Abuzul puterii în cazul amânării până în 2016 a executării unor hotărâri judecătoresti definitive si irevocabile este grav si intolerabil. Nu mai e timp de proteste retorice sau actiuni formale. Nu ne confruntam cu abuzuri accidentale, ci cu o strategie premeditata de limitare a drepturilor civile. PDL desfiinteaza sistematic statul de drept.

In aceste conditii, unica modalitate reala de a ne apara drepturile o reprezinta sesizarea instantelor internationale. Concret, in cazul bugetarilor carora statul le refuza abuziv drepturile castigate in instanta, consider ca este necesara o actiune colectiva la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In consecinta, impreuna cu un grup de organizatii nonguvernamentale, voi sprijini toate persoanele carora li se refuza drepturile salariale recunoscute de justitie si care doresc consultanta juridica pentru un demers la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Le pun la dispozitie un numar de telefon (021.460.20.68) si o adresa de e-mail ([email protected]), unde se pot inscrie pentru a participa la actiunea colectiva ce va fi declansata la CEDO daca decizia privind amanarea executarii hotararilor judecatoresti pana in 2016 va intra in vigoare.

Doar actionand rapid si solidar putem descuraja demersurile abuzive ale acestui regim care, pana acum, a profitat constant de lipsa unei reactii civice consistente

32 COMENTARII

  1. Fiat iustitia, et pereat mundus = fie dreptate, chiar de ar pieri lumea

    asta vreti domnule profesor universitar doctor Dan ?

  2. @Dragos * Domnul profesor DV doreste, ca si cel putin 85 % dintre romani, ca “ Fiat justitia et pereat portocaliis “. Atunci lumea nu numai ca nu va pieri, ci va prospera. E adevarat ca atunci vor pieri postacii portocalii, unii de inima rea altii in puscarie, alaturi de mafiotii portocalii. Paguba in ciuperci.

  3. Puterea a profitat si inca mai profita de pe urma oamenilor. Sunt saraciti, pentru ca ei s-au imbogatit si nu tin cont de legi. Nu le aplica, desi ele sunt in vigoare. Salariile profesorilor care trebuiau marite cu 50%, nu s-a realizat, desi acestia au castigat in instanta. Si exemplele pot fi mai multe. Se pot descuraja aceste nedreptati.

  4. Este o initiativa, care ar bucura pe multi, care nu mai au speranta. Orice cetatean are niste drepturi, pe care nimeni nu i le poate lua. Si domnul Voiculescu este de partea oamenilor.

  5. ce bine ar fi daca ar exista mai multe organizatii precum FACIAS…oricum, e bine ca FACIAS are filiale in tara

  6. Multi vor fi incantati ca cineva se gandeste la ei si, mai mult, ii si sprijina: „voi sprijini toate persoanele carora li se refuza drepturile salariale recunoscute de justitie si care doresc consultanta juridica pentru un demers la Curtea Europeana a Drepturilor Omului”. Salut aceasta initiativa a domnului Voiculescu!

  7. Un regim dictatorial. Acum am inteles ca vor sa-i puna p’astia de la SRI sa cerceteze penal cetatenii. Politie politica!!!!

  8. @ Dan Voiculescu

    APEL DE URGENŢĂ

    Telefonul indicat de tine e numai la derută
    Căci un om nedreptăţit, aflat într-un impas ,
    Când durerea-şi plânge şi statul nu-l ajută ,
    La 112 de sună, îi va răspunde … FACIAS .

  9. Deocamdată CE-DO, după 22 de ani. Urmează şi restul notelor muzicale : CE-RE , CE-MI , CE-FA , CE–SOL, CE-LA, CE-SI pentru care vor trece încă 132 ani.
    Eu am răbdare ! Ei or mai fi având zile ?

  10. In tara asta nu se mai respecta nicio hotarare definitiva si irevocabila, iar acest lucru e incalificabil. Nici nu cred ca le pasa de CEDO nesimtitilor.

  11. LIBERTATEA AGONIEI
    ori
    AGONIA LIBERTĂŢII

    „FACI AS” ca să eviţi sincopa,
    mai înainte să ajungi la popa,
    în mâna moale cu dreptatea,
    agonizând : Trăiască Libertatea !

  12. Pentru această situaţie, înainte de CEDO nu trebuiesc parcurse etapele interne obligatorii pentru o hotărâre definitivă ? Sunt dosare cu revendicări, cu intenţia CEDO, care încă nu au parcurs aceste etape, cine ştie când vor ajunge la CEDO. Considerând că acolo ai câştig de cauză iar alt proces pentru a se pune în practică o hotărâre judecătorească, iar CEDO? Păi depăşeşti şi 2016 :)
    După alegerile 2012 se poate corecta, prin anularea acestui abuz, nu mai este mult, rămâne să vă respectaţi promisiunile şi nu ar fi numai asta :)

  13. PENTRU MAPA SeReI DE IARNĂ MIORITICĂ

    Bat la poartă…Cucu ! Printre uluci putregăite văd Curtea (Europeană) cu un zăvod în lanţ (!?) sub cerul liber, iar în coteţul său, la mare distanţă, Drepturile Omului lovite de antrax…
    Te-n Cur(te) viaţă, că nu te autosesizezi…măcar de ochii lumii Europene.

  14. “Abuzul de putere” are radacini adanci de-a lungul istoriei. Cunoscand acest fapt, PDL-ul nu doreste cu nici un chip sa se abata de la aceasta “regula”, altfel nu s-ar mai incadra in tipicul personajului Motoc: “Eu sunt boier mare, restul is niste prosti”, iar dreptul nostru la replica ar fi citandu-l pe Alexandru Lapusneanu : “Prosti, dar multi”, in final ramanand ca populatia tarii sa scandeze: „Capul PDL-ului vrem”.

  15. La cate abuzuri a facut pana in prezent actuala putere portocalie, oare ne mai poate surprinde ca se mai comite inca unul in plus ?

  16. Este incredibil in ce tara traim. Nu este posibil ca o hatarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sa nu fie respectata de institutiile statului roman.

  17. Ieri la catafalc

    ULTIMA ROCADA

    Am scris la tristă veselie aste rânduri,
    Când Diaconescu dintre scânduri
    Şopti discret privind pe sub arcadă :
    Băsescule ce oportnă-ţi este o rocadă…

  18. trebuie mers la cedo sau oriunde in alta parte..pentru ca in multe cazuri taierile au fost mult mai mari decat cele anuntate

  19. Speranta noastra sta in dreptatea care se va face la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. In Romania, legile sunt aplicate stramb.

  20. drepturile salariale aferente anilor 2008-2009 esalonate pina in 2016, datoriile la stat aferente aceleasi perioade neesalonate.nasol, urit din partea statului sa se imbogateasca si sa umileasca oameni. art 6 cedo proces neechitabil sa vedem ce mai zice statul

Comentariile sunt închise.