In 5 luni, japonezii de rand au predat autoritatilor peste 32 de milioane de dolari (cititi aici). Este o exceptionala lectie de onoare,  care demonstreaza ca inteligenta si forta morala reprezinta cea mai importanta resursa a unei natiuni.

19 COMENTARII

  1. Situatia de la japonezi se explica astfel :
    1. nivel decent (spre crescut) de trai, deci nu au nevoie de banii altuia.
    2. nivel crescut de educatie.
    Cand cele 2 puncte sunt indeplinite simultan… rezulta oameni cu inteligenta si forta morala, cum spuneati dvs.

  2. – Păcală, cum se numesc oamenii care stau la coadă ?

    RÂNDUIALĂ RÂNDUITĂ
    – Păcală, cum se numesc oamenii care stau la o coadă ?
    – Oameni de rând, Tândală

  3. Dom’ Voiculescu, Las-o Pe Nutzy In pace !

    Originea tiganeasca, de satrara a lui Udrea
    A iesit brusc la iveala, implicata intr-o belea.
    Fratiorul , mardeiasu’, ce sub fuste-a stat ascuns
    A sarit sa dea cu capu’ de vendetta fiind patruns.

    Mic la stat, da’ iute-n fapta, rromu’ cel nabadaios
    Pe reporteri, dintr-o palma, a vrut sa ii puna jos.
    La furia-i patimasa, potolita doar prin sange,
    Jurnalistii au luat startul, aratandu-i cum se fuge.

    Necaz mare pentru clanul patronat de coana Leana
    Ce a protestat pe blogu-i, lui Felix cerandu-i seama,
    Ca ii hartuieste neamu’, pa hala mic si-a sa piranda,
    Ce-si duc traiul pe de-a moca, argati la tiganca “blonda”.

    Asa ca, nene Felix, ai grija cu-ai tai reporteri
    Las-o-n pace pe Elena, sa nu dai peste suporteri!
    Negre multe si-aripate i-or sta zid in in aparare
    Sub tutela lui chiombila, Bulibasa de Onoare.

  4. Cine Fluiera La Urma, Fluiera Mai Bine!

    Am mai scris despre faptul ca pedelistii’, in frunte cu chiombu’, cand vor sa fluiere, fluiera indiferent de locul in care se afla si de circumstantele de la fata locului respectiv. Daca le vine sa fluiere la mort, in timpul slujbei de “vesnica Pomenire”, fluiera la mort, daca le vine sa fluiere in biserica, fluiera in biserica, daca vor sa fluiere in timpul unui concert simfonic, nimic si nimeni nu-i poate opri sa fluiere, fluiera la pensionari, la politisti, la medici, la profesori, la invalizi, la bolnavi incurabili de cancer sau diabet, bref fluiera la cine vrea muschiul lor si cand le doreste pipota. Nu conteaza ca fluiera fals, nu conteaza ca au depasit cu mult nivelul admisibil de decibeli, nu conteaza ca nu-i mai asculta nimeni, slugile basescului se tin de fluierat.
    Ce este mai grav in toata povestea este faptul ca de la atata fluierat li s-au umplut gurile cu saliva si cand fluiera spre noi, baietii reusesc sa ne scuipe si sa ne baleasca de sus si pana jos, fara putinta de igienizare rapida. In situatia aceasta, chiombu nici nu se mai deranjeaza sa fluiere, se multumeste doar sa ne scuipe din cap si pana in picioare, tinandu-ne pe post de scrumierea-scuipatoare, asta cand nu-i vine cheful sa ne transforme in latrina, doar asa, pentru variatiune.
    In ton cu fluieracii portocaliii, coana Udrea, dupa ce a fost si ea fluierata mai intai de fanii lui Bute si apoi de amant pe motiv de combinatii erotice cu consilierii personali ai uratului, s-a apucat si ea sa fluiere cum ca ar vrea un “circuit turistic rosu”, destinat invaziei de turisti chinezi, care ne-a sufocat pur si simplu tara, circuit care sa cuprinda ziduri de cazarma ciuruite de gloantele iesite din cei doi implumbuiti ceausisti, dimpreuna cu pelerinaje la casa lu’ nea Nicu’ din Scornicesti si cu halte intermediare la Universitatea Politica a PCR de la Doftana si finale la proprietatea lui din Primaverii si balconul din care, dupa ce acelasi nea Nicu ne-a mai promis una suta lei la salarii, putin mai tarziu Petre Roman si-a etalat mandrete de pulovar rosu. Nimic rau in toata aceasta idee fluierata pe la teveuri pentru a se uita efectul produs de pretul rochiei purtate de amanta prezidentiala, numai ca la cat de porniti sunt romanii impotriva portocaliilor si la cat de paradoxal de nostalgic au ajuns unii, tot mai multi la numar, sa priveasca cu regret catre timpurile apuse ale comunismului ceausist, s-ar putea ivi probleme in Paradis. Deja s-au facut auzite voci care se intreaba de ce nu se organizeaza un tur cu realizarile romanilor din timpul lui Ceausescu, comparativ cu cele din timpul lui Basescu? Aici raspunsul este simplu: deoarece in timpul lui Basescu nu s-a realizat nimicuta, nimicuta in afara de discordie, ura, invrajbire si incaierare nationala, vendette politice, saracirea la cote inadmisibile a populatiei adusa la sapa de lemn etc. Eventual ar putea fi prezentata vila lui Videanu si cele ale vamesilor comparativ cu castelele tiganesti cu turnulete si minarete. In rest, vorba unui edil constantean canci, nada, zero, zip, nimicuta, ioc etc.
    Asa ca aceasta idee “tulnicita” de d-na Udrea va avea acelasi final fericit cu al pelerinajului presupus de a se face in cadrul turismului ecumenic sau cu al termelor bucurestene.
    Problema este ca, asa dupa cum a lasat Bunul Dumnezeu, odata si odata ne-o veni si noua randul sa fluieram si sa huiduim, cam cum s-a intamplat in decembrie ’89, si atunci va fi vai si amar de mama fluiracilor si “tulnicesareselor” de acum

  5. AŞTEPT RĂSPUNS

    Despre onoarea altora nu comentez ,
    Dar aş vrea să pun şi eu o întrebare :
    De-ar fi fost conduşi de-un japonez ,
    Le fura românilor întreaga flotă oare ?

  6. CARENŢE

    Oricât de mult sunt ei de dezvoltaţi ,
    Niponii nu-s o naţie prea educată ;
    Căci deşi au peşte viu şi-s civilizaţi ,
    Habar nu au de … votul la găleată !

  7. Si uite asa , putem concluziona ce caracteristici ne reprezinta pe noi ca si popor.Daca ati dat exemplul nipon permiteti sa dau si eu …exemplul romanesc.
    http://www.antena3.ro/romania/craiova-peste-100-de-romi-au-golit-un-tir-cu-alimente-care-se-rasturnase-pe-sosea-134029.html

    Tin sa precizez ca cei care au atact acel tir, in spatele lor se puteau vedea cateva case impunatoare si astfel dispare ideea ca , au facut asta PENTRU CA MUREAU DE FOAME.Se poate vedea si ce fel de nationalitate au acele persoane , dar nefiind rasist , spun ca este irelevant deaorece acestia au calitatea de CETATENI ROMANI.
    Puteti spune ca , nu este reprezentativ PENTRU TOTI ROMANII, dar si eu pot spune ca stirea respectiva nu este reprezentativa pentru toti japonezii.

    Spun aceste lucruri cu regret , dar din pacate aceasta este realitatea.
    Intr-o tara unde , copiii inca invata la lumina lumanarii , pensionarii cersesc o bucata de paine prin intersectiile din bucuresti si nu numai( pot oricand sa demonstrez aceste lucru ) , oameni cu certificat de orb au permis auto , oameni care aparent (in acte) nu au nici un fel de venit dar au case si masini in valoare de sute de mii de euro , ONOAREA ESTE DOAR UN CUVANT si inteligenta ESTE DOAR A CELOR care au facut averi peste noapte.
    Noi restul ….suntem in plus in propria noastra tara si prea preocupati cu traiul de pe o zi pe alta si continuarea vietii intr-un regim cat mai posibil de normalitate. Aceasta este averea lasata de cei aflati la putere ,mai ales acum.

  8. La noi a devenit o moda sa fie pradate tirurile rasturnate. Nu se gandeste niciunul dintre hoti, de multe ori nu doar colorati, ca un simplu sofer raspunde de acea marfa.

  9. atita timp,cit Romania nu dispune de o armata si o economie buna,de rest cu tot respectul va spun,ca independenta Romaniei nu mai este decit pe o hirtie fara valoare,si nu stiu daca mai putem emite pretentii ca stat si termeni de comparatie intre noi si alte state ,sint probabil doar la capitolul hotie,preturi si impozite.

Comentariile sunt închise.