Traian Basescu se teme foarte tare de suspendare. Omul e patit, pana la un punct, panica presedintelui este de inteles.

Recent, frica sa de a nu-si pierde functia a determinat adoptarea unei legi neconstitutionale, conform careia, desi a fost ales cu putin peste 5 milioane de voturi, presedintele nu ar mai putea fi demis decat cu 9 milioane de voturi. Abuzul este atat de flagrant, incat ma astept sa fie sanctionat de Curtea Constitutionala.

Dar, chiar daca judecatorii Curtii Constitutionale vor alege sa ignore acest abuz, “siguranta” mandatului domnului Basescu este iluzorie. Daca se formeaza o noua majoritate (obiectiv realizabil in actuala sesiune parlamentara), o lege poate fi modificata de Parlamentul Romaniei, respectand intocmai procedurile regulamentare, in maxim 5 zile!

Chiar asa panicat cum este, domnul Basescu stie bine ca Legea referendumului nu il salveaza, insa incearca sa castige timp. Regizeaza demonstratii de forta (v. interventia in cazul Boldea) si inventeaza obstacole (v. legea referendumului) pentru a-i convinge sa mai ramana pe cei care se pregatesc sa il paraseasca. Traian Basescu inca nu a inteles ca slabiciunea sa a devenit evidenta. Chiar si propria tabara ii simte neputinta. Multi oameni seriosi vor pleca in perioada urmatoare din PDL pentru ca nu mai sunt dispusi sa isi sacrifice credibilitatea pentru a salva un presedinte slab si speriat, care se ascunde de propria natiune in spatele unor legi neconstitutionale.

Ar mai rezista Traian Basescu o singura zi la Cotroceni daca, in cazul unui referendum, peste 50% dintre  romanii prezenti la vot, indiferent de numarul lor, i-ar solicita sa plece?! Furia populara l-ar indeparta in maxim 24 de ore. Asadar, modificand Legea referendumului, Traian Basescu si-a facut, de fapt, un grav deserviciu: a confirmat tuturor ca se teme de o noua suspendare in viitorul apropiat.

Pe principiul “de ce ti-e frica nu scapi”, cunoscut presedintelui, Traian Basescu se indreapta implacabil spre suspendare. Cu cat frica ii este mai mare, cu atat demiterea ii este mai aproape.

30 COMENTARII

  1. Eu nu aş mai avea încredere în persoanele care sar dintr-un partid într-altul, precum iepurii din lăptucă în lăptucă; ar putea fi foarte bine muşamalizate „cârtiţele portocalii” şi să nu se mai mire nimeni, când vor avea loc, scurgeri de informaţii în tabăra adversă. Acceptarea acestor cameleoni, care-şi schimbă culoarea politică, după cum îi bate vântul, ar putea aduce USL-ul în dizgraţia electoratului (deci: ADIO VOTURI), mai ales că cetăţenii sunt sătui de toţi miorlăitorii pedelişti, care nu au făcut altceva, decât să-şi umfle burţile şi pe ale lor să le desumfle. Chiar dacă nu le convine ceea ce se întâmplă în acel partid, trebuie să-şi „unească forţele în cuget şi-n simţiri„ şi să înlăture puroiul, cauterizând rana care le strică imaginea politică. Nu mi se pare normal, să se aplice legea „transhumanţei” în această perioadă atât de tulbure şi să se „fâţâie” în dreapta şi în stânga, precum „ţiganul cu cortul”.

  2. sunt doar niste reactii disperate, de ultim moment..si cel mai bine s-a vazut cand a tinut discursul cu umilinta

  3. traian basescu va ramane singur, toata lumea incepe sa-l paraseasca, nu mai tin minciunile si promisiunile

  4. Hmm… spune domnul profesor Voiculescu, aici, ca „o lege poate fi modificata de Parlamentul Romaniei, respectand intocmai procedurile regulamentare, in maxim 5 zile”. Problema este al doilea parlament al Romaniei, Curtea Constitutionala. PDL a reusit sa organizeze Curtea pe post de cenzor al Parlamentului, astfel incat cine detine majoritatea la curte sa aiba controlul indiferent de majoritatea din Parlament. Explica Zegrean prin ianuarie (parca pe 17 sau pe 19) ca de curand le-au fost marite atributiile. Nu cumva, daca Parlamentul dominat de USL va schimba legea referendumului astfel incat Marele Carmaci sa fie debarcat cu doar … 2 milioane de voturi, Curtea Constitutionala ar putea sa dea verdict de neconstitutionalitate? Sau chiar in cazul in care se realizeaza actul de suspendare, pentru care Curtea isi da doar aviz consultativ, Curtea sa aiba drept final de veto asupra deciziei de suspendare data de Parlament in votul final? Astea ar fi intrebarile mele, cum de s-a ajuns ca Parlamentul, ca „organ reprezentativ suprem al poporului roman”, format din reprezentanti alesi, sa ajunga complet cenzurat de o institutie cu reprezentanti numiti? Are USL in plan inlocuirea acestui adevarat parlament de rezerva cu o instanta europeana?

  5. Basescu ca Basescu…. dar ce se va intampla cu cei care devalizeaza tara pe ultima suta de metri. Nu exista o solutie „psihologica” prin care sa le fie frica sa mai puna semnatura pe un act oficial?
    Astfel ministrii si functionarii publici ar avea un sentiment de frica. Se vand zacaminte si fabrici pe 2 lei care in realitate valoreaza 2000 lei.

  6. PDL-eii astia schimba tabara, Sunt trecuti de USL pe listele electorale. USL ia 60% la alegeri, Traseistii astia, dupa alegeri, trec din nou in tabara lu’ Basescu. USL ramane cu 40% si Basescu face o noua coalitie cu care-si conduce „turma” pana la sfarsitul mandatului. Amin!

  7. Basescu e un las. N-a vrut sa-si recunoasca infrangerea, asa ca l-a schimbat pe Boc cu MRU in loc sa plece el.

  8. Nici Traian Basescu nu mai e ce-a vrut sa fie. Incearca sa para stapan pe situatie, dar nu reuseste decat sa-si sape propria groapa.

  9. ÎINCĂ O ŞANSĂ

    Hipnotizat de Udrea, pare c-a intrat în transă ,
    ( Băsescu savurând puterea cu iluzia nemuririi )
    Şi nu-l mai sperie suspendarea, având şansă ,
    De a-şi face sigur, până-n toamnă … harachiri .

  10. Dl Voiculescu….nu are legtura cu tema; Dar vreau sa va aduc la cunostinta ca sunt din orasul Voluntari, iar „vedeta” dvs GF Firea- Pandele…face demersuri ca ca candideze la PRIMARIA VOLUNTARI in locul „primarasului” Pandele. A inceput sa faca propaganda prin Voluntari, iar dvs ati permis sa-si faca publicitate ei si lui Pandele pe Antene in contextul in care luptati contra sistemului. IMI PARE RAU ca e o contradictie subtila in acest caz. Acum se prostitueaza mediadic ca sa se promoveze pe ea si pe SOT si o vad in preajma „marelui eveniment national” ca va aparea la toate emisiunile de la Antene.

  11. SE CHIŞARĂ PE EI DE RÂS
    1,3 miliarde de chinezi când aflară că azi experţii de la Aeroportul Henri Coandă confundară un picior de urs cu unul de om, din bagajul unui onorabil concetăţean de-al lor reţinut pentru cercetări.
    După ce s-au dumirit, d-l Băsescu Traian a cerut să se precizeze dacă piciorul cu pricina provine de la Ursa Mare sau de la Ursa Mică, la care preşedintele Chinei i-ar fi sugerat „să plimbe ursul !”

  12. Daca doriti sa va folositi influenta intr-un scop bun si daca puteti sa popularizati problema a 250 de oameni (contribuabili) din cartierul Berceni, Sector 4 Bucuresti, v-am ramane recunoscatori.
    Este vorba despre Strada Postalionului, care nu e nici prima si in mod sigur nici ultima strada neasfaltata din Bucuresti. De doi ani si jumatate mergem in audiente la Primaria Sectorului 4 la d-l Primar Cristian Popescu Piedone, si se invoca tot felul de motive care ar impiedica asfaltarea strazii: canalizarea are un debit prea mic, strada este prea ingusta, zona este inca in constructie si nu se pot face investitii etc. Prima intrebare pe care o poate ridica orice este: dar ce fel de autorizatii de constructie s-au dat (pentru numeroase case si doua blocuri), daca respectiva canalizare nu indeplineste cerintele de debit? Adica poate oricine sa construiasca in Bucuresti dupa cum il taie capul?
    Cand mergem la Primarie sa ridicam problema Strazii Postalionului discutiile „fructuoase” incep cu intrebarea din partea celor pe care i-am ales: „dar cand ati cumparat apartament acolo, nu ati stiut ca nu e asfaltat”? Multumim de intrebare, cata consideratie! Din moment ce noua, persoanelor care locuim pe aceasta strada, ni se preleveaza taxe si impozite, nu putem primi si ceva inapoi?
    Situatia este dramatica, drumul e plin de noroi, pe timp ploios se poate traversa doar cu cizme, sunt nunmai gropi, iar cei care au masini si-au facut abonamente la service-uri auto. Adulti si copii deopotriva sunt obligati sa mearga noaptea in intuneric, prin noroiae si gropi, evindent insotiti de nelipsita haita de caini.
    In plus, Strada Dealul Cucului, care ne-ar fi permis sa ajugem mai repede la o zona cu asfalt, a fost blocata de proprietarul cartierului rezidential Aurel Persu; inainte de anul 2009 aceasta strada aparea pe harta, dar dupa acesta data, surpriza, strada nu mai exista. Daca am fi si noi proprietari de cartier rezindential poate am avea puterea sa inchidem drumurile dupa bunul plac…

    In speranta ca v-am captat atentia, ma puteti contacta la numarul de telefon 0752180010.

    Va multumesc,
    Cristina Postolache
    locuitor pe Strada Postalionului, Nr 53, Sector 4, Bucuresti

  13. @ Cristina Postolache:

    Stimata doamna, vineri, la prima ora, veti fi contactata de echipa Biroului Senatorial, care va veni la fata locului. Voi veni si eu cat pot de repede. Nu cunosc detaliile problemei si evit sa-mi asum angajamente fara a avea toate datele, dar sunt convins ca trebuie sa gasim o solutie rapida si eficienta. Pe curand.

Comentariile sunt închise.