Când istoricii se vor apleca asupra mandatelor lui Traian Băsescu, realizările vor putea fi sintetizate, probabil, pe-un bob de orez. Va fi nevoie însă de-un manual special dedicat scuzelor si justificărilor pentru nerealizări, esecuri si promisiuni încălcate. Cât despre minciunile presedintelui – pentru asta se va impune, probabil, chiar un curs de-un semestru: atât sunt de numeroase, de variate, de suculente. Ai nevoie de subcategorii ca sa epuizezi resursele nelimitate ale minciunii băsesciene: minciuna prin omisiune, auto-amăgirea, gogorita, înflorirea, bătutul câmpilor, minciunica, minciuna sfruntată, minciuna de-ngheată apele. Si tot asa.

Din acest motiv – ca sa usurăm munca istoricilor viitorului – va propun următorul demers aproape academic: haideti să identificăm împreună cea mai mare minciună rostită de Traian Pinocchio. Postati la comentarii citatul exact si o scurtă deconstructie a minciunii. Eu pun la bătaie, pentru câstigător, un scuter (vehicul de sezon: ca sa puteti ajunge la mare, totusi, în mai putin de 5 ore).

Castigătorul va fi anuntat vineri, la ora 18.00.

272 COMENTARII

  1. Alter Ego Blog mi-ai luat-o inainte. asta vroiam sa zic si eu
    sa traiti bine, hă hă hă hă
    Sa nu uitam „nu l-am lovit pe copil nici cu pumnul nici cu palma peste fata sau in plex” Sau ceva de genul…
    Dovada este pixelul albastru… din caseta
    Rusine Dinu Patriciu, RUSINE!

  2. vad ca si la ala cu copilul mi-a luat-o cineva inainte. atunci ramane : nu vor scadea nici salariile nici pensiile + am iesit din recesiune! :)
    precedate de- romania nu are nevoie de imprumut, romania are nevoie de un imprumut de siguranta si romania are nevoie de imprumut sa supravietuiasca…

  3. „Am fost acolo (Piata Universitatii), aşa cum am promis, dar nu venise nimeni”

    Nu stiu daca este cea mai mare, pentru ca au fost multe. Sa afirme ca Piata Universitatii era pustie, si Dumnealui a iesit in mijlocul ei si nu era nimeni sa-l asculte… este pentru mine cea mai penibila justificare. Daca anunta cu o zi inainte: „Dragi compatrioti, maine ne intalnim asa cum am promis si va dau raportul”, daca iesea in piata alaturi de camerele de luat vederi si dadea mana cu cei cativa rockeri care stau pe scarile din dreptul TNB sau daca scria macar cu creta pe asfalt „Am fost aici, voi unde ati fost? Semnat: Al vostru Base!” atunci era o sansa sa-l cred. Treceam in drum spre munca pe acolo si citind, imi dadeam o palma peste ceafa ca am uitat sa-mi pun ceasul sa sune.
    Dar pana una alta eu cred ca, in Piata Universitatii, el a lasat doar o mare TEAPA alegatorilor sai (desi promisese mai multe).

  4. „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

    Rostita de 2 ori.
    Vad ca le-a luat in ordine, acum lucreaza la partea cu „suveranitatea,……..”. Dar am incredere in el, mai are niste ani in fata.

  5. „Dacă voi fi suspendat de Parlament, voi demisiona în următoarele cinci minute”

    Fraza cu subiect si predicat, o propozitie logica ce nu contine SAU sau SI asa incat nu lasa loc de interpretari.

  6. Stimate domnule DV, am dat cautare pe google.ro numai dupa “Basescu minciuna “ ( pot fi si alte combinatii ), si am obtinut 309.000 rezultate !. Ar fi o munca de Sisif sa studiezi toate intrarile si sa faci o clasificare a minciunilor in cauza. Si dv. o sa va fie greu sa decideti care e minciuna cea mai gogonata. Si mie mi-e greu sa ma decid care ar fi cea mai gogonata minciuna. Am insa o propunere. Cu ce vor mai raspunde forumistii, cu ce mai gasiti pe google ( daca numiti o echipa de analiza ), ce ar fi sa editati o carte, cu titlul “1001 de minciuni ale presedintelui Basescu “ ? Ar concura serios povestile Sheherezadei din cele 1001 de nopti si ar fi cu siguranta un bestseller.

  7. „Va fi un an în care vom scăpa de criză, va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în anul 2009. 2010 va fi, în acelaşi timp, anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie.” – Mesaj de An Nou.

  8. cand te uiti la fatza lui iti dai seama in secunda doi spune o minciuna…EU AM LOVIT COPILUL, doar l-am atins , ha ha ha

  9. Sa traiti bine! Este o mare minciuna a acestui Pinochio al Romaniei, dar totusi un gram de adevar a fost, in sensul ca a facut aceasta urare apropiatilor sai – Udrea, Berceanu, Videanu.

  10. Eu cred ca cea mai mare minciuna a lui nea base e : in data de 9 noiembrie 2009 sau ceva in genu a spus ca iesim din recesiune ca sa isi faca el campaie electorala :)

  11. Cea mai mare minciuna a lui Basescu care a afectat direct populatia Romaniei: Este responsabilitatea premierului Boc să-şi formeze Guvernul. În ceea ce mă priveşte, am solicitat premierului să mă consulte strict asupra miniştrilor care fac parte şi din CSAT. În rest, este o problemă a partidelor şi şi-o asumă” . Sunt sigur ca el nu sa implicat deloc in formarea guvernului

  12. Eu cred ca cea mai mare minciuna a fost cand a declarat ca: „In 5 minute imi dau demisia daca se voteaza demitereamea in parlamant” (scuze daca citatul nu este exact dar cred ca va aduce-ti aminte)

  13. „Romania refuza sa intre in criza”;
    „Noi nu ne-am propus sa luptam cu criza”;
    „Sa fim solidari in perioada de criza”;
    „Se pare ca am iesit din criza”;
    „Sa pare ca traiti bine”

  14. Sa traiti bine!
    Voi demisiona in 5 minute!…Dar cea mai mare si mai grava minciuna a spus-o in confruntarea cu domnul Crin Antonescu, cand a jurat cu mana pe Biblie ca nu a lovit el, acel copil.

  15. A spus că va da publicităţii actele prin care se va dovedi că fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, deţinea 800.000 de euro pentru a-şi cumpăra casa din Băneasa. Nici acum presa nu a văzut vreun document care să ateste îmbogăţirea prin „vânzări succesive”. MINCIUNĂ.

  16. Cresterea salariilor profesorilor cu 50%: in toamna lui 2008, a aparut o disputa intre Guvern si Basescu legata de cresterea salariilor profesorilor, Zeus mentionand „Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Daca vrei sa asiguri resurse pentru profesori sau nu. Bani exista si toate analizele probeaza acest lucru” in timp ce premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu a fost impotriva cresterii salarilor, motiv pentru care PNL a si pierdut alegerile parlamentare.

    Basescu a promulgat legea (OG 15/2008, actualizata prin OG 151/2008), ulterior profesorilor fiindu-le luate sporurile, diminuate salariile acum (cu 25%) si, bineinteles, aproximativ 15.000 vor fi dati afara. Si cu totii stim ca cei 50% nu au fost dati niciodata deoarece Guvernul nou instalat (Boc I sau II cred) si Basescu au declarat ca nu au bani pentru asa ceva deoarece este criza, iar masura nu este sustenabila economic (a se vedea declaratia lui Tariceanu).

    Cred ca aceasta a fost cea mai mare minciuna a lui Zeus din trei motive:
    1.spre deosebire de alte situatii („Sa traiti bine”, „Daca voi fi suspendat de Parlament, voi demisiona in 5 minute”, „Romania nu este in criza”[asta e a lui Boc parca] etc.), cresterea salariilor cu 50% a fost folosita strict ca masura de campanie:
    2. cresterea salariilor cu 50% a fost o minciuna dusa la extrem fiind dupa pana la votarea de catre Senat si Camera Deputatilor si promulgarea legii, fapt ce ar putea permite darea statului in judecata, inclusiv la CEDO pentru recuperarea drepturilor banesti (lucru care s-a intamplat deja);
    3. a beneficiat de sustinerea partenerilor sociali (sindicatele din invatamant) „vrajite” de mirajul indeplinirii viselor si de mult-proclamatului Pact pentru Educatie (o alta minciune).

    Se mai pot spune multe, dar..ma abtin..

  17. A declarat că împrumutul de la FMI este o „centură de siguranţă”, care să îmbuneze partenerii străini. Acum, afirmă că fără acest împrumut nu mai putem plăti pensii şi salarii, şi cere guvernului să se împrumute, la dobândă dublă, de la bănci. MINCIUNĂ.

  18. Traian Băsescu a promis alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. MINCIUNĂ. Nici în prezent profesorii nu primesc majorarea de 50% votată de parlament şi aprobată de preşedinte, iar Educaţia nu dispune decât de un 5,2% din PIB.

  19. A spus că nu va face niciodată coaliţie cu PSD. După alegerile de anul trecut, am avut guvern PDL-PSD. MINCIUNĂ.

  20. Dupa parerea mea cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu este anuntul ca va demisiona la 5 minute dupa ce va fi suspendat. Argumentul meu cel mai puternic este ca aceasta afirmatie nu lasa loc de interpretari si nu poate fi inteleasa in alt sens decat cel evident…deci nu o poate rastalmaci nimeni…

  21. ce mai mare minciuna ” SA TRAITI BINE” SI UNII TRAIESC ASA CUM AU VOTAT . UNII I-AU DAT CU MANA LOR 25% DIN SALARIU MI MI A FURAT 25% DIN SALARIU.

  22. Ianuarie 2009- in timpul campaniei electorale, Basescu a afirmat: “Refuz categoric varianta prin care Romania s-ar duce la FMI si ar spune ‘avem nevoie de 10 miliarde’.”

    ar gasi aici niste scuze: 1)probabil se gandea doar la cateva miliarde si nu la 10. Scuza 2. O situatie era in 2009 si alta in 2010…. dar cum ramane cu asta?:

    la sfarsitul anului 2009, presedintele a declarat ca “Nici eu, nici Guvernul nu ne-am propus sa scoatem Romania din criza”, urmand peste un timp sa zica ” Romania nu poate iesi din cirza prin eforturi proprii”
    Dar de unde stie el daca nici nu si-a propus sa iasa din criza..cum de a ajuns la aceasta concluzie? iar daca o conectam cu primul citat legat de FMI… Nu mai intelegem atunci cum a ramas. Avem sau nu nevoie de banii FMI? . Ne-am propus sa iesim din criza sau nu.

    Probabil se leaga cu precedenta postare :”2010 va fi, în acelaşi timp, anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie.” Demonstratia s-a facut. Nu sunt capabili sa ramana loiali!
    Dar oare stiu ce inseamna cuvantul loial?

    Plecare lor va fi cea mai buna veste ce se poate primi intr-o dimineata linistita de Septembrie. :)

  23. @andron: nu cred ca va fi asta vestea cea buna din Septembrie. Dar te intreb eu: de ce ai tu impresia ca e o dimineata linistita de Septembrie? Daca vestea vine dupa-amiaza :-D ?

  24. „Sa traiti bine!” nu este o minciuna, e adresata unui grup restrans si nu poate fi incadrata ca si minciuna din pacate.

    Punctul critic as zice ca a fost acum cativa ani cand a plans pentru Stolojan(la retragerea lui Stolojan pt presedintie). De atunci a inceput sa ii surada norocul.. Din perspectiva mea aia a fost cea mai mare si cea mai gandita minciuna a lui… Chiar daca adesea neglijata, ea a adus scaunul de presedinte.

    Este un om abil politic, perfect integrat in Romania anilor trecuti si actuali. Nu merita sa fim nemultumiti si suparati pe el ca a incercat si a reusit , ci mai degraba pe cei care l-au ajutat prin votul lor sa ajunga acolo. Poate dumneavoastra domnule Voiculescu nu va permiteti sa spuneti asta datorita functiei dumneavoastra si cliseelor in spatele carora trebuie sa va ascundeti dar eu sincer va zic „Asa tara.. asa conducator..”

    Acesti 20 de ani sunt o risipa pentru existenta acestei tari si acestui neam.. umbra trecutului o sa se astearna peste ei si cartile de istorie nu o sa le pomeneasca numele , caci nu e nimic de pomenit…

  25. imi dau demisia in 5 minute, marim salariile cu 50 %, nu am vandut eu flota :)), sa traiti bine ( sa traiasca el asa ).

  26. Nu va ascund ca in primul tur al alegerilor din 2004 l-am votat pe actualul presedinte .Cred ca va amintiti ca dupa acest prim tur Basescu si ciracii din PDL au strigat in gura mare ca PSD-ul , respectiv candidatul Adrian Nastase, au fraudat alegerile prin soft-ul de numarare al voturilor .Basescu a cerut chiar urmarirea penala si pedeapsa cu inchisoarea pentru sefii birourilor electorale judetene si centrale care ar fi falsificat inclusiv procesele verbale privind efectuarea numaratorii voturilor.
    Aceste minciuni in cascada au facut ca un om ca mine , echilibrat si care incearca sa-si puna intrebari si sa raspunda logic la ele sa-l voteze in turul doi pe Adrian Nastase . Acestea sunt primele minciuni ale lui Basescu dar de aici s-au generat celelalte din 2004-2009 care au culminat cu adevarata frauda electorala din decembrie 2009 .Nimic nu se poate construi pe minciuna . Presedintele actual seamana vant si culege furtuna .Nu va construi nimic durabil iar de asa zisa reforma a statului se va alege praful pentru ca acest om minte asa cum respira . Pacat de noi , cei care nu l-am ales , pacat de compatriotii care l-au ales si care traiesc o dezamagire uriasa zi de zi .

  27. „Am făcut reforme în toate domeniile – în economie, în viaţa socială şi politică, în relaţiile internaţionale. „

  28. Una dintre minciunile probate este ca Pensiile nu vor scadea iar dupa cateva luni anunta ca TOATE Pensiile vor fi reduse cu 15% si incontinuu sustine ca pensiile trebuie ori scazute ori impozitate, desi in perioada sa de glorie si minciuna maxima spunea sa nu ne batem joc de batranii nostrii!!!

  29. Domn’ Profesor cred ca aveti ceva cu cei care va citesc blogul … Cum credeti ca poate cineva sa faca un top al minciunilor lui Basescu? Daca ati fi propus un top al lucrurilor adevarate spuse de Basescu poate ar fi mers .. asa e practic imposibil.
    PS. Am rugamintea sa nu mai folositi porecla de Pinocchio … e un personaj simpatic din povestile copilariei … Basescu aduce mai mult cu un capcaun

  30. Traian Băsescu reproşeaza domnilor Vantu, Patriciu si Voiculescu că se folosesc de trusturile de presă pe care le deţin – Intact (Voiculescu), Realitatea-Caţavencu (Vântu) şi Adevărul Holding (Patriciu) – pentru a face jocuri politice şi economice.

  31. Cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu este omul politic Traian Basescu. Constructia lui ca fiind un om drept, anticomunist, sincer, caruia ii pasa de problemele populatiei si pe care a promis ca le va rezolva, precum si alte asemenea atribute, constituie o imagine falsa si totodata inselatoare, reusind sa pacaleasca multe milioane de romani, ceea ce are si va avea urmari foarte grave asupra stabilitatii si posibilitatilor de dezvoltare ale societatii romanesti.

  32. Cea mai mare minciuna a lui Basescu a fost cand a declarat că va fi preşedintele a 22 milioane de români. Trist… foarte trist… si-a batut joc de noi!
    Dupa care :
    – a declarat răspicat că va demisiona la cinci minute după ce va fi suspendat de parlament, că se va lupta cu oligarhii, că va stârpi corupţia, că va aduce acte pentru casa fiicei mai mare, ba chiar că se va lăsa de fumat etc

  33. Cea mai mare minciuna a Romaniei este Traian Basescu in persoana, a cauta minciuni la acest individ scolit in speluncile portuare este cum ai cauta padurea stand in fata copacilor. Minciuna la el este vitala, asa cum este respiratia. Acest individ si cand respira minte, o data la inspiratie, o data la expiratie.

  34. Prima minciuna – a fost aceea cu tepele din piata universitatii,spusa iaintea primului mandat de presedinte! De fapt a fost un preludiu la tepele care au urmat ! Mai tineti minte cind a spus ca va veni in piata universitatii la sfirsitul fiecarei luni sa se intilneasca cu poporul? El saracul a venit dar poporul nu era acolo! Asta o consider eu cea mai mare minciuna!

  35. 1 – „Draga Stolo’ iti multumesc…. o lacrima… inca una… hop MANDATU DE PRESEDINTE in 2004”

    2- „Demisionez in 5 minute !”

    3 – „Condamnarea comunismului…”

  36. MINCIUNA:

    Razvan Dumitrescu : Care e diferenta daca dumneavoastra ati mers la un om politic la GRIVCO si altii merg acum?

    Traian Basescu : Eu nu m-am ascuns. Au fost toate televiziunile acolo. Deci eu acuz lipsa de transparenta cand se iau decizii. Toata lumea stia ca ma duc cu caciula in mana sa mai gasesc cateva voturi pentru a avea majoritate in Parlament. Nu m-am ascuns. N-a fost o decizie decat legata de ideea compromisului pe care trebuia sa il fac pentru a realiza o majoritate parlamentara.

    SCURTA DECONSTRUCTIE A MINCIUNII:

    „Unde minte Traian Băsescu?

    Minte atunci când spune că vizitele lui la Grivco din 8 iunie 2004 (ora 19), 9 iunie 2004 (ora 18) si 21 iunie 2004 (ora 9.30) au fost transparente. Fals! Au fost vizite private, fără presă la poartă, solicitate de domnii Traian Băsescu si Theodor Stolojan.

    Vizite în cadrul cărora domnul Băsescu a vrut să discute în mod – vai! – netransparent o nouă coalitie politică, capabilă să genereze o platformă de guvernare.

    Toate aceste lucruri s-au discutat, la solicitarea lui Traian Băsescu, la Grivco, fără ca actualul presedinte să anunte opinia publică. Traian Băsescu este primul politician care a încercat să articuleze discret o ”coalitie Grivco” în România”. (danvoiculescu.net – Traian Băsescu la Grivco. Netransparent)

    Petruţ Dumitru

  37. „iarna nu-i ca vara”
    ba da, e la fel de prost (si-n tara, si cine se simte – sau poate nu se simte…)

  38. Motto: „Trebuie să nu mai vindem falsuri românilor ori de câte ori ne aflăm în campanie electorală sau premergător campaniei electorale” (Traian Băsescu, 9 mai 2009)

    Traian Băsescu, octombrie 2008:

    „Ideea că nu sunt bani pentru profesori nu este o realitate. Bugetul poate fi aşezat pe priorităţi, ori din acest punct de vedere este doar o chestiune de voinţă politică”

    „Nu pot crede că o lege în România ar putea să nu fie aplicată. Aici discutăm despre o lege în ceea ce-i priveşte pe profesori şi a nu o aplica ar însemna că nu mai suntem într-un stat de drept”.

  39. Traian Băsescu, ianuarie 2009:

    “Ultimul lucru pe care îl va face România va fi să se împrumute la FMI. Ştiu că această idee este controversată, dar vom merge pe zonele practice”.

  40. omul (cu o mic) traian basescu (de asemenea cu minuscule, nu merita altceva) emana minciuna prin toti porii, fapt reliefat de atatea ori si intr-atatea ocazii, memorabil fiind juramantul stramb pe Biblie din cadrul dezbaterii televizate pentru alegeri. E un fapt abominabil sa minti blatant atata lume cu mana pe Cartea Sfanta, dar pentru un om fara Dumnezeu, e ceva normal. „Sa traiti bine!” nici daca s-ar transforma doar in „Sa traiti!” nu s-ar apropia de adevar, conform genocidului pe care l-a instituit direct, cat si prin acolitii sai. Unde vom ajunge noi cand (si daca… un „daca” demn de luat in seama) i se termina mandatul? Nici nu mai am curajul sa ma gandesc la asta. Doamne-ajuta.

  41. pai avem timp pana vineri sa inventariem minciunile de-o viata ale lui traian basescu?! exista oare ceva ce el a rostit si n-a fost minciuna??

  42. Minciuna
    ” Imi dau demisia la 5 minute dupa ce parlamentul ma suspenda”

    Deconstructia minciunii

    Au cam trecut 5 minute de atunci si inca tot astpetam demisia.

  43. „Anuntul ca voi demisiona la 5 minute dupa ce voi fi suspendat, si atunci cand am promulgat Legea care majora salariile profesorilor.a fost o greseala” (16sept 2009 interviu la postul public de televiziune) Oare cine sa asteapa sa creada ca a fost doar o greseala? Acest citat a fost doar un exemplu, cea mai mare minciuna…. greu de gasit sunt cam multe nu nu am avea timp sa le expunem pe toate pana vineri mai degraba probun sa analizam repercursiunile acelor „greseli”. Ma gandesc doar la ce consecinta a avut pentru tara „greselile” de mai sus si tind sa cred ca sunt unele dintre cele mai grave. Cat despre Dvs. ” multe succesuri” veti avea o misiune destul de grea in desemnarea castigatorului.

  44. Cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu a fost spusa dupa castigarea alegerilor prezidentiale din 2004 in adunarea publica de pe scena, si a fost “Va iubesc Romani!”
    Este trista si dureroasa nu atat din faptul ca s-a dovedit ca nu-i pasa de nici una din categoriile de cetateni ale acestei tari ci pentru motivul ca apeleaza nu la partea materiala, la bogatia sau saracia romanilor, ci la partea spirituala a sufletului romanesc, la insasi esenta sufletului nostru pe care il terfeleste si il balacareste cu un grotesc hahait.

  45. MINCIUNA

    La alegerea sa ca presedinte al PD, mai 2001:

    „Daca la urmatoarele alegeri PD nu va obtine cel putin 20%, voi demisiona din fruntea partidului”.

    SCURTA DECONSTRUCTIE:

    PD a obtinut 14%, iar Basescu nu a demisionat.

  46. MINCIUNA:

    Traian Băsescu, decembrie 2009:

    „În 2010 vom scăpa de criză. Va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în 2009.”

    SCURTA DECONSTRUCTIE:

    Salarii reduse cu 25%, TVA marita cu 5%, subventii taiate.

  47. Şi totuşi:

    „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

    SCURTA DECONSTRUCŢIE a MINCIUNII:

    – partea cu puterea şi priceperea nu intră la minciuni. Atât e el de incapabil şi nepriceput.

    – partea cu C-ţia, democraţia etc a fost de atâtea ori tăvălită încât pare lipsit de sens să reluăm toate exerciţiile de terfelire.

    – la partea cu integritatea teritorială se lucrează intens. În stânga – dl Tokes, în dreapta – dl Orban, la centru – un ins cu căştile pe urechi.

    Petruţ Dumitru

  48. Fara umbra de indoiala, cea mai mare minciuna a presedintelui in exercitiu a fost atunci cand a jurat cu mana pe Sfanta Biblie ca nu a lovit niciodata vreun copil.

  49. Asta zicea el in toamna… „Avem semne pozitive din economie si putem spune ca am iesit din recesiune”
    Primavara 2010… Imprumuturi peste imprumuturi, concedieri masive iar grevele sunt la ordinea zilei… O realitate cat se poate de dureroasa.
    El insusi traian baescu (litere mari la nume? nu merita pentru ca nu este demn nici macar de atat lucru) este cea mai mare minciuna posibila. Alta mai mare nu exista.

  50. 20 DECEMBRIE 2004, Traian Băsescu în cuvântul de inaugurare a primului său mandat:

    „Confiscarea libertăţilor presei este primul pas spre confiscarea libertăţilor cetăţenilor. Victoriile democraţiei nu pot avea loc fără existenţa presei libere, a dreptului la cuvânt şi la libertatea de exprimare”.

    SCURTĂ DECONSTRUCŢIE A MINCIUNII:

    – SNAp, Vulnerabilităţi, cap 6 – campaniile de presă;

    – „SPP-ul, daţi presa din faţa mea”;

    – „Găozar”, „păsărică”, „ţigancă împuţită”.

    Petruţ Dumitru

  51. Stimate mogul,

    Observaţi, probabil, cu câtă ardoare îmi doresc scuterul.
    Dacă mă ocoliţi totuşi, poate iese de-o bicicletă pt hărnicia mesajelor. Şi cu ea ajung mai repede la mare.

  52. Individul asta respira minciuni,iar aici au fost insirate cam toate,pentru ca au fost prea multe,poate s-a uitat ceva.Minciuna a fost si cand s-a laudat in campanie ca s-au marit pensiile in timpul primului mandat,asta fiind datorata guvernului Tariceanu,iar acum este vinovat ca le-a marit.Minciuna a fost si cand a fost suspendat si a promis ca se vede cu romani lui odata la 3 luni.Ca nu o sa fim in criza,ca santem in recesiune,ca am iesit din recesiune etc,sant multe.In schimb eu zic ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nu mai pot cu Basescu,cu Boc

  53. Eu cred ca cea mai mare minciuna este numirea lui Emil Boc in functia de premier.
    In fapt Boc nu exista….este doar ointerfata grafica a premierului din umbra Traian Basescu.

  54. iata care e cea mai eleganta minciuna.
    Obamel, Putin si Baselul, impreuna la inaugurarea unei gradini zoologice.
    Obamel le adreseaza urmatoarea intrebare celor doi:
    – care dintre voi puteti sa faceti deosebirea dintre un papagal mascul si papagal femela ?
    – Putin, sta pe ganduri, intra in gradina, analizeaza, niciun rezultat.
    – Baselul, fara sa mai stea pe ganduri,intra in gradina si striga in gura mare SA TRAITI BINE !
    – din gradina se aud urmatoarele cuvinte (nu pot sa le scriu, oricum vor fi cenzurate)
    Concluzie: cea mai eleganta minciuna a fost rostita in toate campaniile electorale si anume SA TRAITI BINE !

  55. Nici macar nu a clipit cand a pus mana pe biblie si a jurat ca nu l-a lovit pe acel copil, pentru dupa putin timp sa recunoasca la tv ca ia sters numai un dos de palma. E fericit ca l-a mintit chiar pe Dumnezeu.

  56. in general tot ce zice el sunt minciuni dar cred q cea mai mare minciuna este q el esta anti.comunisti,ca nu a lovit copilu, romania refuza sa intre in criza, alta minciuna q nu sunt bani pnt salarii si pensii, alta care chiar i tare nu vreau bani de la fmi si dupa zice q are nevoie mai ne zice q am iesit si din criza cand era campanie si se pare q multi au pus botul:(,

  57. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
    Gresesc eu sau a depus juramantul asta de 2 ori?

  58. Basescu a declarat ca pensionarii reprezinta „cancerul din buget”. Cea mai mare minciuna a sa. In fapt el este cancerul Roamaniei.

  59. LA MINCIUNI SE PRICEPE TOVARASUL PRES CA LA UDREA. O MINCIUNA DURA A FOST PROMULGAREA LEGII DE MARIRE A SALARIILOR PROFESORILOR CU 50%. DECLARA CEVA DE GENUL: PROFESORII MERITA RESPECTUL DIN PARTEA SOCIETATII SI A CERUT GUVERNULUI SA PERMITA MARIREA SALARIILOR ACESTORA. DUPA UN TIMP BASELU A PUS LA CALE SCADEREA SALARIILOR PROFESORILOR CAM CU 50%. DAR NICI PROFESORII NU S-AU LASAT. L-AU UMILIT PE BETIVAN DE CATE ORI AU AVUT OCAZIA IN BAILE SALE DE MULTIME.

  60. Imi e greu sa aleg intre celebra deja promisiune „Demisionez in 5 minute !” si ” (…) se pare ca iesim din recesiune” afirmatie facuta cu cateva zile inainte de votul din turul II. Imi e greu sa aleg. Ar mai fi „Jur ca nu am lovit copilul nici cu pumnul in plex, nici cu pumnul in fata”, aia cu „Imprumutul de la FMI ca masura de siguranta” of…. foarte greu sa te hotarasti

  61. La intrebarea „care este cea mai mare minciuna” se pot gasi n raspunsuri. Cred ca mai bine ne intrebam „ce a zis Basescu si s-a adeverit”… un mare NIMIC. Basescu=adevarurile pe care le-a spus, adica ZERO. Si, pentru cei ce l-au votat: e aiurea ca au votat raul cel mai mare, insa e si mai aiurea, mai stupid, ca sunt o gramada care in loc sa recunoasca ca au gresit in apreciere, devin si mai incapatanati si, din orgoliu, ii gasesc scuze acestui personaj, pe care nu il pot recunoaste nici ca presedinte, nici macar ca parte din specia umana, e sub orice nivel de omenie.

  62. „Jur credinta poporului roman, idealurilor sale de libertate si prosperitate. Jur sa respect legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, suveranitatea si integritatea teritoriala a patriei”.
    LA INVESTIRE..SI PRIMA SI A DOUA OARA! E UN TRADATOR DE NEAM!

  63. Dacă ar fi să clasificăm toate minciunile lui Băsescu, ar însemna să renunţăm la câţiva ani din viaţă, echivalenţi cu cele două mandate ale sale.
    Dar cred că o minciună/îndemn a lui Băsescu le include fără îndoială pe toate celelalte, şi anume: „Să trăiţi BINE!”

  64. Cea mai mare minciuna este chiar traienel insusi!Simpla lui aparitie poate fi catalogata ca o ”fata morgana” a dorintelor noastre de mai bine,a acelui mincinos ”sa traiti bine”!
    Daca,din intamplare castig eu,il donez cu mare placere chiar lui traian insusi dar sa se ducaaaaa,si sa se mai intoarca cand o sa-l mai cheme poporul roman!
    P.S. Cine da benzina?

  65. Aceea că va face din dezvoltarea rurală o prioritate a mandatului său,că va crea la ţară locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri.

  66. Off-topic: Afara ploua. Si asa presedintele acestei tari a adus potopul si a facut din oameni multi sinistrati.

  67. Mai lasa minciunile lui chioru si axeaza-te pe ceilalti romani. De la un capat la celalalt toata tara e un gunoi. Am fost zilele trecute prin zona Bicaz jud. Neamt.
    Ce am vazut pe lacul Izvorul Muntelui te face de te crucesti mai ceva ca popa in biserica. Atatea sticle aruncate in apa de nerusinatii romani cred ca nu exista in toata Europa la un loc.
    De ce apar alea la Antena 3 cu astfel de tocuri?

  68. cea mai mare miniciuna a fost cind a facut guvernul cu „solutia imorala”, fara sa stie ca esti felix. eu cred ca traian mi-a spus o minciuna. am V8 la masini asa ca nu te obosii cu scuterul obosit

  69. sa traiti bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! depinde cum????????25% salarii diminuate, se preconizeaza si pensiile. Ar fi bine introdusa LEGEA 18, si atunci sa-i vedem pe MEMERNICI cum vor da socoteala.

  70. Minciuna #1 – „Este un trucaj ordinar! Rusine,Dinu Patriciu!”

    Minciuna #2 – „Din public am plecat,in public ma intorc.” (cam greu,cand ai o tona de bani iliciti pe firmele rudelor,nu prea te poti „confunda” cu un cetatean obisnuit )

    Minciuna#3 – „In timpul mandatului meu au fost condamnate crimele comunismului…” (poate doar declarativ,ca mecanismele statului nu s-au schimbat catusi de putin,tot pe represalii si pe clientela politica se merge…mai greu e cand nu exista sistem monopartid,asa-i domnu’ Basescu?Nu ca va incomodeaza ceilalti? ) :)

  71. Cea mai mare minciune a lui base(cu litere mici intotdeauna!);acel slogan celebru”Sa traiti bine!”. Consecintele le simtim, usturator, acum si sigur inca 5-10 ani de acum incolo. Sloganul corect este „Sa traim! Ei o duc bine!”

  72. Probabil cea mai mare minciună a lui Traian Băsescu este promisiunea demisiei la cinci minute dacă va fi suspendat. A fost suspendat şi a dat la întors una dintre cele mai simple şi ireductibile promisiuni făcute unei întregi naţiuni. MINCIUNĂ.
    A promis românilor că din trei în trei luni se va urca pe scenă la Universitate pentru Raportul de ţară. Nu a făcut-o. MINCIUNĂ.
    A spus că nu va face niciodată coaliţie cu PSD. După alegerile de anul trecut, am avut guvern PDL-PSD. MINCIUNĂ.
    A promis că se va lupta cu sistemul ticăloşit, corupţia şi oligarhii. Sistemul este ticăloşit. Corupţia există. Oligarhii prosperă. MINCIUNĂ.
    A spus că va da publicităţii actele prin care se va dovedi că fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, deţinea 800.000 de euro pentru a-şi cumpăra casa din Băneasa. Nici acum presa nu a văzut vreun document care să ateste îmbogăţirea prin „vânzări succesive”. MINCIUNĂ.
    Pus în faţa dovezilor incontestabile, Traian Băsescu a recunoscut că, în calitate de primar al Capitalei, şi-a atribuit abuziv casa din Mihăileanu şi a promis că o va restitui. Pe 17 februarie 2005, într-o emisiune televizată, Traian Băsescu a declarat că nu o va mai restitui. În decembrie 2009, în casa din strada Mihăileanu nr. 2 locuieşte tot familia Băsescu. MINCIUNĂ.
    A declarat că fiica cea mică a absolvit o facultate în America. MINCIUNĂ. Elena Băsescu a fost doar câteva luni la un schimb de experienţă în America, după cum însăşi recunoaşte: „Tatăl meu nu a minţit. (…) Tatăl meu nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America”, a declarat Elena Băsescu. Europarlamentarul a absolvit Universitatea Româno-Americană.
    A declarat răspicat că alegerile din 2004 au fost fraudate, ba chiar a cerut şi arestarea celor implicaţi în procesul electoral, şi a promis că vinovaţii vor ajunge după gratii. Până la primul tur de scrutin de anul acesta, pe 22 noiembrie, niciun român nu a fost arestat şi nici judecat pentru infracţiuni vizând fraudarea alegerilor. MINCIUNĂ.

    Traian Băsescu a promis alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. MINCIUNĂ. Nici în prezent profesorii nu primesc majorarea de 50% votată de parlament şi aprobată de preşedinte, iar Educaţia nu dispune decât de un 5,2% din PIB.

    A promis că nu vom mai avea nevoie de vize pentru America. Avem nevoie. A declarat că va discuta personal cazul Teo Peter cu oficialii americani. A minţit.

    A promis că va eradica nepotismele şi numirile pe pile. Acum două zile, Traian Băsescu a recunoscut că l-a numit pe Claudiu Săftoiu şef la SIE pentru a-i satisface un capriciu fostei sale consiliere Adriana Săftoiu. MINCIUNĂ.

    Atacă obsesiv mogulii de presă, dar nu spune nici pâs despre George Păunescu, patronul postului B1TV. MINCIUNĂ prin omisiune.
    A promis că va poziţiona România pe axa Bucureşti-Londra-Washington. Remarca nu a adus decât iritare pe plan internaţional şi răcirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali.

    A spus că Petre Roman este cel mai bun politician din România. Asta nu l-a împiedicat să îl mazilească de la şefia PD.

    A declarat că România nu va avea de suferit de pe urma crizei, apoi a spus că nu se luptă cu criza.

    A promis bucureştenilor că va sta cel puţin două mandate la primărie pentru a face tot ce a promis. MINCIUNĂ.
    A declarat că împrumutul de la FMI este o „centură de siguranţă”, care să îmbuneze partenerii străini. Acum, afirmă că fără acest împrumut nu mai putem plăti pensii şi salarii, şi cere guvernului să se împrumute, la dobândă dublă, de la bănci. MINCIUNĂ.

    A promis că se va lăsa de fumat dacă vor creşte accizele la ţigări. Preşedintele fumează, în continuare, câte două-trei pachete pe zi. MINCIUNĂ.

    Respectele mele domnule Voiculescu!
    P.S- Daca castig eu scuterul – il donez fundatiei d-voastra(contravaloarea lui).In schimb as prefera o intalnire scurta cu d-voastra sa va cunosc personal.
    Numai bine Madalin G- Oracle software developper.

    Dan Voiculescu a răspuns:

    @ Madalin: Ne vedem oricum, Mădălin. Săptămâna viitoare, cel mai probabil. Te va contacta echipa mea.

  73. minciunile celor fata de care nu ai asteptari sunt doar cuvinte aruncate in vant…atunci insa cand iti pui sperantele in ceva si mai ales in cineva si cand afli ca totul este o minciuna, atunci simti ca lumea se naruie…e ca sentimentul pe care il traiesti atunci cand un bun prieten te dezamageste dincolo de posibilitatea iertarii.
    asa cum Conventia Democratica impreuna cu Emil Constantinescu m-au mintit furandu-mi destinul sperantelor, la fel si Traian Basescu m-a mintit in 2004, o minciuna scenariu, o minciuna totala, o minciuna pe care nu o poti cita, dar care se infige zi de zi in porii fiintei tale, facandu-ti viata o continuua intrebarea: de ce? Ce-si doreste un astfel de om de la mine? De ce eu nu contez, eu omul simplu care i-am acordat increderea? Si-apoi vine viitorul…viitorul fiilor mei…Eu n-am sa-i pot minti, oricat ar minti azi Basescu, maine…
    Si-am sa ma intreb:- de ce isi doreste un om de stat sa-si minta poporul?
    Minciuna cea mai mare?
    -Aceea ca el poate fi presedintele poporului sau!! (fara citat, caci adevarurile cele mai puternice sunt cele nerostite, la fel si minciunile…)

  74. mister Voiculescu,eu propun un concurs pentru cine identifica cel mai ordinar turnator la securitate pe vremea raposatului.ce spui?iar premiul va fi o plimbare in Elvetia pentru a descoperi conturile firmei Crescent.

    Dan Voiculescu a raspuns:

    @ legionarul: Legionarule (nu mă dau în vânt după pseudonimul pe care ti l-ai ales, admit) – de acord cu propunerile tale: facem un concurs pentru a identifica cel mai odios turnător din perioada comunistă. Si, da, mergem în Elvetia ca să luăm urma fondurilor Crescent. Dar am si eu două întrebări: cine plăteste drumul până acolo? ; si, mai ales, tu ce pui în joc dacă nu găsesti niciun cont de acest gen? Esti de acord să defilezi, în maniera lui Mircea Badea, asezonat doar cu pene, prin fata Parlamentului? Sau prin fata sediului Grivco – eventual si cu o căciulă-n mână?

  75. Din campania electorala 2009 , citez „AI DREPTUL SA TRAIESTI BINE.” Evident daca luam un bol transparent, si punem in el bile albe pentru lucruri facute de el ca sa traim bine, si bile negre pentru tot ce a facut contra acestei afirmatii, ar trebui sa mergem la piata sa mai cumparam vreo 2 blouri ca nu ar ajunge, si ar trebui sa vopsim toate bilele albe care le-am pregatit in prealabil, si tot nu ar fi de ajuns. Cred ca aceasta este minciuna suprema a actualului presedinte, de aici pornesc toate ramificatiile spre toate nazdravaniile afirmate si apoi negate de acest individ fara scrupule. Consider aceste cuvinte varful piramidei intrucat daca le alaturati TUTUROR afirmatiilor facute de domnul Traian Basescu, de fiecare data vor fi in consens. Treaba e ca noi INCA mai avem rabdare, inca induram, inca facem cruce „da Doamne sa se termine mai repede si sa TRAIM BINE”…
    Va multumesc.

  76. „Nu am avut casa inainte in Bucuresti, nu am vandut o alta casa in Bucuresti cand am facut cererea. Asta e tot, pe scurt. Apartamentul din Mihaileanu a fost dobandit legal”. -2005
    … cu ocazia dobandirii celebrei case din Mihaileanu…
    …ca un scolar constincios… pe 3.10.2002, Traian Basescu solicita Primariei Capitalei sa-i vanda imobilul din Stefan Mihaileanu(trecuse doar 2 luni de la primirea repartitiei!).

  77. Faptul ca Traian Basescu pretinde ca nu a colaborat cu fosta Securitate; asta in timp ce era capitan de nava la Anvers. Traian Basescu, ‘marele dizident’…

  78. …propunerea mea publică este să trăim din ce producem, iar ce împrumutăm să cheltuim numai pentru dezvoltare, să facem diguri, autostrăzi…a spus T.B
    si vezi pe ce au cheltuit banii acesti incapabili… mai vezi Romania furata zi de zi si va convingeti!

  79. •Vreau să înţelegeţi foarte bine, şi dumneavoatră şi românii, că nu-mi face deloc plăcere să anunţ măsurile care trebuiesc luate sau că nu mi-a făcut deloc plăcere pe 6 mai să anunţ măsurile de restructurare a cheltuielilor bugetare care includ reducerea salariilor şi pensiilor. Dar este o chestiune de responsabilitate. Eu sunt într-o astfel de situaţie datorită crizei economice şi am considerat că trebuie să am o atitutdine responsabilă.- TB declaratie 25 mai 2010…
    de fapt acest om minte mai mult decat respira pe acest pamant…!
    vezi
    ”Decalogul minciunii. De Traian Băsescu” – Geoană a publicat pe blogul personal o listă cu principalele controverse legate de atitudinea şefului statului

    vezi si:
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/07/19/prin-mlastina-crizei-din-ro/
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/category/barometrul-minciunii-in-sistemul-de-educatie/

  80. APROPO DE DREPTURILE DE AUTOR : SA FIE IMPOZITATI SI AUTORII GOLURILOR DIN COMPETITIILE SPORTIVE …
    SA VEDETI ATUNCI CE DE IMPOZITE VA COLECTA BOC !!!

  81. Sa traim bine unde?!Ce sanse mai are un tanar in ziua de azi?Cum sa vorbeasca un tanar de 23 de ani despre dezamagire la aceasta varsta si de ce?Avem si noi un drept…dreptul la a spera ca „maine”…va fi putin mai bine….Am 23 de ani si am pornit „la drum”acum 3 ani increzatoare in propriile forte…gata sa intorc ajutorul parintilor mei….si unde am ajuns in 2010?!Fara un loc de munca, fara posibilitatea de a practica meseria la care am visat din clasa a 7- a……aceea de jurnalist..in tv….( fara nici un apropo)…Greu de crezut…dar adevarat….Sunt dezamagita!…….

  82. cea mai mare minciuna a lui basescu ATENTIE ESTE PLANSUL LUI IN TOAMNA LUI 2004 CAND A FACUT SCHIMBAREA CU THEODOR STOLOJAN LA PARTICIPAREA CANDITATURII LA PRESEDENTIE…..ATUNCI A FACUT CEA MAI MARE MINCIUNA DE CARE NU AM SCAPAT DIN 2004 SI PANA IN PREZENT 2010….

  83. parerile unor romani
    „Traian Basescu si Guvernul Romaniei au mintit pe toata lumea atunci cand au propus taierea salariilor si a pensiilor ca optiune propusa de FMI”, a declarat Daniel Constantin, presedinte PC.
    …pana si domnul
    Mircea Badea: Basescu este farsor, pesedist si mincinos…

  84. si gata pt ca nu merita atentia mea!
    Români, …un fleac,
    …v-am sărăcit!
    Traian Băsescu şi-a văzut cu adevărat “visul cu ochii”: a adus România în prag de faliment economic, cu ajutorul unui guvern imoral şi ilegitim!
    În timp ce noua clasă a fanarioţilor portocalii este imună la criza economică sau chiar îşi înmulţeşte averile prin prădarea statului, pensionarii au pensii cu 15% mai mici, iar bugetarii au salariile reduse cu 25%.
    “Preşedintele-jucător”, “preşedintele hăhăitor” şi “preşedintele lui <>”, Traian Băsescu a sacrificat poporul de dragul clientelei portocalii, dând vina pe FMI, adică minţind cu un tupeu ordinar!
    asta e Ro. iulie 2010

  85. l-a sprijinit pe Laszlo Tokes pentru un loc in parlamentul european sub pretextul bunelor relatii ce trebuiesc mentinute intre romani si etnicii maghiari. de fapt a cedat unui santaj ordinar pentru a isi mentine camarila la putere cu ajutorul voturilor udmr. rezultatul acestui troc politic de cea mai joasa speta avand in vedere scopul se va vedea in curand (aproximativ 5-6 ani) cand vom pierde Ardealul.

  86. domnu voiculescu si dragi comentatori, traian basescu nu e un mincinos, a zis sa traiti bine , uite ca s-a intamplat (doamna udrea si restul gastii stie cel mai bine, cum e s-o duci bine), informator si securist , astea sunt prostii-a fost cainele preferat a lui niculae ceausescu, A vandut flota -minciuna, a furat finul lu frati su , si a trimis-o la remat, ORICUM CEA MAI MARE MINCIUNA SPUSA DE BASENEL, A FOST IN CAMPANIA ELECTORALA , CAND A NEGAT ABSOLUT TOATE ACUZELE ADUSE DE OPONENTI(nu ca aia ar fi usi de biserici), acum tampeniile si minciunile spuse in ultimele luni nu sunt decat glazura LA MINCIUNA MASIVA FACUTA IN ULTIMI 6 ANI!!!! Sper sa invatati ceva din toata treaba numita T. Basescu si sa tineti minte cand va mai duceti la vot, si nu uitati SA TRATI BINE!!!

  87. Fara pic de razgandire: „Sa traiti bine” , si oamenii mor pe zi ce trece din cauza neajunsurilor. Aici intra cam toate minciunile adunate de-a lungul timpului, ca pana la urma tot ce a zis, tot ce a facut, tot vai de capul nostru suntem si tot la prima afirmatie ajungem.

  88. Va dau o suita de minciuni:

    1. „Romania are nevoie, ca centura de siguranta, de un imprumut extern”

    – declaratie Luni, 9 martie, 2009

    – minciuna se probeaza prin modul in care s-au cheltuit banii FMI

    2. „Romania – o tara muribunda”
    – declaratie 5 aug 2009

    Eu sunt dovada vie ca a mintit. Pot proba minciuna prin faptul ca traiesc.

  89. Cea mai mare si izvorul celorlalte: Expresia: ”Sa traiti bine!”. Este presedinte datorita (si/mai ales datorita) acestei expresii-promisiune. Toate celelalte minciuni au fost pentru a pastra roadele acestei minciuni.

  90. Oare sunde s-a prezentat din 3 in 3 luni – de vorba cu poporul asa cum a promis?
    Lucrez in sistemul sanitar de peste 28 ani, am un salariu de 720+bonuri de masa= super salariu; Justitie – dupa o casnicie de 17 ani, am plecat cu un copil din casa iar acum stau cu chirie. Traiesc Foarte Bine.
    PINOCHIO este un cuvant prea bland si eset un personaj iubit de copii. Nu merita asa nume un om ca el.
    Si viata lui este o MINCIUNA – sunt din Constanta si il cunosc bine.
    Domnule Voiculescu – acest presedinte? in 2007 a fost operat de Tiroida – aceasta daca nu este bine tratata (scoasa chirurgical toata) inebunesti. Va rog sa intrebuati un doctor chirurg de tiroida.

  91. cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu este chiar Traian Basescu. Nu are o minciuna mai mare decat alta , cat de nevinovata sau minora ni s-ar parea defapt are o consecinta devastatoare : incepand cu ” Draga Stolo ” prin care a devenit presedinte-dictator ( scuze, vroiam sa scriu jucator dar imi face tastatura farse ) , o simpla lacrima pe care o suporta 22 de milioane , „nu am furat flota” si nu avem cu ce sa facem comert pe mare ( defapt acesta-i cel mai mare mister al lumii depasindul pe cel al Triunghiului Bermudelor ) , „nu vom taia pensiile ” urmand a fi impozitate cu 16 % , cei mai afectati fiind cadrele didactice ei fiind trasi in piept cu 75% din salariu, exemplele pot continua cu minciuni nevinovate pt unii dar devastatoare pt altii. Deci in concluzie , cea mai mare minciuna este Traian Basescu , la cat de nevinovat pare el cu atat de dezastruos este pentru tara.

  92. Domnule Voiculescu aici vorbiti de minciuna iar minciuna este unul dintre cele mai mici pacate ale acestui cretin…
    Cel mai mare pacat este manipularea PSI a maselor!

  93. Sunt Pinochio cel vestit Nicicand nu v-am dezamagit M-am tinut de promisiune Eu si-ai mei sa traim bine

  94. Sunt Pinochio cel vestit Nicicand nu v-am dezamagit M-am tinut de promisiune Eu si-ai mei sa traim bine Si acum sunt linistit Un fleac,v-am ciuruit”

  95. Minciuna care a patruns in subconstientul fiecarui roman „Sa traiti bine”. Probabil ne-am gandit ca cel care ne este lider neinfricat, se bazeaza pe ceva cand spune asta. Si asa a fost:s-a bazat pe naivitatea noastra. Din pacate Sinbad Marinarul si Muc cel Mic ne vor conduce mult timp de acum inainte si stiti ceva, ii meritam cu prisosinta. Noi i-am votat acum sa ne spalam pe cap cu ei.

  96. cred ca minciuna cea mai mare este una repetata
    ca el nu are treaba cu flota
    o si pot dovedi
    am nevoie doar de un parlamentar si o interpelare parlamentara bine tintita
    cu aceasta miciuna l-a dus cand a repetat-o la minutul de aur pe Crin
    care nu se astepta la acea expertiza bagata sub nas si nu a reusit sa intre in turul doi
    tur din care basescu era istorie acum
    a repetat de atatea ori treaba asta incat cetatenii nu mai iau de multe ori in serios discutia unii fiind convinsi ca nu a avut treaba si altii fiind convinsi ca da deci e minciuna care a si reusit
    e apoape perfecta

  97. Cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu a fost vestitul slogan: „SA TRAITI BINE”. Cu acest slogan a prostit milioane de oameni care l-au votat si au avut incredere in el, in posibilitatea de a face din aceasta tara … ceva mai bun. Eu nu l-am votat, pentru ca mi s-a parut un fals si un mincinos, inca de pe vremea cand era Ministrul Transporturilor, dar garantat, cu sloganul sau, a reusit sa prosteasca milioane de oameni.
    O zi placuta.

  98. Minciuna este a doua natura a lui basescu,la el pina si respiratia este o mare minciuna.Nu le tin minte pe toate ,dar importanta mi se pare mie aceea ca nu vom lua bani de la FMI si,daca nu scapam de el ,avem toate sansele sa inprumutam si altii.Daca incepem sa cautam din 1990 o sa avem marea surpriza sa gasim in toate declaratiile lui numai minciuni,jumatati de adevar spuse in mod tendentios amestecate cu mari minciuni .cred ca din septembrie,ne vom cruci de ceea ce vom vedea si vom auzi.Concluzia ,pina acum a fost o joaca de copiii,greul urmeaza din toamna

  99. Domnule Voiculescu, ne puneţi la o grea încercare, mai ales că materia de studiu e atât de mare!!! Însăşi viaţa acestui humanoid botezat fatidic „trai. băs.” este o mare MINCIUNĂ, dar cred că cea care încununează pleiada de minciurisme ale (încă) preşedintelui ţării este „Să trăiţi bine!”, la care mulţi pup-in-băseşti au aderat, iar acum se dezic cu nonşalanţă!
    Cred că premiul dvs. trebuie oferit, în semn de respect (:D) lui boculeţ, pentru a încerca să scoată ţara din mocirla istorică în care au adus-o, iar tovarăşului prim al ţării, să-i faceţi o statuie în Piaţa Universităţii din Bucureşti, acolo unde, o dată pe lună, POPORUL să îl întâlnească cu ouă şi roşii!
    Bravo pentru iniţiativă!

  100. „Prefer sa mi se taie capul, decat sa nu spun adevarul poporului meu” = ultima „cea mai mare minciuna”, dar fiecare care va urma va fi si mai mare.

  101. cea mai mare minciuna a lui traian basescu este sloganul lui din campania din 2004 : pun totul pe o carte…si tinea in mana constitutia romaniei.ce a facut apoi din aceasta carte?o carte in jocul lui de pocker poate.a calcat-o in picioare asa cum a dorit.iar acum,vrea sa o schimbe dupa chipul si asemanarea lui si probabil daca se poate sa aibe doar un singur articol…statul sunt eu traian basescu eu sunt si institutile statului si comanda la mine.trebuie dle senator sa facem ceva sa-l oprim pe acest nebun din cursa catre o noua dictatura.

  102. declaratie din 11 nov. 2009 : „Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum încolo începem să revenim spre creştere economică, iar din trimestrul II al anului viitor chiar vom reveni la creştere economică”, a spus Băsescu la Etno TV.

    După nici cinci ore, la TVR, preşedintele îşi îmbunătăţise pronosticul economic: „Cred că vom avea o scădere economică de sub 8%, în trimestrul II, ceea ce ne va duce probabil la reluarea creşterii economice undeva în trimestrul I al anului viitor.”

    tot in acea perioada, tot in campanie el a mai hahait la TVR, depasind spatiul alocat pentru declaratii pentru un singur candidat : „Oameni buni, am fost informat in seara asta…Romania a iesit din criza” (regret ca nu am si materialul video”

  103. „Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum încolo începem să revenim spre creştere economică, iar din trimestrul II al anului viitor chiar vom reveni la creştere economică”, a spus Băsescu la Etno TV.

    După nici cinci ore, la TVR, preşedintele îşi îmbunătăţise pronosticul economic: „Cred că vom avea o scădere economică de sub 8%, în trimestrul II, ceea ce ne va duce probabil la reluarea creşterii economice undeva în trimestrul I al anului viitor.”

    tot in acea perioada, tot in campanie el a mai hahait la TVR, depasind spatiul alocat pentru declaratii pentru un singur candidat : „Oameni buni, am fost informat in seara asta…Romania a iesit din criza” (regret ca nu am si materialul video”

  104. Cand isi face cruce la biserica, in fata altarului.
    Incearca sa-l minta pe insusi Dumnezeu.

    Am un dubiu in privinta faptului ca Basescu apartine Bisericii prin botez, inclin sa cred ca nu. Argumentele care ma fac sa inclin spre aceasta opinie:
    -Nu a vorbit nimeni despre parohia unde a fost botezat, nu a vazut nimeni nici un certificat de botez, nu exista nici un paroh care sa fi declarat ca figureaza la „botezuri” in registrul parohiei respective. Dat fiind notorietatea personajului, orice paroh ar fi vorbit despre subiectul asta. Dupa cate stiu la Basarabi nici nu exista parohie.
    -Nu-si revendica nimeni calitatea de nas de botez. Nici respectivul nici urmasii lui in caz de deces.
    -In perioada aceea, ofiterii nu aveau voie sa intre in biserica, se suspectau si se turnau unii pe altii.
    – Evidenta lipsa de educatie religioasa a respectivului, inclinatia spre magie si esoterism, vadita mai ales cu ocazia ultimelor alegeri.

  105. Cam tot ceea ce a spus au fost minciuni,dar cea mai mare minciuna a fost cand a spus ca vom avea crestere economica in 2010,stiind ca planeta e in recesiune.Nici macar statele puternic industrializate nu erau sigure de acest lucru.A fost un populism ieftin pentru prostirea maselor in campania electorala.Nu mai spun de privatizarea postei de catre asa zisii moguli,sustinuta cu atata vehementa,iar aceasta la ora actuala e in colaps.

  106. Cea mai mare minciuna…

    Cred ca este cea referitoare la imprumutul extern,,,la FMI .Cand initial spunea ca nu avem nevoie de nici un fel de imprumut ,deci dovedea ca suntem stabili financiar pentru ca mai apoi sa justifice imprumutul ca fiind…”o centura de siguranta”…
    Asta cred ca a fost chestiunea care a zgudiut din temelii credibilitatea lui atat interna dar ,mai ales,externa.

  107. Cea mai mare minciuna este faptul ca Basescu este un presedinte al Romaniei echidistant si care va actiona in interesul poporului roman .
    Asta e cea mai mare cacialma pe care a tras-o Romaniei

  108. Cea mai mare minciuna spusa si cu care a fost prins Traian Basescu , a fost ca „NU AM LOVIT COPILUL” .
    Aceasta minciuna a fost sustinuta si negata in „draci” de Basescu in cadrul dezbaterilor care au avut loc in media.
    Proba minciunii spuse de „CEL MAI MARE MINCINOS AL
    ROMANIEI” este demonstrata de faptul ca atunci cand a fost pus sa jure pe biblie nu a jurat ca „nu am lovit copilul”
    asa cum era textul rostit de Robert Turcescu ci a jurat incorect „mincinos” . Recunoasterea de fapt a minciunii
    spuse ,a fost demonstrata la OTV ,cand Traian Basescu a
    declarat ca nu-l v-a uita si nu-l vo-i ierta niciodata pe realizatorul emisiunii RAZVAN DUMITRESCU,pentru faptul ca l-a surprins cu filmul lovirii copilului, eveniment pentru care Presedintele nu avea o „minciuna pregatita”.
    Minciuna spusa este GRAVA prin faptul ca pe langa gestul comis de a lovi un copil a „JURAT” stramb si pe
    BIBLIE – demonstrand in acest fel ca PRESEDINTELE
    ROMANIEI TRAIAN BASESCU „NU ARE NICI UN DUMNEZEU ” si minte ca un ORDINAR cu orice prilej.

  109. T.B. : „Fiind vorba de o decizie politica trebuie sa restabilim demnitatea politicului, ceea ce inseamna ca in situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim 5 minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional prin suspendarea presedintelui, fara ca acesta sa fi incalcat Constitutia. Mi se pare ca este corect ca electoratul sa judece si sa decida cine trebuie mentinut in functie: presedintele Romaniei sau, cine stie, Parlamentul. Dar este clar ca cineva greseste”.

    Inainte de referendum, s-a obligat sa demisioneze in umatoarele 5 minute dupa ce Parlamentul va vota suspendarea sa. A mintit, jalnic, ridicol!

  110. cea mai mare minciuna ii de fapt Basescu insasi sau cea ce Basescu nu o reusit sa realizeze in acesti ani , adica chiar sloganul lui SA TRAITI BINE

  111. cea mai mare minciuna dupa parerea mea spusa de traian basescu este cand a spus ca nu a lovit copilul din imaginile care erau difuzate lovind un copil, in faza confruntarii directe cu Mircea Geoana atunci cand a fost intrebat daca a lovit acel copil.

  112. Basescu: “voi demisiona la 5 minute dupa ce voi fi suspendat de catre Parlament”, ca mai apoi, dupa suspendarea propriu-zisa, sa spuna ca a fost o greseala. Incredibil este faptul ca dupa ce Basescu a spus ca aceea fraza este o greseala (minciuna incarcata de comoditatea evidentei), romanii l-au reales. Asadar, sa nu ne miram ca nu traim bine, dar nici ca traim prost.

  113. Insusi Dl. Basescu este o minciuna. E foarte greu sa alegi care minciuna este cea mai gogonata. Iata cateva dintre minciunile Dl Basescu. La alegerea sa ca presedinte al PD, Traian Basescu a promis ca va demisiona daca la urmatoarele alegeri PD nu va obtine cel putin 20%. Inutil de spus ca PD a obtinut 14%, iar Basescu nu a demisionat.
    La inceputul crizei economice a afirmat ca Romania nu va avea de suferit. Acum cateva saptamani, Basescu a declarat ca nu si-a propus sa lupte impotriva ei si ca Romania va iesi din criza numai odata cu restul lumii. Germania, Franta, Japonia si alte tari importante si-au revenit. Noi mai asteptam mult?
    La finele anului 2008 a tunat si fulgerat ca Guvernul sa permita marirea salariilor profesorilor cu 50% pentru ca „acestia merita respect din partea societatii”. Ulterior, le-a recomandat dascalilor sa renunte pentru ca oricum inflatia le-ar manca marirea salariala.
    In cazul suspendarii sale, a afirmat ca 75% dintre romani au fost impotriva deciziei majoritatii parlamentare, desi numai 40% dintre ei s-au prezentat la vot. Acelasi lucru il declara si Liviu Negoita acum, intr-un context similar.
    A afirmat ca, in cazul suspendarii sale de catre Parlament, va demisiona in 5 minute. In mod ciudat, presedintelui i-a stat ceasul si de vreo 2 ani tot afirma ca mai are timp. Totusi un lucru bun ar iesi din toate aceste minciuni. „Castigarea Scuterului”

  114. Cea mai mare minciuna a fost cea cu pensiile cand a afirmat ca se vor mari iar apoi a spus ca el nu a zis niciodata asa ceva si ca el era sub influenta alcoolului si acum ca s-a trezit o sa le micsoreze.
    Alta minciuna mare a fost (este incorect ”a fost” pentru ca el minte mereu) sloganul lui cu ”sa traiti bine”. Ea a fost corecta dar pentru ei ( gasca lui si familia).
    Apropo printre alte minciuni mari mai candideaza si cea cu nu avem nevoie de bani de la FMI…aaa ba avem.

  115. Părerea mea este că cea mai mare minciună a lui Traian Pinocchio este însăşi simpla sa existenţă. TOTUL legat de acest trist personaj e o minciună majoră. Din păcate nu poate deschide gura sau nu poate face NIMIC fără a scăpa rapid 2-3-5 minciunele rapide. Este pueril să căutăm acum o minciună definitorie, toate sunt la fel de gogonate. Şi la fel de nocive.
    Vorbim de o criză a societăţii româneşti… păi ce criză mai mare vreţi decât simplul fapt că exemplul care se dă românului de rând, de la vârf, e unul de corupţie maximă, de minciună, de FURT? Adică eu, tu, el, noi toţi ştim că Pinocchio a furat alegerile. Nu vorbesc aici de pârnaie, lege, justiţie şi alte chestii de-astea oficiale. Vorbesc de percepţia fiecăruia. Faptul că nu l-au prins şi nu l-au legat asta nu înseamnă că românul de rând nu a primit semnalul respectiv la modul corespunzător. Cum poţi să-i ceri unui moş flămând să nu fure o găină ca să mănânce când şeful ţării a furat o … ţară şi a scăpat??
    Eu, tu, el, noi toţi ŞTIM că l-a pleznit pe copilul ăla. Cum poţi să-i ceri unui delicvent care bate copii la colţul şcolii să n-o facă când însuşi Preşedintele acestei ţări triste a făcut-o şi a scăpat de urmări?
    Lista asta ar putea continua mult şi bine…. asta e adevărata criză morală a societăţii româneşti din păcate…
    Una peste alta, nemaifăcând niciun top al minciunilor lui Pinocchio care toate sunt pe primul loc având în vedere de la cine vin, eu personal aş declara-o Nr.1 pe cea primordială, cu care s-a lansat în toată ţara adică celebra minciună „Să trăiţi bine!”. Mai are rost s-o disec???? Citiţi presa, vedeţi starea poporului român şi a ţării care este în cel mai mare pericol din toate timpurile moderne şi veţi vedea şi disecarea minciunii respective.

  116. domnule profesor, asa cum ati mentionat in provocarea la un concurs pe tema amuzanta a minciunilor presedintelui, sunt prea multe gogorite spuse de acest om insa marea minciuna este cea cu ajutorul careia a ajuns in functia pe care o detine si acum. in anul 2004 a castigat voturi mintindu-ne ca va lupta impotriva coruptiei si a sistemului ticalosit. deconstructia minciunii: Romania se confrunta cu cea mai corupta justitie din Europa si ocupa loc de frunte la acest capitol la nivel mondial. pe timpul mandatului actualului presedinte, justitia s-a descalificat si s-a injosit din ce in ce mai mult. personal cred ca starea natiunii noastre este afectata direct de nerespectarea legii. poate ca intr-o buna zi, cineva va da socoteala insa actualul presedinte se foloseste de coruptia din justitie in interes personal. restul minciunilor si a aberatiilor acestui personaj al carui nume nu ma obosesc sa il scriu deriva din minciuna cu care a ajuns pe o pozitie de care nu este demn. oricum, continuati-va demersurile si poate scapam de mitoman.

  117. Cea mai mare minciuna este cea spusa cu mana pe biblie la confruntarea cu Geoana inainte de al doilea tur al alegerilor, cand a spus ca n-a batut copilul.

  118. Alegerile „corecte” (fraudate 100 %) si promisiunile pentru al doilea mandat din data de 6.12.2009. Atunci cred ca s-a intrebuintat la maxim. Era miza extrem de mare. Restul sint minciuni la foc automat. El minte precum respira. Pinochio totusi nu era chiar asa si in plus avea si bun-simt.

  119. Consider ca cea mai mare minciuna rostita de Basescu este „Niciodata in viata mea nu am lovit un copil. Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit sotia, nu am lovit copiii altuia.”…….afirmatie facuta in urma aparitiei acelui filmulet mai mult decat concludent, verosimil, proba ce demonstra contrariul ecestor spuse. Este greu de crezut ca asemenea personaj, foarte bun prieten al lui Bachus, cu apucaturi dictatoriale, sa nu fii avut un comportament foarte autoritar si in interiorul familiei sale, prin aplicarea unor corectii fizice. Se vede de la o posta ca cele trei doamne Basescu nu ies din cuvantul acestuia, iar cand apuca sa murmureasca si ele ceva spun numai aberatii, ineptii. In concluzie, sunt de parere ca acasta minciuna este capitala…….de unde au derivat cu multa usurinta toate celelalte. Daca omul asta nu-si respecta propria familie (sotia sa este ca un fel de robot, necuvantator, condamnata la statutul de casnica, EBA este sustinuta pana si de catre PDL sa faca, cariera politica, desi nu dispune de capacitatea necesara, fiind de UN PENIBIL rasunator, cealalta fiica….notar public la Paunesti „reuseste achizitia” unui apartament de aprox. 1 mil. Euro…desi toata familia nu dispune de asemenea venituri)….ce asteprari, pretentii putem avea cu privire la toate celelalte aspecte ?????!!!!! SE PARE CA FLUIDUL CARE CIRCULA PRIN VASELE (INSTALATIA) ACESTUI OM, ESTE COMPUS DIN MINCIUNA 100%.

  120. „de ce le e frica nu scapa” – adica noi ca traim prost de 20 de ani si oricum nu vom scapa de asta, zicea el bine…

  121. Traian Basescu este o minciuna in sine. O mare pacaleala a romanilor. Din pacate pacaleala asta au creat-o majoritatea romanilor dupa chipul si asemanarea lor. Din cauza asta cu mic cu mare suntem fortati sa traim intr-un 1 aprilie continuu.

  122. E greu de ales o singura minciuna dar am selectat una – „Soluţia distrugerii viitorului României, asta e soluţia dacă mai luăm o dată bani. Eu sunt de acord să mai luăm bani în 2011 dacă îi ducem numai în dezvoltare. Adică, propunerea mea publică este să trăim din ce producem, iar ce împrumutăm să cheltuim numai pentru dezvoltare, să facem diguri, autostrăzi”, a spus Traian Băsescu,

  123. E trist, dar adevarat, ca vorbim despre atat de multe minciuni ale unui om in care multi dintre noi au crezut. Si culmea, un mare numar de minciuni m-au afectat si ma afecteaza direct.
    Nu pot sa nu fiu subiectiva si sa nu aleg marea minciuna din octombrie 2008, in care, in direct, i-am urmarit discursul de promulgare a legii prin care cresteau salariile profesorilor, explicandu-mi cum, cu salariile din sistem, nu poti avea oameni pregatiti sa formeze generatii. Ne dadea bani el, tatuca Basescu, in schimbul reformei si performantei. „Ideea ca nu sunt bani nu e o realitate” zicea el. Cred ca de atunci, vazand cum a reusit el sa prosteasca atat de multi oameni, si-a dat seama ce usor e sa zici azi una si maine alta, fara nici o responsabilitate ceruta de inalta functie.
    Acum, la aproape 2 ani, ma vad cu 25% reducere la salariu si fireste ca nu-l mai intereseaza pe el reforma si performanta… Si totusi, mergem mai departe, uneori tristi, alteori bucurosi ca mai exista elevi in banci dornici de a cunoaste si a se dezvolta, si profesori care pot sa-si faca meseria din pasiune, si nu pentru o rasplata financiara.

  124. concursul asta este prea usor, nu merita un scuter! toate cele spuse de dl. goe sunt cele mai mari minciuni. omul asta stie sa minta si nu face niciodata rabat de la calitate. totusi a zis un singur mare adevar: hă hă hă, eram sub influenta bauturilor (am vrea noi sa fie racoritoare!) alcoolice!

  125. Inca nu a fost intrebat daca se pregateste sa cedeze locul Elenei Udrea la Cotroceni, pentru ca daca o sa zica NU, asta o sa fie o mare minciuna.

  126. o minciuna mare tare tot ce a facut basescu de cand si-a inceput cariera politica si care din pacate va continua pana isi va incheia mandatul si cariera politica .

  127. Intrucat sloganul : „Sa traiti bine.” este o urare si nu o afirmatie eu consider ca nu se pune.
    Cat despre minciuna…fiind vorba de un om politic in primul rand si de Presedintele tarii mele in al doilea rand….cred ca pana vineri nu voi gasi raspunsul la aceasta intrebare-concurs propusa da Dv.
    Optimista cum sunt, imi rezerv raspunsul pentru ziua cand se va incheia mandatul Domnului Presedinte.Poate…poate…se vor implini toate aceste promisiuni neimplinite rostite pana azi de domnia sa…Acela este, de altfel, momentul adevarului al fiecarui Presedinte – sfarsitul mandatului sau.Iar tristetea neimplinirilor sale ramane povara pentru tot restul existentei sale si a existentei poporului pe care l-a reprezentat si l-a servit.

  128. mai,securist ………,nu-ti convine cand ai comentarii impotriva ta,observ.ti-am dat raspunul la acel comentariu,insa ti-e rusine sa-l publici………. ce esti!nu va mai incape lumea la cat de mult vreti sa furati,iar acum,cand Basescu intra in voi vi se strange …….. de nu mai intra nici un ac.nu ti-ar fi rusine sa vorbesti,dupa ce ai turnat-o pe verisoara ta la securitate,…………..!ia-l pe Badea,Gadea,Firea and co si aruncati-va de le Burj al Arab,asa poate scapam tara de cativa mameluci.nu ai mai apuca ziua de maine,turnatorule!!!

  129. Cea mai mare minciună rostită de Traian Basescu este inconfundabilul slogan „SA TRAITI BINE!” se vede si se simte cat de bine traim si din ce in ce e mai rau…
    Numai Bunul Dumnezeu ne mai poate scapa, dupa cum se vede…

  130. @G.P. (si DV): ai dreptate. „Sa traiti bine” nu se pune. E doar un slogan, nu o promisiune. Daca ar fi sa incepem sa luam toate sloganurile electorale la rost, cred ca ar trebui sa fugarim intreaga clasa politica din tara. Si asa am avea toti scutere.

    P.S.: scuterul exista sau va fi cumparat? Daca nu exista inca, in cazul in care voi castiga, eu prefer contravaloarea sa, in cuantumul stabilit de dvs. (valoarea medie pe piata e undeva la 2600-2800 de lei). Din ce am vazut la comentarii, din 184 cate s-au postat pana in acest moment, doar 2 sau 3 au respectat intocmai cele 2 conditii stabilite de dvs (citat exact si deconstructia „minciunii”). Dar vedem vineri.

  131. Hahahahhahaha, ma miram cum de sunt 184 comentarii, am zis ca am gresit blogul.Toate astea pentru un scuter:)Eu imi iau singur(din parcare:)

    Totusi:

    Cea mai mare minciuna din viata lui Basescu(nerostita), este imaginea sa, reflectata in oglinda de la Cotroceni.P-asta nici el un o crede,il amuza, isi zice :”AHAHAHHAA, asta e Presedintele Romaniei?ahahaha, ce minciuna”

  132. Pinocchio este diabolic si dupa atatea minciuni,fara numar nu cred ca mai este in stare sa faca diferenta intre adevar si minciuna.O minciuna relativ de actualitate deosebit de grava a fost afirmatia cu privire la cresterea TVA-ului si al demisiei in cazul in care aceasta cota va fi modificata:“Daca TVA si cota unica vor creste, eu si PD-L ar trebui sa plecam.”Inca nu a plecat nici Pinocchio nici clica lui de prostituati/te si slugulite.”Sa traiti bine!”

  133. Cea mai mare minciuna a lui PINOCCHIO este cea potrivit careia, pentru eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak , Romania nu ar fi platit nici o suma de bani drept rascumparare,fapt ce a fost infirmat inclusiv prin Decizia Curtii Federale de Casatie irakiene care a judecat recursul impotriva sentintei prin care Munaf a fost condamnat la moarte prin spanzuratoare. Declaratiile mincinoase ale Presedintelui (autointitulat seful celulei de criza pentru eliberarea jurnalistilor din mainile teroristilor ), Decizia C.F.C.din Irak,declaratiile altor persoane implicate direct in caz precum si reactiile autoritatilor romane la dezvaluirile in legatura cu rascumpararea celor 3 jurnalisti romani le puteti citi aici:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-a-platit-eliberarea-jurnalistilor-rapiti-794290.html

  134. Cred ca glumesti!
    Prima idiotenie este in randurile care le ai scris respectiv faptul ca un scuter nu are cum sa ajunga la mare in mai putin de 5 ore.

  135. cea mai mare minciuna e cea in care promitea ca iese in nu stiu ce piata luna de luna sa fac bilanturi.

  136. Din motive de ordin tehnic ,ma simt nevoit sa revin,exprimandu-mi si eu o parere:

    Cea mai mare minciuna a lui Basescu,in calitate de Presedinte al Romaniei ,a fost cea facuta in Declaratia sa din 22 mai 2005 cand a negat ca Romania ar fi platit vreo suma de bani pentru rascumpararea ziaristilor romani rapiti in Irak,fapt infirmat de Curtea Federala de Casatie irakiana precum si de alte multe persoane direct implicate in acest caz.

    Vezi mai multe amanunte aici:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-a-platit-eliberarea-jurnalistilor-rapiti-794290.html

  137. NOCIVITATE

    Pentru Băsescu, minciuna e vitală,
    Aşa cum este apa,aerul,lumina;
    Pentru noi, minciuna lui este fatală,
    Ca Boc-ul,furadanul şi stricnina.

  138. Cea mai mare minciuna este el insusi. De ce? Pentru ca atata timp cat nu exista dosarul sau de informator la securitate, inseamna ca nici el nu exista. Romanii au votat o minciuna.

  139. A…da, mi-am amintit cea mai „valoroasa” promisiune neonorata si mai nefundamentata pe realitatile economice romane ramane, evident, promisiunea din 2008 cum ca „salariile profesorilor vor fi marite cu 50% prin lege”.Daca e sa facem calculul …e o promisiune neonorata si …”indexata” cu…25%. Pana in prezent.

    @Codrin:
    Cred ca si tie iti place, cateodata, sa visezi cu ochii deschisi, nu-i asa? Important e…subiectul visarii….
    Nu e mai putin adevarat ca se spune: ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample…! :)

  140. Probabil cea mai mare minciuna este faptul ca el si altii,cat si noi ne mintim in continuare ca locuim intr-un stat democratic si nu vrem sa acceptam ca dictatura si comunismul de fapt nu au plecat niciodata din Romania, ci au fost camuflate sub o umbra de libertate. Toate promisiunile au fost minciuni si poporul a stiut dar a sperat intotdeauna „poate-poate”.
    Totusi, minciuna are picioare scurte si a durat doar 20 de ani sa aflam cruntul adevar ca nu am avansat nicaieri si ne-am lasat manipulati de niste incompetenti. Sper ca societatea sa se trezeasca si sa lase la o parte banii si sa fie pur si simplu mai buni si simpli. Toate cele bune!

  141. De curand am ajuns la concluzia ca absolut TOT ce a spus Traian Basescu in ultimii ani au fost minciuni, iar a gasi cea mai mare dintre ele este aproape imposibil si sincer nu sunt sigur ca o eventuala cautare amanuntita si-ar gasi rostul. Cu toate acestea, doresc s-o evidentiez pe cea care, dupa parerea mea, le incorporeaza pe toate celelalte, anume : „SA TRAITI BINE!” Traian Basescu nu a dorit niciodata, si subliniez NICIODATA ca noi sa traim bine. Aceasta exprimare fiind mult mai relevanta si credibila sub forma „sa traim bine”, unde traim e sinonim in acest caz cu eu Basescu, Udrea, Boc, Boureanu, si multi multi altii cu un ton mai… portocaliu. El, in cinismul sau personal, in viziunea sa, numeste aceasta expresie ca fiind „sarm personal”, dar in realitate s-a folosit de simtamintele cele mai elementare, cele mai de baza, ale societatii romane. Pensionarii obositi de o viata dedicata muncii, bugetarii care parca si inainte de taierea salariilor traiau mai mult din vocatie decat din salar si nu in ultimul rand, familiile de rand care se dau peste cap ca sa asigure un oarecare viitor copiilor lor, nu au vrut niciodata 3 vile, 5 masini si o aeronava personala. Tot ce au vrut acestia in fatidicul moment cand la ultimele alegeri au introdus buletinul de vot in urna, a fost sa traiasca un pic mai bine… unii mai vestici ar numii aceasta stare ca „decenta”.
    E infinit de trist ca decenta a ajuns momeala ieftina pentru voturi si o afirmatie justa, morala si decenta precum „sa traiti bine” a ajuns o minciuna ordinara, imorala si care in multe cazuri, provoaca greata.

  142. @DV: Sunt curios cum ar ajunge, in mai putin de 5 ore, un castigator sa zicem din Rachitele, satul de bastina al lui Boc sau poate din capitala Banatului, Timisoara la mare. Probabil v-ati grabit si v-ati gandit doar la traficul de pe A2.

    Din Iasi pana in Constanta, cu o viteza medie de 50 km/ora, durata drumului ar fi de aproximativ 9 ore (tinand cont de calitatea drumului si nefacand nici o oprire exceptand cea de la bac).

    Din Timisoara pana in Constanta, cu aceeasi viteza medie de 50 km/ora, durata ar fi de aproximativ 15.5 ore (aceleasi conditii se aplica) -> desi nu cred ca ar putea cineva sa mearga fara oprire pe un scuter (trebuie oprire pentru odihna, nevoi fiziologice [desi Base ar spune ca acestea nu exista cu adevarat si ca sunt inventate de moguli pentru a subjuga populatia] si altele).

    Din Rachitele, Cj pana in Constanta (viteza medie se mentine),durata ar fi de aprox. 8.5 ore (infrastructura mai buna decat in Moldova la o distanta aproximativ egala).

    Dan Voiculescu a raspuns:

    @ Codrin: Bună observatie, Codrin, esti ”vigilent” ca de obicei. Trimiterea a fost către cozile nesfârsite de pe autostradă – imaginile cu ele erau la zi pe televiziunile mogulilor:) . Probabil trucaje…

  143. @Codrin
    Daca castigatorul va fi din Iasi :) , sa se dea un mijloc de transport care sa faciliteze ajungerea la mare in 5 ore. :) sau mai bine plata cash. :)

  144. cea mai mare minciuna a lui se poate desprinde din salutul pe care il rosteste: „Sa traiti bine”..si continuarea..se deduce..daca puteti …

  145. Cea mai mare minciuna a lui Traian „Pinocchio” Basescu este cand a spus ca ESTE OMUL care va ajuta Romania sa treaca peste situatia grea in care se afla. Asta implica umanitate, ceea ce eu consider ca ii lipseste cu desavarsire.

  146. @andron: o sa dea un elicopter?!? Doar asa s-ar putea ajunge in 5 ore sau mai putin din Iasi la mare. Cu avionul pana la Constanta drumul dureaza aproape 3 ore, iar cu masina 6 ore (testat) -> drum fara oprire.

  147. Cea mai mare minciuna pe care a spus-o Traian Basescu este cea pe care încă nu a spus-o. Nu știu în ce se cântărește minciuna pentru a o determina pe cea mai „grea”. Oricum dumneavoastră aveți ocaua. Eu sunt convins ca în mod inevitabil, T.B. reprezinta o imensa sursa de minciuni, deci, minciuna cea mai mare, cred ca este minciuna pe care încă nu a spus-o. Aștept acest eveniment pentru ca sunt convins ca se va produce, astfel încât și cei care încă mai au încredere în acesta se vor trezii! El nu se poate abține sa nu minta, o face cum respira …

  148. Inocularea poporului ca se poate salva prin unitate. FALS. Adevarul extrem de neortodox, consta in salvarea individuala, asta se intampla in realitate.

  149. Am zis ca fac rapid un exercitiu al minti: cate minciuni imi amintesc mai repede si apoi stabilesc ordinea lor. Am ajuns in 2 minute la numarul 12! Asa ca va prezint TOP 12 BASESCU PINOCCHIO – http://www.mcgogoo.ro/wp-content/uploads/2009/10/basescu11modified.jpg

    12. Explicatiile care urma sa le dea despre casa fiicei sale
    11. Necesitatea imprumutului FMI
    10. Marirea salariilor cu 50%
    9. „Demisonez in 5 min”
    8. Afacerile fratelui cu armament
    7. Vila din Mihaileanu
    6. Colaborarea cu securitatea
    5. Alarma falsa-iesirea din criza din timpul campaniei electorale
    4. Visteria “goala” in urma guvernului Tariceanu
    3. Flota
    2. Pumnu dat copilului: „Rusine, Dinu Patriciu!”
    1. „Sa traiti bine!”

  150. Acest individ care nu poate fi numit om, a mintit toata viata lui si o va face in continuare. A facut parte din nomenclatura comunista si a condamnat cu nesimtire comunismul. Daca un comunist notoriu a ajuns sa condamne comunismul in fata Parlamentului Romaniei si in fata intregii tari, dovedim inca odata ca suntem o tara cu multe zeci de ani in urma altor state din lume. Basescu a mintit mai tot timpul: flota, casa din Mihaileanu pe care se jura ca o va inapoia,,”Sa traiti bine”, salariile nu vor fi micsorate, nu vom lua bani de la FMI… Imi este sila sa mai scriu despre acest individ caruia ii tremura mainile dimineata, care este lipsit de scrupule si e in stare sa calce totul in picioare pentru propria lui persoana. Sper sa ajunga acolo unde ii este locul celor de teapa lui. Condamnarea comunismului este in opinia mea cea mai mare minciuna a lui Basescu.

  151. Despre minciuni se stie bine din strabuni,
    O fac numai copiii,fie ca-s rai fie ca-s buni.
    Cat despre presedinte, de nu e cu banat,
    Nu minte, ca-i batran; mananca doar…….!

    „Daca voi fi suspendat de Parlament,voi demisiona in urmatoarele cinci minute”.
    Posibil sa ii fi stat ceasul,nu de alta dar cinci minute au trecut de vreo doi ani.

  152. @ Dan Voiculescu
    Vă spun eu cea mai mare minciună, care, din păcate, nu este numai a domnului Traian Băsescu…

    “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile tării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeniilor, suveranitatea, independenta, unitatea şi integritatea teritorială a României. Asa să-mi ajute Dumnezeu!”

    Ei… acum e acum. Cine a depus acest jurământ şi nu se simte vinovat, poate să arunce primul piatra…

  153. asta vine ca o reactie de defulare dupa initiativa stupida de suspendare lui Basescu semnata DV… cum draq sa te apuci sa faci o asa prostie ???… amatorism curat … Solutia? fac concurs de aruncat cu rahat in Basescu si imi revin …
    P.S. Au fost saptamani cand era plin forumul numai de subiecte anti Base si erau maxim 20 de comentarii . Acum cum au mirosit verzisorul au sarit gramada … de asta ne merge bine si avem conducatorii pe care ii meritam

  154. CONCURS : PARTICIPANT DIN NEW YORK
    PINOCCIO : ” NU AM FOST AGENT AL SECURITATII ”
    ACEASTA ESTE CEA MAI MARE SI MAI PERICULUASA MINCIUNA ADRESATA ROMANIEI SI A ALIATILOR EI.

    DOCUMENTALE SERVICIULUI OLANDEZ : BASESCU AGENT KGB
    SPECIALIZAT IN SPIONAJ MILITAR SI TEHNOLOGIC.
    Conform aplicarii
    principiului diviziunii muncii între serviciile statelor
    membre ale N.A.T.O., Olandei îi revenea
    activitatea contrainformativă în spaţiul României.
    Datorita acestui fapt in arhivele olandeze se gaseste un bogat material
    in legatura cu activitatra anti NATO. Inainte de a pleca spre Anvers unde voi incepe filmarile la filmul Basescu Spionul Secolului . M-am oprit la Haga unde
    ubnde se gaseste o arhiva despre activitatea KGB in Benelux. Filmul va reliefa
    un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela
    serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Reteaua era condusa de Silvian Ionescu, iar legatura la zi era asigurata „la zi” la Ostende si Anvers. prin Basescu. ( doc kg 32 T )
    Pe langa fugitivi rusi un spion dublu britanic stationat la Anvers descrie in amanunt activitatea de spion rus al actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Un general KGB Ignatenco ( urmarit indeaproape si azi de serviciul belgian si olandez ) conform unui document remis ambasadei Olandei de la Bucuresti a vizitat Romania nu de mult ( a stat doua saptamani ) la invitatia presedintelui. Un alt document se refera la aeroportul Oostende unde Basescu se intalnea cu maiorul KGB Victor Bout. ( cel care a devenit cel mai mare contrabandist din lume, frate de arme si contrabanda cu Basescu. )
    Inainte de vizita familiei regale Belgiene in Romania serviciul olandez a trimis un
    dosar intreg despre activitatea de spionaj a lui Traian Basescu.
    Iata una din ele .
    Basescu agent KGB sub acoperirea serviciului Romanesc
    ‘ In 1973 Ceausescu semneaza un document secret (No. 363/1973) prin care sefii
    sefii statiunilor Navrom devin ofiteri acoperiti specializati in spionaj militar si tehnologic. Pentru aceasta misiune agentul Basescu urmeaza o scoala de specializare. Branesti si Baneasa
    Sisteme ultramoderne de invatare a limbilor straine, a tehnicilor de spionaj, a bunelor maniere diplomatice, dar si a modului de viata occidental, erau amplasate in cladiri care imitau pana la detaliu viitoarele „locuri de munca” ale cursantilor.
    In a doua faza se lucra la „legendarea” ofiterului cu identitatea sub care urma sa activeze. „Biografia-legenda” nu era doar o simpla acoperire, agentul trebuia sa devina in mod real cel ce afirma ca este. Se mergea pana la testarea cu detectorul de minciuni.
    Dupa identificarea cu noul personaj, ofiterul trecea la pregatirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau direct prin sisteme cifrate.”
    Despre preluarea retelei Olanda, Belgia Luxemburg catre spionajul sovietic in curand :
    Robert Horvath
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  155. Thoooamne,ce orgasme trebuie sa ai cand vezi cum au sarit taranii cu tot felul de elucubratii numai sa castige amarata aia de mobra!nu stiu de ce,insa eu aveam o parere mult mai buna despre securisti,recte cei care umblau cu foarte multi bani pe vremea lui Ceausescu,insa tu se vede ca in afara de a-ti turna in cel mai josnic mod verisoarele,nu ai fost bun decat sa-l lingi pe raposat iar cand a dat ortul popii,sa-ti insusesti banii din conturi.Cine a spus ca suntem un popor de manelisti si de pomanagii,nu a gresit cu nimic.ma uit pe comentarii,vad fete sus puse,care au dat si cate 10 comentarii doar,doar va castiga acea mobra.unii nici macar examenul de titularizare nu l-au luat pe bune,apoi sar de cur in sus ca ei vor bani.banii se castiga muncind,nu stand la mina mafiotilor si cersind.Iar tu,nu am cuvinte sa te definesc.nici macar mafiot nu te pot numi,deoarece aia au demnitatea lor,nu fac populisme de acest gen,singurul epitet ce ti s-ar potrivi,ar fi acela de turnator ord.inar!Sa nu crezi ca pe toti ii cheama Gadea,Badea,si alti manelisti cu care te-ai inconjurat tu.Insa sunt destui pomanagii burtosi care abia asteapta sa le dai si lor cate un os.Bravo tie ca stii sa-i pacalesti! …

  156. cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu este folosirea cuvintului democratie in loc de cleptocratie.

  157. Domnule Voiculescu vreau sa va spun cateva lucruri legate de Basescu:
    1. A mintit toata viata lui (si stiti si dvs ca pe vremea lui Nea Nicu comandantii de vase care faceau externul nu erau numai comandanti de vase ci si ofiteri sub acoperire). A mintit atat de mult incat nici macar el nu mai stie cand spune adevarul si cand minte. Minciuna a devenit o alta realitate pentru el.
    2. Cei care (inca) il mai sustin (nu ma refer la cei care au beneficii de pe urma acestui fapt) cred ca ceea ce face el e bine pentru tara si m-am intrebat mereu daca acestia o fac din prostie. Sincer? Mi-e din ce in ce mai greu sa cred ca treaba respectiva se numeste prostie…

  158. @catalin_z: Ma mir cum de ti s-a aprobat comentariul..e bine totusi ca adminul permite libertatea de exprimare si implicit si postarea de mesaje negative..asta poate le mai inchide gura la unii

  159. E foarte greu sa faci un top al minciunilor lui Basescu, caci sunt atat de multe si atat de pestrite, iar majoritatea celor care au postat aici, le-au evidentiat pe cele mai dureroase. Eu pot sa va spun un adevar rostit de actualul presedinte (cred ca este singurul adevar rostit de el in lunga lui viata de politician): „E un fleac, i-am ciuruit!”. Cred ca aceste vorbe reprezinta motto-ul mandatelor sale, inclusiv al celui actual: TVA marit, reduceri de salarii cu 25%, posibila impozitare a pensiilor cu 16%, etc., actiuni ce provoaca, intr-o tara deja saracita, mai multa saracie. Da. E corect. Ne-a ciuruit.

  160. Poate nu cea mai mare, dar inca vizibila pe multe drumuri nationale pe niste panouri ieftine si ruginite:

    „AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA”

    Serios? Unde?
    In gropile fara sfarsit?
    In asfaltul subtire si faramicios?
    In Romania???? (Nu cred…au iesit de mult din tara….)

  161. Trebuie sa fie din mandatul de presedinte? Am una de pe vremea Ministerului Transporturilor : „Romania nu are nevoie de autostrazi” – de atunci mintea cu nerusinare!
    Apoi la primaria capitalei – La intrebarea revistei Capital daca detine locuinte in capitala a uitat de casa din Mihaileanu pe care o luase de 3 luni deja si a raspuns – „nu am locuinte in Bucuresti. Doar cea din Otopeni, dar am trecut-o pe numele fetei”.
    Iar la presedintie sunt multe. Cele care m-au deranjat pe mine cel mai mult sunt: „Odata la trei luni ne intalnim aici, in Piata Universitatii”. Dupa trei luni, eu personal eram acolo. Nu a venit. Apoi intr-un interviu a spus ca „Dupa trei luni am trecut pe acolo, prin Piata Universitatii dar nu era nimeni”….eram eu!:(

    Aaaa, si mai aceea cu Grivco. Prima data a spus ca nu a fost niciodata la Grivco, dupa care a recunoscut

  162. Hmm……este foarte greu de gasit cea mai cea mincuna,deoarece sunt foarte multe. De la negarea comunismului si implicarea lui ca informator al securitatii la „socul” produs de alegerea eminentei cenusii a familiei ca europarlamentar,la negarea lovirii acelui copil,la iesirea din criza……si lista poate continua
    Din punctul meu de vedere grotescul demagogieie la atins prin bocetul lui virginal cand s-a retras fortat, scuze din motive medicale stolojan din cursa ptr prezidentiale. De aici a inceput totul. Acest bocet se traduce: azi plang eu,in urmatorii 10 ani voi……….Se tine de cuvant, primii 6 ani i-au iesit,mai avem 4 daca nu ne trezim la realitate………Sa traiti bine! Scuze ……Mai traiti?

  163. @DV: oare sa ascult de sfatul lui „mogul” de la „Limpeziri” si sa fug putin? Ma simt putin luat peste picior de „vigilenta” dumneavoastra (respectiv ghilimelele aferente). Dar poate pana la urma e doar o gluma :-) .

  164. O altă mare minciună a lui Traian Băsescu a fost când a susţinut că face o politică de „dreapta”. Apoi s-a declarat duşmanul înverşunat al „mogulilor”. Nu poţi să te dai capitalist şi să lupţi în acelaşi timp împotriva capitalismului. La fel, nu poţi să te declari anti-comunist şi să fii populist în acelaşi timp.

  165. @ G.P. (comentariul 200): cu siguranta da. Zi de zi visez cu ochii deschisi. E singurul lucru care ma pastreaza sanatos (mental) si care ma ajuta sa imi „programez” viitorul (managementul strategic ajuta cat de cat).

    @DV: felicitari pentru noua activitate din vacanta parlamentara, respectiv cea de pe blog. Din 232 de comentarii, 6 intrunesc cele 2 conditii specificate. Usor de jurizat din punct de vedere tehnic, mai greu de decis care e cea mai mare minciuna (aici e cam subiectiv).

  166. Rugat sa precizeze 5 mari realizari ale mandatului sau, basescu a declarat: „In timpul mandatului meu, s-a dezvoltat un sistem de protectie impotriva inundatiilor.” Declaratia, mai bine zis minciuna, a fost facuta de traian basescu in confruntarea finala din ultima dezbatere din cadrul campaniei prezidentiale dintre el si Geoana.

    Ca e vorba despre o minciuna, ne demonstreaza 1/3 din Romania, actualmente subacvatica.

  167. Domnule Dan Voiculescu concursul este un pic eronat, pai ce TB spune si lucruri adevarte? nu de alta da eu nu m-am prins cand a spus ceva adevarat. Cea mai mare minciuna a fost cea cu „Sa traiti bine!” :)))))) si intr-adevar traim bine, mai bine decat acum 1000 de ani. Noi astia mai mici care de abia am terminat facultatea ce o sa facem? sau pe ei nu ii intereseaza, si la urma urmei nu trebuie sa interseze pe nimeni ca nu vrem mila nimanui dar sa ne lase sa ne dezvoltam intr-un mediu cat de cat oky,normal si civilizat mai avem o mica sansa dak nu se va fura chiar tot :). Toate ca toate da acum ar fi fain tare un scuter :) nu mai consumam motorina si salvam si nervii nostri si planeta

  168. Mi-am dat seama ca nu exista o minciuna mare sau mica in cazul lui Zeus, exista doar minciuni, foarte multe minciuni, bineinteles pe categorii: prin omisiune, sfruntata etc. . Daca am sta sa catalogam toate minciunile sale, cred ca am pierde foarte mult timp deoarece ar trebui sa ne impartim pe grupe de lucru (grupa care se ocupa de activitatea de ministru al transporturilor [impartit pe mandate incepand din 1991 pana in 2000], de primar general, de presedinte PD, deputat, presedinte etc.).

    @DV: putem vorbi? (e-mail, skype, telefon). Nu prin coolmogul@….

  169. eu cred ca istoricii nu se vor aseza sa discute despre Basescu, va fi doar asa o informare: intre 2004 si.2011Romania l-a avut presedinte pe Basescu Traian. In aceasta perioada in Romania nu s-au inregistrat progrese economice, nici culturale si nici educative., in ciuda calitatii de membru cu drepturi depline UE.
    Daca l-ar diseca asa pe fiecare domnitor, prim-secretar sau El-Prezidente – nu ar incapea aceste carti in biblioteci.

    In general probabil ca in manualele de istorie va fi un capitol mic de genul:” Romania intre 1989-2050 cu descriere in maxim jumatate de pagina., asa cum practica istoricii.

  170. @Victor Ciutacu: slab de tot. Fara sustinere e o minciuna ca oricare alta chiar daca a avut greutate cand a spus-o.

    Un lucru mai incitant si mai interesant ar fi sa incercam sa gasim un adevar spus de Zeus.

  171. Stimate Mogul! :) Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca stirile de pe antena 3 (de pe acest site obisnuiam sa imi „culeg” necesarul zilnic de stiri), sunt de-a dreptul execrabile, atat din punct de vedere al continutului cat si al modului „impecabil” de redactare. Greselile gramaticale frecvente, idei neterminate, iar in cazul articolelor stiintifice traducerea este de amator (chiar mai jos), ii platiti ca pe niste amatori? Va rog sa specificati daca ii platiti ca pe niste amatori.
    Tot respectul pentru emisiunea domnului Valentin Stan! E singurul lucru pentru care trebuie sa va multumesc ca existati, stimabile Mogul. In speranta ca m-am exprimat coerent si cu greseli gramaticale mai putine decat unii dintre „profesionistii” aflati in slujba dumneavoastra doresc sa inchei aceasta mica scrisoare. O zi placuta in continuare si succes la debarcarea marelui carmaci! (chiar avem nevoie)

  172. Dupa parerea mea, cea mai mare minciuna a fost aceea cand, a declarat ca ESTE PERFECT.
    Sunt perfect, doamna! a raspuns Basescu prin 2005, l-a intrebarea unei jurnaliste care a vrut sa stie daca presedintele isi reproseaza ceva.

  173. „Unii mi-aţi dat încredere, alţii mi-aţi dat o lecţie.” Cred ca e cea mai profunda fraza pe care a rostit-o T.B. in toata „cariera (de piatra)”, i-a facut pe unii sa ii acorde increderea, iar pe altii sa devina pupinbasisti cu constiinta impacata. Minciuna consta in faptul ca nu si-a invatat lectia cu care s-a mandrit, situatia tarii ne demonstreaza asta din plin. Celelalte minciuni „materiale” sunt neglijabile in raport cu aceasta. Parerea mea! :)
    Acest citat + situatia actuala a tarii = caracterul mult „iubitei” presedinte.
    Nu cred ca era nevoie de confirmarea matematica a minciunilor presedintelui, dar orice teorie trebuie sa aiba si parte demonstrativa. :) O zi placuta in continuare!

  174. http://www.realitatea.net/voiculescu-ii-scrie-din-nou-lui-basescu-dar-mananca-litere_725569.html
    cand eram mic am invatat lectia ca daca te iei de unu mai mare ori ii rupi fundu ori stai naibii in banca ta ..cam asta pateste acuma DV dupa initiativa stupida cu suspendarea …
    oricum ma bucur ca a invatat sa fie profesionist si serios in abordare : vineri ora 18 castigatorul …. asa mister DV! a fost greu? nu e greu . macar de ar invata cate ceva din critica constructiva … da e mai usor sa fii pamblicar si fariseu

  175. hai sa ma bag si eu cu o minciuna,insa una…tare de tot:

    -John Edgigton(directorul CRESCENT – Austria si a altor filiale) era un „mitoman” care, pentru a-si acoperi escapadele amoroase in fata sotiei sale din Anglia, „inventa tot soiul de povesti”.

    cine sa fie…cine sa fie…cred ca…tu ce spui?
    Hai sa vedem ce povesti a inventat acest domn.Sa vedem ce spune avocatul Ion Nestor, angajat de firma de detectivi canadieni Peat Marwich Thorne, sa dea de urma conturilor secrete ale lui Ceausescu:
    ,,John Edgington, proprietarul aparent (beneficiar owner) al grupului de societati CRESCENT este cunoscut in Cipru cu profesia de „reporter” si nu se bucura de o reputatia foarte buna (de mentionat ca in Anglia aceeasi persoana este cunoscuta cu profesia de inginer electronist). Edgington ar fi facut in luna decembrie 1989 o declaratie unei persoane din conducerea bancii centrale a Ciprului, in sensul ca SOCIETATEA CRESCENT AR FI PROPRIETATEA LUI CEAUSESCU si ca el nu mai are nimic de a face cu aceasta societate; se pare ca aceasta declaratie ar fi fost mentionata de catre persoana respectiva pe coperta dosarlui bancar; de altfel, in prezent, dosarul bancar nu se mai afla la locul obisnuit, ci in seiful guvernatorului bancii centrale a Ciprului”.

  176. Cea mai mare minciuna, este minciuna propiei constiinte, prin nerespecatrea unui deziderant autoimpus si asta datorita lasitatii. Basescu a promis la suspendare 1, „voi demisiona in 5 minute”, crezand ca nu va fi suspendat de parlament. Pusa in fata inevitabilui si-a tradat propiul crez, cel al jucatorului.

  177. Domnule Voiculescu,
    A propos de minciunile lui Basascu si altele… Nu am stiut unde sa va scriu.

    Dati-le va rog o prima, o recompensa, un stimulent ceva, celor de la Sinteza zilei: Gadea, Ciutacu, Stan + Mircea Badea. Intotdeauna a fost o emisiune interesanta, dar acum e incredibila! Nu numai ca aflam ce se mai intampla in tarisoara si ne bucuram de atitudinea pe care o au unii fata de ce ni se intampla, dar ne distram mai ceva ca la teatru.
    Cu respect
    Antoneta

  178. „Vreau sa va dau o veste buna, am iesit din criza, Romania a iesit din criza” – rostita pe 26 noiembrie la TVR 1, in campania electorala, minciuna care l-a ajutat sa prosteasca in continuare poporul si sa ajunga la al doilea mandat, cred ca este cea mai mare minciuna, deoarece aceasta a dus Romania spre dictatura pentru urmatorii 5 ani!!!

  179. Domnule profesor universitar doctor Dan Voiculescu,

    ce intelegeti din formularea: «prima parte a lunii august» ?

    ps: sunteti distractiv…..

  180. Traian Basescu a devenit presedinte in 2004 cu sloganul „Dreptate si adevar”. A vazut cineva vreuna din ele in cei 5 ani si jumatate de presedentie? Eu cred ca asta este pacatul lui originar ca presedinte, deci si cea mai mare minciuna.

  181. Cea mai mare minciună a domnului preşedinte:

    „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

  182. Desi Chioru’ e de neintrecut in minciuni, exista totusi o minciuna mai mare, si anume cea spusa de atatea milioane de romani, care in primul rand s-au mintit pe ei, care l-au votat si i-au oferit posibilitatea sa incheie procesul de „vanzare” a tarii Washington`ului. Faptul ca inca mai este presedinte, in ciuda tradarii nationale, este o mare minciuna. Sa-l fereasca Dumnezeu pe nenorocit sa ajunga vreo bomba nucleara dinspre Iran catre tara asta ca-l caut si ii scot ochii cu scobitori.

  183. @ionix,andrei,mama,tata si alti agramati.Nu va intereseaza pe voi de la cine o iau eu,important este ca ma simt bine.Ok?
    […]
    prieteni,eu o iau de la cine vreau,o iau si de la Basescu si sunt foarte multumit.Macar asta are sange in oute,are personalitate,dar pe voi va indoaie mogulul,va tine numai la sectia de limbi vulgare.Ma uit pe comentariile de aici,si in afara de cativa care s-au repetat de n ori,restul nici macar liceul nu l-au terminat,atata sunt de inculti![…]

  184. Viata acestui personaj este cea mai mare minciuna.
    Viata lui basescu este o MARE MINCIUNA.
    Cred ca ea incepe inca din copilarie si se continua pana-n zilele noastre si va continua cate zile va avea pe acest pamant.
    Daca s-ar face o analiza sumara, rezultatul acesteia ar intari afirmatia de mai sus.
    De ex:
    Viata profesionala
    Inca de la incepul carierei de comandant de nava a avut grija sa-si construiasca cariera pe o mare minciuna pe care a si recunoscut-o: Inregistrare cu Traian Basescu recunoscand Incendiere de Nave si Falsificare de Probe http://blog.imperiaonline.me/inregistrare-cu-traian-basescu-recunoscand-incendiere-de-nave.html
    Totodata nu este greu sa identificam si alte minciuni recunoscute chiar de el:
    http://blog.imperiaonline.me/inregistrare-cu-traian-basescu-recunoscand-colaborarea-cu-securitatea.html

  185. Cea mai mare minciuna este Loteria Naţionala!
    In perioada de criza când lumea e săraca se mai poate adaugă si un Bingo!

    O minciuna e o minciuna si atât! cum poţi stabili care e cea mai mare!? adică cea mai greu de sesizat!? cu impact asupra unui număr foarte mare de oameni!? o minciuna care pe mine m-a a făcut sa pierd bani pe alţi i-a ajutat sa câştige este foarte relativ !

    Eu mai cred si ca acest concurs e o mare minciuna, pentru ca NU poţi stabili obiectiv care minciuna a fost cea MARE!
    Oricum îmi doresc foarte mult un scuter, abia am reuşit sa îmi cumpăr o bicicleta !
    sper din tot sufletul ca premiul exista si va fi acordat pe bune!
    As prefera insa sa câştig suficienţi bani sa pot cumpăra unul!

    Mircea

  186. Domnule Voiculescu cea mai mare minciuna spusa de Basescu este:SA TRAITI BINE!!de adaugat ceva nu mai este posibil o zi buna….

  187. O minciuna mare a lui Basescu este una destul de recenta care, in forma continua, dauneaza destul de mult si, de fapt, este singura care conteaza pentru romani.
    Pentru o prezentare cat mai elocventa a acesteia sunt necesare mai multe citate:

    Citat Basescu: „…Nu vom accepta însa, cu tot respectul nostru pentru Comisia Europeana, formulari care nu reflecta realitatea, de genul: „Romania nu-si respecta angajamentele…” – dupa Raport CE pe Justitie (Iulie 2010)
    Discursul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sustinut dupa ceremonia de semnare a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana (Luxemburg, 25 aprilie 2005): „Astazi am semnat pentru viitorul nostru într-o Uniune bazata pe performante economice, dezvoltare durabila, coeziune sociala si economica. O Uniune fondata pe principiile libertatii, democratiei si statului de drept. O Uniune devotata practicarii tolerantei, justitiei si solidaritatii. O Uniune angajata in dezvoltarea respectarii demnitatii umane, libertatii si drepturilor omului. „

    Deconstructia minciunii

    Conform Constitutiei Romaniei, Articolul 1 (3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate, iar conform articolului 80 (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

    Precum stiti, Romania a ratificat Tratatul de la Lisabona, fiind astfel obligata sa respecte conditiile acestuia, legislatia europeana fiind mai presupus de cea nationala, cu exceptia anumitor cazuri in care statul este suveran.
    Conform Tratatului de la Lisabona, articolul 2: Uniunea se intemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minoritatilor. Aceste valori sunt comune statelor membre intr-o societate caracterizata prin pluralism, nediscriminare, toleranta, justitie, solidaritate si egalitate intre femei si barbati.

    In 06 mai 2010, Traian Basescu, presedintele Romaniei, garantul Constitutiei si reprezentantul tarii in Consiliul European a anuntat scaderea pensiilor, sustinand aceasta masura desi o decizie CEDO declarase pensia ca fiind o proprietate a individului, iar scaderea acestora o incalcare flagranta a dreptului la proprietate.
    In (23?!?) iunie 2010, Traian Basescu, presedintele Romaniei, garantul Constitutiei si reprezentantul tarii in Consiliul European, trimite spre consultare Parlamentului Strategia de Aparare a Tarii discutata in CSAT in care (campaniile de) presa este prezentata drept vulnerabilitate la adresa securitatii nationale.
    Acestea sunt doar doua dintre situatiile prin care Romania nu si-a respectat angajamentele luate prin tratatul de aderare la UE (desi nu cred ca Traian Basescu la citit – avea vreo 900 de pagini).
    Atat Constitutia Romaniei, cat si Tratatul de la Lisabona garanteaza egalitatea de sanse. Cei mai multi considera ca se refera doar la egalitatea de sanse pentru minoritati, intre femei si barbati, intre diferitele categorii de varste. Dar se refera si la accesul la aceleasi sanse pentru diferitele persoane din zone diferite (de exemplu, un tanar din Romania si altul din Belgia: sistemul educational romanesc discrimineaza prin faptul ca nu ofera posibilitatea terminarii studiilor mai devreme decat termenul definit de lege ca in celelalte state membre).

  188. @Codrin
    zicea bine un coleg aici ca esti bun de admin., cu plata desigur :)
    Te invidiez ca ai atata timp liber pentru studii individuale. Sper ca nu vrei sa zici ca tu ai citit toate cele 900 de pagini…personal niciodata nu mi-a venit prin cap sa caut acest tratat si sa-l citesc., sunt cu mult mai interesante lucrari ce merita citite….
    Basescu trebuie sa stie ce e scris acolo…insa tu…mi se pare ca ti-ai pierdut timpul citindu-l, arzand gazul degeaba.

  189. @andron: nu am citit tratatul de aderare, cel putin nu varianta consolidata. Am citit o parte din ea si cam toate anexele (am avut nevoie pentru un proiect de cercetare). In momentul de fata, lucrez in cadrul Groupe de Bruges (http://www.groupedebruges.eu) la reforma Politicii Agricole Comune post 2013, deci stiu si legislatia europeana.

    Timp liber nu prea am, dar timp de vanzare am.

    Spune-i si mogulului de faza cu plata :-D.

  190. In primul rand, nu cred ca se poate gasi ceva adevarat in ceea ce spune omul politic Traian Basescu. Sunt multe magarii facute si minciuni spuse de acest BaZeus. Trecand peste populistul „Sa traiti bine” care are minima acoperire a unui slogan electoral, cea mai grava dintre toate mi se pare sustinerea si promulgarea cresterii salariilor profesorilor cu 50%. Chiar daca vina nu ii apartine in totalitate (proiectul a fost votat de parlament cu unanimitate: la camera deputatilor au fost 170 de voturi pentru, 47 de abtineri, 2 impotriva) el era unul din vasnicii sustinatori si cel care a declarat aiuritor la promulgarea legii: „O spun cu toată onestitatea: există resurse! Problema este cine are prioritate, profesorii sau clientela politică”. Cu aceeasi onestitate ne-a vorbit in toti acesti ani. „Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Daca vrei sa asiguri resurse pentru profesori sau nu. Bani exista si toate analizele probeaza acest lucru”. Aceleasi analize au aratat intr-o buna dimineata ca nu mai sunt bani si trebuiesc taiate salariile si pensiile. Disparusera toti banii, nu mai existau resurse. Cresterea salariala de 50% nu avusese insa loc. In mod logic, mai ramane varianta a doua a prioritatilor pentru scurgerea de fonduri care a dus la aceasta gaura.

    Mi se pare cea mai grava masura sustinuta de BaZeus, cu declaratiile de rigoare, pentru ca a ajuns sa fie publicata in Monitorul Oficial ca lege, Curtea Constitutionala si-a dat acordul ca legea este constitutionala si ea nu se aplica. De aici rezulta ca se incalca unul dintre fundamentele de baza ale societatii: nimeni nu e mai presus de lege. Se pare ca ne-am gasit pe cineva si aici. Avand acest precedent nu stiu in ce masura mai putem avea incredere in ceea ce inseamna legislatie si constitutie daca ea este calcata in picioare cu atata usurinta de catre acesti derbedei in frunte cu BaZeus. Ne-au sfidat pe toti si o fac in continuare.

    In concluzie, minciuna sau mai bine spus primul lucru care ar trebui sa vina in minte celor de peste ani cand vor arunca un ochi asupra mandatului BaZeus ar trebui sa fie „omul care s-a pus mai presus de lege”.

    Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu…

  191. Cred că cea mai mare minciună a lui Băsescu este sloganul cu care a câştigat preşedinţia „Să trăiţi bine!”. Nu mai bine nu trăim! Aceasta este o minciuna care leagă sacul plin cu minciuni pus fiecărui cetăţean român în spate.

  192. Cea mai mare minciuna „Sa traiti bine”
    demontare:
    Pt a demonta acest slogan cel mai potrivit este sa va dau exemplul familiei mele.Un mod de a trai bine in opinia lui Basescu; O familie din provincie unde locurile de munca sunt deja o fantasma. Subsemnata disponibilizata, sotul disponibilizat- ambii cu studii superioare la forma de invatamant zi-la stat, un copil de 8 ani premiant la scoala dar cu o situatie financiara jalnica. Asa se traieste bine in Romania visata de Basescu.

  193. CEA MAI MARE MICNIUNA!

    A fost odata ca niciodata
    Fiu al stamosilor nostri,
    Un mare comandant de nava,
    Traian Basescu, care a prostit prostii!

    A ajuns primarul capitalei
    Votat de multi bucuresteni,
    A spus ca va face totul
    Daca i se vor da si niste consilieri!

    A plans fiind cuprins de durere
    Cand pe Stolo l-au santajat securistii,
    A candidat la presedintie
    Luptandu-se cu comunistii!

    L-a ales o mare de oameni nebuna
    Si s-a strans in jurul lui ca la o minune,
    Atunci, sus pe scena, a rostit cea mai mare minciuna;
    SA TRAITI BINE!!!

  194. Traian Basescu: „Demisionez la cinci minute după suspendare”

    „În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maximum cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional prin suspendarea preşedintelui fără ca acesta să fi încălcat Constituţia”, a anunţat aseară preşedintele Traian Băsescu – 17.04.2007

  195. „Sa traiti bine” nu este o minciuna deoarece nu a constituit o promisiune, ci este doar un indemn. Daca, totusi, il tratam ca pe o promisiune, tot nu poate fi considerat minciuna deoarece nu exista termen de expirare. A spus doar „sa traiti bine” dupa venirea sa la Cotroceni, asta putand inseamna atat 2004,2005, cat si 2010 si 2013, 2014.

    In ceea ce priveste demisia in 5 minute, exista o scapare (zice el): i-au cerut romanii sa nu demisioneze (cei din Piata Universitatii cu care s-a intalnit la fiecare 3 luni).Cum el e presedintele romanilor, daca romanii ii spun asa ceva, trebuie sa le respecte dorinta :-)).

  196. Cea mai mare minciuna a stapanului suprem este ca nu mai are nimic de pierdut. Tot ce face si, mai ales, tot ce fac hienele din preajma lui, arata cat de mult are/au de pierdut. Stiti, o sa traiti tot mai rau, dar eu n-am nimic de pierdut; o sa ne agatam undeva o frunza de un milion de euro, dar eu nu mai am nimic de pierdut; o sa-l impaiez pe boc si-o sa-l asez la masa resurselor tarii asteia cu orice pret, dar eu …. Cat de mare este totusi pretul care trebuie platit pentru haosul din mintea si din tara celui care nu mai are nimic de pierdut!

  197. „Sunt român”!
    Pentru ca el pare a fi restul unui popor barbar năvălit pe aici. Dar ar fi si un argument contra, „băsesc”, in limba dacă înseamă ceva de genul „copil prost, tâmp”… Şi cum asta demonstrează coerent…!
    Mihu

  198. Cea mai mare minciuna a lui este ca se afla in functia de presedinte a unei tari frumoase si fosta odata cu o economie bine dezvoltata si multa avere si acum am ajuns sa nu ne mai permitem ca in Somalia , sa cumparam o seringa si un tratament si o sa murim de vii asa ca cetateni ai unei Romanii frumoase SA TRAIM BINE si in aceasta iarna o sa traim ca pinguini la polul nord ,,,, e bine.

Comentariile sunt închise.