Adresez un mesaj Romaniei profunde, Romaniei care, pana astazi, a suferit in tacere, a pierdut, a fost umilita, uitata si sacrificata. Un mesaj pentru Romania Tacuta. Cred in capacitatea acestei Romanii de a-si recastiga demnitatea si drepturile sale legitime.

Apel catre Romania Tacuta

Traim intr-o tara mutilata. O tara desfigurata de ura, incompetenta si impostura. O tara in care valorile veritabile sunt umilite, izolate si condamnate.

Traim intr-o tara aflata sub ocupatie. Sub ocupatia agresivitatii, a prostiei si a nedreptatii.

Trebuie sa ne eliberam tara. Putem sa ne recuperam respectul. Avem obligatia de a ne redescoperi valorile.

Economia Romaniei poate fi prospera. Sistemul de educatie poate fi competitiv. Sistemul de sanatate poate fi modern si eficient. Securitatea sociala a cetatenilor romani poate fi garantata. Romania are un potential economic si cultural semnificativ, are resurse uriase de inteligenta.

Este insa necesar ca acest potential si asemenea resurse sa fie responsabil administrate.

Din pacate, in ultimii ani, Romania a fost guvernata discretionar si iresponsabil. Nivelul de trai s-a redus constant. Doar in ultimii doi ani, veniturile populatiei au scazut, in medie, cu aproape 40%, s-au inchis peste 250 de scoli, peste 100 de unitati sanitare, au fost falimentate peste 100.000 de intreprinderi mici si mijlocii, iar datoria publica a crescut cu peste 20 de miliarde de euro. Pensionarii, mamele, nou-nascutii, artistii, militarii, medicii, profesorii au fost sistematic umiliti de un regim politic agresiv si obtuz.

E timpul ca societatea sa reactioneze. A venit momentul ca oamenii cinstiti sa determine o schimbare majora, sa indeparteze ireversibil actualul regim politic, care nu mai poate asigura respectarea drepturilor fundamentale la viata, la un trai decent, la sanatate.

Am trait prea mult intr-un sistem marcat de coruptie, violenta si frica.

Iar liderul absolut al acestui sistem discretionar, creatorul acestui mecanism care erodeaza esenta natiunii romane, sursa conflictului permanent care dezintegreaza societatea noastra a fost, in ultimii 7 ani, chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a asigura „buna funcţionare a autorităţilor publice(art.80, alin.2 Constitutia Romaniei) – si-a incalcat grav aceasta obligatie, atacand constant institutii fundamentale ale statului roman, precum Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Parlamentul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a exercita  „funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”  (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) – asumandu-si rolul neconstitutional de „jucator”, nu de „mediator”, Traian Basescu si-a incalcat grav si aceasta obligatie, devenind o sursa de conflict permanent, creand tensiuni intre diverse categorii socio-profesionale, pornind un razboi absurd impotriva societatii romanesti, de la nou-nascuti la pensionari.

Presedinte Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la „respectarea Constitutiei” (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) – Traian Basescu a incalcat si aceasta obligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei declarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitutionale. Sfidand aceasta decizie si, implicit, Constitutia Romaniei, Traian Basescu a continuat sa sustina proiectul neconstitutional, trimitandu-l Parlamentului Romaniei spre dezbatere si adoptare.

In ciuda acestor grave incalcari ale legii fundamentale, in actualul cadru constitutional demiterea presedintelui Traian Basescu nu poate fi initiata de catre cetateni.

Presedintele Romaniei se ascunde de vointa poporului in spatele unei majoritati parlamentare nelegitime, care nu reflecta rezultatul votului liber exprimat.

In asemenea conditii, dupa 7 ani de incalari constante ale Constitutiei, comise chiar de cel care avea obligatia sa vegheze la respectarea legii fundamentale, consider ca societatea civila este singura care poate determina, credibil si consistent, o schimbare fundamentala de sistem.

In consecinta, propun  demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale:

  1. Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata.
  2. Pentru a combate eficient coruptia, propun sa se mentioneze explicit in Constitutie dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.
  3. Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propun ca maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie sa fie detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii. Gravitatea extrema a acestor infractiuni legitimeaza includerea regimului sanctionator chiar in textul Constitutiei.

500.000 de cetateni cu drept de vot pot initia revizuirea Constitutiei – art.150 din Constitutia Romaniei.

Cred in puterea romanilor de a se mobiliza pentru a-si apara drepturile, pentru a recastiga demnitatea confiscata de un regim politic autoritar, cred in capacitatea romanilor de a lupta pentru a redobandi dreptul la speranta, dreptul la o viata decenta, dreptul de a fi cetatenii unui stat corect si prosper.

Cred ca fiecare dintre noi are datoria de a reactiona, de a incerca sa indeparteze sursa raului, folosind toate mijloacele legale de care dispune. Nu trebuie sa ne fie frica! Mandatul acestui regim politic se poate termina chiar in acest an.

Orice voce publica, care se va implica si va sustine acest demers, va contribui direct si concret la o schimbare fundamentala in destinul Romaniei.

Romania Tacuta trebuie sa vorbeasca.

134 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu

    Să spunem că se strâng semnăturile, deşi mă îndoiesc de acest lucru, întrebarea este cum se ajunge de aici la schimbarea Constituţiei trecând de Parlament?

    Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150
    (1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
    (2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
    Procedura de revizuire ARTICOLUL 151
    (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
    (2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
    (3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

    Să-mi fie iertată curiozitatea, dar dacă se cristalizează două treimi din fiecare Cameră pentru un astfel de lucrare, suspendarea preşedintelui ar fi un mizilic, pentru că nu este nevoie decât de jumătate din parlamentari.

    Eu nu cred că modificarea Constituţiei trebuie să se facă în astfel de momente de criză, pripit şi după ureche. Nu cred că în acest context iniţiativa ar rezolva ceva. Chiar dacă iniţiativa ar ajunge în Parlament, parlamentarii sunt liberi să o aprobe, să o respingă, să o modifice până devine de nerecunoscut.

    Relativ la modificarea propriu-zisă.

    1. În acest moment cetăţenii nu pot suspenda decât pe primar din iniţiativa lor, urmând apoi referendumul. Dacă se trece la aşa ceva, la semnături pentru suspendarea preşedintelui, cetăţenii ar trebui să poată suspenda orice prin iniţiativă urmată de referendum, şi parlamentarul prin referendum de colegiu, consilier local sau judeţean, preşedinte de consiliu Judeţean, prefect, premier (referendum naţional), ministru, şi şefii caselor de asigurări de stat (pensii şi sănătate).

    2. Am o soluţie mult mai bună care nu necesită schimbarea Constituţiei, e nevoie doar de o lege banală. Când un funcţionar preia o funcţie, este obligat să depună un jurământ. Vă amintiţi?

    Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

    Orice infracţiune înseamnă încălcarea jurământului. Este mult mai uşor să pedepsiţi încălcarea jurământului depus de foarte mulţi dintre românii care ocupă un loc în statul român, de la preşedintele României până la jandarm, cu „între 3 şi 15 ani” (sau aşa ceva) care se adaugă eventualelor alte pedepse. În acest moment, încălcarea jurământului nu produce nici o pedeapsă, nici măcar politică.

    3. Punctul trei nu va produce o scădere a infracţiunilor, ci doar creşterea şpăgii pentru o încadrare mai uşoară şi înghesuirea vieţaşilor în penitenciarele României. Recunosc că aici am prea puţine informaţii. Aş dori să ştiu câte condamnări pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri şi pedofilie sunt în ultimii 20 de ani şi câţi din aceştia au fost eliberaţi şi au recidivat cu acelaşi tip de infracţiuni. Recunosc că nu prea am încredere în sistemul românesc şi cred că erorile judiciare şi, mai ales, încadrările greşite, sunt destul de frecvente. De exemplu, un realizator de emisiuni TV este acuzat de pedofilie într-o chestiune destul de încurcată (dovezile sunt, în acest caz, destul de greu de obţinut)… L-aţi vede închis pe viaţă pentru pedofilie? Eu nu. Am auzit şi de înscenări ale poliţiei pe seama unor persoane pentru a îi dovedi drept traficanţi de droguri… aici linia de demarcaţie între consumator şi traficant înseamnă doar un pic mai multă „marfă”… Să condamnăm pe viaţă nişte consumatori? Cât despre omorul deosebit de grav… acesta ajunge deja până la 25 de ani, este „aproape” pe viaţă. Ar fi important să aflăm statistica ce zice.

  2. Traian Basescu se comporta de parca ar fi pe tarlaua lu’ ta-su. trebuie sa scapam de el, dar pentru asta trebuie sa invatam sa luam atitudine!

  3. Traim in Romania in care INCA mai exista un Dan Voiculescu si srl-urile lui de „media”. Si asta spune totul despre ceea ce vedem in jur.
    Desigur, toate tragediile au un happy-end : problema e sa rezistam pana la finalul fericit.
    Cu toata sila pentru fenomenul Voiculescu si antene.

  4. de acord cu bibliotecaru in ceea ce priveste juramantul. incalcarea acestuia ar trebui pedepsita, fiindca nemernicii care ne conduc nu mai au niciun Dumnezeu de care sa se teama!

  5. da! genial! totul e blocat in tara asta de uneperisti, oprea, michi spaga si tot soiul de tradatori politici. solutia e poporul, noi, implicarea noastra, a mea, a ta, a lui. unde semnez??? urgent: unde semnez???

  6. mda, ok-harasho, domnule profesor universitar doctor Dan. Daca nu va e cu suparare, mi-as aduce si eu contributia la indemnul dvs. la razmerita:

    „Traim intr-o tara in care escrocii, talharii, securistii &turnatorii lor, coruptii, gen, in loc sa fie in puscarie, unde le e locul, taraganeaza de ani de zile procesele din justitie in speranta prescrierii faptelor”

  7. Excelent! Domnule senator, aveti toata sustinerea mea!
    As mai adauga necesitatea de a mari perioada de prescriere a infractiunilor (in special a falsului in acte publice) si crima sa fie imprescriptibila.
    Echipa de borfasi boc-basescu si-au revendicat prin terti o multime de case in centrul Clujului si sute de hectare de paduri in judetul Cluj in perioada cand boc era primar. La baza acestor revendicari stau documente care dupa parerea mea au fost falsificate chiar de basescu.

    SimP

  8. Chiar acum vad la TV cum familia lui Boc este premiata la Rachitele. Cine-i pupa-n fund? Popii si autoritatile. Mi-e grata si lehamite! Ce merite au oamenii astia, ca ni l-au dat pe Boc? Pentru asta ar trebui sa-i alungam din tara nu sa-i premiem. Ce-a ajuns tara asta! Da, trebuie sa facem ceva. Dar trebuie sa facem nu sa vorbim, sa ne consumam energia vorbind si sa dormim apoi pe-o ureche convinsi ca ne-am rezolvat problema. Am sa semnez si eu, am mai semnat si alte petitii dar, ajuta asta cu ceva?

  9. Romania tacuta o sa se revolte cand o sa ajunga la disperare, si atunci o sa schimbe toata clasa politica din ultimele doaua decenii, si o sa faca ce nu a facut in ’89.
    Apelul sa schimbam un partid FSN-ist cu altul nu va avea audienta si nici opinia ca Basescu este singurul vinovat de situatia actuala nu are credibilitate.
    Ne jigniti inteligenta daca, considerati ca lumea accepta ca un om poate face ce vrea impotriva Parlamentului. Basescu a fost si este sustinut de o majoritate parlamentara si de trusturile media, inclusiv Trustul Intact.
    Romania este tacuta pentru ca trusturile media evita sa discute subiectele importante pentru societate, focalizand toata atentia pe liderii politici si evitand sistematic discutarea fenomenelor a cauzelor si a masurilor care ar putea rezolva problemele. Trusturile media se opun democratizari Romaniei.
    Daca veti schimba tematica si veti deschide dialogul cu cetatenii sa demonstrati ca-i respectati, atunci poate se va schimba si imaginea dumneavoastra si credibiltatea si implicit sansele la putere.

  10. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Cu tot respectul: ultimele doua propuneri pot sa faca obiectul unei legi, nu al revizuirii Constitutiei. In plus, ele sunt nelegitime si neconstitutionale.
    Cat priveste prima propunere, ea este nelegitima.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  11. @ Dan Voiculescu

    ETNOBOTANICĂ

    Când inima lor plânge, plânsul greu se aude ,
    De-aceea crezi, probabil, că România e tăcută ;
    Dar şi de-ar chirăi românii ca babele zălude ,
    Cu toţii vor spera-n Apel … de vor bea cucută .

  12. ….Va sustin din toate punctele de vedere!!!!!….
    E timpul ca cineva sa ia masuri drastice pentru ca romanii sunt prea adormiti!

  13. Intradevar…a venit timpul ca ,noi cei multi sa punem piciorul in prag! Acest demon cu nume de BASESCU trebui sa dispara din viata si din gandurile romanilor pentru totdeauna! Dar pentru asta este nevoie de noi toti,cetateni de drept ai acestei tari.TREZITI-VA ROMANI,TREZESTE-TE NATIUNE ! JOS BASESCU SI HOTIA PORTOCALIE! ROMANI DE PRETUTINDENI UNITI-VA !

  14. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în timpul întrevederii cu membrii delegaţiei comune FMI, CE şi BM, că „unii politicieni populişti” au început să se pregătească de campanie, afirmând că mesajul său este că ” România trebuie să rămână serioasă”, scrie Mediafax.

    Cat tupeu! Domnule Senator, acum este momentul sa porniti lupta anti-crima organizata/anti-mafiei guvernamentala/anti-basescu ori (daca asa ii place lui basescu) campania electorala.
    Ce vrea sa spuna mafiotul alcolist? Ce inseamna „serioasa”? De cand pana cand dicteaza el cand incepe o campanie electorala a unui partid al carui membru nu este?
    Basescu miza , se pare, pe vacanta parlamentara sa isi puna „piesele” in ordine. Acum este la taclale cu FMI sa ii furnzeze mita electorala.
    Domnilor din opozitie, BATE-TI FIERUL CAT E CALD!

    SimP

  15. @ TheIncredibleHulk

    ” Traian Basescu se comporta de parca ar fi pe tarlaua lu’ ta-su. trebuie sa scapam de el, dar pentru asta trebuie sa invatam sa luam atitudine! ”

    IA ATITUDINE !

    Atitudine de vrei să iei
    Şi efortul să nu-ţi fie heba ,
    Va trebui cu mult temei ,
    Să-nveţi de la … d-ra Eba .

    P.S. Pentru improspatarea memoriei , vezi aici :
    http://natudaniel.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
    Cu prietenie.Toate cele bune !

  16. Sunt de acord cu petitia dumneavoastra. Va sustin, asa cum sustin actiunile pe care le intreprindeti. Dar mi-am pierdut de mult speranta ca se va schimba ceva, ca vom trai mai bine pe munca noastra. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul…

  17. Scriu acest comentariu sa vad daca macar pe blogul dumneavoastra trec comentarile „lumii tacute” la care faceti apel si care doriti sa-si spuna opinia,chiar daca nu sunt de acord cu dumneavoastra. pentru ca la televiziunea dvs., in special la Gadea nu trece nici un comentariu care nu este in consens cu opinile lui. ca sa treci trebuie sa aduci osanale emisiunii sau moderatorului sau sa dai in basescu. am facut si aceasta incercare si a functionat. dar atunci de ce doriti sa auziti’ lumea tacuta’? nu credeti ca veti avea o surpriza neplacuta cand veti auzi la voy glasul’ inabusit’ de media dvs. a lumii tacute

  18. Scriu acest comentariu sa vad daca macar pe blogul dumneavoastra trec comentarile „lumii tacute” la care faceti apel si care doriti sa-si spuna opinia,chiar daca nu sunt de acord cu dumneavoastra. pentru ca la televiziunea dvs., in special la Gadea nu trece nici un comentariu care nu este in consens cu opinile lui. ca sa treci trebuie sa aduci osanale emisiunii sau moderatorului sau sa dai in basescu. am facut si aceasta incercare si a functionat. dar atunci de ce doriti sa auziti’ lumea tacuta’? nu credeti ca veti avea o surpriza neplacuta cand veti auzi la vot glasul’ inabusit’ de media dvs. a lumii tacute?

  19. FĂRĂ PIERDERE

    Chiar de-i zice Crin ori altcineva ,
    Că acţiunea-i este una dintre gafe ,
    Mogulul, oricum, va câştiga ceva :
    O colecţie bogată de … autografe .

  20. ….sunt de acord cu suspendarea presedintelui….este unica solutie pentru Romania…..jeff si base si-au dat mana si isi impart banii si comisioanele…

  21. Locuim in Italia si urmarim in majoritate emisiunile d-voastra.
    Acasa ne sint parintii,fratii,surorile noastre care sufar din cauza guvernari proaste ai,,Alesilor poporului,,
    Sintem de acord sa votam propuneri d-v domnuleVoiculescu -Apel catre Romania tacuta.

  22. Moto : Decât să lătraţi, mai bine vânaţi !

    HAI SĂ VÂNĂM PORCUL

    Am un tratat de vânătoare cu autograful autorului, prima lucrare de acest fel, apărută în România la 01.01.1901 (453 de pagini), evident altceva decât Pseudokinegeticos.
    Din start vânătorul află : „Obiceiul ne arată, că nu trbuie a se vorbi de doftor şi de răni când se plecă la vînat. Ar fi se vede, cam piză rea.”
    Din „Terminologia vînătorei sau dialectul ei” reţin că „ţiitore”este „trecetore, prihod, loc pe unde trece obicinuit vînatul”iar „vacă.-se numesce popular sexul femel al cerbului numit şi ciută, sau cerboică”, ambele cuvinte neavând de-a face cu Elena din Pleşcoi.
    Vorbind de Jon* se spune „Iată cum ştie porcul selbatic a se pădi :

    Cum pârîie pădurea şi cum fâsnesce frunda !
    Pe unde trec în gonă mistreţii fioroşi.
    În frunte cel mai mare, stă şi conduce cârdul,
    În linie aşedat ; purceii stau la urmă
    Şi merg ca la comandă…
    Din loc în loc fruntaşul s’opresce şi ascultă,
    Mirose apoi pădurea, în drepta şi la stânga
    Se vadă vr’un pericol de stă în calea lor…
    Nebănuind nimic, dă semnul de plecare,
    Şi iar la o distanţă, s’opresce ascultând.
    Acum d’odată şeful, simţind ceva înnainte,
    Un grohăit puternic scote, iar cârdul într’o clipă,
    Pornind în fuga mare, se’ntorce ca vârtejul
    Spre loc nebănuit, unde petrece noptea
    Râmând fîneţe întinse, mâncare căutând.”

    Ca să vânaţi porcul vă trebuie „ierba de puşcă (74,2 silitră, 12,0 sulfure, 13,8 cărbune)”.
    Ca stimulare „Premiul ce se va acorda pentru distrugerea animalelor stricătore va fi : 50 lei pentru un rîs, 50 lei pentru un lup, 25 lei pentru un pui de lup, 5 lei pentru o vulpe.”
    Mă pufneşte „râsul”!

  23. Asteptam aceasta propunere, pe care o imbratisez cu caldura. Se impunea. Tara asta este muribunda. Horcaie acum. Mai are putin si isi da suflarea. Insa, are sanse de supravietuire. O putem resuscita.

  24. Am 54 de ani sunt cadru didactic si sunt idignata de ce ni se intimpla si asta doar datorita ignorantei romanilor cind l-au votat si prima dar mai ales a doua oara.N-am crezut ca voi trai intr-un stat cleptocrat mafiot in care singura lege e faradelegea si furtul perfect.Dar sunt multi care-l sustin aici e tragedia noastra.Bun,unde semnez?

  25. @ Valeriu Mangu

    „Cat priveste prima propunere, ea este nelegitima.”

    Domnule Mangu, eu nu indraznesc sa va contrazic insa marturisesc faptul ca verdictul de” nelegitima” dat de dv.unei propuneri oarecum nevinovate facute de catre D-l Voiculescu, mi se pare prea dur si putin cam „martial” si chiar daca acest verdict apartine unei persoane foarte avizate in domeniu asa cum imi place sa cred ca sunteti dv., nu mi-l pot insusi ca atare pana cand nu ne veti explica si noua celor mai novice in materie ce motive aveti sa fiti atat de categoric in aprecierile dv. Cu speranta ca veti face si acest lucru , nu-mi ramane decat sa va multumesc anticipat si sa va urez toate cele bune !

  26. deci daca nici la sef nu trece , nu ma mai mira nimic. ramaneti voi cu romania voastra tacuta. si va mai mirati de ce iese la vot. credeam ca e vorba doar de slugarnicia redactorilor tv.

  27. SUNT UN ALEGATOR BUCURESTEAN CARE NU AM VOTAT NICIODATA CU PUTEREA PORTOCALIE IN FRUNTE CU MARINARUL, DECI NU AM PUTUT FI PROSTITA DE ACESTI PROPAGANDISTI MINCINOSI SI INCOMPETENTI.
    D-LE VOICULESCU FACETI PARTE DIN ELITA SPECILISTILOR IN DOMENIUL ECOMOMIC SI AM INCREDERE CA PROPUNEREA D.STRA PRIVIND REVIZUIREA CONSTITURIEI ROMANIEI IN LEGATURA CU SCHIMBAREA PRESEDINTELUI IN MOMENTUL CAND NU MAI ARE SUSTINEREA MAJORITATII POPRULUI PRIN REFERENDUM, SA FIE PUSA IN PRACTICA CAT MAI REPEDE.
    DEMONSTRATI CA FACETI CEVA CONCRET PENTRU SALVAREA NOASTRA DE LA ACEST DEZASTRU.

  28. si unde pot semna … chiar daca traesc in spania am plecat de „sa traiti bine” de atata „bine” ce l-a oferit … aceasta jungla … si eu chiar sunt curios daca acestia va plati cu puscaria boc basescu udrea videanu blaga berceanu vladescu anastase cotoi si toti din pdl chiar sunt si eu curios daca vor infunda puscaria si nu ptr ca asa vrea opozitia … oameni politici ci ptr k merita daca intra sa intre pentru ceea ce au facut … si repet unde pot semna ca acest „om” sa dispara din fruntea tari pentru ca el nu a inteles ce inseamna functia pe care o are ,… la cat de analfabet e … nu ma mira … dar cred ca romania merita din plin … ii merita pe toti de la basescu boc udrea pana la femeia de servici si aia activista de partid

  29. Asa este. Aveti perfecta dreptate. Romanii trebuie sa fie uniti pentru a castiga drepturile lor legitime.

  30. Domnule Dan Voiculescu ati spus ” Eu nu cred că modificarea Constituţiei trebuie să se facă în astfel de momente de criză, pripit şi după ureche.”
    Dupa parerea mea „remuscarile” ,sa spunem asa, ale dumneavoastra ar trebui trecute cu vedera si pentru dumneavoastra si pentru ceilalti cetateni pentru ca nu este teoretic posibil ca vreo initiativa de genul asta ,mai ales din partea unei persoane cu o incredere sporita perfect legitima.
    Cum spunea si Mircea Badea „Nici marsaviile facute de PSD cu ani in urma nu se apropie deloc de cele ce se fac in prezent de Basescu” . Sunt un tanar de 18 ani ,sunt elev,si detest lucrurile pe care sunt fortat sa le suport ,mai ales mizeria si umilinta si din cadrul invatamantului si al justitiei si mai ales mentalitatea de strada ce ma scarbeste enorm. O astfel de reusita ar fi primul pas.

  31. ar trebui ca oamenii sa poata sa-si spuna problemele intr-un mod mai percutant. pt asta ar avea nevoie de politicieni care sa-i reprezinte cu adevarat

  32. Sper ca toate fortele politice, rationale, sa sustina acest demers, atat de necesar. La fel, sper ca societatea civila sa se implice activ in sustinerea demersului.

  33. Am sa sustin petitia dumneavoastra cu intreaga familie,va admir pentru ceia ce faceti si pentru ceia ce sunteti…vreau sa traiesc LIBER m-am saturat de minciunile clanului portocaliu…Nu mi-am pierdut speranta pentru ca sunt un luptator si ca orice roman adevarat am sa lupt pentru LIBERTATE chiar si cu pretul vietii.

  34. Din pacate oamenii au devenit atat de speriati la gandul ca-si vor pierde locul de munca daca vocifereaza in orice fel, raportandu-se, pe buna dreptate la perioada de dinainte de ’89, pentru ca situatia e similara, incat nu ne putem pune speranta decat in pensionari.

  35. Raul pdl-ist trebuie eradicat din radacina. Suntem prea mici de-a putea elimina aceasta plaga portocalie, iar in ceea ce priveste “datoria de a reactiona”, suntem muti, intrucat gangrena oranj ne-a smuls limbile din radacina. Chiar daca unii dintre noi, mai pot reactiona este exact ca un leac la un picior de lemn, deoarece suntem intr-un numar redus si conform proverbului: “urlam ca lupii la luna”. In general, oamenii sunt lasi, dar de la – a se bate cu o caramida in piept – laudandu-se ca vor lua masurile ce se cuvin, pana la – a trece la fapte – este o cale destul de intortocheata si foarte lunga. Aplicarea in fapta a versului “unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste” este de domeniului fantasticului, intrucat cei care au aceasta putere isi ingroapa capul in nisip precum strutul, asteptand sa treaca furtuna fara a misca un pai.

  36. As fi de acord cu cele 3 puncte si as mai adauga ca presedintele sa fie ales de Parlament si sa fie eliminata, din articolul cu revizuirea Constitutiei, de la punctele ce nu pot fi revizuite, forma republicana de guvernamant.
    Oare sunt doleante prea mari? De nerealizat?

  37. Normal ar fi ca toti romnii sa se mobilizeze in urma unui astfel de apel, fara sa mai astepte sa le ajunga ‘cutitul la os”. De ce sa nu avem si noi o sansa la normalitate? Ma tem insa ca se va manifesta din nou sindromul pinguinului si in acest caz.

  38. Romania a fost condusa iresponsabil in ultimii 20 de ani!

    De ce am crede ca s-ar schimba acum ceva? Avem aceleas piese pe tabla de sah.

    Ar fi interesant de stiut raspunsul Dvs cat si a cititorilor acestui blog la intrebarea: ” Ce credeti ca s-a facut util/revolutionar in ultimii 20 de ani in economia/societatea romaneasca, care ne-a adus la un moment dat sau ne aduce in prezent un plus de avantaj competitiv fata de alte state din Europa de Est”.
    Iar ca bonus:
    Care a fost momentul in care am inceput sa ne distantam de aceste state.? Ce au ei si nu avem noi?
    Cand vom analiza aceste raspunsuri, vom putea raspunde si la intrebarea de baza: Avem premise reale ca Romania sa devina cometitiva si atragatoare sau sunt doar iluzii?

  39. tot ce inseamna comunicare este supravegheat si cenzurat.
    sunt caini de paza in toate colturile.
    sunt legata de maini si de picioare.
    sangele meu ma injunghie in spate si ma spoliaza de tot al meu.
    moartea e investmantata in alb. mi se pregateste groapa.
    intinde mana, ajuta-ma sa ies de aici!

  40. @ Bibliotecaru: De acord, principiul ar putea sa se aplice la orice nivel. Iar majoritatea parlamentara se poate forma prin presiune civica. Cat despre ”infractiunile” prezidentiale prin care e incalcat juramantul – domnul Basescu se doreste, dupa cum stii, singurul demnitar protejat de imunitate deplina.

  41. @ urbanie: Oricat de puternica ar fi, nu opozitia modeleaza chipul unei tari. Ci o putere care, iata, te pacaleste vanzandu-ti falsi vinovati. Totusi, tu esti cel care alege sa traiasca in iluzie.

  42. Dar cetatenii au dreptul sa dea afara din Parlament un fost turnator? Dovedit…fireste !

  43. Va salut cu respect Dl Voiculescu
    Va apreciez munca si pe dumneavoastra in general, problema cu Romania Tacuta , mai bine i-am spune „Romania Fricoasa” este parerea mea personala si pot explica, de ce? astea de la putere au reusit sa bage frica in majoritatea oamenilor ceea ce nu reusise in totalitate comunismul sa faca, pe vreme de trista amintire de bine de rau omul avea un loc de munca (este adevarat nu avea libertate de exprimare sau deplasare prin occident) si azi ce? nu mai sunt nici locuri de munca si cele ramase sunt pe muche de cutit deci intr-un cuvant, omul daca deschide gura si critica acest regim basescu-boc-udrea a ramas fara loc de munca deci concluzie: +frica pazeste pepeni+ Romania este Fricoasa!

  44. @ DV

    Păi tocmai aici e şpilul, stimate domn.

    Pentru oricine depune acest jurământ, jurământul în sine condiţionează preluarea mandatului. Pe cale de consecinţă, încălcarea jurământul conduce la încetarea mandatului. Imunitatea, aşa cum abuziv este înţeleasă, dispare în ceaţă.

  45. In urma cu ceva timp , ati avut un post in care cereati opinia cetatenilor legat de o reforma in diferite domenii ,precum :justitie ,agricultura etc.
    In acel moment , am precizat ca SINGURA sansa a acestei tari de a continua sa creasca pe toate domeniile ,o reprezinta o reforma serioasa in JUSTITIE.
    Observ ca intr-o oarecare masura ati preluat si dezvoltat o idee de baza in acest domeniu, si anume faptul ca toate celelalte domenii ( agricultura , social ,economic etc ) nu se pot dezvolta indiferent de cat de multe programe excelente sa-r promova in cadrul lor ,din cauza coruptiei si lipsei de motivare si promovare a celor care sunt in serviciul legii si care ar trebui sa o aplice.Atunci am precizat cateva idei de baza , care sa fie dezbatute si analizate de catre oameni ce au cunostinte intemeiate in domeniul justitiei , de la politisti , procurori ,judecatori si avocati.
    Atunci am precizat ca :
    Desi nu sunt politist si nu am nici rude in aparatul judiciar , spre exemplu, politistilor ar trebui sa li se de-a salarii , mult mai mari , procent din amenzile date dar si pedepse pe masura in momentul in care acestia iau mita sau daca dau amenzi ce pot fi contestate ,acestia sa achite amenda si bonusul ce le-ar fi revenit din amenda sa fie suportat din salariu.
    Am sustinut acest punct de vedere si chiar am discutat cu persoane din domeniu si au fost incantate de o astfel de propunere.
    Concluzia este urmatoarea:
    Indiferent de masurile luate ,in justitie acestea nu pot fi aplicate fara un suport financiar adevarat oferit celor din justitie , dar si atunci cand sunt prinsi in fapt pedepsele sa fie cu adevarat mari.
    Daca doriti pot revenii cu ideile de atunci si chiar ceva mai mult , ca sa intelegeti execat la ceea ce ma refer.
    O adevarata crestere a Romaniei pe toate domeniile poate fi inceputa cu adevarat nu prin reforme alandala prin toate domeniile ci cu o adevarata reforma in justitie , care sa se afle la baza legalitatii tuturor reformelor ce ar fi facute in domenii precum agricultura.
    Degeaba , avem proiecte in agricultura (foarte bune dealtfel ) daca oamenii cinstiti sunt nevoiti sa de-a spaga ca sa le poata accesa iar atunci cand cei vinovati(cei care percep spaga si in anumite cazuri cei care dau ) sunt prinsi , si lasati sa scape basma curata.

  46. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
    Domnule Dan Doboseriu,

    Vointa poporului se exprima prin mai multe moduri. Astfel, vointa exprimata de – ori continuta in – lege se prezuma ca este a poporului, dupa cum vointa exprimata prin referendum se prezuma a fi a poporului. Tot asa si vointa exprimata prin decret al Presedintelui, dar si prin hotarare a Parlamentului etc.
    Chestiunea este urmatoarea: anumite SPECII de vointa se exprima prin una din caile de mai sus, anumite specii pe alta cale etc. Nu-i admisibil ca aceasi specie de vointa sa fie exprimata prin doua cai diferite, caci, la o adica, folosindu-se cele doua cai este posibil sa se exprime vointe contrare. Care ar prevala?
    Unicitatea caii de exprimare pentru o anumita specie de vointa este consacrata prin norma potrivit careia statul este UNITAR. Rezulta de aici ca, de vreme ce Constitutia prevede o cale de suspendare, anume prin hotarare a Parlamentului, nu este ingaduita de Constitutie si o alta cale.
    Desigur insa Constitutia poate sa prevada, la o adica, orice, dar de fiecare data cand se adauga ceva – ori se scoate, se modifica ceva – trebuie sa ne punem problema daca este sau nu legitim. In cazul analizat trebuie retinut ca Presedintele Romaniei este organ reprezentativ al poporului si ca demiterea lui nu o poate realiza decat poporul potrivit principiului „unul propune, celalalt dispune”. Mai clar, de principiu, vointa poporului ia nastere in urma conlucratii potrivit principiului enuntat mai sus de catre cele doua organe reprezentative ale poporului, Este cazul vointei exprimate prin intermediul legii, apoi al decretelor privitoare la mobilizare ori privind instituirea starii de asediu, respectiv a starii de urgenta, poate si in alte cazuri. In cazul demiterii, cele doua organe sunt Parlamentul, respectiv corpul electoral – primul propune demiterea, ia al doilea aproba sau respinge.
    Un numar oricat de mare de cetateni nu-i organ reprezentativ al poporului, ca sa propuna masura demiterii ori chiar, prin votul lor, sa-l suspende pe Presedintele Romeniei. Daca s-ar admite o asemenea solutie s-ar incalca dispozitiile art. 2 alin. (1) si (2) din Constitutie – ar insemna ca un grup de cetateni sa detina puterea de a impune o masura gen

  47. @ Prof. univ Dan Voiculescu
    @ Dan Doboseriu

    (continuare)
    … o masura general obligatorie pentru ceilalti cetateni, ceea ce este, in plus, nelegitim.
    Al dvs., Valeriu Mangu
    P.S. Se intelege ca nu u numaidecat propunerea dlui prof. Dan Voiculescu este nelegitima, ci calea propusa.

  48. Domnule Senator,

    sunteti unul dintre ultimele bastioane de rezistenta impotriva ciumei portocalii! Aveti o sustinere mai mare decat asumati. Pentru fiecare postac de pe acest blog care va sustine sunt probabil zeci de mii de suflete care va aproba in tacere si mii de semnaturi care va asteapta sa le culegeti pentru a rasturna masina nebunie care guverneaza Romania.
    Puterea a depasit de mult limitele tolerantei si o demonstreaza cu fiecare minut in care grandomaniacul alcolic isi plimba starvul impostor pe podeaua Cotrocenilor: Seful Politiei Romane afirma ca politistii din Deta au actionat corect! Da, de ce nu? Familia primarului din Deta au amenajat un abator in aer liber in centrul oraselului si e normal ca nu e treaba politiei ce se intampla in „abatoarele” patriei.
    E timpul sa oprim nebunia!
    SimP

  49. Ca sa vezi!
    Ce surpriza! Pe blogul lui Voiculescu apar numai comentariile favorabile acestuia.

    Motanel! Nu cred ca vrei sa afli care este opinia „Romaniei tacute” despre tine.
    Romania nu prea ii are la inima pe turnatorii comunisti si pe imbogatitii tranzitiei.

  50. @ Valeriu Mangu

    Explicatiile dv., pe mine personal , m-au edificat cat se poate de bine cum stau lucrurile cu (ne) legitimitatea si (ne) constitutionalitatea propunerilor D-lui Voiculescu de revizuire a Constitutiei. Este a doua oara cand remarc in mod deosebit, nu numai cunostintele dv. solide in domeniul Dreptului constitutional dar si abilitatile pedagogice cu totul deosebite pe care le detineti.
    Va multumesc si va asigur de toata stima si consideratia mea. Va urez toate cele bune !

  51. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) intra in linie dreapta la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

    Fantoma ICA bantuie noptile senatorului Voiculescu

    „Ultimul termen dat in dosar este 28 septembrie 2011, cand trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie sa stabileasca cine sunt vinovati de faptul ca Institutul care detinea 3,6 hectare de teren pe malul Lacului Baneasa si constructiile de pe acestea a fost cumparat de firma lui Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real”

    Intelegem cam de unde bate vantul acestei dorinte nemarginite a d-lui Voiculescu de a scapa de Basescu.
    Din fericire, poporul roman isi face cruce si scuipa-n san de fiecare data cand aude de Voiculescu Dan.
    Mai ales cand e vb de suspendarea presedintelui.

    Domnule Voiculescu, impaca-te cu ideea ca ai pierdut pe toate planurile.
    Atat in fata electoratului cat si in fata lui Basescu si a justitiei care ti-a dat verdict definitiv de colaborator al securitatii.
    Si se pare ca mai urmeaza…..si alte verdicte, la fel de „neplacute” daca nu chiar mult mai usturatoare pt matale!!

  52. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Propunerea dvs. de la pct. 1 vizeaza, de fapt, imbogatirea gamei subiectilor care pot initia propunerea de suspendare. Mai precis, pe langa treimea de deputati si senatori de care face vorbire art. 95 alin. (2) al Constitutiei dvs. propuneti ca varianta alternativa initiativa a unui milion de cetateni cu drept de vot.
    Un act de putere prezumat a fi al poporului exprimand o vointa, o dispozitie, ia nastere potrivit principiului enuntat mai sus – „Unul propune, celalalt dispune”. O astfel de regula previne arbitrariul, dictatul etc. Atat cel care propune, cat si cel care dispune trebuie sa fie organ de putere – fie organ reprezentativ al poporului fie autoritate publica. Cercetand cazurile pe care le ofera Constitutia vom constata, de pilda, ca legea ia nastere la propunerea Parlamentului ca (unica) autoritate legiuitoare, pe care Presedintele Romaniei o promulga sau nu, apoi anumite decrete ale Presedintelui Romaniei iau nastere la propunerea primului-ministru – „contrasemnatura” inseamna „prima semnatura”, anume a celui ce propune si apoi urmeaza sa treaca la executare – si exemplele pot continua. Aceasta este regula generala. Exceptiile pot fi explicate pentru fiecare caz in parte.
    Rezulta de aici ca propunerea de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei trebuie sa aiba in calitate de initiator un organ de putere, prevazut de Constitutie prin treimea de deputati si senatori. Acest subiect – treimea de deputati si senatori – este, intr-adevar, organ de putere, atat ca el nu este precis identificat de Constitutie in aceasta calitate. O treime din numarul deputatilor si senatorilor corespunde unei parti, daca se poate spune asa, din cele trei parti, mai precis din cele trei atributii fundamentale, cu care este investit (cu i de dupa i) Parlamentul: executarea; impunerea executarii; organizarea executarii si a impunerii executarii. De fapt, cand initiaza propunerea de suspendare, treimea de deputati si senatori exercita o astfel de atributie sau „fractiune” de putere – ea se opune executarii ori impunerii executarii ori organizarii etc. a unei dispozitii a Presedintelui Romaniei, propunand celorlalte doua „fractiuni” de cate o treime, corespunzatoare celorlalte doua atributii, paralizarea acestuia.
    De principiu, atunci cand este vorba despre nasterea unui act de putere, sesizarea Parlamentului in calitatea lui de organ reprezentativ suprem al poporului trebuie realizata de una din Camere, printr-o o MOTIUNE. Ca o observatie, o asemenea regula nu a fost niciodata respectata in ultimii 20 de ani, sesizarea Parlamentului realizandu-se astazi, daca am retinut corect, de catre Birourile permanente ori de catre un grup parlamentar etc. In cazul suspendarii, sesizarea Parlamentului se face de o „fractiune de putere” din cele trei „fractiuni”, regula a carei logica priveste nasterea si, respectiv, revocarea organului de putere, nu nasterea actului de putere.
    Din cele expuse mai sus rezulta ca initiator al propunerii de suspendare nu poate fi un grup de cetateni, care nu este organ institutionalizat de putere.
    Va rog in final sa retineti ca textul art. 95 alin. (2) al Constitutiei vorbeste despre initierea PROPUNERII de suspendare, nu despre initiativa suspendarii. Cu alte cuvinte, pana la proiectul de hotarare de suspendare ce urmeaza sa fie prezentat Parlamentului, pentru ca acesta sa decida, este necesar sa existe o propunere de suspendare, care poate fi initiata de o treime din numarul de deputati si senatori. Aceasta initiativa urmeaza sa se concretizeze intr-o propunere de suspendare. Abia dupa ce propunerea ia nastere, ea se supune atentiei Parlamentului. Constitutia tace in privinta organului careua treimea de deputati si senatori trebuie sa inainteze proiectul PROPUNERII de suspendare.
    Al dvs., Valeriu Mangu
    P.S. Propunerea dvs. are, desigur, in vedere o serie de cazuri in care un numar determinat de cetateni pot initia anumite acte – de exemplu, revizuirea Constitutiei ori initiativa legislativa cetateneasca. Acestea sunt cazuri a caror ratiune poate fi explicata in fiecare caz in parte, ca si logica numarului necesar al sustinatorilor. Din ultima perspectiva, propunerea dvs. nu are nici un fundament – de ce 1.000.000 si nu 750.000?. Mai precis, exista o ratiune logica a numarului de 500.000 de sustinatori pentru initiativa de revizuire a Constitutiei, a numarului de 250.000 pentru initiativa legislativa – si nu 100.000, cum s-a modificat in mod nelegitim in 2003 -, pentru fiecare cuantum al votului etc. de care vorbeste Constitutia- o treime, majoritate simpla, majoritate absoluta, majoritate calificata de 2/3, majoritate calificata de 3/4.
    .

  53. @ Dan Doboseriu

    Domnule Dan Doboseriu,

    Va multumesc respectuos pentru cuvintele dvs. frumoase, care inseamna nu numai o recunoastere a eforturilor mele de a intelege si, respectiv, de a explica altora logica interna a Constitutiei, dar si o recompensa nepretuita din partea unui concetatean..
    Va semnalez cu acest prilej al doilea text, adresat in egala masura si dvs., postat mai sus.
    Al dvs., Valeriu Mangu,

  54. @DV

    Am o propunere legislativa ce ar putea aduce la bugetul de stat, venituri extrem de importante din amenzi date atat de politisti cat si de celelalte structuri de impunere a respectarii legii.
    Un sistem care este in functiune intr-un stat din cadrul uniunii europene.

    Amenzile sa fie date conform veniturilor realizate sau mai exact cu declaratia de avere.Acest tip de sanctiune prevede un sistem informatic accesibil celor ce trebuie sa impuna legea.Nu este un sistem ce ar scoate economia neagra la suprafata nici nu are aceasta menire.
    Singura menire a acestui sistem ,este acela de egalitate a pedeselor in fata legii a tuturor cetatenilor.
    Exemplu:daca un cetatean ce isi permite o limuzina de cateva mii de euro, isi permite sa plateasca o amenda pentru parcarea in loc interzis si nu ii afecteaza bugetul acesta va recidiva in comiterea aceleasi fapte,fara ca legea sa fie bagata in seama de el.In acelasi timp , un cetatean ce nu isi permite acelasi lux , dar comite aceeasi greseala , plateste si resimte in mod considerabil sanctiunea primita si mai mult ea devine o povara in bugetul sau.
    Ideea este una simpla.Ambii cetateani au comis aceeasi greseala,dar modul in care percep pedeapsa este total diferit,unul prea mult celalalt prea putin.
    Legea este pentru toti.Astfel daca cuantumul amenzii ar fi in functie de veniturile fiecaruia , amanadoi ar resimtii in acelasi fel rigorile legii si ar fi determinati sa le respecte.Nu unul sa resecte si altul sa o ignore in totalitate.
    Beneficiile acestui proiect legislativ ,la cele mai simple calcule beneficii considerabil mai mari catre bugetul statului ( la general vorbind ) si totodata o scadere a micilor ilegalitati fie ele de natura rutiera sau de alt tip.
    Totodata ,se vor putea observa beneficii in siguranta rutiera , respectarea regulilor de circulatie , o indemnare a populatiei spre o mai buna cultura civica.
    Am precizat beneficii in domeniul rutier , desi sistemul ar putea fi extins si la celelalte institutii de impunere a legii ,precum garada financiara sau OPC, dar ca si inceput acest sistem poate fi integrat in desfasurarea activitatii polititi pentru ca dovada eficientei sale sa fie observat de un numar cat mai mare de cetateni.
    Am prezentat ideea de baza,dar daca doriti pot sa v-a pun la dispozitie intreg conceptul de functionalitate si legalitate a acestui sistem.Nu este o inventie , ci doar un sistem ce FUNCTIONEAZA in acest moment de cativa anii in unul din statele UE.
    Concluzie :
    Cuantumul amenzii , sa fie in functie de veniturile anului precedent ,a declaratiei de avere.
    Baza de date pentru acest lucru exista in aeest moment , pentur fiecare cetatean in parte.
    Nu este un sistem ce poate combate „mita” ci doar un sistem ce ar duce la o mai buna respectare a legilor si LA EGALITATE IN FATA LEGII A TUTUROR CETATENILOR.

    Oricine doreste detalii sau are nelamuriri sunt dispus sa ii prezint in detaliu acest sistem, si sa dezbatem acest subiect.

  55. Textul de mai sus este atat de aberant incat trebuie sa reactionez:
    1. In ultimii doi ani Islanda a intrat in faliment, Grecia e aproape, Spania si Italia, si mai ales USA au probleme financiare majore. Sa consideram ca tot conducerea defectuasa a Romaniei a produs aceste efecte?
    2. Situatia (economica) in care ne aflam astazi este rezultatul -mai ales- masurilor luate dupa revolutie, ai celor 10 ani de furturi si incoerenta economica si legislativa, nu a actiunilor unui singur presedinte.

    Matematica de clasa a 4-a spune ca 1.000.000 reprezinta aprox. 5% din totalul populatiei Romaniei. Si, daca ne raportam la felul in care se fac alegerile (ma refer la mesele si sacii de faina care se dau prin sate), se strang 1.000.000 de semnaturi ilegal la orice ora de o persoana care are fondurile necesare.

    Propunerea respectiva este un abuz din toate punctele de vedere, concentreaza puterea – ca intotdeauna – in mainile care detin cele mai mari fonduri.

    Acest text este de o lasitate crasa si o nesimtire evidenta. Mai ales ca vine din partea unui senator. Sa va spun ce vrea poporul: ei bine poporul vrea sa va vada pe toti – cei imbogatiti din furtisaguri dupa revolutie, fosti comunisti etc. – afara din Parlament, afara din conducerea tarii.

    Asa ca eu propun sa il suspendam pe Basescu dar cu el sa plecati toti. Asta vrea poporul, societatea este treaza, nu suntem prostime, stim ce vrem, ei bine pe VOI nu va vrem, o sleahta de incompetenti.

  56. Daca tot ne apucam sa o schimbam de ce sa nu o facem in mod radical? Orice constitutie care nu pleaca de la principiul democratiei directe isi va conduce societatea catre faliment. Pina acum elitele au condus poporul catre faliment in numele poporului. Poate ca e vremea ca poporul sa se condunca si singur.
    Ce parere aveti de aceasta propunere domnule Voiculescu?

  57. Inteleg ca v-ati inceput campania electorala… Dar ce veti vedea in 2012 va v-a surprinde enorm: o rata de participare la vot extrem de scazuta.

  58. Domnule Senator,

    inca avem eroi in Romania. Inca sunt oameni care tin piept regimului ticalos: Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta, Sobaru, medicul veterinar care a salvat caii de la Letea … si altii. Prin eforturile care le faceti sunteti si dumneavoastra pe lista asta.
    In ce priveste opozitia: Ponta, tenia USL, si-a dat arama pe fata. El nu considera necesara suspendarea lui basescu… ce ne puteam astepta din partea unui individ care a „mancat, respirat, a fumat securitate” toata existenta lui. Mai exista in Romania un individ care se poate mandri ca are ca nasi sefii SRI si SIE? Ponta este un „exemplar” parca scos din Cartea Recordurilor!

    Sa revin la „eroii” nostri. Ii avem dar din pacate nu ii respectam si nu ii ajutam destul. Veterinarul care a salvat caii, citeam pe net ca „regimul” ii facea viata amara, i-au inchis cabinetul veterinar, domnul Ioan Olteanu este tratat cu sictir si nesimtire de Victor Ciutacu:

    http://roxanaiordache.wordpress.com/2011/08/01/de-ce-inaltpreasfintite-parinte-scrisoare-deschisa-catre-mitropolitul-andrei-cu-iubire-indurerata/#comments .

    Cum este posibil asa ceva? Intr-o Romanie tacuta nu ne putem permite sa ignoram nici macar un suflet care mai are inca curajul sa tina piept tavalugului portocaliu. Sunteti prea putin eroi… prea putini!
    Celor care v-au „demolat” ideea le pun o intrebare: Aveti ceva viabil in locul acestei idei? Aveti altceva decat „inactiunea”?
    Un lucru prost facut e mai bun decat ne-facut de loc, iar orice drum lung incepe cu primul pas. Haideti sa facem primul pas si apoi ma „corectam” din mers erorile. Daca nu actionam ce ne mai ramane de facut? NIMIC!

    EROI DIN TOATE COLTURILE LUMII, UNITI-VA!

  59. AM EŞUAT LAMENTABIL, mi-e şi ruşine.

    Am prognozat pentru euro în 1 august o valoare imensă, şi anume 4,2634 RON. Valoarea comunicată de BNR 4,2246. Un eşec fără de margini. :( Nici acum nu înţeleg cum 1 august, o zi de luni, este o valoare de minim a ultimelor 7 zile. Lunea trecută eram încă optimist, la o valoare de 4,2527.

  60. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    De ce sunt nelegitime propunerile nr. 2 si 3?!
    Ratiunea fundamentala a statului LEGITIM – asadar democratic si social – este de a asigura nasterea valorilor si mijloacelor necesare fiecarui cetatean al sau in vederea liberei dezvoltari a propriei personalitati (v. art. 1 al Constitutiei), de a garanta valorile fundamentale, incluzand aici si apararea lor. Valorile SUPREME caracteristice statului legitim sunt cele enumerate in art. 1, ibid.
    In statul legitim integritatea psihica, libertatea constiintei, libertatea de exprimare sunt valori definitorii. Propunerea dvs. are drept scop instituirea fricii, anume a fricii de pedeapsa. Prin acceptarea propunerilor dvs. ar urma ca statul sa capete o dimensiune nelegitima, transformandu-se dintr-un instrument creator de valori si mijloace la dispozitia fiecarui cetatean intr-o sperietoare, intr-un instrument inspirand teama.
    Pedeapsa, fie ea penala, fie contraventionala, fie administrativa, are drept scop apararea unor valori si stari, enumerate in art. 53 alin. (1), ibid. Cuantumul pedepsei trebuie sa fie proportional cu situatia care a determinat-o, pedeapsa sa fie necesara intr-o societate democratica si sa nu atenteze la existenta vreunui drept sau a vreunei libertati (v. art. 53 alin. (2), ibid.). In caz contrar pedeapsa nu face altceva decat sa suprime fiinta umana, ceea ce nu este de esenta statului legitim. Propunerea dvs. de dublare a unor pedepse poate conduce, vazand cuantumurile actuale prevazute de Codul penal in vigoare, inclusiv la pedepse de 50 de ani (=25 ani x 2), pedepse de natura sa suprime, in mod practic, sensul de a fi al fiintei umane. Or, statul legitim trebuie sa aiba mereu in vedere salvarea omului, nu distrugerea lui.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  61. @Bibliotecaru: nu fi trist. Eu am spus 4.27. Dar inca sunt „optimist”. O sa inceapa saptamana viitoare sa creasca. Pe 15 platesc chiria :-) . Sigur ajunge euro la 4.3. Asa fluctueaza in fiecare luna.

    Oricum exista circumstante atenuante pentru greselile noastre. Cine ar fi putut prezice plafonul de indatorare al SUA sau decizia privind imprumutul acordat Greciei?!?

  62. @Valeriu Mangu

    Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti cu o mica mentiune: vorbiti de UN STAT LEGITIM, UN STAT DE DREPT. Statul Roman actual nu e un stat de drept. Nu o spun numai eu, o spun si altii mai mari din Comunitatea Europeana.
    La conducerea tarii sunt indivizi iresponsabili incurajati de pedepsele bascalioase cu care Codul penal sanctioneaza actiunile lor ilegale, de imunitatea parlamentara/prezidentiala si nu in ultimul rand de „aranjamentele” transpartinice care le au ceea ce le garanteaza imunitate pe viata.
    Degradarea statului Roman a ajuns aproape la limita de „no return”. S-a ajuns in situatia in care o justitie corecta nu va mai avea unde sa „cazeze” penalii politici decat daca transformam Casa Poporului in inchisoare.
    In ce stat de drept o arestare preventiva dureaza un an jumate cu eliberarea presupusului senator infractor doar pe perioada vacantei parlamentare? ( veti vedea cum Voicu va fi rearestat in septembrie)

  63. Aş mai adăuga, faţă de cele spuse de domnul Valeriu Mangu august 2nd, 2011 at 6:03 pm, că în Constituţie avem structurate principiile după care funcţionează societatea şi nu simplele norme penale. În principiu nu se pot stabili cuantumul pedepselor de tip penal în Constituţie. Numai o lege penală poată stabili pedepse (sancţiuni) penale. Pedepsele (sancţiunile) care iau naştere strict din încălcarea Constituţiei sunt de tip constituţional (respectiv, de la caz la caz, sancţiuni precum moţiunea de cenzură, suspendarea Preşedintelui României, votul de retragere a încrederii, punerea sub acuzarea Preşedintelui etc.).

  64. Domnule Voiculescu,
    Sut alaturi de demersul dv.
    Cu cat scapa Romania mai repede de acest periculus specimen de incompetenta si raurtate si boala psihica cu atat mai repede vom reveni la normal in tara.
    El stie ca sunt multi care ii pregatesc dosarul de dare in judecata cand va termina cu puterea. Cu atat mai periculos este stiind ce il asteapta. Sunt procurori si judecatori care nu il vor ierta pt dezastrul in care a introdus institutiile statului…
    Condamnarea va fi pe masura…
    Cu stima

  65. Prabusirea lui Traian Basescu vine, in acest an, nu din prea multa slabiciune, ci, dimpotriva, din prea multa putere.

  66. Politica actuala a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice. Consider ca ar trebui organizata urgent o dezbatere despre comportarea antisociala a lui Basescu.

  67. Răsturnarea guvernului incompetent Boc şi a securistului Băsescu reprezintă o cauză românească şi europeană îndreptăţită şi prioritară, este de natură să ne întreţină o speranţă.

  68. Info : A refulat buda, alias Jon*, pe Radio România actualităţi, ieri între 12:40 – 13:40, cu pastila de plâns :

    “ROMÂNIA ESTE ÎN SITUAŢIA
    DE A MERGE PE SÂRMĂ !”

    1. Din gâtlejul ars de whisky, timbru clopot de argilă,
    Jon* se lamenta ca târfa, mai ca să îi plângi de milă.
    Linişti convingător, pe cretini, despre mersul ca pe sârmă,
    Cale sigură-n prezent spre a trece peste hău, biata turmă.

    Totul după el e fain, confirmat de FMI, mirosind a ananas.
    Băi Băsescule Traian, te aprob, dar :băgaţi-aş sîrma-n nas !
    Să-ţi mai taie din avânt, când le râmi în fecalele dospite,
    Divagând în contra vânt, pentru vite pdl, cugetările-ţi tâmpite.

    (R) 2. CULME : Să mergi pe sârmă cu sârma-n nas !

    PS : Numai Jon* este capabil de atare performanţă.

  69. Domnule Senator Voiculescu,

    Lista amendamentelor la Constitutia Tarii, pe care le propuneti, este extrem de exhaustiva! Chiar si in aceste circumstante, as subsemna initiativei Dumneavostra, cu conditia insa a unei adaugiri la punctul 2: Introducerea pedepsei capitale, macar pentru acele persoane care vor fi dovedite ca pe durata care au detinut functii publice, in mod premeditat, au adus prejudicii deosebit de grave tarii!
    Nu cred sa fie nevoie sa argumentez!

    Cu respect

  70. @ ioan

    Incercati sa reformulati expresia „extrem de exhaustiva” fiindca e … ” foarte total” eronata. Cu prietenie. Toate cele bune !

  71. Cu STANJENEALA de RIGOARE, va multumesc pentru observatie si rectific: „extrem de ne-exhaustiva”. Sa ne auzim cu bine!

  72. DIN LEHAMITE

    Conduse sănătatea la români, juristul Cseke,
    …După ureche.
    Moarte, hos, bulangeală i-a fost toată misia !
    Azi şi-a dat demisia.
    Cei şase îngeraşi arşi pe rugul său de la Giuleşti
    Îl văd, din Cetele Cereşti.

    Sărmane Cseke, cum ai să trăieşti ?!

  73. ce spune Voiculescu se va face la alegeri in mod legitim si democratic . restul sunt fixatii pe care Voiculescu nu si le poate depasi plus ca nu poate intelege ca el este compromis politic …

  74. Este un pas mic , DAR TREBUIE SA SE INCEAPA DE UNDEVA.
    Sustin acest proiect , in special modificarea 2 ce ar influenta pozitiv nu numai justitia dar si economia.O descrestere a coruptiei duce la indeplinirea proiectelor reale economice , si astfel rezultatul este unul benefic din punct de vedere economic pentru toti cetatenii.
    Punctul 3 cred ca ar trebui aplicat si el , dar la omorurile deosebit de grave , as opta pentru pedeapsa capitala.Daca un criminal , distruge anumite vietii si impactul negativ asupra societatii este pe langa unul moral ,emotional si unul economic.Mentinerea lui in viata , presupune un castig partial al criminalului prin faptul ca societatea , aceeasi pe care a terorizat-o si a carui impact economic la afectat continua sa aibe efecte negative asupra societatii prin simplul fapt ca acesta trebuie pazit,hranit etc si in acest fel el castiga cel putin o lupta.Recurg la un calcul simplu :
    Simpla mentinere in detentie a unui astfel de criminal , presupune anumite cheltuieli ,aceeasi suma repartizata pentru mentinerea in viata sub captivitate a unui criminal feroce ar putea fi repartizata catre sistemul de sanatate si ar salva viata unui copil.
    Astfel ce alegem? Un detinut ce a distrus o particica din societate sau un copil ce pe viitor ar putea aduce beneficii mai mari sau mai mici societatii care i-a salvat viata.

    Cat se cheltuie in Romania pentru un detinut , si cat pentru un copil suferind?

    Mult mai mult pentru un detinut.Trebuie pazit ,hranit ,acoperit si trebuie sa i se ofere aceeasi asistenta medicala ca si acelui copil.

  75. Domnule Senator,

    Romania va asteapta!

    @mogul

    Nu iti pare ca Voiculescu are cam prea mare trafic pe blog si o multime de „adepti” pentru o persoana „compromisa politic”?
    Ca in bancul ala „beau eu si te imbeti tu”, Voiculescu se compromite politic si basescu s-a ferecat la Cotroceni de frica multimii….

  76. Stimate domnule Voiculescu,
    Felicitari pentru aceasta nobila si oportuna initiativa. Vom fi alaturi de dvs., eu si familia mea.
    Multi prieteni – colegi de serviciu in domeniu bancar au citit cu interes apelul dvs. Marea majoritate saluta si impartasesc pe deplin preocuparea dvs. fata de viitorul tarii noastre.
    Dupa parerea mea si a colegilor mei, demersul dvs. ar fi mai complet, mai convingator daca v-ati apleca cu mai multa consideratie si asupra cauzelor distrugerii tuturor bancilor romanesti particulare cu capital autohton. Abia acum, in conditiile actualei crize economico-financiare, ne dam seama ca noi am fi putut face fata cu mai putine drame daca am fi dispus de banci particulare romanesti cu capital autohton deoarece am fi putut evita inglodarea in datorii inrobitoare.
    Consideram cu dvs, dispuneti atat de cunostintele/informatiile necesare, cat si de expertiza indispensabila abordarii problemei stimularii afirmarii capitalului romanesc pe piata bancara romaneasca. Desigur ca trebuie sa incepeti prin impunerea necesitatii de a identifica si condamna pe indivizii care au pus la cale falimentarea bancilor particulare romanesti (Albina, Banca Internationala a Religiilor, Bancoop ș.a.). De exemplu, dacă ne referim la falimentarea premeditata a Bancii Religiilor („ACT DE CRIMA ORGANIZATA SI CORUPTIE INSTITUTIONALIZATA” – concluzie a Parlamentului Romaniei) nu trebuie scapat din vedere ca in aceasta marsavie este implicata familia dlui Catalin PREDOIU, ministrul Justitiei (dl Calin ZAMFIRESCU, socru, si dl Arin STANESCU, nas). Prejudiciul pricinuit este de cca 645 mil.$SUA, care ar urma sa fie platit de contribuabilii romani !?
    Ne bizuim pe profundele dvs. cunostinte economico-financiare privind dedesubturile ruinarii sistemului bancar romanesc, pe intelegerea de catre dvs. a necesitatii stringente de a crea climatul necesar stimulării interesului pentru constituirea de banci particulare romanesti cu capital majoritar romanesc.
    Va dorim mult, mult succes !

  77. Romanie Tacuta, nu uita ca tara asta nu-i a ta , a mea , sau a LOR , ci a urmasilor si urmasilor nostri…si trebuie sa lasam ceva din ea pe mai departe…
    Si nu-ti lasa insultata inteligenta , mintea limpede , ca-i singurul lucru pe care nu ti-l poate lua nimeni…

  78. In contextul in care justia baga oameni nevinovati la puscarie, a introduce pedeapsa cu incarcerarea pe viata este o crima. Traficul de droguri fiind infractiunea care poate fi inscenata cel mai usor.
    In al doilea rand cuvantul „drog” este foarte vag in romania iar listele cu substante interzise sunt prost alcatuite.

    In acelasi timp ultimele rapoarte in materie au arat clar ca prohibitia nu functioneaza.

  79. Poate Romanii ar trebui sa treaca prin un HOLOCAUST ca sa se trezeasca la realitate,sa prinda curaj de a iesii si lupta pentru drepturile umane de trai si respect.Pe mine ma deranjeaza atitudinea noastra a tuturor,vorbim,vorbim,vorbim si nu facem nimica.NU AVEM CURAJ.O intrebare pentru D.Voiculescu si celorlalti politicieni din opozitie:De ce nu exista o lege de raspundere pentru toti guvernantii,inceput de la cel mai mic pana la presedinte ,daca a-i gresi platesti,dar nu ca pana acum.Ceausescu a fost impuscat pentru mult mai putin decat actualii guvernanti.

  80. Principalele brate ale caracatitei mafiote din Romania sunt justitia si politia care sunt roase de cancerul coruptiei. Romania este raiul clanurilor de interlopi autohtoni protejati de justitie si de politie.Inhaitarea politiei din Romania cu clanurile mafiote, cu interlopii, protectia, favorizarea si acoperirea lor este o realitate, este un fenomen de masa, in toata tara. Politisti, procurori, judecatori, sunt „cumparati” sistematic ca sa serveasca mafia.

  81. Suntem un grup numeros care doreste sa semneze. Rugam sa ni se spuna unde si cand se poate asta. Prin e-mail pentru Bucuresti sau la noi, la Timisoara. Cu dragoste si stima, domnule Voiculescu.

  82. Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si mai ales politicului

    jurnalul.ro/special/special/comisar-de-politie-sluga-unui-peste-502765.html
    ziarulprofit.ro/archives/14988
    evz.ro/detalii/stiri/comisar-sef-judecat-pentru-favorizarea-infractorului-952994.html

  83. Grupurile politico-economice de inspiratie mafiota, cu legaturi în lumea interlopa, lupta de ani buni de zile sa controleze statul român.Istoria lor este lunga si porneste chiar dinainte de decembrie 1989. În atâtia ani au ajuns sa controleze oameni politici din toate partidele, oameni din politie, din procuratura, si, din pacate din justitie. Aceste grupari mafiote n-au aparut peste noapte si au mai încercat sa preia controlul ori de câte ori au simtit ca statul este slab. In acest moment au ajuns sa aibe putere sa fabrice si sa controleze dosare, sa declanseze anchete sau chiar sa le opreasca brusc Singura solutie pentru eradicarea acestui cancer social, este luarea de atitudine publica si exercitarea de presiuni asupra politicienilor alesi pentru a ne servi si reprezenta. Cu cat mai multi oameni isi cunosc si exercita drepturile date de Dumnezeu la libertate de constiinta si exprimare, cu atat mai greu le va veni acestor viermi gaunosi sa-si faca treaba lor murdara

Comentariile sunt închise.