Saptamana trecuta, Parlamentul a adoptat Proiectul privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala. Legea se afla acum la promulgare si sper ca aplicarea acestui act normativ necesar pentru intreaga economie romaneasca nu va fi intarziata (orice intarziere ar fi in beneficiul evazionistilor). Eventualele adversitati personale nu trebuie sa influenteze responsabilitatile institutionale.

Totodata, in Parlament se afla in acest moment o alta initiativa legislativa care raspunde unei asteptari sociale majore: sporirea pedepselor pentru infractiunile grave care ameninta viata si integritatea fizica si psihica (viol, pedofilie, omor) pana la detentiunea pe viata fara posibilitatea reducerii pe durata executarii pedepsei.

Am initiat acest proiect in anul 2012 considerand ca, pentru a garanta siguranta si integritatea  fiecarei persoane, sunt necesare masuri severe de descurajare a actelor de violenta extrema. Pedofilia, violul si crima distrug destine si pot dezintegra intreaga societate.

Toleranta in raport cu asemenea infractiuni reprezinta o slabiciune care incurajeaza violenta si devine astfel o forma de complicitate cu agresorii.  In schimb, detentiunea pe viata fara posibilitatea reducerii pe durata executarii poate constitui un foarte eficient factor de descurajare pentru infractori. De altfel, in conditiile in care societatea este amenintata zilnic de acte de violenta, care apar la varste din ce in ce mai fragede, mizele principale ale unei asemenea modificari legislative sunt educatia si preventia.

Protejarea sanatatii si integritatii copiilor nostri reprezinta un obiectiv care justifica instituirea unor sanctiuni severe si am convingerea ca parlamentarii vor sustine acest proiect legislativ absolut necesar, care nu contine nicio forma de partizanat politic.

47 COMENTARII

  1. Se spune că „unde-i lege nu-i tocmeală”, dar să fim noi sănătoşi şi la „pungă groşi”, câţi aşa zişi apărători ai legii nu găsesc portiţe de ieşire pentru a-i scoate „basma curată” pe violatori in schimbul unor „onorarii obeze”. Eu mă gândeam să-i şi castreze chimic, pentru că după ispăşirea pedepselor o vor lua „bine mersi” de la capăt, răzbunându-se pentru anii de detenţie, prin alte fapte reprobabile şi traumatizând „în dreapta şi în stânga” alte suflete nevinovate. Cred că această măsură i-ar pune cu „botul pe labe” şi le-ar inocula „frica in oase” la ideea că vor rămâne fără „punguţa cu doi bani” şi atunci …adio „trai pe vătrai neneacă” !

  2. Domnule Profesor ,Adaog listei dumneavoastra si TALHARIA.
    In rest,complicitatea statului cu infractorii inraiti ,ca doar asa se poate interpreta Toleranta suspecta, are istorie veche in Tara Romaneasca. Si in perioada comunista, si inainte de ea, existau infractori cu 50 de ani condamnari. Care nu executau decat aproximativ 10 . O luau de fiecare data de la inceput. Asta pentru ca in inchisori exista o „Lege nescrisa ” !! Cu cat ai facut lucruri mai grave , cu atata o duci mai bine. deoarece ai mai multe „Grade ” pe umeri.In loc sa fie invers : cu cat esti mai rau,mai daunator , inchisoarea sa fie mai dura. In asa fel incat odata eliberat, asocialii ,violentii, talharii sa aiba in cap un singur gand : FRICA de reintoarcere inauntrul sarmelor ghimpate.

  3. Nu sunt de acord cu detentia pe viata. De ex, o persoana care violeaza un copil NU AR MAI TREBUI SA TRAIASCA. Pedeapsa cu moartea ar trebui reinventata. Atata timp cat la americani e, nu inteleg de ce noi suntem altfel. Eu ca si contribuabil, nu sunt de acord sa suport costurile inchisorii pe viata pentru aceste categorii de infractori.

  4. O initiativa foarte buna. Felicitari si sa aveti in continuare astfel de propuneri care cu siguranta vor mai scadea din infractionalitate. Daca nu se face acum nimic, mai tarziu infractionalitatea va fi aproape imposibil de controlat. Felicitari inca o data domnule Voiculescu pentru tot ce faceti pentru Romania!

  5. BVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV IN SFARSIT CEVA BUN…..DESI NU V A AGREEZ ..INTITIATIVA DUMNEAVOASTRA E DE LAUDAT ….SPER SA FACETI LEGEA CAT MAI REPEDE..

  6. Eu as merge mai departe si pentru astfel de infractiuni (la care parca as mai adauga cateva)propun folosirea salinei din Prahova pe post de penitenciar,evident nu partea destinata turismului ci restul de 90 % din aceasta.Astfel am putea respecta si vechile ziceri:”la ocna cu ei”sau „sa nu mai vada lumina zilei” poate asa nu vor mai reprezenta surse de venit pentru unii sau modele pentru tinerii nostri.

  7. Desi OFF-TOPIC , repet impresia despre Basescu Traian, despre „desteptaciunile” si „puterile” lui ……………………………….
    Puterea acestui individ nu a rezidat in CALITATILE lui. Ci in SLABICIUNEA si LIPSA de HOTARARE a adversarilor sai. Uneori,si a lasitatii acestora.
    Pana si „calitatile” Negative ale individului Basescu sund doar Mediocre. Viclenia sa ,pe care unii o denumesc”geniala” o poti gasi la toata PEGRA zacatoare prin diverse porturi din lumea larga. Nu are nimic special. E o tampenie sa afirmi ca Basescu este vreun subtil al „Mariilor combinatii” , ceva asemanator lui Joseph Fouche. Sau a lui Ernest Urdareanu, omul afacerilor oculte, seful camarilei Carliste.Are doar uzanta inselatoriei ,proprie interlopului de joasa speta.Lipsa sa de onoare, batjocorirea cuvantului dat, sunt prezente in lumea derbedeilor de categorie inferioara. Nici macar la inaltimea escrocului-sovietic-ratat , pe numele lui OSTAP BENDER nu s-a ridicat Basescul ! Da-da,acela din romanele lui ILF si PETROV.Cat despre faptul ca Basescu ar fi „diabolic”,prostie mai crasa e greu de sustinut.
    Avem o sursa perfect valabila ; nu cred ca s-ar gasi una mai riguroasa : FAUST,de Johann Wolfgang Goethe ! Dracul, functionand sub numele „civil” de MEPHISTO , este prezentat drept PRINTUL CUNOASTERII. Cel ce stie-totul , pe pamant si sub pamant. Stapanitorul adevarurilor,principele ratiuni-celei-rele, dar totusi,principe!! Cu aceasta l-a atras pe Doctorul Faust ,nu cu altceva. Oferindu-i Cunoastera absoluta, evident in schimbul sufletului. Poate cineva sustine ca Basescu prezinta „calitati” de tipul asta ?? Faptul ca e „DOCTORUL” Elenei Udrea il genializeaza ?? O fi avand el cu servitoarea Beria-Macovei discutii TAINICE, INITIATICE, de Shamani ?? Este Basescu Traian vreo specie profetica ,de iluminat ? Trebuie sa fi ridicol si de-a dreptul fricos de-i atribui astfel de „proprietati” . Basescu nu are nici macar fasonul unui Diavol ratat,cazut. Nu DIN ceruri, ci IN calele vapoarelor.
    Desigur , nu-i neg lui Basescu nici TICALOSIA,nici RAUTATEA CONGENITALA, nici DUSMANIA ce-o poarta concetatenilor pe care a jurat sa-i reprezinte. Asadar nici SPERJURUL. Dar toate acestea nu sunt CALITATI , nici generale,nici politice. Vorbesc doar de caracterul ABOMINABIL al personajului.
    In incheiere ,afirm urmatoarele : Este o eroare grava,prosteasca, sa-ti SUB-APRECIEZI adversarul ;o poti face doar daca esti INFANTIL.
    A-l SUPRA-APRECIA insa, este semnul SLABICIUNII. Care oricand,pe negandite, se poate preface in LASITATE. //// .Serban

  8. Ca un addagio , la cate mizerii se intampla actualmente in societatea romaneasca, atat in politica, sistem medical, invatamant, justitie, inchisoarea pe viata e doar o agonie a raului.Pedeapsa cu moartea este cea care trebuie reintrodusa ca pedeapsa irevocabila in cazul crimelor, atat sociale cat si medicale.Nu este just, corect, uman sa pretinzi a fi doctor si sa omori oameni din indiferenta!Restul, pedeapsa cu detentie definitiva pana la sfarsitul vietii si munca in mine ar fi clar un motiv pentru care atat adolescentii violenti, adultii iresponsabili si medicii cu aere de Dumnezeu s-ar autoeduca prin fric , daca altfel nu se poate! Gloata se tine cu biciul, nu cu vorbe frumoase!

  9. Din frumoasa Viena, Basescu ne anunta. Pompos ca un sef de punte si fara-de-rusine,asa cum cum il stim. S-A SUCIT !! Nu Se mai „LASA” dupa presidentie. Ramane,ne va ferici peren cu bantuirile lui.Vrea desigur sa ne mai cadoriseasca cu alte si alte rele. Nu considera ca ne-a „DAT” suficient………………………….
    MESE VERZI . RAZGANDIRI. TOT VERZI.
    Oare Basescu are si harul privirii in viitor ?? Vede tot „in culori” ?? EU am cu siguranta acest dar. L-au mai avut stramosi de-ai mei de-a lungul vrmurilor. Si vad. Gardul INCHISORII unde va activa infractorul Basescu Traian este asa cum si-l doreste. Adica tot VERDE.
    /////Serban

  10. Poate ca initiativa aceasta ar fi potrivita intr-o tara unde justitia functioneaza corect. Dar cred ca trebuie 50 de ani pana cand urma celor inraiti in rele se va sterge din acest sistem. Daca se va intampla si atunci. Asa ca o astefl de masura poate duce la erori cu efecte iremediabile.

  11. UNUI VIOLATOR

    De-ai siluit, te-aş îngropa, de viu, în ghiol,
    Căci n-ai fost în stare, instinctul să-ţi învingi
    Şi-ai preferat, să faci, spre ruşinea ta, viol ,
    Deşi era mai simplu, … pe fată s-o convingi .

  12. « DIN MAI MULTĂ JUSTIŢIE SOCIALĂ VOR VENI ŞI STABILITATEA ECONOMICĂ ŞI PROSPERITATEA

    De la Michel Rocard şi Pierre Larrouturou, citire (cartea lor extrem de interesantă: “La gauche n’a plus droit à l’erreur “).
    Schimbările nu pot fi realizate într-o singură țară europenă. De aceea, este nevoie și de o reformă a instituțiilor europene. „

    „Rețetă culinară pentru politică – CUM POATE FI GĂTITĂ O BROASC ?
    Metoda intuitivă ar fi să fierbem apă și să aruncăm broasca în apă fiartă. Probleme este că broasca, cu atenția ei cunoscută, va sări instantaneu din vasul respectiv. Soluția este să puneți broasca în apă rece iar vasul cu apă să-l puneți la foc mic. Broasca va înota și nu va reacționa la încălzirea apei. Când va dori să facă lucrul ăsta, nu va mai avea forța necesară, spun autorii, “numeroase civilizații au știut să câștige războaie dar au dispărut în urma unei îndelungate decadențe”.”
    http://nastase.wordpress.com/

    Doamne, ăsta e cazul României de azi.
    Dragii mei fraţi,
    Vă rog să reflectaţi.

  13. Va respect pentru aceasta propunere si imi doresc din suflet sa fie adoptata!Poate in acest fel,copiii nostri vor fi mai in siguranta!In sfarsit,s-a gandit cineva la justitia romaneasca!
    Insa,ati putea face si altceva:pentru violatori-castrare+ tortura;pentru ucigasi tortura pana la moarte;pentru pedofili castrare si supunere la cele mai grele munci(gen saparea unui tunel in munte,ca pe vremea lui Ceausescu)!Cu siguranta,aceste lucruri ar inceta semnificativ tentativele(esuate sau reusite) ale infractorilor!

  14. Tot out of topic , dar nu lipsit de interes……………………………………………………
    Unul dintre cei mai SLINOSI intelectuali Traiani-Basisti este fara indoiala Mircea Cartarescu. Pardon ! CARTARASCU ,cum il denumeste stapanul lui.Chiar acela care se „minunatzea” prosteste ca „APROAPE” a luat premiul Nobel. Mai-mai sa urle ca DE FAPT L-a LUAT , dar au facut vreo vrajitorie mizerabila dusmanii,interventionistii, „Voiculistii” ! Si l-au privat in mod josnic de „munca” lui !!
    Oare ce mai face Cartarascul acum ? Pai ,foarte bine. Mishuna prin Spania. Acolo,e tot IN SERVICIU COMANDAT. Drept care zice, cu obraznicia-i tipica urmatoarele :” Sa traiesti in Romania e ca si cum ai inota in acid sulfuric ” Ei bine ,din punctul lui de vedere, asa o fi. Are motive. Temeinice !! „Scriitoricesti” or fi ele, motivele ?? Sau vulgare, „materialicesti ” ??
    Nu cumva il ustura nu „acidurile” ,ci alte lucruri ? Cumva „ICR-ul , „paradisul-pierdut” de el si altii asemanatori lui ? Au fugit-pe veci Sacii cu bani inhatatzi de acolo ! ca atare acum uraste,ponegreste Romania, dupa modelul „clasic”, patentat de Monica-Beria-Macovei, „muza” lui plina de gratii.
    Prost a fost Ceausescu in privinta soiului asta de intelectuali. De ar fi fost „genial” si nu doar rudimentar , intelectualii de felul cartarascului i-ar fi fost adulatori admirabili. Ceausescu avea de facut un singur lucru. Simplu. Sa „edifice” niste ICR-uri. Cate unul de intelectual, zis dizident. Sa nu existe hara si invidii. Unul pentru Plesu , unul pentru Liiceanu , si tot asa. Azi, nu s-ar mai fi faloshit acestia cu „dizidentele” lor. Cu metoda ICRISTA s-ar fi putut rezolva multe lucruri.
    Teoretic ,ar fi posibila si o dovada. Simpla si edificatoare . Costa ceva bani,dar la cati s-au aruncat de pomana ,ce-ar mai conta.
    Ia sa-l gratuleze Andrei Marga pe nemultumitul Cartarescu cu niscaiva fonduri grase. Sa-l vezi apoi pe acesta ce copite-n bot Ii tranteste fostulul stapan, numitul Traian Basescu. Sa vezi laude adresate „varanului „!! . I-ar dedica acestuia nu metafore , nu laude desantate, ci ROMANE-FLUVIU !! Levantul 2 , Levantul 3 , cu si despre viata domnului profesor Dan Voiculescu.Si ilustrelor sale fapte. Desigur ,nu-i nevoie de astfel de „experiente” demonstrative cu alde cartarescu. Ce este , cum este a fost intotdeauna la vedere. Menestrel penibil , obsedat sexual ingretosator, nerusinat , venal, pornograf , apucator de bani il stiam. Iar PONEGRIREA ROMANIEI prin curtile straine este doar rezultatul Vietii si „operelor” sale. Nimic nu e intamplator la intelectuali de soiul acesta. Intamplarile sunt pe masura celor care le traiesc. ///// Serban

  15. @Serban Dragan . Serbanoidule !!! Te-a exclus Romania libera , ziar european , profund democrat. La fel si Evenimentul Zilei , alt a publicatie independenta. Ti-au sters toate comentarile veninoase cu care te-ai facut cunoscut. Esti de o nerusinare ce nu s-a mai vazut pe forurile oamenilor cinstiti. Sa se stie si pe aici : minti , manipulezi , esti platit !!

  16. @fan basescu-macovei !! …… NU se spune fan basescu-macovei. Ci fan-basescu-beria -macovei . Ce faci , te pitesti sub „nume conspirativ” ??

  17. Domnule Voiculescu,
    Va scriu aici deoarece nu stiu unde as putea sa o fac. Nu are legatura cu articolul dumneavoastra de mai sus. Vreau sa va intreb un singur lucru: cat timp mai trebuie sa suport emisiunile din ce in ce mai penibile pe care le face domnul Gadea? Ceea ce se intampla chiar acum la Antena 3 intrece limitele penibilului si e o mizerie pentru singurul post de televiziune la care ma uit de ai de zile. Dupa ce aseara am vazut o „Sinteza zilei” in care au defilat caini, acum vad o „Sinteza zilei” cu mama lui Victor Ponta. Nu am nimic cu VP, dar de ce trebuie sa aflu de la Antena 3 ca nu mai are catel, ca VP seamana cu bunica, ca e un baiat bun si cinstit, ca a facut armata si de ce trebuie sa vad toate acele poze cu VP si cu copii lui? Ce treaba are asta cu „Sinteza zilei”? Dumneavoastra nu vi se pare ca domnul Gadea incepe sa o ia din ce in ce mai mult pe aratura? Domnule Voiculescu, va rog mult sa-i sugerati domnului Gadea sa ramana la conceptul de sinteza a zilei, adica analiza a celor mai importante evenimente ale zilei, si sa nu mai invite tot felul de anonimi „pe canapea”, ca risca sa se transforme in Capatos. Mai ramane doar sa-si traga si asistenta, si transformarea singurului post serios de televiziune din Romania va fi completa, sub bagheta dumnealui.

  18. Incredibil! „Sinteza zilei” continua cu Cezar de la Eurovision in platou! Ce pot sa mai spun? Macar cereti-i sa schimbe numele emisiunii din „Sinteza zilei” in „Tabloidul serii de la Antena 3, cu Mihai Gadea”, ca sa stim o treaba. Si neaparat sa-si ia o asistenta cu tatze mari si picioare dezgolite, altfel spectacolul nu e complet. Este jalnic ce-a ajuns sa faca Antena 3. Pacat, mare pacat.

  19. Omul asta, Gadea, chiar nu intelege ce inseamna un concept de emisiune si cat de important este sa respecti acel concept? Asteptarea mea de la aceasta emisiune, „Sinteza zilei”, nu este sa vad pe mama lui Victor Ponta, pe Cezar sau pe mama lui Stefan cel Mare. Asteptarea mea este sa vad o sinteza a zilei. Daca vreau sa vad can-can, ma uit la alte posturi TV. Dar tocmai de aceea nu ma uit la alte posturi, pentru ca nu vreau sa vad can-can. De ce ii permiteti domnului Gadea sa transforme Antena 3 intr-o televiziune de nivelul Kanal D, Pro TV, Antena 1 sau Prima TV? Cum e posibil sa tolerati un asemenea derapaj? Omul acesta erodeaza Antena 3 din interior si, daca ii veti mai permite sa faca astfel de emisiuni, cu siguranta veti avea de pierdut. Inca o data: pacat!

  20. Daca omul acesta, Gadea, despre care aveam pana de curand o parere buna, nu intelege ce inseamna un brand, cat de mult conteaza ca acel brand sa-si respecte valorile, misiunea asumata si sa-si tina promisiunea facuta fanilor brand-ului, daca omul acesta va continua sa dilueze capitalul pe care Antena 3 l-a castigat pe merit pana acum, atunci Antena 3 va deveni inca un esec ca atatea altele la care am asistat. Domnule Voiculescu, in acest moment, la emisiunea „Sinteza zilei”, un domn canta in direct precum un castrat! Domnule Voiculescu, asta e Antena 3 sau ma uit, din greseala, la Kanal D?

  21. @ fan basescu-macovei

    Degeaba il acuzi pe dl.Serban Dragan ca ar fi „platit” ! Nu este de loc adevarat :
    Cine poate crede ca exista pe lumea asta cineva care sa plateasca un prost sa manance kkt cu polonicul cel mare asa cum mananca excelenta sa, dl. Serban Dragan ?
    Se prinde pana si un om beat ca asa-zisul „fan basescu-macovei” este de fapt, nimeni altul decat … Serban Dragan , zis si Serban Laba Trista sau Serban Onan .
    Oricine poate dovedi lucrul acesta; numai Serban Dragan Onan nu realizeaza ca se da singur de gol cand tot isi scrie de unul singur cate un comentariu pentru a fi luat in seama . E atat de prost incat comite aceeasi greseala prin care se deconspira cum deschide gura dar nici ca-i voi spune eu cum de-l descopar tot timpul mancand kkt . Intr-o zi o va face poate altcineva dintre comentatorii seriosi ai acestui blog sau chiar de pe alte bloguri care ii cunosc apucaturile acestui handicapat mintal cu ifose de mare „telectual” si care, daca nu joaca rolul unui „admirator „al sau atunci pozeaza in „victima” unor basisti din publicatiile de dreapta, gen RL , Ev.Z., 22 , etc.

  22. @”cristoiu” Este clar ca numitul serban dragan are om pus sa-l supravegheze peste tot. deoarece i-a scos din minti pe basisti pretutindeni in „casele” lor. eu cunosc personajul serban din Evenimentul Zilei. Ce show-uri tragea acolo cu basistii , este greu de descris. pana la urma, a fost evident cenzurat . Din ce scrie acest provocator basist mai sus , aste clar ca este urmarit de o coada securista basista , care semneaza aici „cristoiu” incercand sa discrediteze absolut prosteste un personaj cumva faimos pe forumuri . este clar pentru oricine :daca ar fi un ins neimportant pentru infractorii basisti , nu ar fi nevoie sa-l caute peste tot si sa incerce discreditari securistice made in Traian Basescu Anveristu`
    ps . Serbane ,scuzele mele ca m-am bagat. n-am dubii ca puteai pune provocatorul ” cristoiu” la coltzul-coltzului ! sincer , mi-a facut placere sa dau o mana de ajutor . Hai , cele bune !! si pe ei !! De basistii securisti era vorba !!

  23. @ Dragos.T

    Nu te mai strofoca degeaba caci e foarte clar ca tu cel ce semnezi Dragos T esti de fapt tot … Serban Dragan . Esti penibil bai Serban Onan sa ajungi in situatia de a-ti cere tie insuti scuze ! Inca nu iti spun de unde stiu ca tot tu ti-ai scris un comentariu si aceasta pentru a vedea pana unde poate duce prostia omeneasca in cazul unui handicapat mintal caruia ii place sa se autosatisfaca in modul cel mai exhibitionist posibil. Piei drace ! Inteleg pana la un anumit punct sa fii diversionist dar nu si prost de-a dreptul . Incearca in alta parte, aici n-ai nici un fel de sanse !

  24. LUI „CRISTOIU”, dar si celorlalti cititori.
    „Cristoiule” nu ma caracterizeaza farsoria. Sunt o fiinta provenita din spatiul rigorii si al educatiei de tip vechi.Porcariile, mascarada jalnica nu au legatura cu valorile mele .Asa cum ai crede. Cum se pare ca m-ai citit si in alte locuri,ar fi trebuit sa fi dedus acest lucru.Dispretuiesc oamenii de felul lui Mircea Cartarescu , ce se infoaie c-ar fi „Aprope de Nobel” . Recunosc sincer , am luat postarile tale drept un soi de diversiune tampita. Mai ales ca nu erai la prima „atentionare” de acest fel. Vazand insa ca insisti cu asa cerbicie…totusi am luat in considerare. Faptul ca un Basist afirma ceva, chiar cu aparenta rea-credinta , nu este un lucru peste care trebuie sa treci nepasator.Dat fiind ca acest calculator mai poate fi folosit si de alte 5 persoane( atunci cand eu sunt plecat din sediu) am considerat ca ar putea fi ceva incorect. Nefiid specialist in computer-science , am apelat astazi la o persoana competenta.Facand verificarile de rigoare, a dat un verdict CERT. DA , AI DREPTATE CRISTOIULE. RECUNOSC fara suparare si fara ranchiuna. Din acest calculator s-au mai emis comentarii inspre blogul domnului profesor Voiculescu.Si nu putine.Desigur, in lipsa mea ; pagina fiind deschisa zilnic in permanenta. Cele 5 persoane despre care am facut vorbire pot avea convingeri politice proprii. Nu le interzice nimeni acest lucru.Avand acces la calculator , si-au permis sa comenteze folosind diverse nick-uri. Si fara sa-mi notifice acest lucru. Unele din ele m-au laudat , alta (sau altele) m-au „pus la punct” , denigrandu-ma. Nu pot face anchete in stilul securitatii lui traian basescu.Cum nu s-a produs nici o ilegalitate si nici un prejudiciu, nu pot reclama acest lucru autoritatilor. La modul cel mai sincer AI GRATITUDINEA MEA vis-a-vis de situatia devoalata. Am luat deja toate masurile ce se impun. Asa ca nu se va mai repeta asa ceva niciodata. Repet, am convingerea ca ai dat de mine si in alte locuri. Nu cred ca am nevoie de aplaudatori falsi. Si nici de denigratori de opereta. Acestia exista in mod real. Am o notorietate stiuta de multi :UNUL din cei mai duri anti-basisti din spatiul virtual. Specialist in asa zisi „intelectuali” gen plesu, liiceanu si altii asemanatori.Sunt asa pentru ca aceasta este vointa si spiritul meu. Fara „plati” ,fara falsitati, fara inselatorii Rocambolesti asa cum ai fost tentat sa crezi.Avand si motive mai mult decat Rezonabile. Absolut in nici o situatie nu m-am semnat altfel decat Serban( plus eventual Dragan) deoarece sunt mandru de numele ce-l port. Nu am uzitat nici un fel de porecle .Dincolo de convingerile politice ce ne despart RADICAL,iar asta se deduce cu usurinta, personal iti transmit multumiri pentru cele semnalate. Cu bine , Serban

  25. Era nevoie de o inasprire a pedepselor !
    Din pacate, legislatia romaneasca nu acopera tot spectrul de infractiuni… :( De exemplu, nu avem pedepse pentru hartuirea psihica si eu consider ca este o scapare grava a celor ce fac legile. Chiar si cei care stiu ca sunt interceptati telefonic trec prin asta… si nu numai. Sper ca se va face ceva in acest sens !

  26. http://www.fiicurios.ro/stiai-ca/au-facut-o-descoperire-fantastica-intr-un-mod-cat-se-poate-de-norocos-inventia-care-va-revolutiona-viitorul.html

    Un anume El-Kady a făcut întâmpltor o conexiune între o bucată de grafen şi un bec, descoperind cu surprindere un mediu de stocare a energiei electrice cu un potenţial revoluţionar.

    Reuşita acestuia ar putea duce la un mecanism prin care telefoanele mobile să fie încărcate în doar câteva secunde, iar automobilele electrice într-un minut.
    Grafenul este varianta bidimensională a grafitului; este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în anul 2004, prin exfolierea grafitului de către doi cercetători britanici, de origine rusă, distinsi cu Premiul Nobel/2010.
    ……………………………………………………………………………………………
    Bre El-Kady, rogu-te, încearcă, tot întâmplător, o coneziune cu scaiva grafen la calviţia Guvernatorului care maschează o lampă arsă. Dacă-ţi iese, ai să schimbi lumea asta schimonosită.

  27. Buna seara , Domnule Profesor . Vorbeati acum ceva vreme despre Jacques Brel . In rspunsul ce vi l-am transmis faceam vorbire despre actorul Brel. Si despre un film . Numit „Politia sub acuzare ” In franceza, in original :Les assassins de l` ordre. Regia : Marcel Carne. Subiect : Politia franceza ucide un nevinovat ; justitia incearca, fara succes ,sa traga la raspundere. Nu poate deoarece forta oculta a politiei este atotputernica. Asta prin Franta anilor `70.
    IN Romania anului 2013 , este asemanator , si invers totodata . Adica partea oculta, nevazuta , a unei parti a justitiei , In esenta a MILITIEI personale Basiste ,poate face orice tip de abuz. Fara teama , fara oprelisti, fara consecinte.
    De aceea , o sugestie am la dumneavoastra. Ca fondator al Antenelor , aveti dreptul moral sa le cereti ceva . Anume sa caute filmul si sa-l difuzeze . Este realmente o capodopera. Artistic ,este desavarsit. Iar Politic , este demn de luat aminte. In Romania anului 2013. Si atata timp cat Basescu va uzurpa in continuare locul pe care sta.

  28. CUM O FI STÂND OLANDA CU VIOLURILE ?

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/noi-reguli-pentru-bordelurile-din-cartierul-rosu-cum-se-va-schimba-de-acum-industria-sexului.html

    Primarul Eberhard van der Laan spune ca masurile luate sunt menite sa protejeze de abuzuri femeile care lucreaza in industria sexului si sa combata criminalitatea din Cartierul Rosu.
    Incepand cu luna iulie 2013, varsta minima la care femeile se pot angaja in bordelurile din Amsterdam va creste de la 18 la 21 de ani, iar ORELE DE MUNCĂ vor fi reduse. Astfel, localurile vor fi inchise dimineata, intre orele 4 si 9.00 a.m.
    In plus, toti patronii de bordeluri vor fi obligati sa prezinte un plan de afeceri.
    In Olanda, prostitutia a fost legalizata in anul 2000, desi este tolerata inca din 1600, cand Amsterdamul s-a dezvoltat mult datorita comertului cu condimente.
    Incepand cu anul 2006, legislatia privind acest domeniu a fost mult inasprita, pentru ca multe femei sunt obligate sa presteze servicii sexuale si nu au dreptul sa renunte, atunci cand isi doresc.

  29. Increzatori si foarte incantati de apelul lui Dragos Aligica , Multi jurnalisti , Multi „formatori” de opinii , dublati de catre”intelectuali” din speta liiceano-cartarista FREAMATA ardent . Sunt „speratori” : doar-doar or face serviciile „ceva”!?!? . Asadar , apeluri clare :sa ne unim cu ele !! Iluzie. Ce provine din dezolare. Nici un fel de Politie secreta nu mai poate opri prabusirea acestui regim. O poate face eventual cu ajutor militar extern. Care NU VA VENI . Oricat ar dori-o unii ,”europeni” sau „americani”, Ii stim . Ne sunt cunoscuti. Se stiu si ei . Intre ei . Dar,nici o fortza nu pariaza pe cei cazuti. Pe cei urati de popoare. Amintiti-va de Fulgencio Batista , in Cuba . Cand ai ajuns GAUNOS ,nimeni nu te vrea. Nici macar „Stapanii Lumii”. Ca de-aia sunt ei stapani. . In primul rand ca sa nu fie prosti.

  30. Observ cu placere nedisimulata ca Basistii de pretutindeni au „dobandit” un IDOL nou : Dragos Aligica. Felicitari. Palide , dar meritorii. Nu-i chiar SECERA si CIOCANUL ; dar , admit este IDOL. Inchina-s-ar la el !!

  31. @ Serbam Dragan

    […]
    Asa zisa recunoastere a faptului ca din calculatorul tau s-au emis nu putine comentarii catre blogul dlui profesor Voiculescu, dar in lipsa ta , nu merge mai baietica.
    Si nici ca acesti comentatori ar fi folosit alte „nick-uri ca sa te laude sau sa te denigreze pe tine si culmea, fara sa-ti notifice acest lucru :)
    Te-am urmarit inca de cand ai inceput sa scrii pe acest blog : 04 ianuarie 2013 ,zi in care ai postat cu numele tau adevarat adica Serban Dragan dar si sub numele de liliana (poz.15),sorin (poz.17 si 23),georgesgu – sic ! (poz.27),maxim(poz.28) ,liliana (poz.41), tibi(poz.21) .
    De fapt, te-ai bagat singur in seama ca sa creada „domn profesor” ca i s-a pus de Dumnezeu mana in cap prin aparitia ta in randul comentatorilor de pe blogul sau .
    Ai mers pana acolo , incat dupa principiul ” tu centrezi ,tu dai cu capul” l-ai si denigrat pe dl.Voiculescu folosind un nume fals si apoi sub numele tau adevarat chipurile ai sarit in apararea „dlui profesor” spurcandu-l pe acel comentator nesimtit adica … pe tine .
    Voi dovedi in curand toate aceste afirmatii pe care le-am facut si lumea toata, inclusiv dl.Voiculescu , daca nu a facut-o deja pana acum , se va lamuri cine e de fapt acest neica nimeni care o face pe-a desteptul dar pur si simplu e prost ca noaptea. Si pe deasupra si nesimtit .

  32. Ti-am raspuns cu buna credinta. Si nu regret. Nu mai repet. Stiu ce esti . Si de unde esti. Toti profesionistii politiei-politice basiste raspanditi pe internet au incercat sa ma discrediteze. I-am tarat in cel mai mare derizoriu.
    Stiu ca practici „filajul” meu . Simt aceste lucruri. Eu VAD chiar daca NU VAD. Daca m-ai urmarit , inseamna ca ai facut acest lucru in serviciu comandat .Si nu pentru ca as fi un „bagator de seama”, asa cum afirmi. Dimpotriva , v-am scos din minti , si mult-prea-multa vreme. Esti insa un Idiot. Eu nu am interese.N-am nevoie de nimeni. Fac ce vreau. Nu mi-e frica de nimeni. De aceea ti-e frica. Nu sunt un mercenar, asa cum afirma liota basista . Am insa convingeri , Ceeace defineste cu adevarat pericolul. Pentru voi. Stiti voi care. Dar vine ziua in care o sa fiti scosi la lumina. Veti plati pentru toate tradarile si toata tragedia in care ati aruncat aceasta tara. Si asta vreme de o istorie.

  33. MI-A PIERIT DEZGUSTUL, SEMN RĂU

    „În primăvara lui 1945, Benito Mussolini, împreună cu amanta sa, Clara Petacci, fuge în Elveţia.Cei doi se ascund în „Vila Lac 2″ ce fusese pregătită de mult ca refugiu în caz de dezastru. Comuniștii îi recunosc , și, fără nici o judecată, doar invocând motivul vag „pentru crime împotriva poporului italian” îi execută prin împușcare. Cadavrele lor sunt aduse la Milano și atârnate cu capul în jos, agățate de călcâie de o bară de acoperiș, La spectacol au asistat mii de italieni și numeroși militari ai armatei americane Înainte de aninare, cadavrele au fost lăsate un răstimp pe jos, în piațeta Loreto, înconjurate de mulțime (unii loveau cadavrele cu picioarele). Craniul lui Mussolini a fost strivit . „
    …………………………………………………………………………………………….
    Ce i se întâmplă lui Adrian Năstase, care marchează recent 60% grad de simpatie, este o crimă împotriva fruntaşilor unui popor mult prea încercat.

  34. ROBOTUL PĂMÂNTEAN CURIOSITY, PREZENT ACUM PE MARTE, VA FI MARTOR AL CATACLISMULUI. AM PUS-O DE MĂMĂLĂGĂ ŞI CU POPULAREA PLANETEI ROŞII.

    Cometa C/2013 A1 (Siding Spring), descoperită la începutul acestui an, s-ar putea ciocni cu Marte în octombrie 2014, a anunţat luni astronomul rus Leonid Zelenin pe site-ul Observatorului ISON-NM (New Mexico), transmite Interfax.
    Potrivit omului de ştiinţă, distanţa minimă nominală între Planeta Roşie şi această cometă ar putea să fie de numai 0,00073 unităţi astronomice, adică aproximativ 109.200 de km.

    Având în vedere că C/2013 A1 este o cometă hiperbolică şi se mişcă pe o orbită retrogradată, viteza sa la întâlnirea cu Marte ar putea să fie foarte mare, apropiindu-se de aproximativ 56 km/sec.

    Conform estimărilor actuale, diametrul nucleului cometei este mai mare de 50 km.’Energia degajată la o eventuală coliziune s-ar putea ridica la uimitoarea cifră de 20 de miliarde de megatone’, a declarat Zelenin.

    Un astfel de eveniment este capabil să lase un crater cu un diametru de 500 km şi o adâncime de aproximativ 2 km. Pe fondul acestui eveniment, păleşte până şi cunoscuta bombardare a lui Jupiter de cometa dezintegrată Shoemaker-Levy la 9 iulie 1994, al cărei diametru era de 15 km.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/avertisment-sumbru-cataclismul-cosmic-ce-ar-putea-avea-loc-in-curand-la-doi-pasi-de-terra_1121959.html#ixzz2MPi5RLFX21959.html#ixzz2MPhlXdQk
    ……………………………………………………………………………………………………………
    Procurorul General Cosmic, pentru care există candidatura unică a lui Daniel Morar, va cerceta cometa ucigaşă numai după producerea flagrantului, interogând miliardele de fragmente-martori, la nevoie şi cu Biblia pe crater.
    Valuta de referinţă va fi, cum altfel, Renminbiul chinezesc (CNY) sau yoanul

  35. Cand Basescu avea absolut toata puterea de stat ,clama absolut tot.”Dorea” sa detina ,prin control direct, toate magistraturile. De la sefia CCR , la maturatorul prin CSM. Acum , cand putera-i executiva a fost partial redusa , URLA : lovitura, diversiune, dusmanii, Moskova. Partizanii sai aplauda si recita : ce intzelept este : ai zice ca-i un Calif ! Slava lui ! Va „face ” el ceva.Ne pune la loc !! Pe „noi”. Ca, asta-i tara noastra .Ne-a aratat Basescu actul de proprietate. NUMAI NOUA.

  36. @ Serban Dragan Onan zis si Serban Laba Trista

    In ziua de 13 februarie 2013, la postul intitulat „Care este majoritatea din 9 ? Cand te certi cu Traian Basescu este 2 ” , sub pseudonumele de Adi, ai postat urmatorul comentariu in care il spurcai pe dl.Voiculescu chiar pe blogul domniei sale :
    • 5
    Adi Says:
    februarie 13th, 2013 at 7:14 pm
    Buna seara,
    Initial nu am vrut sa comentez, dar mi-am adus aminte figura novice a dvs din filmul acele Kapitalism parca ii spunea, sincer un pic de jena nu mai exista, uneori am senzatia ca frizati ridicolul, atunci cand sustineti niste lucruri evidente pt multi.
    Oare cine mai crede tot ce spuneti, nu uitati mai tarziu veti plati, cum spune vorba aia orice pasare piere pe limba ei nu?
    Sincer v-as aprecia mai mult daca ati fi mai retras si mai umil, spasit!!
    Matale sa fii sanatos. multi vad putin cunosc va suna cunoscut!!1
    ……………………………………………………………………………………………………
    Imediat dupa acest gest incalificabil, ca sa vezi cine ii ia apararea „dlui profesor” si-l spurca pe … Adi, adica pe Serban Dragan : ati ghicit : exact Serban Dragan Onan prin postarea urmatorului comentariu :

    7
    Serban Dragan Says:
    februarie 13th, 2013 at 8:10 pm
    @Adi ::: Fa bine si du-te la Monica-Beria-Macovei , ia-i “masurile” , scoate Banii furati de tine si ai tai (de la noi !!) si TRANTESTE-I o “frumusete” de statuie . Dumneaei , “monichii”” !! Pune-i si niste CUNUNI de Lauri pe cap !! Abia dupa aia te vei da peste cap ( de minimum 3 ori, ca`n basmele romanilor , daca esti de pe aici ) si te vei preface in sfarsit in om. Si atunci vom sta de vorba cu tine. De la om la om ,evident !! Desigur , o meriti ! Prezumtiv , desigur.!!! Dar, vom vedea….
    …………………………………………………………………………………………………..
    D-le Voiculescu acesta este impostorul a carui nemernicie a ajuns la stadiul de paranoia ascuns sub masca asa zisului luptator antibasist si prieten al „dlui profesor” si al USL dupa cum se recomanda acest gunoi , de profesie „fara” dar cu aere de atoatestiutor si cu pretentie de formator de opinie.
    Voi publica aici in zilele urmatoare lista completa, pe zile si ore , cu toate numele false sub care „s-a ascuns” dupa parerea sa, aceasta japita ordinara pentru a se lauda de unul singur sau pentru a se autovictimiza insultatndu-se de unul singur pe motiv ca ar fi facut in toata media virtuala prapad cu mafia basista si cu intelectualii care il sustin pe Traian Basescu si vezi Doamne pentru acest lucru ar fi vanat de securistii cu ochii violet-portocalii.
    Daca vreti sa va convingeti de cele afirmate de mine, in scopul demascarii acestui nemernic, va rog sa faceti dv. verificarile de rigoare sau sa apelati la un colaborator chiar mai putin versat in acest gen de diversiuni si sa faceti cunoscut rezultatul acestora in vederea inlaturarii unuia din cei mai mari nesimtiti care v-au maculat blogul, incepand cu data de 04 ianuarie a.c . si pana in prezent.

  37. In categoria asta , intra si neamtul luat de liberali si care vindea copiii? Uraaaaa! Directia Siberia!

  38. CATRE ADMINISTRATORII BLOGULUI DOMNULUI PROFESOR…………………
    Asaltul din ultimile 10 zile , exercitat de sectiilor ultra-reactionare Traian Basiste este cunoscut de orice analist al situatiei politice. Apelurile lui Dragos Paul Aligica nu sunt simple „izmeneli”.Ele reprezinta nu numai un indemn , ci o directie.
    In primul rand ACTIUNI in contra Antenelor. Si a domnului Profesor Dan Voiculescu. Si a tot si toate ce au tangenta cu acesta. Aici nu incap dovezi. Acest „Cristoiu” nu este nici cititor , nici comentator. Cine crede altfel , este nu naiv, ci altceva. Eu nu sunt angajat politic. Sunt doar o constiinta. Si un cetatean . Sunt adeptul metodelor transante. Asa am fost educat.Nu ma tocmesc,nu ma rog. Pentru ca n-am de ce. In acest sens cer urmatoarea solutie:
    Invit cu tot respectul ADMINISTRATORII forumului sa se implice. Am convingerea ca sunt pregatiti si pentru astfel de situatii. Care se vor repeta, spun asta fara dubiu. Sa citeasca totul ,cu rigoare. Sa judece rational. Eventual, daca considera , sa-l consulte pe domnul Profesor. Si sa Ofere o decizie. Parerea mea este aceasta : A incuraja in aceasta pagina diversiunea profesionistilor infractorului Basescu Traian este inaceptabila. Aceasta nu este o impresie , ci un verdict.
    Asadar , ori acest ins,”Cristoiu” sub toate nickurile si poreclele lui este absolut indepartat DEFINITIV si pus in imposibilitatea definitiva de a-si executa meseria si misiunea ; ORI eu ,Serban Dragan sunt considerat un farsor si un impostor autentic. In consecinta , sa mi se interzica publicarea in acest loc. Pentru mine , a treia cale este inacceptabila. Cred ca am facut o propunere rezonabila. Acest forum nu este o dugheana. Ci un loc respectabil. Cineva se straduieste sa-l faca nerespectabil. Daca securitatea Basista este” invitata ” sa intervina , o va face. Asadar , astept o decizie.//////////////////// cu respectul cuvenit , Serban Dragan.

  39. @ Serban Dragan Onan zis Serban Laba Trista

    Nu te mai forta cu comentariul lui ” Adi ” chiar in acest moment,dupa ce te-am deconspirat, tocmai pentru a demonstra ca un comentator cu numele asta care a scris pe blogul dlui Voiculescu in data de 13 februarie 2013 exista cu adevarat si nu e de fapt … Serban Dragan .
    N-ai nici o sansa bai labagiule sa scapi de penibilul situatiei in care te afli ; singura ta sansa e sa dispai de pe acest blog si sa te intorci din nou pe blogul dnei Pora careia ii dai buna dimineata sau buna ziua zilnic in Revista 22 ; ii scrii cate ceva si apoi sub nume false iti postezi de unul singur felicitarile care chipurile iti parvin de la diversi comentatori entuziasmati de ineptiile tale . Hai sictir in p.m. bai impostorule ! Nu am crezut in viata mea ca pot exista astfel de maimutoi care sa-si linga singuri chestia cu pricina . Ptiu !

  40. @Cristoiu ::: Comentariul sub numele „Adi” l-ai postat chiat tu , sau cineva din echipa ta. Este verificabil extrem de simplu., cu IP-ul . Sincer , te-am supra-apreciat. Esti un diversionist , intr-adevar. MIZER , dar nu profesionist. Asta pentru ca EXAGEREZI. Ceeace un om calificat nu ar face niciodata. Probabil ca esti vreun apropiat al lui Plesu,Liiceanu,Patapievici si al Monichii-Beria-Macovei. Si al tuturor intelectualilor basisti carora le-am pus oglinda in fata atat de „artistic”. Incat si fiintele de felul tau le-au observat hidosenia. Pentru voi , aceasta se cheama blasfemie . Iti inteleg mobilizarea furibunda. Straduieste-te sa ma ingropi. Dar , nu uita : eu sunt pretutindeni. Cat despre tine, N-AI SCAPAT si N-AI SA SCAPI………………………………………………………………
    Ps. Astept o decizie a ADMINISTRATIEI blogului .Acest”Cristoi” , deranjeaza. Imi consuma timpul.Limbajul lui este inaceptabil pentru mine ; porcariile explicite nu isi au locul nicaieri .Cu atat mai mult mi se pare inaceptabil ca au fost tolerate aici.Sunt convins ca domnul profesor tolereaza elegant diversitatea. Ma indoiesc ca ar fi incantat sa-si vada pagina personala injosita cu astfel de birjareli. Poate a fost doar o scapare….poate n-a fost. Vom vedea. ce se intampla. In tot cazul , avertizez pe cei ce se ocupa de acest forum : domnul Dan Voiculescu poate fi contactat de mine si pe alte cai. Nu numai prin intermediul acestui site. Cu siguranta o voi face , daca mi se va lasa impresia ca insi precum „Cristoiu” sunt incurajati. Ar fi un fapt inaceptabil. Pentru mine, cel putin.////Serban Dragan.

  41. CRIMA CU PREMADITARE ÎN DREPTUL CAPRIN

    este tema de doftorat a excelenţei sale Daniel Morarar care face « furouri » în lumea drepţilor, tocmai pentru că e abordată de acest « maestrodon » al cavalerilor săbiei cu 3 tăişuri. « Ş-o lom » molcom la acest viraj de 180˚CelSus care face victime mai abitir ca-n palierul şi aliniamentul social.
    Ia să vedem noi ce a făcut celebra « Capră cu trei iezi » după ce Lupul ş-a luat partea ce i se cuvena în lumea animalelor. S-a adresat ea ursului carpatin care hiberna, rămas cu deştu-n gură după alegeri ? Nu! Ea “Capra cu un ied” a pus la cale o crimă cu premaditare. L-a ademenit pe domnul Lup cu mijloace specifice (sarmale), i-a făcut
    ăstuia un jilţ din ceară aşezat, cu tehnologie de vîrf, deasupra unei gropi adânci cu jăratec, şi, ca orice ucigaş cu sânge rece, s-a extaziat de succesul mierlirii naivului oaspete. Constataţi toate elementele constitutive ale crimei cu premeditare, pentru care-i cer 25 de ani din veşnicie. Un fleac. Şi asta numai pentru că există un autor moral, numitul Ion Creangă care în loc să scrie literatură educativă, el, a incitat la crimă cu premediatare, pedeapsa în contumacia veşniciei fiind uitarea şi ştergerea lui din toate cărţile, başca spălarea intracraniană a contaminaţilor…
    Să bage la minte toate caprele dar şi racii, în special cei care aşteaptă recursul !

  42. http://inforomania.org/index.php/dezvaluiri/70-cine-conduce-lumea-piramida-puterii

    • Home
    • Dezvaluiri
    • Politica
    • Diverse
    • Video
    Cine conduce lumea? – Piramida Puterii
    Publicat în Marți, 31 Ianuarie 2012 17:00 | Afişări: 23945
    Cine conduce de fapt lumea? Cine detine puterea absoluta pe planeta? Statele Unite? Rusia, China, Japonia, U.E? Toate aceste puteri economice si militare nu sunt decat niste piese de joc, manuite din umbra de adevaratii stapani ai planetei.
    Cei care conduc cu adevarat planeta sunt un grup de oameni extrem de bogati, foarte bine organizati si care nu apar niciodata in vazul tuturor.
    De acolo, din anonimat, ei leaga si dezleaga mersul lucrurilor. Cei care au auzit de ei, ii numesc Oculta Mondiala sau Illuminati. Cine sunt acesti oameni? Cum sunt ei organizati? Cum conduc planeta? Ce scopuri au?
    Sunt intrebari la care incercam sa dam un raspuns in cele ce urmeaza.

    De la cel mai inalt nivel imaginabil al puterii, acesti Illuminati necunoscuti celor multi, guverneaza aproape nestingherit. Ei fac legi si revolutii, ei instaureaza guverne, ei hotarasc ce tari dispar pentru ca altele sa le ia locul. Ei „fabrica” noi ideologii si chiar religii. Se spune ca ei au creat oranduirea capitalista, tot ei au creat-o si pe cea comunista. Ei fauresc tratatele militare si economice internationale, ei schimba regimuri politice si presedinti de state, ca pe niste simple piese uzate ale unei masini.
    Metoda lor de lucru este simpla dar eficienta si poate fi descrisa in 3 pasi: PROBLEMA, REACTIE, SOLUTIE.
    1. In primul rand ei creaza o PROBLEMA (conflicte, razboaie, revolutii, dezastre, etc.) Creaza conflicte si razboaie in care cele doua parti provocate, lupta una impotriva celeilalte si nu contra adevaratului instigator. Tot ei finateaza toate partile implicate in conflict.
    2. Apoi prin intermediul mass-media si a manipularii determina o REACTIE in randul populatiei, care solicita o rezolvare a PROBLEMEI aparute.
    3. In final tot ei vin cu SOLUTIA care aproape intotdeauna se lasa cu efecte dure asupra populatiei (saracie, restrangerea unor drepturi si libertati, etc. – vezi atentatele din 9/11, armele lui Saddam, criza financiara…) Ei trec intotdeauna drept instanta impaciuitoare care pune capat conflictelor.
    CARE ESTE SCOPUL LOR?
    Practic scopul lor este sa controleze si sa conduca intreaga planeta prin crearea unei Noi Ordini Mondiale si a unui Guvern Mondial unic. Acesti oameni nu sunt interesati sa castige bani, deoarece „fabrica de bani” este a lor. Ei pot avea oricati bani doresc. Ce isi mai poate dori cineva care are toti banii din lume? PUTERE si CONTROL ! Acesta este scopul lor.
    De ce doresc ei sa stapaneasca lumea? Pentru ca avand putere si bogatie, pot face asta. Peste 90% din oamenii din prezent ar face acelasi lucru daca ar avea acces la bogatie si putere.
    Pentru a detine puterea absoluta si controlul intregii planete ei intentioneaza sa realizeze urmatoarele obiective:
    1. Stabilirea unui Guvern Mondial unic si a unei Noi Ordini Mondiale.
    2. Distrugerea identitatii nationale a statelor lumii.
    3. Distrugerea tuturor religiilor lumii (in special a crestinismului) si inlocuirea lor cu o religie unica de tip New Age.
    4. Controlul total al populatiei globului si a fiecarui individ in parte precum si transformarea lor in „sclavi de tip modern”.
    5. Reducerea masiva a populatiei globului pana la o limita usor de sustinut de catre mediul si resursele planetei.
    6. Promovarea depravarii si a obiceiurilor rele pentru indepartarea moralei crestine.
    7. Distrugerea modelului actual de societate si a celulei ei de baza, familia.
    8. Distrugerea libertatii de exprimare si restrangerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.
    Toate acestea se intampla chiar ACUM si intr-un ritm tot mai accelerat.
    GUVERNUL MONDIAL
    Guvernul Mondial functioneaza pe ipoteza că un guvern alcătuit din familii vechi şi noi, bazat pe inteligenta si puterea creierului este de preferat dreptului popoarelor de a-si alege propriul destin. Cine doreste mai multe detalii poate studia acest document rar:

    Harta Guvernului Mondial-din 2004.pdf
    (Important: Faceti download la acest document caci nu se stie cat timp va mai fi disponibil pe internet…SOPA, PIPA, ACTA vor reduce drastic accesul la astfel de materiale)
    Utilizand harta se poate urmari pe ce directii si in ce zone se propaga efectele unor decizii luate de diverse structuri componente.
    Sunt detaliate relatiile si zonele de influenta la nivel mondial ale principalelor dinastii si familii care conduc lumea. Guvernul Mondial este prezentat in acest document ca fiind un complex intelectual, capabil să coordoneze, acumuleze şi să se concentreze toate mijloacele de definire si stabilire a normelor de dezvoltare a unei societati de tip nou.
    Acest complex este format din nuclee financiare, politice, strategice şi diplomatice, birouri ştiinţifice şi tehnice, de planificare de cercetare, servicii de culegere a informatiilor, inclusiv retele de tip mafiot.
    De mentionat faptul ca integrarea europeana si „cedarea de suveranitate” a statelor au ca scop final crearea acestui Guvern Mondial care va fi singurul suveran peste toate tarile.
    CUM SUNT ORGANIZATI SI CUM CONTROLEAZA LUMEA?
    Organizarea lor si modul prin care controleaza lumea este de tip piramidal. Sistemul se numeste Piramida Puterii (Pyramid of Power) si este descris mai jos:

    Dupa cum se observa in varful piramidei se gaseste OCHIUL CARE VEDE TOT. Este un simbol Illuminati si reprezinta Ochiul lui Lucifer sau Ochiul Satanei. Cine are control asupra lui, are control asupra banilor lumii. De aceea acest simbol (piramida si ochiul apare si pe dolarul american).
    Oculta Mondiala (de pe nivelele 1, 2 si 3 ale piramidei) se considera supusii Satanei si i se inchina. De aceea ei incearca sa controleze nivelele inferioare ale piramidei ca sa le aduca sub conducerea Ochiului Satanei.
    Pare absurd in zilele noastre ca oameni atat de importanti ai planetei, atat de bogati si de influenti sa creada in puterile Satanei si sa i se inchine, dar va asigur ca exact asa stau lucrurile. Este foarte greu sa iti faci o imagine de ansamblu asupra intregului mecanism (care se desfasoara de la cele mai inalte nivele pana la noi, oamenii de rand, poporul lui Boc si al lui Basescu), dar voi incerca sa lamuresc cateva aspecte esentiale.
    NIVELELE PIRAMIDEI
    0. Nivelul 0 – Forta superioara reprezentata prin Ochiul Care Vede Tot.
    Foarte Important : Intelegerea Fortei din varful Piramidei Puterii iti da posibilitatea sa „spargi” piramida si sa te sustragi controlului ei.
    Ca sa poti intelege cu adevarat forta care se afla in varfului piramidei, trebuie in primul rand sa te intelegi pe tine insuti. Trebuie sa intelegi de unde vi, de unde ai aparut si incotro te indrepti, unde vei dispare. Raspunsurile la aceste intrebari sunt in interiorul tau, iar cheile de descifrare se gasesc peste tot in jurul tau, inclusiv in lumea materiala, palpabila. Din pacate indiciile pe care le gasesti in diverse surse de informare sunt amestecate cu o multime de minciuni. Ca sa afli raspuns la aceste intrebari trebuie sa iti urmezi nu inima si nici creierul ci pe amandoua in egala masura.
    Pentru intelegerea Fortei trebuie sa existe un balans perfect intre suflet si ratiune, fara separare intre ele. Cine e ghidat doar de sentimente e usor de indus in eroare, de asemenea cine se ia doar dupa ratiune e usor sa se insele. Dar e foarte greu sa inseli pe cineva care are un perfect echilibru intre cele doua.
    Pentru a intelege ce este in varful piramidei trebuie sa vezi realitatea din exterior, sa intelegi natura realitatii imediate. Numai asa vei putea intelege natura controlului pe aceasta planeta. Si tine minte: Daca nu faci parte din SOLUTIE, vei face mereu parte din PROBLEMA.
    1. Nivelul 1 – Familiile regale
    In varful Piramidei Puterii, pe nivelul 2 se afla familiile regale europene care toate sunt inrudite intre ele. Actualul rege al Belgiei, regele Suediei şi al Norvegiei, precum şi reginele Marii Britaniei, Olandei şi Danemarcei sunt cu totii rude de sange, tragandu-se din familia Windsor. Mai mult decât atât, ultimii regi care au fost înlăturaţi de la putere prin revoluţii în Italia, România, Iugoslavia, Bulgaria şi Grecia, făceau şi ei parte din aceeaşi familie Windsor, regăsindu-se absolut toţi în arborele ei genealogic.
    Aici poate fi menţionat faptul că si în SUA, marea majoritate a preşedinţilor americani aleşi „democratic” prin vot popular din 1776 şi până în prezent sunt înrudiţi între ei. Toţi aceştia sunt rude de sânge şi prin urmare se poate afirma că ei alcătuiesc un fel de „casă regală” sau dinastie.
    Conform unor surse, tot pe acest nivel al piramidei se mai situeaza un grup de oameni extrem de influenti, dar a caror identitate nu se cunoaste.
    2. Nivelul 2 – Consiliul celor 13 familii
    Pe nivelul 2 se afla asa numita Aristocratie Neagra compusa din 13 familii, cele mai bogate din lume.
    David Icke scrie în lucrarea „Secretul Suprem” că aceste 13 familii alcătuiesc „o rasă de oameni care nu se încrucişează decât între ei (cu o linie genealogică aproape continuă), un fel de „rasă în interiorul rasei”. Aceasta a fost creată în antichitate, în Orientul Mijlociu şi în Orientul Apropiat. De-a lungul miilor de ani care au urmat, această rasă şi-a extins continuu puterile, acaparând practic întregul glob.[…] Practic, procesul a durat mii de ani. Structurile instituţiilor moderne de control: guvernele, sistemul bancar, lumea afacerilor, armatele şi mass-media nu au fost infiltrate de această forţă, ci au fost chiar create de ea, de la bun început.”
    Aceste familii sunt (in ordine alfabetica):
    1. Dinastia Astor
    2. Dinastia Bundy
    3. Dinastia Collins
    4. Dinastia DuPont
    5. Dinastia Freeman
    6. Dinastia Kennedy
    7. Dinastia Li
    8. Dinastia Onassis
    9. Dinastia Reynolds
    10. Dinastia Rockefeller
    11. Dinastia Rothschild
    12. Dinastia Russell
    13. Dinastia Van Duyn
    Membrii acestor familii ocupa cele mai înalte poziţii în toate ierarhiile existente, sunt cu toţii extrem de bogaţi şi se află „deasupra legii”. Cu toate acestea, majoritatea dintre ei nu apar niciodată pe listele cunoscute de noi cu cei mai bogaţi oameni din lume. Ceea ce îi interesează pe ei nu este nicidecum să fie cunoscuţi, ci doar să deţină bogăţiile şi controlul planetei, precum şi să îşi urmeze planurile de dominare a umanităţii. Mass media controlata aproape in intregime de aceste familii ne spune ca Bill Gates e cel mai bogat om din lume cu 54 miliarde dolari, sau, Carlos Slim Helú din Mexic cu 74 miliarde de dolari.
    De fapt acesti miliardari nu pot concura nici pe departe cu Sir Evelyn de Rothschild (Dinastia Rothschild) care detine incredibila suma de 500 trilioane de dolari (mai mult de jumatate din averea totala a lumii !!!). Cu averea acestei familii poate fi hranita si imbracata TOATA populatia globului.
    Familia Rothschild,500 de trilioane avere!
    You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

    3. Nivelul 3 – Comitetul celor 300
    Comitetul celor 300 (numiti si Olimpienii) a fost fondat in 1727 de catre aristocratia britanica si este compus din cele mai puternice „sub-familii”.
    Acest comitet coordoneaza direct o multime de institutii si organizatii majore din intreaga lume, printre care: Comisia Trilaterala, Consiliul pentru Relatii Externe, Grupul Bilderberg, Masa Rotunda, British Petroleum, Ordinul Skull and Bones, Compania Royal Dutch Shell, Socialista Internationala, Francmasoneria Universala, Ordinul Magna Mater, Zionismul Universal, Consiliul Bisericilor Mondiale, Ordinul Cavalerilor Templieri, Institutul American de Presa, Societatea Regala Britanica, Universitatea Harvard, Institutul pentru Droguri, Crima si Justitie, MIT, NATO, Crucea Rosie Internationala, Universitatea Priceton, Banca Mondiala, American Express, Citibank, Credit Suisse, etc.
    Lista este prea lunga pentru a fi prezentata aici, dar cine doreste sa afle toate detaliile cunoscute despre Comitetul celor 300 poate descarca acest document intocmit de Dr. John Coleman, fost ofiter al serviciului de spionaj britanic:
    THE STORY OF THE COMMITTEE OF 300.
    (Important: Faceti download la acest document caci nu se stie cat timp va mai fi disponibil pe internet…SOPA, PIPA, ACTA vor reduce drastic accesul la astfel de materiale)
    4. Nivelul 4 – Centrul de comanda
    Pe acest nivel se gasesc cele 6 structuri care reprezinta centrul de comanda la nivel global:
    – Comisia Trilaterala,
    – Consiliul Relatiilor Externe (CFR),
    – Grupul Bilderberg,
    – Clubul de la Roma,
    – Organizatia Natiunilor Unite
    – Institutul Regal pentru Afaceri Internationale
    Toate aceste structuri sunt unite intre ele prin intermediul Mesei Rotunde.
    Masa Rotunda, creaţia omului de afaceri britanic Cecil Rhodes este o structura atat de complexa, incat Dr. Coleman spunea despre ea: „Masa Rotunda insasi este alcatuita dintr-o adevarata increngatura de companii, institutii, banci si unitati de invatamant; ea le-ar ocupa timpul specialistilor de inalta calificare vreme de un an, numai pentru a o descalci si intelege”.
    1. Comisia Trilaterala este o „asociatie particulara” infiintata in 1973 din initiativa lui David Rockefeller cu scopul de a „intari cooperarea economica si politica intre continentele american, european si asiatic”. De aceea se numeste Trilaterala. In componenta acestei comisii intra directori de concerne, bancheri, politicieni (printre care si fosti presedinti ai Statelor Unite), economisti, etc. – in general cei mai influenti oameni din America de Nord, Europa si Asia. Practic aceasta organizatie privata in care se intra doar cu invitatie speciala pe baza unor merite deosebite, conduce lumea peste capetele guvernelor. Dupa luarea unor decizii, membrii organizatiei le transmit guvernelor, iar acestea le aplica la nivelul fiecarui stat. Toate natiunile lumii sunt conduse de aceasta entitate suprastatala. In fiecare an Comisia Trilaterala are o intrunire in plenul ei si cate o intrunire zonala. In perioada 15-17 octombrie 2010 intrunirea sectiei europene a Comisiei Trilaterale a avut loc la Bucuresti, intr-o discretie aproape totala. 170 din cei mai puternici oameni ai lumii au venit la Bucuresti si presa abia a semnalat acest lucru. Totusi exista o inregistrare Antena 3 pe care daca o vizualizati, veti intelege ce putere imensa are aceasta Comisie.(n.a. Intre timp inregistrarea Antena 3 a fost stearsa de pe site-ul lor, insa puteti vedea un fragment din ea in clipul Noua Ordine Mondiala – Declaratii fatise):

    2. Consiliul pentru Relatii Externe (CFR) (din engleză Council on Foreign Relations) a fost fondată în 1921 si este o organizație americană non-profit nepartizană specializată în politică externă a Statelor Unite și afaceri internaționale. „Consiliul pentru Relatii Externe este un organ al ceea ce C.Wright Mills numea “Elita puterii” – un grup de bărbaţi, cu interese şi concepţii similare, care pun la cale cursul evenimentelor din poziţii intangibile, situate în spatele scenei.” declara Charles Kraft, membru CFR şi al Comisiei Trilaterale.
    3. Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rotschild. Grupul este puternic exclusivist și se reunește anual pentru a promova o apropiere între Europa și Statele Unite ale Americii. Organizația are o agendă globalistă și afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită.
    Din cauza caracterului secret al întâlnirilor și a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagină de internet și nicio întâlnire nu este înregistrată.
    Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, ce se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, în aproape 50 de țări.
    4. Clubul de la Roma, a fost infiintat in aprilie 1968 de către Aurelio Peccei, om de stiinta şi afacerist italian şi Alexander King, un om de stiinta scotian. Doctrina clubului se bazeaza in special pe raportul Limitele Cresterii (The Limits to Growth) publicat in 1972. Conform acestui raport orice crestere are o limita care trebuie prevazuta si preintampinata. Cresterea economica este limitata, resursele sunt limitate si la fel, cresterea populatiei globului are o limita. De aceea trebuie luate masuri din timp pentru a preveni atingerea acestor limite. In acest context, unul din obiectivele Illuminati, reducerea populatiei globului pare a fi o masura necesara. De remarcat Ochiul Care Vede Tot care apare in spotul publicitar al Clubului de la Roma (vezi pe pagina oficiala).
    5. Organizatia Naţiunilor Unite reprezintă calul troian al guvernului mondial în pregătire şi au în subordine o vastă reţea de organizaţii care se pretind în slujba popoarelor, dar care nu reprezintă decât o acoperire a unei manipulări groteşti, legată – printre altele – de ţările în curs de dezvoltare din Africa, Asia, America Centrală şi de Sud. Din reţeaua ONU face parte si Organizaţia Mondială a Sănătăţii, o filială aflată în proprietatea cartelului farmaceutic anglo-american-elveţian. Ori de câte ori această organizaţie avertizează lumea că se va produce o epidemie, cei care o controlează, corporaţiile farmaceutice, asigură vaccinul necesar. Este un nou exemplu al mecanismului de creare a problemei – reacţie – soluţie, deşi vaccinurile provoacă mari probleme de sănătate, afectând bunăstarea fizică şi psihică a miliarde de oameni.
    6. Institutul Regal pentru Afaceri Internationale, cunoscut si sub numele de Chatham House este unul dintre cele mai importante cluburi de reflecţie in materie de afaceri internationale, din lume, ocupând locul întâi în clasamentul „Non-US Think Tank” al Foreign Policy. Dezbaterile din acest club sunt structurate sub forma unor analize independente pe domenii diverse precum Energie, Mediu, Resurse Guvernamentale, Politici Economice Internaţionale, Securitate, Sănătate. Una din regulile clubului este ca membri trebuie sa pastreze confidentiala identitatea celor care emit ideile.
    Consiliul Relatiilor Externe şi Comisia Trilaterală controlează aproape sută la sută opinia publică.Toate marile cotidiene, agenţiile de ştiri şi principalele canale de televiziune, ale căror ştiri şi emisiuni sunt urmărite de opinia publică au în poziţii de conducere membrii acestor organizaţii.
    Daca pe primele 3 nivele se gasesc doar cei care sunt inruditi cu familiile si sub-familiile Ocultei Mondiale, pe nivelul 4, precum si la nivelele inferioare ale Piramidei Puterii pot avea acces si oameni care nu sunt rude de sange cu familiile si sub-familiile conducatoare de la nivelele 1, 2 si 3.
    Chiar si politicieni/demnitari romani pot fi gasiti in structurile de comanda de pe nivelul 4. De exemplu in Comisia Trilaterala tara noastra are doi membri cu drepturi depline: Mugur Isarescu (Guvernatorul BNR) si Mihai Tanasescu (reprezentantul Romaniei la FMI).
    In acelasi timp, Mugur Isarescu este si presedintele ARCOR, filiala romana a Clubului de la Roma.
    Din ARCOR fac parte printre altii: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Calin Georgescu, Daniel Daianu, Mircea Malita, Sergiu Celac. (vezi lista completa).
    Asa ca putem dormi linistiti: prin aceste persoane, Ochiul Care Vede Tot este prezent si in tara noastra.
    Centrul de Comanda de la nivelul 4, controleaza intreaga populatie a globului prin intermediul structurilor de pe nivelele 5, 6 si 7.
    5. Nivelul 5 – Controlul financiar mondial
    Toate instrumentele prin care Illuminati controleaza financiar populatia globului, se gasesc pe acest nivel. Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Banca Reglementarilor Internationale, Bancile Centrale precum si mecanismele de impozitare a populatiei. Probabil este cel mai diabolic sistem de control al populatiei conceput vreodata. Control prin intermediul banului. Oare de ce banul se mai numeste si Ochiul Dracului? „Dati-mi pe mana moneda unei tari si nu ma mai intereseaza cine face legile in acea tara” este un celebru citat al lui Rothschild. Probabil de aceea o tara nu este condusa de un guvern sau presedinte, ci este condusa din umbra de cel care controleaza moneda tarii respective. Probabil de aceea o tara nu se poate gospodari singura ci are nevoie de sfatul celor de la FMI. Nu mai conteaza cine face legile si ce legi face, caci oricum se aplica numai directivele FMI.
    6. Nivelul 6 – Controlul resurselor mondiale
    Pe acest nivel se situeaza marile corporatii internationale care urmaresc controlul populatiei prin controlul asupra resurselor. Toate resursele de pe pamant sunt darul naturii (sau al lui Dumnezeu) facut tuturor oamenilor care traiesc pe fata pamantului.
    Astăzi însă, deşi ni se spune că trăim în lumea tuturor libertăţilor, drepturilor şi a democraţiei, ele ne sunt confiscate în numele unor stranii raţionamente sau înşelătorii. Peste tot pe glob unde pamanturile sunt roditoare apar companii de tip Monsanto care ii corup pe politicieni sa reglementeze cultivarea si comercializarea produselor.
    Intentia este de a-i distruge pe mici producatori sau de ai scoate in ilegalitate, ceea ce inseamna ca nici cel mai inofensiv producator nu va mai putea sa cultive nimic in gradina proprie fara aprobarea guvernului.
    Prin reglementările orchestrate de astfel de companii la nivel mondial în materie de calitate şi siguranţă a hranei, prin impunerea unor aşa-zişi parametri ştiinţifici după care producătorii trebuie să se ghideze nu se urmăreşte altceva decât distrugerea micilor producători. Iar aceasta, în favoarea marilor producători de hrană multă şi proastă! Vestitul Codex Alimentarius reprezintă chintesenţa acestui sistem, la implementarea căruia au lucrat zeci de ani reprezentanţii celor mai mari interese politice şi financiare.
    De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare (reprezentand aproape 85 % din populatia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul http://www.codexalimentarius.com.
    7. Nivelul 7 – Controlul populatiei globului
    Structurile situate pe acest nivel sunt cele care au contact direct cu populatia. Toate directivele venite de sus sunt implementate la nivelul populatiei prin aceste 4 componente: Religie, Invatamant, Guverne si Media. Practic stapanii lumii se ascund in spatele acestui paravan (nivelul 7) pentru a-si indeplini planurile. Populatia este indoctrinata prin religie, indobitocita prin sisteme de invatamant care nu sunt decat o fabrica de produs oameni pe care statul sa-i intrebuinteze apoi dupa scopurile sale, tinuta in frau de catre institutiile guvernamentale si prostita de catre massmedia.
    Rezultatul este o populatie lipsită de energie şi de entuziasm, lipsită de putinţa de a acţiona şi de a reacţiona, incapabila sa isi dea seama ce se intampla cu ea, astfle incat orice banda politica se poate face stapanul ei.
    8. Nivelul 8 – Populatia globului sau unitatile de munca
    Pe ultimul nivel, cel mai de jos, ne aflam noi populatia globului, oamenii de rand, turma de oi sau sclavii moderni ai timpurilor noastre. Ciclul nostru este limitat la ceea ce am fost indoctrinati ca trebuie sa facem: ne nastem, facem scoala, muncim pentru stapanii nostrii, le platim taxe si impozite si apoi iesim la pensie. Chestia cu pensia s-ar putea sa dispara din acest ciclu, caci nu-i ajuta cu nimic pe cei de sus.
    Interesant este ca din turma unii dintre noi pot sa se ridice temporar pe nivele superioare, sa faca parte din institutiile guvernului, sa ajunga pe nivelul 5 bancheri pe la Banca Mondiala sau FMI sau chiar pe nivelul 4 in Clubul de la Roma. Dar cand ei devin inutili pentru stapani, sunt aruncati din nou in turma de jos.
    De pe nivelele 5, 6 si 7 se produc cele mai dure atacuri si cele mai mari presiuni asupra populatiei. Este atacata siguranta financiara si alimentara a fiecaruia dintre noi, este atacat sistemul de sanatate public, invatamantul, religia, cultura, identitatea nationala.
    In fata acestor forte colosale care domina planeta, guvernul nostru si conducatorii nostri „alesi de popor” nu au practic nici o sansa. Ei trebuie sa execute intocmai ordinele pe care le primesc si sa puna tara la dispozitia celor ce conduc lumea. Singura problema este ca acesti conducatori ai nostri pe langa faptul ca fura, sunt si incompetenti si nu stiu sa negocieze mai dur conditii avantajoase pentru poporul roman. Este clar ca Romania nu se poate izola si dezvolta separat in afara contextului regional si global. Vrem sau nu, ea face parte din planul Noii Ordini Mondiale, si daca intreaga lume se indreapta intr-o directie, noi nu avem cum sa mergem in directie opusa. Pozitia pe care o vom avea in acest nou plan global, depinde doar de cei care ne conduc.

    SFATURI
    1. Salvati in calculator tot ce vi se pare interesant si demn de retinut de pe acest site. Distribuiti mai departe adresa site-ului. In curand va fi introdusa cenzura pe internet (SOPA, PIPA, ACTA) si nu veti mai gasi aceste materiale.
    2. Abonati-va la newsletter-ul nostru ca sa primiti pe mail cele mai noi articole de pe site. Pentru aceasta este suficient sa introduceti adresa dvs. de mail in casuta din dreapta „Abonare la newsletter”
    3. Nu uitati ca multa lume nu are acces la internet sau nu stie cum sa-l foloseasca. Ganditi-va si la ei si daca aveti posibilitatea printati materialele de pe site si dati si altora sa citeasca.
    Poate unii vor sa stie.

    Nota autorului:
    Acest articol poate fi preluat (partial sau in intregime) de oricine doreste, cu mentionarea sursei.
    Multumesc celor care in prealabil au cerut acordul pentru preluarea articolului.
    Asta dovedeste ca exista oameni corecti si cu bun simt si singura noastra speranta intr-o lume mai buna sta in astfel de oameni.

  43. Legea cu inchisoare pe viata, este de luat in cnsiderare, insa, majoritatea criminalilor, au probleme psihice, deci nu cred ca mai conteaza pentru ei inchisoarea pe viata mai ales daca au avut discernamant in timpul faptei. Este o lege buna, nu zic nu, doar ca efectele cred ca vor fi foarte mici. Asta ar insemna sa dispara stirile de la ora 5 :)

  44. Mi se pare foarte inteligente aceste initiative. Doar sa si fie adoptate asa cum le-ati prezentat in articol. Detentiune pe viata. Atat de multe lacune are societate noastra, sistemul de guvernare si…etc., ar fi cazul sa se ia decizii intelepte in aceste situatii. Tineri, la varste fragede comit acte de o violenta infricosatoare. Pe lanag aceste pedepse care sunt obligatorii, ar fi bine sa se reintroduca centre de reeducare sau consiliere ori munca in folosul comunitatii. Exista oameni care au nevoie de putina educatie, sa ii spun asa, in privinta unor principii de viata. Un om nu trebuie incurajat sa repete un fapt condamnabil, dar nu poate fi nici blamat la nesfarsit, ci efectiv tinut in centre destinate faptei sale in care sa poata fi reabilitat. Cred ca ar fi ideala o combinatie buna in care vinovatul sa i se aplice pedeapsa de orice fel, insa sa ii se ofere si posibilitatea consilierii sau reeducarii, in termeni umani, democratici, cu respectarea unor conditii si idei care pot fi inspirate si de la straini, pana la urma.

  45. Nu credeti ca mai bine ar trebui identificate cauzele comportamentului ?Apoi ar trebui sa incercam sa le eliminam; saracia si abuzul din perioada copilariei nasc mostrii,nu se nasc oameni rai .Societatea schimba comportamentul;aici trebuie lucrat,aici trebuie schimbate lucrurile

Comentariile sunt închise.