Cei de la Fundatia pentru Dezvoltarea Romaniei tot nu au rezervat un buget special pentru marketingul viral – cu care sa ma ademeneasca in calitatea mea de blogger influent :).

Dar zambesc frumos copiilor pe care ii ajuta, asa ca primesc si de aceasta data sa le prezint proiectele pro bonoOlimpiada Creativitatii in limba engleza si Programul de Burse.

30 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu

    Domnule Voiculescu,
    Dat fiind că sunt un comentator pe blogguri şi un realizator de blogguri încă de dinainte ca Darius Groza să inventeze primul blog de politician (cel al domnului Năstase), cred că este de datoria mea să vă semnalez că dumneavoastră, în acest moment, nu sunteţi de fapt blogger, ci un autor de texte.

    Bloggul este un spaţiu special, altfel ar fi un banal site. Acest caracter special este determinat de funcţiile personalizate şi modelul funcţional care permite dialogul dintre autorul unui articol şi cei care comentează cele spuse de autorul articolului. Pentru a fi un blogger autentic, dumneavoastră ar trebui să comentaţi, aici la comentarii, cu noi. Cu alte cuvinte, dacă vi se pune o întrebare, atunci trebuie să răspundeţi, dacă cineva are o părere, atunci şi dumneavoastră ar trebui să vă expuneţi o părere. Simplul fapt că scrieţi nişte articole şi, eventual, citiţi şi comentariile pentru a culege reacţia civică relativă la problemele pe care le expuneţi, nu în înseamnă blogging. Comunicarea trebuie să fie biunivocă, cu dublu sens, or aici avem de-a face cu două sensuri unice şi nu cu un dublu sens. Cei care scriu ar vrea şi ei să aibă un feedback al comentariilor lor.

    Şi, pentru ca cele ce le spun eu să aibă şi un aspect de observaţie documentată, (poate că totuşi greşesc) rog pe cei care comentează pe acest fir să-şi exprime opinia şi să aflăm astfel dacă „îşi doresc, sau nu-şi doresc, ca domnul Voiculescu să le răspundă la comentarii?

    Dan Voiculescu a raspuns:

    @ Bibliotecaru:

    Tin sa citesc si sa raspund personal comentariilor. Lucru care poate lua timp.

  2. Articol corectat
    Solutia Voiculescu pentru Romania
    Proiectele sunt binevenite. Creiarea unei imagini cu inplicatii sociale nu trebue neglijata. Totusi cred ca atentia dumneavoastra trebue sa se concentreze in sprijinul unei clase de mijloc abia in formare. Trebue sa se concentreze in sprijinul
    intreprinzatorului roman….care exista mai mult pe hartie. Clasa de mijloc este reprezentata de indivizi cu studii superioare, bine calificati profesional si mici antreprenori. Nu au averi mari, ci medii, dar reprezinta o categorie relativ importanta. In Europa, patura intelectualilor variaza in jurul a 30 la suta. In Romania, ca pondere a populatiei cu studii superioare, ne situam pe unul din ultimele locuri din Europa, cu aproximativ cinci la suta din populatie.Clasa de mijloc este reprezentata de indivizi cu studii superioare, bine calificati profesional si mici antreprenori. Nu au averi mari, ci medii, dar reprezinta o categorie relativ importanta. Din pacate si aceasta clasa informare este pe cale de disparitie fiind afundata in datorii si din lipsa controlului asupra unei situatii dificile economic.
    Romania este probabil singura tara din lume unde capitalismul nu functioneaza si nu duce la prosperitate. Romania este sustinuta de la sincopa totala de economia subterana si de banii proveniti din strainatate. Dumneavoastra si partidul dumneavoastra trebue sa devina un exemplu si un motor al capitalismului modern. Fara o clasa de mijloc Romania va ramane sub desvoltata si in prapastie pentru cel putin pentru o generatie.

  3. Am citit despre proiect si chiar cred ca – pentru cei cu aptitudini – este o mare sansa! Multi doar viseaza sa sa intalneasca cu o astfel de oportunitate.

  4. @ Dan Voiculescu

    APEL LA NEDISCRIMINARE

    Cred că moral ar fi să nu faci nici o diferenţă
    Şi să premiezi doxa şi prostia în mod simetric ;
    Deci conferă-i şi Ebei, Diploma de Excelenţă ,
    Căci a avut “succesuri” cu … “scaunul electric” !

  5. Avand in vedere faptul ca statul roman nu sprijina tinerele talente, ceea ce faceti dumneavoastra este un lucru extraordinar.

  6. @ BIBLIOTECARUL
    Pana si Obama raspunde la comentarii.Una din regulile de functionare a lumii civilizate este politetea. A raspunde la o intrebare tine de politetea elementara. Numai in orient sau in balcani se poate intalni un asemenea blog sau atata desconsiderare a celorlalti. Sper ca mogul sa se coboare din turnul de fildes printre
    comentatori. Toata lumea este interesata de opinilile mogulului dar se vede nu tine sa le dastainuie altora. Sunt probabil prea valoroase.

  7. @Bibliotecaru: iti raspund eu la intrebare. In afara de cei care scriu pe acest blog pentru a obtine un beneficiu material pe termen scurt, mai sunt cativa, putini, care comenteaza si scriu aici, sa zic asa, „doar de dragul artei”.Raspunsul e da. Eu as fi interesat ca DV sa se implice mai direct in acest blog, fie prin cele „Raspunsuri pe stil vechi” de altadata, fie printr-un tweet meet din cand in cand sau, pur si simplu, comentarii punctuale la cele lasate de noi.

    Dan Voiculescu a raspuns:

    @ Codrin:

    Buna ideea cu tweet-meet-ul! Cand il facem?

  8. Foarte tentante proiectele Fundatiei, cu atat mai mult cu cat in sistemul nostru de invatamant astfel de burse sunt aproape inexistente.

  9. Deosebit de utile pentru tineri sunt bursele masterale si doctorale.Sper ca vor fi suficient de multi cei care vor ‘profita ” de oferta dvs.

  10. @Codrin

    Care or fi cei care scriu aici pe blog „pentru a obtine un beneficiu material pe termen scurt” ? Dar cei care scriu “doar de dragul artei” ? Dv. din care categorie faceti parte ?

  11. codrine lasa-l . a raspuns saptamana asta . si asa nu ma inghite de cand tot ma iau de el ca nu raspunde… o sa zica ca fac prozelitism . o data pe sapt eu zic ca e bine …

  12. aveti in desfasurare o multitudine de proiecte, felicitari pentru aceste initiative, avem nevoie de ele pentru a sprijini acei tineri care pot duce numele tarii mai departe

  13. @Bibliotecarul: ai dreptate, e nevoie de o comunicare biunivoca mai solida. Totusi, faptul ca DV-ul raspunde rar arata macar un lucru benefic: ca el e cel care-si coordoneza blogul, spre deosebire de.. tante Udrea, de pilda, acea dama ce-si poarta tot ce are cu ea, pesemne in sensul lui Midas, si pe care o mai frecventai odinioara. Apoi, cand faci si desfaci contracte si aliante, ai timp oare s-o faci pe Arhi? Poate ar trebui si un forum DV coordonat de un admin. , un forum al problemelor Romaniei falimentare a recesiunii si a lui Basescu, un forum al tinerilor, cum ar fi visat Noica sau Malita. Adica un for, inapoi la popor…

  14. @ Bibliotecaru

    Avand in vedere modul in care a fost formulata intrebarea, raspunsul nu ar putea fi decat afirmativ.Va intreb insa de ce nu ati lansat intrebarea pe blogul dv.personal ?
    Si inca ceva : Mogulul nu este singurul blogger ” din lumea buna ” care nu raspunde tuturor comentariilor facute de cititori. Am constatat ca se intampla si la case mai mari …

  15. @Dragos:imi place ironia, dar cand e folosita cu cap. Nu este cazul aici.

    @Dan Doboseriu: eu fac parte din categoria celor care fac asta deoarece vor sa se dezvolte personal si profesional. De obtinut beneficii nu prea e vorba decat daca organizeaza „mogulul cel rau” cate un concurs. Nu ii cer nimic direct fara sa ii ofer ceva in schimb.
    Apropo, din lumea buna, nu prea raspunde lumea la comentarii. Tocmai am tras cu ochiul pe alte bloguri.

  16. @ Dan Doboseriu
    :)
    Cine a urmărit atent comentariile, a observat că primul meu comentariu a fost „uitat o tură” la Your comment is awaiting moderation. Dacă m-aş fi repezit să spun asta pe blog şi nu aş fi aşteptat, ar fi fost practic un mic atac la adresa domnului Voiculescu. Desigur, ar fi fost un atac mic, dar absolut gratuit, pentru că, după cum se vede, comentariul a apărut până la urmă.

    Dacă însă aş fi pus direct întrebarea pe blogul meu, atunci ar fi fost un atac ceva mai serios asupra domnului Voiculescu, pentru că ar fi sunat ca o acuzaţie… Intenţia mea nu este să-l atac pe domnul Voiculescu, intenţia mea este să-l fac pe domnia sa să înţeleagă că cei care se adresează domniei sale prin intermediul acestui blog… aşteaptă şi răspunsuri. Mi-aş dori ca omul politic Dan Voiculescu să înţeleagă că are mai mult de câştigat atunci când vorbeşte cu alegătorii în stradă (adică aici la comentarii) decât de la tribună (acolo sus).

    În lipsa răspunsurilor la comentarii, un astfel de spaţiu de exprimare este un fel de trompetă-megafon (nu ştiu cum să numesc altfel vechile megafoane) a opiniei politice sau personale… şi foarte mulţi politicieni exact asta fac din blog, nu este neapărat o jignire faţă de cititori… dar dacă politicianul stă şi la o şuetă pe spaţiul comentariului, blogul îşi împlineşte cu adevărat menirea. Politicianul care evită să scrie în zona comentariilor se poate spune că informează. Politicianul care stă la o şuietă, socializează cu electoratul… şi asta înseamnă cu mult mai mult pentru cetăţean.

    :) Spre deosebire de alţii, eu nu învăţ politicieni decât spre binele lor. Dacă cineva alege să ignore ceea ce spun, nu mă deranjează foarte tare, dar cu siguranţă are mai târziu de pierdut.

  17. @ Neo
    Doamna Udrea intra destul de des pe blog înainte de a fi aleasă ca deputat. Cum comentariile acolo nu sunt moderate, domnia sa stătea cu orele în discuţii libere cu cei care comenteau. În acea perioadă era un alt fel de politician şi, probabil, aşa a câştigat şi simpatia multor bloggeri. Eu am amintiri frumoase din acea vreme şi, de ce să nu recunosc, s-a întâmplat ca doamna Udrea să ţină seama de sfaturile pe care i le-am dat atunci (sfaturile erau, evident, spre binele domniei sale, dar şi spre binele cetăţenilor, nu dau sfaturi care să fie în defavoarea cetăţenilor). Poate dacă ar fi continuat să fie prezentă pe blog şi după ce a fost aleasă ca deputat şi, apoi, după ce a fost numită ministru, poate că astăzi poziţia politică a domniei sale era mult mai consolidată. Motivul pentru care nu mai scriu acolo este tocmai acesta, m-am convins că nu-şi mai citeşte şi comentariile de pe blog, chiar dacă domnia sa scrie acele mesajele singură şi nu i le scrie cineva. Deja climatul de acolo este mai aproape de scandal permanent între comentatori… ceea ce este non-lucrativ pentru societatea românească, deci nici pentru mine.

    Despre „o faci pe Arhi”… Nick-ul de Arhi îmi este, fără doar şi poate, cunoscut. Până acum însă nu ne-am intersectat semnificativ, aşa că nu-l cunosc prea bine. În consecinţă nu prea am înţeles ce aţi dorit să spuneţi.

Comentariile sunt închise.