Un program al Fundatiei pentru Dezvoltarea României pe care îl recomand tuturor părintilor cu pici de grădinită.

Detalii aici.

21 COMENTARII

  1. avem nevoie de proiecte viabile, de initiative concrete. pt ca din partea guvernului boc nu ne mai putem astepta la asa ceva

  2. Pe vremea mea nu se faceau asemenea testari utile. Ma bucur ca societatea civila se implica direct in procesul educational.

  3. Ar fi necesar mai ales gradinitelor de stat, pentru ca aici nu cred ca sunt directionate prea multe fonduri.

  4. Aceasta fundatie contribuie mai mult decat Ministerul Educatiei la reformarea sistemului de invatamant. Felicitari!

  5. pai asa e in Romania, dar macar societatea civila sa faca tot ce ii sta in putinta. Inclusiv pentru sanctionarea actualei puteri –

  6. STRATEGII ELECTORALE

    Din sigla USL, vor dispărea şi trandafirii şi săgeata ,
    Voiculescu având solide motivaţii, s-ajute grădiniţa ;
    Căci de PDL va adopta, ca semn electoral, găleata ,
    Schimbarea o să aibă loc, doar dacă votăm … oliţa .

  7. Test psihologic care măsoară inteligenţa verbală.

    După modelul : CAPSULĂ conţine unealta înţepătoare SULĂ,
    alegeţi din următoarele patru, cuvântul care conţine unealtă de spălat pe jos,
    folosit frecvent de Preşedintele Băsescu :
    armătură
    teuton
    democraţie
    cârpaci

  8. PERSPICACITATE

    Atât defunctul Kim JONg-il cât şi mortăciunea de preşedinte al României au acelaşi „titlu de nobleţe” : JON*

  9. O initiativa ingenioasa si extrem de utila. In mod firesc, un astfel de program ar trebui derulat in fiecare gradinita de catre un psiholog, dar … de unde atata interes din partea actualului ministru al invatamantului

  10. corectat
    GENIILE CAD LA TESTE !
    Domnule profesor
    Nu te grabi in mijlocul adeziunii generale sa stergi aceste randuri. Daca intradevar esti interesat de descoperirea unor talente precoce te rog lasa-le neatinse.
    Majoritatea copiilor geniali sufera de autism. Ei nu vor trece testele dumneavoastra…..Acest lucru este confirmat de testele lui Joe Piven, doctor in medicina, psihiatru la University of North Carolina in Chapel Hill, care conduce UNC Neurodevelopmental Disorders Research Center, SUA.
    COPII AUTISTICI GENIALI
    Inteligenţă superioară, chiar aproape de genialitate (aşa numiţii savanţi – autistic savants ).
    Aceştia din urmă au un talent special, insule de genialitate, în anumite domenii: de ex., calcule matematice făcute cu o incredibilă viteză , calcule calendaristice (ex. Kim Peek, o enciclopedie, a memorat peste 7,600 cărţi- şi un geniu în calcule calendaristice; el este cel care a inspirat personajul Raymond Babbitt din filmul  Rain Man), muzică (ex. cazul lui Leslie Lemke, adult cu tulburare de dezvoltare şi cu paralizie cerebrală, care, deşi nu a studiat pianul, compune muzică şi poate cînta sute de piese după ce le-a auzit o singură dată), artă -desen, pictură, grafică, etc- (ex. Richard Wawro, adult cu autism din Scoţia, pictor recunoscut la nivel internaţional), computere, domenii în care nu sînt necesare comunicarea sau alte abilităţi sociale.
    O categorie mai speciala este a celor cu tulburarea Asperger. Aproape toti cei care sufera de acest sindrom au dat dovada de capacitati iesite din comun. Multi dintre ei s-au dovedit a fi genii, care, in ciuda faptului ca nu au fost acceptati de societate, au reusit sa intervina decisiv in schimbarea cursului istoriei. Thomas Jefferson si Albert Einstein sunt doar doua din personalitatile despre care se stie cu certitudine ca au avut psihopatie autista, adica tulburarea Asperger.
    CONCLUZIE ……COPILUL ALBERT EINSTEIN NU VA TRECE TESTUL DE INTELIGENTA !

  11. NU EXISTA TESTE APLICABILE PENTRU COPII CENIALI !
    „Doamna, fiul dumneavoastra este un geniu”
    Alexandru are 11 ani si la prima vedere pare un copil obisnuit,. Cei care il cunosc, insa, stiu ca el este altfel, ca felul lui de a gandi este complet diferit de al celorlalti si ca, oricat ar incerca, nu i-ar putea intelege niciodata, cu adevarat, gandurile si sentimentele. Alex reusea, intr-un timp uimitor de scurt, sa asimileze si sa sintetizeze informatii complexe, asa cum nici un alt copil de varsta lui nu era capabil sa o faca. Interesul lui a inceput insa sa se focalizeze incet, dar sigur, catre viata dinozaurilor. El se arata plictisit de tot ceea ce nu se lega de paleontologie, lume de mult disparuta, dar totusi atat de vie pentru el, a dinozaurilor.
    La spitalul 9 de aici, din Bucuresti”. lui Alexandru i s-au facut mai multe teste, iar apoi a venit la mama un profesor-doctor si i-a spus ca fiul ei are sindromul Asperger. „Eu m-am albit la fata, nestiind, de fapt, ce inseamna exact acest sindrom. Doctorul m-a rugat sa ma linstesc si mi-a spus:”Doamna, stiu ca suna ciudat si ca va sperie ce v-am spus, dar fiul dumneavoastra este un geniu”………..

Comentariile sunt închise.