Curtea Supremă a decis astăzi să mentină hotărârea Curtii de Apel în procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni.

Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior al cărei angajat eram, că un cetăţean austriac mă presa să fug din tara.

Atat a mai rămas din „mitul colaborării”, din uriasul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legatura cu Securitatea.

Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai mai invoca va raspunde civil şi penal!

Asadar, acest dosar se va tranşa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregătite.

Opinia publică va avea permanent acces la acest proces.

92 COMENTARII

  1. Nu era nevoie de verdictul asta, stiam oricum de la verisoarele tale ca ti-au turnat pana si rudele.

  2. D-le Voiculescu… nu mai amanati confruntarea cu adevarul.. va faceti mai mult rau
    Importante sunt faptele pe care le faceti acum…si faceti foarte multe lucruri bune ..asa ca nu lasati ca trecutul sa arunce o pata de umbra pe lucrurile bune pe care le faceti si le ai puteti face in viitor.Amanad un verdict clar cu actiunea de la CEDO nu faceti decat sa prelungiti starea de confuzie care este creata in jurul dvs …si nu cred ca aceasta stare va face bine… ratingul nu este scopul vieti noastre..
    Toate cele bune

  3. Nimeni nu observa ca Antenele unui om care e acuzat de colaborare cu Securitatea se opun „Democratilor” care au nenorocit o tara intreaga: pensii, salarii micsorate, etc. pt ca sa poata „democratii” sa fure mai mult. Practic ajungi sa ai un om chiar si colaborator al Securitatii care se opune asa zisei democratii in care statul democrat te fura si te obliga sa pleci din tara. Se continua trendul in care toate sint pe andoaselea in Romania: negru e fluturat ca fiind alb si invers. Asa ceva doar in Romania! Vom ajunge in curand sa avem prima republica bananiera din Europa.

  4. 1. Daca demersurile juridice pentru CEDO sunt deja pregatite inseamna ca va asteptati la acest rezultat.
    2. Sper ca CEDO sa nu condamne statul roman la plata unor miliarde, drept daune. Nu stiu daca CEDO are dreptul sa condamne persoane. Dar mi-ar placea. Din punctul meu de vedere statul roman nu mai are de unde sa plateasca pentru bataliile personale ale liderilor politici. Si nu statul e de vina, el e doar un amalgam de institutii. Care pot fi folosite bine sau rau, in functie de cine e la conducere.
    3. Inseamna ca stati in sondajele privind intentia de vot mult mai bine decat se recunoaste public.
    4. Tot la capitolul bile albe- inseamna ca oricat s-a scobit nu s-a putut demonstra altceva decat ceea ce vi se reproseaza acum. Iar asta e deja o tema perimata…

  5. In acest dosar este cat se poate de clar ca Basescu este implicat. Sunt convins ca dvs. nu a-ti avut legatura cu fosta securitate.

  6. Domnule Dan Voiculescu,
    Doresc sa va spun ca noi, cei care va apreciem, nu avem nevoie de nici o decizie.
    Pe noi nu ne intereseaza ce verdict a dat ICCJ.
    Daca dumneavoastra spuneti ca nu ati colaborat cu securitatea eu una va cred si nu am nevoie de nici o decizie a nici unei Curti.
    Va inteleg ca vreti sa apelati la CEDO.
    Cred ca si eu as proceda la fel.
    O zi buna!

  7. Romania are probleme mult mai mari acuma decat colaborarea dvs. Toate lucrurile bune pe care le faceti in prezent nu pot pali in fata unui verdict politic!

  8. Stimate domnule Presedinte, verdictul este 100 % justitie politica. Judecatorii care au dat verdictul de politie politica au facut si ei, la randul lor politie si justitie politica. Un om obisnuit sau un portocaliu ar fi primit o sentinta favorabila. Dvs. nu sunteti un om obisnuit – sunteti un mogul media in opozitie cu puterea si cu presedintele TB. Va admir si va respect pentru faptul ca nu obisnuiti sa cedati santajului, cum a fost cazul cu verisoarele dvs. si cu propunerea de a scoate din grila Antenei 3 emisiunea Sinteza Zilei. Din contra, Antena 3 a angajat si pe Oana Stancu si pe Adrian Ursu.

  9. Tocmai am citit presa (cotidianul, gandul, adevarul, jurnalul, evz, romania libera etc.). Toate au preuat acelasi articol cu mici nuantari din cand in cand.

    Din ce am citit, o parere personala imi pot face. Nu cred ca ati colaborat cu Securitatea. Probabil ca ati scris rapoarte adresate directorului intreprinderii, normale in activitatea de comert exterior. Totusi si eu fac rapoarte adresate conducerii de fiecare data cand plec in afara tarii in care mentionez fiecare activitate in parte. Daca atunci se cereau putin mai multe detalii si directorului le redirectiona, atunci e treaba lui.

    Mergeti la CEDO. Se pare ca tot ce conteaza in Romania acolo se rezolva.

    Multa bafta,

    Codrin

  10. @coproculturalul: Bai desteptule, Curtea de Apel a respins toate interventiile „verisoarelor” care vroiau si ele sa pape niste bani!!

  11. Aceasta este genul de „decizie” lansata la „momentul oportun” pentru a distrage atentia de la problemele adevarate ale acestui popor (vezi preturile benzinei, alimenteleor etc.).
    SUNT CONVINS CA ADEVARUL VA IESI LA IVEALA LA CEDO!!!
    Justitia din Romania mi-a demonstrat de atatea ori ca e doar o marioneta in mana „baietilor destepti”….

  12. si daca la cedo se decide ca ati colaborat, cum de altfel ati recunoscut ca ati facut? stiu ca e dubios ca o persoana atat de lipsita de integritate si de vreun principiu esentialmente uman sa poata inteleaga cum functioneaza o societate precum ce din ziua de azi, dar dumneavoastra o sa muriti la un moment dat, si o sa fiti la fel ca ceausescu: duminica se duc batranii sa-l planga, lunea se duc tinerii sa il injure pentru ce le-a facut parintilor lor. urat, dar adevarat.

    oricum, o veste buna.

  13. @micutul …la cap si mai jos:vitzelus ia uite aici,preluare de pe Realitatea de azi:Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca fiind neîntemeiată, acţiunea lui Dan Voiculescu şi a admis cererile de intervenţie în interesul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) făcute de verişoarele fostului lider PC, Paraschiva Silaghi şi Mikaela Kallbery. Acestea au făcut cereri de intervenţie în proces împotriva politicianului.În 19 iunie 2009, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că sunt îndeplinite cerinţele ca Paraschiva Silaghi şi soţul acesteia să participe la procesul în care Dan Voiculescu a contestat verdictul de colaborare cu Securitatea, pentru că, în notele informative din arhiva CNSAS, preşedintele fondator al PC a relatat despre fuga lor din România.

    Paraschiva Silaghi a făcut cerere de intervenţie în interes propriu în procesul care se derulează la Curtea de Apel Bucureşti, anulându-şi declaraţiile anterioare pentru că, după ce şi-a văzut dosarul de la CNSAS, şi-a dat seama că politicianul dăduse Securităţii informaţii despre ea.

    În actele depuse la instaţă, Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei Victor Silaghi, arătau că se consideră prejudiciaţi grav, moral şi material, şi că îi vor cere daune lui Dan Voiculescu.

  14. @ Dan Voiculescu

    În acest moment contează prea puţin adevărul adevărat, contează şi mai puţin ce se va decide la CEDO.

    Ca om politic, oricare ar fi adevărul, dumneavoastră trebuie să faceţi un pas înapoi pentru a nu decredibilizat între PC-ul. Persoana dumneavoastră constituie în acest moment o vulnerabilitate a relaţiei PNL-PC, o vulnerabilitate care, cu siguranţă, va fi exploatată de PDL. Ce va fi peste nu ştiu cât timp… este altă chestiune.

    Vă puteţi folosi de o extindere a sensului art. 25 din statutul PC pentru a vă suspenda până la decizia favorabilă a CEDO, astfel încât să eliberaţi partidul de povara acestei probleme. Dacă la CEDO vi se va dovedi nevinovăţia, cu atât mai multă forţă veţi avea pentru a contracara efectele.

  15. Din fericire in aceasta lume mai exista si instante care sunt invulnerabile la santaj. Cei care se bucura in momentul de fata, pe viitor vor plati.

  16. Si daca si CEDO da verdict de colaborare? Ne ducem la tribunalul Intergalactic? Pana unde poate merge lipsa de caracter ?

  17. Asta este marea tragedie a poporului român: trăieşte din amintiri şi răzbunări.
    Ca să vă ţină morţi de foame şi desculţi fără să crâcniţi, portocaliii vă bagă sub nas tot felul de tâmpenii pe care să le înghiţiţi. Poftă bună!
    Pe cine dracului mai interesează astăzi ce s-a întâmplat acum 20, 30, 60, 1000 de ani?
    Trăim în secolul 21. Treziti-va!

  18. Dle senator, nu ne puteam astepta la altceva din partea justitiei mioritice, pastorita de Traian Basescu!

  19. @cristian: vorbeste frumos animalule, eu abia astept sa scape tara de voi, astia care l-ati votat pe base si toata haita lui de hoti ordinari!

  20. eu nu ma supar ca a fost securist, au fost o gramada. ma deranjeaza faptul ca nu recunoaste. la cedo nu o sa faca nimic, nu i s-a incalcat niciun drept, deci faza cu cedo e doar gargara.

    corect ar fi sa demisioneze din parlament si sa ii vada de treaba, face lucruri bune cu fundatia pe care o conduce.

    la antene de ce nu se da nimic despre acest subiect?

  21. Domnule Voiculescu, este de apreciat profesionalismul specialistilor dvs. in stiri de la Antena 3. Felicitari pentru ca au ales sa nu faca jocul Dictatorului, sa intoxice populatia cu informatii false si rauvoitoare despre colaborarea dvs. cu Securitatea. Iata, este ora 14, si nici acum, dupa mai bine de o ora si jumatate, nu au difuzat nimic despre faptul dovedit, dar mincinos desigur, ca v-ati turnat rudele la Securitate. Ar trebui o prima pentru angajatii Antena 3, mai rar o asemenea dovada de maturitate in presa.

  22. In sfarsit, o decizie corecta a unei instante din romania, ma intreb oare cu cat sunt platiti cei care il pupa in cur pe blog pe acest individ, mentionez faptul ca sunt apolitic, insa mi se pare lipsit de bun simt si fara caracter sa te tot ascunzi, recunoaste domnule odata(vezi declaratia Mitropolitului Nicolae Corneanu care a recunoscut singur ca a colaborat cu securitatea), pentru ca intradevar asa a fost atunci ori faceai cum ziceau securisti ori ti se facea dosar si apropo de asta cand a venit revolutia eram inca elev la scoala generala, mama mea care nu a fost inscrisa in pcr a fost amenintata ca daca nu se inscrie in partid nu o sa pot sa ma inscriu la liceu pentru ca saraca ura partidul comunist din tot sufletul, insa a venit revolutia(o escrocherie facuta de Iliescu si sleata lui) si asa am scapat de furia comunista.
    Deci domnule Felix cred ca ar trebui sa te retragi din politica, ca visul tau de a deveni presedintele acestei tari s-a dus dracu

  23. Motto: „Stăpâne, stăpâne, Îţi cheamă ş-un câne Cel mai barbatesc Si cel mai fratesc” (Miorita)

    Deci, parafrazand, baladesc si eu: domnule profesor universitar doctor senator Felix, domnule profesor universitar doctor senator Felix, Îţi cheamă ş-o vuvuzea Cea mai popeasca Si cea mai scatofeasca.

    Gâdea !

  24. Pentru majoritatea romanilor NORMALI, cu un dram de creier , aceasta hotarare NU INSEAMNA NIMC.
    IUDA care conduce tara acum este PERICOLUL cel mai MARE .
    In loc sa ne varsam obida si oful din suflet pe diferite bloguri impotriva unor oameni care nu merita , ar trebui sa NE FIE RUSINE .
    Sa ne fie RUSINE ca permitem sa fim tratati ca niste rame.

  25. Nu stiu pe nimeni care sa fi avut de suferit din cauza dvs. Din cauza faptului ca Basescu este presedintele Romaniei sufera milioane de romani.

  26. Tovarase Presedinte!
    Noi avem incredere in Dumneavoastra! Sunteti Salvatorul Natiunii! Fata de …
    nici nu pot sa mai le pronunt, pardon, scriu numele.
    Deci sunteti un om gospodar, dat de Dumnezeu cu norocul unei averi uriase pe care ati puso in slujba adevarului.
    Justitia romana nu va merita. La CEDO ! Cu tovarasii nostri avocati de incredere contra vandutei justitii.
    Un votator al Dumneavoastra.
    PS Cum ramane cu Basescu? Se apropie termenul?

  27. Dragalina Says:

    martie 10th, 2011 at 2:18 pm
    Nu stiu pe nimeni care sa fi avut de suferit din cauza dvs.
    Imi pare firesc: la cata pricepere (minte) ai…
    Nici microbii nu dauneaza! Ai vazut microbi facand rani si sange?
    Uite, tu esti o DOVADA ca democratia este o chestie PROASTA!

  28. Asa cum spunea si CTP, intr-o interventie la Realitatea, colaborarea dvs. cu Securitatea e mai putin relevanta, cel putin din punct de vedere politic.
    Dupa modelul Mona Musca, cred ca solutia ar fi retragerea dvs. de pe scena politica, cel putin pana cand CEDO va da un verdict.

    Cred ca acel verdict nu va fi diferit de cel dat de CCJ. Este dreptul dvs. sa va aparati pana la capat.
    Ce nu inteleg eu, este de ce negati colaborarea cu Securitatea si de ce va mai pierdeti timpul sperand in alt verdict?

    Presupun ca in cazul dvs. Justitia din Romania isi face treaba, fara sa fie influentata politic. Este parerea mea. Probabil in alte cazuri, exista sau vor exista influente politice, dar nu am dovezi in acest sens. Asa a fost mereu, asa va fi mereu.

    Traim intr-o tara libera, si-avem dreptul la exprimare incluzand supozitiile.
    Amenintarile dvs. cu procese penale si civile, sunt total nefondate.

    In momentul asta credibilitatea USL-ului va scadea, si asa cum bine zicea cineva mai devreme, PD-L-ul va specula decizia CCJ.

    O ultima intrebare: cum e posibil ca Antena 3 sa nu difuzeze (pana la ora asta 14.35/ 10.03.2011 nicio stire despre decizia CCJ?
    Unde va este obiectivitatea si deontologia?

    Fara sa fiu sarcastic, va urez: Succes la CEDO!

  29. Sunt curios cum vor explica profesorii Antenisti studentilor de la Intact Academy faptul ca au „ratat” aceasta stire.

  30. Domnule Voiculescu, reactia dvs. de pe blog este insuficienta. Mai mult, reactia A3, televiziune de stiri, care tace in legatura cu aceasta sentinta, nu face decat sa o decredibilizeze. Si asta e tot ce ne mai lipsea! Eu credeam ca atat dvs, cat si trustul media, stiati care va fi verdictul si, prin urmare, ar fi trebuit sa aveti si un plan de actiune, ar fi trebuit sa stiti deja cum sa reactionati. Bagatul capului in nisip nu ajuta nimanui. Eu cred ca ar trebui sa apareti diseara la A3 si sa va spuneti punctul de vedere. Tacerea dvs si a trustului nu vor face decat sa dea apa la moara propagandei portocalii!

  31. Eu stiu ce simtiti.
    Am lucrat in fosta procuratura pana in august ’89 cand am fost dat afara pentru ca nu doream sa „colaborez”.
    M-am ocupat de „cadre” si toti credeau ca sunt SECURIST, chiar daca multi dintre ei (unii si acum in sistem) aveau „contacte” cu ofiterul care se ocupa de justitie..
    Acum am facut cerere la CNSAS pentru a-mi vedea dosarul si ma astept la mari surprize…
    Dar pe principiul „nu mor caii cand vor cainii”, sunt alaturi de dumneavoastra si va sustin.
    C.J.

  32. @toti

    ca sa mai destind putin atmosfera va zic:

    ma, voi va dati seama ca Senatul Romaniei este condus de un Prostanac si de un turnator ?

    Nu-i asa ca-i de ras ? De multe :D :D :D :D

  33. Domnule Voiculescu,
    Ati facut niste lucruri superbe pt Romania si Romani numai sa enumar Fundatia si Antenele care sunt ultimul bastion al libertatii DICTATORIALE.
    Totusi justiatia Romana, buna rea v-a dovedit […] UN TURNATOR.

    Faceti un pas înapoi pentru a nu decredibiliza PC-ul si a vulnerabiliza sansele USL. Persoana Dv a devenit o vulnerabilitate care, cu siguranţă, va fi exploatată de PDL.

    Ba chiar v-as sugera chiar niste scuze publice pt situatia in care a fost pusa USL, chiar daca va mentineti nevinovatia in acelasi timp.

  34. Bravo Mircea .. pardon Felix ! Orice roman adevarat a turnat la secu, las-o-ncolo de treaba. Toata lumea te stie de democrat socialist si liberal pana in panzele albe ce conteaza ca ti-ai turnat prietenii si rudele ?

  35. Ma intreb cati dintre cei care au lasat comentarii aici au intrat in contact cu vremurile de dinainte de ’89 si au trait teroarea acelor vremuri. Pentru o „nota informativa” a unui coleg de liceu care m-a turnat ca am zis un banc politic la un chef, am fost exmatriculat, interogat (a se intelege batut de doi militieni burtosi) 3 zile la rand, si am spalat wc-urile de la militia din Bacau cu periuta de dinti. Mama a fost interogata si data afara din serviciu. Si aveam doar 17 ani… Daca v-ati inchipuit vreo secunda ca o nota informativa a unuia asemeni lui voiculescu ( cu v foarte mic) nu a avut repercusiuni asupra celui turnat, va inselati amarnic. […]

  36. @ vantu: Nu si-a turnat nicio ruda, instanta a respins toate acuzatiile verisoarelor, la care probabil n-a pompat cati bani au cerut.

  37. @ Emil

    Iar tu, draga Emil esti un produs specific pedelist, a carui maturizare a avut loc in perioada sumbra in care ne zbatem din 2004 incoace. Iti doresc pofta buna la portia aia de cartofi de 4 Ron!

  38. Domnule Voiculescu,

    Nu va mai faceti sange rau. Continuati campania pt salvarea Romaniei, in special prin intermediul Antenelor. Incepeti ofensiva pro-Ardeal, vorbiti despre masinatiile ungurilor care doresc autonomia doar pt a ne jefui de zacamintele de aur, cupru si nichel. Continuati sa-i sprijiniti pe copiii superdotati si chiar daca nu veti fi apreciat de contemporani, veti pune umarul la pastrarea unitatii nationale. Si nu vorbesc in calitate de membru al vreunui partid politic. Ma doare-n pix de politica. Ai mei, pe vremea Impuscatului, nu au vrut si nu au fost membri de partid, bunicul meu (fie-i tarana usoara) a fost legionar, deci nu pot fi acuzata de partinire nici macar de cei mai zelosi detractori ai dumneavoastra. Prin urmare, va zic eu, cainii latra, ursul trece. Nu va lasati distras de la problemele cu adevarat importante. Ati fost sau nu colaborator al fostei Securitati, e neinteresant pt mine. Si chiar daca ati desfasurat o activitate pe linie de contraspionaj, de ce ar fi asta un motiv de rusine? Astazi, da, e aproape o crima sa militezi pt neatarnarea tarii, e ingrozitor sa traiesti ca fost ofiter de securitate, de parca Romania a inventat serviciile de informatii. Chiar daca ma vor injura cativa, eu declar ca am tot respectul pt cei care, nestiuti de nimeni, au servit sau servesc inca interesele Romaniei. Pacat ca sunt din ce in ce mai putini. Curaj, domnule!

  39. Nu stiu cine are dreptate. Si cine greseste. Si in fond nu e treaba cetateanului sa dea verdicte. De asta ar trebui sa se ocupe justitia. Aceeasi care elibereaza beizadele si mafioti pe banda.
    Dar ce observ este altceva. Omul publica atat comentariile pro cat si pe cele contra. Deci nu cenzureaza. In schimb internautii se paruiesc virtual pe tema data. Au loc atacuri la persoana virulente. Nu ai voie sa fii de alta parere decat ceilalti. Internautii contra incearca sa inchida gura internautilor pro cauza. Si invers.
    Bravo Romania! Bravo romani! Nu ati inteles nimic din idealurile revolutiei. Au murit oameni pentru ca fiecare sa aiba dreptul la o opinie si s-o poata spune cu glas tare.
    Bravo! Viitor de aur tara noastra are… in unanimitate!

  40. Romanii datorita istoriei si a mentalitatii inoculate de comunism au un singur defect. Nu gandesc cu capul lor si ai lasa pe altii sa gandeasca pentru ei.

    Acest verdict dat astazi este de securistul ratat de port: Basescu – Inamicul Romaniei ! Astazi nu avem de-a face cu o guvernare normala, ci cu un regim de ocupatie.

    Asistam non stop la ofensiva jigodiilor XXX preocupata de propria coruptie. Traian Basescu, este acuzat de comiterea a 13 infractiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, riscand inchisoarea pe viata. Pentru aceleasi fapte, Ceausescu a fost executat.

    Astia au ajuns din urma GESTAPO-ul, NKVD-ul si mafia siciliana. Basescu cum face contrabanda de 30 de ani cu tigari…contrabanda mare, cea care dinamiteaza siguranta statului roman, este facuta nu cu sacosa, ci cu tirul, cu garniturile de tren, cu containerele si cu vapoarele. Si, era sa uit, cu aeronavele. Si nu este vorba doar de tigari.

    Contrabanda se face cu toale, cu alimente, cu carburanti, cu medicamente. Ah, era sa uit de contrabanda cu arme. In care e chiar acest papusar – inamicul nr 1 al Romaniei :))) l-as baga la puscarie -canal pe viata. Capusarea economiei de catre clientela portocalie si controlul total, a tot ce a mai ramas nedecimat de politicile schizofrenice, ating cote maxime in cursa disperata pentru prezervarea puterii, cu orice pret. Se fac si desfac strategii de atac, delicventa a devenit politica de stat.

    Terorismul psihologic, amenintarile si santajul surclaseaza manualul de functionare al mafiei siciliene. Spuma murdara de la puteree populata de persoane diforme fizic si moral de o proasta calitate umana: Impostori, bisnitari, analfabeti, dansatoare la bara, prostituate reciclate, securisti ratati, activisti … PCR sau UTC de mana a treia, primitivi, indivizi fara Dumnezeu, pe scurt o fauna de paraziti si pradatori cum n-a mai defilat niciodata in istoria tarii.

    Un regim antidemocratic si impotriva statului de drept nu poate fi dat jos cu mijloacele statului de drept, decat prin inteligenta inovativa.

    Aveti grija, dl. Profesor, de asasinii nebunului Basescu. 75% din Romania si din lume, politicieni, artisti, sportivi, studenti si elevi sunt securisti dupa analele inapoiatilor mintali.

    Dan Puric a lucrat pentru Securitate la 17 ani, are vreo relevanta ? Basescu a bagat Romania in raaaahat.

    Am mai spus-o si o repet: Basescu e un securist ratat de port de mana a paispea si probabil e gelos pe Dan Voiculescu ca e un mogul cool si face istorie pe ce pune mana. A lucrat in comertul exterior. In fine, Basescu nu stie cu ce se mananca.

    Avem de vanzare en-gros ignoranta si nimeni nu a incercat sa ia programul electoral al partidelor de la putere si sa faca o comparatie cu ceea ce s-a facut de fapt. Azi se practica terorismul de stat. Restul sunt doua vorbe, trei prostii. Nu vedeti ca n-ati facut nimic impotriva regimului comunist de tip vechi si nici al celui de tip nou.

    Nu vedeti ca ei stiu ca nu faceti nimic, ca nu reactionati in nici un fel, si atunci va violeaza zilnic ? Romania surprinsa fara aparare, fara solutii, fara ideii cu un presedinte de mana a paispea. Expertii de azi, terchea – berchea de ieri cu un popor de fitosi nehotarati si zei falsi. Restul e puroi glumet.

    Regimul Basescu nu cade decat daca nu-i mai suporta, pur si simplu, serviciile adevarate de securitate cu rezultate patriotice. Conform unor importante cercetari in domeniu, se pare ca mintea psihopatilor nu este la fel cu aceea a oamenilor „normali”.

    Mintea psihopatilor este caracterizata de „lipsa empatiei, a sentimentului de vinovatie si a remuacarii; insensibilitate, impulsivitate, promiscuitate, violenta si tendinta patologica spre a minti. Oare cum o fi fost mintea celor care l-au votat ? Atunci ? Atunci, altceva. Nu, nu scrupulele morale, ci o anume timiditate sau … Sau, spune-i pe romaneste: prostie.

    A inceput isteria portocalie, sa se zbata, sa strige, sa ameninte si sa injure dupa mirosul de la bordelul PDL.

    Portocalele etnobotanice isi petrec o mare parte a vietii nefacand nimic si isi risipesc zilele si anii existentei lor larvare, lipsite de rost, fara a se gandi la consecintele nefaste si inevitabile ale actiunilor lor nesabuite, pe care le vor culege mai tarziu sub forma cumplitelor fructe otravite ale ignorantei lor generatoare de incultura.

    Pomul se cunoaste dupa roade, iar omul se cunoaste intotdeauna dupa fapte. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Masa critica a fost atinsa , dar noi nu ne dam seama !

  41. poti merge unde vrei tu la cedo, la onu, la obama, verdictul e acelasi: TURNATOR. suntem putin dezamagiti credeam ca ati jucat un rol mai imortant in secu, nu doar un amarat de turnator pt o felie de pepene…

  42. La vorbe, critici, pareri goale si fapte proaste suntem campioni mondiali !

    USL este o platforma politica de unificare nationala, cu obiective compatibile atat cu valorile stangii (egalitate de sanse, solidaritate, justitie sociala, echilibru social) cat si cu valorile dreptei (drepturi si libertati individuale, piata si initiative libere, proprietate privata, descentralizare, rolul social al elitelor si valorilor spirituale).

    Basescu a incercat cu (ne)educatia lui, cu o carte pe care nu o termina in 30 de ani si doua mandate de cand bazaie la putere.

    Apucaturile astea de manea-sluga-basista-satanisto-homosexuale v-au facut creierul si sufletul varza.

    Basescu ramane un unicat: pe langa faptul ca este incult, agramat, analfabet esti si ilogic, ceea ce face sens, incultura se coreleaza cu lipsa de logica. Inamic, violent, betiv, escroc, pervers, decazut, nesimtit, hot, mafiot, traficant, terorist, securist, imoral, comunist si contrabadist de toate soiurile. Dovada altui handicap, ceea ce denota inapoiere mintala.

    Presedintele BASESCU ramane un unicat de presedinte de mana a paispea :))) la tupeu de puscarie: regimul de ocupatie 0 – Zero. O Romanie de „lanturi”, sau „tari”, suna a proiect austro-maghiar, iar pentru realizarea lui, Basescu e sustinut de doua lucruri de la Buda pesta: continuitate si majoritate, plus revizuirea Constitutiei.

    Existenta PDl-ului in aceasta perioada istorica: un partid nou si fara istorie, adus pe scena politica si sustinut de gruparile politice soviniste pentru a realiza obiective planificate, menit, apoi, sa dispara, odata ce acestea vor fi fost realizate. Acestea sunt adevarate sensuri ale „reformei” pedeliste. O astfel de „Romanie Mare”, care va „sparge”, probabil, Transilvania in trei si Moldova in 2, plus Basarabia. Basescu e invins doar cand va fi condamnat la peste 20 de ani de puscarie cu izolare totala si confiscarea averilor ilegale.

    Basescu ca si Kaddafi joaca ultima carte. Sunt lupi incoltiti care sunt extrem de periculosi. Doresc sa se instituie raspunderea personala. Tara e condusa de un clan mafiot. Amenintarile in Romania – teroarea – arma politica sau politica in sine ? Dupa 21 de ani, de la caderea regimului comunist, metodele de eliminare a celor care nu sunt pe placul Puterii au ramas identice: amenintari, intimidari, santaj.

    Cine a semnat pentru o goanga, sa plateasca omul in cauza si familia lui, si urmasii urmasilor lor. Pentru genocidul de la noi cine va plati ? Basescu haituieste Romania in continuare ! Oamenii se fac ca se lupta. Sper ca adevarata securitate sa-l tradeze pe Basescu pentru interesul national. Acest lucru trebue facut acum pana nu este tarziu pentru pentru noi toti. Situatia este intr-adevar grava. Astia au ajuns din urma GESTAPO-ul, NKVD-ul si mafia italiana. Ma rog ca Romania sa scape fara varsare de sange de nebunul Basescu !

  43. Dle Felix , lasati-o asa si nu mai pierdeti timpul pe la CEDO . Cei care au prins vremurile acelea stiu ce insemna o scrisoare la secu’. Daca n-ar fi fost cei ca dvs , eram si noi departe . Aveti putina decenta !

  44. Sa-ti fie rusine!!
    Ai nenorocit niste oameni si acum pozezi in victima.
    Publica dosarul, sa-l vedem cu toti. Integral, nu periat

  45. @george: Daca n-ar fi fost cei ca Voiculescu??? Poftim? Probabil ca daca am fi avut numai dintre cei ca Basescu si PDL-ul lui ne-ar fi fost tare bine. Vai de capul tau..ALOOOO,Voiculescu a fost la putere in ultimii 6 ani? Din cauza cui, SLUGA, suntem indatorati pe 10 generatii de acum incolo si politica noastra externa e varza? Din cauza lui Voiculescu?? El scade din pensii, salarii , indemnizatii? TOCMAI, el se lupta cu marinaru sa stopeze genocidul asta din amarata asta de tara! Daca n-ar fi Voiculescu ghimpele din coasta lui basescu, n-am avea nicio sansa ca tara.

  46. Am mai spus-o si o repet: Basescu e un securist ratat de port de mana a paispea si probabil e gelos pe legendarul Dan Voiculescu ca e un profesor cool si face istorie pe ce pune mana. A lucrat in comertul exterior. In fine, Basescu e cea mai mare aflare in treaba din istoria Romaniei. Bazaie de 30 de ani la guvernare si doua mandate: rezultate 0 – Zero ! Nu se poate lauda cu nimic in numele lui. Felicitări romani !

    După accesele de independenţă faţă de Moscova ale lui Nicolae Ceauşescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei şi repunerea României în sfera de influenţă directă sovietică. Planul întocmit de KGB s-a numit “Dniestr” (Nistru, trad.). Planul a ieşit în 1989, când Ceauşescu a fost pedepsit, iar Moscova şi-a impus un fidel la conducerea României. Iniţial a fost Ion Iliescu, acum fidelul Moscovei este Traian Băsescu. A ţinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securităţii. Cheia magică stă în arhiva acestei unităţi.

    Datele problemei
    1. Spionii sovietici sunt crescuţi de tineri
    După ocuparea ţărilor din Europa de Est, KGB solicita conducerilor comuniste din ţările ocupate să-i trimită pachete de studenţi. La studii. Trebuiau să fie selectaţi din diverse domenii de activitate, în scopul pregătirii de cadre în spiritul comunist pentru victoria socialismului în ţările ocupate. Nu au fost trimişi numai studenţi, şi oameni de studii medii/inferioare. La pregătire militară. Nicolae Ceauşescu a fost pregătit în URSS, la fel şi Ion Iliescu.
    Pe scurt, pregătirea consta în spargerea grupului de tineri din anumită ţară, dispersarea lor între studenţi ruşi şi din alte ţări. KGB plasa patru oameni care să-i devină prieteni, printre care o femeie şi unul rezistent la alcool. Aceştia îi prezentau comunismul drept raiul pe pământ, ameninţat de duşmanii de moarte: capitaliştii. Comunismul trebuia promovat şi apărat. Astfel ca, în caz de atac străin (precedentul a fost intervenţia străină din războiul civil cu “albii”, adică armata ţarului din 1919), comuniştii din toate ţările să lupte pentru URSS. Apoi i se prezenta o “ţintă”, un student aparent neconvins, asupra căruia respectivul trebuia să prezinte informaţii. Bineînţeles, şi “ţinta” era deja pregătit pentru asta. Ofiţerul care se ocupa de recrut în verifica astfel, apoi îi dădea misiuni mai complicate, pentru a-l pregăti.
    La ce foloseau femeia şi beţivul? În caz de ceva, cadetul era şantajat. Fie la o beţie făcea ceva, fie se cupla cu femeia şi în ambele cazuri, KGB avea poze. Cine nu dădea rezultate deloc, era cauză pierdută. Cazul chinezului Li Peng, care a ajuns premierul RP Chineze, trecând de filtrele serviciilor secrete din China comunistă. KGB nu a putut să facă nimic din el. Era inutilizabil.
    Alteori, cadetul se întorcea instruit în ţara de origine, unde o lua razna. Se preda serviciilor secrete din ţara lui sau o lua pe o cale independentă. Adică se folosea de instruire pentru a servi cauza socialismului din ţara respectivă, încercând să se distanţeze de situaţia de aservire faţă de Moscova. Era cazul naţionaliştilor, care deveneau inamicii de moarte ai URSS. Exemple: Dubcek (Cehoslovacia), Tito (Iugoslavia) şi Ceauşescu (România).
    Cazul de succes era cadetul instruit, fidel Moscovei. Pentru merite deosebite, unii erau promovaţi. Pătrunşi de cultura şi civilizaţia rusă, de principiile comunismului, de ideea de construire a socialismului la nivel mondial, deveneau oameni de încredere oricât de târziu. Ion Iliescu a fost şeful studenţilor strâini hidroenergeticieni de la Moscova, apoi invitat constant la reuniunile Komsomol-ului (Organizaţia Tineretului Leninist, un fel de UTC sovietic).

    2. Când se schimbă la Moscova, se fac schimbări peste tot
    Principiu de bază în coordonarea ţărilor ocupate: oricând se întâmpla o schimbare de conducere la Moscova, noua conducere schimba conducerile locale. Adică noul lider de la Kremlin îşi punea oamenii lui în ţările ocupate. Stalin a murit în 1953, după care a urmat interimar Malenkov. Apoi Hruşciov (1953-1964). Gheorghiu Dej s-a conservat la putere (era omul lui Stalin) aruncându-i în faţă la mazilire pe Ana Pauker, pe motiv că… de când se lupta cu oamenii lui Stalin! Cică destalinizarea a început în România încă din vremea lui Stalin.
    Apoi Brejnev (1964-1982). Dej a murit în 1965, după ce a venit de la tratament, din Moscova… Ceauşescu părea reformist şi uşor controlabil. A venit în postul de secretar general al PCR în 1965, şi preşedinte al Consiliului de Stat (adică preşedintele deplin al ţării) în 1967 (interimatul dintre 1965-1967 a fost asigurat de Chivu Stoica).
    Ceauşescu nu a mai corespuns din 1968, când a acuzat public invazia Cehoslovaciei. A fost schimbat abia în 1989. I-a rezistat lui Brejnev, abia Gorbaciov care a pus punct comunismului ca instrument al Rusiei de hegemonie l-a putut doborî.
    Gorbaciov a venit cu ideea minune că trebuie să reformeze sistemul din temelii, să introducă glasnost (libertatea cuvântului) şi perestroika (libertatea iniţiativei economice). Astfel, se pot crea supape pentru a răbufni pe undeva frustrările popoarelor ocupate. Apoi, controlul Rusiei asupra ţărilor ocupate dar şi (atenţie!) anexate (adică celelalte 14 republici componente ale URSS) nu trebuie să se mai facă prin comunism, ci altfel. În acest mod, Vestul era lăsat fără inamic. Promovarea oamenilor fideli Moscovei în structurile de informaţii, de stat şi de afaceri ale ţărilor foste ocupate şi foste anexate, apoi admiterea în structurile NATO şi UE ale acestor ţări vor crea Rusiei situaţia ideală de obţinere a informaţiilor. De ce să momeşti străini, să trimiţi agenţi, când ei pot să-ţi preia agenţii tăi cu braţele deschise?

    3. Dacă schimbarea nu se face de bunăvoie, o face Moscova cu forţa
    Nicolae Ceauşescu s-a folosit de instruirea militară din URSS, pentru a avansa în aparatul de partid şi de stat. A venit pe val în 1965, ca om al lui Brejnev. Din 1968, nu a mai corespuns. Moscova a pregătit schimbarea liderilor din Cehoslovacia (Dubcek), Iugoslavia (Tito) şi România (Ceauşescu), acuzaţi de distanţarea faţă de linia Moscovei, prin invadarea acestor ţări. Prima a fost Cehoslovacia. Invazia României şi a Iugoslaviei nu au mai fost puse în practică.
    Planul întocmit de KGB pentru România se numea “Dniestr” (adică Nistru). Impunea schimbarea liderului de la Bucureşti. Două variante: invazia militară de către trupele Pactului de la Varşovia, sau răsturnarea lui Ceauşescu prin lovitură de palat/revoluţie. Planul a ieşit în 1989.
    Potrivit notei trimisă la Bucureşti de ministrul britanic de Externe de atunci Michael Steward, invazia era programată pentru 22 noiembrie 1968 ora 04:00, efectivele de invazie se ridicau la 150.000 militari, trupele fiind trimise de URSS, Ungaria şi Polonia.
    Culmea, perioada aceea tensionată a fost ideală pentru serviciul militar de contrainformaţii să descopere agenţii sovietici care au fost puşi la treabă. Astfel, generalul Ion Şerb, comandant al Armatei a 2-a române, agent GRU, a fost prins când transmitea sovieticilor planurile de dislocare a forţelor militare din Moldova, aplicaţii militare şi tipurile de armament, altele decât cele din Tratatul de la Varşovia, procurate de Armata Română. Tot în 1968 au “căzut“ alte două cârtiţe GRU, generalii Floca Arhip şi Vasile Petruţ.

    4. Economic, comunismul este o prostie
    Distanţarea lui Ceauşescu faţă de Moscova a fost puternică după 1968. Occidentalii au găsit o voce în blocul comunist care să se opună URSS, comuniştii chinezi au găsit un aliat în Europa de Est, Germania de Vest a găsit un partener de discuţii în lumea comunistă. Nefericite au fost efectele vizitelor în Coreea de Nord şi RP Chineză, după care a vrut şi el cultul personalităţii (ţineţi minte demonstraţiile, manifestaţiile, poeziile…). A contractat credite, a industrializat România. Nefericită a fost ideea de a construi ţara pe bucăţi: iau banii azi, construiesc, mâine produc şi vând, poimâine dau banii înapoi, răspoimâine iau alţi bani. Investiţiile nu s-au făcut cu cap. Adică nu s-a investit în modernizare, doar în bifare. Luăm un echipament aici. Deci am bifat, la revedere. Nu se gândea nimeni în 1985 că acel echipament era deja depăşit tehnologic, fiind luat cu 10-15 ani în urmă. Iar acele echipamente se mai găseau în uz în 2000…
    Alt pas nefericit a fost ideea ca după ce termină de achitat împrumuturile (a vândut chiar mâncare şi materii prime pentru a plăti mai repede), sâ strângă el bani şi apoi să-i împrumute cu dobândă.
    Lipsa de calitate determinată de absenţa competiţei interne (“întrecerea socialisă” nu suplinea), lipsa competiţiei determinată la rândul ei de interzicerea iniţiativei private în economie, lipsa motivării oamenilor determinată de salariile fixe indiferent de rezultate, furturile masive la orice scară determinate de vânzarea a cât mai multor produse la export, lipsa de competitivitate a produselor determinată de investiţii zero în modernizare şi retehnologizare, lipsa de informare a lui Ceauşescu asuprea stării reale determinată de rapoartele umflate date de diverşi oameni din sistem care vroiau să parvină prin prezentarea unor cât mai “strălucite” rezultate, lipsa de forţă de muncă bine proporţionată şi atent pregătită determinată de mascarea şomajului prin supradimensionarea fabricilor pentru a angaja oameni care nu aveau efectiv ce să mai lucreze (lucru ce a generat spirala creşterii artificiale a populaţiei pentru că niciodată nu erau oameni disponibili pe piaţa muncii) au dus la clacarea economiei.
    Se produceau 3 şuruburi, se raportau 10, iar Ceauşescu cerea ca 8 să fie vândute la export. Spirala lipsei de bani intraţi în ţară mai era generată de faptul că, în 1985 de exemplu, România producea produse la nivelul tehnologic al 1970, că de atunci erau echipamentele, la preţ de 10 dolari. Olanda producea la nivelul anului 1985, la preţ de 5 dolari. De unde ai fi cumpărat? Astfel, România producea pe stoc. Din puţinul produs, se dădea pe barter şuruburi contra portocale prin diverse ţări africane, care nu-şi permiteau să dea 5 dolari pe un şurub olandez şi până la urmă România accepta portocale de 2 dolari.

    5. UM 0110, singura care lupta efectiv împotriva URSS
    În acest timp, Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securităţii Statului). Era secretă chiar şi faţă de DSS, care nu ştia nici măcar care sunt agenţii şi nici unde este sediul. Acum se ştie, era în strada Roma, unde este acum policlinica SRI. Atunci la intrare era DGDAL, o direcţie a Primăriei Bucureşti pentru plata chiriilor. Genial! Unde să ascunzi ceva mai bine, decât la vedere? O instituţie publică, unde putea intra oricine. Nimeni nu ştia ce se află pe un coridor, dincolo de o uşă dărăpănată: cea mai secretă şi eficientă divizie de Securitate. Adevărata urmaşă a Direcţiei Generale a Poliţiei de Siguranţă, pe scurt “Siguranţa”, serviciul de informaţii al României capitaliste din perioada interbelică. Iată diferenţa dintre un serviciu secret şi un serviciu de informaţii.
    Atribuţiile UM 0110 erau contrainformaţiile, adică supravegherea serviciilor de informaţii din celelalte ţări comuniste, în mod special KGB şi cu o atenţie aparte pentru STASI (din RDG) şi pentru AVO (din RP Ungară). I se spunea “unitatea specială anti-KGB”.
    Divizia care se ocupa de contrainformaţii pe ţări occidentale era UM 0195.
    De menţionat că Securitatea a fost creată de către SMERSH în 1948. SMERSH era “Brigada Mobilă”, adică o direcţie a NKVD (precursorul KGB), cu misiunea de a elimina serviciile de informaţii ale ţărilor ocupate şi înlocuirea lor cu un serviciu de informaţii nou, de tip sovietic şi subordonat URSS. Şeful SMERSH pe România în acea perioadă a fost Alexandru Nicolski (nume real: Boris Grunberg), iniţiatorul metodei de reeducare prin tortură de la închisoarea Piteşti.
    Şi încă o precizare: toţi comuniştii din perioada interbelică şi apoi de până la Nicolae Ceauşescu erau agenţi sovietici. Singura excepţie notabilă a fost Lucreţiu Pătrăşcanu, care ştiţi ce a păţit. Nicolski/Grunberg a fost capturat în perioada interbelică atunci când a intrat în misiune în România chiar în apropierea unei localităţi de graniţă. Ca dovadă că era un agent slab stă faptul că a fost dus la poliţie pentru că nu ştia decât limba rusă şi nu a putut răspunde poliţistului în limba română, iar actele de asupra sa erau falsuri grosolane evidente.

    Revenind, UM 0110 şi-a făcut bine treaba, având în arhivă detalii despre reţeaua KGB în România, numele sovieticilor de legătură şi cu siguranţă numele agenţilor sovietici din România. De la UM 0110 a venit raportul direct către Ceauşescu privitor la revoluţia care urma să se întâmple. În stenograma şedinţei CPEx din 17 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu declara: “aici sunt acţiuni puse la cale atât din est şi din vest, care s-au unit pentru a distruge socialismul, că vor un socialism uman capitalist”. Apoi am avut glasnost şi perestroika, nu?

    6. Ce face KGB când invadează o ţară: distruge dovezile şi ucide combatanţii
    În 1944, ruşii au putut să pună mâna pe arhiva Siguranţei, apoi să o trieze, distrugând documentele care vizau agenţii NKVD care au operat pe teritoriul României, precum şi toate operaţiunile NKVD care vizau România. Adică toată arhiva cu informaţiile despre activitatea seviciilor de informaţii sovietice CK, OGPU, INO şi NKVD. Arhiva perioadei 1917-1944 a fost triată de ruşi până în 1945.
    În 1968, după invazia Cehoslovaciei, ruşii au pătruns în birourile serviciului de contrainformaţii cehoslovac anti-KGB, i-au forţat pe agenţi să le arate arhiva, i-au pus cu faţa la fişete şi i-au împuşcat în ceafă. Arhiva a fost triată.

    7. În 1989, KGB a venit în Bucureşti să distrugă dovezile
    În 22 decembrie 1989, nişte civili cu banderole tricolore de revoluţionari au venit să “protesteze” în faţa DGDAL, pe strada Roma. Au intrat în sediu şi s-au dus direct la UM 0110. Au găsit fişetele goale. Învăţând lecţia din 1944 şi din lecţia cehoslovacă din 1968, agenţii români au fost găsiţi fără arhivă. Nu exista proba incriminatorie pentru uciderea pe loc a agenţilor. “Repetiţia” a fost în 1968, când după mitingul din 21 august, potrivit dr. Cristian Troncotă, au fost fotocopiate arhiva operativă a Securităţii, arhivele MApN, a Ministerului de Externe, a CC al PCR, a Secţiei de Manuscrise a Academiei şi Arhiva Statului. Microfilmele au fost depozitate într-un loc sigur. Atenţie, obiectivele principale ale UM 0110 din 1989 era urmărirea grupului “Corbii”, din care făceau parte Nicolae Militaru şi Ion Iliescu.
    Potrivit şefului unităţii anti-STASI, Ioan Rusan, “noi aveam toata schema de spionaj sovietica din Romania si le stiam retelele. Ei nu puteau supravietui cu retelele in Romania democratica, infiltrate in viata politica, in stat si noi sa stim cine sunt. Au gasit fisetele goale. Unele informatii se gasesc si in alta parte, ei insa nu au stiut daca le-am distrus sau le-am dus in alta parte. Asa am scapat. (…) Dosarele noastre contineau probe asupra legaturilor cu spionajul sovietic, asta era problema, nu numele spionilor romani, cat legaturile lor cu spionii sovietici, cu nume, functii, asta ii interesa cel mai mult. Rusii voiau sa ne termine”.
    De locaţia exactă a unităţii ştiau doar agenţii, şeful unităţii şi şeful Securităţii, col. Iulian Vlad. Ţinta atunci a fost şeful unităţii, care se afla în altă locaţie, aflată pe o stradă paralelă (pe Londra). A fost evacuat în timp util, deoarece era urmărit pentru a fi ucis de agenţii sovietici.
    Ca să vedeţi ce ar fi păţit, să luăm exemplul şefului trupelor USLA (Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă), col. Gheorghe Trosca. De precizat că UM 0110 era în relaţii excelente cu USLA, având relativ acelaşi fond. A fost executat in noaptea de Craciun a anului 1989, in fata Ministerului Apararii unde fusese atras intr-o ambuscada. Cadavrul colonelului si cele ale colegilor sai au stat zile intregi in strada. Fiindca erau prezentati drept teroristi, trupurile celor ucisi in fata MApN au fost batjocorite sub ochii militarilor. Specialistii anti-KGB pun uciderea colonelului Trosca, fost sef al contra­infor­matiilor militare, pe seama agentilor rusi prezenti in numar mare la asa-zisa revolutie din decembrie 1989 si in fruntea structurilor de comanda ale Frontului Salvarii Nationale. Conform acestora, Trosca documentase indelungata activitate de spion al GRU a generalului Nicolae Militaru, care tocmai fusese instalat Ministru al Apararii de Ion Iliescu.
    Aşadar, noua putere acuza faptul că există terorişti. În fapt, agenţii sovietici se luptau cu agenţii de contrainformaţii. Un exemplu de poliţe vechi care au fost plătite atunci este ce prin care agentul sovietic Nicolae Militaru îl cheamă la MApN pe Gheorghe Trosca… Apoi, cadavrul îi este expus cu titulatura de “terorist”. Inamicii noului regim fidel Moscovei erau aşadar trupele USLA şi agenţii UM 0110, care nu au tras un foc. Atunci cine a tras? Trupele de cercetare-diversiune ale armatei al căror istoric se poate urmări uşor? Trupele de Securitate care primiseră ordin să stea? Sau armata, ai cărei soldaţi trăgeau aiurea? În fine… după cele 168 de victime de dinainte de 22 decembrie, au urmat alte 1.050 după 22 decembrie, când deja se instalase noua putere.

    8. Hmm… noua putere revoluţionară desfiinţează unitatea care lupta cu KGB
    UM 0110, ce purta indicativul secret “Z” a fost desfiinţată chiar la finele lunii decembrie 1989, de Virgil Măgureanu, pe atunci doar asistent la “Ştefan Gheorghiu”. A fost reînfiinţată în 1994 şi i s-au restrâns atribuţiile în 1998. Potrivit unui rezervist: “In 1998 a fost chemat activul unitatii succesoare 0110 si ni s-a ordonat scurt sa ridicam dis­pozitivul de pe maghiarii re­vizionisti si sa inchidem dosarele deschise. Pentru ca, trebuie sa intelegeti, si noi si fosta 0110 se ocupa atat de KGB si STASI cat si de AVO si urmasele lor. Am zis, bine-bine, dar avem spioni documentati, in lucru, oficiali – unul dintre ei este secretar de stat azi – ce facem cu ei? Nimic, a fost raspunsul. E ordin de sus, de la Cotroceni. Unii au rabdat, altii au plecat. Cam asta cred ca e situatia si acum in SRI, in ceea ce priveste desfiintarea “Z”-etului. In 1989, Armata, sub conducerea cadrelor GRU si KGB reactivate de generalul Nicolae Militaru, a preluat o mare parte din DSS. Multe dintre cartitele infiltrate atunci sunt si azi la putere”.

    În iulie 2008, arhiva CNSAS includea 1,7 milioane de dosare, dintre care peste un milion erau fond informativ de la SRI (dosare celor urmăriţi), 400.000 dosare de fond reţea (dosarele de cadre), 10.000 dosare de fond penal (dacă urmăritul avea o condamnare) şi 2.500 dosare din arhiva UM 0110.

    9. Hai să vedem dacă planul s-a îndeplinit
    Potrivit fostului general de Securitate Ion Mihai Pacepa (omul cu cel mai înalt grad într-un serviciu de informaţii comunist care a defectat), operaţiunea “Dniestr”avea cinci prevederi de bază:
    1) preluarea conducerii Armatei şi Securităţii de către un înalt ofiţer român recrutat de organele sovietice;
    2) crearea unui Front al Salvarii Naţionale – care figura şi în planurile Kremlinului pentru instalarea de guverne prosovietice în Grecia şi Spania;
    3) atragerea simpatiei internaţionale prin lansarea zvonului că zeci de mii de oameni au fost ucişi de terorişti străini, veniţi în ajutorul lui Ceauşescu;
    4) informarea permanentă a Moscovei asupra stadiului loviturii de stat;
    5) solicitarea intervenţiei militare a URSS, în cazul în care succesul loviturii de stat ar fi fost periclitat.

    10. Ce nume sonore erau spioni sovietici
    Liviu Turcu a dat în Jurnalul Naţional o listă a celor urmăriţi de Securitate. Atenţie al numele celor urmăriţi de UM 0110 ca agenţi sovietici şi a celor urmăriţi de UM 0195 ca agenţi străini vestici:
    – Adrian Nastase, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0625, UM 0195, UM 0544;
    – Teodor Melescanu, senator si prim-vicepresedinte al PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625;
    – Mircea Cosea, deputat PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0625, UM 0195;
    – Mircea Pascu, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110;
    – Radu Vasile, fost premier: fond informativ la nivelul UM 0610 si al Securitatii Municipiului Bucuresti;
    – Eugen Dijmarescu: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625;
    – Alin Teodorescu, deputat PSD: fond informativ la nivelul Directiei a II-a, Securitatea Municipiului Bucuresti;
    – Viorel Hrebenciuc, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0110, UM 0195;
    – Serban Mihailescu, senator PSD: fond informativ UM 0544, UM 0195;
    – Ilie Sarbu, senator PSD: fond informativ la UM 0610;
    – Gelu Voican Voiculescu: fond informativ la nivelul Securitatii Municipiului Bucuresti.

    11. Următoarea generaţie de agenţi ai Moscovei: Traian Băsescu
    Potrivit Nicoletei Nap, de la Bună ziua Ardeal, amiralul Gheorghe Anghelescu, a şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite pe unul dintre preferaţii săi, Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu.
    După 1989, Gheorghe Anghelescu este propus de noul şef al Marelui Stat Major Vasile Ionel (instruit la Moscova şi urmărit de UM 0110 ca agent sovietic) să fie numit de agentul sovietic Nicolae Militaru (ministrul al Apărării) în fruntea Marinei Militare Române. Va deţine funcţia până în 1997.
    Anghelescu îi sugerează în 1991 lui Ion Iliescu să-l numească pe pupilul său Traian Băsescu (membru FSN) în postul de ministru al Transporturilor, cu acordul lui Petre Roman. Gheorghe Marin, fost coleg de facultate al lui Traian Băsescu şi celălalt pupil al lui Anghelescu, devine şef al Centrului de Calcul al Forţelor Navale din cadrul Marinei Militare, cu acordul lui Vasile Ionel.
    Tatăl lui Silviu Predoiu, poreclit “Ţiganul”, a fost şef al serviciului de contrainformaţii militare al Inspectoratului General al Miliţiei. A fost dat jos în 1986, ca urmare a legăturilor suspecte cu tatăl lui Gheorghe Fulga, apropiat al grupului de agenţi sovietici Iliescu-Militaru.
    După ce a ajuns la putere, Traian Băsescu l-a numit pe viceamiralul Gheorghe Marin la conducerea Statului Major General. Primul marinar din istoria României ajuns în această funcţie!
    Băsescu la ţinut pe Gheorghe Fulga cât a putut la şefia SIE, apoi l-a investit imediat ca interimar pe Silviu Predoiu. Tinerii din instituţie l-au poreclit “Pleşiţă 2″, pentru incultura sa şi limbajul de prost crescut. A făcut numiri pe ochi frumoşi şi a făcut destituiri arbitrare. De atunci, au fost preferaţi şi promovaţi agenţii cunoscuţi ca simpatizanţi ai PD, sau apropiaţi cercurilor din PD. Restul au fsot marginalizaţi sau au primit atribuţii minore.

    Elementul de aur este acela că mentorii tripletei Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul “Corbii” (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE).
    Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB).

    12. După 20 de ani, tot omul Moscovei e la conducerea României
    Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gheorghe Anghelescu. Nu cumva l-a racolat şi instruit pe Traian Băsescu în direcţia servirii intereselor ruse? Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, serviciul rus de informaţii. De aici încolo, vedeţi că acţiunile şi declaraţiile lui Traian Băsescu au servit direct sau indirect interesele Rusiei. Până la reînceperea din plin a activităţii UM 0110, cu ţinta pe Rusia, nu se va face curăţenie în ţara asta. Lucru care se poate face, dacă cu sprijinul CIA şi MI6.

    13. Felicitări români ! Aţi pus preşedinte un agent rus.

  47. După cum se ştie, primarul Gheorghe Falcă are statut de inculpat pentru infracţiuni de corupţie de peste trei ani, fiind trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA a reţinut în sarcina lui Falcă că, în calitate de primar, a primit mită sub forma unui schimb imobiliar avantajos, o vilă pentru un apartament la bloc, pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri să obţină un teren din domeniul public al municipiului Arad la un preţ de trei ori mai mic decât cel real. Dosarul de corupţie al lui Falcă a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Arad în data de 29.10.2007, sub nr. 4015/108/2007, dar a fost tergiversat până în prezent prin cereri de amânare pe diverse motive şi prin invocarea unor excepţii de neconstituţionalitate, care au fost respinse, până la urmă, de Curtea Constituţională. Specialişti în drept penal care au consultat dosarul lui Falcă afirmă că probatoriul DNA este mai mult decât concludent şi că inculpatul nu are şanse să scape necondamnat. Relativ recent, respectiv după alegerile parlamentare parţiale din Colegiul electoral Haţeg, judeţul Hunedoara, câştigate de un candidat al opoziţiei, Gheorghe Falcă a intrat iar în vizorul instituţiilor anticorupţie după ce, din convorbirile înregistrate ale unor lideri locali ai PDL, a rezultat că, cu prilejul unei vizite electorale în zonă, în calitate de vicepreşedinte naţional al PDL, Gheorghe Falcă ar fi promis unor primari din partidul său finanţări în sumă de cinci milioane euro dacă PDL câştigă mandatul de deputat pentru care au fost organizate alegeri.

    Deşi a fost anchetat şi inculpat pentru fapte grave de corupţie, în ultimii şase ani primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional prin promovarea în funcţii cheie în diverse instituţii fundamentale ale statului a unei suite de apropiaţi şi fideli ai să din judeţul Arad. Exemple sugestive în acest sens sunt secretarul de stat Eugeniu Pistru de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, secretarul de stat Ioan Dascălu de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii.

    Eugeniu Pistru a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în ianuarie 2009, anterior fiind consilier judeţean şi director al Autorităţii Rutiere Române (ARR) Arad. Soţia sa Gianina Pistru este viceprimar al municipiului Arad, fiind subalterna de încredere a primarului Falcă. Eugeniu Pistru a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preşedintele Traian Băsescu, ci şi alţi discipoli ai primarului Falcă: ministrul de interne Traian Igaş a fost tâmplar, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, fostul senator Nicolae Ioţcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Riviş Tipei (fiul liderului Cultului penticostal din România) a fost dresor de câini şi patron al unei firme de bodiguarzi ( care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad). Secretarul de stat Eugen Pistru a intrat în atenţia presei prin tentativa de a induce în eroare Consiliul Local şi Primăria Timişoara referitor la constituirea Companiei Aviatice Banatul prin asociere cu consiliile judeţene Arad şi Timişoara.

    Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, cu rang de secretar de stat, a fost promovat în funcţie tot la începutul anului 2009. Silviu Bian a intrat în atenţia opiniei publice printr-un recent interviu acordat ziarului Adevărul, în care foloseşte un limbaj suburban referitor la cetăţenii României: “Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi.”

    Chestorul de poliţie Alexandru Tonca a fost promovat adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în vara acestui an. În perioada 2007 – 2009 a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, fiind adus în această funcţie din fruntea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud. S-a remarcat prin faptul că, la mutarea la Arad, a solicitat şi a primit în folosinţă o vilă somptuoasă, pe care i-a cumpărat-o Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

    Chestorul de poliţie Ioan Dascălu promovat în această toamnă secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în locul chestorului Dan Valentin Fătuloiu. Chestorul Dascălu îndeplineşte funcţia de prim-adjunct al ministrului de interne, având în subordinea sa Inspectoratul General de Poliţie, Inspectoratul Naţional al Poliţiei de Frontieră, Comandamentul Naţional al Jandarmeriei şi Inspectoratul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (pompierii). Ioan Dascălu a fost coleg cu primarul Falcă la Institutul Politehnic din Timişoara şi a deţinut funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad în perioada 2005 – 2006.

    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, cu rang de secretar de stat, cel mai puternic om din Ministerul Finanţelor, a fost până în 2005 inspector la Direcţia Controlului Financiar de Stat a judeţului Arad, fiind licenţiat în management în construcţii, transporturi şi telecomunicaţii la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest Timişoara şi în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din Universitatea de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” din Bucureşti. În anul 2005 a fost promovat comisar general adjunct al Gărzii Financiare Centrale, iar în ianuarie 2009 a fost numit preşedinte al ANAF. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat de conducerea Sindicatului Pro Lex că-i chema la raport pe inspectorii care controlau “pe cine nu trebuie”. De-a lungul ultimilor ani, Blejnar a fost suspectat de implicare în contrabandă cu motorină şi ţigări, fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 949/P/2009. Numele lui Sorin Blejnar apare şi în dosarul UCM Reşiţa, instrumentat de DNA şi soldat recent cu mai multe arestări, care priveşte restituirea ilegală de TVA în sumă de 60 milioane de euro către firma afaceristului libanez Said Baaklini, cunoscut ca apropiat al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi în care a fost pus sub acuzare zilele trecute senatorul PDL Mircea Banias, preşedintele Organizaţiei judeţene Constanţa PDL, cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu şi al fratelui acestuia, Mircea Băsescu.

    Ministrul Educaţiei Naţionale, Daniel Funeriu, este originar din Arad, de unde a plecat în străinătate împreună cu părinţii săi, înainte de 1989, la vârsta de 17 ani. A revenit după 20 de ani, lăudându-se în CV cu diplome obţinute de la ONG-uri străine pe care le consideră instituţii de învăţământ superior şi cu titlul de expert ştiinţific în nanotehnologii. Daniel Funeriu este un ministru unicat al educaţiei în sensul că n-a activat, respectiv n-a profesat în învăţământul românesc, iar prin titularizarea în fruntea Ministerului Educaţiei a obţinut a doua şi principala funcţie publică în România, după ce anterior a fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu pe probleme de educaţie şi vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru educaţie. Daniel Funeriu a absolvit doar 11 clase şi nu şi-a echivalat studiile liceale şi superioare în România. Un ministru depăşit de propriile ambiţii, după cum l-a caracterizat colegul său de partid Cristian Preda, europarlamentar PDL şi până relativ recent decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Un ministru care confundă cetăţenia cu naţionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat „Naţionalite: Română, Franceză”) şi care nu şi-a învăţat propriul şi unicul copil să vorbească limba română. Un ministru care a promovat incompetenţa, impertinenţa şi isteria în Ministerul Educaţie. Un ministru care s-a remarcat prin lipsă de cuviinţă şi de educaţie în faţa Senatului României, cu ocazia dezbaterii moţiunii simple cu tema „Educaţia – de la supravieţuire la colaps”, iniţiată de un grup de senatori din PNL şi PSD. Un ministru care vrea să îngroape învăţământul românesc printr-un proiect de lege care politizează sistemul de educaţie naţională, încalcă autonomia universitară, cedează UDMR tot ce i-au refuzat celelalte partide româneşti în ultimii 20 de ani şi discriminează elevii proveniţi din rândul populaţiei majoritare.

    Senatorul Traian Igaş a fost promovat ministru al Administraţiei şi Internelor în luna septembrie 2010, după demisia fostului ministru Vasile Blaga. Anterior, Traian Igaş a deţinut funcţia de şef al grupului parlamentar al PDL de la Senat. În 2008 a fost ales senator în judeţul Arad, iar în legislatura precedentă (2004 – 2008) a fost deputat. Anterior a fost consilier judeţean la Arad şi consilier local în oraşul Pecica, localitatea sa de domiciliu. Este vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Arad a PDL şi un colaborator apropiat al primarului Gheorghe Falcă, care-i este naş la un copil. Când venea la Bucureşti, primarul Falcă se caza în apartamentul lui Igaş de la Centre Ville Aparthotel şi era transportat prin capitală cu autoturismul repartizat lui Igaş de la Senat în calitate de şef de grup parlamentar. Ca parlamentar, Traian Igaş s-a remarcat ca iniţiator al unui proiect de lege privind proclamarea unei zile naţionale de rugăciune ca sărbătoare legală, pe care l-a promovat în calitate de adept al Cultului penticostal. Potrivit Realitatea TV, s-a mai remarcat prin faptul că a cheltuit cei mai mulţi bani pentru biroul său parlamentar dintre toţi senatorii, în ultimele trei luni ale anului trecut (39.446 lei).

    Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent pe postul public de televiziune TVR1 că se bazează foarte mult pe Traian Igaş ca tânăr jurist în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Pentru a mă convinge că încrederea şefului statului este justificată, în data de 22 noiembrie a.c. i-am adresat ministrului Traian Igaş o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitându-i să-mi comunice la ce vârstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce formă de învăţământ universitar (la zi sau la fără frecvenţă), cu ce medie generală, precum şi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) şi în ce perioadă. Ministrul Igaş mi-a transmis săptămâna trecută un răspuns impertinent prin care mă trimite să consult site-urile http://www.igas.ro şi http://www.mai.gov.ro. Pe site-urile respective este menţionat doar că este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian Igaş este de meserie tâmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Şcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru ale finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanţă (fără frecvenţă), obţinând note mediocre şi având o medie generală în jur de 8. Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidând în 2008 pentru un mandat de senator în judeţul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian Igaş nu a fost jurist practicant, nici măcar ca şi consilier juridic, deci aprecierile şi aşteptările şefului statului nu prea au acoperire. Realitatea este că ministrul de interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenţă şi cu note mediocre, şi nu are nicio experienţă în domeniul juridic şi nici în administraţia publică în funcţii executive. Singura sa legătură în ministerul de interne este faptul că tatăl său a fost şef de post în regimul comunist în comunele Apaţa din judeţul Sibiu şi Pecica din judeţul Arad. Este evident că Traian Igaş este o simplă slugă, o simplă marionetă a naşului Gheorghe Falcă şi a supernaşului Traian Băsescu.

    Generalul Florian Coldea, omul de încredere al preşedintelui Traian Băsescu şi şeful de facto al SRI, este originar din comuna Târnova judeţul Arad. A absolvit un liceu industrial la Arad, a urmat un an la Politehnica din Timişoara şi a absolvit Academia Naţională de Informaţii la Bucureşti, devenind ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii. Potrivit unor rudenii apropiate, Florian Coldea a fost propulsat de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care l-a prezentat şi l-a susţinut în faţa preşedintelui Traian Băsescu. În primăvara anului 2005, când avea gradul de maior în SRI, preşedintele Băsescu l-a folosit în operaţiunea de salvare prin răscumpărare a celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, după care l-a promovat, la vârsta de 34 de ani, în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, având rang de secretar de stat, şi l-a avansat ulterior până la gradul de general. La adresa generalului Coldea s-au lansat acuzaţii că ar fi fost folosit de preşedintele Traian Băsescu în operaţiuni de poliţie politică, ca, de exemplu în cazul notelor scrise personal despre trei judecători de la Curtea Constituţională (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu) după declanşarea procedurii de suspendare a actualului şef al statului în aprilie 2007 sau în cazul urmăririi familiei senatorului PC Dan Voiculescu, care patronează trustul mediatic cel mai critic la adresa actualei puteri (Antena – Jurnalul Naţional). La adresa sa s-au lansat acuzaţii de deturnare de fonduri în cazul răscumpărării jurnaliştilor români răpiţi în Irak, respectiv că ar fi predat pentru răscumpărare doar 9 milioane de euro din suma cifrată între 12 milioane şi 13 milioane de euro, care a fost alocată de statul român în acest scop. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii de luare de mită, respectiv că ar fi primit suma de 350.000 euro pentru încheierea unui contract de achiziţii pentru SRI. Informaţii referitoare la ultimele două acuzaţii au fost făcute publice de senatorul Cătălin Voicu, fost general al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în declaraţii făcute în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi de generalul (r) Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, în emisiunea „Ştirea Zilei” de la postul de televiziune Antena 3. Acuzaţia privind delapidarea a aproximativ 4 milioane de euro din suma alocată pentru răscumpărarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak a fost susţinută şi de fostul procuror şef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, în cartea publicată în 2009 cu titlul „Prădarea României” (la pagina 57), în care afirmă că a primit informaţii în acest sens din surse oficiale irakiene şi americane. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii privind favorizarea soţiei sale, Dorina (născută Negru), ofiţer SRI, prin promovarea în funcţiile de şef al Serviciului de Protocol al SRI şi apoi director adjunct al Centrului de Psihologie al SRI şi prin avansarea la gradul de locotenent colonel în timp ce se afla în concediu pentru creşterea copilului, încălcându-se astfel regulamentele militare. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii privind favorizarea unui verişor primar de-al său, pe nume George Coldea, preşedinte director la firma Medicare, în afaceri cu aparatură medicală. O ultimă acuzaţie adusă generalului Coldea este că ar fi provocat un accident de circulaţie în timp ce conducea în Bucureşti un autoturism de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit unor surse din SRI, confirmate de surse din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în anul 2008, generalul Coldea şi-a sărbătorit ziua de naştere ( 21 septembrie ) împreună cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, după care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Ştefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulaţie, respectiv a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi a intrat cu autoturismul în copacii din faţa Clubului Dinamo, avariind grav partea din faţă a autoturismului, inclusiv parbrizul şi bordul acestuia. Circumstanţele producerii accidentului indică faptul că generalul Coldea se afla sub influenţa accentuată a băuturilor alcoolice. Vă puteţi închipui ce carnagiu s-ar fi putut întâmpla dacă la ora respectivă s-ar fi desfăşurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost muşamalizat ulterior de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a intervenţiei procurorului general al României, respectiv de procurorul şef Ion Vasilache, promovat în această funcţie de procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi avansat ulterior de preşedintele Traian Băsescu la gradul de general. Miroase a favorizarea infractorului din partea procurorului general al României.

    Primarul Gheorghe Falcă şi-a constituit un amplu şi puternic cerc de putere şi la nivel local. În funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad a promovat doi apropiaţi şi fideli de ai săi, respectiv pe Nicolae Ioţcu (fost senator şi lider al grupului parlamentar al PDL în legislatura 2004-2008) şi Călin Bibart, cărora le-a fost naş. Prefectul Bibart este originar din aceiaşi localitate (Târnova) cu generalul SRI Florian Coldea. Alţi fideli importanţi ai primarului Falcă sunt chestorul (recent promovat în acest grad) Gheorghe Handra, şeful Direcţiei Regionale al Poliţiei de Frontieră Arad, şi Aurel Mateuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, care controlează zona de vest a ţării, precum şi comisarul Marius Gancea, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad.

    Stimaţi cetăţeni ai României! Oameni buni! Acceptaţi ca această ţară să devină o halcă a lui Falcă? Acceptaţi ca această ţară să fie la cheremul corupţilor, nesimţiţilor, incompetenţilor, repetenţilor, delicvenţilor ? Aceasta este noua clasă politică moşită şi năşită de Traian Băsescu ? Cu astfel de politicieni vor să modernizeze statul român preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc ? Pe mâna cui lăsăm această ţară ? România şi românii aşteaptă un răspuns urgent şi tranşant de la noi.

  48. Securistul ratat de port: Traian Basescu – un derbedeu de bord(el), este acuzat de comiterea a 13 infractiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, riscand inchisoarea pe viata. Pentru aceleasi fapte, Ceausescu a fost executat.

  49. Domnule Dan Voiculescu
    Dupa atata timp mai aveati macar o sansa: sa fiti barbat si sa va recunoasteti greselile. Ati ratat-o! Ce-i drept, un barbat n-ar fi cedat tentatiei de a face ceea ce ati facut dumneavoastra

  50. :))))) Vantule, ce ghidus esti….

    Io cred ca fiind doar informator, e o jignire pentru dvs. Dvs sunteti securist adevarat, cu „greutate”, pe langa faptul ca v-ati turnat rudele, si le-ati facut necazuri, v-ati insusit si sume importante de bani!!!

    Rusine!

  51. Este o gogoasa care vrea sa acopere furaciunile portocalii care au iesit la iveala.Pentru oamenii normali care judeca conteaza ce faca domnul Voiculescu pentru romani si cu siguranta il percep ca pe un om serios care si respecta promisiunile.Cei care incearca sa l murdareasca acum sunt de fapt cei murdari .

  52. Procurii sunt comandati politic, judecatorii la fel. Dvs. va cititi/auziti? Om de stat, auzi…
    @coco. Esti cumva bugetar? La munca, nu la intins mana…

  53. aceasta pseudo-sentinta s-a dat in completa BATAIE DE JOC si in rasparul probelor din dosar sau a l deciziilor anterioare. La CEDO trebuie sa mergem toti romanii.

  54. Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.

    De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a puterii, a opozitiei, a diasporei. Scopul, unul singur. Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta. De 30 de ani de cand bazaie in politica iar de 7 ani blazare, dezamagire, saracie, dezbinare, haos, izolare…numai prin inteligenta se poate depasi propaganda toxica portocalie. Acest inamic si inapoiat mintal a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

    In spatele mineriadelor se afla Magureanu si Basescu. Nimeni nu stie ca mineriadele au fost folosite pentru a strica imaginea Revolutiei – a Romaniei. Inapoiatii mintali si testiculele degenerate nu vor intelege niciodata adevarul si vor trata subiectul pe masura inapoierii lor mintale. Spectacolul mineriadelor este exact spectacolul arestarii preventive a vamesilor si politistilor de frontiera a batut de departe orice telenovela sau reality-show. Nu credeam, totusi, ca poate sa plonjeze mai jos decat limita abjectiei.

    Puterea era tinta, nu guvernarea. Cum sa aduci minerii ca sa-ti strice propria imagine. Minerii au fost adusi mai mult beti si suiti in vagoanede Basescu. Trupele de diversiune si agitatie SRI imbracati in mineri au luat la batut lumea pe strada si la spart magazine. Ce canalii. Iliescu era primul presedinte democrat nevinovat. Roman era un reformist.

    Inapoiatul mintal Basescu impresioneaza mintile inapoiate – epidemia neurotica. Continutul depravatului este nul din punct de vedere politic, slab si sarac din punctul de vedere social iar din punct de vedere istoric e la fel de diform.

    Romanii datorita istoriei si a mentalitatii inoculate de comunism au un singur defect. Nu gandesc cu capul lor si ai lasa pe altii sa gandeasca pentru ei. Solutia ? Inteligenta !

  55. Pe mine ma intereseaza dosarul marinarului care nu a creat nici un loc de munca asa cum a facut domnul voiculescu,ba dimpotiva ne duce la sapa de lemn si da romanii afara din tara .Toata lumea isi pierde locul de munca cu exceptia clicii pedeliste care ne a cotropit si ne alunga din tara.

  56. Cine il ataca pe Dan Voiculescu ataca USL-ul.
    Cine are interes ca USL-ul sa fie mai putin puternic?
    Raspunul corect este: basescu traian si lingusitorii din jurul lui.
    Citesc si ma minunez.
    Cat de multi postaci s-au repezit sa isi verse aici veninul?
    Cine ii plateste si din ce bani?
    Nici un deavarat sustinator al opozitiei nu l-ar ataca pe Dan Voiculescu.
    Nici un pas inapoi domnule Voiculescu.
    Pentru noi sunteti foarte important.
    USL-ul exista pentru ca dumneavoastra ati crezut in el.
    Nu va spun CURAJ pentru ca stiu ca sunteti un om curajos.
    Va multumesc pentru Antene, in special pentru Antena 3
    Cu deosebit respect
    Theodora

  57. @maria: crezi ca daca lucrezi intr-o multinationala esti mai smechera sau ce? Bai rahatilor, inclusiv tu, daca dispare puterea de cumparare a bugetarilor, asa atrofiata cum este ea deja, dispareti si voi! Ma-ta lucreaza si ea la privat? Ea nu o sa fie pensionara? Bai nesimtito, profesorii care iti invata odrasla tabla inmultirii, doctorii care te trateaza de bolile pe care le-ai avut si o sa le ai sunt BUGETARI BREEE!

  58. Domnului Voiculescu i s a scos facatura asta pentru ca nu este servil Cotroceniului,sa nu uitam ca in urma cu cateva saptamani i se fabrica lui Crin tot o mizerie similara iar lui Ponta i se spune permanent ca este procuror.Este clar ca teama de USL a creat mistificarea asta josnica dar lumea care moare de foame nu se mai lasa dusa de nas de asemenea calomnii.

  59. Eu am doar o singura intrebare: Daca si CEDO va mentine decizia ICCJ cum ca ati fost colaborator zelos al firmei „Ochiul si Timpanul” ce veti face, la ce instanta veti mai apela? ONU nu are instante pentru asemenea spete….
    Trebuie sa intelegem, sa admitem, ca Felix ne crede foarte naivi: averea lui de azi se bazeaza pe insusirea sumelor ( cifrate la multe sute de milioane de dolari) reprezentand contravaloarea marfurilor exportate de Romania, atunci la sfarsit de 1989, cand el, cu iuteala de mana a celor experimentati in jocul alba-neagra a reusit sa reorienteze respectivele sume catre conturile lui personale din strainatate. Nu ar fi putut ajunge in pozitia in care se afla daca nu ar fi fost omul de incredere al regimului, incredere castigata pe baza de ciripit…..

  60. Bun. Se va transa la CEDO. Sa presupunem ca veti avea castig de cauza. CINE o sa plateasca despagubirile morale si tot tam-tam-ul? Statul roman, veti spune dvs. NOI, plebeii, spun eu. NOI cu ce am gresit??
    Si, da, am dubii foarte mari referitor la posibilitatea ca acest mesaj sa apara. Dar, asta e…

  61. @dana ban(da-ne bani?),

    Voiculescu nu a creat locuri de munca doar din pura dragoste pentru semenii sai: el intentiona, in primul rand, sa-si valorifice cumva banii din conturile off-shore si nu putea face asta decat profitand de conjunctura favorabila de dupa 1989.. Pentru asta a infiintat tot felul de firme, dar fii sigura ca profitul lui a fost tot timpul asigurat cu varf si indesat. In fond, fiecare intreprinzator se inhama la o investitie pentru a castiga el ceva si, de abia apoi, sa castige si altii, care muncesc pentru el. Reprosul tau la adresa lui Basescu referitor la crearea locurilor de munca te developeaza corect: ca sa investesti si sa infiintezi o firma ai nevoie de resurse financiare importante. Deci, nu esti decat un postac platit pentru a debita ineptii, poate prostii vor lua de bune ceea ce insailezi tu. Voiculescu avea resursele financiare necesare fiindca si-a insusit niste fonduri importante, ce constituiau contravaloarea marfurilor exportate de Romania(doar un singur vapor incarcat cu otel si destinat pietei americane ar fi adus vreo 400 de milioane de dolari) pe care el le-a facut disparute in conturile lui personale din strainatate, pe cand Basescu nu avea asemenea fonduri. Nici nu avea cum, chiar daca a cumparat din strainateI blugi si cafea, profitul lui era neinsemnat. In plus, regimul iliescu nu a fost interesat de modul in care Voiculescu si-a agonisit averea, nici de matraprazlacurile securistilor si colaboratorilor lor vizavi de delapidarea imenselor sume din export. Asa a ajuns felix sa devina mare patron si sef de partid. Turnatoria, ca meserie profitabila in slujba securitatii, i-a adus liniste pe de o parte: baietii cu ochi albastri il plateau la bucata: cu cate elabora mai multe scrisori, cu atat era mai apreciat. Dupa lovilutia din decembrie ’89, avea marea sansa sa isi dezvolte propria afacere. Cum si-a castigat primul milion? Pai, nu era 1 ci sute!!!

  62. buna seara, domnule Senator Dan Voiculescu,

    nu poti acuza pe cineva cand asupra ta insuti planeaza aceiasi acuzatie si, mai cu seama, cand exista motive intemeiate, probate legal, care te incrimineaza si sunt arhicunoscute de un popor intreg. presedintele romanilor se face vinovat de genocid impotriva propriei natii si va avea o soarta mult mai cruda decat a fostului dictator. glasul celor care nu mai sunt striga din tarana, vocile bolnavilor abandonati in bratele mortii cu nepasare crasa de catre guvernanti acuza nemilos, glasul poporului infometat a ajuns pana in cer si l-a zguduit din temelii.
    nu stiu cum se poate privi dimineata in oglinda si cum poate trai cu apasatoarea si dezagreabila situatie de a fi el insusi… ce ii dicteaza constiinta? prea putini morti, prea multi bolnavi, prea multi romani in tara, prea multi salariati, prea multi pensionari, prea multi copii… cat de frumoasa ar fi ROMania populata doar de el si de ai lui…
    purgatoriul s-a instalat incet dar sigur pe plaiurile mioritice. marea inghite litoralul, pamantul e otravit pentru cateva sute de ani de acum incolo, disperarea impinge romanii in bratele mortii pe care o considera singura alternativa si sfarsitul supliciului, copii care cresc fara sa il mai cunoasca pe Dumnezeu, o intreaga natie aflata in deriva totala, fara cultura si, mai ales, fara trecut, fara istorie, fara demnitate. dezbina si vei stapani! ce imagine dezolanta! si in aceste imprejurari cel mai mare hot, care ne-a furat dreptul la un trai decent, domnul traian basescu, arata cu degetul spre altii! ce bine ar fi daca s-ar ocupa mai intai de sine si pe urma de ceilalti. dar, cu siguranta, mitul personalitatii dainuieste dupa atatia ani de comunism, si ne aflam in plina dictatura care ne impune cum sa traim: in mizerie; cum sa iubim: sa ne uram de moarte unii pe ceilalti; cum sa supravietuim: cu capul plecat si coloana vertebrala franta; cum sa speram: sa privim spre cer si sa invocam gratia si justitia divina! e al treisprezecelea ceas pentru un presedinte care isi uraste poporul si actioneaza impotriva interesului acestuia si care va ramane in istoria postbasesciana ca un tiran, un dezaxat, un om fara Dumnezeu, un om care se crede demiurgul universului si care si-a ratacit calea si sensul in viata, s-a pierdut pe sine si si-a vandut sufletul diavolului. “sa nu dea Dumnezeu cel sfant, sa vrem noi sange, nu pamant”. fie ca ceasul judecatii maiestatii sale supreme, domnul basescu, sa se apropie cu viteza apocaliptica, si sa fie damnat la vesnica osanda…

  63. @ Dan Voiculescu

    INVITAŢIE LA FAIR PLAY

    Azi, Justiţia, la ordin, te-a condamnat definitiv,
    Doar la zid să te împuşte,cred că mai urmează ;
    Dar până atunci tu dovedeşte că ai fost sportiv ,
    Recunoscând victoria unei Javre ce agonizează .

  64. De judecat o sa te judece Dumnezeu ca oamenii nu stiu s-o faca, oricum tovarase Felix sunt convins ca ce-a mai ramas din constiinta ta te mustra, Cel mai rau e ca tarisoara asta pe care ai tradat-o si oamenii pe care i-ai turnat iti platesc astazi un salar de senator,

  65. Nea’ Felix, acu’, ca e oficial, cu decizia Curtii in mana, sunt fericita ca pot sa-ti spun asta, fara sa se considere ca jignesc: orice-ai face si oricati bani ai avea, oricate televiziuni – pline de lingai mercenari – ai cumpara si oricat ai poza in filantrop, de fapt, ramai un INFORMOR! Asa te va consemna istoria! :-))

    CEDO, conferinte, declaratii, bla, bla, bla… penibil! Mai bine-ai pleca din Parlament, informatorule :-)

  66. Este un verdict absolut CORECT, care reflectă ce ai fost un turnator securist. Procesul va continua la CEDO! La Cedo decizia o sa o primesti in 5 zile nu in cinci ani ca in Romania:) Cati bani ai bagat in dosarul asta in ultimi 5 ani turnatorule??????

  67. Auziti si va cruciti,oameni buni.!Impostorul asta da statul roman in judecata la CEDO,pentru ca i-a fost lezat dreptul de a fi TURNATOOOR.!Adica […],s-a simtit ofensata ca statul roman nu l-a decorat pentru faptul ca si-a turnat,miseleste,familia,vecinii,colegii,sau pe oricine i-a iesit in cale,aruncandu-i in bratele necrutatoare ale aparatului represiv,nemilos,subordonat dictatorului comunist,care riscau,astfel,de la cele mai marunte sicane,pana chiar la a fi executati miseleste.

  68. DEMISIA DIN PARLAMENT!
    Sunteti important in viata politica romaneasca, dar va rog spuneti-va parerea fara a avea o functie in Parlamentul Romaniei sau in administratia publica.

Comentariile sunt închise.