Citesc aicicoulrophobia, sau frica de clovni, reprezintă a treia mare spaimă la nivelul Marii Britanii (si, probabil, a întregii Europe). E plasata sub teama de păianjeni si de ace, dar pare mai gravă decât frica de a zbura cu avionul; se fac si seminarii gratuite pentru a trata frica de clovni.

Când am citit, zilele trecute, că Andrei Gheorghe mă consideră ”un clovn”, mi s-au legat lucrurile: în urmă cu câtiva ani el tremura nu pentru că urma să-l concediez, ci pentru că avea un atac de coulrophobie, va să zică…

79 COMENTARII

  1. andrei gheorghe este sinonim cu fobia. el este un fob. in primul rand un workofob…are o aversiune fata de munka.

  2. nu am stiut ca poate exista o frica fata de clovni. tare! ce chestie…si raspunsul dat lui andrei gheorghe e pe masura mogulului. mare adica!!!

  3. Gheorghe este genul de persoana care invata un cuvant din dex si apoi il rosteste in orice discutie sa arate ce stie el (mostra: „palimpsest” – daca il intrebi ce culoare are cerul el o sa-ti raspunda „palimpsest”). Este un om care incearca sa fie ceea ce nu este – un intelectual.
    Gheorghe este un mediocru. Un frustrat.

  4. absurd! andrei gheorghe este el insusi un clovn. va dati seama ca asta are o fobie fata de propria persoana? acest pirand al televiziunilor tafnos si cu un aer de kant in loc de lant gros de aur nu ar mai trebui bagat in seama. prea multa atentie is eda ipochimenului

  5. frica de clovni e cea mai mare clovnerie de care am auzit vreodata. parca il si vad pe nebunul prezentator zicand „am un atac de coulrophobie”…

  6. E vorba mai mult de vechiul principiu romanesc „musca mana care il hraneste”. Probabil AG a considerat ca, daca tot urmeaza sa fie concediat, macar sa intre in atentia altcuiva (dusmanul actualului sef) care sa il aprecieze tocmai pentru aceste atacuri.

  7. Andrei Gheorghe este un refulat, un vesnic nemultumit care cauta atentie. Incearca sa fie destept, cu raspunsuri dure, dar inteligente care sa miste opinia publica. De fapt e un individ fara vocabular pierdut in spatiu si timp.

  8. Exceptand faptul ca andrei gheorghe nu merita raspuns, acesta este mult prea mult pentru el. Insa era de asteptat o asemenea replica.

  9. evident ca orice mediocru, precum Andrei Gheorghe, tremura in fata oamenilor competenti. si atunci cand vine „uscheala”, tremura si mai rau pentru ca, in sinea lor, isi cunosc mediocritatea si se gandesc ca isi vor gasi cu greu alt loc de munca.

  10. Cam asta inseamna scara valorilor in Romanica….
    Un incult care atunci cand nu stie ce sa mai zica devine violent verbal (ar deveni si fizic dar nu il ajuta fizicul)!!!

  11. Daca era femeie se lauda cu cateva legaturi amoroase pentru a ajunge pe prima pagina a ziarelor, asa se foloseste si el de ce poate si ce are insa nu cu acelasi efect. Un limbaj mediocru si o infatisare decrepita nu ajuta la fel de mult ca un par blond si doi ochi albastri.

  12. Nu e de mirare cat de nerecunoscator si schimbator poate fi acest gheorghe. Instabilitatea si lipsa decentei sunt cuvintele de ordine ale acestei tari.

  13. Andrei Gheorghe a sperat ca va face un pic de valva cu declaratiile sale si va fi invitat pe la televiziuni sa dezbata problema. De ce s-a apucat sa comenteze tocmai acum? Pentru ca voiculescu devine cam cel mai activ om politic al momentului.

  14. bine spunea cineva mai sus. andrei gheorghe este un pirand. aduce putin cu gutza din ce cred eu. sa te exprimi la modul asta despre voikulescu cand esti un astfel de individ mi se pare jenant. bine ca mogulul are simtul umorului si-l ia la misto.

  15. Pe baza principiului „merge si asa”, AMPOSDRU a aprobat mai multe proiecte (in perioada 2008-2010) pe masura 1.5. (Burse doctorale), cica, pentru sprijinirea cercetarii in Romania.

    Scopul realizarii acestor proiecte este just, sprijinirea cercetarii si a doctoranzilor fiind corecta avand in vedere faptul ca intotdeauna bursele doctorale au fost prea mici pentru finantarea acestor cercetari, resursele puse la dispozitia lor nu exista (calculatoare, baza materiala etc.).

    Totusi, parerea mea este ca AMPOSDRU, in evaluarea acestor proiecte a fost „influentata” politic. Evaluatorii au aprobat proiectele pe banda rulanta pentru majoritatea universitatilor din tara, uneori trecand cu vederea prea usor unele criterii, printre care cel mai important e reprezentat de capacitatea financiara si administrativa de implementare a proiectului.

    In acest moment, in multe (majoritatea) universitatilor exista blocaje privind plata burselor doctorale (noroc de imprumuturi de la prieteni si familie si „pachetul de acasa”), precum si probleme in implementarea proiectelor deoarece, in multe cazuri, directorii de proiect (desi au mai fost manageri de proiect pe granturi de cercetare etc etc.) nu au capacitatea de management necesara si nu previzioneaza toate situatiile ce pot aparea.

    Totusi, cum poate un doctorand care are de facut cercetare intr-o regiune de dezvoltare (6-7 judete) sa faca acest lucru cu 600 de lei pe luna si sa mai si plateasca o chirie+utilitati, sa manance si poate sa nu vina cu hainele rupte la facultate?

    @DV:poate ar trebui FACIAS sa ii sustina si pe acestia (institutii publice:universitati, AMPOSDRU = stat) pentru a „forta” putin mana universitatilor.

    Apropo, o clauza din contractul de studii le interzice doctoranzilor ce beneficiaza de o bursa POSDRU dreptul de a lucra in alta parte (deoarece trebuie sa fie 8 ore/zi in facultate, iar Codul Muncii permite doar 12 ore/zi „munca intelectuala”).

  16. nu-l vad aici pe celebrul domn horvath. sa ne delecteze cu utimele conspiratzii. domnul voiculescu vad ca are o politica permisiva a blogului si lasa oamenii sa scrie ce vor. frumos.

  17. Acest personaj plictisit de propria-i persoana, ce zace intr-o mizerie intelectuala acuta incearca sa iasa din monotonie aruncand vorbe fara sens care starnesc indignare si in nici un caz admiratie la adresa sa. Andrei Gheorghe a fost dintotdeauna un om care nu a exprimat nimic.

  18. Andrei Gheorghe????? Cine e???? Am citit in cartea de telefon si am gasit foarte multi… la care dintre ei va referiti?

  19. gheorghe plateste anumite publicatii pentru a fi luat in seama…dar ce are de transmis acest om? ABSOLUT NIMIC!
    acest om nu poate modera nici macar o emisiune la TVRM. nu este creativ. nu este original. nu spune nimic. tot ce face este sa fie arogant. asa si? intalnesc aroganti la tot pasul – pe strada, in guvern, la cotroceni. de ce trebuie sa-l mai vad si pe acest gheorghe pe sticla sau in presa scrisa? ce sa-mi spuna? ca ii place sa scuipe oamenii si sa se drogheze?

  20. Excelenta logica si cu efectul de umor scontat. Nici mie nu-mi place Gheorghe. Nu e baiat prost, dar nici atat de destept nu e pe cat vrea el sa ne arate. Iar lucrul acesta e transparent. Acesta este motivul pentru care eu nu-l plac.

    O seara frumoasa, domnule…”clown”(?) ;-)
    Cu simpatie,
    S.

  21. @Codrin – din pacate, AMPOSDRU este gestionat de persoane care nu au nicio treaba cu managementul de proiect, cu absorbtia fondurilor europene. Criteriul „am spatele Elenei Udrea” a fost suficient.
    Au fost respinse numeroase proiecte de calitate, bine intocmite, documentate, sustinute. Au trecut numai proiectele care „trebuiau sa treaca”. Oamenii acestia habar n-au ca exista un Fond European de Ajustare la Globalizare. Un proiect depus pe FEAG ar ajuta numerosi someri sa-si gaseasca un loc de munca.

  22. Stau și mă gândesc cât de nerecunoscător și schimbător poate fi acest individ pe nume Gheorghe. În limbajul pe care îl folosește îi lipsește foarte mult decența.

  23. Este ușor să comentezi despre defectele altora, dar prea dificil să realizezi că tu nu ești cu nimic deasupra lor. Prin superioritatea (falsă) pe care încerci să o afișezi nu dai dovadă decât de imbecilitate.

  24. Nici eu nu stiam de o asemenea fobie….interesant
    Iar in ceea ce-l priveste pe d-ul profesor…merita nota maxima, adica 10 pentru acest raspuns.;)

  25. Acest individ pe nume Gheorghe este un tip foarte schimbător și nerecunoscător. Vocabularul pe care îl folosește este lipsit de decență.

  26. si gheorghe asta e un ratat, din prea multa plictiseala, s-a apucat sa defaimeze oamenii care i-au asigurat la un moment dat o paine…..urat din partea lui

  27. Gestul lui gheorghe denota lipsa lui de caracter…e trist cand un om recurge la asemenea gesturi pentru a-si mai face un strop de publicitate.

  28. Etichetele lui Andrei Gheorghe: drogat, ratat, superficial.
    Ar avea o sansa: sa invete dzongkha si sa-si depuna CV-ul pentru a fi „aplaudac” in cadrul unei emisiuni la BBS (Bhutan Broadcasting Service). Nu trebuie sa-i fie frica, emisia este intre 18 – 23. Deci, nu trebuie sa munceasca mult. (stiu ca nu-i place)

  29. @ Dan Voiculescu
    Dacă cercetaţi cu atenţie, coulrophobie este legată de masca clovnului, de pictura de pe faţa sa… Poate că totuşi frica nu este legată de artişti, ci de mascaţi… :D Dacă ai şi un câine… frica de mascaţi este dublă, pentru că te temi şi faţă de soarta câinelui.

  30. @Codrin

    Nimeni nu m-a intrebat cu cat imi sunt amanate propriile proiecte , sa nu le numim tocmai de cercetare , insa destul de competitive in domeniul tehnic .
    De ce ? fiindca in lipsa de fonduri , trebuie sa le generez personal .
    12 ore ?!? acum doua saptamani am facut 23.
    Cum ? intre pat si calculator e distanta de 1m .
    De ce ?
    Fiindca fiecare proiect este o treapta , odata depasita redefineste limitele si increderea in sine argumentata .
    Fiindca nu sunt platit la program ci sunt platit pentru siguranta si calitate in solutiile pe care le ofer , mult mai importane decat niste cadre de conduita ce in final nu garanteaza succesul proiectului.
    Workaholic ?? , Nu !
    Determinat ?? Cu siguranta !

    Si apropo de doctoranzi , cunosc oameni capabili (fosti doctoranzi) care se ocupa de chestii interesante in timp ce toaca fonduri , dar foarte multi reinventeaza apa calda pe granturi grase .
    Nu am nimic impotriva lor , in final tot ceea ce mie mi-a facut ascensiunea mai dificila mi-a antrenat si „muschii”

    Pentru cei ce vor sa imi dea reply si sa imi spuna ca sunt frustrat , ii rog sa se gandeasca inainte daca nu cumva vor argumenta ceea ce am incercat eu sa spun ..

  31. Nu am constientizat faptul ca exista sentimentul de spaima vis-a vis de clovni, pana cand nu am vazut unul, la o petrecere pentru copii. In privinta lui Andrei Gheorghe…e un clovn ratat si frustarat ca nu mai are audienta.

  32. Foarte buna atitudinea dvs. din articol la adresa afirmatiilor lui Andrei Gheorghe. Un astfel de personaj nu merita sa ii acordati mai multe randuri.

  33. @ciprian: personal, te admir pentru perseverenta. Lucrez si eu cate 14-16 ore pe zi, inainte depaseam si limita de 20 de ore.La doctorat intradevar sunt multi, daca nu majoritatea, care se ocupa de aceleasi chestii perimate, neaducand ceva nou.Unii nu sunt capabile de cercetare, dar unora nu le este permis sa faca lucruri noi, inovative de catre conducatorii de doctorat din frica de a nu fi respinse tezele „la comisie”.

    De aceea vom vedea aceleasi teze, cu aceleasi bibliografii, multi ani la rand.Din cauza fricii…

    Totusi conturile nu sunt chiar asa de grase. Pe POSDRU bursa este „oficial” de 500 de euro, dar cursul de schimb la care se da bursa (cel putin mie) este cel de acum 3 ani cand a fost semnat contractul de finantare, respectiv 3.7 lei/euro (bursa e de 1850 lei).

    Eu acum prefer sa imi fac teza de doctorat (e gata cu un an inainte de termen, dar astept data sustinerii ->impusa de universitate in septembrie 2011), iar in rest, fac cercetare pe banii proprii pe ce ma intereseaza.

  34. Ba alta treaba nu aveti decat sa cititi articolele acestui straniu personaj care este DAN VOICULESCU!
    Cautati vreun loc de munca pe la firmele lui si veti afla si raspunsul.
    Incompetenta, slugarnicia si obraznicia personalului aflat in slujba acestuia intrece orice inchipuire!
    Oare unde a gasit astfel de angajati?
    Sunt ei personaje care au vreo legatura cu viata reala din societate sau jalnici clovni care interpreteaza o partitura caricaturala?
    Aceasta este intrebarea.

  35. Geniala replica :))..domnule Voiculescu !!
    Habar nu aveam de „spaima” asta .
    Ma bucur ca am intrat pe blog ..tare m-am binedispus. Aveti mult umor.

  36. @cezar ing.fizician
    Ba, poate eu n-am alta treaba si stau sa citesc blogul, dar tu? se pare ca nici tu n-ai atata vreme cat intri si comentezi….

  37. Lovit e-n cap, ca de sindromul Down,
    (Probabil de la iarbă,s-a cam ameţit)
    Dar deşi el se comportă ca un clown ,
    Andrei a fost şi este mare … Nesimţit.

  38. @cezar fizicianu ce e in neregula cu angajatii lui voiculescu? te asigur ca sunt f.competenti si deloc slugarnici. sunt oameni normali. vezi cu fizica aia mai bine…exista domeniul asta in romania?

  39. @Codrin

    ok , in fine , ideea e ca nu ma consider deloc compatibil cu titlul de doctor in acceptiunea mea ..doctor e echivalent cu o cunoastere extrem de profunda si pertinenta a unor chestii .
    Ma descurc , insa multi doctori ..sunt doctori la ei in „curte” iar intr-un mediu competitional sunt pa , depasiti de situatie fiindca cine i-a dat titlul nu a aplicat o exigenta maxima .

    Am vrut sa fac un master pe energie regenerabila , eu lucram deja in domeniu ..iar nivelul de la master era foarte jos , jos rau , si erau predate ore de niste doctori tineri ..
    Cum e corect ? Diploma face pe om sau omul face diploma ?

  40. primul post fara obsedatul RH … multumesc admin
    @ DV …Aquila non capit muscas …deci nu inteleg dc merita Andrei Gheorghe atentie ? am inteles ca a ajuns in rep Moldova sa-si caute de lucru

  41. Recunsoc ca nu citesc acest blog de mult timp.Dar citindu-l descopar un om deosebit, cu un simt al umorului binevenit, care „sparge” oarecum imaginea omului dur pe care il vedem la televizor.
    Astept cu drag si urmatoarele articole.

  42. Off topic

    Motto : Cu cât eşti mai jos, cazi mai uşor.

    KARTING CU FUNDO-FRÂNĂ

    Traian Băsescu şi Emil Boc participă la un concurs de karting cu fundo-frână, la care frânările se realizează exclusv prin frecarea curului pilotului, sub greutatea proprie, cu pista abrazivă.
    Arbitrii şi publicul au fost surprinşi de desele ieşiri în decor a celor doi, incapabili să realizeze cel mai mic efect de frânare !!!
    – De ce oare ? Întrebare legitimă.
    – Pentru că sunt oameni…de nimic ! (răspund, în cor, participanţii la Mitingul moţiunii de cenzură).

  43. @carina asa mi se pare si mie, ca voikulescu e un tip deschis si fara aere de mare mahar. lasa impresia ca e un tip direct

  44. cantacuzino – nu lasa impresia, este un om direct si e singurul care a coagulat opozitia o data, pentru a-l demite pe Basescu, si o va face si a doua oara.

  45. Catre rubobostes:
    Mai exista putina cercetare in domeniu si cam atat!
    Criteriile de angajare sunt asemanatoare cu ale lui Voiculescu! Adica scapa majoritatii doritorilor de munca! Practic domeniul fizicii e cam nul la ora actuala!
    Catre valy:
    Eu chiar nu am treaba! Toata ziua ma uit la televizor la Antena 3! Ce sa facem!
    Mai suntem si din astia care nu stim sa utilizam Romania! Ce ne-am face daca toti am fi utilizati pentru creatie? Mare fericire ar da in romani!

  46. Gheorghe e un clovn, mai trist decat clovnii care-l speriau pe Kramer in Seinfeld; ;) Basecu, acest Kramer al securitatii statului…

  47. GURASINI ŞI SLOVASINI

    Voi ce formaţi şi deformaţi opinii, la modul ireal,
    Făcând să curgă fluvii cristaline de jos în sus, spre deal,
    Sau deversaţi apele tulburi în sfânt’ aghiazmă pură,
    Cu sufletul cuprins satanic de patimi oarbe şi de ură,

    Sunteţi copii de târfe cu taţi necunoscuţi sau din incest.
    Cu gânduri otrăvite, sponsorizaţi s-atigeţi politc-Everest,
    Aveţi caracteristici de asasini în masă cu mult superiori
    Confraţilor de:şiş, pistol, frânghii şi bombe, capabili de orori.

    Slujind pe Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, până şi pe Băsescu,
    Cu “dragoste sporită” întru făţărnicie şi calde sărutări la buci,
    Într-o nemernicie demnă de rasa voastră, puseră-ţi ţara pe butuci;
    Schimbaţi acum macazul spre Antonescu şi încă mulţi de escu…

    Când Cel de sus va dăruit condeiul fermecat şi alba pană,
    În fapt, jurata-ţi să zugrăviţi frumosul, adevărul şi credinţa,
    Să puneţi osul minţii în slujba celor mulţi, astfel ca biruinţa
    Binelui de pe tabloul vieţii, s-o poarte toţi ca p-o icoană.

    Ionel, Emiel, Mircioacă şi Steluş – nume de gurasini şi slovasini,
    Care se balegă pe sticlă, la orele de vârf, atraşi de mulţi arginţi,
    N-au crez politic, doar stomac; n-au fraţi, n-au rude, n-au părinţi;
    S-ar indigna dac-ar afla câţi telespectatori le spun că-s asasini

    În ce haznale de fecale veţi fi apreciaţi, delicatese pentru viermii laţi ?
    Sau încă mai speraţi la focul purificator dintr-un supraîncins cuptor.
    Da’ ce te faci când urna cu cenuşea ta ajunge la straniu negustor,
    Dispus să facă bani oricum, asigurând cu piese noi muzeul de piraţi.

    Ce le veţi spune victimelor voastre la Marea Judecată-Divină-de apoi,
    Că aţi avut necazuri sociale, că n-aţi fost înţeleşi, şi câţi eraţi de buni ?
    Că aţi fentat destinul ce vă repartizase – corect – la casa de nebuni ?
    Adio mântuire şi Mare Înviere ! În Iad, o veşnicie, şi niciodată înapoi.

  48. Gheorghe este un parazit.
    Acest om mediocru își dorește să fie perceput ceea ce este aproape imposibil – un om intelectual. Având în vedere că nu reușește acest lucru, acesta s-a apucat de băutură și droguri.

  49. Un personaj foarte discutabil care isi duce existenta pana la limita ridicolului, incepe sa isi spuna opinia din punct de vedere al simpatiilor personale .Este de inteles faptul ca Gheorghe pune eticheta de ratat asupra oamenilor care la un moment dat au renuntat la serviciile acestuia deoarece acesta rata de fiecare data indicii de performanta pe care trebuia sa ii realizeze. In concluzie, ratatul cine este ?

  50. @Aurelius – cu siguranta; de altfel, el a ”excelat” in invarteli imobiliare… e suficient de limpede ce soi de om e.

  51. Catre Nerva:
    -Singurul canal tv romanesc la care merita sa te uiti este Antena 3!
    -Unul din cele mai frumoase principii din fizica moderna este principiul de incertitudine al lui WERNER HEISENBERG-fizician german.
    -Asta n-a avut treaba si ne-a spus celor multi ca cica nu se pot determina cu precizie si simultan doua proprietati ale unei entitati cuantice.
    Exemplu: viteza si pozitia lui Dan Voiculescu ca o infima parte a Universului astfel incat poate fi considerat un fel de ce am spus mai sus.
    Ce vrei acum? Daca omul nu era de succes il mai ataca cineva?
    Ba mai exista si exceptii:!!!
    -pozitia lui BOC este totdeauna opusa interesului general iar viteza Chiorului ne indreapta cu pasi repezi spre dezastru!
    Ce vrei mai mult?

  52. @cezar- :) suta la suta de acord. As mai adauga la frumoasele tale exemplificari si ca, foarte curand, legea a doua a termodinamicii, cea care l-a facut pe descoperitorul Boltzmann sa se sinucida – se va aplica in totalitate si molohului portocaliu.

  53. Un update pentru Valy:
    -Ba sau (..) (asa se vorbeste pe la noi pe la Baneasa-Giurgiu unde are Voiculescu afaceri la Ferma 1 ICITID si in balta spre Gostinu si unde are angajati hilari din toate punctele de vedere si incapabili sa-i aduca un profit oarecare de preferabil mare)
    -Cu vreo luna in urma am facut blestemata de carte de identitate la Giurgiu.
    Acolo te pune sa completezi o pagina cu datele lui peste prajit des invocate de Mircea Badea pe la astia de la Antena 3 si Radio Zu!
    La ocupatie am scris Master Fotonica Si Materiale Avansate.
    Dobitoacele de acolo (vreo 4 tute de cacat si nereusite ca aspect) s-au consultat intre ele si au zis ca as fi fara ocupatie!
    Ce sa mai zic de astfel de tara in care niste analfabete te clasifica ca pierde vara avand totusi preocupari care privesc unele din cele mai avansate domenii ale cunoasterii si tehnologiei actuale?
    Si in care astfel de vaci ordinale (arata ordinea in vacie) si ordinare (arata alte calitati al vacii respective din ordinea de la punctul 1) i-ti pun eticheta ca pe borcanele din magazin care contin marfa stricata!
    Nu mai spun nimic ca ma enervez din nou pe Voiculescu Vicepresedinte de Senat!

  54. @cezar ing.fizician (72)

    Aş fi de acord cu dv. numai dacă aţi evita cacofoniile( „te clasifică ca”) şi dacă aţi scrie şi pronumele personal „îţi” în mod corect, nu cu cratima între „î „şi „ţi”. Aceasta cratimă aţi putea-o folosi, eventual, la scrierea locuţiunii substantivale „pierde-vară”. Cu toată prietenia.

  55. offtopic .

    Domnul RH Yng a fost infrant de RH Yang sau viceversa , in fine allien-ul ce zacea in viscerele dansului a eclozat .
    Cred ca restrictionarea postarii a pus capac , i s-a „rupt apa” si acum cu nervii si rabdarea consumate de neatentia obraznica a mogulului ,s-a hotarat sa il dea in gat pe blogul dansului .
    Va primi mai multa atentie asa ??

    Domnule profesor DV , va recomand sa cumparati un mic dispoztiv de incinerare , fiindca RH e acolo urmarind masina de gunoi a lu Prigoana care va ia gunoiul din fata casei …intr-un scop usor de inteles .

  56. domnule profesor, stiam ca avetzi simtzul umorului :)
    sunt convinsa ca Hrebenciuc sta pe invisible..da’ mi se pare ca exista softuri de detectare, nu?? :)) asa imi spunea un prieten…
    imi amintesc cu placere o veche discutzie, o discutzie libera – socialism vs capitalism- pe care am avut-o candva, in niste vremuri gri, ba chiar negre;

Comentariile sunt închise.