Un concurs deja traditional (detalii aici) prin intermediul căruia am cunoscut zeci de studenti remarcabili, care vor aduce un plus de coerentă în dezbaterile noastre publice.

Ne vedem la finală.

23 COMENTARII

  1. Un principiu de baza al democratiei „DEZBATEREA”.As fi vrut sa particip,dar sunt unul din proaspetii absolventi.Daca ne-ar pasa de ceilalti macar in procent de 1% din cat ne pasa ne propriile persoane ,am intelege necesitatea unei astfel de initiative.Sunt convins ca eu nu voi mai fi in viata ,sa vad beneficiile acestei initiative ( sa ajunga un principiu al societatii noastre ) ,dar sunt bucuros ca macar am putut vedea inceputul.
    Le doresc participantilor ,minte libera si stransa in jurul unui numar tot mai mare de idei.

  2. @ Dan Voiculescu

    Domnule senator, va rog ca la deschiderea celei de-a patra editii a concursului „DEZBATE ROMANIA”, sa dati citire si mesajului meu adresat tinerilor oratori .
    Va multumesc anticipat.

    MESAJUL MEU CĂTRE TINERII ORATORI

    Îmi este greu să-nfiripez acuma nişte versuri ,
    Căci s-ar putea cu oratorii, să cad pe locul doi ;
    Însă vă urez s-aveţi, ca Eba, doar “succesuri”
    Şi “aş dori să doresc” ca ea să ”vorbesc”cu voi .

    P.S. Bibliografie : http://baselandia.wordpress.com/tag/as-dori-sa-doresc/

  3. super, vad ca se bucura de mult succes programul, oricum ma asteptam avem tineri foarte inteligenti si creativi in tara asta

  4. cand vom vedea o agentie guvernamentala facand astfel de actiuni? cand? sa mai lase calutii roz si sa se implice in lucruri concrete

  5. spiritul competitiv e in fiecare din noi si mai ales in randul tinerilor care vor sa fie mereu primii, important e sa-l folosim in scopuri utile

  6. sunt foarte bune concursurile de genul acesta pentru ca le dezvolta foarte mult creativitatea, imaginatia, niciodata nu stii ce idei pot aparea in urma unor astfel de competitii

  7. Pentru a intra în esenţa noţiunii de oratorie, ne putem imagina o sală cu sute de ochi care te privesc şi asteptă să-i impresionezi. De aici începe oratoria, arta de a ţine un discurs în aşa manieră încît publicul sa te înţeleagă, să-ţi simtă trăirile şi să te accepte.

  8. Este bine ca ati dezvoltat acest program. In SUA, astfel de concursuri scot la iveala adevarati leaderi.

  9. am vazut si eu cateva runde din editiile trecute…unii sunt visatori, demagogi si nu stiu sa argumenteze, altii sunt f articulati dar nu au creativitate.

  10. Aceasta calitate se poate si dobandi… dar daca o persoana e inzestrata nativ cu astfel de calitati de comunicare plus competente inntr-un domeniu, atunci e o mare descoperire.

  11. Sunt inscris in actuala editie a concursului si momentan am trecut in semifinale.Sper ca impreuna cu echipa o sa avem rezultate bune in cadrul concursului si ca vom demonstra ca tinerii pot avea un cuvant de spus atunci cand vine vorba de politica.Felicitari pentru initiativa si pentru modul de organizare!

Comentariile sunt închise.