România are o datorie publică de peste 800 de miliarde de lei. Mai gravă este situația serviciului datoriei publice care pune în pericol deficitul bugetar asumat.

Acum suntem în febra alegerilor, dar liderii responsabili trebuie să se gândească cum reducem pe termen mediu această datorie paguboasă.

Avem cum, numai că trebuie ca viitorul guvern să își asume măsuri curajoase, cu demnitate, onoare și profesionalism.

108 COMENTARII

  1. in acest an electoral sper sa se mai relanseze situatia economica si cea sociala pentru ca daca mergem tot asa riscam sa intram in faliment ca si tara.

  2. În timpul campaniei electorale, politicienii vor să zică ce vor oamenii să audă. Dar acum situația e chiar gravă și ar trebui să fie responsabili și să ia măsuri serioase. Dacă nu sunt în stare, să lase pe alții, că sunt destui specialiști cu demnitate în țara asta.

  3. Serviciul datoriei pune presiune pe buget. Nu mai avem bani pentru alte cheltuieli importante. Dar ce mai contează, vin alegerile și începe vorbăria.

  4. O datorie atât de mare e o povară grea pentru țară și pentru generațiile viitoare. Trebuie să ne gândim bine pe cine trimitem la Palatul Victoria.

  5. Vom plăti pe această datorie mulți ani de-acum încolo. Mă întreb cu cât a fost îndatorat de către Guvern până acum fiecare român. Cred că suma depășește lejer 1.500 de dolari.

  6. Întrebarea mea e de ce mai avem nevoie de astfel de împrumuturi cu dobândă relativ mare, daca cei de la putere se tot laudă cu creșterea economică. Nu ar trebui să ne descurcăm și fără aceste împrumuturi?

  7. Creșterea necontrolată a datoriei publice poate duce la o prăbușire economică și la o suferință enormă pentru cetățenii României, iar guvernul pare că nu are niciun plan de acțiune pentru a evita acest dezastru.

  8. România se îndreaptă cu pași rapizi spre faliment, iar creșterea datoriei publice este doar unul dintre semnele evidente ale acestei catastrofe economice.

  9. Datorie publică, Inflație, taxe, dobânzi, criză… Guvernul ne pregătește un cocktail exploziv pentru 2024. Cine va trage ponoasele? Tot noi, dar se apropie alegerile, acum e momentul să punem oameni potriviți în locurile potrivite altfel prevăd un viitor sumbru.

  10. de aceea doctrina umanista este cea mai potrivita pentru romania ,,omul potrivit la locul potrivit,, si nu vom mai avea asemenea decalaje economice pe viitor.

  11. un lucru este cert si anume ca romanii o duc foarte greu iar cei ce vor venii la conducerea romaniei trebuie sa rezolve aceasta problema extrem de grea.

  12. Este timpul să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că actualii decidenți politici nu sunt capabili să conducă economia României și să luăm măsuri urgente pentru a înlocui această conducere incompetentă.

  13. România devine din ce în ce mai puțin interesantă pentru investitorii străini din cauza incapacității politicienilor de a gestiona finanțele țării cu responsabilitate și viziune.

  14. Dacă aș fi băgat în seamă, aș propune investiți în viitor, nu în dobânzi. Banii publici trebuie investiți în educație, sănătate și infrastructură, nu cheltuiți pe dobânzi pentru datorii inutile. Plătim pentru incompetența celor de la guvernare.

  15. Nu ne mai permitem luxul incompetenței! Guvernul actual a demonstrat că nu este capabil să gestioneze finanțele țării. Avem nevoie de o schimbare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.