Numirea in functia de premier a domnului Ungureanu, director al Serviciului de Informatii Externe, a clarificat definitiv natura relatiei lui Traian Basescu si a intregului sau regim cu serviciile secrete.

Nostalgic dupa perioada in care reprezenta regimul comunist la Anvers sau dupa cea in care conducea un vapor si dadea “un camion de note” Securitatii, Traian Basescu a decis ca nu-si mai poate ascunde adevarata natura, nu-si mai poate camufla deprinderile si, cu nepasarea omului care simte ca se apropie de final, a numit in fruntea Guvernului pe seful spionilor. Cu miscarea Ungureanu, Traian Basescu a renuntat la salvarea aparentelor, a iesit “de sub acoperire”.

Teoretic, Monica, Grigore, Mircea, Sabina, Sorin, intreaga armata de “lupi moralisti” si “roboti antisecuristi” ar fi trebuit sa ia foc. Insa, recompensati constant de stapanul de la Cotroceni si hraniti cu ura, cu invidie si, in multe cazuri, cu prostie, nu si-au permis niciun fel de protest.

Cei care, in cazul meu, au transformat intr-un pacat capital o nota comerciala despre un cetatean strain, adresata directorului intreprinderii (o formalitate legala obligatorie pentru un angajat in comertul exterior romanesc din acea perioada), au tacut malc cand Traian Basescu l-a desemnat ca premier pe directorul SIE, iar acesta si-a construit Cabinetul fara a demisiona din serviciul secret.

Asadar, o nota comerciala, care poate fi considerata cel mult o forma platonica de spionaj economic, i-a determinat sa explodeze. In schimb, cand Guvernul Romaniei a fost subordonat oficial sefului spionilor, nu si-au permis nici macar o scanteie.

De foarte multi ani, ei se “lupta” cu Securitatea, folosindu-i metodele si indeplinindu-i obiectivele. Au memorie selectiva si nu-si pun intrebari incomode. Uita, de exemplu, ca, in cazul meu, justitia a respins integral acuzatiile unor verisoare tentate de iluzia unui castig financiar facil. Nu se intreaba de ce, in procesul cu CNSAS, sentinta “de colaborare” a fost pronuntata de singurul “camarad” al domnului Basescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa cum nu se intreaba nici de ce, din dosarul domnului Basescu, din “camionul de note”, nu se gaseste nici macar o singura fila.

Oare pentru ca serviciile secrete nu-si deconspira adevaratii colaboratori?!

32 COMENTARII

  1. Oamenii judeca simplist, cu usurinta, dupa gesturi care nu inseamna nimic si , mai ales, dupa vorbe. Prea multe vorbe. Propun sa judecam oamenii dupa fapte. Si dupa rezultate.
    Ce lasa in urma basescu? Nu a construit nimic. Are vocatia distrugerii, dezbinarii, intrigilor. Si niciodata nu are vreo vina, mereu altii sunt de vina. Opozitia e de vina pentru modul dezastruos in care el a guvernat, la fel ca la primarie, la fel ca atunci cand a dat foc navelor etc etc
    Pe de alta parte, nu va asteptati ca faptele si rezultatele sa fie mereu apreciate. De multe ori acestea nasc invidie si ura…

  2. Lasati-l pe Basescu, despre el nu se mai poate adauga nimic. Eu, ca simplu cetatean, as dori sa aflu de la USL raspunsul la intrebarea: cine este Mihai Razvan Ungureanu?

    La comentariile unui articol de-al lui Razvan Dumitrescu am gasit urmatorul schimb de replici:

    „Domnule Dumitrescu,
    In sfarsit un jurnalist de calibru greu care pune intrebari in legatura cu episodul Ulieru. De ce tace presa, de ce tace opozitia, de ce nu ne spune nimeni ce s-a intamplat in urma acelor declaratii? A fost Ulieru bagat la balamuc, s-a descoperit ca el este de fapt cartita vreunui serviciu strain si de-aia l-a denigrat pe MRU? Daca nu, de ce n-a cercetat nimeni veridicitatea spuselor sale?
    Nu mai inteleg nimic si da, mi se face pielea de gaina!
    Va rog, domnule Dumitrescu, continuati sa puneti aceasta intrebare tuturor, mai ales politicienilor din USL. Nu de alta, dar macar sa stim ca daca-i votam, votam Uniunea Social Liberala dintre americani, israelieni, rusi si cine s-o mai gasi.”

    Raspunsul domnului Dumitrescu:

    „Intamplarea face ca acele declaratii sa fie produse in toamna lui 2009 la Realitatea,in emisiunea moderata de mine,Realitatea Zilei.Va intrebati despre reactii?Absolut nimic,nici de negare,nici in sensul “verificam sa vedem ce e”,pur si simplu tacere de manual,dupa principiul ca daca e groasa atunci e ordin ca nimeni sa nu comenteze ca sa nu se rostogoleasca subiectul.Era ca si cum ziua repectiva a fost scoasa din calendar.Eu nu afirm si nici nu am cum ca Ulieru are dreptate.Spun insa ca a lasa asta in coada de peste e cel putin suspect.Ori Ulieru nu are dreptate si nu poate fi lasat in pace pentru ceea ce a facut,ori spune adevarul si atunci este vorba despre cea mai grava situatie posibila-in sensul in care am avea un sef SIE agent dublu.Ulieru mai spunea ca e dispus sa apara in fata oricarei comisii de control sa spuna ce stie,pentru ca e vorba de informatii sensibile .Nu l-a chemat nimeni vreme de mai bine de doi ani!Acum e clar ca nu convine cuiva scotocirea prin arhiva si va rog sa observati chiar si aici comentariile furioase si fara argumente ale unor domni cu pseudonim:)”

    DECI?

  3. Felicitari domnule Voiculescu ! A-ti pus punctul pe i,b.s. a fost turnator la securitate dar a avut grija sa dispara documenele cel putin cele oficiale, petruca nu este prost ci foarte malefic.Trebuie coagulate fortele anti nebun.

  4. D-le Voiculescu,Victor Ciutacu,a cautat sa compromita emisiunea lui Mihai Gadea,printr-un comportament si un jargon huliganic.Este un personaj dezagreabil,lipsit de profesionlism,care traieste ,gandeste si vorbeste „dupa ureche”.Are un stil uluitor de usor de a scade rating-ul antenelor,numai prin prezenta sa mitocaneasca.Pe unde este invitat,compromite emisiunea,prin comportament,prin vocabularul sau ,prin jignirea invitatilor sau interlocutorilor lui.Va rugam (caci santem mai multi,nu numai eu) sa-l atentionati,sau sa-l vedem cat mai putin pe-acolo,iar daca se poate,mai deloc.Antenele sant posturi tv,respectate,unde,toti ceilalti sant de un inalt profesionalism si cu o anumita tinuta,asa ca derbedeii ,nu prea ar avea ce cauta.Cu bine,domnule

  5. Domnule Voiculescu,

    Ati organizat atatea campanii de ajutorare a sinistratilor – in multele situatii in care cetatenii Romaniei au fost loviti de natura.
    Aveti si mijloacele si puterea sa-i ajutati si pe „prizonierii zapezii”. Sunt firme de turism sau intreprinzatori care au snowmobile – sau pot fi imprumutate de la ministerul turismului, pentru a le duce sinistratilor cele necesare supravietuirii.
    Pana avem un guvern adevarat, avem nevoie de solidaritate.

  6. si daca postezi pe blog la Victor Ciutacu si nu-i dai dreptate, te trezesti imediat cu jigniri si laturi. stiu ca se considera genial. din pacate, e doar autosuficient. (si nu e singurul de la antena 3.)
    acolo, pe blogul lui, care e public, exista o gasca care ii aduce laude in continuu. nu-i poti contrazice pentru ca imediat esti jignit si „basist”, chiar daca ii urasti pe basisti din toti ficatii. am incetat sa mai scriu acolo. e o ipocrizie teribila. curva care se crede virgina.
    :)

  7. Domnule Senator,

    Vremurile sunt atat de putrede incat colaboratorii de „ieri” sunt ingeri pe langa colaboratorii „de azi”.

    PS Victor Ciutacu a fost perfect in emisiune. Sova este un individ fara scrupule. Abominabil!

  8. Domnule Marius, desi sunt momente in care dl. Ciutacu mai sare calul, consider ca in primul rand ar trebui sa mai puneti mana pe o gramatica a limbii romane, inainte de a va exprima parerile. Ca o sugestie: prea multe virgule in textul dvs., amplasate uneori total aiurea.
    Revenind la tot ce ni se intampla de ceva vreme incoace, reiau ce am postat si la dl. Ciutacu: despre Revolutia franceza si ghilotinele din piata s-a spus ca au reprezentat o barbarie. Eu zic ca ar fi singurul mod in care am reusi sa mai “dresam” cumva politicienii nostri. Daca nimeni nu plateste pentru nesimtire, nerusinare, hotie, aroganta, cinism si tradare, atunci toti vor face la fel. Dar daca l-am scurta pe vreunul de “suportul pentru basca”, atunci cred (sper) ca ceilalti s-ar gandi de 2 ori daca sa ne mai fure pe cei care i-am cocotat in scaun.
    Tarisoara asta a dus-o ceva mai bine numai in epocile despotilor patrioti (nu orice despot!). Pe vremea alora “mici la stat, dar iuti la manie” care “ciopleau” din boierii care incercau sa fure mai mult decat era permis (ca n-om fi naivi sa credem ca nu se fura deloc. Dar mai cu fereala, atat doar cat era necesar…)
    Asa ca sunt momente cand zic ca bine era daca mai aveam si noi pedeapsa aia cu moartea. Doar pentru cazurile astea grave de subminare a economiei, de genocid (prin infometare), de furt din averea poporului, de tradare de tara.

  9. (R) Târfa nu-şi pune poalele-n cap pentru
    a-şi ascunde faţa ci spre a-şi descoperii
    ruşinea !

    E VREU(NUL) MRU…

    Piaţa Universităţii văzând că Elena Udrea, în prezenţa lui MRU, a primit astăzi 10.02.2012 un număr de 37 flori (câte una pentru fiecare lună de ministeriat) a strâns mână de la mână şi i-a trimis în completare 20 flori, şi 57 lumânări, pentru cei 57 români morţi prin îngheţ sub privirile nesimţirii calde a acesteia.
    Nuţi, nu-ţi e ruşine ? Dar ţie MRU ? Cap ai, minte ce-ţi mai trebuie…

  10. Hillary Clinton are pagina pe facebook. Toti cei care considera ca ponta este doar un impostor postati un mesaj scurt. Max 4 fraze. Sa-i facem lui tonta o vizita penibila in America!

  11. Postat pe facebook-ul lui Hillary Clinton

    Dear Mrs Hillary Clinton, Secretary of State

    In order to defend the fragile democracy in Romania I’d like to inform you that we, the Romanians, are not happy to see Mr. Victor Ponta, the leader of the Romanian PSD Party being welcomed in an official visit to America around the 19th of February 2012. Most of Romanians consider that Mr. Ponta doesn’t have the moral standards required of a democratic leader. The real opposition leader we support is Mr Crin Antonescu who unfortunately does not attend this visit. Lots of Romanians would like to see Ponta’s visit to America, cancelled.
    Sincerely Paul Simon

    ponta trebuie sa inteleaga ca jocul la doua capete nu merge. La ora actuala pune o paine pe masa copiilor lui din banii furati de la amarasteni. Este furt cand te angajezi sa faci ceva (sa ii reprezinti) si faci exact pe dos si iti mai si umpli buzunarele pentru mizeria care o faci. Ce a promis electoratului in campanie electorala si ce a facut? A vandut la bucata fotoliile din parlament cu ultimul tun dat fiind sefia senatului. Nu! Nu merge asa!
    Va astept pe voi, toti ceilalti romani care va considerati tradati de ponta, sa postati si voi mesaje pe facebook. In orice limba preferati.
    EI SUNT PUTINI SI AU PUTEREA, NOI SUNTEM MULTI SI AVEM DREPTATE!

    http://www.facebook.com/usdos

  12. SECURITATE SANITARĂ

    Pe ger năprasnic, membrul supleant al C.C.al U.T.C.
    Instalat a fost ca prim-ministru,din spion-şef la S.I.E.
    Iar la Cotroceni a îngheţat de frig şi instalaţia la W.C.
    De-aceea Zeus va rămâne tot acoperit … cu o hârtie.

  13. Oricat de mult o sa fure pedelistii la urmatoarele alegeri in anul 2012 nu cred ca o sa le ajunga deoarece gradul de nemultumire al oamenilor este la un nivel foarte ridicat.

  14. VALENTIN STAN – naşul lui „mereu”

    Prestaţia lui Stan de 60′ din 10.02.2012 la 11 pm îl lăsă în curul gol pe Mihai Răzvan Ungureanu („mereu”) dovedind cu argumentele fine că înlocuitorul lui Boc nu e decât un surogat. Istoricul „mereu” se dovedeşte a fi doar un „isteric”care era mult mai periculos ţării din postura directorului SIE… Dezvăluirile lui Stan în ce-l priveşte pe „mereu”, pe terenul de joc al diplomaţiei, şi altele, vor fi fatale pentru „puiuţul de comunist” al anului 1989.
    Emisiunea cu pricina trebuie dată în RELUARE.

  15. Domnule Senator,
    Sunt indignat de prestatia unora dintre formatorii de opinie de la Antena 3. Aere, ifose, frustrari, vanitati complexate, orgolii neimpacate, polite platite unor fosti colegi, mahalagism si isterie…… Asa poate fi catalogat produsul jurnalistic al celor ce-l au ca discipol pe d-nul Goe al antenelor. Independenta lor este o consecinta a faptului ca dumneavoastra existati.
    Este mai mult decat necesar sa interveniti caci simpaticul Mihaita nu poate controla situatia.
    Cu mult respect si speranta ca lucrurile vor reveni la normal.

  16. 1. – Doamnă Elena Udrea, ca una cu experienţă ce soluţie vedeţi pentru ajutorarea celor 20.000 blocaţi de 6 zile sub toiene în zonă apropiată celei de naştere a dv. ?
    – Foarte simplu. Telegondola…sau „sanie cu zurgălăi”.

  17. Circul lui Ponta cu sustinerea guvernului ungureanu a fost doar o incercare esuata a PSDului sa fure din procentele de sustinere ale lui Crin. Ipoteza sustinuta de „iesirea” recenta a lui Iliescu in care cere recalcularea procentelor.

    PSDeii, au mers in Parlament cu o piesa de teatru ieftina jucata lamentabil de ponta. Socrul sarbu era acolo pentru suport moral. Ideea lor era ca ponta sa faca un speech in care sa para ca e un leader conciliant si sa arunce mici bombite care sa-l irite rau pe Crin, sa-l faca sa reactioneze in asa fel incat sa se compromita in fata electoratului. Si drumul lui ponta facut bara la bara in spatele convoiului presidential spre Predeal avea menirea sa invarta cutitul in „rana tradarii”, sa il demoralizeze pe Crin.

    Sa revin la speechul din Parlament. Nu va intrebati cum de a putut ponta sa tina pedelprele in sah timp de o ora sa-si spuna in fata lor “poezia” fara sa fie huiduit cu decibeli care sa-i faca imposibila recitarea? Cu nu mult timp in urma, Crin in parlament abia a putut spune 3 fraze grabite din cauza huiduielilor oranjgutane… E clar ca oranjgutanii au fost dresati sa fie “cumintei” sa poata recita ponta “poezia”.

    Ponta si socrul sarbu au tot interesul ca USLul sa castige la alegerile parlamentare putin sub 50% , astfel USL va trebui sa se alieze cu alta formatiune politica… cine alta decat PDL! Vor face sandwich PNLul intre PSD si PDL… iar Crin va ajunge in situatia disperata sa se retraga la scurt timp in opozitie. Asta e tot jocul murdar al gorilelor rosh-portocalii.
    Vor incerca pe toate caile sa ii reduca procentele lui Crin. Renegocierea procentelor cu circul de rigoare, vor incerca sa il enerveze si sa il compromita etc… vor pune la bataie tot arsenalul scolii de propaganda bolsevica. Daca nu vor reusi sa ii scada procentele lui Crin, ii vad in stare pe PSDisti sa isi scada propriile procente („donand” o parte PDLului) in asa fel incat USL sa nu atinga pragul de 50% din locuri in parlament.
    PSD este intr-o intelegere clara cu PDL ca unul din ei sa fie mereu la putere iar celalat sa fie cooptat mai mult sau mai putin pe fata. De ex. La ora actuala desi PDL e la putere, PSD are oamenii lor plantati strategic (SRI, DNA, Procuratura generala, au avut PM etc) .
    Clanurile de la sefia celor doua partide (PSD, PDL) folosesc justitia si DNAul sa isi mentina autoritatea in partide. (condamnarea intemeiata a lui nastase nu s-ar fi intamplat daca nu era o lupta pentru putere in PSD)
    Planul diabolic al celor doua clanuri de a „pedala” la infint pe soarta Romaniei este stanjenit la ora actuala de caderea masiva in procente a PDL, procente care au fost castigate de PNL. Aceasta cadere a fost motivul pentru care PSD a acceptat formarea USL. PNL urca vertiginos, necotrolabil.
    Odata format USL, PSD a dus o politica sistematica de subminare a lui Crin Antonescu. I-au „taiat” orice avant si actiune pozitiva.. „nu e bine sa organizam mitinguri… nu e bine sa facem greva parlamentara… nue bine sa ne dam demisiile din Parlament… etc”
    Ce ar putea face Crin acum?
    1.Sa fie intr-o alianta foarte stransa cu PC (Domnule Senator, sper ca nu veti trada! :) suflu si’n iaurt…)
    2.Sa faca tot ce poate sa isi creasca procentele de sustinere in randul populatiei (participare la mitinguri de protest… etc) indiferent de ce sfaturi primeste de la PSD. Aici ajuta mult asocierea cu PNT-CD.

    Ce putem face noi?
    Sa il sustinem cat mai mult pe Crin (implicit PNL-PC). Are nevoie de sustinerea „strazii”. Noi suntem aliatii lui nu PSDul!

  18. @ X
    Ai perfecta dreptate in privinta lui VC si a blogului sau.
    Eu ma intreb daca nu cumva PC si Antena 3 si-au propus destramarea USL prin denigrarea pana la paroxism a unuia din liderii sai.
    Hmm, interesanta rotatie la 180 grade, dupa alianta PC cu PNL!

  19. „Mereu” ai mână bună,
    cu 21 morţi prin îngheţ în două zile,
    de când îi conduci pe
    …leneşi.

    Bă comunistule, n-ai zile bune cu noi !
    65 de români decedaţi prin îngheţ ( 44
    de la Boc + 21 ai tăi).

  20. DE AZI TE VEI NUMI „ETI”

    ETI – omul zăpezilor a fost fost văzut astăzi în zonele sinistrate, recunoscut şi de cei 65 decedaţi, în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu,

    PS : Nu-i o problemă. Rasa ta îşi schmbă frecvent numele.

  21. @ Sextant
    Parcă m-am uitat la o cu totul altă emisiune decât cea despre care vorbiţi.
    Mie mi se pare că domnul Stan părăseşte din ce în ce mai mult starea de argument pentru a ajunge la jigniri directe gratuite şi, de data asta, şi scabroase. Gustatul de urină de pe asfalt este în opinia sa exact tot ceea ce trebuie unei emisiuni de succes.

  22. Mogulule
    Este exact pe dos. Serviciile al controleaza pe Basescu. Aceasta este un om de
    pair, o marioneta in mana lor. Razvan Ungureanu este seful lui Basescu si nu invers. Securitatea a preluat pe fata in Romania si nu o va lasa din mana usor.

  23. Domnule Senator,

    in mod absolut absurd, ponta se impusca in continuare in picior. Acum face sluj la UDMR.
    Avand convingerea ca PSDul este disperat sa-si creasca procentele de sustinere, ma intreb ce se „coace” in bucataria PSD-PDL?
    Ultima data, traian basescu si-a crescut procentele cu o inscenare sadica (rapirea jurnalistilor in Irak). Sa fie ca din cauza lipsei de imaginatie pregatesc din nou o calamitate? Mai ales ca si-au „militarizat” sefia guvernului…hmmm.
    Sper sa aiba destula minte sa nu faca vreo tampenie.

  24. @Bibliotecaru

    Vă respect părerea. Mesajul transmis de Stan nu se confundă cu mijloacele umorului grosier practicat cu succes sub cupola circului politic dâmboviţean. Stan are har şi duh, atât de necesare unui „clovn politic”.
    Ciuvică – un nelipsit mare mucalit – este alături de Stan, alt index al barometrului politic,
    racordat la „Revoluţia Piaţa Universităţii”.
    Ponta cu glasul lui de ţârcovnic şi plaivasul făinos ar mai putea să-şi taie sforile manipulării…

  25. Buna dimineata,

    Domnule Voiculescu, care este miscarea care sa ne scoata de sub colonizatorul american, implicit si de sub Basescu?

    Calea armelor oare?

    Daca da, sa-mi dati de veste si mie, va rog, nu vreau sa pierd momentul prinderii tradatorilor de tara…

  26. – Auzi tu ? Adrian Năstase i-a ridicat statuie mătuşii Tamara !
    – Din ce, dragă ?
    – Din ciocolată amăruie… la el în sufragerie.
    – Hi, hi, hi, hi, calicul dracului ! Că-n Palatul Justiţiei n-avea loc…

  27. PORUNCA 19 DIN TORA
    „Să nu umbli cu bârfeli”a fost încălcată
    cu bună ştiinţă de Mihai Răzvan Ungureanu,
    drept care urmează reacţia Divină : „codul maroniu”.
    Bre nene bă, ia seama că-s 613 porunci care, gineală,
    când aduni cifrele dă 10 (poruncile de bază).
    Rabinul era la Predeal, în călduri, leneşul…

  28. Ca de fiecare data, concis si la obiect. Voiculescule, singurul regret pe care-l am, dupa ce citesc postarile din acest blog, este ca desi ceea ce spui este perfect real, nimeni nu se sesizeaza si nu face nimic. Ma refer la „institutiile statului”, care se complac intr-o mocirla tulbure si puturoasa, dar bine platitata de tatucu portocaliu. De fiecare data cand vad cate magarii se fac in tara asta, pornind de la varf, „nu mai pot cu nervii” , vorba unui clasic in viata. Tot ce pot sa mai zic e: „Unde esti tu, Tepes Doamne…?”

Comentariile sunt închise.