Daca motiunea de cenzura va fi adoptata si USL va forma Guvernul, vor urma cele mai importante 6 luni din ultimii 22 de ani. Aflata sub presiunea timpului, pentru ca in noiembrie vor fi alegerile parlamentare, si a uriaselor asteptari ale populatiei, guvernarea USL va trebui sa inceapa sa repare, inca din primele 6 luni, tot ce a stricat regimul Basescu in ultimii 4 ani. Ei au daramat, au destructurat, au destabilizat. USL va trebui sa construiasca, sa refaca increderea romanilor in lege, in stat si in propria economie.

Niciun proiect public nu mai trebuie realizat fara indeplinirea a 3 conditii esentiale: realizarea unui studiu de impact, elaborarea unei analize de oportunitate si stabilirea prioritatii alocarii resurselor necesare pentru finalizare. Se impun investitii publice coerente, cu adevarat utile si care se pot finaliza in cel mai scurt timp pentru a putea fi date in exploatare. Investitiile trebuie sa produca, nu sa consume!

Avem nevoie de transparenta decizionala, eficienta administrativa si competenta economica. Daca maine motiunea de cenzura va fi adoptata, urmatoarele 6 luni pot fi decisive pentru USL si pentru Romania.

30 COMENTARII

  1. Intrebari :
    1) Cine o sa fie prim-ministru?Ponta a declarat de nenumarate ori ca nu doreste sa guverneze alaturi de Basescu presedinte.
    2) Sa inteleg ca nu se mai doreste guvern de tranzitie,care sa fie focalizat pe schimbarea presedintelui?
    3) Acele proiecte esentiale ar trebui sa fie axate pe infrastructura.Impactul decisisv ,pentru populatiei.
    4) As vrea sa vad ca macar 60% din ceea ce doriti de la guvernarea USL ,sa reuseasca sa implementeze in primele 6 luni.Tot ar fi ceva.
    5) Prioritatea ar fi sa reduceti nivelul de coruptie,si atunci ceea ce v-ati propus POATE FI REALIZAT.

    Succes…..ca „succesurile” ,au fost luate de altii :)

  2. După ce USL se va instala la guvernare, va avea muncă foarte grea si anume:
    – să “remaieze” economia pe care pdl-iştii au deşirat-o cu lăcomia lor, de-a se îmbogăţi peste noapte;
    – să “stopeze” destrămarea decentă a vieţii românilor, şi
    – prin acţiunile lor să ajute electoratul să zâmbească din nou, recâştigând încrederea cetăţenilor în forţa politică conducătoare, buna-credinţă pe care portocalii, în zgârcenia lor, au folosit-o pe post de fund-papir.

  3. Personal sunt aproape sigur ca motiunea va trece. Nu de alta, dar PDL va vota ca sa scape de guvernarea si sa erodeze USL (in sondaje).
    Dupa ce guvernul va pica, USL va scadea in sondaje indiferent de optiunea de a intra sau nu la guvernare (daca refuza, o sa apara ca ii e frica, nu are program, daca accepta, in 5-6 luni, nu prea are sanse sa faca ceva vizibil si care sa „scoata tara din criza” decat cu sacrificii mari care se vor vedea ulterior).

    O solutie ar fi niste masuri de genul scaderea TVA-ului la alimente (personal cred ca ar fi mai bine daca ar scadea la inputurile agricole si materii prime pentru a stimula intreg lantul agroalimentar), taxarea inversa in agricultura etc. Acestea daca ar fi aprobate in actuala sesiune parlamentara ar duce la rezultate vizibile (adica in buzunarul cetateanului) pana in noiembrie.

    Dar vorbim maine dupa motiune (eu am propus sa vorbim acum cateva saptamani – dna Ofelia?!?).

    Pastrati specialistii tineri in ministere, promovati-i repede si aduceti mai multi. O viziune proaspata e de dorit

  4. Cele mai utile „investitii”, cu efect pe tremen scurt (6 luni):
    – inapoierea celor 5.5% pensionarilor saraci: banii astia vor iesi din buget dar, reintrand instantaneu in consum, vor crea efecte in lant in economie si se vor reintoarce la buget cu „dobanda”;
    – returnarea impozitului forfetar – cash, in conturi: pe langa inchiderea a zeci de mii de firme minuscule, acest impozit inca mai produce falimente, din cauza arieratelor pe care le-a creat; multi au platit forfetarul neachitandu-si furnizorii (pentru ca, daca n-ai profit, n-ai de unde sa platesti decat din imprumuturi, de la banci, sau furnizori); asta a produs o reactie negativa, in lant, cu consecintele pe care le-am trait;
    – eliminarea conditiei impuse de BNR de creditare pe baza fisei fiscale; e o alta cauza de afundare in recesiune; economia neagra nu va fi scoasa la suprafata prin astfel de masuri (nu insist pe tema asta, ca-i prea vasta); nu faci altceva decat sa franezi brusc consumul (cum s-a si intamplat), cu consecintele pe care deja le-am vazut; repornirea creditarii va avea efectul invers;
    – institutiile care primesc bani de la buget, sa primeasca doar fondul de salarii nete (diminuarea bugetelor institutiilor cu sumele reprezentand contributii si impozite pe salarii, care oricum trebuie returnate la buget – si multi uita s-o faca – ce rost are sa plimbi banii, eu ti-i dau, tu mi-i dai inapoi – mai bine stopaj la sursa);
    – anularea tuturor contractelor pentru piscine, sali de sport, etc. si controale imediate ale ANAF la toti care s-au ocupat de-asa ceva – adica de subminarea economiei nationale; s-au construit la preturi mai mari decat pretul pietei? executare imediata pe diferenta! exista metode de calcul utilizate de UE in astfel de cazuri, ce pot fi gasite pe net;

    Si multe altele, dar nu mai e timp!

  5. PROMISIUNI ELECTORALE

    Dacă nu va face, într-adevăr, minuni
    Guvernul Ponta şi voi fi, din nou, minţit ,
    Îi promit solemn, că după şase luni ,
    Îl voi ajuta să plece … pe unde a venit .

  6. DE MÂINE

    Moartea politică a javrelor,
    Că despre ea pledă Victor,
    E mai meschină ca a larvelor.
    Ştiinţa nu stă-ntr-un vector
    Chiar când e linie de forţă,
    Şi nu-i torţionar, un ins cu torţă.
    Mis Cocoşata alături de Cotoi –
    Praful de puşcă în varza din butoi;
    Iartă-i nea Solomon că-s numai boi.
    Sperăm cu toţi ca mâine – vineri
    Să-nceapă altă viaţă pentru tineri,
    Pentru copii, pentru bătrâni ;
    Românilor să fiţi doar voi stăpâni !

  7. CU BILELE LA VEDERE

    Azi în Parlament, d-l Victor Ponta straniu îmbrăcat numai cu haină şi cravata pe stânga, gol în partea genitală, e întrebat de o frumoasă reporteră :
    – De ce aşa sumar domnule viitor prim ministru ?
    – Simbolic. Azi votăm cu bilele la vedere…
    – Cu toate patru ?
    – !!!

  8. Uniunea Social-Liberală este o alianţă normală şi îndreptăţită, privită în contextul politic românesc actual. Scopul USL este de a obţine la alegerile din 2012 un procent mai mare de 50% şi astfel, Traian Băsescu să se vadă nevoit să semneze propunerea de prim-ministru venită din partea Uniunii.

  9. Stiti ce as face eu? I-as duce un cadou presedintelui. Ce anume? Pai… articolele din constitutie ce trebuie EL sa le aplice, adica de la art. 80-101. Odata guvernul investit i se face cadou articolele 102-110.

    Se pare ca lui ii place articolul 103, ce ii apartine guvernului.

  10. @ zico
    Nu cred ca MRU sa mai aiba ceva sanse la prezidentiale dupa caderea guvernului sau prin motiune de cenzura. Daca si-ar fi dat demisia ar fi fost altceva.

  11. AMENINŢARE

    După ce M.R. Ungureanu afirmase ameninţător azi în Parlament că „nu am spus ultimul cuvânt”, o reporteră îl întreabă :
    – Şi care ar fi ultimul „cuvânt” ?
    – Proletari din toate ţările uniţi-vă ! dar mai repede…

  12. Interesanta intradevar. Acum Ponta va trebui sa faca 2 lucruri daca nu va dori sa lucreze singur si sa arate ce a facut.

    1. Ar trebui sa ofere o statistica despre situatia tarii, guvernamentala si judeteana. Astfel va stii de unde a inceput.
    2. Sa de-a o lege prin care TOATE institutiile tarii sa-si aleaga conducatorii.

    Astfel vor cadea de o forma democratica toti oamenii pusi de guvernele anterioare. Scolile, spitalele, gradinitele, deconcentratele ar trebui filtrate de nespecialisti si sa le ofere cetatenilor sa-si aleaga oamenii competenti.

    Si o recomandare: Luati exemplul lui Tiny Blair si lasati-va acasa telefoanele mobile, tableturile si alte obiecte tehnologice pe perioada cat veti fi ministri.

    Daca o veti face veti evita sa fiti distrasi de alte lucruri, nu vor putea sa va monitorizeze toate convorbirile si veti dovedi respect cand veti fi in parlament pentru audieri (MRU a fost penibil in timp ce parlamentarii vorbeau el se juca sau cauta pe tablet anumite informatii, mie mi s-a parut o lipsa de respect fata de vorbitori).

  13. „Investitiile trebuie sa produca, nu sa consume”. Cu tot respectul, let’s agree that we disagree. Spre exemplu : sanatatea sau cultura sau educatia / consumul il vedem … pe cand productia? Mi se pare pripita, de plano, etichatarea unei activitati ca fiind neproductiva : cum masori efectul unei interpretari a unei simfonii de Haydn asupra unui boschet sau asupra unui multimi de 1000 persoane.

    OK, standarde prestabilite de reusita sau esec pentru o cheltuiala publica sunt bune, ca gandire din privat aplicata in public, dar sa nu exageram cu logica privata.

    Parerea mea.

  14. Din VALEA Jiului va transmitem multa sanatate si sa aveti succes in tot ceea ce faceti !
    Cu stima
    oamenii care va sunt alaturi !
    Pacat ca nu aveti lideri si in valea jiului sa va sustina ideile !

  15. Daca Ioan Rus e numit Ministru de Interne, atunci putem plange dupa autistul mru! E culmea tupeului si a ipocriziei ca Grupul de la Cluj sa puna mana pe guvern dupa ce au pus mana pe conducerea PSD ca urmare a fraudei electorale de la ultimele alegeri prezidentiale. Grupul transpartinic de la Cluj l-a subminat pe Geoana si a ajutat prin bakonsky la fraudarea alegerilor. Datorita lor basescu a obtinut cel de al doilea mandat!
    E o batjocura fata de PSD ca ioan rus sa ajunga din nou la Interne.Nu mai sunt oameni competenti in PSD? Nu ne ajunge george maior la SRI si statul politienesc instituit de el ? Pana cand acesti securisti cu state de plata in vechea securitate vor ocupa functii importante la conducerea Romaniei?
    Nu ne-a ajuns traian basescu?
    Daca ioan rus si alti securisti formeaza guvernul ponta, atunci : JOS GUVERNUL PONTA! JOS USL! USL-PDL ACEIASI MIZERIE!

  16. Tanta Alistar recomandă un link.
    O echipa de elevi romani a castigat premiul cel mare al concursului NASA Space Settlement .

    http://ro.stiri.yahoo.com/o-echipa-elevi-romani-castigat-premiul-cel-mare-152400495.html?fb_action_ids=10150717971476850&fb_action_types=news.reads&fb_ref=type%3Aread%2Cuser%3Ad3AHYpxCzRFq7Z2rjzDDU98O8l4&fb_source=ticker

    Comentariu:

    – Avem COPII MINUNATI si de aceea ma implic pentru promovarea si sustinerea lor !!! FELICITARI din tot sufletul si mult succes pe mai departe! Pentru toti copiii dornici de studii aprofundate am avut un vis si o dorinta sa se implineasca – o legislatie care sa va sustina ! Cel care a implinit visul meu pentru voi este distinsul profesor si senator – DAN VOCULESCU. Dumnealui a initiat aparitia Legii nr.17 / 2007, lege care e promolgata din 8 martie 2007 si care nu s-a dorit aplicata de catre guvernanti din lipsa de bani ( eterna minciuna ). La elaborarea acestei legi a lucrat un colectiv amplu format din distinsi profesori pe o perioada de aproximativ doi ani, dar stupoare …legea nu numai ca nu e aplicata, dar nici macar nu e cunoscuta prin scoli. Fara nici o scuza, pentru copiii nostri trebuie sa existe mereu fonduri necesare promovarii lor prin studii aprofundate la nivel inalt ! ELITA trebuie protejata si promovata si acasa la noi ! Aveti permanent in mine un prieten sincer in promovarea voastra, eu fiind unul din norocosii parinti al unui elev olimpic performant la nivel international . Va imbratisez cu drag si va sustin in lupta pentru aplicarea Legii17/2007 in sprijinul vostru spre marea performanta .( Piatra Neamt)

  17. USL trebuie sa demonstreze acum ca poate guverna tara cum se cuvine, lucru nereusit de Boc si MRU. Bafta!

  18. @ SimP
    Nu cred ca USL (in speta PSD) sa faca aceasta imensa prostie.
    Toate aceste liste pe care le vedem nu sunt decat speculatii ale jurnalistilor.
    Am vazut si eu pe RTV o asemenea lista in care mai figurau Dancu (nu mai stiu la ce minister) , Geoana la Externe si Pambuccian la Comunicatii.
    La Antena 3 am vazut alte liste, in care nu apareau aceste nume.

  19. RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT

    Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
    Reteaua lui Viktor Bout este unica atat din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

    O paranteza:
    In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) chiar negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si detinatarii livrarilor ilicite.
    Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

    Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
    Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

    Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.

    In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florile aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
    Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

    Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

    Dupa 1996, in perioada celor trei mandate ale lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone din Africa aflate in conflict .
    Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
    In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
    In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat, mai departe, catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

    Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.
    Memento.
    Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
    Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica in declaratiile pentru stingerea scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.

    Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transforntaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

    P.S.
    Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii” Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.

    Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
    Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

    P.S.2

    A bon entendeur, salut!

  20. „…ale cui ordine le executaţi în afara celui care v-a dat telefon” (Traian Băsescu) l-a întrebat Antonescu, privindu-l în ochii de şobolan castrat, pe evreul marxist „răspopit” Mihai Răzvan Ungureanu viitorul „chipuţar”.
    Presiunea evreiască pe metru pătrat de politică mioritică a fost dezastruoasă după 1944, coborâtă brutal de „stejarul din Scorniceşti”(cred că şi de la asta i s-a tras) şi revenită în forţă din decembrie 1989 prin ucigaşii economiei româneşti : „şandramaua stalinistă”, Petre Românul, *Jon, etc.
    Adevărata revoluţie acum în curs – a lui DV – trebuie să trumfe, obligatoriu fără amestecul şandramalei staliniste şi a puşcăriaşului Bombonel, copilul său din labă care ar face bine să-şi închidă şliţul gurii.
    Atenţie domnule DV la masa critică a „manifestanţilor polari”, care trebuie adusă imediat la unele butoane prin prin admirabilii ei reprezantanţi.

  21. SCUD nu este o racheta balistica intercontinentala (ICBM). Este o racheta cu raza scurta/medie de actiune (racheta tactica cu focos conventional sau nuclear).
    Astfel de erori pun sub semnul intrebarii veridicitatea intregului articol si-i pacat!

Comentariile sunt închise.