The married vet mă întreabă: 

Vad tot felul de discutii despre plecarea lui Oancea. Spune adevarul despre cum a fost, mogulule: l-ai dat afara? De ce? A plecat singur? A fost santajat? Cat ai castigat de pe urma lui si cat a castigat el de pe urma-ti mogulesciana? Ti-a adus milioane sau l-ai facut om?

@ The married vet:

L-am cunoscut pe Sorin Oancea in urma cu multi ani – sa fie vreo 15 – pe când l-am angajat redactor la revista ”Pretul Succesului” (titlu cumva predestinat): era un tânar la început de drum, foarte ambitios. A crescut frumos si corect langa mine si a avut sansa, in ultimii ani, sa devină – si datorita muncii lui, răsplătită cu salarii regesti si bonusuri împărătesti :) – un om împlinit material.

Despre relatia mea cu Sorin Oancea i-am răspuns si lui Tiberiu Lovin, în ianuarie, aici, plecând de la un articol de pe Reporter Virtual:

”Tiberiu, ne-am strâns cândva mâna (desi cu ezitări, a ta era beteagă), asa că pot să-ti spun direct: cu oameni precum Marius Tucă sau Sorin Oancea, cu care am pornit la drum de-aproape două decenii, la începutul anilor 90, am o relatie atât de încercată, de solidă si de stabilă, încât toată logica stirii tale e strâmbă. Fidelitatea reciprocă e o problemă de onoare.”

Eu n-am trădat această fidelitate, n-am ce să-mi reprosez. Si, chiar dacă Sorin a trădat-o, eu continui să-l privesc cu simpatie paternă.

50 COMENTARII

  1. Mogulimea Varana says:

    „Eu n-am trădat această fidelitate, n-am ce să-mi reprosez. Si, chiar dacă Sorin a trădat-o, eu continui să-l privesc cu simpatie paternă.”

    Bine, draga domnule Varan, n-ai tradat-o pe-„asta”, da p-ailalta, da p-alelate, dar….?…Doar deunazi ti-am spus: in curand, singur si parasit de toti,… dar n-ai grija, cineva se gandeste in fiecare clipa la tine.Chiar crezi ca viata ta Varane este indiferenta tuturor?… Te-nseli amarnic,lor le pasa de tine, ANAF-ului si DNA_ului!…Dormi linistit si multumeste lui Dumnezeu ca Oancea a fost Mare domn, nu pleaca si cu averea dumitale!…Mare dovada de fidelitate!…

  2. Pot sa spun ca Oancea este un mare amator avand in vedere cum a procedat. Ce face Oancea acum ? S-a dus sa fie coleg cu Pora si cu Radu Moraru? Consider ca degeaba l-a invatat Voiculescu ce inseamna etica in business.

  3. Oancea a fost intotdeauna un oportunist, de pe vremea cand lucra pentru ProTV. Este culmea ca nimeni nu si-a dat seama la ce se pricepe, de fapt.

  4. Uite ca am aflat; e un individ care va injura pe o platforma „portocalie” din banii contribuabilului roman. Mai exact de „doamna de budoar a basescului”.

  5. Na ma Varane, e ca incet incet ramai singur, ia zi cati bani le dai la postacii tai?…Hai ca multi sa „gandeste” la tine!…Ma Varane, tu nu esti ma Mogul da-la adevarat, tu esti vai da capu’ tau da Varan, batran, iti cad si solzii si io cred ca te-ai bagat intr-o asa da mare „afacere” ca ce zic io, ca nu-i este indiferent ANAF-uli si DNA-ului da viatza ta bai Varane, da cica nici lui Haissam nu i-ai fi total indiferent!…Ce zici, ia, singurel pe zi ce trece, nu?…Ce te faci daca vine asta aci la paidamo?…Vai da tine Varane!…

  6. Buna seara domnule Voiculescu.As dori sa va intreb ceva in particular,cum as putea sa aflu adresa dvs de e-mail?Daca nu deranjez binenteles.Daca se poate,adresa mea este cea pe care o folosesc la comentarii.Va multumesc anticipat

  7. O replica onorabila, pe care Sorin Oancea poate nu o merita cata vreme s-a dus la B1 si nu altundeva.Dar continutul povestii il stiu cel mai bine partile implicate. Din afara insa, seamana a tradare, sau a strategie.

  8. Ar fi fost lamuritoare si o explicatie din partea lui Sorin Oancea care, probabil ar fi pus capat povestii. Dar cum nu a venit….speculatiile s-au derulat.

  9. Cand lucrezi cu cineva 15 ani, nu asa se procedeaza. Poate fi distribuit cu succes in rolurile lui Brutus sau Iuda. Depinde si de felul in care va actiona acum.

  10. Candva auzisem de la niste „inaintasi” in materie de afaceri ca omului ii este caracteristic sindromul Las Vegas., cu cat ii dai mai mult cu atat vrea mai mult si trebuie sa-i suplimentezi salariul cu pasi marunti si nu de-odata.
    Acum la salariul X si bonus Y isi aranjeaza cheltuielile intr-un fel….cum ii adaugi mult – apar noi elemente de cost, care alaltaieri pareau chiar inutile.
    Desigur…aceasta „teorie” de a adauga cate un pic nu se referea si la acei „inaintasi”., care si ei aveau statut de angajati.
    Totul tine de caracterul omului., daca-l are sau nu., iar fidelitatea este caracteristica doar unui om serios., care stie sa faca fata diferitelor tentatii.
    Totusi, in lumea afacerilor se practica miscari de trupe, se fac injectii de sange proaspat, vin oameni noi, idei noi. Uneori veteranii companiei sunt mai putini receptivi la noile idei, ei fiind, din cauza statului, unicii detinatori de adevar intr-o corporatie.
    E posibil sa nu fie un lucru chiar asa de grav ca mai pleaca in momente de criza si unii din veterani.

  11. Probabil confortul financiar nu ii mai era suficient si isi dorea afirmare profesionala, mai ales de cand n- a mai fost director la Antena 3. Nu trebuia sa o cauta , totusi, la B1.

  12. Da, ar trebui sa primeasca dreptul la replica si Oancea, numai ca nu prea are ce spune pentru a scuza un gest de tradare, sau cine stie poate inca se mai lucreaza la discursul sau privind plecarea de la Intact.

  13. Chiar cred ca voiculescu nu-i poarta pica, e trecut prin prea multe, poate cine stie se si astepta la o astfel de miscare, nu stiu cat a fost o surpriza…oricum cred ca e o situatie cu care s-a mai confruntat de-a lungul timpului si stie cum sa o gestioneze.

  14. Chiar cred ca nu are cum sa aspire la o afirmare profesionala mai mare decat a cunoscut deja la intact si in orice caz nu la b1 care daca o mai tin mult asa o sa dea faliment.

  15. Nu cred ca dvs trebuia sa dati un raspuns cu privire la plecarea lui oancea, ci el sau cei de la b1, sa zica cat i-au oferit. Nu pleaca nimeni chiar asa de usor dintr-un loc unde s-a format profesional, decat pt o rasplata substantiala.

  16. HĂIS şi CEA

    Cei care aveţi cunoştinţe solide despre circulaţia pe drumuri sau arătură sunteţi familiarizaţi cu faptul că atelajele cu boi sunt conduse prin comenzile verbale : CEA petru cel din dreapta şi HĂIS pentru cel din stâga. Altfel se întâmplă dezastrul din eterna Românie unde cei doi mari ( Traian şi Emil) fiind de CEA au distrus carul..
    OanCEA care ete de CEA nu a mai rezistat comenzilor dv. de HĂIS, domnule DV, şi a găsit un atelaj unde face perechea ideală HĂIS – CEA. Simplu şi… natural !!!

  17. Off topic

    VICTORIE

    Preşedintele Traian Băsescu un abil „diplomat de punte” a obţinut pentru România dreptul de a folosii fără restricţii tot spaţiul Schengen al satului cu acelaşi nume din Luxemburg, spre nemuţumirea lui Nicolae Sarkoy. Această fază pilot va dura până la 21.12 2012 potrivit prezicerilor mayaşe.

  18. „tradator”, cred ca e cel mai potrivit cuvant pt acest personaj pe nume oancea. Foarte urat…oricum, tradarea lui va da roade pe viitor, zic eu…nu exista termen de comparatie intre b1 si antene, clar.

  19. Sunt placut surprinsa de reactia pe care o aveti….nu va cunosc personal, dar din afara se vede un om dur, nu rau, care taxeaza cu prima ocazie greselile oamenilor cu care colaborati, mai ales ca „l-ati crescut” pe acest oancea.

  20. Stimat domn Voiculescu,

    Incerc de mai bine de un an sa gasesc o adresa de mail, ceva, unde sa trimit si eu un cv. Imi doresc foarte mult sa fac parte din echipa „Antenelor” si, sincer, cred ca sunt capabila sa fac fata provocarilor profesionale specifice jurnalismului de calitate.

    Sper ca imi puteti da un sfat. Va multumesc,
    O zi minunata!

  21. Încep prin a spune că nu ştiu prea bine cine este domnul Oancea. Ştiu însă că „ştirea” mi-a fost adusă la cunoştinţă de doamna Simona Ionescu acum o săptămână. Eu, în acel moment, m-am gândit că dacă pleacă dl. Moraru şi vine domnul Oancea este pentru că B1 TV va deveni un post pro PSD. În acest caz, dacă presupunerea mea este reală, nu vorbim de o trădare a domnului Oancea, ci de „transfer” în interes de serviciu.

  22. Inainte de a vorbi de tradare, dle Voiculescu cred ca ar trebui sa va analizati gesturile dvs. Despre ce tradare vorbiti? aceea de a pune oamenii sa munceasca pt dvs si apoi sa-i trageti pe linie moarta? aceiasi oameni care v-au adus multe milioane de euro. salariile regesti despre care vorbiti erau din banii adusi. aceiasi bani care v-au umplut dvs conturile. v-ati intrebat vreodata de ce mereu v-au parasit oameni? si tot de ce mereu i-ati adus inapoi ca si cum i-ati fi descoperit desi zacusera atat de mult in propria dvs ograda? ati avut nevoie de slugi si vi le-ati gasit. le-ati dat si prime de instalare. ei bine, dle Voiculescu, stati linistit, acei oameni nu va vor „trada” niciodata pt ca ei au fost cumparati sa va fie lachei. haideti sa discutam peste ceva vreme sa vedem daca profesional vor fi asemenea celor care au parasit la timp corabia…

  23. Este evident ca postacii de aici sunt niste „masinarii unse”.Faptul ca „nu exista comparatie intre b1 si antene” este provizori, oancea nu a condus deocamdata decat A3 si sa nu uitam ca el a dus-o acolo unde este azi. Oancea a dovedit ca este un bun profesionist si cu experienta pe care o are suntem convinsi ca isi va face o echipa buna cu care va reusi din nou.

  24. Este surprinzator ca Oancea pleaca la B1. El nu are respect din pacate fata de persoana care la descoperit, adica fata de Voiculescu.

  25. Oricum, de cand cu „autodemiterile” de oroare(onoare pardon), ale lui Oancea si Titiriga, A3 a devenit din televiziune profesionista de stiri, televiziune de latraturi, maraituri, ragaieli, flatulatii coprolactice si alte dejectii la comanda voiculesciana… pacat.
    Cu siguranta B1, sub tutela celor doi adevarati „builderi”, va deveni ceea ce se numeste intradevar televiziune profesionista…

  26. In aceasta poveste este implicat si Basescu. Oancea avea posibilitatea sa plece oriunde, dar nu la B1. Sa ii fie rusine lui Oancea pentru acest gest.

  27. Oancea e un profesionist. Ei, daca ati acorda la feminin acest substantiv ati pricepe mai bine cum sunt Oancea, Moraru, Cristoiu ori Turcescu…

  28. @mark – ce sa reuseasca pe un brand compromis? tu chiar crezi ca oamenii pe care i-ati cumparat cu un ”meleon”, vorba micro-mogulului ZOSO – adica taranii – se uita la tv? Vb serios mai bine Oancea se ducea la OTV, poate profesionaliza un circ.

  29. @INES, draga Ines, tu esti cumva sala pasilor pierduti in tradare ai lui nenea Oancea? Probabil ca in orice companie exista remanieri sau nemultumiri – vezi Boc si Udrea in SRL-ul GUVROM SA al mogulului Basescu; dar sa mergi la B0TV care e mai compromis – per se – decat OTV, Dan Diaconescu sau Traian Udrea – la un loc – e o dovada de miopie mentala. Tie iti plac Bela, Irene Parvu ingenua din Q7, Radu Moraru, cel mai jalnic decat propriu-i personaj din ”Ticalosii”, Robert Turcescu, aceasta varianta masculina a Andreei Marin, dar si a Ideii platoniciene de Falsitate, Ion Cristoiu, acest roman rupt in fund, intrucat sufletul si mintea s-au disipat in ticalosie si rectitudinea duplicitatii si mintirii de sine? Scuza-ma Ines ca l-am uitat pe maestrul mason de taxi Scala Oreste, cel care umbla cu shuriul in buzunar si mama-sa pe scaunul mortului? Acestei teratologice menajerii i-l propui tu pe Oancea drept sef? Din ce bani traieste aceasta caroteca a Ororii, acest muzeu al Rusinii? Din banii Monicai Barladeanu? Te inseli sau nu pricepi nimic din adevarata sponsorizare. Jenant, sa credeti ca ciocoii noi sunt mai buni decat cei vechi. Carol..Lupescu v-a demonstrat o data ca nu e asa. Tovarasul Ceausescu a doua oara. Noapte buna Romania.

  30. Nene mogulule pai cum sa vorbesti mata cu Lovin, asta e mai sarpe decat Zoso si Oancea la un loc. Stai sa vezi cand isi va da TOLONTAN arama de aurar pe fatza….. Nene mogulule, nu mai creste serpi la san, crezand ca esti imun. Asa s-a intamplat si in 2004 si in 2009, cand ati crezut ca Basescu va pierde si l-ati tolerat si subestimat. El este jucatorul de poker politic care intruchipeaza defectele si slabiciunile Noastre si ale clasei noastre politice. El e chipul Raului din noi…

Comentariile sunt închise.