tha whole context! I wish you to have a pleasant listening!

    The Romanian crisis!

    A disease entered in everyone
    That is the world’s crisis!
    But let me tell you some surprise
    The Romanians don’t have a crisis!

    What financial crisis??
    We have bread with ham!
    And when we drink the brandy
    We joke about everyone

    Even Americans
    Scream that they don’t have enough money.
    Only Romans don’t cry,
    Instead they cook polenta

    What financial crisis??
    We have bread with ham!
    And when we drink the brandy
    We joke about everyone

    And even the Germans complain cuz,
    They have less beer.
    They are not Romanians as we are
    We have enough wine in the barrel!

    What financial crisis??
    We have bread with ham!
    And when we drink the brandy
    We joke about everyone

    And now Russian fear
    About the gas trouble
    The Romanians have no problem with that
    Just by using beans and onions

    What financial crisis??
    We have bread with ham!
    And when we drink the brandy
    We joke about everyone
    ***
    Pentru dumneavoastra, Marius Adrian Porojnicu,
    ofiţer Regas,e-guvernare

  12. MOGUL MARE SI IMPORTANT
    TRIMIT DIN SURSE SIGURE INFORMATIA CA PRESEDINTELE SUA OBAMA
    A ORDONAT DESTABILIZAREA PRESEDINTELUI BASESCU. A SE CITI CU ATENTIE SI CONSIDERATIE.

    INTELEGERE SECRETA BASESCU -BEN LADEN !
    PRESEDINTELE SUA ORDONEAZA DESTABILIZAREA REGIMULUI BASESCU !
    Acum doua saptamani a aparut pe masa de lucru a presedintelui Obama un raport extraordinar. In el se vorbeste de documente capturate de americani si de altii in diferite colturi de lume Afganistan, Irak, Pakistan, Irak. Liban. Documentele in araba reliefeaza faptul ca exista o intelegere secreta intre serviciile romanest, ( la ordinul Presedintelui Romaniei Traian Basescu ) si fiecare organizatie terorista in parte. Intelegerea a fost „parafata” de ofiteri superiori ARABI, ramasi in serviciile secrete romanesti depe vremea lui Ceausescu. Desi intelegerile difera de la organizatie la alta, ideia de baza este urmatoare. TERORISTII ARABI SUNT ELIBERATI SI EXPULZATI DIN ROMANIA PE 15 ANI IN SCHIMBUL PROMISIUNII DE A NU ORGANIZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIE,
    In acest fel au fost eliberati unii din cei mai importanti teroristi Al QUEDA aflati la conducerea organizatiei. Sursele MAE vorbesc de expulzarea 2043 de „cetateni arabi” doar in cursul anului trecut. Se merge atat de departe incat romani atrasi in mrejele idiologiei islamice se bucura de acelasi privilegiu. Cu alte cuvinte Romania este printre putinele tari din lume unde celulele teroriste activeaza nestingherite, si dupa un filaj de un an doi sunt eliberati, fiind gata sa aduca moarte si distrugere in alte parti de lume ,preferabil SUA sI Europa Occidentala.
    Pentruca aceste fapte reale depasesc orice limita a credibilului invit scepticii sa deschida una din cele mai importante reviste americane specializate si sa citeasca articolul Arab Terrorists In Romania http://www.globalpolitician.com/21265-romania
    Iata ce se spune in acest extrem de interesant articol :

    „Marius Bercaru, purtătorul de cuvânt al Secret Serviciului Român de Informaţii (SRI) a declarat că membrii unei celule de terorişti al-Qaeda au fost expulzaţi din ţară, şi a interzis să intre România în următorii 15 de ani. Această operaţiune a avut loc după doi ani de supraveghere a acestei celule.

    Membrii grupului au venit în România în calitate de studenţi. Scopul lor a fost să atragă musulmanii arabi sau de a deveni atentatori sinucigaşi, luptători jihad sau să sprijine în orice alt mod a ideologiei Al Qaeda şi scopurile în Europa de Est. Ei au avut materiale propagandistice, cum ar fi benzi din lagărele de afgane de antrenamente teroriste, predicile din Arabia a cărturarilor extremisti musulmani, inregistrari cu activităţile organizaţiilor teroriste din Liban, Afganistan şi Cecenia.

    Liderul celulei era un cetăţean saudit, Musaab Ahmed Mohamed Mujalli, antrenat într-o tabără teroriste afgane în ’90. În România a lucrat cu Khaldoon Walid
    Monir Nabhan, Yousuf Ali Mohamed Al Balushi, Aymen Ahmed Fouad Jadkareem şi Asad Abrar Qureshi.
     România, ca orice altă ţară est-europeană „este o tinta usoara pentru teroristi islamici. Unii dintre cele mai cunoscuti oamenilor de afaceri arabi din România au fost implicate în frauda fiscală, acte de corupţie, şi chiar acuzati de finanţare a activităţilor teroriste în Gaza, Cisiordania, Liban şi Irak. Este deja un fapt recunoscut de către serviciile secrete române că sume importante de bani sunt trimise din România în Orientul .”
    Despre intelegerea BASESCU – AL QUEDA au aparut informatii in urmatoarele publicatii.The Wall Street Journal, The Washington Times, World Security Network (WSN), World Press, Yemen Times .
    Pe linga documentele descrise pe masa lui Obama apare un document terminal pentru Basescu si regimul sau. Iata un raport CIA : Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.
    Mentionand in incheiere faptul ca Basescu a eliberat echipa de rezerva a atentatului de la 9/11, nu ramane decat sa intelegem ordinul de destabilizare a lui Basescu ordonat servicilor americane.

    Robert Horvath Ziarist de investigatie SUA
    Corespondenta speciala pentru Nipon Press

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  13. ACOLO UNDE PRESEDINTELE ANTIDEMOCRAT TRAIAN BASESCU SI PARLAMENTARII NEOCOMUNISTI PD ISI BAGA COADA IN INSTITUTIILE STATULUI,REESPECTIVELE INSTITUTII NU MAI FUNCTIONEAZA NORMAL!!!
    DE CE SUB PRESEDENTIA LUI ION ILIESCU SI EMIL CONSTANTINESCU NU S-A INTAMPLAT CE SE INTAMPLA ASTAZI?PENTRU CA ACESTIA AU FOST NISTE PRESEDENTI CAREV AU RESPECTAT INSTITUTIILE STATULUI DE DREPT!!!

    BAZANDU-SE PE FAPTUL CA PRESEDINTELE ,NUMESTE 3 JUDECATORI PENTRU CURTEA CONSTITUTIONALA POTRIVIT ART.142ALIN 3 DIN CONSTITUTIE,BASESCU SI-A TRAFICAT INFLUENTA SI SANTAJ [PRIN ANI,DNA SI ANAF] ASUPRA CELOR PROPUSI 3 JUDECATORI NUMITI DE CAMERA DEPUTATILOR SI 3 DE CATRE SENAT,PENTRU A NU AVEA PROBLEME DE NECONSTITUTIONALITATE LEGILE CE DESFIINTEAZA DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI
    ACTELE NORMATIVE ALE GUVERNULUI PORTOCALIU CARE TREC ULTERIOR SI PRIN PARLAMENT,SUNT SEMNATE IN FINAL SI DE CATRE PRESEDINTE CARE DA VINATOT PE PARLAMENT!

    CONSTITUTIA PERMITE DOAR PREZIDAREA SEDINTELOR GUVERNULUI LA CARE I-A PARTE IN CARE SE DEZBAT PROBLEME DE INTERES NATIUONAL,SI NU IMIXTIUNEA IN ACEASTA PUTERE EXECUTIVA .
    CONSULTAREA LA AGENTUL TRAIAN BASESCU,INSEAMNA IMPUNEREA ORDINELOR ILEGALE DATE GUVERNULUI SI PARLAMENTULUI !!!1

    DIN CAUZA SANTAJULUI EXERCITAT LA PRESEDINTELE C.C.,NICOLAE VACAROIU,,CURTEA DE CONTURI NU A SCOS LA IVEALA CONFORM ART.140-(ALIN 1 ) DIN CONSTITUTIE INTREBUINTAREA DEFECTUOASA A RESURSELOR FINANCIARE ALES STATULUI SI ALE SECTORULUI PUBLIC CU OCAZIA ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE IN CAZUL UDREA,RIDZI,PLACINTA,EBA SI ALTI MEMBRII MARCANTI P.D.
    A PREZENTAT CURTEA DE CONTURI PARLAMENTULUI,RAPORTUL ANUAL ASUPRA CONTURILOR DE GESTIUNE ALE BUGETULUI PUBLIC NATIONAL DIN EXERCITIUL BUGETAR EXPOIRAT ,CUPRINZAND SI NEREGULILE CONSTATATE RAPORTAT LA PREVEDERILE ALINEATULUI 2 AL ART.140??????!!!!!!

  14. Guvernul Basescu 6 (zis guvernul Boc 2) este alcatuit numai si numai din persoane incompetenti! Adrian Videanu care face bani si cand respira, Elena Udrea produce miliarde de euro de fiecare data cand se trezeste, Radu Berceanu incaseaza lunar 1,3 milioane euro din valea Jiului prin 8 firme „destepte” si lunar mai incaseaza in jur de 2 milioane de euro lunar de la sefii ARR din fiecare judet (asa se spune in gura targului).
    Problema se pune ca acesti ministrii aceste miliarde de euro incaseaza din banii nostrii! Vasile Blaga ocroteste pe traficantii de tigari din toata tara! TOTI traficantii sunt membrii PDL si SPONSORI PDL! V-a rog sa verificati, AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA ;) (adica a poporului)

  15. Varane, corect este lipsa de-ncredere in legislativ!…Sa fim corecti!…Las-o cu executivu’, c-ati facut muci din ei.banii nu e la voi?…Pai tu, nu esti intre 322, ce puii mei (Antena 1)?…Sezi bland Varane!…Nu te speria, ca nu doare,te pisca oleaca!…Zici ca din 48 de firme, n-ai scos nici cit Berceanu din 8?…Hopa!!!…Ne suparam Varane!…Pai cum, el da la Stat din 8 cit dai tu din 48?…

  16. @ROBERT HORVATH -DEVA
    Va rog respectuos sa completati minunatul comentariu din iunie 13th, 2010 at 4:16 pm cu linkurile pentru articolele care descriu intelegerea BASESCU – AL QUEDA,
    asa cum ati facut-o pentru articolul Manuelei Paraipan din Global Politician,din 6 oct. 2005, http://www.globalpolitician.com/21265-romania .In acest articol nu se spune o vorba de Basescu.Astept cu nerabdare completarile solicitate.Va multumesc.

  17. Către
    DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ŞI TERORISM, Structura Centrală, Bd. Libertăţii nr. 12 -14, Sector 5, Bucureşti.
    În atenţia procurorului şef al DIICOT, dl. Codruţ OLARU şi a procurorului-şef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Terorism şi a celor contra Siguranţei Statului, dl. George MUSCALU

    Subsemnata Simona Fica, de profesie jurnalist, specializare investigaţii militare, funcţia: co-editor al ziarului EXPLOZIV-NEWS, având în vedere că: 1. DIICOT, prin departamentul specializat S.C.I.T.S.S., este singura structură din Ministerul Public cu competenţe în cercetarea penală a infracţiunilor care aduc atingere siguranţei statului şi a celor de terorism, 2. Ca cetăţean român trebuie să respect art.2 din Legea Siguranţei Naţionale (care prevede că “cetăţenii români, ca expresie a fidelităţii lor faţă de ţară, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea siguranţei statului” – şi, ca urmare, sunt obligată prin legea organică să sesizez organele de cercetare penală cu privire la persoane şi fapte care aduc atingere securităţii statale), 3. Prin natura meseriei subsemnatei am strâns dovezi despre un grup terorist româno-iraniano-israelian, specializat în contrabandă internaţională cu tehnică de luptă, iar nedivulgarea numelor şi a faptelor acestuia m-ar face pasibilă de încălcarea Codului Penal al României, prin infracţiunile de tăinuire şi favorizare a infractorului, formulez – conform dispoziţiile art.222 Cod procedură Penală, a dispoziţiile art. 246, 247, 248, 248 ind.1 din Codul penal, precum şi pe jurisprudenţa în materie, mai ales in conformitate cu legea 535/2004 – următorul

    DENUNŢ PENAL

    împotriva numiţilor:
    1. BĂSESCU Traian, în prezent preşedinte al Republicii România, cu domiciliul ales în Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: I) infracţiunile prevăzute în Legea Siguranţei Naţionale 51/1991, prin încalcarea Art.3, literele: k) – “sustragerea de armament, muniţie, materii explozive sau radioactive, toxice sau biologice din unităţile autorizate sa le detina, contrabanda cu acestea, producerea, detinerea, instrainarea, transportul sau folosirea lor in alte conditii decit cele prevazute de lege”; l) – “initierea sau constituirea de organizatii sau grupari ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a acestora, in scopul desfasurarii vreuneia din activitatile enumerate la lit. a) – k), precum si desfasurarea in secret de asemenea activitati de catre organizatii sau grupari constituite potrivit legii”; i) – “initierea sau sprijinirea in orice mod a oricaror activitati al caror scop il constituie savirsirea de acte teroriste”; j) – „atentatele contra unei colectivitati, savirsite prin orice mijloace”; II) Infractiunile de: conducere a unei entitati teroriste (art.35, alin.1. din legea 535/2004), asocierea în scopul săvârşirii de acte de terorism si sprijinirea unei astfel de asocieri art.35, alin.2. din legea 535/2004
    2. KOVESI Laura Codruţa, în prezent Procuror General al României, cu domiciliul de corespondenţă în Bd. Libertăţii nr. 12 -14, Sector 5, Bucureşti, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1,C.P şi infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată – Art. 248(1), C.P.
    3. MOLDOVEANU Daniel Andrei, în prezent şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Naţionale, cu domiciliul ales în Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1, C.P, infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată – Art. 248(1), C.P. şi infracţiunea de ameninţare – Art.193 C.P.
    4. ASGARI Mehrab, cetăţean iranian, patron al companiei aeriene MIRAVIA, pentru infracţiunile de: spălare de bani (în România, în vederea finanţării unei lovituri de stat la Teheran) -Art.269 C.P.; încălcarea art.35, alin.2. din legea 535/2004, şi a art. 3, lit.k din legea 51/1991; ameninţare – Art.193 C.P.
    5. COLDEA Florian, în prezent adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, cu domiciliul ales în Bulevardul Libertăţii nr. 14 D, Bucureşti, pentru încălcarea literei l) a Art.3 din L.51; infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1, C.P
    6. ŢOCU Vasile, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, pentru complicitate la contrabandă cu armament şi aderare la grup terorist organizat
    7. CAZACU Aurel, fost director general ROMARM, pentru aceleaşi infracţiuni săvârşite de Ţocu V., dar şi pentru deturnare de fonduri din arsenalul Armatei
    Şi complicii celor de mai sus:
    1. TĂTARU Vasile, identificat cu BI seria GN nr. 310312
    2. ROTARU Ion, identificat cu BI seria BX nr. 045368
    3. MOCĂNESCU Coloros Dan, identificat cu BI seria GT nr. 059777
    4. STOICA Samoilă, identificat cu BI seria BZ nr. 788568
    5. LAPTEŞ Costică, identificat cu BI seria GA nr. 741813
    6. NEMŢEANU Gheorghe, identificat cu BI seria DK nr. 388866

    Pentru susţinerea faptică a denunţului penal, înţeleg să pun la dispoziţia DIICOT toate probele incriminatorii pentru făptuitorii cuprinşi în prezentul denunţ – însemnând documente, înregistrări video şi audio, fotografii, declaraţii de martori. Cer de asemenea, fiind vorba despre infracţiuni de încălcare a Siguranţei Naţionale de către înalţi demnitari, să fie audiaţi, ca martori, următorii: dna. Angela Ciurea, fost procuror DIICOT şi dl. Ciprian Nastasiu, fost procuror DIICOT, dl. Dan Voinea, fost proc.şef al Parchetului Militar şi sugerez DIICOT, având în vedere că denunţul penal al subsemnatei îl indică – ca punct central al nucleului de terorism – pe însuşi şeful statului român, să solicite Senatului, conform Constituţiei României care prevede şi această posibilitate, suspendarea din funcţie a numitului Băsescu Traian până la clarificarea situaţiei create.
    SIMONA FICA , EXPLOZIV NEWS.

  18. @Robert Horvath – Deva:
    Stimate domn, din cele relatate de dv. rezulta un serviciu secret de informatii roman ffffffffffffffffffffffffffffffff puternic si bine organizat.
    Asa sa fie.

  19. Felix A Fost “Penetrat” De Pinocchio Ex-Anvers

    Dupa ce timp de mai bine de cinci ani am postat pe forum la editia on-line a ziarului Jurnalul National, stabilind in acest timp si relatii de colaborare excelente cu seful personalului care se ingrijeste de aceasta editie, iata ca a venit si vremea “pay-back-ului”. A fost suficient ca amicul meu virtual sa intre in concediu, pentru ca postarile mele anti-basescu, sa fie banate de inlocuitorul acestuia pe motiv de folosire de cuvinte indecente. Mai precis am fost facut Ban de Constanta din cauza folosirii cuvantului “cacaniu”.
    Bref, ce s-a intamplat?! Dupa ce timp de vreo doua zile, poezelele mele anti-chiombila au fost sterse de la comentarii, mi-am luat inima in dinti si am consumat cateva minute-telefon pentru a afla de la amicul meu ce l-a deranjat atat de tare, de mi-a pus-o mai ceva decat japonezii americanilor la Pearl Harbour, sau Bin Laden newyorkezilor in septembrie, in sensul ca fara avertisment sau declaratie de razboi, m-a atacat de nu m-am vazut la “productia” litarara.
    Ei bine, in loc de amicitie, am fost intampinat cu ostilitate de inlocuitorul temporar (sper) al amicului meu, care mi-a spus ca motivul banarii il constituie trivialiatea continuta in poezelele mele. Curios si intrigat i-am cerut “esplicatii” la care acesta mi-a raspuns senin si dezinhibat ca, “par examplu”, in titlul unei poezele am folosit cuvantul “cacaniu” ceea ce nu se face carevasazica in paginile unui ziar care se respecta. Nu m-am lasat si i-am zis ca, pe de o parte cuvantul incriminat este prezent in DEX, iar pe de alta parte dumnealor au un sistem automat de “filtrare” care iti umple gura de virgule si stelute, in cazul in care te produci cu mascari pe forum, sistem care nu a sesizat nici-un cuvant nelalocul lui. Nu are rost sa reproduc toata discutia, cert este ca intr-un tarziu preopinentul meu, vrand-nevrand, a trebuit sa cada la pace, cu conditia sa scot cuvantul “cacaniu” din titlu.
    De Caragiale, putin zis, dar asta este, a trebuit sa renut la nuanta sulfuroasa si sa-i fac pe plac!
    Stand eu si cugetand ceva mai adanc dupa terminarea ostilitatilor, pornind de la considerentul ca pe forum la scriitorul Tudor Octavian, din nou “par examplu”, exista un grup de forumisti care cat este ziua de lunga se injura si se mahalagesc folosind in clar un limbaj care ar inrosi obrajii celui mai birjar dintre birjari si nimeni nu le zice nimicuta pe motiv de vocabular neadecvat, am ajuns la concluzia ca nu nefericita mea inspiratie poetica prin folosirea cuvantului “cacaniu” l-a indarjit pe cerberul jurnalist, ci mai degraba continutul postarilor respective in totalitatea lor.
    Mergand mai departe pe linia logicii elementare mi-am dat seama ca de fapt, serviciile lui Pinocchio ex-Anvers au reusit sa dovedeasca vigilenta oamenilor lui Felix si sa-l “penetreze” prin infiltrarea unor agenti din gasca portocalie exact la locu’ potrivit.
    Inchei aici povestirea micii mele patanii, cu speranta ca serviciile de contrainformatii ale lui Felix vor actiona la timp si vor anihila jocurile abil concepute si executate de Pinocchio, in vederea anihilarii opozitiei .
    Cu alte cuvinte, astept sa-si termine amicu’ concediul.

Comentariile sunt închise.