Domnule Presedinte,

In cei 7 ani de mandat, in care ati facut intelegeri oculte cu liderii radicali maghiari (conform recentei declaratii publice a domnului Laszlo Tokes, in 2007, anul suspendarii, ati convenit impreuna o strategie secreta de promovare a intereselor partidelor maghiare), nu ati realizat nimic semnificativ pentru romanii minoritari in propria tara, supusi unor discriminari sistematice, in special in judetele Harghita si Covasna.

Sunt convins ca, pe langa sutele de sesizari primite de la cetatenii din judetele Harghita si Covasna, v-au fost furnizate informari referitoare la discriminari si incalcarea drepturilor civile ale persoanelor de nationalitate romana si de catre Serviciului Roman de Informatii.

Inteleg ca, pentru dumneavoastra, nimic nu se compara cu placerea lecturii transcrierii unei convorbiri telefonice. Insa, va amintesc ca, pe langa micile placeri ale vietii, un presedinte are si obligatia de a analiza responsabil toate informatiile furnizate de institutiile specializate ale statului.

Cu toate acestea, obsesia dumneavoastra pentru numere mari si voturi multe v-a determinat sa parasiti cateva zeci de mii de romani pentru a obtine sustinerea catorva sute de mii de maghiari. Acest calcul cinic, care v-a asigurat avantaje electorale, i-a condamnat pe romani la izolare, umilinta si disperare.

Un singur exemplu: conform datelor recensamantului din 2002 (cele din 2011 nu sunt inca accesibile), din cei 61.512 locuitori ai municipiului Sfantu Gheorghe, 46.121 (74,9%) erau de etnie maghiară și 14.131 (22,9%) de etnie română. In ciuda acestei proportii, din cei 119 angajati ai Primariei municipiului Sfantu Gheorghe, ale caror declaratii de avere pot fi accesate pe site-ul institutiei, niciunul nu este de etnie romana!  Aceasta situatie nu poate fi intamplatoare. Raportul de 119 la 0 implica intentia evidenta de a interzice, pe criterii etnice, accesul la o functie publica intr-o institutie a statului roman.

Potrivit prevederilor articolului 16 din Constitutia Romaniei, „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari… Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara.”

Si totusi, dumneavoastra, domnule presedinte, care, conform articolului 80 din legea fundamentala, “vegheati la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice”, nu ati facut nimic pentru romanii discriminati din Sfantu Gheorghe.

Domnule Presedinte, aveti o intelegere secreta si cu primarul din Sfantu Gheorghe, dupa modelul celei cu Laszlo Tokes? Sau, pur si simplu, 14.131 de romani sunt prea putini pentru a va capta atentia?

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu

N.B. In legatura cu situatia de la Primaria Sfantu Gheorghe, am sesizat mai multe institutii ale statutului roman: Ministerul Public, Ministerul Administratiei si Internelor si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

35 COMENTARII

  1. USL va face alianta cu UDMR-ul?

    Personal i-as lasa sa stea in opozitie impreuna cu PDL…dar in politica romaneasca totul e posibil.

    Printre altele:

    Prin anii 2000 alergam foarte mult prin Romania in scop de serviciu. Cum intram intr-un judet maghiar incepeau gropile….iarna se curata zapada incepand de la hotarul intre judetele romanesti si maghiare.Prin localitatile maghiare nu se curata zapada mai de loc.

    Nimic nu e intamplator in Romania noastra.

  2. @ andron
    Cer explicatii urgente in legaturile cu gropile. Ungurii par a se discrimina singuri.
    Sunt in stare de a nu curata zapada pentru ai pedepsi pe cei de etnie romana din localitatile maghiare ???

    ” Cum intram intr-un judet maghiar incepeau gropile….iarna se curata zapada ………….Prin localitatile maghiare nu se curata zapada mai de loc.”
    Foarte ciudat dar semnificativ. Cazul trebue preluat si analizat la Antena 3.

  3. Avand in vedere declaratiile facute de-a lungul timpului domnului Laszlo Tokes ar trebui sa i se retraga cetatenia romana.

  4. sa stiti domnule profesor universitar doctor Dan ca nu cred ca o sa primiti raspuns. si eu i-am scris presedintelui pe tema protectiei animalelor din trustul pe care cu demnitate, onoare si consecventa le schingiuiti dandu-le cu botul prin rahat, tragand un semnal de alarma ca septelul de ciutaci, oanestanci/stanciulesti, dane greci, radutudori, mirceabazi, mihaigazi, gen, risca sa ramana tembel pentru tot restul vietii lor de dobitoace.
    nu mi-a raspuns.

  5. Basescu are o ura viscerala impotriva romanilor si a tot ce este romanesc, altfel nu se explica atitudinea pe care o are.
    Romanii stiu sa iubeasca, si multi l-au iubit pe Basescu in 2004 cand a candidat pentru primul mandat, dar si cand urasc, urasc, nu se incurca.
    Sa-l fereasca Dumnezeu de ura romanilor, caci va fi mai mare fata de el decat a fost fata de Ceausescu!

  6. @ Dan Voiculescu

    MOTANUL ÎNDRĂGOSTIT

    Prin scrisori deschise, îl tot tachinezi în scris ,
    Deşi ştii că Zeus nu-ţi răspunde în niciun fel ;
    Nu crezi c-ar fi mai bine să recunoşti deschis ,
    Că de când e Preşedinte, eşti îndrăgostit de el ?
    (De te-amorezai de Nuţa, te pupa … pe portofel)

  7. POSIBILA EXTRADARE A PRESEDINTELUI ROMAN CATRE SUA
    Domnule Voiculescu
    Profit de faptul ca trimiteti o scrisoare deschisa Presedintelui Romaniei.
    Tinand seama ca acesta citeste cu aviditate blogul dumneavoastra…. indraznesc sa va rog sa sa postati aceasta scurta scrisoare terminala.

    Domnule Presedinte Traian Basescu
    Va rog sa ma puneti de urgenta in legatura cu o persoana oficiala reprezantand SIE. Vreau sa dau informatii despre activitatea AL QUEDA in Romania.
    Sunt cetatean roman si american.
    Mentionez ca atat a Ambasada ( Verita, Gutman) sau consulul NY Parjol au refuzat -mi ofere acest contact. Ma adresez dumneavoastra ca cel mai inalt reprezentant al statului Roman. In caz de refuz consecintele vor fi extrem de grave.
    Va cer deasemenea amanunte in legatura cu intelegerea secreta intre guvernul Roman si organizatiile teroriste internationale.
    La acesta intelegere cunoscuta bine cunoscuta face referinta
    Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons “a atrag atentia că ca exista o ‘intelegere’ intre ‘anumite grupuri teroriste arabe’ si Guvernul României: ‘lasati-ne sa spalam bani si nu vom ataca tinte romanesti’.”
    In context amintesc de exitenta tratatul de extradare intre Romania si SUA care poate fi aplicabila persoanei dumneavoastra.
    Va multumesc
    Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International.
    Jurnalist specializat in terorism si transport ilegal de armament.

    Date suplimentare despre activitatea Al Queda si sprijinul dumneavoastra
    http://devanewyork.blogspot.com/
    Date personale
    http://www.devagallery.com/

  8. @ Robert Horwath

    A-i fi de-a dreptul caraghios daca n-ai manca atat de mult c…t degeaba in fiecare zi. N-ai obosit ? Mai du-te si te culca ! Parca esti obsedat. De ce nu mergi la exorcizare ?

  9. @Dr.Mengele
    „Angel of Death”.
    Domnule doctor
    Am crezut ca sunteti mort.
    „At the end of the war, Mengele was captured but paradoxically released from a U.S. detention center and fled abroad. He remained in hiding in Argentina, Paraguay, and Brazil until his death of an apparent drowning in 1979.”
    Aparitia dumneavoastra pe blogul mogulului va umple de spranta comunitatea medicala internationala. Se spera ca experimentele dumneavoatre sa continue
    spre bucuria supravituitorilor lagarelor de concentrare filo germane !!!

  10. @ Dr.Mengele
    Sunteti un om bun care nu a fost inteles. Se uita ca a-ti adus todeauna coplilor
    tigani si evreii ciocolata, bonboane si alte bucurii. Si eu pot ierta multe cu exceptia faptului ca intrebuintezi numele meu Horvath cu dublu w.

  11. LA CE-I BUN UN SECUI ?

    – La agăţat slana răspunde Sinedru după ce ridică un deşt.
    – No, cum aşe ? i-o retează Laszlo Teokeş ( pe limba lui, „teoc” înseamnă testicul).
    – Simplu. Iei un cui pe care-l îndoi sub formă de S şi-l faci minchenaş (Se)cui…

  12. CINE CREDEŢI CĂ PLEACĂ ?

    În zona Bordelului Cotroceni sunt masaţi 300000 bucureşteni. Au o singură pancartă pe care cu litere de un cot stă scris : „Cine credeţi că pleacă ?” Jon şi Nuţa citesc. Recitesc şi recitesc.
    Apare şeful „serviciului” în mână cu cheile tunelului de salvare naţională care dă în Ciurel sub o salcie plângătoare.
    – Domnule Preşedinte răspundeţi imediat la întrebare, vă rog.
    În Jonmobilul* telecomandat iau loc cei doi. Porneşte, şi în spate accesul se blochează automat cu o trapă de etanşare. O cinteză de sub salcia plângătoare primeşte ordinul de inundare a tunelului de salvare naţională. Apa năvăleşte în tunel. Jonmobilul* se blochează . În momentul când apa ajunge la semitiroida lui Jon*, Nuţa îi reproşează : Făcuşi un că…(lapsus), că-l sictirişi pe Arafat !
    Pe Ceauşescu l-a terminat secu, şi pe Jon*… tot el.
    – Băi bucureştenilor, nu puteaţi să faceţi asta d-acum 7 ani ?

  13. PREFERINŢE PREZIDENŢIALE

    Jon* lenevind în scutece primeşte prin besofon ştirea cum că pe 15 ianuarie s-a născut Eminescu.
    – Cine e ăsta, bă ?
    – Ăla cu „Proletar şi împărat”…
    – Să-l boteze Iliescu dacă e proletar. Io botez doar princiari !

  14. A fost in stare de orice pentru a-si pastra scaunul, doar n-o sa recunoasca oportunistul intelegerile din culise.

  15. Bun am inteles stiu asta , ai ce ai cu mine , nu de acum ci demult da spune-mi pana la urma ce ai cu ungurii ? Bun pana acum eu eram cel care se interpunea intre voi si banii de la buget , acum numai ma interpun eu acum se interpune UE prin acordul fiscal european . Tine minte nu-mi e frica de televiziunile tale si ori de cate ori visezi la suspendare ma voi adresa romanilor , nu as vrea sa te simti jignit da de ce nu esti tu presedintele romanilor , bun aici numai amintesc de toate televiziunile tale care se pare ca nu te prea ajuta . M-a deranjat felul in care prezinti lucrurile altfel nu as fi intervenit dar imi ajung la urechi din cand in cand neadevaruri pe care le afirmi , sper ca-n viitor sa fii mai clar .Numai incerca sa abordezi lucruri pe care nu le cunosti

  16. Este revoltator ce se intampla in Harghita si Covasna. Institutiile statului roman nu intervin deloc in apararea drepturilor cetatenilor romani.

  17. o inititativa buna insa fara finalitate … poate un pic electorala ..
    imi aduc aminte ca acum cativa ani a existat un serial in ziarul ZIUA despre acest subiect … cred ca era si despre desfiintarea unor unitati ale SRI exact pe zona de …(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil . cum zicea Catavencu …tradare… tradare dar sa stim si noi ..:)

  18. Adevarul este ca , cei de acolo au primit foarte multe drepturi, oare romani nostri din Ungaria au macar pe jumate asemenea drepturi ca si ei ? Va spun eu ca nu. Acolo daca ceri si insisti fara nerusinare iei un sut in fund de nu te veizi aici e invers, se pupa fundurile.

  19. FERICE DE EL !

    De astăzi începând, mogulul jubilează ,
    Căci Dumnezeu i-a dat noroc cu caru’ ;
    Şi deja la centenar,de pe acum visează ,
    Având pile la M.S.pe … Dr.Ciuhodaru .

  20. @ cezaringinerfizician

    Dar tu ce mai cauti pe blogul asta daca, in loc de semnul exclamarii, pui punct iar in loc de semnul intrebarii, pui semnul exclamarii ? Si, cica, ai fi inginer fizician …

  21. Dragă Dan Voiculescu,

    La o scrisoare deschisă simt nevoia unui răspus deschis, şi succint :
    Una este să păşeşti cu cizmele prin rahat (cazul tău) şi alta este să ai rahat în cizme (cazul meu).
    Cu toată dragostea, pentru totdeauna
    Jon*

  22. @ Dr Mengele
    O VIZITA IMPORTANTA LA UN PRIETENI DE NADESDE AL TERORISMULUI INTERNATIONAL !
    Insasi prea bunul sef al al FBI este preocupat de viitoarele atacuri impotriva SUA
    Sa rugat de…..President Traian Basescu, Prosecutor General Laura Codruta Kovesi, Secretary of State for Public Order and Safety Ioan Dascalu from the Ministry of the Interior, SRI Director George Maior, General Inspector of Police Liviu Popa, SIE Director Mihai Ungureanu sa nu mai trimita teroristi asupra SUA si altor aliati. Vizita sa de la sfarsitul anului trecut
    Press Releases
    Reports on Romania
    FBI Director Robert S. Mueller III visits Bucharest sa bucurat de un succes monstruos. I50 membrii Al Queda eliberati…..unul arestat a treia oara si in curand eliberat !!!

  23. ERATA
    A SE CITI SI RECITI :
    O VIZITA IMPORTANTA LA PRIETENI DE NADESDE AL TERORISMULUI INTERNATIONAL !

  24. MOGULULE TRICOLOR
    SUNT IMPOTRIVA ORICAREI FORME DE DISCRIMINE BAZATA PE CRITERII ETNICE. MINISTRII MAGHIARI TREBUE SA STEA DEMNI ALATURI
    DE COLEGII LOR ROMANI LA VIITORUL PROCES BASESCU….PE BANCA ACUZATILOR !

  25. Presa de astăzi ne informează că Preşedintele Traian Băsescu , invitat la Ambasada Chinei la Bucureşti cu ocazia sărbătoririi Anului Nou în stil chinezesc, şi-a pus un şorţ de bucătărie şi şi-a etalat măestria în arta culinară specifică gastronomiei chinezeşti .

    “ PROFESORUL “

    Punându-şi, ca un bucătar, şortul dinainte ,
    (Că-i mai curgeau puţin mucii dintr-o nară)
    Pe chinezi i-a învăţat Domnul Preşedinte ,
    Să gătească o friptură … de javră ordinară .

  26. Motanule patriotic
    Uneori Tokes are dreptate. UDMR este Partidul Comunistilor Maghiar din Transilvania. Sunt impotriva autonomiei…….. securistilor maghiari. Pentru mine securistul este tot securist indiferent de etnie.

  27. traian basescu: „Discuţia legată de buget mi s-a părut atât de imorală… N-am auzit punându-se problema ca banii să-i ia cel care ajunge primul la cel aflat în dificultate. ”

    NU, tovarase basescu! Banii nu-i ia cel care ajunge primul la cel aflat in dificultate CI CEL CAPABIL SA-L SALVEZE PE CEL AFLAT IN DIFICULTATE.
    A fi CAPABIL inseamna INTAI sa ai cunostiintele si aparatura necesara si
    NUMAI APOI sa ajungi PRIMUL la locul accidentului. Daca platim „salvatorii” numai dupa promptitudine, toti banii ii iau paparazzi!

  28. Discriminarea a fost dintotdeauna si nu va disparea niciodata; mai ales in Romania. Nu am ajuns la stadiul de dezvoltare intelectuala, incat sa putem accepta ca fiecare om este diferit si ca nu trebuie sa judecam, ci sa acceptam. Problema cea mai mare este ca insasi clasa politica ne instiga la discriminare, puterea vrea sa creeze aceste discrepante, sa „bage zanzanie” intre romani si unguri (vezi situatia echipei de hochei juniori). De ce sa ii lasam?De ce nu le dam peste nas ca sa le aratam ca ne putem accepta, indiferent de natie? Pentru ca UDMR-ul este sluga puterii, deaia….si isi intarata oamenii doar din acest motiv.

Comentariile sunt închise.