Ati votat sau ati boicotat ?

31 COMENTARII

  1. Daca se dovedeste ( !???!!!! ) ca STATUL e basescu, ei bine, ieri am participat la lovitura de stat, votand… Acum stiu ca nu a contat, dar va conta? Mai marii acestei tari vor face ceva in zilele urmatoare cu milioanele de voturi?

  2. Un aspect de studiat: CCR a spus ca Basescu poate fi demis cu majoritatea simpla a voturilor exprimate, in conditiile de cvorum de 50%+1. Asta inseamna ca, daca prezenta ar fi fost de exact 50%+1 (sa zicem 9.000.001) si ar fi votat pentru demitere 4.500.001 (majoritate simpla), Basescu ar fi fost demis. Deci, in perspectiva CCR, Basescu poate fi demis cu 4.500.001 dar nu poate fi demis cu 8.000.000!? Considerand, prin absurd, ca PDL si Basescu nu s-ar face vinovati de o atitudine neconstitutionala (asa cum este, chiar dupa spusele CCR, boicotarea), tinand cont ca votul a fost in favoarea demiterii, ca cei care nu au votat nu pot fi inregimentati automat si abuziv intr-o tabara sau alta, dar si ca listele sunt neactualizate, referendumul ar trebui validat pentru ca numarul celor care s-au exprimat in favoarea demiterii este superior celui minim necesar pentru un astfel de demers, de 4.500.001, indicand o optiune clara, cum am aratat mai sus. Alternativ, atitudinea si actiunile neconstitutionale de boicotare a referendumului si de limitare a dreptului de vot, ar putea face obiectul unei alte suspendari a presedintelui. In acest caz, legea referendumului ar trebui amendata indicand in locul pragului de 50%+1 pragul de 4.500.001 (50%+1 din 50%+1) voturi exprimate. Daca CCR trateaza prezenta si votul intr-o maniera corecta, presedintele ar trebui demis. Decizia CCR se ia cu doua treimi iar argumentul de mai sus cred ca e suficient de solid, macar pentru ca CCR sa nu poata lua o decizie ferma si a permite (macar) repetarea referendumului, eliminand partial elementele care favorizau boicotarea.

  3. Buna ziua,

    Am votat ! Si constat, fara surprindere, ca am facut-o degeaba . Daca in 2009 pentru mine a decis DIASPORA, acum au decis cei care nu au fost la vot.
    Am un nod in gat de azi dimineata ! Sunt dezamagit ! Am votat chiar sub un banner in care eram avertizat ca VOICULESCU va pune mana pe justitie. Lasand la o parte cretinismul unei astfel de exprimari, va intreb: cand puneti mana pe justitie ii sfatuiti pe cei care fac justitie sa ne faca si noua dreptate?

  4. @ Ioana

    Rationamentul dv. e just si are o logica de bun simt. Il va transmite oare cineva celor care ar trebui sa ia o decizie fireasca in ce priveste validarea acestui referendum ? Doamne ajuta !

  5. Votul celor 8, 3 milioane de romani va obliga la o reactie ferma.
    Daca nu gasiti o solutie corecta, legala si constitutionala care sa il opreasca pe Basescu Traian sa se intoarca la Cotroceni, veti avea veti avea o surpriza foarte neplacuta la alegerile parlamentare viitoare.
    Politicienii trebuie sa lupte.
    Romanii care au votat DA nu au nevoie de multumiri sau de aparare.
    Romanii care au votat DA vor ca liderii USL sa ii reprezinte.
    Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin au datoria sa duca la indeplinire dorinta celor 8.3 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Basescu Traian.
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/07/30/in-atentia-liderilor-usl-nu-cedati-nu-il-lasati-pe-basescu-traian-sa-se-intoarca-la-cotroceni-riscati-sa-va-pierdeti-propriul-electorat/

  6. am votat, insa ar trebui sa nu fim radicali si nici irationali. faptul ca multi oameni cat de cat cu scaun la cap nu au votat din simplu motiv ca USL s-a comportat lamentabil, trebuie sa ne dea de gandit. O fi insemnand si asta ceva, nu doar faptul ca Basescu e un impostor.
    Nu cred ca poti sa faci asa-zisa „revolutie a bunului simt” cu d’alde Fenechiu sau hrebenciuc.

  7. Daca USL ignora vointa a 7,5 milioane de romani care l-au demis pe basescu, la alegerile parlamentare din toamna veti avea 7,5 milioane de romani care vor decide sa stea acasa pentru ca USL=PDL= aceiasi mizerie!
    7,5 milioane de romani reprezinta mai mult de jumatate din cei cu drept de vot!
    Poporul l-a demis pe basescu, USL ce mai asteapta?
    In orice problema daca nu aveti o solutie, asta nu inseamna ca solutia nu exista. Inseamna ca trebuie sa o mai cautati! Parlamentul si CCR trebuie sa caute solutia care sa duca la indeplinire vointa populara.
    JOS BASESCU!

  8. RESPECT „PROFUND”

    Celor ce n-au fost la vot dintr-un motiv abject ,
    Le-a mulţumit Băsescu, c-au răspuns la boicot
    Şi le-a promis, pe veci, profundul său respect :
    De-o să-i doară capul, pe el îl va durea în …cot .

  9. Nu tin cu Basescu si nici nu sunt vreun partizan al doctrinei democrat-liberale. Dar nu pot sa nu afirm ca USL-istii si-a facut-o cu mana lor. UN astfel de comportament mizerabil n-am mai vazut de multi ani…

    Iar pacalicii astia doi (Ponta si Antonescu) ar trebui atarnati in mijlocul Bucurestiului si batuti la fundul gol… Au jucat ca niste tolomaci iar Basescu i-a facut mat… Iar asta pentru ca nu au ascultat de tatucu’ Iliescu… Ala e singurul care are suficienta scoala stalinista in el ca sa-i puna piedici serioase lui Basescu.

    Acum, legat de legitimitatea rezultatelor, pot sa spun doar ca din punct de vedere legal, referendumul este anulat si in privinta asta nu mai e nimic de facut. Iar manipularea (sau incercarea de manipulare) care are loc acum prin presa, gen „sa-i respectam pe cei care au zis DA la referendum, ca sunt multi” nu functioneaza… Cei care nu s-au dus la vot au si ei drepturile lor, considerand referendumul poate nu ilegal, dar macar imoral, si sunt mai multi decat cei care au tipat „Jos Basescu”…

    Asa ca, scumpilor, daca il vreti jos pe marinar, veniti cu candidati valabili, nu cu pacalici ca astia doi, si castigati niste alegeri pe bune, nu referendumuri…

    Parerea mea!

  10. Dan Doboseriu

    Au fost la vot 8,5 milioane de romani din totalul de 18,5 milioane

    Cati nu au fost la vot? 10 milioane
    Cine nu a fost la vot?
    1. Acei 3 milioane de romani iluzorii ramasi „artificial” pe listele electorale (diferenta intre 18,5 mil si 15,5 milioane cati suntem de fapt)
    2. Diaspora, vreo 3 milioane nu au votat. Multi nu mai au pasaport valid. Cei care nu mai au documente valide ar trebui scosi de pe listele electorale.
    3. Restul de 4 milioane (maghiarii inclusi!). Avem si noi, ca natie, dreptul sa avem cretinii nostri. 4 milioane e mult? Nu cred!

    USL trebuie sa realizeze ca participarea la vot a fost foarte buna si a obtinut cam maximul de participare care o poate obtine la orice alegeri viitoare.

    „Celor ce n-au fost la vot dintr-un motiv abject ” sunt acei 4 milioane de cretini.
    USL trebuie sa se lupte ca acesti 4 milioane sa nu hotarasca soarta celorlalti. Acesti 4 milioane l-au adus pe basescu la cotroceni si in 2009. Acesti 4 milioane au fost singurii cetateni reprezentati de guvernele boc! Acest cerc vicios in care 4 milioane de cretini hotarasc soarta celorlalti si au tinut un impostor la putere timp de 8 ani, trebuie intrerupt. basescu trebuie demis. Sta in puterea USL sa salveze majoritatea de parjolul cretinilor.

  11. Am avut dreptate! Basescu NU va cadea.

    Pentru „matematicienii” care au analizat voturile, ca cica cu 4 milioane de voturi trebuia demis :)) =))). Vai de matematica voastra!

    In Romania suntem 18.800.000 milioane de romani. 50% = 9.400.000 milioane de romani. Auzi si tu 4 miloane = demitere =))).

    Ma bucur ENORM de mult pentru Basescu.

  12. Eu am votat, dar USL-ul m-a boicotat! V-am spus-o zilele trecute!
    N-ati vazut ca la locale a fost o prezenta de 45%? Ce concluzie ati tras de-aici?
    N-ati vazut ca, in tara, mai sunt 18-19 milioane de romani? Ce concluzie ati tras de-aici?
    Daca nu sunteti in stare sa gestinati o situatie de o complexitate medie, cum veti rezolva problemele economice ale tarii?
    Evident c-am votat „Da”! Evident ca PDL, pentru mine, este inexistent!
    Trist, dar la fel de evident, este ca n-am de unde alege un partid serios, cu oameni competenti, care sa ne scoata din criza!

  13. Am votat! Si acum am un amestec de furie si neputinta in mine! Imi vine sa plang si sa scrasnesc din dinti!
    Nici macar nu ma pot supara pe cei care prin ne-vot au votat cu Basescu. Mi se face mila de ei ca sunt atat de orbi! Ma intreb: de ce lasa Dumnezeu sa se intample asemenea atrocitati?

    Va implor! Spuneti-mi ca o sa fie bine! Poate nu acum, poate candva, eu am rabdare! Dar spuneti-mi, rogu-va ca o sa fie bine! Altfel cred ca ies in strada si dau cuiva nevinovat in cap!

  14. Bineinteles ca mi-am exercitat unicul drept pe care il am in tara mea/noastra !
    Iar batraneilor mei li-i s-a facut lehamite de viata -desi il simpatizeaza si apreciaza pe Dl.Crin Antonescu- si nu au mai vrut sa apeleze la urna mobila, votand doar cu sufletul dar in singuratatea si spaima lor fata de viitor. Au presimtit ca vom pierde la referendum sau ca vom descoperi ca nu a fost din nou organizat in cele mai mici detalii…?!
    Acum au dreptate : recensamantul 2011 a fost facut pe genunchi, statisticile in primarii cu viii si mortii nu au fost actualizate,poate cu buna-stiinta …? Cine va plati pentru aceste neglijente ? Sper ca nu noi, ceilalti care am votat ..

    Dar…azi,30 iulie, e o noua zi…si e si ziua de nastere a frumoasei noastre cantarete, Elena Gheorghe : http://www.youtube.com/watch?v=SvCTvh_T7Dw
    La Multi Ani Elenei Gheorghe ! :)

  15. Am participat si eu, la varsta de 62 de ani si deplasandu-ma cu mare greutate, la lovitura de stat, exercitandu-mi dreptul la vot.

  16. @SimP

    Vrei sa-ti spui parerea spune-o intr-un mod civilizat, nu sa jignesti concetatenii romani care n-au votat.

    Eu, nu am iesit la vot. Daca nu-ti convine stai in casa si plangi.

  17. FANTASTICA TRIADĂ

    S-a-nfipt votu-n masa urnei, pline, din carton.
    De frică urinează momâia comunistă cu breton,
    O scârbă otrăvită, precis asesxuată,
    Care ne vrea, pe toţi, după sârma ghimpată.

    Real, cu drept de vot şi CNP, sub şaişpe milioane ;
    Un referendum confirmat de CCR, măi Doamne ?
    Javra ţinută în semnal de Parlament, toată vacanţa,
    Expusă-n bou-vagon la un marfar dinspre Constanţa.

    Băsescu-n agonie, poporul mioritic vrea supliciu,
    Moartea îi dă târcoale, jubilează ; ce mai deliciu.
    Imperturbabil, Voiculescu chiteşte la Olimpiadă,
    Medalia de aur e a lui, pentru fantastica TRIADĂ.

  18. Dacă CCR îi dă câştig de cauză lui Băse, înseamnă că acest cancer portocaliu-verzui va continua să ne cuprindă trupul şi sufletul, ceea ce n-ar fi corect. Vendeta s-ar dezlănţui cu furia celei mai aprigi stihii şi foarte mulţi nevinovaţi ar pieri. Dar, se pare că Democraţia a fost sortită eşecului, odată cu instalarea Băşismului la cârma ţării.

  19. Si eu si familia mea se numara printre cei 7,4 milioane care au votat DA. Ceva se intampla, habar n-am ce, dar daca acest referendum se invalideaza si 8,4 milioane de romani nu conteaza va fi extrem de grav, iar USL pana la toamna va fi istorie! Sa vedem daca interesele marunte, de moment, sunt mai importante decat interesele pe termen lung.

  20. Am votat si am avut incredere in voi. Cum de ati facut greseala uriasa cu listele, cum de v-ati aruncat in acest referendum fara sa stiti cati suntem.Daca nu gasiti o solutie de a-l da jos, sa nu va mai bazati pe mine ptr votul la parlamentare. Luptati si nu abandonati lupta, dar acum repede, deja vad ca in presa internationala se vorbeste de victoria lui basescu. Cum de nu aveti oameni care sa contracareze asta?Spuneai ca aveti un plan b, solutia Parlamentului. Dezamagire maxima. Antonescu nu trebuie sa abandoneze lupta, daca pleaca totul e pierdut ptr Romania

  21. @ SimP

    Sunt intru totul de acord cu calculul si elementele avute in vedere de dv. pentru a demonstra situatia reala privind dimensiunea electoratului romanesc si considerentele care ar trebui sa stea la baza deciziei CCR de validare a acestui referendum. Vom trai si vom vedea. Orice e posibil. Nu m-ar mai mira nici daca, de pilda, CCR ar decide ca toti cei care au votat DA la referendum, au comis un grav abuz, au fost manipulati sau pur si simplu au votat gresit. :)

  22. Domnule profesor,
    Sunt revoltat de incompetenta liderilor nostri din USL. Ne-au invins Antonescu, Ponta si Constantin. Daca nu faceau atata valva si atatea greseli in campanie, poporul ar fi iesit la vot sa scapam de tiran. Au antagonizat intreaga Europa, in loc sa mearga pe burta. Aceeasi eroare ca si in 2009, cand prostanacul nu s-a abtinut de la jacuzzi. Cautati alti lideri si sa incercam din nou sa scapam de dictatura !

  23. Intr-adevar, USL a gestionat prost referendumul.
    In primul rand, a programat prea tarziu referendumul (29 iulie in loc de 22 iulie?!) lungind campania si dand posibilitatea unor noi atacuri si noi dispute.
    In al doilea rand, campania USL a insemnat doar sa raspunda atacurilor si sa umple tara de afise si bannere cunoscute deja de toti romanii (risipa de timp, bani si efort).

    Ce a facut PDL:
    – a inventat noi dispute pentru a distrage atentia USL (foarte bine – pentru a disipa energia acestora);
    – nu a facut materiale publicitare sau campanii scumpe pentru a contracara materialele USL (romanii stiu ca cele ale USL spun adevarul deci nu isi aveau rostul);
    – boicot – i-au facut pe o parte din cei nehotarati sa nu voteze;
    – resursele financiare – mita electorala (s-au cumparat buletine pentru a reduce cvorumul).

    Mai buna strategia PDL decat a USL.

  24. DACĂ
    Preşedintele interimar Crin Antonescu nu renunţă la « onoarea de cavaler medieval » mi-ar place ca Premierul Victor Ponta să pună la cale imediat repartizarea vilei Dante Institutului de Cultură Român iar după debarcarea lui Patapievici să fie instalat pe acest scaun deosebit de important, domnul Crin Antonescu.

  25. Am votat. O parte dintre membrii familiei mele nu au putut sa voteze din diferite motive ( mama si fratele meu nu au buletin valid pentru ca nu avem un domiciliu stabil, bunicii sunt bolnavi si cei cu urna mobila nu s-au sinchisit sa se deplaseze pana la ei, etc ). Asa cum o parte dintre rudele mele nu au putut sa voteze desi Basescu le provoaca aceeasi scarba pe care mi-o provoaca si mie, sunt sigura ca mai sunt multe milioane de romani. Pe langa acestia care au dorit sa voteze, dar nu au putut, mai sunt cei complet neinteresati de politica si care nu au votat niciodata si nici nu o vor face. Faptul ca Basescu asuma toti acesti oameni ca fiind de partea lui denota ca este de un cretinism dus la extrem! Trecand peste aceste lucruri, as vrea sa va spun ca nici in 2009 nu am fost atat de dezamagita. Am ajuns sa cred ca acest referendum a fost doar praf in ochi pentru noi, cand in realitate USL nici nu a dorit sa il demita pe Basescu. Nu inteleg cum au putut sa fie atat de lipsiti de coloana vertebrala si sa accepte acel cvorum. Trebuia acceptat doar cand il vedeam si in Germania, Portugalia, Franta si toate celelalte tari UE. Pe langa cvorum, nu inteleg cum au putut face greseala cu numarul de votanti. De ce a iesit Ioan Rus sa ne dea acel numar fara sa verifice cati suntem in realitate. Chiar este mana in mana cu Basescu? In plus, cum se poate ca toate partidele sa dea estimare de prezenta la vot in jur de 48% la ora 22, fara listele speciale, urnele mobile si Diaspora, iar apoi sa ne trezim cu 46%? Iar ati dormit ca in 2009 si i-ati lasat pe cei de la PDL sa se desfasoare noaptea? Cate comisii i-ati lasat sa cumpere? Cum sa dispara brusc atatea procente?

  26. Citind comentariile, cu mici exceptii, te pufneste plansul ori, poate rasul. Au trecut mai mult de 22 de ani, noi traim la fel (prost), ei traiesc la fel (bine). Inca mai sper ca romanii sa se trezeasca, mai sper, ca, macar copiii nostri sa traiasca intr-o tara normala, civilizata si corecta. Ce se intampla in prezent in Romania este grav. Da-le Doamne, politicienilor romani mintea de pe urma. Apropo, am votat sa ramana 300. Cat mai asteptam?

Comentariile sunt închise.