Propunerea referitoare la transferul unor specialisti din cadrul ministerului Apararii catre institutiile abilitate sa combata economia subterana (propunere deloc noua, am transmis-o public si guvernelor PDL in 2009 si 2010) a generat o reactie intensa in ultimele zile.

Pe de o parte, specialistii si publicul in general au salutat initiativa. O rigoare militara in activitatea de control fiscal este esentiala. Acest fapt este inteles si aplicat in mai multe state europene. Inclusiv in Romania, in perioada interbelica, a functionat un corp de specialisti in combaterea evaziunii fiscale, organizati militar, aflati in subordinea Ministerului de Finante.

Pe de alta parte, propagandistii veseli, “eliberati” de orice forma de responsabilitate si, in unele cazuri, chiar de inteligenta, s-au mirat provocator de “ideea absurda a lui Voiculescu”. Respectand ordinul de a ma ataca indiferent de subiect, acestia ignora atat istoria nationala, cat si practicile europene.

In prezent, economia subterana din Romania este estimata, inclusiv de institutiile internationale, la aproximativ 40 de miliarde de euro anual. Acest urias sistem economic nefiscalizat alimenteaza multiple forme de infractionalitate si  a devenit, prin proportii si ramificatii, o amenintare la adresa sigurantei nationale. Iar impotriva celor care incearca sa il combata, se declanseaza vaste campanii de intimidare, finantate din bani negri.

Pe mine insa nu ma mai impresioneaza campaniile de denigrare. Au fost multe, le-am depasit pe toate.

Sustin public, in continuare, necesitatea transferarii unor specialistii integri din Ministerul Apararii la Ministerul de Finante. Este inacceptabil ca economia Romaniei sa piarda anual 40 de miliarde de euro.

 

23 COMENTARII

  1. Buna ziua, domnule Profesor.Nu am de gand de fel sa-i aduc un LAUDATIO poetului. As fi nu numai stupid si festivist. As fi ridicol. In schimb, despre cele ce afirmati,adica „plata” pretului “romanesc” al denigrarii si insultei, ar fi multe de spus !! Nu este vorba,cum s-ar putea banui, despre acei denigratori contemporani cu Eminescu. Cei literari,dar MAI ALES,cei politici. Praful si pulberea s-a ales de ei.Mai interesant si demn de luat aminte sant cei vii, contemporani cu noi. Cu deosebire,cel mai rau dintre ei, H.R Patapievici. Nu , sa nu se creada ca l-as asemana cu Maiorescu sau cu P.P Carp, oameni cu o statura clara !! Patapievici este echivalentul din zilele noastre al nemernicului,slinosului F. LACHMAN !! Un spion austro-ungar ,pus sa-l monitorizeze pe Eminescu .Si sa faca tot posibilul pentru a-l distruge. Si, mai ales , pentru a bloca pe orice cale ( inclusiv crima) accesul poetului in parlamentul Romaniei. Putem admite ca LACHMAN avea o scuza ; nu era roman,servea o putere straina . Pentru serviciile sale a fost PROBABIL rasplatit.In modalitatea epocii,desigur. Cu AUR mult.Cu PIETRE SCUMPE .Cu vreo dregatorie ABJECTA. Contemporanul sau,numitul Patapievici SE DA ROMAN. Nu stiu daca e real. Teoriile, zisele sale ma conving de contrariul. Dar mai ales actiunile sale NEDEMNE !! BLASFEMIATOARE in ce-l priveste pe Eminescu. Totul public, fara rusine,fara teama.Pentru ca stie ca se afla sub „INALTA PROTECTIE prezidentiala” . IN plus,pentru faptele sale Patapievici a fost rasplatit. Nu PROBABIL rasplatit, asa cum am scris despre Lachman. PLATA a fost la vedere.Dregatorie INALTA,cu rang de ministru dealtfel : Presedinte la ICR. Asta asa, doar ca Imagine si pozitie sociala inalta. Ceva imi spune ca a primit si BANI MULTI. Acum, chiar daca nu mai sta pe functie ,SADE insa comod pe altceva : pe sacii de bani pe care i-a adunat si DOSIT. Si de acolo, de sus, RADE DE NOI. As fi totusi curios sa aflu de la concetatenii mei pana cand. ::::: serban

  2. Buna ziua,si scuze pentru inserarea discutiei despre Eminescu in pagina de azi. Cat priveste combaterea evaziunii, orice actiune este binevenita. Armata este categoric o solutie. Macar prin faptul ca se afla sub alt tip de disciplina. Cea bazata pe ordin. Si pe un alt tip de consecinte daca ordinul este incalcat. !! Personal sustin initiativa. Este rationala , cred ca ar putea functiona. , Serban

  3. ÎN ATENŢIA D.I.I.C.O.T.

    Cei care fraudează fiscul nu cunosc ruşinea ,
    (Chiar şi buldogul Blaga o face pe-a măgaru’)
    Dar când va fi să lupte armata cu evaziunea ,
    Se vor trezi la fund c-o bombă … ca Mararu .

  4. Domnule Voiculescu,

    Nu depuneti juramantul de Parlamentar. Cu asa dosar „telepatic” codurile penal si civil nu au sens asa cum nu are sens lupta juridica. Curtea Suprema a ajuns un fel de inchizitie unde viclenia josnica este la mare cinste. Ma refer la situatia aberanta ce l-a facut pe Nastase sa renunte la contestatie. Nastase nu este un inger si probabil ca si el a folosit in anumite situatii viclenia sa scape de persoane incomode. (vezi cazul procurorului Panait) Dar nu este niciun fel de satisfactie pentru omul de rand in condamnarea lui Nastase cu viclesuguri si aberatii juridice. Aveau destule motive sa il condamne pe cai legale si sa dea satisfactie celor care au patimit din cauza lui. Asa nici satisfactie nu au acei oameni.

    In astfel de conditii ce dreptate sperati ca vi se va face in justitia romana? Nu e momentul sa mai stati in lupta in „ograda lor”. Lasati dosarul la curtea inferioara pana se clarifica apele in justitie. Nu mai e mult pana atunci si puteti face mult mai mult bine pentru amarasteni din libertate, puteti lupta cu „inchizitia” mult mai bine din libertate.

    Cu Legea Voiculescu ati facut foarte mult bine amarastenilor si pentru asta eu va apreciez mult. Acum e timpul sa va luptati de la A3 nu din senat daca senatul va pune libertatea in pericol.

  5. PS
    Faceti public dosarul „telepatic”. De exemplu aici pe blog. Acesti perversi ai justitiei trebuiesc demascati. Ei pe asta mizeaza… ca aberatiile si ticalosia lor raman ascunse.

  6. Folositi disponibilizatii cu studii economoce si juridice din Armata, MAI si SRI

    Abia a fost enunțată posibilitatea detașării unor finanțiști din MApN către Ministerul de Finanțe, pentru ca, prin ANAF, ei să contribuie la combaterea fenomenului de evaziune fiscală , atît de răspîndit în economia de talcioc, nu de piață, pe care au pus fundul toți bișnitarii….cu pretenția că ar fi oameni de afaceri, că au și sărit cu gura comentatorii care-și iau simbria tot de la niște evazioniști.
    Răstalmăcesc spusele lui Voiculescu și acuză, vezi Doamne, militarizarea Finanțelor în România.
    Nu știu cîți finanțiști poate detașa MApN dar știu că sunt o mulțime de disponibilizați, cu studii de specialitate în domeniile economico-financiar și juridic, care ar putea fi reincadrați, cu condiția eliminării dispozițiilor cap IV din Legea 329/2009, care interzic cumulul pensiei cu salariul în instituțiile bugetare.
    In felul acesta s-ar rezolva și problema socială determinată de micșorarea veniturilor personalului militar disponibilizat, urmare a recalculării/revizuirii pensiilor militare, și ar lua și apa de la moară celor care comentează fie că se militarizează instituțiile civile, fie că din nou sunt trimiși militarii la munci de corvoadă.
    ,http://www.plano10.com/2013/01/n-ar-putea-fi-combatuta-evaziunea.html

  7. Buna seara domnule Dan Voiculescu,

    Sunt o telespectatoare fidela a antenei3 -am cateva emisiuni de suflet pe care le urmaresc de mai multi ani. Postul dumneavostra de televiziune este singurul care prezinta corect realitatea, cu dovezi- aveti jurnalisti si realizatori de emisiuni cu totul exceptionali- mare noroc avem si noi cu ei. Felicitari pentru tot ceea ce faceti si pentru aceasta initiativa! Sunt cadru militar in rezerva, la aceasta data ma aflu in Canada, doresc sa revin in tara definitiv pentru ca am rams legata sufleteste de Romania. Mi-as dori sa pot lua legatura cu dumneavoastra pentru mai multe detalii- m-ar bucura daca mi-ati furniza o adresa de email unde sa va pot scrie un mesaj personal. Oamenii din armata sunt de regula oameni corecti care nu suporta nedreptatea, jaful, abuzurile etc- sunt oameni care stiu ce inseamna disciplina. Daca se va decide transferul unor cadre din MApN pentru a va ajuta in combaterea evaziunii fiscale, ar fi posibil sa fie acceptate si cadre militare din rezerva? Care sunt conditiile? Unde ar trebui sa ne adresam? Am 49 de ani si imi doresc mai mult decat orice sa va ajut si eu in acest demers al dumneavoastra. Va multumesc anticipat.
    Cu deosebita consideratie,
    MR ( rz) Gabriela Bacara

  8. EUGEN ALIMĂNESCU şi FORMAŢIA FULGER 22

    Se spune că în timpul blocadei Leningradului din ultimul război mondial, ostaşul sovietic ar fi tarversat Lacul Ladoga îngheţat(cel mai mare lac din Europa), cu luleaua aprinsă pe sub gheaţă, salvând de la foamete locuitorii superbului oraş.O glumă răutăcioasă.
    Domnule senator, armata nu mai este capabilă să rezolve această problemă subordontă crimei organizate. Este navoie de un Eugen Alimănescu şi o echipă „Fulger 22” care să acţioneze în numele şi pentru securitatea naţională, într-un secret desăvârşit şi cu statut special, măsură imposibil de aplicat cât este guvernator Traian Băsescu.
    Datorită economiei subterane din ultimii 8 ani în cuantum de 320 miliarde euro, România nu mai este o ţară iar dispariţia ei nu va fi oprită.

  9. Evaziunea fiscala trebuie starpita, nu ne permitem evaziunea fiscala in aceste vremuri, Romania este pe butuci din cauza piratului si gastii lui!

  10. Sunt mai multe probleme:
    1. Masura nu va aduce incredere nimanui in stat, cu cateva exceptii. Aici ma refer la cei din privat, cei care si creaza plus valoare. Imaginea este de armata de ocupatie. Sigur, pentru public o da bine, dar nu va rezolva mare lucru, cu pretul pierderii si brumei de incredere ramasa, si a inchiderii sau emigrarii capitalului.
    2. NU am nici o incredere in faptul ca cei din armata au capacitatea tehnica de a face fata situatiilor din civilie. Sunt notorii de altfel si problemele pe care le-au avut cu recalcularea pensiilor militarilor, si nu numai. Plus, nu am NICI o garantie ca spaga nu va fi la fel de sau chiar mai atractiva pentru cei ce nu au avut multe contacte cu ea.
    3. SINGURELE metode de a creste incasarile bugetare sunt deja cunoscute:
    a. Scaderea taxelor, mai ales pe munca (aici este de fapt calcaiul lui Ahile in economia romaneasca), scutiri de impozite pe o perioada pentru joburi nou create, amnisitie fiscala pentru joburile aduse la lumina
    b. Predictibilitate in Codul Fiscal (nu stiu cum se faca ca de 2-3 ori pe an mai apare cate o idee geniala care sa schimbe regulile jocului)
    c. Eliminarea spagilor prin controale interne riguroase.
    d Transformarea organelor statului din stapan pe plantatie in partener al populatiei si al afacerilor – o consultatie gratuita de la ANAF este un vis umed si imposibil
    e. Legislatie SIMPLA si CLARA – Nu toti antreprenorii sunt economisti, finantisti sau contabili, si cei mici nici nu prea au bani de asa ceva. Legile trebuie sa fie simplu de inteles pentu toata lumea, clare, si sa nu lase loc la interpretarea organului de control. Ori esti clar vinovat, ori nu. Nu „asa putin”, ca acuma, doar cat sa-ti dau o amenda si sa-ti iau o spaga.
    f. Eliminarea „COTEI DE AMENZI” pentru politie si ANAF. Nu, faptul ca nu a dat amenzi nu inseamna neaparat ca nu si-a facut treaba.
    g. Infiintarea TRIBUNALELOR ECONOMICE – nu mai trebuie sa stau 2 ani sa ma judec pentru o factura
    h. STATUL trebuie sa fie PRIMUL care sa-si plateasca datoriile, si sa existe sanctiuni SIMILARE cu cele acordate privatilor cand se intarzie diverse plati.
    i. RESPONSABILIZAREA BUGETARILOR – da, cel care a comis-o sa plateasca. El, nu institutia, ca institutia nu are banii sai, ci banii cetatenilor.
    Cand toate astea se vor rezolva, o sa vina si banii. Singuri, fara sa chemam pe altul sa mai stranga lamaia deja stoarsa, doar doar o mai curge niste zeama.

  11. GLUME DIN G(A)URA DREPTĂŢII

    – Neamţu (Mihai) are vreo legătură cu nemţii ?
    – Numa’ cu Hitler, bre !

    – Câte platane are balanţa justiţiei, Daniel, îl întreabă profesorul Adrian Năstase ?
    – Trei, Excelenţă. Numai că al treilea, orientat invers, se sprijină pe calviţia Guvernatorului.

    – Doamnă Haineală, vă rog să definiţi Dreptatea.
    – Dreptatea este „ Principiul moral şi juridic care cere să i se DEA fiecăruia ceea ce i se cuvine şi să i se respecte drepturile.”
    – Deci să i se DEA şi nu să i se IA…Mulţumesc.

    – Procuror Haineală ce aveţi de spus despre cele 13 luni cât a stat arestat nevinovat cetăţeanul Ţigareta din cauza dumneavoastră ?
    – 13 e număr cu ghinion, statistic vorbind, excelenţă.

    – Stimată doamnă Mona Pivniceru, cum se pot îndrepta treburile în justiţia românească ?
    – Pi buni, numa’ cu laminorul…

    Doi prieteni frunzăresc un album cu fete goale, în salonul unui bordel clandestin, atenţia fiindu-le atrasă de o fumoasă focoasă:
    – Băi, jur că o cunosc.
    – Şi eu. Am avut o partidă împreună acum un an, sigur (era neglijata lui soţie).

  12. Cred că fiecare dintre noi poate găsi argumente care să justifice evaziunea fiscală; mai ales, după câteva experienţe neplăcute cu aparatul administrativ al fiscului. Tocmai de-asta ar fi mai interesantă o viziune a “evazionistului filozof” în privinţa alternativelor la starea actuală a lucrurilor.
    Care ar fi soluţiile pentru a finanţa serviciile publice astfel încât contribuabilul să nu perceapă obligaţiile fiscale ca pe un abuz, dar şi contribuţia lui să fie justă şi suficientă ?

  13. Evaziunea fiscala este atat de larg raspandita in Romania incat marimea acestei evaziuni ar putea depasi chiar nivelul bugetului de stat.

  14. Unde dintre măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale o poate reprezenta extinderea controlului persoanelor fizice prin implementarea metodelor indirecte de control în vederea impozitării veniturilor nedeclarate sau a căror sursă nu poate fi identificată.

  15. Una dintre măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale o poate reprezenta extinderea controlului persoanelor fizice prin implementarea metodelor indirecte de control în vederea impozitării veniturilor nedeclarate sau a căror sursă nu poate fi identificată.

  16. Ar trebui sa luam exemplu si din succesul vestului. Tot ii ridicam in slavi dar nu stim sa imprumutam ce-i mai bun de la ei.

  17. Ati avut din nou viziune… :)

    p.s. sper sa nu fiti iar suspectat de „influente telepatice”, desi eu cred ca aveti acces nelimitat la… „biblioteca” astrala.

  18. Domnule Voiculescu,
    Si in armata, ca si in viata civila, s-a dovedit ca „romanul este tot roman”. Din melanjul convietuirii fortate cu rusii si turcii (cu austro-ungarii este o exceptie fericita si se vede), „gena” romanului s-a alterat considerabil, incat hotia si minciuna a devenit un mod de viata generalizat. Numai frica de consecinte determina individul sa nu fure sau sa minta. Si cum in ultimii ani, datorita legislatiei deliberat prost conceputa si interpretabila, cei care fura o gaina sunt hoti iar cei care praduie milioane de lei sunt milionari (oameni de afaceri), frauda fiscala a devenit, in Romania, nu numai sport national ci si international. Pentru chinezi, arabi, italieni, chiar si germani (din nefericire pentru „reclama” lor), Romania a devenit un „El-dorado” autentic. Asta pentru ca sistemul legislativ este infestat generalizat si cu „cartite”, special pregatite si promovate, care protejeaza un sistem de tip mafiot, strecurand deliberat erori in actele normative sau interpretand (de multe ori pana la hilaritate) actele normative existente in favoarea evazionistilor. Chiar daca pare neverosimil, in Romania se mai fac bani multi doar din evaziune fiscala, frauda ori inselaciune. Nimic nu mai functioneaza normal si asta se datoreaza, in primul rand, clasei politice, protectiei evaziunii si trecerii in planul secund a productiei si muncii efective, care nu este nici incurajata, nici subventionata si nici sustinuta. Cu ce este de vina comisarul de Garda Financiara, ori inspectorul fiscal, ori cel de vama, pentru ca nu li se permite sa-si faca treaba ? Daca sunt tinuti in birouri sa faca statistici, in vama sa numere tirurile sau sa efectueze controale doar la adversarii politici, care este vina lucratorului ? Credeti ca daca vine armata, se rezolva ceva ? Seful pus de armata nu va fi tot politic ? Va controla el firmele celor aflati la putere si ale sustinatorilor sau membrilor acestora ? Solutia nu consta in preluarea controlului de catre armata pentru ca nici armata si nici extraterestriii nu pot face curatenie in sistemul fiscal, fara o legislatie care sa sustina acest lucru si fara stimularea vreala si protectia celui care isi face treba. Solutia consta in depolitizarea fiscului, in primul rand, in sporirea competentelor organelor de control si in stimularea celor care sunt, cu adevarat, profesionisti si au rezultate. Bunaoara, de peste zece ani de zile, Garda Financiara nu are un statut al comisarului, pentru ca se opune Ministerul de Interne si in loc sa fie intarita este decimata sistematic. Ocoleste nucleele evaziunii fiscale, pentru ca sefii sunt pusi politici sau protejati politici. Si, cea mai mare problema a Garzii Financiare, este faptul ca procesele-verbale de control prin care se stabilesc fraude fiscale, NU SUNT TITLURI EXECUTORII, caz in care pana la finalizarea anchetei penale, hotii isi pot instraina linistiti tot ceea ce au furat. Si Guvernul Tariceanu si Guvernul Boc si nici actualul Guvern, la presiunile mafiei penetrata in Ministerul Finantelor, n-au dorit si nu vor ca actele de control fiscal intocmite de Garda Financiara sa fie titluri executorii. De ce ? In acest caz nu este totul ipocrizie si minciuna ? Declarativ, toti vor sa reduca evaziunea fiscala, dar in fapt, nimeni nu intareste competentele institutiiolor abilitate, pentru ca, in acest caz, stim cu totii,”victimele” ar fi, in primul rand”, „sponsorii” celor aflati la putere. Astfel, schimbarea fiecarui ciclu de guvernare, ne pune intr-o situatie fara iesire: vrem rezultate, dar sa nu se inceapa cu noi, care suntem principalii evazionisti. Cum se poate ? De peste 10 ani Garda Financiara este restructurata, rerestructurata si rererestructurata, fiind cea mai tavalita institutie in acest sens. A fost si ramane „calul de bataie” al tuturor celor ce vin la putere, pentru ca le-a deranjat interesle fiscale si le este teama ca ce vor „agonisi” Garda le va lua. Si cum nimeni nu vine la guvernare sa faca bine, ci sa se pricopseasca sau sa-si protejeze si multiplice castigurile, Garda Financiara a fost si ramane „cuiul din coasta” tuturor. De ce ? Raspunsul este simplu: pentru ca totul este ipocrizie. Lupta cu evaziunea fiscala este o farsa ordinara in care cred doar fraierii care voteaza fara discernamant. Este un cliseu in care nu crede nimeni de la guvernare, fapt demonstrat de curba mereu ascendenta a cresterii evaziunii fiscale, an de an, in contradictie cu sforaielile tot mai ipocrite a celor aflati la putere. Pana acum desi au tot taiat din competentele Garzii Finanaciare, vina pentru cresterea evaziunii fiscale a fost aruncata tot in curtea acestei institutii. Redusa la 800 de presoane in toata tara (cu tot cu sefi), Garda Financiara a ramas o institutie de decor, careia ii cere toata lumea sa lupte cu evaziunea fiscala si s-a starpeasca. Cum ? In conditiile in care peste jumatate de personal este angrenat zilnic in asa zisa actiune cu monitorizarea transporturiolor intracomunitare (care, sincer spus, n-a adus nimic suplimentar la buget, fapt demonstrat de incasarile bugetare in ceea ce priveste TVA, comparand perioade similare din 2011 si 2012, din contra, a creat mafia achizitiilor intracomunitare subsevaluate care a ingropat si ceea ce mai fucntiona din agricultura interna), cine sa mai efectueze controale si sa combata evaziunea ? S-a ajuns ca la „ruleta ruseasca”: toti comerciantii fac evaziune fiscala si, din cand in cand, cate unul mai are si ghinion si este prins de Garda Financiara. Atunci, pe buna dreptate, se simte discriminat in raport cu ceilalti si urla ca este victima politica (!?).
    Ma intreb ce veti face dupa ce desfiintati Garda Financiara si creati o noua megastructura de control, in care veti pune sefi tot politici si totul va fi centralizat ? (cobtrar politicii declarata de guvern cu descentralizarea). Se va imbunatati ceva ? Nimic domnule Voiculescu, din contra si ceea ce a functionat nu va mai functiona. Pana acum, asa cum functiona, la nici un sfert din capacitatea initiala, Garda Financiara mai scapa din „lesa conceputa de politicieni” si mai musca fara avertisment, creand, macar simbolic, teama de control si de consecinte. Bagata in oala cu vama si alte caricaturi de institutii (grupul de lucru antifrauda), Garda Financiara nu v-a mai reprezenta nimic, decat un instrument in dotarea celui care-l va manageria. Ajungem unde si-a dorit Patriciu si multi alti afaceristi verosi a caror avere inseamna doar evaziune fiscala: o tara fara control fiscal, in care se descurca fiecare cum poate, avantajat fiind cel mai iute de mana si care are cele mai multe parghii de decizie (trafic de influenta). Suntem in penibila situatie in care bugetul public, asemuit cu un sac, este gol dar noi in loc sa punem „vechilii”, „sutasii”, „portareii”, (cum vreti sa-i numiti) sa adune banii, ii restructuram si-i dam afara. Cine va mai umple sacul ? Colectarea benevola ? Hai ca-i tare, in Romania ! Ce naiba de gandire economica este aceasta ? Intr-o lume de criminali, tu dai afara politistul si procurorul ?
    In concluzie domnule Voiculescu, nu armata rezolva problema, pentru ca si armata trebuie sa opereze cu legi si cu atributii precise. Schimbati legile, faceti-le mai simple si mai eficiente, nu ambigui si dedicate; dati competente reale institutiilor de control; intariti Garda Financiara pastrand profesionistii, curatand-o de sefi politici, de „pilele” politice si de „turisti” adusi de parinti, matusi, unchi, etc.; intariti parchetele cu specialisti in domeniul fiscal (sunt procurori care au in lucru sute si mii de dosare de evaziune, ce-si asteapta randul, al carora „clienti” se ascund chiar si in parlament) si abia atunci vedeti daca mai aveti nevoie de armata. In alte conditii, chiar si armata, trimisa la „razboi” cu evaziunea fiscala, fara arme ( legi si competente), va avea acelasi rezultat: esec rasunator ! Cu ce credeti ca este mai pregatit un militar, in materie de evaziune fiscala, decat un comisar de Garda Financiara ? Cu faptul ca nu ia spaga ? Credeti ca este suficient ? Pentru cei care efac evaziune fiscala incompetentul are aceeasi „eficienta” cu cel care ia spaga. Ambii sunt „prietenii” si „protectorii” lor.Asa se rezolva problema ? De douazeci de ani, deliberat, organele de control, desi isi risca viata si-si expun familia si situatia sociala, sunt tratati ca si functionarii de la ghisee si din birouri, activitatea lor fiind asimilata. Mai mult decat atat, cei din control sunt chiar cei mai „urati” de sefi, pentru ca creeaza probleme, neascultand ordinele. Ex: subsemnatul, in cursul perioadei 2011 – 2012, a confiscat cereale, singur, cat toata Garda Financiara din Romania ( peste 1500 tone). De asemenea, a stabilt singur prejudicii (58.000.000 lei) cat nu au raportat multe din sectii judetene ale Garzii Financiare. Sa nu mai vorbim de sanctiuni contraventionale de peste 470.000 lei si incasari la buget de peste 4.400.000 lei ?. Am primit vreo felicitare ? Din contra: am fost amenintat, de sefii de la Bucuresti ca voi fi detasat si data afara din Garda, ca mi-am permis sa confisc de la firme din Constanta (protejate) si de la INTERAGRO (Ioan Niculae), peste 800 tone de cereale (Oare unde o sa ajung dupa restructurare ? Ce credeti ?). Credeti ca armata va face mai mult ? Ei nu pot fi „detasati” sau „dati afara” cand nu asculta ordinele ?
    In concluzie domnule Voiculescu „ne invartim in jurul cozii”. In loc sa acceptam ca evaziunea a ajuns unde a ajuns, in primul rand, datorita politicului (direct prin numirile facute sau protectia acordata si indirect prin legislatia care este cum este…), ipocriti, ne facem ca luptam contra evaziunii restructurand cele mai eficiente organele de control, mimand ca luam masuri. Chiar asa sa fie ? „Bunele intentii”, cu care este „pavat drumul spre iad” domnule Voiculescu, sunt doar „machiavelisme” practicate de cei care, buni actori, gen Basescu, joaca teatru de 20 de ani, profitand de naivitatea si credulitatea „publicului”, ce se lasa prea usor prostit de lacrimi artificiale si demagogie desantata. Sa ne mai miram ca toti oamenii care vor sa traiasca cinstit, vor sa emigreze ?

Comentariile sunt închise.