Chiar asa – inspirat de aceasta poveste admirabila: cum si unde va petreceti vacanta?

48 COMENTARII

  1. Articolul e genial.Din pacate realizez ca trebuie sa vina altii la noi in „casa” ca sa faca ceea ce noi am putea face cu mult mai multa usurinta.
    Vacanta, nu am mai avut de mult timp si nici in acest an nu voi avea.Am de invatat si de dat un examene,prin care sa pot promova.Nu este suficient sa ma placa „sefu”…:)) si imediat astept sa ince munca din motive financiare.
    Totusi celor care pleaca in vacanta le urez odihna placuta si cateva idei despre locurile unde ar putea merge in vacanta.Sfaturile sunt pentru cei care inteleg sa isi petreaca vacanta in locuri unde paparazzi nu isi fac veacul.
    Exemplu : Danemarka – Castelul Kronborg din Helsingör (daca v-a spune ceva HAMLET )

  2. Ultima mea vacanţă… prin ’92, o săptămână la Sinaia.

    Am vrut şi eu să fac la fel ca Graham David Robinsom… Visam la un sat maramureşean… Nu am avut curajul unui gest atât de radical.

  3. VACAnţa

    De la prima cunoştinţă cu acest cuvânt (vacanţa) ţi se sugerează că VACA este partea principală, restul literelor (nţa) fiind prescurtări de la : naţional, tărănesc, agrement ; adevăr pe care nu l-a ignorat englezul cu pricina.
    Poziţionarea anterioară te plasează la coada vacii iar cea posterioară în coarnele ei, aşa că mai bine la umbra economiei subterane româneşti, care nu-şi permite oarece răgaz (vacanţă).

    PS :Când pleacă minte-n vacanţă te ocupi de treburile ţării, precum Jon* şi Boc !

  4. Anul acesta am fost la Viena.
    Este o destinatie turistica de care nu ma satur.
    Sunt atatea de vazut…si de cumparat, evident. :)

    La anul as vrea sa ma duc la Moscova.
    Este visul meu sa vizitez aceasta capitala care respira istorie universala.

    Imi place sa ma plimb prin locuri incarcate de istorie.

  5. VIS NEÎMPLINIT

    Mi-aş dori mult, all inclusive
    Un sejur de vis în Honolulu …
    Din păcate însă, n-am motiv
    Ca banii, să mi-i dea … mogulu’ .

  6. Din nefericire, nu va fi o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. De calculator nu ma voi desparti :(

  7. E foarte interesanta povestea pe care a ales sa o traiasca englezul, dar nu multi am putea renunta la aceasta viata pentru o incercare.

  8. Ciclul „Glume mici din vacanţa mare”.

    1. PĂRERI AUTORIZATE

    – Iubitule, cum ţi se pare Elena Urdea ?
    – E foarte caricimatică !
    – Dar el-Jon*, iubito ?
    – C Arici naţional…

    2.RETROSPECTIVĂ UMORISTICĂ

    – Cara Mitru un sac de lovele verzi pentru monologul de la balcon din 22.’89 ?
    – « Bună seara iubito îţi spun » / (el a riscat frânghie cu săpun !)

  9. In vacanta din acest an abia astept sa ma odihnesc, sa citesc si sa lenevesc. Oriunde se pot practica aceste obiceiuri, mai mult sau mai putin specifice concediului.

  10. E de admirat londonezul. Nu doar la familie si la iubita a renuntat, ci la intreaga viata creata pana in acel moment. Si pentru ce? Pentru visul romanesc :))
    Vacanta sa vina, ca locuri de petrecut sunt. Prin tara, la mare, la munte sau in strainatate ar fi niste locatii pe care le avem in vedere. Nu am hotarat. Mai e timp.

  11. CONCEDIU SAU CONCEDIERE ?

    Mi-am propus să merg în Turcia, la Bodrum
    Şi de la bancă, mulţi bani am împrumutat ;
    Toate-s pregătite şi nu mi-a mai rămas acum,
    Decât un singur lucru : să fiu … concediat .

  12. poate fac un credit si plec si eu cu cei doi copii la sinaia. numai asa ne-am putea permite o deplasare.

  13. Buna ziua , sunt un cititor al acestui blog dar e prima data cand postez , fiid vorba de un subiect care-mi place , vara asta voi merge ( iar ) in turcia , in Belek la Adam si Eva ( un hotel cu regim ultra all inclusive , modern chiar futurist as putea spune ) , as fi preferta sincer sa avem si noi asa ceva in romania dar inca nu se poate …poate daca vin altii sa ne arate cum se face ca noi nu suntem capabili . Ca idee in turcia statul iti ofera teren la malul mari pe 50 de ani , tu ca dezvoltator ai 2 ani la dispozitie ca hotelul sa fie gata si trebuie sa aiba 5 stele . Cand vom incurja si noi economia ? cand renuntam la ineficienta birocratie? probabil teleportare va deveni posibila pana atunci .

  14. M-am intors de 2 zile din vacanta si pot sa spun ca a fost splendid !!!
    Am fost in Tailanda cu fiica mea, 3 zile in Bangkok si apoi 9 zile in Phuket.

  15. Din 2006 pana in 2010 am fost in fiecare an in Turcia in vacanta . Am vazut tot ce se putea vizita . Este adevarat ca am stat la hoteluri de 5 stele cu all inclusiv, dar noi am avut NUMAI experiente SUPER FRUMOASE.
    Fethye cu Laguna albastra, Bodrumul si partea de sud a Antalyei mi s-au parut extraordinare . Anul acesta ne mai gandim unde o sa mergem in vacanta .

  16. Cape Town – Africa de Sud – o destinatie turistica care este deosebita prin farmec si naturalete.

  17. apuseni…imi voi lua si sevaletul, panzele si culorile si ma voi relaxa pictand. vreo 5 zile. apoi, back to business

  18. Voi ramane prin Romania. Inca mai am locuri de vizitat. Acum va intorc intrebarea. Cum si unde va petreceti vacanta?

  19. Nu e chiar cel mai important aspect locul in care ne petrecem vacanta, cat persoana/persoanele cu care ne bucuram de ea.

  20. Am scapat de griji anul acesta. Proaspat angajat la stat nu am voie sa imi iau concediu de odihna in perioada de proba (90 de zile calendaristice).

    Poate in toamna sau iarna de acum daca nu gasesc un loc de munca in afara intre timp :-).

  21. Suna idilic… dar astfel de optiuni pot apartine numai acelor straini cu ceva posibilitati financiare, care au chef de arogante gen ”sa traim fericiti la tara in Romania”…Daca s-ar fi nascut intr-o familie amarata din satul ala, cu 2 capre si 3 gaini, cred ca nu se mai simtea atat de implinit. E frumos sa vii cu buzunarele doldora de bani si sa-ti poti implini un vis.
    Ii respect si ii admir pe oamenii de genul asta (vezi si http://86.124.112.57/locale/bistrita/A_dat_Berlinul_pe_un_satuc_din_Bistrita-Nasaud_0_169183207.html), dar asta nu inseamna sa dam cu pietre in romanii care pleaca din tara ”pentru ca nu-si dau seama ce bogatii au in jur”. Lucrurile din pacate nu sunt chiar atat de simple. (nu, eu nu am plecat din tara si nici n-am de gand prea curand, dar ii inteleg pe cei care aleg sa o faca).

    Despre vacanta mea – poate fugim putin pe la munte. Bebelusa de 6 luni nu prea ne lasa sa ne facem planuri pe distante mai lungi deocamdata:)

  22. Propun ….o vacanta indelungata actualei conduceri , prin pitorestile locuri ,cu garduri inalte , ziduri vopsite in alb , personal extra-calificat in uniforma albastra ,zone rezidentiale dealtfel in care chipurile numai anumite persoane au acces,unii chiar facandu-si abonament pe viata si imediat dupa plecare simt nevoia sa se intoarca.Cine nu stie la ce ma refer,presupun ca nu traieste in Romania sau probabil lumea in care traieste este prea roz ca sa fie strapunsa violent de realitatea criminalitatii zilelor in care traim.
    p.s – toti cei invitati in aceste „statiuni mirifice de odihna pura” ar trebui sa poarte costumatie dungata in aceeasi tema cromatica cu incaperile vaste de odihna.

  23. Pentru cei din zona de vest a tarii una din posibilitati, nu si cea mai buna evident, ar fi o iesire cu cortul la Surduc. Surduc este un lac, situat la o mica abatere de la drumul ce leaga Lugojul de Faget, localitati din judetul Timis. Am avut doua experiente la Surduc, una care mi-a placut foarte mult si una care m-a dezamagit putin. Pentru prima iesire am ales un mal al lacului pe care se ajunge din Faget, un loc mai putin populat, cu padure ceea ce este un avantaj ca nu te bate soarele in cap.

  24. @codrin
    In primul rand – Felicitari!
    sefu’ dupa atata chin ai obtinut un job, si fiind chiar in perioada de proba tot „la afara te gandesti”.
    Nu pot sa-i inteleg pe cei ce in timp ce se afla in primele luni intr-o companie incep deja sa caute alt serviciu….Ce randamente sa dea la acest serviciu?
    Si cand scriu un CV in 2 ani de zile au cate 4-5 companii.

  25. @DV
    Asa cum am mai raspuns la aceasta intrebare si anul trecut (sunt consecvent deci :) ) voi petrece cateva zile impreuna cu pustoaicelel mele alaturi de parinti mei , la tara.
    Despre englez ce sa zicem.. – JOS PALARIA ca si-a ales o zona splendida, foarte apropiata mie., cu oameni de treaba.

    Daca se ducea la STEFANESTI, jud. Botosani nu ar fi avut el acelas zambet :)

Comentariile sunt închise.