Vorbesti excesiv, incoerent si iresponsabil.

Nu ai resurse sa intelegi istoria propriei natiuni, sa-i recunosti nevoile si sa ii oferi solutiile.

Incurci ilogic frustrarile tale cauzate de “Voiculescu”,“PSD” si “PNL”, cu imaginea unui reper istoric mondial, regele Mihai, in incercarea ridicola de a-ti camufla un grav esec de politica externa: refuzul acceptarii Romaniei in spatiul Schengen. „Biet presedinte”, nu intelegi ca nu mai poti pacali pe nimeni?!

Agresiv si instabil, balansand bezmetic intre intre râs gros şi lacrimă falsă, compromiţi sistematic instituţia prezidenţială.

Fără să înţelegi, eşti cel mai puternic argument pentru monarhie. Eşti imaginea vie a erorilor ce pot deturna sistemul republican: o inteligenta miniona, care a ajuns in fruntea statului prin minciună şi impostură. Prestatiile tale din ultimele luni au dublat numarul romanilor care si-ar dori intoarcerea la monarhie.

Daca esti cu adevarat interesat de binele natiunii romane, retrage-te! Ascunde-te! Ofera-i Romaniei sansa de a-si recastiga demnitatea si prosperitatea.

Si, inainte de toate, taci.

Cu fiecare cuvant azvarlit din prea-putinul intelegerii tale, compromiti sistemul republican, jignesti istoria acestei natiuni si ii deturnezi viitorul european.

54 COMENTARII

  1. Daca asa puneti problema, eu sincer nu mi-as dori sa taca bravul nostru presedinte. Poate pentru prima data. Eu nu vad absolut nicio problema in compromiterea sistemului republican, cum spuneti dvs., ba dimpotriva, ma bucur pentru asta, daca asa ceva chiar se intampla. Ar fi bine sa terminam odata cu balciul asta republican, care a fost un dezastru pentru Romania, din ’48 incoace, inclusiv sistemul de dupa ’89, care nu a facut altceva decat sa continue politica ostila (si stupida) fata de Majestatea Sa, astfel petrecandu-se lucruri absolut rusinoase precum alungarea fostului suveran sau interzicerea accesului sau in tara. Dar noi pe atunci CICA dadusem jos comunismul si ne indreptam spre democratie, nu?? Sau cum ii spunea un ambasador roman in Elvetia Majestatii Sale, cand a vrut sa se intoarca in tara: „daca veniti, incurcati lucrurile pe aici”, sau ceva de acest gen. Imi pare rau sa vad ca in Spania a fost posibila revenirea la monarhie, direct dintr-un regim totalitar, prin clarviziunea de pe patul de moarte a lui Franco, iar la noi nu. Acum suntem o… „biata republica” (ca sa-l citez pe dl. C.P. Tariceanu).

  2. Buna ziua,

    Imi cer scuze, nu are legatura ca articolul dumneavoastra, insa nu am identificat alta modalitate…. Exista cumva posibilitatea de a va contacta prin email? Am nevoie de ajutorul dumneavoastra…probabil sunt una dintre miile de persoane care va scriu. Adresa mea o aveti deja. In speranta ca voi primi un raspuns,

    Multumesc anticipat,

  3. ALTERNATIVĂ PREŢIOASĂ PENTRU PREŞEDINTE

    De-i obsedat de aur ca orice satană
    Şi-l tot frământă grija de-al ţării tezaur ,
    Să nu distrugă situl Roşia Montană
    Ci, mai bine, să tacă : tăcerea e de aur !

  4. „“Biet presedinte”, nu intelegi ca nu mai poti pacali pe nimeni?!”

    Biet profesor universitar doctor Dan, imbatranesti precum ti-ai trait viata: urat!

  5. AUTUMNALĂ

    În sezonul de pastramă şi de tulburel ,
    Matrozul conduce ţara ca pe-o şaică ;
    Dar după cum vorbeşte gura făr’ de el ,
    Cred că a băut şi … ţuică de pufoaică .

  6. Domnule Voiculescu, sunt un republican convins dar asta nu ma impiedica sa-l respect pe Regele Mihai pentru contributia avuta la scrierea istoriei Romaniei si pentru alte merite ale sale. Presedintele Basescu nu tace pentru ca e un complexat. Ce mari merite are el in creerea unor conditii bune de viata pentru poporul care l-a ales? Daca regele Mihai a facut ce a facut pentru poporul asta si a intrat in istoria nationala si nu numai, presedintele Basescu cum va intra in istorie?
    Nu tace pentru ca se doreste ca romanii si presa sa vorbeasca despre „perlele” sale ci nu despre nerealizarea sa cea mai recenta: amanarea Romaniei pe o perioada nedeterminata de a intra in spatiul Schengen.

  7. Domnul Basescu mai bine ar pune mana pe telefon ar suna si ar spune „Dane te invit la o partida de pescuit si la o bere” si acolo intre 4 ochi ar discuta ca de la barbat la barbat , imi e imposibil sa cred ca intre doi oameni inteligenti nu poate exista pace .De fapt Basescu refuza sa recunoasca ca domnul Voiculescu este totusi cineva in aceasta tara , este un om de afaceri pornit de jos , un familist ajuns la varsta intelepciunii si poate ca Romania are nevoie de oameni intelepti in politica nu de tinerei pusi pe capatuiala . Dar Basescu are atat de mult orgoliu incat nu nu poate pricepe ce inseamna pacea , razboiul politic e hrana sa zilnica . Imi e imposibil sa cred ca daca ar fi sunat domnul Voiculescu ar refuza sa-l intalneasca pe Basescu si sa discute despre pace politica si despre bunastarea acestui popor . Ce frumos ar fi fost ca Basescu atunci cand a plecat in America sa fi sunt si sa fi zis „Dane as vrea sa vii cu mine in America impreuna cu inca cativa oameni de afaceri , ce zici vii?” , iar imi e greu sa cred ca ar fi fost refuzat .Dar Basescu vrea sa fie doar el in centrul atentiei si crede ca doar el singur poate face totul . Nimeni nu poate face totul singur , iar unirea face puterea. Ma gandesc ca poate nu va stie numarul de telefon domnule Voiculescu sau poate o fi zgarcit si n-o avea bani de-o bere . Sa facem o cheta .Cat de simplu ar fi sa faca pace si sa ceara consensul national celor din opozitie si totusi cat de departe este acest lucru. Pacat!

  8. Si, inainte de toate, taci. :)
    Nu cred că este de acord cu sugestia dumneavoastră. Dimpotrivă, chiar a folosit dacă vă aduceţi aminte un afiş: “Să nu vorbesc? Asta vor ei… Tu ce vrei?”. O fi având Domnul Traian Băsescu idei puţine dar măcar sunt fixe :)

  9. Prin toate afirmațiile făcute, Traian Băsescu a dat dovada supremă că este reprezentantul sistemului comunist şi securist care, din păcate, încă este la putere în România.

  10. @DV

    Nu sunt si nu am fost monarhist.Sunt prea tanar chiar sa inteleg acest concept.
    Totusi , daca sa-r face un referendum pentru ca Regele Mihai sa revina la putere, precum sistemul britanic.As fi primul care l-ar vota.
    Motivul este unul simplu si banal : demnitatea de care a dat dovada Majestatea Sa in comparatie cu ghilbanii nostrii de politicieni creeati la apelul de seara.

  11. Am ajuns tara in care copiii mor de foame in spitale ( pentru ca refuza sa manance ) , batranii sunt obligati sa semneze adeziuni pentru 3 paini, interlopii si manelistii sunt respectati chiar si de presedinte – ( l-am citat pe un cunoscut manelist ).
    Alo , domnu presedinte , in loc sa il promovezi pe Regele Mihai , tu asta promovezi , moartea copiilor , escrocarea batranilor si ridicarea in slavi a infractorilor.
    ” Sa traiasca prea-iubitul nostru CONDUCATOR , Traian Basescu” – mi-a fost scarba chiar sa gandesc aceste cuvinte , nu mai zic cum mi-a fost sa le scriu :(

  12. @litruta – Cristoiu si jurnalistii-pres de pe la alte posturi tv si radio isi aranjeaza subiectele de discutie in functie de dorintele presedintelui. Daca-i musai, atunci se conformeaza si vorbesc despre amenintarile monarhiei, si nu despre problemele reale din tara asta.

  13. @vulcan – cu referendum pentru suspendare nu s-a putut, pentru ca s-a dorit ramanerea lui in post. Iar asteptarea terminarii mandatului ar fi prea lunga. Cine stie ce nazbatii mai face pana atunci. Astept si eu o solutie.

  14. Hmm, mai bine sa nu taca! De ce? Pentru ca voi, dumneavoastra si basescu, doi oameni care au facut cariera in timpul regimului comunist ,vreti republica! Republica nu se potriveste Romaniei si punctum. Monarhia ar aduce instant respect in exterior, republica in 100 de ani.

  15. De cand e Basescu in fruntea statului, Romania se afla in regres, fie ca e vorba de aspectul politic, social sau economic.

  16. Rolul Preşedintelui:
    Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României)

    Traian Basescu le executa chiar pe dos.

  17. d-le senator,
    Cu mult regret trebuie sa recunosc ca aveti dreptate, Base e cel mai bun motiv pt monarhie. Cred ca Base este inteles cu ex-regele sa ne faca bucata.

  18. Nu stiu in ce masura va implicati in televiziunile pe care le patronati dar va pot spune ca ceea ce difuzeaza acestea contrazic in totalitate principiile pe care le exprimati pe acest blog si nu numai. Din acest motiv, pentru mine sunteti asemanator cu Basescu. Din pacate, nici cea mai mica parte din ideile pe care le publicati aici nu se regasesc pe Antene. Platiti oameni pentru a-si bate joc de poporul asta.De la manelarismele ieftine de la Eurobingo-tringo show (cum s-o numi) si pana la Te pui cu blondele, totul se constrange intr-o trista si permanenta subjugare a intelectului romanilor. Totul sub eterna scuza(de altfel ieftina) ca asta se cere. Nu cere nici Pulea de la oi nimic, ni se furnizeaza mizerie pe banda rulanta in loc de calitate.Buzdugani, Capatosi, Mandruti, Otili si alte oratanii cu IQ subunitar care promoveaza neincetat mizerie.Ganditi-va ca si oamenii pe care ii platiti dumneavoastra jignesc istoria acestei natiuni in fiecare zi prin ceea ce produc si emit. Si nu sunt exagerat deloc, de la Gherghe si pana la Dan Negru, cu totii scuipa obrazul si asa prea scuipat al romanilor. Zero investigatii jurnalistice, zero umor, zero cultura. Pacat, asa cum spuneti si dumneavoastra, noi romanii meritam mai mult, fie de la Basescu fie de la televiziuni, fie de la institutiile Statului s.a.m.d. Daca insa la Basescu n-aveti/n-avem ce sa schimbam (decat poate cetatenia impreuna cu tara de resedinta), acolo unde putem schimba ceva, ar fi bine s-o facem! Bani se pot face si din televiziuni care emit calitate, ba chiar mai multi si mai spalati. Nu vreau sa credeti ca am ceva cu posturile dumneavoastra, problema este in intreaga industrie mass-media(cu cateva exceptii), dar fiind la dumneavoastra pe blog, iar dumneavoastra fiind patronul Antenelor am considerat ca e mai relevant sa vorbim despre ceea ce puteti controla.

    Cu respect,
    Ionut Georgescu

  19. Domnule profesor, textul este mai mult decât pertinent, punctual şi devastator.
    Sunt, însă, câteva imprecizii ţinând de diacritice şi tehnoredactare ce tind să-i ştirbească, nemeritat, din meritele numeroase.

    Vă mulţumesc!

  20. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Citind textul, care se adauga la altele care va apartin abordand aceeasi tema, nu pot sa nu va compar cu celebrul inspector-sef Dreyfus din serialul „Pantera roz”, care, ros de invidie pentru succesele nu mai putin celebrului inspector Clouseau, inventeaza fel de fel de formule de a-si sabota subalternul.
    Cu tot regretul, remarc la dvs. o stare asemanatoare celei care il caracterizeaza pe inspectorul-sef Dreyfus – in cazul dvs., obsesia de a-l suspenda din functie pe Presedintele Romaniei.
    De asemenea, nu pot sa nu remarc tonul scrisorii dvs., care nu face cinste unui profesor universitar si senator, cum sunteti dvs., calitati care incumba responsabilitati pe masura in ceea ce priveste comunicarea publica. Pe fond, va dau dreptate in multe directii; in privinta formei, scrisoarea nu difera de scriitura de care poate fi capabil un sfertodoct.
    Al dvs., Valeriu Mangu
    Al dvs., Valeriu Mangu

  21. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Acceptarea textului meu de mai sus pentru a fi postat pe blog denota ca in nici un caz nu faceti parte din categoria celor pentru care sugestiile si observatiile critice trec pe langa ei, prin ei. Reformulat, se poate MONOLOGA cu dvs.
    Dar de ce va dau dreptate pe fond in multe directii?! Intai ca, intr-adevar, Presedintele Romaniei trebuie, ca regula generala, intr-adevar, sa taca. Presedintele Romaniei nu-i – ori nu trebuie sa fie – un om-spectacol ori un personaj de show radio-televizat ci, dupa cum dicteaza Constitutia, ORGAN REPREZENTATIV AL POPORULUI mandatat sa indeplineasca atributiile prevazute de aceasta. Atributii care, potrivit dispozitiilor constitutionale, urmeaza sa le exercite prin intermediul decretelor. Cand Presedintele Romaniei considera necesar sa ne comunice un anumit lucru, modalitatea constitutionala este a MESAJULUI adresat Parlamentului, in fapt adresat poporului prin intermediul organului sau reprezentativ suprem. Desigur insa ca se poate admite, pentru situatii extraordinare, un mesaj radio-televizat; relativ desele discutii ale Presedintelui Romaniei cu diversi realizatori radio-tv. nu se inscriu insa in aceasta categorie. (Va urma)
    Al dvs., Valeriu Mangu

  22. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    (Urmare)
    Data fiind pozitia Presedintelui Romaniei in ierarhia organelor de putere ale poporului, pozitiile sale exprimate public, asertiunile sale, chiar parerile exprimate n-au cum sa nu produca reactii. Dar aceste pozitii, asertiuni, pareri etc., atunci cand totusi se produc, nu trebuie sa vizeze subiecte de ordin ori de interes personal, ci sa reflecte gandirea impersonala a poporului. Cand, de pilda, Presedintele Romaniei vorbeste despre cetateanul, profesorul, senatorul etc.Dan Voiculescu, mesajul, asertiunea, pozitia, parerea trebuie sa constituie reflectarea gandirii poporului. Luand in considerare acest exemplu trebuie sa ne punem in mod firesc intrebarea daca tot ce a exprimat Presedintele Romaniei in legatura cu dvs. reflecta sau nu gandirea poporului. In plus, daca respectivele pareri, mesaje etc. sunt justificate de o situatie extraordinara. (Va urma)
    Al dvs., Valeriu Mangu

  23. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    (Urmare)
    Faptul ca Regele Mihai I traieste trebuie sa ne bucure, asa cum trebuie sa ne bucure si faptul ca generalul Iulian Vlad, cel care l-a inlaturat pe Nicolae Ceausescu, traieste. Ambii sunt ceea ce indeobste se numeste „istorie vie”. Si dl. Ion Iliescu este „istorie vie”. Si dl. Miron Cozma este „istorie vie”. Dar cand vorbim despre istorie trebuie sa vedem nu numaidecat omul, persoana, ci ce anume consecinte au produs actiunile si inactiunile sale.
    Ceea ce s-a petrecut la mijlocul secolului XX in Romania constituie inca o enigma.Si cu cat trece timpul, enigma, in mod paradoxal, se adanceste. La fel stau lucrurile si cu momentul 1989. Acum cateva luni v-am remis despre acesta o carte; cine si-ar fi putut inchipui acum 5 ani ca inlaturarea lui Ceausescu a fost opera Securitatii?
    De principiu, Presedintele Romaniei trebuie sa aiba la indemana argumente care sa sustina afirmatiile sale despre Regele Mihai I, atat ca nu ni le-a facut cunoscute si noua. Astfel de argumente nu sunt accesibile oricui. In spatele afirmatiilor Presedintelui Romaniei trebuie ca sta ceva grav. (Va urma)
    Al dvs., Valeriu Mangu

  24. INSECTA PDL

    Se potriveşte şi „insecta PDL”, ca musca ţeţe;
    Jon* şi istorici consacraţi se iau în beţe…
    Nonagenarul stă pe tronul său de ultim rege
    Republica zâmbeşete: ce-a fost nu se mai drege.

    PS : Deşteaptă-te române… din „boala somnului”.

  25. D.V SĂ NE TRĂIEŞTI

    Azi în Balanţa ta veniră Soarele, Saturn ţi Venus :
    Putere-nţelepciune şi iubire; pe cerul tău nori nu-s.
    Ei te iubesc, şi-alături lor îţi spunem La Mulţi Ani !
    Cu sănătate berechet, cu ginta fericită şi mulţi bani.

  26. Astazi, fiind o zi frumoasa
    Si stiind ca-i ziua ta
    In parfumul diminetii
    Tin a te felicita.
    Astazi, ziua fericirii
    Pentru tine a sosit;
    Iti doresc in a ta viata
    Numai drumul aurit,Flori frumoase, fericire
    Sa rasara-n calea ta,
    Iar acum, te rog, primeste
    LA MULTI ANI din partea mea !

  27. off-topic

    Nu puteam lipsi cu traditionala urare „La multi ani!”. Va doresc sa aveti parte de sanatate, momente frumoase alaturi de cei dragi si putere pentru a continua munca inceputa!

  28. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    (Urmare)
    Monarhia este forma PRACTICA a democatiei, dar este nelegitima. Regimul republican de guvernamant a fost compromis prin aplicarea sistemului de guvernamant monarhic sub forma partitocratiei. De principiu, toti concetatenii care dupa 1989 au fost mandatati sa indeplineasca functia de Presedinte al Romaniei au compromis regimul republican de guvernamant.
    In alta ordine de idei, ma asociez urarilor de bine transpuse mai sus de corespondenti ai blogului. In fond, si dvs. sunteti, din anumite puncte de vedere, o „istorie vie”.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  29. Buna ziua domnule profesor , am simtit nevoia sa va scriu pe blog dupa ce am citit pe net ca PC-ul a parasit sedinta USL-ului , eu traiesc in America iar in cercul meu de prieteni liderul USL domnul Ponta este foarte prost vazut in schimb dumneavoastra aveti parte de multa simpatie , va rugam faceti ceva si scapati-ne de Basescu care face tara de ras peste tot . Fiti mai ferm si nu va mai lasati umbrit de tinerelul Ponta. Nu inteleg de ce nu candideaza PC-ul singur la alegerile locale si parlamentare , aveti stima multor romani stabiliti aici in America sunteti considerat un modernist un om cu initiativa . Voi face tot posibilul ca eu si familia mea sa va putem vota la urmatoarele alegeri ..detasati-va de Ponta si Soava dupa episodul Rovinari sunt foarte prost vazuti …

  30. Domnule Voiculescu fiti mai ferm si nu va mai lasati umbrit de liderii uselisti . PC-ul ar trebui sa fie mai incisiv si sa nu se mai lase marginalizat . PC-ul este un partid de oameni curati si-n ultimul timp a castigat o tot mai mare simpatie , va rog aveti incredere in inteligenta electoratului , candidati separat la toate alegerile si o sa vedeti ca romanii vor alege Pc si se vor distanta de Ponta-vanghelie-Nastase si Iliescu . Nu va mai bagati in ciorba acra …Eu as opta pentru ca dumneavoastra sa fiti prim-ministru si nu tinerelul Ponta . Macar iesiti mai des la Tv .

  31. Hai sa nu ne mai vorbim de rau intre noi, romani intre romani si romani cu romani. As vrea ca romanii sa fie mai toleranti intre ei si sa se sprijine mai mult.

Comentariile sunt închise.