M-am întâlnit recent cu un mare actor român. Care mi-a povestit, obosit si resemnat, cât de grei au fost ultimii ani pentru artistii nostri; cât de hărtuiti au fost acestia de un Guvern care le-a cerut să se dea jos de pe scenă pentru a-si putea primi pensia; sau care le-a impus să îngroase cozile în fiecare lună pentru a da bani unui stat care subfinantează cronic cultura.

Tot el mi-a amintit că mâine ar fi fost ziua lui Dem Rădulescu, care s-ar fi apropriat de plauzibila vârstă de 80 de ani. Un artist si un profesor remarcabil, plecat prea devreme. Ca si nelipsitul său partener, Jean Constantin.

8 COMENTARII

  1. Daca am putea,vreodata, cel putzin sa oprim timpul, de nu chiar sa intinerim…ar fi minunat… :(
    Apropo de acest dragutz videoclip… :) ..mie mi se facu pofta de un…floriolnet de…PRODVINALCO, evident !
    Cred ca, inca, mai folosesc retzeta originala, naturala…
    Va doresc o seara minunata !

  2. poate facem un recensamant al marilor artisti ai neamului disparuti in regimul Basescu … ca tot se indigneaza „intelectualii lui basescu”

    mare …imens cuplu Dem si Jean … sa se odihneasca in pace .

  3. MOGUL PLIN DE OMENIE
    Lovitura mortala. Nu pot sa cred, a fost idolul nostru. L-am avut profesor la facultate .Cei de la Cinematografie si Actorie am avut cursuri comune. Fosta mea sotie Mihaela Buta acum prin Suedia la avut profesor de clasa. Daca generatia aceasta de „aur ” se duce ce mai ramane.? Praf si pulbere.

  4. De-ar mai fi trăit acum Bibanul,
    Nu ar fi jucat cum vor “rechinii “
    Ci, cu umor, ar fi urmat sloganul
    “Mai bine mort decât cu cabotinii ! “

  5. ZODIA ALTRUIŞTILOR

    O Balanţă evocând o altă Balanţă, care veni şi plecă în şi din viaţa efemeră călare pe aceiaşi lună septembrie (30 / 17), aşa ca de la profesor universitar la profesor universitar.
    Balanţele sunt altruiste prin excelenţă iar magnificul Dem Rădulescu şi-a împărţit cu cei d-un sânge sufletul generos de artist între artişti.
    Râzând şi pângând cu câte un ochi, concomitent, Dem, drăguţul de el, priveşte de acolo la noi cei care mai batem pasul pe de-a-ndaratele, suportând un cârmaci imbecil din mamă.
    Mai ai niţică răbdare, maestre între maeştrii…

  6. varsta biologica 150-200 -zice Pavel Corut…
    restul…e politica..:)

    Omul si-a invins bestia
    Autor: Corut, Pavel
    Editura: PAVEL CORUT

  7. Dem Rădulescu mustea de umor, nu ştiu dacă la noi a fost făcut un top dar locul 1 este al lui! La apariţia lui Jean Constantin pe un ecran se auzeau râsetele şi aplauzele înainte de primul cuvânt! Dumnezeu să-i odihnească.

Comentariile sunt închise.