Ne vedem, in cateva zeci de minute, la Sinteza Zilei. Intre altele, cu o solutie concreta si eficienta economic pentru bugetari. Astept pareri – nu voi aproba decat comentariile critice :).

68 COMENTARII

  1. Domnule D.V.,azi in Cluj Napoca sora mea si-a deschis magazin intr-o piata si avand in vedere ce mafie e in domeniul economic au venit la ea la magazin in control de la primarie si au spus ca nu are voie sa isi expuna marfa afara pentru ca nu este loc sa intre pompierii,dar ceilalti,au voie,tocmai asta e problema….Ea(sora mea) inca nu are depusa cererea pentru orar,deci nu stiu de „existenta” ei…ceva dubios este…si cred ca unele/unii domne/domni au trimis de la primarie fix la ea…e incredibila mafia in Cluj…cum actioneaza..
    Va saluta Mihai din Cluj,un baiat de 18 ani !!

  2. Mă aşteptam să ai mai multă prezenţă, da’ aşa, cu vocea aia… :D Mă feresc cât mai mult să aud de ăştia care ne conduc,pentru că ori de câe ori aud de ei, îmi bâţâie capu’!! Şi mă gândez să respect, totuşi, legea asta, aşa ameţită cum e ea… E mult prea scârbos ceseîntâmplă acum în ţara asta…

  3. Buna seara,domnule Dan Voiculescu!Pentru inceput vreau sa va spun ca am 18 ani si ma pregatesc,dupa absolvirea liceului,sa urmez cursurile unei facultati din Anglia,pe domeniul:stiinte politice si relatii internationale.V-am urmarit in aceasta seara cu mare interes si vreau sa va marturisesc ca sunteti modelul politicianului perfect pentru mine,intr-o Romanie in care tinerilor nu li se mai acorda nicio sansa din pricina actualului guvern si a masurilor impuse de acesta.Mi-as dori enorm sa port o discutie cu dumneavoastra despre Romania de astazi pe care cu totii o vedem dar nimeni nu o recunoaste,dar mai ales despre ”Romania de maine”,Romania generatiei viitoare,a copiilor de astazi in care dumneavoastra aveti atat de mare incredere.Cu toata stima si respectul cuvenit va multumesc ca sunteti alaturi de tineri prin faptele pe care le savasiti.

  4. propunerile dumneavoastra sunt foarte bune insa avem nevoie de oameni competenti care sa le puna in practica. si de un lider, care sa aiba si calitati de manager cu menirea de a veghea la implementarea acestor solutii.

  5. Nu numai viabile, ci si valabile in haosul asta din mintea gyvernantilor care s-a transferat in realitate devenind un cosmar economic.

  6. Am urmărit o partre din emisiunea de la Antena 3 şi am rămas cu câteva întrebări( dacă cumva răspunsurile au apărut în partea de emisiune pe care am pierut-o îmi cer de pe acum scuze). Nu sunt economist aşa că aş aprecia exprimarea simplă ( ca pentru proşti… )
    Care ar fi diferenţa dintre soluţia dumneavoastră cu bonurile şi un împrumut luat de guvern pentru a plăti diferenţa de salarii?
    Asta ar fi soluţia dumneavoastră pentru bugetari. Ce aveţi pentru angajaţii din privat, şi ei au dificultăţi ( reduceri mari de salarii ) , şi lor statul român le este dator.
    Dar celor care nu mai au un loc de muncă ? Pe ei cum credeţi că ar trebui să îi ajute statul român?

  7. Şi mai am o observaţie , spuneaţi că promulgarea legii educaţiei este motiv solid de suspendare a preşedintelui legea fiind neconstituţională. Din câte ştiu eu nu legea a fost declarată neconstituţională ci procedura de asumare. Asta ar putea fi o hibă serioasă în argumentaţia dumneavoastră. Mă înşel?

  8. LIMITELE MILEI

    Aseară v-am ascultat cu atenţie şi ceva notări. În principiu împărtăşesc gândirea lui DV în problemele ţării aflată la răscruce, cu observaţia că fără eliminarea imediată a Javrei Ordinare alias Băsescu Traian, nu trebuie aplicată nici una din propunerile dv.economice pentru ieşirea din impas. Cei care stau la cozile milei înjositoare a UE sunt aceiaşi cu votanţii lui TB, şi nu vor învăţa nimic până nu se vor fi convins că mor de mâna lor . Eu aş munci fără simbrie pentru ţara mea – România şi m-aş descurca după legile aspre ale supravieţuirii, timp de 6 luni calde, dacă bestiile care conduc ce a mai rămas din ea ar fi înlăturate şi noii guvernanţi ar garanta judecarea imediată a tuturor vinovaţilor de după lovitura de stat de acum 21 de ani.

    PS Cât despre aprobarea comentariului v-aş sugera să luaţi aminte la următoarele versuri
    ale unui mintos :
    DREPTUL DE A CUVÂNTA

    La Londra, într-un parc, p-un scaun
    Vorbesc cu nimeni, mă ascultă toţi,
    Mă port de parc-aş fi un faun
    Si nu dau socoteală la netoţi.

    Ion, Emil, Traian sunt nume pomenite
    Printre înjurături de mamă şi de rasă ;
    Of insulari ! cuvintele rostite
    Aş vrea să se audă şi acasă…

  9. surprinzator comentariul meu elogios anterior a fost aprobat … obisnuinta e a doua natura a zi cineva …de asta cred ca adminul a nu observat instructiunile cu aprobarea celor critice :)

    referitor la emisiune cateva critici constructive sper …
    – incercati sa aveti un moderator neutru si echilibrat nu un pres care lauda nonstop si scrie dupa dictare … lumea de buna credinta sesizeaza penibilul se scarbeste si schimba canalul chiar daca in principiu e interesata de subiect
    – incercati sa va subliniati competenta in domeniu … DV 30 de ani de comert international… Basescu 0 dpdv economic. lumea se uita va percepe ca un patron de presa nu un om care stie economie … si trebuie repetata mai des
    -daca tot vreti sa fiti populist e bine sa insistati pe segmentul asta … in momentul asta faceti un mix intre populism si lucruri de macroeconomie care nu atrag nici o categorie . de exemplu cereti ca acele cupoane compensatorii sa fie oferite prin CEC daca tot ati cerut o banca care nu refuza garantii suverane . la noi bancile fac camatarie iar populatie cu credite stie de aceea nu o sa sa creada solutia .

  10. Domnule profesor, felicitari pentru propunerea construirii unui Panteon National. Sa dea Domnul sa reusiti sa o puneti in practica.

  11. Incep cu partea critica, pentru a fi sigur ca-mi validati comentariul !!!
    Ati afirmat ca nu poate creste productia industriala fara cresterea consumului. Daca v-ati referit doar la consumul intern (e posibil sa gresesc, caz in care-mi retrag critica), atunci lucrurile nu stau chiar asa si, de altfel, cred ca asta e situatia economiei noastre: productia industriala poate creste pe seama exporturilor, fara a fi necesara cresterea consumului intern. E adevarat ca nivelul de trai este direct proportional cu consumul intern, iar aceasta situatie, in care ne aflam, e una foarte proasta, iar PDL-istii se lauda cu asta. Exista tari care exporta banane (nu e productie industriala, e doar un exemplu), au chiar excedent al balantei comerciale, dar cetatenii acestor tari, in marea lor majoritate, traiesc in colibe. Asta inseamna export fara consum intern. Demn de toata lauda!

    In privinta cupoanelor compensatorii, va-ntreb: decat sa se fi chinuit luni de zile cu legea salarizarii, cu ordonante de urgenta, CCR, etc., nu era mai bine sa fi aplicat asa ceva de la-nceput? Statul isi recunostea lipsa de resurse, isi recunostea datoriile fata de proprii angajati, piata ar fi cazut mult mai putin (poate deloc), nu cred c-ar mai fi fost necesara majorarea TVA, etc.
    Daca pana astazi eram in dubiu in ceea ce-i priveste pe guvernanti – ori nu stiu, ori nu vor – de azi inainte lucrurile sunt certe.

    Multumesc!

  12. O IDEE GENEROASĂ DE
    BOIER PAŞOPTIST

    Aşa aş interpreta „bonurile compensatorii garantate de stat”…şi atât ! De ce ?
    Pentru că în fapt acceptaţi mutilarea în masă a demnităţii poporului român de
    către un dobitoc ajuns în fânarul prezidenţial datorită unor căcăcioşi (Năstase şi Vadim) ce mai au tupeul să iasă, din când în când, ca păduchii-n frunte.
    Nu domnule DV ! Poporul vrea sânge, ca şi-n decembrie 1989. E singura vitamină pură care-l mai poate echilibra social.

  13. Stimate domnule profesor,

    am urmarit partial emisiunea Sinteza Zilei si as dori sa exprim si eu cateva critici constructive:
    1. Cred ca majoritatea celor care urmaresc antenele, printre care ma numar si eu, au inteles intre timp unele principiii de baza ale economiei de piata, si nu sunt neaparat cei carora li s-au taiat salariile.
    2. Rezolvarea finantarii poate aborda solutii mai mult sau mai putin complexe, in cazul „bocilor” cum bine spunea o moderatoare ea fiind redusa la cea mai simpla solutie, anume FMI. Acelasi principiu se aplica si finantarii cheltuielilor cu personalul, solutia Dvs. fiind, intr-adevar, incomparabil mai complexa decat solutia bocilor, desi poate nu chiar cea mai stralucita.
    3. Mai mult decat finantarea unor sau altor cheltuieli, pe mine una m-ar interesa mai mult solutii de crestere a veniturilor, adica, asa inteleg eu, pe langa cresterea prin colectare sporita, cresterea economica si stabilirea anumitor domenii care sa se bucure de anumite privilegii pentru dezvoltare. In acest sens am ajuns la concluzia ca poate nu e chiar asa de rau ca guvernantii nu fac nimic, fiindca ce fac, fac asa de prost, ca mai bine si-ar da singuri una peste mana si n-ar mai face nimic.

    Pentru exemplificare, as dori sa va atrag atentia asupra „privilegiilor fiscale” acordate celor ce investesc peste 0,5 milioane de euro in turism, as cum sunt ele prevazute in proiectul de lege a turismului supus consultarii publice de catre „boca” Udrea. Pe langa faptul ca scutirea de impozitul pe profit pentru un an e o gluma proasta in comparatie cu scutirile fiscale din alte tari, se specifica si faptul ca scutirea trebuie musai sa se acorde in chiar primul an dupa finalizarea investitiei, atunci cand, de regula, nimeni nu are profit.

    As dori sa vad si eu pe cineva care, dupa o analiza pertinenta a situatiei propune solutii pentru reconstructia economiei tarii, care a fost atat de crancen devalizata. Eu una as vota pe cineva care s-ar axa de exemplu pe urmatoarele:
    – eficientizarea statului si institutiilor sale, mai ales folosirea eficienta a fortei de munca imense de care dispune staatul in fiecare zi, la 1,4 milioane de bugetari ori 8 ore inseamna peste 11 milioane de ora de munca pe zi, care, puse in slujba cetateanului, ar puate face foarte mult
    – la capitolul infrastructura, reabilitarea prioritara a retelei de cai ferate si sprijinirea transportului feroviar (e si mai ecologic),
    – impozitarea pausala a terenul agricol in functie de o productivitate presupusa fortandu-i astfel pe proprietari sa produca sau sa vanda,
    – remodelarea legilor referitoare la constructii in sensul eficientizarii procesului de autorizare si multe altele.
    Cat despre finantare, „where there’s a will, there’s a way”

  14. voiculescule, la sinteza ai facut o sinteza de nota 10. propunerile tale pot scoate tara asta din criza. am inregistrat si emisiunea, ca doar am dvr :)

  15. Regret ca nu am stiut din timp de aceasta idee,de a Va invita a Dlui.M .G. si nu V-am putut viziona de la inceputul emisiunii… :( Totusi, ma bucur ca in sfarsit am vazut chipul Presedintelui alaturat chipului Dv.
    A fost un talk show f.reusit.
    Felicitari moderatorului !
    In alta ordine de idei, m-am gandit cum ar fi daca pe timpul emisiunii -chiar si daca e vorba de reluari – s-ar introduce si un nr. de sms la care sa sune si sa lase mesaje cetatenii care doresc sa… „doneze”…4 euro/sms de max.70 de caractere, de ex. iar banii colectati astfel sa fie folositi in special pentru plata eventualelor amenzi date de CNA.
    La fel si pentru emisiunea Dlui.V.Ciutacu de vineri seara de ex.

    Va doresc o seara frumoasa !

  16. Conducerea partidului democrat liberal nu intelege o masura economica benefica bugetarilor. Guvernul Boc trebuie sa plece. Avem nevoie de oameni pregatiti ca Voiculescu.

  17. Stau si ma intreb – a inteles cineva din acest guvern aceasta masura benefica pentru bugetari ? Sincer, nu prea cred ca a inteles cineva acest lucru.

  18. Imi place consecventa dvs cu privire la suspendare.Sper sa si reusiti. E greu dar asa cum ati spus castigurile lui Basescu s-au creat pe baza greselilor adversarilor lui.

  19. Foarte interesanta solutia oferita bugetarilor. Pacat insa ca, din cauza vanitatii politice, cel mai probabil guvernul nu o va lua in calcul.Mai ales ca este in avantajul unei categorii profesionale. Ei nu au astfel de deziderate.

  20. Off topic

    OMOFON

    – Tăticule dă-mi un exemplu de omofon, că profa a fost la grevă !
    – „Delegat”, ce sunt eu acum la Conferinţa gânditorilor fără cap, de la Paris şi „de legat” cum este Preş. Traian Băsescu…Hai! Că pierd avionul.
    – Şi voiam să te mai întreb ce diferenţă este între oratoriu şi moratoriu …
    – Oratoriul este o facere a unui compozitor şi moratoriul e o prefacere a unuia „de legat”!
    – !!!

  21. DOMNULE, MĂ-NGROZEŞTI !!!

    Vrei să câştigăm rapid 1,3 miliarde € impozitând câştigurile marilor jucători externi din €-Leu-€. Cu alte cuvinte, să atacăm cu termitele „roşii” bazele capitalismului ofilit.
    Frumos îţi şade ! Vrei să-i iei jucăria lui veşnic Mugur care produce transa „interesului naţional băsescian” ? Bagă-ţi, te rog, o parte din minţi în cap.
    Jocurile €-Leu-E , previzibile cele premergătoare alegerlor, sunt vaca de muls şi a „fermierilor” locali, pe care are grijă să o monteze, la sorac, taurul mioritic – Isărescu.
    Domnule, pe bune, propunerea asta a lui matale e o… făcătură…
    Noblesul mă obligă să vă zic, totuşi,

    Cu stimă

  22. Off-topic: Am transmis și postului Antena 3 (într-o discuție pe Facebook) același mesaj (de mai jos), însă dat fiind că Dvs. sunteți cel care a înființat trustul din care face parte postul, m-am gândit că poate ar fi indicat să vi-l transmit și Dvs. Mulțumiri pentru atenție și îmi cer scuze anticipat pentru deranj.

    Deși în general apreciez postul Antena 3, am sesizat faptul (și sper ca următoarea critică să fie considerată a fi numai de tip constructiv) că mesajele textuale vizuale prezentate pe ecran în diverse emisiuni (titlurile și subtitlurile din partea de jos a ecranului, dar și slide-urile full screen, precum cele de la Sinteza Zilei) conțin deoseori greșeli gramaticale (prezentatorii și moderatorii sunt în schimb deosebiți și nu am regăsit probleme similare în limbajul acestora). După părerea mea, așa cum forma fără fond e un nonsens, fondul fără formă rămâne cel puțin dificil de acceptat de către un public larg. (Eu sunt programator și știu bine că un program bun cu o interfață precară se vine mai greu decât un program prost cu o interfață bună; desigur, ideal este unul bun în ambele privințe.) Sper că v-am fost de folos și că audiența Dvs. va crește, confirmându-mi opinia, în urma eventualelor măsuri pe care le veți lua pentru a îndrepta situația cât mai rapid posibil.

  23. @puiu evident ca nu. omul licuriciului e pus de decor…nu are nimeni interesul ca romania sa aiba o economie puternica

  24. Suspendarea e o mare minciuna.De ce credeti ca un partid sanatos la cap ar vrea sa vina la putere in conditiile ecomice actuale?PDL-ul sta ca stie ca nu mai au alta sansa si trag tare acum de ciolan.PSD-ul viseaza la 51% in 2012 si o freaca cu o suspendare.

  25. Pai tot bancile au ajuns sa ne duca la FMI sa si ia ele banii inapoi si tot ele ameninta sa falimenteze statul prin Prima casa. Rusine camatarilor

  26. @eu_unul

    Un partid sanatos la cap ar trebui sa vrea sa vina la guvernare cat mai repede. Altfel, cu trecerea timpului, va prelua o situatie din ce in ce mai grea. Guvernul asta vrea sa mai faca un imprumut de la FMI, dupa ce l-a tocat pe primul pe borduri, patinoare, frunze la caini, etc.. Daca-l toaca si pe-al doilea, oricine va veni la guvernare nu va mai avea surse de finantare. Si-atunci sa te tii!
    Carevasazica, al doilea imprumut, din umilul meu punct de vedere, ar trebui gestionat, neaparat, de un alt guvern.
    E o lupta, cu timpul, intre doi concurenti: ori pierde PDL-ul, ori pierde Romania!

  27. cresterea consumului nu fericeste pe nimeni. si daca pana acum nu ati invatat ca invidia mea si lipsa autorealizarii personale este cea care va va saraci si va va duce in faliment atunci imi pare rau pentru dumneavoastra. daca pana acum nu va-ti dat seama ca modelul dumneavoastra de functionare in lume- in care pe partea dreapta a paginii de blog urlati ca vreti mancare si ca sunteti sabotat pentru ca nu vi se da mancare iar pe partea stanga faceti licitatie pentru un ceas cu 4000 lei pentru a construi un model de cariera pentru un copil – este cel care va franeaza autorealizarea si imi genereaza invidia atunci continuati sa franati dezvoltarea intregului mapamond. veti muri si va veti autodistruge prin dumneavoastra insiva prin incapacitatea dumneavoastra de a functiona liber si autonom. tragedia este ca aveti puterea de a distruge un intreg glob pamantesc miliarde de oameni care mor zilnic pentru ca dumneavoastra sunteti incapabil de a va castiga autonomia prin propriile dumneavoastra abilitati. aveti nevoie de a exploata pentru a putea functiona social? daca vreti functionare sociala cine va franeaza? basescu ca nu va transforma televizunile in mancare? daca vreti sa functionati social cine va opreste sa nu vi le trasformati singur in mancare? cu ce va saboteaza si opreste basescu? singurul care va saboteaza sunteti dumneavoastra insiva si asta franeaza dezvoltarea creatia si creativitatea intregului mapamond. nu banii dumneavoastra vor realiza opere sociale ci abilitatile si creatiile copiilor cu abilitati sociale. abilitati care niciodata nu vor fi dezvoltate atata timp cat dumneavoastra aveti nevoie de avioane si case la monte carlo in timp ce in haitii se moare de foame. atata timp cat mii de oameni muncesc pentru avionu si casa dumneavoastra de la monte carlo in loc sa munceasca pentru autorealizare personala.

  28. cand veti invata ca banii nu sunt doar ai dumneavoastra ci si a celor pe care dumneavoastra ia-ti pus in miscare prin abilitatile pe care le aveti si veti imparti frateste cu ei asa cum este normal va veti elibera de modelul dupa care azi functionati (persecutor-salvator – victima) si care franeaza un intreg mapamond din drumul dezvoltarii sale.
    un mapamond nu se poate infrati daca omul ce formeaza mapamandul nu este frate.

  29. teoretic sunteti frate mai mare al acelor copii talentati dar va dirijati in salvatorul lor in timp ce persecutati mii de oameni ce muncasc pentru ca dumneavoastra sa va puteti dirija in salvator. altii mor de foame in afganistan.

  30. Am urmarit emisiunea: intrebari pertinente, raspunsuri pe masura, solutii reale si nu povesti, asteptam cu interes punerea lor in practica. Asta e cel mai greu.

  31. Deci mie cel mai mult mi-a placut interventia lui Florin Piersic, absolut superb ce oameni mari ai tarii va sustin, a fost gura de aer din emisiune

  32. Am mai auzi cateva dintre solutiile „geniale” ale lui base, vrea sa relanseze economia prin cresteri de productie, dar lumea daca n-are bani cine le cumpara?

  33. Aveti dreptate, instabilitatea politica ne omoara , nu avem deloc oameni competenti care sa observe evolutiile pietei, sa anticipeze cand e bine sa intreprinzi ceva, cand sa te retragi, la noi in tara parca totul se face pe dos, fix cum e mai rau, sau mai bine pentru interesele unui grup restrans. In ritmul asta Romania nu o sa se dezvolte ci se va afla cu fiecare an ce trece pe pozitii inferioare.

  34. Avem nevoie de inovatie, trebuie altceva, parerea mea este ca trebuie sa ne asumam riscuri, dar la nivel national, noi ca si popor roman sa avem taria sa riscam pentru ca altfel nu mai avem nici o sansa. Viitoru Romaniei este incert.

  35. As vrea sa stiu daca aceste solutii au fost analizate si de cei din putere si ce parere au avut. Vreau sa stiu daca au bunul simt sa recunoasca ca au dat gres si sa-i lase pe altii sa-i ajute.

  36. #Zălog

    N-aş vrea s-o dăm uşor pe ocarină ;
    Pricepe, dacă poţi, că-i o miştocarină
    La academul nostru veşnic Mugur,
    Ce nu primeşte sfaturi de la ungur.

  37. am urmarit si dezbaterea de astazi de la senat. foarte interesanta initiativa, mi-am notat cateva solutii propuse si mi-am insusit si cativa termeni economici.

  38. @dantes – cu siguranta cei de la putere au analizat aceste solutii insa sunt prea lashi si incompetenti pt a le pune in practica si a accepta ca ne-ar scoate din criza.

  39. chinezii de-abia asteapta sa investeasca in Romania, sa ne construiasca autostrazi, drumuri etc. dar cu asemenea guvernanti, nu o sa reusim niciodata sa reluam colaborarea cu statul chinez.

  40. ambasadorul germaniei a afirmat in urma cu 4 zile ca Mercedes a refuzat sa construiasca o uzina in Romania, din cauza ca nu avem infrastructura. guvernul asta nu este in stare de absolut nimic. niste incompetenti

Comentariile sunt închise.