Scriam in urma cu cativa ani pe acest blog:

„Avem alegeri libere, iar opţiunea de a merge sau nu la vot este parte integrantă a acestei libertăţi. Votez sau nu, doar pentru că sunt liber, responsabil şi lucid.”

Voi votati la Referendumul de pe 29 iulie?

77 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu,

    pe vremuri, imi parea normal ca buletinul de identitate sa aiba „termen de valabilitate”. Asa am crescut. cu ideea ca periodic trebuie reinnoit. Intretimp am constatat ca in Canada buletinul de identitate (citizenship card) nu are data de expirare. Ca si canadian eu pot vota oricand sunt alegeri, ca si roman nu pot vota DECAT atunci cand am buletinul valabil. In Constitutie scrie ca cetatenii romani au dreptul de a vota si totusi mie acest drept imi este „furat” de birocratia mioritica!

  2. Eu votez.Am votat si pana acum ,indiferent de modul in care am votat.Am fost la vot si am ales un candidat sau am fost la vot si mi-am anulat votul , dar m-am prezentat si am facut O ALEGERE.
    Am facut asta dintr-un singur motiv.Pentru ca este un drept castigat prin sangele multor tineri.Inca de la varsta de 18 ani , am mers la vot.Am mers pentru ca in ’89 un tineri de seama mea , au ales sa isi riste VIATA ,pentru o viata mai buna pentru ei si familiile lor , dar si pentru mine in mod indirect.Au ales sa isi riste viata pentru simplul lucru de a avea puterea de A ALEGE.
    Merg la vot , pentru ca e randul meu,e datoria mea sa continui ce au inceput acei tineri in ’89.E datoria mea , sa incerc sa las copiilor mei ( indiferent ca vor trai in tara asta sau nu ) un loc de care vor apartine mai bun , mai frumos , mai curat , mai „moral” , o tara si o societate de care sa fie mandrii ca fac parte sau ca provin din aceea tara ,din acel popor.

  3. Normal ca voi merge la referendum. Traim intr-un stat democratic, iar acesta e un drept pe care il voi exercita.

  4. E randul meu sa-l „forfetez”! Pe Base!
    Data viitoare, la cum se misca lucrurile, cred ca voi „forfeta” USL-ul! Asta doar daca nu se-ntampla vreun miracol!

  5. PARTICIPARE MOTIVANTĂ

    Duminică, de Ziua naţională a imnului de stat ,
    Mulţi români adevăraţi se vor prezenta la vot ;
    Ca Preşedintele Băsescu să fie sigur, debarcat
    Şi de mai invocă (M)U.E., să i-o dea … în bot .

  6. evident ca merg la vot. evident ca voi vota pentru suspendarea omului care a taiat pensiile bunicilor mei.

  7. Nu pot vota, nu am momentan varsta majoratului. Dar mi-as dori din tot sufletul ca Basescu sa nu mai fie presedinte. Ma intereseaza viata politica si viitorul Romaniei si de aceea sper ca romanii sa se prezinte in numar cat mai mare la urne.

  8. @ andrei

    Ai perfecta dreptate : daca esti prost e bine sa stai acasa.Iti motivez eu absentul . Doar se stie ca cei handicapati mintal n-au dreptul sa voteze. PDL-ul respecta legea intotdeauna si iti garanteaza aplicarea ei .

  9. Toata familia Anghelescu o sa mearga la vot. Si, va rog sa ma credeti, suntem o familie numeroasa. Abia asteptam acest moment. Nu mai putem trai condusi de acest betiv incompetent.

  10. @andrei

    Bine ar fi sa nu mergi la referendum.
    Daca nu se obtine cvorumul la referendum, CCR nu valideaza referendumul. Un referendum nevalidat NU EXISTA. e ca un referendum care nu s-a tinut. Trebuie facut din nou. Cei care nu au participat la referendum sunt considerati indiferenti si nici decum sustinatori ai lui basescu.
    Basistii, trebuie sa inteleaga ca basescu nu se intoarce la Cotroceni daca referendumul nu este validat. Nu are cum! A fost suspendat de parlament, CCR a declarat suspendarea legala, referendumul (chiar nevalidat) a indicat cu o majoritate zdrobitoare ca poporul il vrea suspendat deci nu exista putere in lumea asta care sa ii dea lui basescu dreptul sa ma stea la Cotroceni. Se produce un blocaj din care Parlamentul si CCR trebuie sa scoata Romania.
    Si o vor scoate… IAR BASESCU PRESEDINTE NU ESTE O OPTIUNE! din cauza majoritatii zdrobitoare a populatiei care il vor demis … majoritate la care ai contribuit si tu prin neprezentare! :)
    Daca te prezinti la referendum si votezi NU, risti sa depasim 50%+1 .
    „Saracutul” de tine este intr-o situatie foarte dificila! Mai ai o saptamana sa gasesti solutia ideala. Bafta!

  11. @ Neo

    Dupa intentiile pe care, sustineti dv., ca le aveti vizavi de referendum ( DA si DA ) se intelege ca sunteti un … dadaist . :)

  12. Buna seara,

    Va spun cu mana pe inima ca atat eu cat si familia mea si rudele mele vom vota NU BASESCU.

    NU veti pune mana pe JUSTITIA ROMANA! Ati facut-o in perioada 2001-2004, am vazut pe pielea noastra ce s-a intamplat. Nea-ti ciuruit pe toti. U.E. nici nu dorea sa auda ROMANIA.

    O seara placuta!

  13. Dacă în mod public îţi iei angajamentul că o vei aduce pe Monica Macovei Gherghescu în faţa justiţiei, ai cuvântul meu de onoare că votez PC.
    Ba mai mult!
    FAC ŞI CAMPANIE PENTRU CONSERVATORI.

  14. 1989 – oamenii erau dispusi sa-si piarda viata pentru ca copiii lor sa aiba o viata libera

    2012 – oamenii sunt speriati ca isi vor pierde locurile de munca daca vor merge la vot. Oare sunt dispusi sa lase mostenire copiilor lor… FRICA si LASITATEA??

  15. Da.

    În mod normal nu merg la vot. Consider clasa politică uniformă, indiferent de culoarea politică partid, iar faptul că ne ne-am dezvoltat nu este meritul celor care ne conduc, ci al factorilor externi care ne târăsc în direcția progresului. În fața urnelor, singurul lucru pe care il putem alege este dacă avem parte de mai mult sau mai puțin spectacol în perioada imediat următoare.

    De data asta voi vota ”da” pentru demiterea președintelui.

    Nu pentru că l-aș simpatiza pe Ponta, nici pe Antonescu și cu-atât mai mult pe Băsescu, ci pentru că îmi doresc liniște.

    (pe larg, aici: http://ublo.ro/2012/07/nu-ca-ar-interesa-pe-cineva-despre-referendum/)

  16. URNA = CHIVOT

    Pe 29 eu decid :
    Am să ucid !
    Traian Băsescu va pieri.
    Cu el şi şleahta va muri.
    Haideţi români cu toţi la vot,
    Urna să-i fie un chivot.
    Băsescule, o iei în bot.
    Clopot, clopot, clopot.
    Nu-i nici o amânare,
    Toţi îţi suflăm în lumânare.
    Te du putoare cu duhoare,
    Pe fund de mare…

  17. Da, merg sa il demitem pe Traian Basescu. Romania trebuie sa scape de dictatura portocaliului.

  18. Basescu a uzurpat rolul guvernului si a anuntat taieri ale salariilor bugetarilor. Votez da pentru demiterea acestui infractor.

  19. De-ale votului :

    din ciclul culori …politice, daca aveti timp sa cititi despre culori, Veti intelege de ce pedeleu’ isi tot schimba culorile…doar ca nu au nimerit cu movu’ -l-au confundat cu violet (experiment nereusit)- si acum trec la alb -care in Grecia antica se considera aducator de somn usor si vise placute (dar pentru ei este de fapt alb murdar, probabil aducator de insomnii si cosmaruri ! ) iar cu portocaliul..e cel care li se potriveste dar…nu se compara cu galbenul,albastru si cu albul curat, stralucitor (a nu se confunda nuantele de alb)…

    http://www.threeheartscompany.com/chakra.html

  20. Nu ii inteleg pe cei care declara ca nu se vor prezenta la vot. Oamenii au murit la revolutie pt ca noi sa putem vota liber. Este inacceptabil sa nu votezi.

  21. In sfarsit a sosit momentul in care noi, romanii, avem dreptul sa-l judecam pe traian basescu pt dezastrul in care ne-a adus. „DA” este solutia pentru ca Romania sa intre in normalitate.

  22. Domnule Voiculescu, am fost 8 ani de zile dezamagit si revoltat de tot ce a facut Basescu (de impozitul minim, promovat de PSD si impus de PDL, de TVA-ul abuziv impus de PDL si multe altele). La vremea cand s-a introdus impozitul minim, eram student in anul 1 cu o mica firma, m-am descurcat si l-am platit, cu greu. Am sperat ca daca pleaca Basescu lucurile vor fi mai normale, dar, de de cand a venit USL: cursul RON / EUR a urcat la 4.59 RON, lucru care ma afecteaza enorm, a aparut propunerea aparent buna dar foarte foarte prost conceputa cu TVA la incasarea facturilor, care din nou, pe mine ma afecteaza foarte mult, pentru ca mi-am construit cashflow-ul altfel, iar acum trebui sa schimb totul, pentru ca voi fi obligat sa trec la acest nou sistem, lucru care inseamna costuri. Pentru mine faptul ca a venit USL in acest moment inseamna o paguba, desi mi-am dorit sa vina. Am sperat ca lucurile se vor calma, si ca paguba se va diminua (a se citi cursul), dar nu se intampla. Ponta are treaba cu plagiatul si alte frecusuri, in timp ce noi, supravietuim. Urat! La momentul acesta nu cred ca voi vota demiterea lui Basescu … desi asta as fi facut pana sa vina USL.

    Acum, la 24 de ani, imi pare rau ca nu am plecat din Romania, avand zeci de premii la concursuri de informatica, si avand posibilitatea sa lucrez, intr-una din marile firme de software din lume, fara stresul care il am acum cu firma si cu sutele de de modificari date una dupa alta. Cu siguranta nu voi mai repeta greseala …

    E-mail-ul scris aici este cel corect, poate va ganditi la un raspuns si pentru mine, public sau privat.

  23. @Alex:

    E decizia dv.in legatura cu votul dar oricat de capabil sunteti incercati dv. sa-i scrieti Dlui.D.V. pe adresa [email protected]. Asa aveti mai multe sanse.
    Fragila noastra democratie s-a nascut in ’89 cu…hidrocefalie si a facut toate greselile care le putea face nefiind bine supravegheata, condusa, dupa decapitarea aparatului de represiune psihica pe care am trait-o pana atunci.
    Succes!

  24. Nu inteleg de ce Basescu nu a avut nici o reactie la fraudarea votarii legii pensiilor de infractoarea Roberta Anastase, masura care a afectat milioane de pensionari. Pentru acest lucru votez DA pentru demiterea tiranului Basescu.

  25. Ma duc la vot si cred ca toata lumea ar trebui sa mearga si sa-si exercite „democratia”. Poate n-ar fi rau sa fie introdus si in Romania, pana deprindem cu adevarat ce-i aia democratia, votul obligatoriu

  26. Traiesti bine? Uniti putem scapa de el !
    Demite-l ! Voteaza pentru demitere la referendumul din 29 iulie 2012 !

  27. @Geta – nu e vina mea … citeam si articolele de aici: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/category/burse-clubul-de-excelenta-dan-voiculescu/ (intrand de pe un alt site), in care diversi cetateni le transmiteau copiilor sa ramana in Romania.

    Eu ii rog sa plece, pentru ca vor regreta, nu imediat, dar dupa 1 – 3 ani, cu siguranta. Romania cel mult va reusi sa le traga o tzeapa, asa cu a reusit sa imi traga si mie, dandu-mi sperante ca pot sa fac ceva util aici dupa care cand am decis sa raman, m-a calcat in picioare. Dragi copii olimpici, nu va lasati pacaliti de tara asta perversa, oricate promisiuni ati avea. Plecati si veniti doar in vizita, daca aveti posibilitatea (cu siguranta o veti avea) luati-va si familiile si plecati. Nu merita tara asta absolut nimic, chiar nimic, si o spun din toata inima.

    Sa va intoarceti doar cand Romania va va arata ce a facut si va va spunde daca veniti, beneficiati instant, in avans, de urmatoarele X, Y, Z. Restul sunt vorbe-n vant, vrajeli, miniciuni si tzepe. Ramaneti si Romania va va rasplati cu acestea din urma.

    Si vreau sa spun ceva mai clar, nu USL, PDL, PSD, PXX, PXY, PYY, PXZ va va rasplati cu toate mizeriile astea, ci ROMANIA, care absolut le include si pe partidele amintite mai sus (combinate de nk), prin natura oamenilor care traiesc aici, cu riscul de a-i jicni pe toti. Dar asa e realitatea si imi pare rau ca e asa.

  28. Piratul acesta turnator Basescu a pus presiune pe justitie prin Monica Macovei si prin interventii directe. Pentru acest lucru votez DA pentru demiterea acestui infractor.

  29. @ Alex

    Intr-adevar, daca esti bou, de ce nu ai plecat ? Romania nu are nevoie de un bou ca tine. De altfel tu esti bou aici in tara asta romaneasca ; in orice alta tara mai acatarii , ai fi cel mult … vaca.

  30. Nu voi merge la refernedum.Nu validez securistii gen Voiculescu.UE nu va vrea.basescu indiferent ce se va vota la referendum tot va sta.Ca asa vrea UE..

  31. @Alex :

    Iti inteleg tristetea..si noi am avut un s.r.l. si o PFA dar ne-au demolat…poveste lunga, deh. Dar eu sunt prin excelenta optimista si mai cred ca voi avea un PFA ca producator. Depind insa de niste tranzactii imobiliare.
    Binenteles ca stiu cata birocratie am de suportat…poate asta imi incetineste elanul… :(

    Cei din parlamentul tarii noastre sunt deja uzati si merg acolo din inertie…nu-si mai dau seama ca de atatea agentii de stat, OUG-uri si alte lucruri care ne-au complicat democratia am ratat sansa de a fi paradis fiscal ca Hong Kong sau Andora chiar daca avem o suprafata mai mare noi ca si tara..aveam si turismul…

    Oricum, „ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample” si sper sa-ti implinesti viata gasind linistea pe care o doresti, departe de stress-ul din tara asta in care rezista cei cu multi bani si cei cu nervii tari.

    p.s.nu uita: „incercarea moarte n-are”. :)

  32. abia astept sa scap de omul care ne-a injosit, ne-a sfidat, ne-a mintit, a taiat pensiile si salariile si ne-a facut tara de ras. adio basecu!

  33. @Flavius Teodorescu

    Te rog scrie-mi si mie cu ce ne-a facut Basescu tara?
    Ca sunt multi rromi care fac tara de ras? Aici nu intervine Basescu, aici intervine justitia. Basescu nu are justita la putere ;).

    Pensiile si salariile si TVA-ul au fost taiate respectiv marirea TVA-ul NU doar in Romania s-a facut asa ceva. Peste tot, in toate tarile Europene s-au facut aceste modificari. Daca nu facea asa ceva Basescu, in max 1 an de zile ajungeam ca Grecia. Ti-ar fi convenit?

    Nu-l suport pe Basescu, NU suport PDL-ul, dar NU suport sa vad USL-ul luand si JUSTITIA ROMANA. Vor controla toata tara, USL-ul va decide cine va merge la „mititica” si cine nu va merge.

    Vai de tara asta, vai de noi, oare va exista o a doua revolutie?

  34. @Geta – multumesc mult pentru incurajare. va doresc multe reusite si de asemenea ca toate dorintele sa vi se implineasca. numai bine! :)

    @Traian Basescu – esti cel mult prost.

  35. ASTRELE AU DECIS

    O conjuncţie perfectă între Soare şi Mercur retrograd sitută în Casa X-a la 29.07.2012 îl pulverizează pe Traian Băsescu, pentru vecie, Luna din Casa I-a fiind cea care apasă pe trăgaci chiar în ziua referendumului.
    Opoziţia dintre Marte şi Uranus poate să-i aducă decesul sau puşcăria.

  36. BOICOT pdl la referendum

    Ce să fie ?
    Decriptare simplă. Cele două componente ale cuvântului, BOI şi COT, facilitează decriptarea : gândirea de BOI a pedeliştilor va provoca un COT în evolutia lor politică, iar ca prim rezultat Traian Băsescu o va lua în bot duminica viitoare.

  37. @ Alex
    Esti de un egoism feroce! Tu te gandesti numai la tine, ca aceste schimbari implica, pentru tine niste costuri, dar nu te gandesti de loc la copii ramasi fara scoli aproape de casa, copii care sunt nevoiti sa faca zeci de kilometri, pe orice fel de vreme, sa se duca si sa se intoarca de la scola. Pentru ei asta nu inseamna niste costuri? Nu te gandesti la spitalele inchise, la oamenii care au murit la portile acestor spitale pentru ca nu a fost cine sa le acorde un minim ajutor. Pentru rudele lor asta nu inseamna niste costuri? Ce durere mai mare sa fie decat sa-ti moara o ruda draga in brate, in fata unui spital cu portile inchise?! Forfetarul a trecut, tu n-ai murit, dar acesti oameni da!
    Sa-ti fie rusine ca gandesti asa!

  38. @MIHAELA

    Ok! Lasa sa fiu. Macar stiu cu cine sa votez si ma bucur ca multi cetateni stiu cu cine sa voteze. NU Basescu!

    Recunosc ca nu suport eu PDL, mai ales pe Elena Udrea care si-a batut joc de Turism, dar NU suport ca USL (PSD + PNL + PC) sa aiba toata puterea in Romania si la alegerile parlamentare sa se joace cu voturile. Jos ILIESCU (oricum, NU-L pot ierta cata bataie ne-am luat cand au iesit studentii in Universitate si acest CORUPT a chemat minerii sa ne rupa in bataie. Apoi le multumeau pentru ca ne-au „LINISTIT” in bataie. Au MURIT Studenti atunci, cine NAIBA este tras la raspundere??????) si Jos DAN VOICULESCU.

    @MIHAELA

    Inca nu stii multe lucruri „minutate” facute de idolii tai (USL)…

  39. Au murit multi studenti, de ce? Pentru ca ne dadusem seama ca Iliescu era un corupt si deja incepea sa distruga tara, schimba legile dupa bunul plac.

    A fost cineva inchis pentru crimele facute? NU!!!! NIMENI NU A FOST INCHIS!

    Daca si OCCIDENTALII au zis ca Iliescu era cel care a pus gaz pe foc, cum NAIBA sa votez cu ei?

    Pentru @MIHAELA

    Vad ca esti desteapta foc…

    DE CE SI-A DAT DEMISIA DOMNUL VOICULESCU IMEDIAT DUPA CE ADRIAN NASTARE SI VANTU AU FOST INCHIS IN PUSCARIE? DE CE? SA-TI RASPUNDA DANSUL, ASTA DACA INTR-ADEVAR DORESTE….

  40. Sloganul afisat de USL pe panouri publicitare ( ce fonduri uriase alocate ) „Doriti un inceput nou?” este o ipocrizie fara margini. Care inceput nou ? Cu USL ? Pai PDS si PNL ( PCul nu-l pun la socoteala ca este nesemnificativ ca amploare) au mai fost la guvernare, nu este nimic nou aici. Aceasi oameni, aceleasi metehne, aceleasi interese meschine. Din nou hrebenciuci, iliesti, voiculesti, aghatoni…si lispata continua, doresc sa stapaneasca peste Romania, lihniti si hamesiti dupa atata opozitie.
    Metodele tipic bolsevice prin care doresc preluarea intregii puteri in Romania nu miroase a bine. E rusinos ca dupa 22 ani, ni se vinde aceasi „branza in burduf de caine „

  41. Nu votez la referendum pentru ca nu am motiv !!!!Veti invata democratia vreodata Domnule Dan Voiculescu??!!! Eu nu cred ati fost si veti ramane in sufletul romanilor […]

  42. Dacă pot să votez cu cartea de alegător – da; dacă nu – că mi-e lene să-mi caut buletinu’ – nici o problemă, mai rămânem cu musiu’ pe cap.

  43. @MIHAELA – Cand s-a introdus forfetarul, multa lume a zis „dai in colo si pe aia cu firmele ca au bani, sa-l plateasca”. Cand s-a marit TVA-ul si s-au micsorat pensiile, salariile si alte au aparut alte mizerii am fost indignat, am considerat inadmisibil. In tara asta, am ajuns la concluzia, ca fiecare, e pentru el si atat. Oricat de egoist pare lucrul asta, cu tristete, am ajuns la concluzia asta. Nu e buna, dar Romania asta m-a facut sa cred. Habar nu ai ce inseamna egoism si ce nu.

    Succes!

  44. @MIHAELA – vei vedea tu cata UE vom lua de la USL, la cum arata lucrurile acum. Sa vezi atunci egoism si dispret.

  45. @MIHAELA – e usor sa zici din gura facem, dregem, marim, sunt bani si cand ajungi la guvernare sa zici ca nu sunt bani, dam partial banii si esalonat. Se numeste inselaciune si abuz de incredere.

  46. Toti astia care va dati cu curu de pamant ca PDL, o sa muriti de foame pana in 12 saptembrie cand se va face cursul 5 lei / EUR. Sa nu fie cum zic eu.

  47. CINE ESTE POLITICIANUL CARE A RENUNŢAT LA IMUNITATE DIN PRICINA UNOR ACUZAŢII ASTĂZI UITATE CU DESĂVÂRŞIRE?
    Cui îi este teamă de urmăriri penale? CINE ÎNCEARCĂ A INTIMIDA CCR ÎNCÂT SEMNEAZĂ FĂRĂ A RECITI DUPĂ CE A AVUT LOC MINUNEA DISPARIŢIEI CUVÂNTULUI „NU” ? Iertaţi-mă, mă simt ca unul din câinii care latră şi
    U. r S. u L. merge! Dacă zâmbiţi, înseamnă că am dreptate.

Comentariile sunt închise.