Maine este 25 martie. O data care, spuneam cu ceva timp in urma, va marca inceputul sfarsitului acestui regim.

Intre timp, Puterea a pierdut, de facto, majoritatea in Senat si toate proiectele promovate de PDL sunt constant respinse in ambele Camere ale Parlamentului.

Ieri, 23 martie, in ziua in care un senator PDL a aderat la PC, chiar si Traian Basescu a admis explicit ca Puterea pierde majoritatea.

34 COMENTARII

  1. Ma scuzati ca va intreb domnule senator, dar pe ce va bazati? Pe niste vorbe aruncate de un om politic care a copt multe farse politice pana acum? Domnia sa a mai spus multe. Iar daca numeric s-a modificat raportul putere-opozitie nu inseamna nimic. Maine si de la opozitie pot pleca mai multi. Fereasca…!
    Dar, din cate stiu, motiunea de cenzura a picat, guvernul isi poate asuma raspunderea si da astfel cu flit parlamentului Romaniei, iar faptul ca senatul incepe sa se afirme ca pol al opozitiei nu este neasteptat. Oricum in timp s-au demonstrat anumite tendinte- senatul cu opozitia si camera deputatilor cu puterea. Asa ca nu vad unde este inceputul sfarsitului regimului portocaliu.
    Sau poate nu stim noi, cetatenii, totul. Asa sa fie!

  2. 25 Martie
    Sa nu ne imbatam din nou cu un pahar cu apa rece. Istoricul Djuvara a rostit un mare adevar la Antene 3, ” clasa politica romaneasca provine din drojdia societatii” ……….si nu ofera speranta. Toata istoria politica romaneascu nu a cunoscut nulitati la nivelul Ponta si Antonescu .Cu riscul de a ma repeta singura speranta de schimbare o reprezinta Mogulul Voiculescu iar motorul schimbarii o reprezinta media si mijloacele financiare care le are la indemana. Paradoxul situatiei reprezinta puterea care nu are niciun sprijin popular. Nu exista nici un loc pe aceasta planeta in care un regim care are un sprijin de sub 10% nu se prabuseste.
    Basescu sta sprijinit de o craca si copacul trebue doar scuturat odata si cu volenta. De la distanta se intrvede solutia…..CREIAREA UNUI URIAS SCANDAL BASESCU CU CANOTATII INTERNATIONALE. In acest context in calitate de ziarist de investigatii trimet noi informatii care trebue cunoscute de excelenta echipa de la Antena 3
    BASESCU AGENT DUBLU ROMAN RUS SPECIALIZAT IN SPIONAJ
    ECONOMIC SI MILITAR

    CE NU STIE BASESCU SI TREBUE SA STIE VOICULESCU.
    Comform „diviziunii muncii” in cadrul NATO serviciul secret olandez sa ocupat demonitorizarea si infiltrarea serviciului romanesc. O atentie deosebita a fost acordata agentilor dublii romani si rusi ca si actounile concentrate de spionaj militar si economic al serviciului sovietic si roman. Una din consecinte este uriasul material de arhiva referitor la agentul dublu Traian Basescu la Anvers.
    In aceste zile pregatindu-se procesul celebrului traficant Victor Bout care a transportat arme si rachete romanestiin jurul lumii au iesit la suprafata documente extrem de compromitatoare ale legaturilor acestuia cu Basescu in perioada in care erau detasati primul in Belgia iar celalalt in Olanda.
    Documente extrem de importante au fost sustrase din arhivele KGB.
    Un document CIA mentioneaza : “noi aveam toata schema de spionaj sovietica din Romania si le stiam retelele.Dosarele noastre contineau probe asupra legaturilor cu spionajul sovietic……… Legatura este asigurata prin agentul Basescu ….care este urmarit de serviciul romanesc anti kgb………
    Serviciul american a intrat in posesia unor documente ale UM 0110,serviciul
    care lupta impotriva KGB. Aceste documente fac referire la monitotizarea lui Basescu .Un document trimis catre Ceausescu propunea arestarea imediata a actualului presedinte. DOSARUL LUI BASESCU NU TREBUE CAUTAT IN ARHIVELE SECURITATII CI IN ARHIVELE UM 0110 ( 2500 DE DOSARE )

  3. ECONOMIST : BASESCU PREMIER

    Traian Basescu, premier din 2014, dupa modelul Putin. Ipoteza nu e noua, insa a fost revigorat de o analiza aparuta in The Economist, publicatie cat se poate de serioasa, si, ca orice e legat de numele presedintelui, obsesia politica nationala, a tulburat apele.

    Cum spuneam, ipoteza nu e noua, a aparut si intr-o analiza din martie a Oxford Analytica, in urma cu cateva luni, fiind chiar argumentata, spre deosebire de simpla referire la care se rezuma The Economist.

    Totusi, Basescu este, probabil, atras de „modelul Putin” din Rusia: crearea unei miscari politice in fata careia toate celelalte sa paleasca si care sa il asigure ca va continua sa detina puterea din umbra”, scria in raportul OA din martie, care se arata totusi sceptic in privinta sanselor de reusita: „Totusi, succesul este putin probabil. Desi partidele de opozitie ale tarii sunt demoralizate, puterea ramane prea dispersata

  4. DESCONSPIRAREA SI SFARSITUL LUI BASESCU
    BASESCU -GADDAFI LEGATURI PERICULOASE
    CIA :
    – UN PILOT ROMAN LUAT PRIZONIER DE TRUPELE SPECIALE EGIPTENE
    INFILTRATE IN LYBA,
    – SERVICIUL SECRET GADAFII FORMAT DIN OFITERI ROMANI DE ORIGINE ARABA …..DIN SERVICIUL SECRET ROMAN EXTERN
    – MERCENARI ROMANI ACTIONEAZA IN LYBYA
    Un articol publicat ieri în cotidianul italian „La Repubblica” vorbește despre „România-Libia: relații periculoase”.
    Materialul face o trecere în revistă a etapelor poziționării nefirești a României în privința conflictului din Libia.
    Băsescu, în viziunea ziaristilor italieni, „au amintit multora de excelentele raporturi pe care le avea Nicolae Ceaușescu cu fratele său Gaddafi, precum și de o foarte bună colaborare între serviciile secrete ale celor două țări”.
    În articol se face și o remomorare a strânsei colaborări pe care România ceaușistă o avea cu Libia colonelului Gaddafi. La finalul materialului, italienii aruncă o bombă în capul României, sub forma unei insinuări mai mult decât evidente referitoare la posibilele motive ascunse ale deciziei lui Traian Băsescu de a se opune intervenției militare în Libia: „Colaborarea dintre Libia si România nu se limitează doar la trecutul îndepărtat. Conform unei telegrame diplomatice din 2008, publicată de Wikileaks, o companie românească trebuia să exporte arme automate în Libia. . Iar în ultimele zile, ziare arabe vorbesc despre prezența unou mercenari români printre militarii din milițiile fidele lui Gaddafi”.
    VOI REVENI CU DOCUMENTELE SERVICIULUI FRANCEZ CARE SPUNE ” PILOTI CU GRAD SUPERIORI ACTIONEAZA IN LIBIA CA URMARE A UNEI INTELEGERI SECRETE GADDAFI – BASESCU.
    CONCLUZIE …..LIBYA REPREZINTA LATUL DE GATUL PRESEDINTELUI ROMAN.

  5. @ Mogul
    Gadea este un realizator de exceptie care se compara cu cei….. mari din SUA sau Europa occidentala. Antena 3 este pe un drum bun si rezultale se vor vedea in curand. Opinia mea este de specialist….. reprezentand impreuna cu sotia mea Kiyoko televiziunea japoneza si Nipon Press la New York. Media mogulului reprezinta ultima baricada si ultima mea speranta pentru Romania. Cu respect pentru opinii diferite.

  6. ne-au umplut astia de propaganda basista. nu mai pot! dar nu avem ce sa facem, pana nu scapam de ciurucurile astea de la putere, nu putem sa traim in liniste. zilnic suntem intoxicati de diversi penibili care cica sunt blogeri sau jurnalisti, dar de fapt sunt executanti de 2 lei. cand zice basescu „sariti” ei intreaba „cat de sus”

  7. BUNA VESTIRE

    “Avem majoritate în Senat ! ”
    Strigă mogulu’deşi nu-i mare ştire ;
    “ Traian Băsescu suspendat !”
    Şi mâine ar fi fost … Buna Vestire.

  8. BASESCU ARE ASIGURAT SCAUNUL ELECTRIC
    Domnule Voiculescu
    Vreau sa transmit prin intermediul dumneavoastra felicitari domnului Gadea
    pentru extraordinara emisiune de la Sinteza zilei 10 Intrebari pentru Presedintele Basescu.
    In calitate de jurnalist de investigatie specializat in terorism si transport de arme vreau sa adresez si eu o intrebare Presedintelui Traian Basescu.

    „Conform legislatiei romanesti orice export de armament poarta aprobarea si semnatura prezidentiala.
    Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota.
    Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 .Intr-o intalnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc in Romania, un „locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de baza al FARC, a declarat ca Bout are 100 de astfel de rachete romanesti”disponibile imediat”. Declaratia le-a fost facuta unor agenti americani sub acoperire care s-au dat drept membri FARC, in cadrul operatiunii internationale conduse de agentia americana antidrog, , operatiune care a dus la arestarea lui Bout anul trecut, in Thailanda. Detaliile negocierii din Romania sunt amintite in mandatul de extradare transmis pe numele lui Bout de autoritatile americane in Thailanda.Potrivit unui articol publicat recent tot in cotidianul El Tiempo (in care au aparut si actualele dezvaluiri privind provenienta arsenalului FARC), gherila columbiana ar fi reusit sa achizitioneze 20 de astfel de rachete romanesti, capabile sa loveasca avioane sau elicoptere in zbor pana la altitudinea de 6.000 m.
    DOMNULE PRESEDINTE BASESCU SUNTETI CONSTIENT CA INCERCAREA DE A OBTINE SAU EXPORTA RACHETE SOL AER CONFORM LEGILOR SUA CERE O PEDEAPSA OBLIGATOARE DE 30 DE ANI INCHISOARE. IAR EXPORTUL DE ASEMENEA RACHETE INTREBUITATE IN DOBORAREA HELICOPTERELOR ARMATEI SUA CER MANDATORIU SCAUNUL ELECTRIC ?

  9. Asteptam sa vedem cand va se va pierde majoritatea si la Camera. Atunci va fi , intr-adevar problematic pentru Basescu.

  10. Ma intreb care va fi urmatoarea miscare a lui Basescu. Am inteles ca vantura de zor varianta unui premier independent.

  11. RH ti-am mai zis sa numai comentezi la posturile mele . esti nul si neavenit si ma obosesti cu mizeriile tale lingusitoare

  12. @RH

    Va recomand sa studiati comportamentul personajului Dr. Emmett „Doc” Brown, pentru a va putea analiza pe sine cu succes .

  13. @Mogul
    Comentariul meu in favoarea dl Gadea nu are legatura cu prea distinsa dumneavoastra personalitate. Sunt specialist si predau film si televiziune in Japonia. Am la baza doua diplome universitare in domeniu printre care una acordata de statul roman ….IATC Bucuresti- Cinematografie. Studioul meu de film si TV este in centrul New York-ului iar ultima premiera a unui film personal a avut loc exact doua saptamani. Deci stiu ce vorbesc. Antena 3 are cativa realizatori de mare nivel care stau alaturi de nume grele ale canalurilor de stiri din occident.
    Trustul mogulian ramane ultima baricada impotriva unui bataus portuar periculos pentru cetatenii Romaniei.
    Majoritatea ” mizerilor mele lingusitoare ” sunt trimise catre Nipon Press si alte importante agentii internationale de presa. Reprezinta opninii personale pe care le-am facut cunoscute deasemenea serviciului de investigatie FBI. Ele fac parte din DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM BASESCU. Cuprinde 62 de pagini si compectat de articole si fotografii documentele vor fi stranse intr-o carte de mare succes.
    Cu lipsa totala de respect si consideratie.
    @ Ciprian
    Nu cunosc personajul dar incep sa va cunosc pe…….. dumneavoastra. Oricum opiniile dumneavoastra trebue citite invers.

  14. EXTRADAREA PRESEDINTELUI BASESCU CATRE SUA !

    Emisiunea Gadea Sinteza zilei -10 intrebari pt Traian Basescu reprezita un salt Quantic. De la masaje si gadilituri sa trecut la atac la persoana. Intrebarile al pun pe Basescu la zid….chiar daca nu este deocamdata zidul de la Targoviste.
    Profit de sansa si doresc sa adresez o intrebare presedintelui care reprezinta o fractiune extrem de minora a populatiei. O fac in aceiasi calitate de ziarist specializat in terorism si comert ilegal de arme…… specialitate a personajului in cauza.
    Domnule Basescu Presedinte al Romaniei
    Am fost anuntat oficial de catre Southern District of New York in Manhattan de Southern District of New York in Manhattan.ca procesul celui mai important traficant de arme din istorie Victor Bout va incepe in Septembrie 12 ,2011. Pe lista martorilor apare numele Traian Basescu cetatean roman,.
    Scrisoarea mentioneaza „Though Bout has been indicted by the Justice Department on several charges — conspiracy to kill U.S. nationals, conspiracy to kill U.S. officers, conspiracy to acquire and use an Romanian anti-aircraft missile, and conspiracy to provide aid and arms to terrorists.”
    Va intreb daca ati fost informat ca aveti calitate de martor si vitor inculpat in acest proces si daca veti veni la New Yok de buna voie sau statul american va cere extradarea dumneavoastra ?

  15. Domnule Presedinte DV, v-as propune organizarea unui simpozion la Palatul Parlamentului, despre regionalizarea Romaniei, la care academicianul Dinu Giurescu sa prezinte studiul sau despre regionalizare. Invitati de onoare sa fie parlamentarii PDL-isti din Transilvania. Poate PC-ul va mai atrage, cu aceasta ocazie, cativa dintre numitii parlamentari.

  16. O VESTE BUNA PENTRU MOGULUL VOICULESCU !
    O VESTE BUNA PENTRU POPORUL ROMAN !

    REDESCHIDEREA DOSARULUI ROUEN

    ( BASESCU 20 DE ANI PUSCARIE )
    Presedintele Basescu va muri de moarte naturala, in costum vargat intr-o imchisoare franceza sau romaneasca.
    
La memoriile adresate urmatoarelor personalitati franceze
French Minister of Justice Rashida Dati
Brice Hortefeux
Ministre de l’Intérieur, de l’Outre-Mer et des Collectivités territoriales
Michèle Alliot-Marie, Ministre d’État, garde des Sceaux, ministre de la Justice et des Libertés
Erard Corbin de Mangoux Directorate-General for External Security (DSGE), France’s foreign intelligence service.[
Richard LIZUREY
Général de brigade de la gendarmerie nationale
Conseiller chargé de la sécurité
Marc BARONNET
Premier conseiller du corps des tribunaux administratifs et des cours administratives d’appel
Chef adjoint de Cabinet
Thibault de LA HAYE JOUSSELIN

Jean-Marc BERLIOZ
Inspecteur général de l’administration
Conseiller spécial pour les politiques de sécurité
Raspusurile sunt mai mult decat incurajatoare.
    AM FOST ANUNTAT OFICIAL DE RESCHIDEREA DOSARULUI ROOUEN DE CATRE CONSULUL FRANCEZ DIN NEW YORK

    .Actualul şef de la Cotroceni este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.
 Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor în guvernarea CDR, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV, că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni. .După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze cer daune de aproximativ 120 milioane de dolari.
Pentru mai multe amanunte despre acest act criminal deschideti blogul meu.
Robert Horvath Deva BLOG


  17. La ora actuala doar Romania si Danemarca sunt singurele tari din UE care nu au TVA redus la unele produse alimentare de baza, in conditiile in care peste tot in UE se practica asa ceva. Din pacate bugetul de stat al Romaniei este extrem de saracit si s-ar putea sa nu suporte o astfel de reducere.

  18. @RH

    In USA e un personaj de film cunoscut .
    Nu prea cunoasteti cinematografie din cate se pare !
    Google-it si reveniti spunand ca nu se pune :) de data asta

  19. @ Robert Horwath

    Cu toata condescendenta pentru bagajul dv. informational dar va asigur ca nu numai Danemarca dar nici Bulgaria si nici Slovacia, deasemeni tari membre ale U.E,.nu aplica o cota redusa de TVA pentru alimente. Cel putin deocamdata.

  20. Partidul Conservator trebuie doar sa nu alunece pe panta periculoasa a celorlalte partide si anume aceea de a accepta in randurile sale pe oricine cu orice pret.
    Partidul Conservator ar trebui, in opinia mea sa fie un partid…exclusivist sau cel macar partidul care pune in discutie publica orice persoana care doreste sa i se alature.

    Prea mult si prea greu ati fost/sunteti atacat Dv., prea greu este incercata imaginea Dv.publica pentru ca sa mai treaca si partidul prin astfel de „dezvaluiri” , de incercari.Sunt sigur ca sunteti constient ca…SRI-ul si DNA-ul sunt cu ochii pe …opozantii puterii mai mult decat pe simpatizantii acesteia.

    Si daca tot ne-ati dat o veste buna de … Buna Vestire, sper sa fie intr-un ceas bun !

  21. Voiculescule, ce-ti mai zice globul de sticla? Ia uite-te tu bine ca se vede clar ca o sa intri in pirnaie pina la anul!!!

  22. Excelenta achizitie….Pacat ca sustine masurile economice ale lui Boc. Credeti ca daca pe viitor va ocupa vre o functie in guvern din partea PC, va continua reforma lui Boc pe care pare sa o considere corecta din punct de vedere economic? Parerile domniei sale schimba cu ceva pozitia PC ? Si-a dat si PC seama ca Boc este un prim-ministru valoros? Dar acum ce mai conteaza…important e ca asta modifica majoritatea din Senat, nu?

  23. Asteptam, conform promisiunii facute, sa nu mai fie presedinte. Iar inceputul sfarsitului a fost venirea pe lume. Daca sfarsitul ca presedinte va fi peste patru ani in iarna, Dan Voiculescu va avea dreptate. In rest apa de ploaie ce zice el.

  24. De altfel secretarul general al PD a subliniat cA prin retragerea PC de la guvernare puterea pierdut majoritatea A n toate comisiile din Senat.

Comentariile sunt închise.