Faptul că ajutăm Ucraina are o logică strategică pe termen lung.

Problema este ce facem pe termen scurt. Avem o structură oficială care să participe la planul de reconstrucție al Ucrainei?

Dacă nu avem, să o facem urgent pentru că în curând nu vom avea loc la masa negocierilor.

106 COMENTARII

  1. Ce ar trebui să se întâmple: înființarea urgentă a unei echipe interdepartamentale cu expertiză relevantă (economică, politică, infrastructură etc.) pentru a elabora o strategie coerentă de implicare în reconstrucția Ucrainei; plus colaborare strânsă cu Uniunea Europeană, Statele Unite și alte state interesate de reconstrucția Ucrainei, pentru a evita duplicări de eforturi și a maximiza impactul asistenței. Ce se va întâmpla: nimic.

  2. Corect, acest conflict va determina echilibrul de putere în regiune pe termen lung. Trebuie să ne implicăm ferm acum dacă vrem să avem ceva de spus pe viitor.

  3. Participarea la reconstrucția Ucrainei nu este doar o obligație morală, ci și o oportunitate importantă pentru companiile românești, nu trebuie să ne prefacem că nu e așa.

  4. Total de acord că trebuie să acționăm urgent pentru a stabili o structură oficială care să participe la reconstrucția Ucrainei. Timpul nu este de partea noastră și trebuie să fim pro-activi.

  5. După cum evoluează lucrurile, adică foarte rău, după cum recunosc chiar ucrainenii, tare mă tem că la masa aia a negocierilor lungă de 20 de metri va sta doar Putin și marionetele lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.