Am zâmbit nostalgic la filmul de mai sus: exact asa reactionau Camelia si Corina la primele întâlniri-supriză cu ”citricele sănătoase” – grapefruit, lămâie – cu care orice părinte prea-grijuliu îsi ”ispiteste” copiii.

Niciodată cu succes.

29 COMENTARII

  1. Lamaile sunt foarte sanatoase, bogate in vitamina C, dar ce-i drept, ele sunt si foarte acre… Fiecare reactioneaza in mod diferit atunci cand mananca lamaie… poate unii nici macar nu se ating de ea.

  2. Am constatat ca bebeii de azi sunt parca mai destepti decit cei de ieri… cred ca asta se datoreaza afluxului de informatii pe care le primesc, care este cu mult mai mare decit in trecut. Deasemenea sunt mai mari, fizic vorbind, probabil datorita alimentatiei.. cine stie :).. oricum ar trebui facute noi masuratori antropometrice populatiei.

  3. CITRICE

    Nuţica- rromica
    se leapădă de şatră.
    La păr, lămâie e gagica,
    doar sus. Mai jos cum o făcu mămica,
    pe rogojină, lângă vatră.
    Căţeaua-n coviltir o latră !
    Turism în caravană, iubit
    Amar şi duce ca un grapefruit.

  4. „O minte sanatoasa intr-un corp sanatos” – cat adevar…

    Pacat ca in Romania produsele de baza pentru multi copii inca reprezinta un lux, nemaivorbind de simple sali de sport (simple nu din alea grandomane construite clientelar).
    Nimeni nu-mi va schimba ideea ca viitorul tarii depinde de copiii actuali….Cu cat ii neglijam mai mult cu atat viitorul luminos se indeparteaza.

  5. ORANJADĂ

    De ce-ar mai vrea copiii grapefruit
    Pe timp de criză adâncă şi de jale ,
    Dacă Pinocchio, de când i-a ciuruit ,
    Le oferă zilnic suc de … portocale ?

  6. Draguti copilasii din fotografie dar.. nu stiu de ce PC-ul meu nu-mi vizualizeaza filmuletul.. :(

    n.a. stiu despre calitatile curative exceptionale ale grapefruit-ului.

    off-topic:

    Stimate Domnule Vice-Presedinte al Senatului Romaniei,

    Pentru ca stiu ca Legea 175/2010 a fost initiata de Dv. si pentru ca intotdeuna prin bunavointa Dv. m-ati/ne-ati ajutat direct sau indirect de cate ori am apelat la Dv. vreau din nou sa Va rog sa incercati -daca Va sta in putinta- sa urgentati aparitia normelor metodologice de aplicare a acestei legi intrucat, din cate am inteles, in iulie 2011 aplicarea acestei legi inceteaza si, eu stiu concret ca pe langa o restanta de 1.387,19 lei penalizarile sunt 446,88 lei deci aproape 1/3 in plus -aprox.
    Eu consider ca este o anomalie sa fie scosi din casa sau fie numai si somati/chemati in justitie oameni care doresc sa redevina buni platnici si care, prin acest ciudat sistem de creere a fondului de rezerva la Asociatiile de Proprietari ajung sa plateasca sume aberante sau sa-si piarda locuintele in baza acestui sistem administrativo-contabil.

    Mentionez ca acolo unde stiu eu caz concret mai sunt vreo 10 familii in tot imobilul in astfel de situatii, unii cu acumulari de restante si mai mari iar din partea Adunarii Asociatiei si a administratoarei nu exista nici bunavointa nici stiinta in ale contabilitatii administrative.

    Nu Va mai spun cat de indaratnici sunt si cum presedintele asociatiei nu rezolva probleme cetatenesti ale membrilor numai daca este amenintat sau dupa o…cearta buna.

    Va multumesc din nou!

  7. pt neo: cam asa-i, lasa un gust amar base asta, cam la fel am cazut toti din picioare cand i-am aflat propunerile

  8. DE CE SE SURPĂ NUMAI LITORALUL ROMÂNESC

    Cât a fost la putere hidropoliticianul Iliescu acest fenomen îngrijorător de surpare a litralului românesc nu s-a manifestat, el apărând odată cu schimbarea din 2005.
    Specialiştii s-au pus de acord, că la origine a fost un impact de tip catastrofic dintre o masă enormă ( să zicem o navă) nestăpânită şi litoralul neavertizat, pe direcţie perpendiculară. Seismografele planetare au înregistrat şi stabilit cu exactitate locaţia. Se spune că căpitanul aflat pe tron la momentul impactului ar fi fost catapultat direct în Hanul Piraţilor de unde a fost recuperat de trupele speciale în chestii d-astea.
    – Ce făcuşi căpitane ?
    – Am început reforma Statului.
    – Dar cu ţărmul ce-avusei ?
    – Nu-mi mai amintesc. M-o fi-njurat !…Mi-a zis ceva !…Să verific…Ceva o fi fost…Dar jur pe Biblie că n-a avut legătură cu citricele !

  9. Domnule Presedinte,

    Ca simplu roman, va multumesc pentru ca ati creat ultimul bastion al democratiei romanesti, Antena 3! Modul in care Antena 3 comunica romanilor despre jaful statului impotriva militarilor este laudabil si am observant ca irita extraordinar mafia portocalie. Sper ca aceasta presiune in privinta pensiilor militare va continua. Daca tot nu se rezolva nimic, macar sa-i vedem presati si enervati, macar 5% din cat ne enerveaza ei pe noi.

  10. Lamaia este un produs miraculos pentru omorarea celulelor canceroase.
    Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.

  11. Egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat aceasta convingere a lor.

  12. Domnule profesor universitar doctor Dan Voiculescu,

    daca sunteti amabil si nu deranjez prea mult, cum reuseati, dom’le, sa va
    „invartiti” de citrice pe vremea Impuscatului ?
    Sper sa „zâmbiti nostalgic” si cand imi veti face informarea.

  13. Domnule Voiculescu, va sugerez sa puneti aceasta melodie in Parlament ca si un protest a celor ce in ’89 si-au dat viata pentru LIBERTATE.
    Versurile spun exact ceea ce spunem NOI toti laolalta, pe blogguri ,la TV,pe strada,in casele noastre.Daca nici in fata acestor versuri nu pleaca capul si li se rupe obrazul gros ca soricul porcului,atunci nu au decat SA RENUNTE LA CETATENIA ROMANA si sa ne lase pe noi aici sa traim LINISTITI.
    SUNTETI VINOVATI DE …UITARE ( ASTA E SLOGANUL CE AR TREBUI SA IL STRIGAM LA UNISON )
    VALERIU STERIAN – VINO DOAMNE

    http://www.youtube.com/watch?v=iB7DnJtrncg&feature=related

  14. Domnule Voiculescu
    Va deranjez cu o intrebare . Cum este posibil ca un regim fara niciun sprijin popular se mentine la putere intr-un stat care se declara democratic. Este cazul sa iesiti din turnul de fildes si sa raspundeti pe acest blog. Ma voi referi in continuare la media care o aveti in buzunar si care ar trebui sa darame in bucati regimul mafiot. Voi vorbi de Antena 3. Sunt un om de meserie. Am doua diplome universitare cinematografie -televiziune una romana si una americana. Am o companie de film proprie si reprezint televiziunea japoneza in SUA. La politica si afaceri va pricepeti mai bine….la televiziune ma pricep cu mult mai bine decat dumneavoastra. Urmaresc cu atentie statiile de stiri din occIdent. Activitatea are 3 domenii ….stiri…mese „rotunde si ANCHETE. ATENTIE ! ATENTIE !………………..
    ANTENA 3 NU ARE DEPARTAMENT DE ANCHETE. ELE AR PUTEA FI TERMINALE PENTRU BASESCU. CREIATI ZIARISTI DE INVESTIGATIE SI TRECETI LA FAPTE. NU ESTE O RUGAMINTE SAU SFAT…..ACEASTA ESTE DATORIA DUMNEAVOASTRA FATA DE CEI CARE CRED IN DUMNEAVOASTRA…..MULT SUUCCES !

  15. ÎN LOC DE ABJURARE
    De Arian Păunescu

    Mi-e tot mai greu, mă aflu în sclavie,
    Mai singur şi mai trist de cât oricând,
    Îmi umblă lipsa gândului în gând,
    La rădăcina care-i încă vie.

    Mi-a confiscat celulele pe rând
    Şi totul despre viaţa mea se ştie,
    În propriu nume astăzi cu chirie
    Eu stau, un ultim cântec îngânând.

    Şi ce mai este, ce va fi să fie,
    Puterea umbrei mă omoară blând,
    Mă simt minoritar şi-aş vrea să-mi vând,
    Unui ţăran fără gospodărie
    Pământul fără suflet care sunt
    Şi ce-mi fusese dat cu suflet mie.

    Notă : VASILE TEOFIL – colonel pensionar a fost ajutat de 10 jandarmi (!?) să se urce în duba politiei cu ocazia manifestaţiei paşnice din Bucureşti, la 17.01.2011, acuzând un picior rupt şi multiple tumefacţii, pe tot corpul. Spectatorii militari pensionari aflaţi în imediata apropiere au asistat admirativ la scenă abjurând principiile camaraderiei.
    Ce bune ar fi fost nişte prăştii cu muniţie de oaie (căcăreze) !… aflate din belşug la stâna lui Bucur sau nişte monede de 1 ban din arsenalul veşnicului Mugur [la nevoie merg şi sâmburii de citrice], cu care oastea pensionarilor militari să ţintească portretul Javrei Ordinare, disputat de Teofil, ce voia să-l încălzească, aşa, cu bricheta…Rămâne ca soluţie de rezervă pentru 24.01.2011.

  16. Fructul de grapefruit contine cantitati impresionante de vitamina C, o adevarata comoara pentru sistemul imunitar: reduce simptomele racelii, amelioreaza simptomele astmului sau artritei reumatoide, reduce riscul bolilor de inima, al atacului de cord si al cancerului. Contine zaharuri naturale si uleiuri esentiale, cum ar fi limonenul, care are efecte anticancerigene, vitamina B5, vitamina A. Pectina din fruct este o fibra solubila care scade nivelul colesterolului si incetineste acumularea placii pe peretii interiori ai vaselor de sange.

  17. Grapefruit-ul rosu contine licopen, care previne actiunea distructiva a colesterolului „rau” asupra peretilor vaselor de sange. Din aceste motive, fructul a intrat pe lista mondiala a alimentelor care reduc bolile de inima.

Comentariile sunt închise.