Dezbaterea mea cu Mihai Gadea de la inceputul acestei saptamani referitoare, printre altele, si la demiterea presedintelului Traian Basescu a generat, pe langa firescul interes public masurat in rating, si cateva efecte colaterale, fara nicio legatura cu fondul problemei.

Astazi, la finalul saptamanii, dupa ce s-au produs mai toate reactiile, cred ca sunt utile 3 concluzii:

1. In Romania 7.4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu. Este o realitate incontestabila. Mai devreme sau mai tarziu, vointa celor 7.4 milioane isi va produce efectele, indiferent cat de tare si-ar dori presedintele dublu suspendat sa anuleze votul din 29 iulie 2012.

2. Propaganda domnului Basescu incearca sa transforme „suspendarea” intr-un tabu national.

Ai rostit suspendare, ai devenit „dusman al poporului”. Iar „dusmanii poporului” sunt atacati la dosar. In cazul meu, a fost inca o data invocat procesul pe care l-am intentat CNSAS, cel in urma caruia au fost respinse de Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Casatie si Justitie toate acuzatiile care mi s-au adus, inclusiv cele ale doamnei Silaghi (impotriva careia am declansat deja un proces in urma caruia va raspunde in justitie pentru toate neadevarurile rostite sistematic) cu exceptia unei note comerciale, adresate directorului intreprinderii de comert exterior (NU securitatii!!), referitoare la intalnirea cu un om de afaceri strain – obligatie legala in acea perioada pentru orice angajat in comertul exterior.

In mod normal, indeplinirea unei formalitati de serviciu nu poate fi considerata o colaborare cu Securitatea, insa domnul Emanoil Albu, singurul judecator de la ICCJ care a fost coleg de partid si de guvern cu Traian Basescu, la care a ajuns acest dosar „absolut din intamplare”, a decis, in lipsa oricaror probe pertinente, ca acea nota poate fi unicul temei in baza caruia se poate da un verdict de colaborare. (o decizie pe care o consider, in continuare, profund incorecta si pe care am contestat-o deja in justitie).

3. „Agentii politici” ai domnului Basescu, infiltrati strategic in diverse partide, uita de orice prudenta cand aud de suspendare si ies agresiv la lupta.

Dupa emisiunea de luni, o serie de personaje secundare, aflate mereu pe contrasesns politic, au „infierat” revolutionar orice idee de suspendare si si-au tradat, o data in plus, afinitatea pentru Traian Basescu. Unde dai si unde crapa…

32 COMENTARII

  1. stimate domn,dumneavoastra chiar credeti ce scrieti? Daca postarea se adreseaza domnilor Gadea et.comp mai inteleg,dar eu unul nu va cred.
    Mai am o intrebare,daca cumva dispare de pe lumea asta domnul asta Basescu,pe cine dati vina,pe Ponta?

  2. PLATITUDINE la ALTITUDINE

    – Cum l-aţi defini cu oczia zilei de 04.11. 2012 pe dizgraţiosul de la Cotroceni ?

    – Platitudine la altitudine !

  3. AGRARĂ

    Un muncitor agricol : Gunoiul cât timp trebuie să stea la dospit, domnule profesor ?
    Profesorul : 1 la 2 ani, după cât e platfoma de înaltă.
    Un muncitor agricol : Chiar aşa de înalt să fie gunoiul de la Cotroceni ? Opt ani de dospire !

  4. Bun sa zicem ca ai dreptate , da ia spune , pe ce motiv zici ca vrei sa declansam a treia suspendare ? Nu de alta ,da lumea spune ca nu prea sunt motive, asa ca te rog spune tu care sunt motivele ! Neavand motive pentru suspendarea presedintelui, chiar tu te afli pe contrasensul politicii . Daca ai totusi un dosar pe rol pe undeva , iti inteleg dorinta de suspendare ! Sunt convins ca nu vei publica aceasta postare , iar te inteleg .

  5. Dar alte subiecte nu mai aveți de discutat? Ale preocupări nu mai aveți? Se câștigă așa de bine din preocuparea exclusivă de persoana lui Traian Băsescu? Lăsând la o parte că așa au zis și comuniștii când au venit și au omorât mii și mii de oameni: o simplă formalitate de serviciu.

  6. „Agentii politici” pot fi si Ministrul Agriculturii, un om dator vandut felinei.
    Cei 7.4 nu au votat si pentru sustinerea trioului format din cacarau, copy paste si felix.
    Suspendarea este ceva ce trebuie aplicata pentru intreaga clasa politica, dar mai ales pentru „ virtuosii” colaboratori.

  7. SOLUŢIA FINALĂ

    Pentru Javră, o nouă suspendare
    Nu va fi decât un fel de vax albina ;
    Soluţia în cazul ăsta e o lapidare ,
    Deşi tot mai bună ar fi … stricnina .

  8. @Consilierprezidential

    O demitere pe motiv de inalta tradare e ceea ce s-ar face intr-o tara in care oponentii lui basescu sunt indivizi integrii si au curajul necesar unui politican de la varful oricarui partid politic.

    Motive sunt multe. Doar un exemplu poate fi decizia lui basescu de a „sterge” doua miliarde de dolari din datoria istorica a Irakului, depasindu-si astfel atributiile inscrise in Constitutie. Stergerea datoriei s-a facut in beneficiul unilateral al Irakului ( implicit SUA) fara sa se obtina nici un beneficiu pentru Romania. Nici macar anularea vizelor pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA. Ba mai mult, ajutorul dat lui basescu la suspendare de catre administratia americana face ca cele 2 miliarde de dolari sa poata fi considerata mita din partea lui basescu pentru sustinerea lui de catre americani.
    Eu am convingerea ca basescu va raspunde candva pentru inalta tradare. Poate nu in timpul blatistului ponta… oricum nu exista prescriptie pentru tradare.

  9. SCHIMBARE DE SLOGAN

    Guvernatorul : Bă domnilor, azi fac 61 ! Corectaţi şi voi sloganul « Ieşi afară javră ordinară ! »
    Domnii : S-a făcut : Ieşi afară javră bătrână !

  10. Când ai plecat acum 2 ani ( plecat-ai oare ?)
    Cu ochii umezi am cântat, cum „Steaua sus Răsare”.

    REÂNCARNARE

    Cu ochii spre Zenit îl caut pe maestru,
    Cel ce tuna la strâmbi – un uriaş terestru.
    Discret, un zeu amabil îmi spune prin Zefir :
    Codificat în nume, poetul stă-n Nadir
    O vreme, până javra ce-a siluit poporul
    Va părăsi palatul, eliberând ogorul.
    Pe partea aialaltă, din insula Tereza
    Îl reperez pe boltă (ca să-mi verific teza).
    E sobru Păunescu, stă drept şi încruntat,
    Tot aşteptând ca obştea să afle un bărbat.
    Iar de nu s-o găsi în ţara noastră mare
    Va apela la Soare, pentru reâncarnare…

    Notă : Nadir se află în Adrian.

  11. Unui (AM)BĂS ADOR al SUA

    Glisând două triunghiuri, echilaterale
    Aţi dibuit o stea, măi nene Gâgănştain
    Păcat ! Ea nu ma face nici două parale
    C-un păcătos ca tine. Românul e prea fain !

  12. @SimP tu stii ca au fost foarte multe companii care au participat la reconstructia Irakului? Nu suntem singurii care am participat la un acord comun international privind stergerea unor anumite datorii ale Irakului, dar e mai bine sa stai cu gura deschisa cand se scapa pe dumnealor stimabilii antenisti decat sa judeci. De fapt, asta e publicul tinta al Antenelor si al USL-ului… oameni care nu judeca. Iar oamenii cu mintea slaba au format intotdeauna majoritatea (ca sa lamurim si problema aceasta a majoritatii obtinute pentru demiterea unui presedinte). Voua va serveste ideea realizata de demitere a presedintelui pe termen lung. Prin asta orice presedinte devine santajabil, iar astfel prerogativele prezidentiale revin unor oameni cu bani, iar asta nu e tocmai o chestie democratica, domnilor.

  13. Unui (AM)BĂS ADOR al SUA

    Glisând două triunghiuri, echilaterale
    Aţi dibuit o stea, măi nene Gâgănştain.
    Of,of ! Ea nu ma face nici două parale
    C-un păcătos ca tine. Românul e prea fain !

  14. Din cauza dumneavoastra si a trustului pe care l-ati condus(„defapt il conduceti”) ati indobitocit populatia…. incepand de la emisuni precum acces direct , unde dati toate panaramele si le promovati …pana la sinteza zilei unde moderatorul ar trebuii sa mai invete limba romana si sa mai schimbe invitatii (mereu acceasi)… promovati non-valorile si chicul. Mie scarba sa va mai ascult minciunile……nu stiu ce ati facut pentru romania, din luna martie sa emis o avertizare de posibila seceta pentru lunile de vara, iar prietenul dumneavoastra daniel constantin l-a interesat suspendarea si nu vreo propunere de masuri pentru agricultura. Aveti curajul sa veniti la tara unde a fost seceta sa vorbiti cu taranii, impreuna cu daniel constantin……
    RUSINE,RUSINE, RUSINE
    P>S cred ca ar trebuii sa fiti dumneavostra suspendat (persoana non-grata) din Romania, pentru instigarea populatie impotriva Presedintelui orcare ar fii el(Basescu ,Iliescu,Constantinescu….s.a.m.d)

  15. 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Basescu dar voi nu ati reusit sa faceti nici macar un miting cu 100000 de romani pentru demiterea lui Basescu. Asta nu e un esec?

  16. Din pacate, din declaratiile publice, si la a treia suspendare, ca si la a doua, veti fi singur. Se vede de ce s-au grabit Ponta si Antonescu, unul sa modifice legea dupa cum a vrut UE, altul s-o promulge degraba!
    Astia doi (si nu sunt singurii), in prostia lor, nu pricep ca, daca Basescu va fi presedinte in timpul alegerilor si dupa alegeri, atunci, chiar daca USL va obtine 49.9%, Basescu va forma o majoritate de 50.1%.
    E aceeasi greseala pe care-au facut-o crezand ca, indiferent ce legi elaboreaza/voteaza, vor aduna la vot 8.5 milioane de romani.
    Nu veti obtine 50%! Planificati-va totul pornind de la aceasta realitate!

  17. Stimate domn,

    Pe langa faptul ca este absolut trist si lipsit de deontologie modul in care angajatii trustului isi fac meseria la A3 – a relua la infinit aceleasi chestiuni nu va face cinste nici ca om politic nici ca varf de partid, alianta sau trust media. Imi doresc mult sa nu va castigati locul in parlament. Politica se va curata cand [personaje politice ca dvs, basescu, antonescu, ponta vor disparea. Si de asemenea media va deveni un loc mai onest cand personaje precum gadea, badea, dana grecu vor disparea si ei. O seara placuta va doresc

    Multumesc,

    ION

  18. Domnule,

    Pe rând, unele probleme stau cam aşa :
    – rapoartele de serviciu vizează disciplina profesională, siguranţa misiunilor şi erorile de comportament, Dv. aţi acţionat în bza punctului de vedere aprobat şi a delegaţiei de putere, indispensabile în misiuni internaţionale.Sigur că nu aţi colaborat cu securitatea, deşi unele informaţii erau valorificate de servicii specializate;
    – v-aţi pus în fruntea unei ample mişcări populare de limitare a dezastrului politic şi economic provocat României de un imbecil (Guvernatorul de la Cotroceni) puternic susţinut de interese meschine interne şi internaţionale. În acest scop aţi devenit şi artizanul actualei revoluţii, în plină desfăşurare,pentru salvare naţională, sacrificând resurse eminamente personale;
    – aţi şcolarizat un întreg popor despre gaura neagră a unui capitalism impropriu impus din exterior României, cu nuanţe de colonializare şi depopulare, bază pentru o viitoare repopulare cu „o rasă mai pură”;
    – aţi stârnit furia populară prezentănd în timp real grozăviile unor reţele mafiote bine organizate, cu scopul salvării speciei.
    Pentru toate acestea şi multe altele vă stimez D-le Dan Voiculescu.

  19. @krk

    Toate tarile care au „sters” din datoria Irakului au facut-o in mod democratic luand o decizie in parlament. In nicio tara nu a hotarat presedintele de capul lui cat si cum sa renunte la drepturile cetatenilor fara sa intrebe macar parlamentul. Sunt 2 miliarde de dolari din banii publici ceea ce inseamna la o populatie de 20 de milioane , 100 de dolari de persoana!
    basescu ultrageneros cu strainii, a preferat sa arunce 2 miliarde pe apa Sambetei in timp ce taia pensii, salarii si ajutoare pentru handicapati, inchidea spitale si scoli pentru a „economisi” doar jumate de miliard de euro si se mai si hahaia scartar cu romanii ca „pic cu pic se face lacul”!

    Antenele sunt fantastice! Voiculescu si oamenii lui de la Antene, sunt cei care a facut cel mai mare bine Romaniei din decembrie 89 incoace iar basescu este mai rau decat a fost ceausescu. basescu a facut ceea ce ceausescu nu a avut curajul. Nici ceausescu nu a indraznit sa-i dea lui leana un mega minister de unde sa fure miliarde de euro! basescu a facut-o, pentru o desfranata lacoma si e timpul sa plateasca natiei daunele produse de el si acoliti .

    Fiecare din cei 7,4 milioane, avem motivele noastre pentru care il vrem pe basescu sa infunde puscaria. Din punctul meu de vedere (nefiind afectat de austeritatea impusa de el) elena udrea este pacatul capital al lui basescu.

    elena udrea este punctul slab al PDListilor. Daca nu intra in parlament, va urma o lupta pentru putere in cadrul PDL ce va declansa implozia acestui partid.
    Sunt de parere ca toate fortele USL sa fie centrate pe candidatul lor de la Roman. La Roman se da lupta anticoruptiei din Romania prin atacarea simbolului national al coruptiei adica a elenei udrea.
    Jos udrea, jos basescu!

  20. DRAGĂ IOANE ,

    Citindu-ţi comentariul, mă simt cam ofensat ,
    Dar nu-ti voi da cu flit ; nu-ţi zic nici ” roiu ! ”,
    Căci te exprimi corect – aş zice chiar civilizat ;
    Parcă-ai fi Ion de la Găgeşti … alde Cristoiu .

  21. Nu are rost sa citesca toti comentatorii acestui post catrenul de mai sus pentru ca este adresat exclusiv celui ce semneaza „Ion” , deci e bine sa pastrati oarecum , discretia. Va multumesc.

  22. daca era asa de destept Voiculescu il consilia pe Antonescu sa tergiverseze promulgarea legii pragului de 50 % ca motive erau „N” . de la faptul ca la cealalta suspendare nu a fost cvorum de 50 % pana la faptul ca doar Rusia mai are cvorum de 50 % . si atunci era demis Basescu . In schimb Basescu si-a facut cruce cat is de naivi . a declarat si la TV ca nu s-a asteptat. Asa e iritant Voiculescu cu fixatiile lui si aduce numai prejudicii USL . sa vedem cat e de popular daca va iesi din nou senator ca parca acu vreo cateva luni se razgandise . deh era un dosar pe undeva … in final ar trebui sa inteleaga odata pt totdeauna ca in politica Basescu > Voiculescu . game over

  23. Iata cum Basescu a ajuns de la “flacara democratiei”:

    http://www.ziarulfaclia.ro/traian-basescu-a-aprins-la-cluj-o-%E2%80%9Eflacara-a-democratiei%E2%80%9D/
    14 iulie 2012,
    Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins sîmbătă, în faţa miilor de participanţi la mitingul organizat la Cluj-Napoca, o torţă – pe care a numit-o “flacăra democraţiei” -, care urmează să circule prin ţară pînă la referendumul din 29 iulie.

    La GLONTUL pedepsirii poporului roman, pentru ca Romania si romanii NU VOR un presedinte alogen….

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13554431-traian-basescu-raman-acelasi-presedinte-chiar-daca-ultimul-timp-tacut-putin.htm
    Luni, 5 noiembrie 2012,
    Traian Basescu, videoclip cu glontul pe birou: Raman acelasi presedinte, chiar daca in ultimul timp am tacut putin. Nu am inceput sa gandesc altfel, veti vedea curand

    http://www.cotidianul.ro/mesajul-lui-basescu-catre-romani-cu-glontul-pe-birou-198979/

    Glontul este REAL!
    08:06:31, 06 Nov 2012 23

    Glotul este real. Daca SUA ataca Iranul, deci declara razboi Iranului, toate statele membre NATO vor declara razboi acestei tari, deci si Romania.

    Fiind stare de razboi prerogativele guvernatorului-maimuta de la Cotroceni ca sef al CONSILIULUI SUPREM DE APARARE ii permit sa faca multe, foarte multe lucruri urate.

    Stare de razboi nu inseamna si posibilitatea declararii starii de necesitate? Nu inseamna ca poate interzice intruniri si poate phute parlamentul si partidele politice cum ii vine mai bine? Ca poate sa cenzureze presa, convorbirile, televiziunile si tot ce vrea?

    Glontul de pe masa maimutei de la Cotroceni este REAL!!!

    Dictatorul asteapta razboiul cu Iranul ca sa se razbune pe romanii care nu-l mai vor.

  24. @Buduru

    „Din pacate, din declaratiile publice, si la a treia suspendare, ca si la a doua, veti fi singur”

    Voiculescu este singur avand alaturi de el 7,5 milioane de romani…basescu este singur avand alaturi de el 12 000 de „like”-uri pe facebook…
    Daca ai fi in locul lor, tu ce varianta ai prefera?

  25. @ Buduru,

    Dl. Voiculescu NU este singur, asa cum n-a fost niciodata singur….

    Aici suntem.
    Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi…..

    Se pare ca vom avea razboi pana la urma….

  26. @SimP & Marian Nicolae

    Promit ca, de-acum inainte, daca-mi permite timpul, sa si traduc ceea ce scriu !!!
    PC-ul este intr-o coalitie numita USL.
    Ponta si Antonescu, liderii celorlalte doua partide aliate, au declarat ca sunt impotriva unei noi suspendari (cel putin la TV, in culise habar n-am ce vorbesc).
    Pe cale de consecinta, domnul Voiculescu, in calitate de lider, cel putin onorific, al PC, este SINGUR! Ailalti doi nu-l ajuta, asa cum nu l-au ajutat nici la precedenta suspendare!
    Asta-i pohta ce-am avut a spune! Nu altceva!
    Alegerile/referendumurile nu se castiga cu poezii de genul „suntem 7.5 milioane alaturi de dansul”, „bucurosi le-om duce toate”, s.a.m.d.
    Eu as fi vrut sa fim 8.5 milioane, c-atunci se termina totul. Dar, ce sa-i faci, literatura-i literatura, iar matematica-i matematica! Am zis inca inainte de referendum (dati paginile-n spate si cititi-mi postarile) ca trebuia facut un recensamant al populatiei. Se mai aude ceva cu recensamantul? Nici vorba! Cred ca-n tara asta nu mai suntem nici zece milioane cu drept de vot!

    P.S.: Sa-mi fie rusine pentru: „Se vede de ce s-au grabit Ponta si Antonescu, unul sa modifice legea dupa cum a vrut UE, altul s-o promulge degraba!”
    – s-au grabit …degraba – tare de tot!
    Asa se-ntampla cand scriu „grabindu-ma degraba”!

  27. MESERIE TE HALESC

    Doamnei Monica Macovei surprinsă la Bruxelles spălând, fără rezultat, imaginea lui TB şi a pedeleului i se adresează şeful unui abator :
    – Bretonato, nu le ai cu meseria. Întâi trebuie să pârleşti, apoi să opăreşti şi după astea să speli.

  28. Atatea certuri, atatea conflicte, zero rezultate reale, doar cateva rezultate ce tin de impacturile psihologice, moralul sociatati nimic mai mult, cum as spune eu niste minciuni mai elegante, insa posibil sa ma insel, este doar parerea mea totusi.

  29. Din nefericire, lipsa coordonarii si-a spus cuvantul si cu ocazia referendumului.
    Vin iar alegerile si cei indrituiti nu stiu numarul exact al votantilor…Cat despre recensamant…la mine nu a venit nimeni in acea perioada si, probabil, ca mine mai sunt multi in aceasta tara.

  30. Stimate \domnule Senator Dan Voiculescu.V-am trimis si o scrisoare in acest sens la biroul senatorial dar nu am primit nici un raspuns.Am urmarit expunerea Dvs.din 30 VIII a.c.cand ati aratat ca :Fie ca tinem cont de vointa poporului si il demitem pe Basescu ,fie ca o ignoram si ramane la Cotroceni.Curtea Constitutionala a ignorat vointa poporului. La referendumul de acum doi ani vointa poporului a hotarat ca parlamentul sa fie din 300 parlamentari.DECE INTREAGA MASA POLITICA IGNORA VOINTA POPORULUI>Dl Antonescu OBSEDAT de dorinta de a ajunge la Cotroceni foloseste expresia VOINTA POPORULUI in toate inprejurarile can vorbeste de inlaturarea lui Basescu dar nici odata nu s-a referit si la vointa poporului referitoare la numarul de parlamentari.M-am dresat atat Parlamentului cat si guvernului dar am fost ignorat.Ma intreb e nevoe de noi numai ca masina de vot pentru atingerea scopului unora ?Cu respect Va intreb pe Dvs sa-mi raspundeti la aceasta nedumerire: Cati Parlamentari votam si DECE ? Cu respect

Comentariile sunt închise.