Vesti bune în raport cu ultima postare: aici.

Si încă un semn bun: societatea civilă, specialistii din industria alimentară, economistii spun – aproape la unison – că este o măsură menită să asigure deopotrivă CRESTERE ECONOMICĂ si PROTECTIE SOCIALĂ. Numai puterea crede altfel.

Însă puterea ne-a obisnuit deja cu această inadecvare la propria societate.

31 COMENTARII

  1. DOMNULE PROFESOR
    ATACUL SOBOLANULUI ROSU CONTINUA…..CITEZ
    FELIX SI DECLARATIA DE LA PRAGA
    „Securitatea, condusa de ofiterii “indrumati” de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult)..” ….
    A compara cazul Voiculescu cu cel al lui Basescu este ca si cum ai compara
    o serbare campaneasca cu cel de al doilea razboi mondial

    TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
    S.O.S ROMANIA S.O.S
    INTRE NOI SE AFLA UN SPION !
    In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european . Iata ce am gasit printre altele.
    DOUA DOCUMENTE TERMINALE :

    PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
    SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
    si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
    ( Cod A33-2 Rom )
    „Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte „curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.” Cod A33-2 Rom
    Semnat
    ION MIHAI PACEPA
    Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
    ……………….. ( video testimony. )
    VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

    Robert Horvath Special for Nipon Press

  2. Senatul se stie ca este al opozitiei. Problema e ca forul decizional pt aceasta lege este Camera Deputatilor. Daca ar trece si de ei ar fi foarte bine. Insa tot nu sunt lamurita in privinta masurilor punitive care se vor lua pentru cazurile in care firmele nu vor muta scaderea si in pretul pentru consumatorul final. Oricum, felicitari! Insistati de ani de zile pe aceasta lege care chiar este buna pentru populatie. Felicitari inca o data!

  3. @ Dan Voiculescu

    INVITAŢIE LA MODERAŢIE

    Să nu zicem ”hop” fără a sări şanţul
    Şi nici să nu ne-mbătăm cu apă rece ;
    Căci deputaţii-s mai răi, de rup lanţul,
    Dar,de ulei ieftin,nu vor să ni se-aplece .

  4. E la mintea cocosului ca un TVA mai mic incurajeaza afacerile/investitiile si descurajeaza frauda fiscala ! am 26 de ani, si inteleg lucrul acesta de ceva vreme..ma intreb, ce idioti mai avem la guvernare? Au acceptat conditiile impus de FMI care pur si simplu ne subjuga ca pe niste vite, ne transforma in sclavi si ne distruge tara, doar in schimbul la bani, care oricum au disparut asa de repede precum au venit ..

  5. tipic balcanic . ca si Geoana care sarbatorea cu o seara inainte ca e presedinte asa s aici . festivism pt o mica victorie de etapa . hai sa curga sampania sa vina pupaturile …

    PS . in stire scrie cumva la propunerea PSD si PNL ? sau nu citesc eu bine

  6. @ mogul

    Se pare ca am fost amandoi (poate din pacate ?) pe aceeasi lungime de unda, cel putin de aceasta data.
    Tineti aproape !

  7. Cred ca intr-o oarecare masura, TVA de max. 5% la tot ce bagi in gura poate contribui la cresterea competitivitatii produselor (agricole) romanesti in fata produselor importate de evazionisti. Oare se doreste cresterea concurentei pentru evazionisti?!?

  8. Felicitări şi mulţumiri, domnule Senator. Sunteţi singurul care reuşiţi să-i daţi fiori lui Băsescu. Sunteţi mai mult decât „prea constant”, sunteţi de-a dreptul încăpăţânat, determinat.
    De fapt, ce faceţi dumneavoastră?
    Dumneavoastră lucraţi la suspendarea preşedintelui Băsescu, la trecerea în umbră a PDL-ului şi renaşterea acestui popor.
    Acest popor e flămând. Dumneavoastră veniţi cu o propunere legislativă menită să-i aducă mai multă pâine pe masă şi mai multă încredere în ziua de mâine. Nu este adevărat că scăderea TVA nu se va resimţi la rafturi, ci doar în buzunarul comercianţilor. Ce prostie! Comercianţii au şi ei tot interesul să vândă. Preţul, în fond, îl face piaţa. Reducerea TVA ar fi un început bun. Administraţia Băsescu e una criminală pentru că omoară orice iniţiativă şi tinde să-i îngheţe pe toţi în poziţia de drepţi.
    Acest popor e timorat. Intelectualii lui Băsescu nu au făcut decât să-i dea în cap ori de câte ori a încercat să ridice ochii şi să afirme un punct de vedere. Dumneavoastră îl încurajaţi, îl stimulaţi, îl zgândăriţi să vorbească, să argumenteze, să iasă la iveală.
    Acest popor e inteligent. Prin fundaţia pe care o conduceţi şi, mai ales, prin caracterul ei deschis, nemafiotizat, dumneavoastră îl ajutaţi să-şi pună în practică inteligenţa, să-i dea destin social.
    Nu ştiu ce succes va avea până la urmă Legea Voiculescu, dar pentru mine este o victorie şi simplu fapt că existaţi.
    Faceţi ce v-aţi pus în gând, domnule Senator, fiţi încăpăţânat până la capăt!
    Aşa să v-ajute Dumnezeu!

  9. am avut rabdarea sa ma uit la basescu pe realitatea . referitor la subiectul 5 % TVA pentru alimente a spus ca nu il poate promulga pentru ca nu vor fi bani de salarii si pensii . as vrea o demontare oficiala a acestei enormitati din partea lui DV

  10. Actualii guvernanti se pare ca nu mai judeca deloc. Aceasta solutie in ceea ce priveste reducerea tva-ului la alimentele de baza este benefica pentru toata lumea.

  11. MOGULULE MEDIATIC
    SOBOLANUL ROSU TISMANEANU SCRIE CARTI. UNUL DIN EROII PREFERATI ESTE VOICULESCU
    CĂRŢI / BOOKS « Memorie, libertate, moderaţie
    In Fantasies of Salvation, Vladimir Tismaneanu traces the intellectual history of … Invocarea CEDO in cazul Voiculescu este o pacaleala; Interviuri pentru Gandul si …tismaneanu.wordpress.com/
    EU PRPOPUN FILME PENTRU ANTENA 3
    ( Sper ca mogulul sa fie de acordIn caz contrar filmele vor fi prezentate in versiune scurta pe you tube )
Filmele descriu activitatea infractionala a actualului presedinte Traian Basescu indreptata impotriva intereselor nationale si a imaginii tarii in lume.
PROFANAREA MENOREI
Filmul descrie expozitia a artistului Omar Amar Ambaki ( finalist al competitiei mondiale antisemite organizate de Teheran – 10.000 de participanti ) la New York a doi pasi de sediul ONU. Aceasta manifestare a masinii de propagana islamica a fost organiza si sponsorata de statul roman la Institutul Cultura Roman , New York ( Presedinte de onoare Traian Basescu ).In centrul galeriei putem vedea o uriasa menora, simbolul statului Israel pe care sa manjit cuvantul Fuck. O alta lucrare semnificativa a urei de rasa, reprezinta un schimb simbolic cu caracter biblic Abraham ai intinde lui David steaua cu acelas nume primind in schimb un penis.
Trebue mentionata si participare artistilor romani care au fost intrebuintati ca diversiune si recuzita. Expozitia sa bucurat din plin de atentia presei americane si romanesti. Vezi ultimul editorial din New York Magazin
http://www.nymagazin.com/. O atentie speciala a fost acordata de prestigioasa organizatie Anti Defamation League aflata cu sediul in apropiere. Expozitie a fost vizitata de directorului venerabilei institutii Ionathan Vick care fiind puternic impresionat a trimis o scrisoare, guvernului roman. Vizitatorii au fost numerosi si chiar fost organizate vizite in grup dupa ora de inchidere. Vezi vizita unui grup al politiei metroplitane.
Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
Filmul este terminat si va fi prezentat inainte de sfarsitul anului la televiziuni americane si japoneze. ca si la un canal francez.
CRIMA SI PEDEAPSA
Filmul descrie crima din portul francez Rouen al capitanului Traian Basescu.
Acesta a incendiat 47 de vase creind uriase pagube materiale,
Filmul interviaza victimile incendiului . Memorabil in acest sens este mesajul adresat de uni tanar fracez care si-a pierdut vederea Presedintelui Romaniei
Filmul se incheie o vizita la un penitenciar francez unde Traian Basescu asi va sfarsi in liniste ultimii ani de viata dupa extradare. Deschideti proba audio in care Traian Basescu cetatean roman, recunoaste crima si faptul ca a falsificat probele pentru a deruta ancheta.
inregistrare basescu, traian basescu, http://blog.imperiaonline.me/traian-băsescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html,
Filmul in faza de producie va fi proiectat de canalul francez 5 International.
SPIONUL SECOLULUI
Filmul va reliefa un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Filmul este bazat pe arhivele olandeze si belgiene.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/07/documentale-serviciului-olandez-basescu.html .
Este o co-productie cu Haga Film
 GANSTERI ROMANI -OPERATIUNEA TISMANEANU
    Scriu aceste randuri din Mariland. Am inceput filmarile la un documentar despre un grup de crima organizata care activeaza in SUA. Sunt pe urmele celei mai mari lovituri financiare din itstoria Romaniei moderne . ( 8.000.000$ din banii din banii bugetarilor si pensionarilor ) Este vorba de deschiderea unei institutii fatoma care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati pentru” Institutului de studii post comuniste ” Maryland, din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gangsteri , in viitor celebrii Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes.
NEGUSTORII MORTII ; BOUT,KASSAR BASESCU
    Primii doi au transmis armele Basescu in jurul lumii. Kassar a primit 30 de ani Bout va primii in Septembrie tot pe atata. La acest proces Basescu este chemat martor si in curand inculpat. Filmul va avea un final dramatic. Basescu inndreptandu-se spre scaunul electric . Motivul DOBORAREA HELICOPTERELOR USA SI UCIDEREA A 60 DE PILOTI SI MILITARI AMERICANI
    Deschideti
http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/furt-de-30-milioane-de-dolari-la-icr.html
Proiectarea acestori fime creiate de compania mea Devartes Film International la Antena 3 poate avea succes de public si consecinte benefice pentru viitorul presedintelui. O batranete linistita, cu masa casa gratis…… Fara piscina si poate chiar un scaun …electric.
Robert Horvath DEVA Cineast New York- Tokyo

    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  12. FREGATA SPAGA DE 6 MILIOANE FERDINANT PLEACA SPRE LIBYA
    Băsescu, şpagă de un milion de lire sterline!

    Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA,scrie presa britanica.

    Acesta a dezvaluit faptul ca presedintele Traian Basescu a primit un milion de lire sterline.

    FBI PE URMELE MAFIEI BASESCU.

    ( Mafia armamentului in atentia serviciului american )

    Potrivit cotidianului The Guardian, investigatiile Agentiei pentru fraude majore au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania.Investigatiile autoritatilor britanice au dus la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL, ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline.

    BAE Systems, se afla in centrul unui mare scandal dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, 41 de ani, au fost arestati.

    Ziarul The Independent anunta in aceste zile interesul investigatorilor americani in acest caz. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA, scrie presa britanica.

    El a dezvaluit comisionul de un milion de lire sterline pentru actualul Presedinte Traian Basescu.

    „Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the companys attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s Ł43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britains „Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts inTanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be all over the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes lots of informal and formal requests for information.”

    Guvernul britanic încearcă să obstrucţioneze orice investigaţie referitoare la plăţile BAE .

    Potrivit unor surse americane, omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care se pare că deţine documente cu plăţile făcute de BAE ,a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie.

    Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii.

    Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul.

    Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara nu demult in fata unei Comisii a Camerei Reprezentantilor „In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal was a current practice.”
    La numai cateva zile distanta doi directori ai FBI s-au deplasat la Bucuresti .
    Robert Horvath Deva NIPON PRESS

  13. Argumentele invocate de Basescu sunt puerile! Experienta masurilor ultimilor ani e cu mult mai nefasta decat reducerea TVA la alimentele de baza.

  14. Puterea crede altfel de fiecare data cand o lege vive in sprijinul populatiei si nu in detrimentul ei. In plus, dl Boc parca ne anunta ca la sfarsitul lunii se incheie si criza! Deci nu va mai putea fi invocat argumentul situatiei economice!

  15. Din pacate cred ca totul se va opri la Camera. Va avea grija de asta Roberta Anastase. Si daca va trece, Basescu, conform Constitutiei are dreptul sa o retrimita inca o data in Parlament.

  16. MOGULULE
    TRANSMIT PRIN DUMNEAVOASTRA O POANTA PENTRU ANTENA3.
    ACEASTA IDEIE POATE SCHIMBA REGIMUL POLITIC DE LA BUCURESTI.
    ARANJATI CA IN TRANSMISIE DIRECTA SA VORBITI CU IONATHAN VICK
    SEFUL DEPARTAMENTULUI EXTERN AL ANTIDEFAMATION LEAGUE.
    ACESTA MA ATENTIONAT TELEFONIC PE MINE CA SI PE CULIAN REDACTORUL NEW YORK MAGAZIN DESPRE UN PROTEST AL EVREIMII AMERICANE SPUNAND „dosarul a fost trimis ambasadei SUA din Bucuresti ‘
    PROTESTUL OFICIAL A FOSTADRESAT PRESEDINTELUI BASESCU SI GUVERNULUI ROMAN …….IN LEGATURA CU EXPOZITIA PROPAGANDEI ISLAMICE ORGANIZATE LA ICR NEW YORK….. ACUM DOI ANI. MENTIONEZ CA ICR ESTE IN COLT DE STRADA CU CEA MAI PUTERNICA ORGANIZATIE EVREIASCA DIN LUME ANTI DEFAMATION LEAGUE.
    http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
    MENTIONEZ DEASEMENEA CA SECTIA ROMANA A DEPARTAMENTULUI DE STAT SUA A FACUT UN PROTEST SIMILAR.

  17. • Titu Maiorescu – presedinte P.C. – 1913-1914.
    “Maiorescu reprezintă noua generaţie, junimistă, cu o nouă concepţie asupra vieţii sociale şi culturale româneşti.
    Pe planul ideologiei politice, Maiorescu este un conservator, adept al unei evoluţii naturale, organice şi temeinic pregătite, adversar al „formelor fără fond“, al căror rechizitoriu îl face în articolul din 1868.
    În contra direcţiei de astăzi în cultura română, în care condamnă introducerea unor instituţii imitate după cele occidentale şi cărora nu le corespundea un fond adecvat în mentalitatea, creaţia şi nivelul de cultură al poporului român. ”
    “Temelia oricarei culturi este adevarul.
    Natiunile care se construiesc alaturi de adevar sau împotriva lui se nimicesc.
    Or, toate formele de manifestare ale spiritului public românesc sunt viciate de faptul ca au drept fundament neadevarul.
    Prin urmare, natiunea româna este condamnata.
    Radiografia prezentului conduce la o condamnare fara drept de apel.

    Criteriul condamnarii este adevarul. ”

    Dar ce este adevarul?

    Maiorescu nu a raspuns decât indirect la aceasta întrebare, printre rândurile articolului.

    … mileniul III … P.C. … poate reinnoda istoria prin adaptarea la noile vremuri a criticii “FORMELOR FARA FOND ” oferind PRIN NOI INSINE, celor de astazi, un ALT raspuns … pornind de la intrebarile si criticile lui Maiorescu ! (?)

    Le arătati oamenilor că vă pasă de ei.
    “Ne implicăm din suflet, pentru suflet. ”

    Ma voi alatura din suflet la sectorul 6.

  18. Sunt curios daca se aproba , ce va aduce 5% tva la alimentele de baza in Ro. comparativ cu 7% la alimentele de baza din De.

    Coborand in derizoriu , cu 0.5 euro centi conserva de peste de la noi venita din Thailanda cu solzi si apa cu ulei , oare se va compara cu aceeasi conserva din De. care sincer nu arata ca o mancare pt pisici cum e cea de la noi .
    Exista si o problema a raportului pret calitate , vine dupa cea a tva-ului de 5% .
    Cand vrei sa supravietuiesti nu faci mofturi …insa cred ca si calitatea e importanta .

    Oricum e un pas bun .

    Sincere aprecieri dl. prof.

  19. actuala putere , precum zicea … conservatorul I.L.Caragiale , pe la inceputul veacului XIX … in „PRINCIPII ŞI VACCINĂ” :

    „…Dar ar trebui o pedeapsă exemplară pentru acei ce au cauzat atâta rău !
    Şi ce făceau dacă nu se ocupau cu datoria lor, acei oameni ?
    Pentru ce, în ce scop au desăvârşit ei această infamie contra vieţii atâtor nenorocite familii ?
    Până aici ! zicem noi. Cum e poate astfel acuza nişte oameni nevinovaţi.
    Cum ? ce făceau ?
    Făceau politică şi mi se pare că aceasta este datoria cea mai de căpetenie a unui cetăţean.
    Şi înainte de a fi doctor, felcer, vaccinator, cineva e cetăţean. ”

    … „E” SI EI NESTE CETATENI CU … „SUCCESURI” !

  20. @CIPRIAN
    SE PARE CA VA DERANJEAZA ATACAREA MARINARULUI MIORITIC.
    ATENTIA DUMNEAVOASTRA NU CRED CA ONOREAZA PE NIMENI.

  21. TVA de 5% nu inseamna preturi mai mici, ci doar un dezastru economic.
    Este de fapt acelasi lucru cu cresterea/scaderea Euro.Euro creste –> cresc preturile.Euro scade –> nu se intampla nimic. Mai sunt si alte exemple, dar cred ca este suficient acesta.
    TVA scade la 5% –> scadere a preturilor cu cel mult 5%, adica mai nimic.In fapt singurii castigatori vor fi speculantii.
    Oricum legea nu va trece de Camera Deputatilor si oricum dlui V. nu-i pasa ca vor creste preturile, ci doar sa castige ceva capital politic.

  22. Off topic. Sorina Matei zice : “Palatul Cotroceni mă sună de dimineaţă şi mă întreabă dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia.”. Interesanta relatia directa si telefonica Palatul Cotroceni ( cine ?? ) – Sorina Matei, care le face si le desface pe toate, atat de bine incat in final zice “ Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine. “. Ceva ma face sa cred ca Sorina nu este altceva decat o cartita portocalie, care fie se va aciui curand la B1T fie va accepta postul de consiliera oferit de gazda noastra.

  23. Voiculescu are perfecta dreptate. Acest guvern incompetent si corupt nu este in stare sa faca nici un lucru care sa fie in beneficiul cetatenilor. Reducerea tva-ului la alimentele de baza este o initiativa de cativa ani de zile a lui Voiculescu, iar aceasta solutie ar fi benefica pentru toata lumea.

  24. …Blog Adrian N stase Postat la 21 39 29 03 2011…FUNDATIA EUROPEANA TITULESCU va invita la o masa rotunda cu tema Noul concept strategic al Aliantei Nord Atlantice Con inut semnifica ii Evenimentul va avea loc joi 31 martie 2011 orele 16.00 la Casa Titulescu sos.

Comentariile sunt închise.