Avem vreun jurist ori istoric bine documentat pe-aici? Nu de alta, dar acest articol din Săptămâna Financiară te duce cu gândul, cumva logic, la următoarea întrebare:

Există oare – oricând si oriunde în lume – vreo entitate juridică mai învinsă în Justitie decât Guvernul Boc? Poate vreo corporatie care a deversat substante radioactive în râuri? Poate vreun stat totalitar ori vreun regim de apartheid?

Profesorii, chiriasii, magistratii, pensionarii, mămicile, bebelusii – toti au câstigat procesele deschise împotriva nefericitului Guvern, care aproape că-si numără pe degete deciziile legale si care pot rezista în fata unui tribunal.

Si-acum vine partea serioasă: vă dati seama de ce efort va fi nevoie pentru ca viitorul Executiv să pună ordine operativ în uriasul haos legislativ, juridic si bugetar la care se rezumă ”reforma” Băsescu-Boc?

59 COMENTARII

  1. Sigur că da, poporul român. Nu numai învins, dar şi umilit, iar şi iar, de legi abuzive, de fărădelege, de nerespectarea nici unui principiu democratic. Cei mai învinşi sunt cei care renunţă la aduce statul român în faţa justiţiei ştiind că nu au nici o şansă.

  2. SA DEA DUMNEZEU CA VIITORUL GUVERN SA FIE FARA MAZETELE LUI BASESCU, SI SA SUSPENDE ACEASTA RAMA POLITICA. SUCCES DV, VA FI FOARTE GREU, MAI GREU DECAT CREDEM.

  3. Justiția in Romania este la pământ. Durata unui proces este foarte mare. Guvernul trebuie sa ia măsuri pentru modificarea legislaţiei.

  4. Mi-e teama sa nu fim nevoiti in scurt timp sa ne punem intrebarea: Exista oare – oricand si oriunde in lume – vreo entitate juridica care nu respecta sentintele judecatoresti asa cum o face Guvernul Boc?

  5. Unui „OLTEANU”

    Cercaţii ca să aflaţi, că eu, sincer, nu poci,
    de se mai nasc voevozi în Târgul de Floci ?
    Măcar un Ban, să-i zicem de Craiova,
    să reunească [ce Traian Băsescu a distrus
    cu Boc şi Marko Basta, stihii aflate la apus]
    Ţara Românească, Ardealul şi Moldova !

  6. Interesant, dar ce parere aveti despre acest subiect: Rata somajului – cea mai ridicata in randul tinerilor: 23%?

    In Romania, numarul somerilor cu varsta sub 25 de ani a crescut cu peste 10.000 doar in luna iunie si aproape 38.000 de tineri se afla de peste sase luni in somaj, potrivit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

    Rata somajului pe piata muncii din Romania in randul tinerilor cu varsta sub 25 de ani depaseste 16 procente.

    Sursele sunt de incredere:
    http://www.a1.ro/news/economic/ins-rata-somajului-a-urcat-la-6-9-in-cel-de-al-treilea-trimestru-al-lui-2010-139064.html
    http://www.financiarul.com/articol_55082/rata-somajului–cea-mai-ridicata–in-randul-tinerilor-23.html
    http://www.portalstiri.ro/Social/nivel_record_al_somajului_in_randul_tinerilor_sub_24_de_ani_3742/51/

    Toata lumea este preocupata de pensionari, bugetari, chiriasi, magistrati.

    Dar atunci cand cineva vrea sa munceasca si nu are unde la cine sa apeleze. Justitia nu ii poate da un verdict favorabil si sa ii creeze un loc de munca.

    Apropo, Tudor Ciuhodaru are o initiativa interesanta legata de dezvoltare locala pe care vrea sa o propuna. Ar trebui sa vorbiti cu el.

  7. Speram ca noua alianta conturata sa-si intre cat mai repede in atributii, incepand cu indepartarea guvernului Boc, altfel degradarea institutionala va fi si mai mare.

  8. „invins” nu este un cuvant potrivit pentru a caracteriza guvernul Boc.
    Pentru ca pe Boc, tot ceea ce pateste pare sa il intareasca. Incepand cu cazatura aceea din emisiunea lui Gheorghe, tot ceea ce pentru o entitate normala ar fi atras, in mod natural, stricaciuni, pentru Boc s-au dovedit fenemene cel putin neutre, daca nu chiar favorabile.

    Un individ, nu imi amintesc acum numele lui (un personaj grobian al pdl-ului) spunea ca Boc mai poate sa incaseze. si asta era o observatie incorecta, e ca si cum ai presupune ca Boc ar fi in situatia sa nu mai poata incasa. El nu resimte lucrurile astea. Trebuie sa recunoastem ca asta e o calitate extrem de rara, dar nu potrivita pentru un om de stat. Pentru ca oamenii de stat, cel putin in viziunea clasica, ar trebui sa „simta” efectele inainte de a actiona.

  9. Si, ca o completare a spuselor dvs, in urma cu cateva minute ICCJ s-a pronuntat din nou: Recacularea pensiilor militarilor, ilegala!

    „Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii nu a putut, Tiberiu Fratila, nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii pe aceasta tema.”

    Bineinteles…

  10. si ce istorie frumoasa avem, cam cu cata indarjire s-au luptat toti pentru a ne apara si nu mai avem pic de respect pentru munca mult mai grea depusa de predecesorii nostri…in 2 ani se pot strica 60 de ani de istorie, oricum e mai simplu sa strici decat sa faci ceva bun

  11. stau si ma gandesc de unde le-au venit ideile astea de reforme, nici daca ar fi vrut n-ar fi iesit atat de rele, nu aveau cum sa fie bune pentru ca oamenii aia sunt depasiti intelectual, nu au cunostintele necesare sa rezolve situatiile dificile ale tarii, asa ca fac mai mult rau decat bine

  12. urmatorul executiv trebuie sa aiba mana de fier si rabdare sa rezolve toate pagubele facute de actualul guvern, va fi greu dar daca vin oamenii potriviti mai avem o sansa

  13. cei care au cat de cat cunostinte in drept isi dau seama de efectele negative care rezulta din marea reforma a lui boc si cel mai grav e ca sunt distrugeri pe termen lung care greu mai pot fi indreptate

  14. „Există oare – oricând si oriunde în lume – vreo entitate juridică mai învinsă în Justitie decât Guvernul Boc ?”

    Da ! ” Nu este nici un sistem de justiţie în UE care să fi făcut atâta rău cât a făcut în România. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi de lege”

    Dvs., ca justitiabil, domnule profesor universitar doctor Dan Voiculescu, o stiti foarte bine…

    PS: pentru frumusetea demonstratiei: Stanoaica, Huza, Barbuleasca, Pivnicereasa, Costinoasa, Bejinaroaica…gen.

  15. Domnule Voiculescu
    Legea e lege. Ea trebue respectata cu strictete de toti cetatenii. Daca legea este
    anticonstitutionala sau retroactiva ea trebue inlocuita. Cei care incalca legile trebue pedepsiti….conform legilor in vigoare. Noul executiv trebue sa faca un efort
    bugetar pentru a construi cateva penitenciare noi, pentru a acomoda puterea portocalie vinovata de incalcarea si batjocorirea legii. Legea trebue sa fie egala pentru cetateanul de rand ca si pentru presedinte. Deci Presedintele Basescu trebue trimis la puscarie dupa un proces legal si televizat dupa un tratament de dezalcolizare si teste psihiatrice riguroase …..pentru a se vedea daca este in toate mintile.

  16. Justitia este si va ramane o iluzie atata timp cat magistratii nu raspund pentru incalcarea vadita a regulilor de procedura, a principiilor si drepturilor procesuale si a legii.
    Politicienii si smecherii vor continua sa jefuiasca, iar magistratii vor continua sa le tina de sase.

  17. DOMNULE VOICULESCU
    SA NU AVEM VORBE. CALITATEA DUMNEAVOASTRA DE PARLAMENTAR
    FACE CA CENZURA PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA SA FIE NEAVENITA LA MARGINEA ILEGALITATII. IN CAZUL IN CARE WEBMASTERUL VA CONTINUA ACEST OBICEI DE TIP STALINIST VOI TRIMITE INTREGULUI BLOG ROMANESC ACEASTA INFORMARE.

    CONSPIRATIA NATIONALA ! 14:40:32, 21 Jan 2011 COTIDIANUL
    ROBERT HORVATH CINEAST SUA : Senatul Romaniei….. ………Vice Presedinte Domnule Voiculescu Dumneavoastra vorbiti de lege si democretie. V-am trimis numeroase cereri cerand deschiderea unor anchete parlamentare in legatura cu crimele si ilegalitatilor comise de Presedintele Romaniei . Nu demult v-am trimis o copie a dosarului criminal si terorism Basescu remis catre FBI. Parte a memoriul meu de 62 de pagini poate fi consultat pe

    http://devanewyork.blogspot.com/
    Oare in ce tara depe glob sau in in care moment din Istoria Dreptului sa auzit ca un vice presedinte al Senatului sa nu raspunda macar formal la un memoriu oficial. Este evident o incalcare grava a legii de care va fac raspunzator. Ascunderea deliberata a unor crime va face partas. Nu neg faptul ca am crezut in dumneavoastra. Din pacate m-am inselat amarnic si in curand o vor face si altii. In incheiere va anunt ca deacum inante ,voi anunta autoritatile americane de specialitate si Congresul SUA de faptul ca toate interpelarile facute catre Parlamentul Romaniei nu au primit nici-un raspuns. Dosarul Basecu a intrat in atentia Politiei Romane care documentul catre departamentul anti terorism. In curand Basescu va primi pedeapsa cuvenita. Pedepsiti vor fi si ceilalti care depe pozitii oficiale incearca disperat sa-i acoperea faradelegile. Fara stima sau consideratie Robert Horvath DEVA

  18. (R) La testul de inteligenţă i s-a cerut măgăruşului Boc să compună un cuvânt de îndemn din literele A, H, I, drept care a răspuns prompt IHA ! în loc de HAI ! [Comisia l-a declarat „retardat universitar”].

  19. Dati-mi voie sa raspund doar la „partea serioasa”, care „…vine, vine, vine/ Calca totul in picioare…”, ca, in ceea ce priveste prima parte, ar trebui sa comentez ceva penibil si n-are rost.
    Da, imi dau seama ce mostenire va lasa acest guvern! Tocmai de aceea (nu doar ca sa ma aflu-n treaba) va spuneam zilele trecute ca trebuie sa aveti un guvern gata pregatit. N-o sa mai aveti timp de negocieri, de „al meu e mai bun decat al tau”, de „tu aici, eu dincolo”, etc. Cand primatele de astazi vor pleca, noul guvern va trebui sa se instaleze, sa schimbe-ntr-o zi toate mizeriile de legi facute de astia, sa apeleze la sursele de finantare pe care trebuie sa le caute de pe-acum (chiar de ieri), sa finanteze proiecte gata facute (n-o s-aveti timp de „proiectare” la vremea respectiva), sa urmeze pas cu pas un plan de guvernare cu efecte pe termen scurt (ca nimeni nu mai are rabdare), mediu si lung, etc. Planul de guvernare (redresare/dezvoltare) trebuie facut pe minim 8 ani (de aceea trebuie sa aveti si rezultate pozitive pe termen scurt, 1-2 ani maxim, mediu, 4-5 ani, si lung, 8-10-12…ani.
    Redati-ne increderea!
    Noi va putem vota!
    Dumneavoastra puteti face toate astea?

  20. Un nou editorial al maestrului (asta-s eu): http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=11052&format=html. Doua mici precizari: evident, semnatura din finalul articolului este gresita. Corect ar fi fost „Tudor Beldiman”. Apoi, in ce priveste fraza urmatoare: ” Că nu numai PSD-ul este înţesat de foşti comunişti şi securişti, ci şi PDL-ul, iar nici unul dintre politicienii dîmboviţeni de la ora actuală nu mai are interesul să reinstaureze comunismul în România, de vreme ce toţi fură mult mai lesne şi mai cu folos în capitalism”, stiu ca acel „iar nici unul” nu suna prea bine, dar nu e vina mea. Eu dupa „PDL-ul” pusesem punct, apoi scrisesem, in loc de „iar”, „Că”, dar textul a suferit cateva mici modificari, inainte de a fi dat la tipar.

  21. @ Dan Voiculescu

    PONT

    Nu vei găsi uşor istorici sau jurişti
    Dar ca să plângi, motive n-ai deloc ,
    Căci există-n Guvern doi specialişti :
    Emil este istoric iară jurist e … Boc .
    (Bonus de vrei, şi-un filozof găseşti)

  22. SÂNGELE APĂ NU SE FACE

    În salonul roşu al Casei Albe este anunţat domnul Van Ghelie fiind primit de asistentul special al Preşedintelui Obama, Derec R.B.Dougles care, vizibil emoţionat, îl anunţă că mai întâi oaspetele este invitat la un tet a tet neoficial cu cel mai puternic om din lume.
    Derec îi face ştrengăreşte cu ochiul stâng lui Van Ghelie, şoptindu-i :- Sângele apă nu se face !…
    Este o ştire. Voi reveni…

    PS De la Cotroceni se aud sunete dogite. Cel mai nesuferit om din lume -Traian Băsescu bate clopotul cu capul…Toată diplomaţia puterii mioritice a fost în VAN afară de VAN GHELIE…

  23. @ Dan Voiculescu

    PONT

    Nu vei găsi uşor istorici sau jurişti
    Dar ca să plângi, motive n-ai deloc ,
    Căci există-n Guvern doi specialişti :
    Emil este istoric iară jurist e … Boc .
    (Găseşti şi-un filozof dacă insişti)

    P.S. Rog adminul sa-mi stearga prima postare si ,evident ,s-o lase pe aceasta.
    Multumesc mult pentru intelegere. Va urez toate cele bune .

  24. Domnule Voiculescu am sa va arat ceva ce probabil ati mai vazut, insa consider ca nu exista nimic mai elocvent pe Terra care sa defineasca ceea ce se intampla in Romania zilelor noastre, decat acest scurt fragment din filmul Network din anul 1976… Aceasta secventa parca a fost facuta special pentru noi… Eu daca as lucra la Antena3 as introduce acest fragment de 2 minute (insotit si de o subtitrare) in cel putin 3 jurnale (unul dimineata, unul la pranz si unul seara) si poate asa vor intelege romanii ca “statul in casa” si atitudinea lor nepasatoare nu le aduce “schimbarea”… Aceasta: http://www.youtube.com/watch?v=WINDtlPXmmE este adresa clipului. In completare am sa postez si textul in limba engleza: -I don’t have to tell you things are bad. Everybody knows things are bad. It’s a depression. Everybody’s out of work or scared of losing their job. The dollar buys a nickel’s worth, banks are going bust, shopkeepers keep a gun under the counter. Punks are running wild in the street and there’s nobody anywhere who seems to know what to do, and there’s no end to it. We know the air is unfit to breathe and our food is unfit to eat, and we sit watching our TV’s while some local newscaster tells us that today we had fifteen homicides and sixty-three violent crimes, as if that’s the way it’s supposed to be. We know things are bad – worse than bad. They’re crazy. It’s like everything everywhere is going crazy, so we don’t go out anymore. We sit in the house, and slowly the world we are living in is getting smaller, and all we say is, “Please, at least leave us alone in our living rooms. Let me have my toaster and my TV and my steel-belted radials and I won’t say anything. Just leave us alone.” Well, I’m not gonna leave you alone. I want you to get MAD! I don’t want you to protest. I don’t want you to riot – I don’t want you to write to your congressman because I wouldn’t know what to tell you to write. I don’t know what to do about the depression and the inflation and the Russians and the crime in the street. All I know is that first you’ve got to get MAD. You’ve got to say, “I’m a HUMAN BEING, Goddamnit! My LIFE has VALUE!!!”. So I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window. Open it, and stick your head out, and yell, “I’M AS MAD AS HELL, AND I’M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!!!”. I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell – “I’m as mad as hell and I’m not going to take this anymore!” Things have got to CHANGE. But first, you’ve gotta get MAD!… You’ve got to say, “I’m as mad as hell, and I’m not going to take this anymore!” Then we’ll figure out what to do about the depression and the inflation and the oil crisis. But first get up out of your chairs, open the window, stick your head out, and yell, and say it: “I’M AS MAD AS HELL, AND I’M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!!!”

  25. De cand Basescu se lupta cu coruptia in Romania, Comisia Europeana intocmeste numai rapoarte negative pe domeniul justitiei.

  26. STOP MAŞINILE şi… „TOATE PÂNZELE JOS !”

    A ordonat căpitanul (de frică !?) pentru recalcularea pensiilor militarilor, pe fondul evenimentelor tragice din Albania (3 morţi şi 40 răniţi) declanşate datorită corupţiei la nivel guvernamental [Opozanţii cereau schimbarea guvernului şi alegeri anticipate]

  27. Domnule Dan Voiculescu,
    Ma adresez dumneavoastra , fiindca sunteti initiatorul legii 175/2010, care vine in ajutorul oamenilor , cu probleme financiare. , probleme cu restante la intretinere. Legea este in vigoare, dar administratorii de bloc nu vor sa aplice. spun ca furnizorii /Apa Nova, etc. penalizeaza asociatia- deci penalizeaza si ei , cu sume mari , lunar , trimit somatii cu amenintarea ca ne da in judecata, . Mai mult actioneaza dupa legea 23o/ 2007. – motivand ca legea 175/2010 este interpretabila., neclara.
    Solicitam srijinul , daca este posibil intr-un fel , prin primaria sectorului 4 – sau o alta modalitate , ca Asoc.Locatarilor de bloc sa ia cunostiinta oficial de legea in vigoare. – pe cale oficiala .

    Adresa :ALEEA MIREA MIOARA LUIZA Nr .3 Bloc 7
    Asoc. de locatari presedinte Marin Ion Sector 4.

    va multumesc Kosztan Marta

  28. Motto : Cioc – Boc treci la loc; / Eşti un mare dobitoc.

    Moş Neagu Djuvara sigur e indignat…
    Intrebat aseară de o gagică ce părere are despre Primul Ministru Boc, nu a ezitat să se confeseze cum că în urmă cu 87 de ani pe când era puşti juca un joc cu cântec, cu versuri hazlii din care ultimele două erau cele din motto.Interesant este că în timp ce recita, pe !/2 din ecran se derula filmuleţul aşa de cunoscut cu tatăl lui Boc ciocnindu-i acestuia, în frunte, un ou fiert !…
    Are clasă moşul…şi la 95 de ani [ Mulţi înainte maestre ! ]

  29. @ Dan Voiculescu

    ÎNDEMN LA PRUDENŢĂ

    Pentru megaefortul viitorului Guvern ,
    Nu-ţi fă iluzii şi mâna n-o băga în foc ;
    Căci de-i haos azi, va fi mâine infern ,
    Cu noul prim ministru … N+1 Boc !

  30. domnu’ voiculescu. mai lasati-i doamne iarta-ma pe militari. au astia niste pensii colosale. pierdeti toata simpatia pensionarilor cu pensiile astea de la categoriile favorizate. pai crin, ponta si dvs. numai si numai asta faceti? ii tot cocolositi pe astia care sunt cu pensii de zeci de ori mai mari decat ceilalti. suntem coreea de nord si militarul e axul societatii sau cum? zau, lasati-i naibii ca va distrugeti tot capitalul electoral. un sergent major are pensie dubla fata de un inginer. un plutonier de trei ori fata de un medic. bani de marit volumul pensiilor nu sunt. deci a spune „trebuie aliniate” ar fi ceva idiot (asta daca nu vreti sa platiti 300 de milioane in loc de 60 impozit). pai militarii, jandarmii, politaii si magistratii au patru perechi? macar sa fi lucrat o saptamana in privat sa vada ce e aia. risc? pai hai sa comparam rata mortalitatii de la furnalul de la sidex sau din mine cu aia din irak. sau aia de la soferii profesionisti cu cea a jandarmilor. si nu vad deloc o legatura intre pensii si salarii pe de o parte si scaderea coruptiei. sunt batuti in cap si lacomi. cu cat urci pe scara ierarhica atat gasesti mai multe ciubote maneliste. parca am fi pe vremea lui ceausescu. gusturi fine de secretari de partid : romica puceanu, albatros si azur. azi gusturi fine de generali : adi minune si florin salam.
    continuati asa si dati pedeleului 51%. si va mirati de ce dupa aia.

Comentariile sunt închise.