Se implinesc in curand cinci ani de cand peste 37.000 de romani au reusit, dupa o asteptare de aproape doua decenii, sa-si recupereze banii care le apartineau de drept. Bani pe care, altfel, birocratia indolenta i-ar fi facut pierduti.

Este vorba despre acei romani care au depus bani la institutia numita CEC si care nu au primit inapoi nici sumele, nici autoturismele.

In urma unei propuneri legislative initiate in primul meu mandat de senator (concretizata prin Legea nr. 146/2007), fiecare dintre cei peste 37.000 de persoane a primit aproximativ 20.000 de lei – echivalentul sumei existente in conturile active indexate cu indicii preturilor de consum.

Cei care, insa, in perioada 1990-1992 si-au transferat depozitele de la CEC la BRD, sunt si acum discriminati, multi dintre ei aflandu-se in pragul unei batraneti nu lipsite de griji. Peste 2.000 de romani inca astepta sa-si primeasca banii inapoi si sa beneficieze de acelasi regim de care s-au bucurat si celelalte 37.000 de persoane. In fond, statul roman le-a folosit in egala masura banii.

Printre cei nedreptatiti, care asteapta sa li se faca dreptate se afla si doamna Eugenia din Brasov, in varsta de 85 de ani, care in anul 1987 a depus la CEC suma de 70.000 pentru a-si achizitiona o „Dacia 1300”.

Pentru ea si pentru fiecare dintre cele peste 2.000 de persoane se impune, cu maxima prioritate, o reparatie echitabila. Iar aceasta se poate obtine numai in fata instantei.

De aceea, in continuarea a ceea ce am initiat in 2008, voi asigura un avocat care va sprijini gratuit toate persoanele care nu si-au recuperat inca banii depusi la CEC si transferati la BRD. Este corect ca ei sa beneficieze de acelasi regim compensatoriu prevazut de Legea 146/2007.

Persoanele interesate imi pot trimite un mesaj pe adresa de email [email protected] sau la numarul de telefon 031.425.58.82.

16 COMENTARII

  1. Aplaud initiativa dumneavoastra, domnule Voiculescu! Toata lumea stie ce complicate sunt relatiile cu avocatii in ziua de astazi. Verisoara mea se judeca de atata amar de vreme pentru banii ei si statul ii lasa pe hotii de la BRD sa-si faca de cap. Unde este justitia?

  2. aveti dreptate…pana la urma se face dreptate in orice..asa se va intampla si cu actualul presedinte, domnul basescu..la un moment dat se va face dreptate si va da socoteala pentru tot raul facut in anii in care a crezut ca este superior tutror doar pentru ca ocupa scaunul prezidential

  3. Cum unde este justitia? Este in mana lui Basescu de cand Macovei i-a facut-o cadou! Nu trebuie sa ne miram ca suntem calcati in picioare de banci in propria tara. Pentru guvernanti ploua cu bani in timp ce noi ne milogim pentru proprii bani. La mai multe astfel de actiuni, domnule Voiculescu! Romanii au nevoie!

  4. cec????????????????????de unde a luat ioana basescu acel credit baban???????????????cec este o institutie basista corupta care ar trebui sanctionata.

  5. O initiativa de laudat. Nu sunt multi care lupta pentru a restitui ce statul a luat de la oameni, de cele mai multe ori abuziv. Va felicit!

  6. Tin sa va multumesc mult de tot pentru acest proiect de lege. Am crezut ca nu o sa imi mai recuperez niciodata banii pe care i-am depus la CEC inainte de 1989.

  7. ma bucur sa vad ca mai exista oameni care, cu problemele lor pe cap, mai au puterea sa ajute si pe alti nevoiasi. Ma bucur sa vad asta, felicitari domnule!

  8. […] Mesaj pentru pagubitii Dacia-BRD: dreptate pana la capat! Se implinesc in curand cinci ani de cand peste 37.000 de romani au reusit, dupa o asteptare de aproape doua decenii, sa-si recupereze banii care le apartineau de drept. Bani pe care, altfel, birocratia indolenta i-ar fi facut pierduti. Este vorba despre acei romani care au depus bani la institutia numita CEC si care nu […] Educatia de excelenta O noua metoda in Romania de certificare a cunostintelor de limba engleza pe filiera prestigioasei Universitati Michigan din Statele Unite. Detalii aici Basescu – din nou mincinos Intr-o declaratie publica Traian Basescu afirma ca eu pun presiune, evident fara sa spuna pe cine : „Intuiesc o presiune uriasa a lui Voiculescu. Este o reactie de tip mafiot. Ai vrut sa te atingi de noi, ia sa-ti dam noi tie comisii parlamentare. Este un act de retorsiune pentru Dunărea”. Confirm, inca o data, ca […] Desecretizati TOATA arhiva Dunarea Cucul de la si jumate a spus ca pun presiune pe Victor Ponta astfel incat arhiva Dunarea sa nu fie desecretizata. VREAU SA SPUN CLAR, ASTFEL INCAT SA STIE TOATA LUMEA: ARHIVA SI DOSARUL DUNAREA MA LASA RECE – NU AM NICIO IMPLICARE IN ELE. Subiectul a fost prea mult folosit ca paravan pentru acoperirea […] Update – dovezi recente de bun simt In urma declaratiilor mele, unitatea USL a fost reafirmata, iar alianta pare ca si-a regasit propriul drum. “Nu pot forma un tandem cu șeful statului, Traian Băsescu, și nu-l voi pune pe acesta premier. Nici Băsescu, nici Udrea nu au nimic în comun cu dreapta.” “Ne vedem de treaba inainte, avem USL inainte, (…) avem lucruri […] […]

  9. O SIMPLĂ OBSERVAŢIE

    De ce-ar fi transferat românii inutil
    Banii de maşină, din CEC la BRD ?
    Era mai simplu,de voiau automobil ,
    Să-i fi depus direct în contul …PSD .

  10. Ce se intampla cu cei care au avut depozite la CEC si si-au pierdut banii (capitalul) ca in cazul detinatorilor de carnete ptr. autoturisme Dacia ?

  11. Va multumim pentru ca ati luat initiativa in aceasta chestiune si va rugam sa va ocupati de aceasta problema ca sa fie creat cadrul legislativ pentru a se putea acorda despagubirile (nediscriminatoriu fata de cei de la CEC) fara a fi nevoie de actiuni in instanta.

  12. Stimate,
    In legatura cu legea 146/2007, sunt descendenta tatalui decedat in 2006, nu sunt in situatia financiara de a duce la capat succesiunea; insa sunt in posesia actului de plata catre CEC pentru autoturismul Dacia, pe numele tatalui. Fara un act de mostenitor nu pot intra in posesia banilor.Intrebarea ,mea catre Dumneavoastra este:
    Ce pot face in acest caz pentru a salva sau pentru a obtine acesti bani care m-ar ajuta pentru realizarea succesiunii?
    Cu deosebita emotie urmaresc oamenii din trustul Intact. Sunteti si vocea mea zi de zi.

  13. bunaziua,d-nul VOICULESCU
    Sant Parnica Nela din Brasov si as dori sa sa aflu daca in baza acestei legi si cu ajutorul fundatiei d-voastra pot benefiaa de recuperarea sumei de 2500000 de lei pe care tatal meu PARNICA CONSTANTIN ,actual decedat din 1992 iunie ,ii avea la CEC .Subsemnata impreuna cu cei 4 frati am facut succesiunea in anul in care tatal meu a murit .intre timp 2 [doi ]dintre fratii mei au decedat si CARNETELE DETINUTE DE TATAL MEU NU LE MAI AM ,mentionez ca erau trecute la depozit .Va rog frumos daca se poate sa imi comunicati pe adressa de email unde as putea sa iau legatura cu avocatul care se ocupa mai indeaproape de acest probabil litigiu .,si ce documente imi servesc ca sa pot face dovada ca sant unul dintre mostenitori de drept .
    va multumesc
    cu gratitudine -PARNICA NELA BRASOV -6 OCTOMBRIE 2014

Comentariile sunt închise.