Ma bucur ca USL a rezistat si acestui soc punctual.

A fost o criza – dupa unii cea mai mare de pana acum – generata de acelasi presedinte maestru al dezbinarii, conflictului si diversiunii. O criza reala, dar pe care, cu intelepciune si responsibilitate, am reusit s-o depasim.

Dorinta revansarda de a face rau romanilor care l-au demis si care il detesta, ambitia fara miza a lui Traian Basescu sunt clinice si au, de 9 ani, efecte nocive pentru cetateni si pentru economie. In spatele unui deziderat populist se ascunde lasitatea si neputinta unui presedinte care a pierdut tot – si a carui ultima sansa de a fi bagat in seama e sa produca conflict total intre PSD şi PNL, Guvern şi preşedinte, preşedinte şi Parlament.

Felicit liderii Uniunii Social Liberale pentru ca au dat dovada, si de aceasta data, de echilibru si responsablitate si au inteles ca ducerea la indeplinire a sperantelor romanilor este mai importanta decat orice ambitie politica.

Am in continuare convingerea ca obiectivele trebuie adaptate la realitatile si nevoile lumii in care traim, fara insa a uita ca niciun proiect institutional nu e mai important ca realitatea care l-a produs.

Romania trebuie sa continue pe drumul pe care a plecat in ceea ce priveste creşterea economică, deschiderea internationala si reconcilierea sociala.

16 COMENTARII

  1. Pana acum credeam ca Ponta va fi vulnerabilitatea USL-ului in fata lui Basescu, dar ma surprinde sa observ ca Antonescu incearca sa ocupe scaunul lui Iuda. Sper ca dumneavoastra, domnule Voiculescu, sa-i readuceti in simtiti pe cei doi si sa le reamintiti mereu ca USL a fost creat PENTRU ROMANI!

  2. Cred ca noi, romanii, trebuie sa ne bucuram cel mai mult pentru rezistenta de care a dat dovada uniunea. Scopul nostru comun de a scapa de un regim corupt este acelasi.

  3. Cunosc importanta dimplomatiei in relatiile politice, dar nu inteleg de ce i se mai acorda importanta lui Traian Basescu. Chiar si cu promisiunea sprijinului pentru alegerile prezidentiale, Antonescu, patit de altfel, ar trebui sa stie ca nu vine nimic gratis de la Traian Basescu. Stand la baza USL-ului, sper sa ramaneti in continuare punctul de sprijin al Uniunii, domnule Dan Voiculescu.

  4. USL va ramane unit indiferent de cate ori incearca Basesu sau oricine altcineva sa-i forteze sa se lupte intre ei. O alianta puternica are adversari pe masura intotdeauna, si momente de genul aceste sunt posibile si in viitor. Acum ne-au demonstrat ca sunt capabili sa se schimbe pentru binele poporului.

  5. Ati ajuns sa credeti propaganda angajatilor? Verificati si opinia publica. Din ce in ce mai putini cred in USL, din ce in ce mai multi il reevalueaza pe Basescu. Cred ca realismul este mai important intr-o confruntare decat o propaganda ieftina. Nu e oare doar o liniste de sarbatori?

  6. BĂSISMUL MOȘIERESC – parafrază după Dan Deșliu

    Băsismul e-n toate
    E-n cele ce sunt
    Și-n cele ce mâine rânji-vor groaznic la soare
    E-n pruncul mort din mormânt
    E-n crimă
    Și-n omul cel stârp
    E în prostia ce veșnic nu moare.

    Băsismul e moartea
    E moartea cea rea
    E moartea care ucide poporul.
    Băsismul e hâd , e „ebă” … și furt
    E japcă de neam , e rapt de pământ
    E lume de iad ,
    . . .
    E lumea sinistră , mongolă .

  7. Eba Syda a zis :

    Da deci haules baules si bonjeur de la Bruxilex deci mltumesc Anbasadai Sua in Rromanea care deci trebui sa suztinem pe taty si lupta anticoruptia care nu puate so sustine decat duamna Nuty si cu taty deci treboe sa se da drumu la gazale de sijt si ceanura carei cia mai sanatuase reforme anticomunizte.
    Jeos comunizmu si rog Regi Ciuaba sa ma voteaza..

  8. SUGESTIE

    După disputa celor doi , Ponta şi Crin
    Orice-ar spune unii, au învins satrapul ;
    Sugerez, pentru stoparea acestui chin ,
    S-o ţină tot aşa … spărgându-şi capul .

  9. dl voiculescu ultimele evenimente confiram tot ce s-a intamplat din decembrie 2012 pana astazi. un pnl-ul condus cu autoritate de antonescu( cei care au iesit din front au fost alungati) si care si-a promovat in bataie de joc toti yes manii, a facut tot posibilul sa-si bata joc de aliatii din usl. de la nebagarea in seama a pc-ului( dupa toata propaganda facuta in trust pentru promovarea lui antonescu, propaganda care continua si astazi) la santajul pe fata practicat fata de psd. e clar ca nu stim care sunt adevarurile nespuse despre evenimente dar ceea ce se poate vedea arata un antonescu arogant si nesimti si un ponta impaciuitor. actiunile liberalilor si ale lui antonescu vor duce evident la o destramare a usl-ului probabil dupa europarlamentare si aparitia unui candidat psd-ist la prezidentiale. in conditiile prezentei constitutii ced ca psd-ul nu-si poate permite sa-l lase pe antonescu in frunte acesta demonstrand zilnic ca va fi mult mai rau decat basewscu( de necrezut dar real). iar culmea nesimtirii si indolentei si rasgandelii antonesciene a fost data astazi cand afirma ca psd-istii le-au propus liberalilor sa participe pe liste comune la europarlamentare dupa ce acum cateva zile ponta afirma ca acest lucru i-a fost propus de cativa lideri liberali iar antonescu recunostea la tv acest lucru! cum poate minti in halul asta? cine mai poate crede in acest individ dupa si-a dat demisia vara trecuta si s-a razgandit intocmai ca basescu sau mintind si incurcandu-se in minciunile debitate zilnic? cine mai poate vota un astfel de individ ? si apropo ar trebui sa le atrageti atentia angajatilor de la antena 3 ( cum isi permite un radu tudor pe post sa afirma ca aliatii dvs psd-istii au creier de gaina atunci cand alt nesmtit rares bogdan ii face pe parlamentari porci si apoi, culmea tupeului, vine in parlament sa le cerseasca votul?) pana cand la acest post se va face campanie pro antonescu( e de inteles intr-o alianta) dar sa fie injurata cealalta parte ( psd-ista) din aceeasi alianta?

  10. basescu in atatia ani ne-a aratat adevarata lui fata. in afara de manipulari, minciuni si batai de joc nu ne-a demonstrat ca poate altceva. pacat ca ne-am increzut in el…sa speram ca dupa ce va pleca de la cotroceni se vor indrepta lucrurile

  11. Cu cât useleul va ramâne mai unit cu atât îşi vor rupe capul mai tare pesedeul şi peneleul la alegeri. Doamne ajută!!
    P.S. Sunt românii vare v-au vota imbecili, dar când sunt arşi la buzunare de mafiotismele voastre….se trezesc până şi cei mai oligofreni dintre ei….

  12. da, a fost o criza.da ,a fost depasita dar nici cu intelepciune nici cu responsabilitate.a fost o balacareala respingatoare dupa care au dat-o intr-o pace temporara.
    acuma vad ca posteaza cineva aici ca cica sunt unii care-l reevalueaza pe basescu.nu neg ca exista si asemenea retarzi . din fericire numarul lor este redus.statistic numarul persoanelor care necesita direct perfuzii in tigva(pt. retarzi:a se intelege ‘retarzi’ )este redus in orice populatie.plus ,nu toti acesti cretini absoluti il reevalueaza pe basescu.printre ei mai sunt de exemplu unii care-l vor pe dan diaconescu presedinte sau pe gigi sau chiar pe iliescu., etc.
    alt omulete spune ca daca usl’ul ramane unit va fi rau de psd si pnl.draga eHAKn(adica ‘hak in en’)esti singurul care a putut sa faca aceasta observatie geniala.cred ca daca ar intelege astia ce vrei sa spui si marele pericol ce-i paste daca se pastreaza aceasta alianta ar rupe-o pe loc.nota 10 pentru originalitate.

  13. Doamne, ce personaj sinistru, ce text ceausist, ce limbaj securisto-comunist. Nu mai e mult si vine condamnarea definitiva, ce usurare.

  14. Așa cum știe toata lumea , băsescu se hrănește cu „gustosul” miel carnivor .
    Ăla care crește din belșug prin „grădinile” iadului.
    Nu e însă singura delicatesă cu care se înfundă cu poftă.
    De obicei mai consumă hulpav , ca ciocoii , (la festinurile sale moșierești) următoarele „feluri” :

    Ura de Români
    Vânzarea de om
    Și trădarea de popor.

    Așa fac mongolii de felul lor . BĂSESCU CRIMINAL MONGOL (și moșier) nu poate face altfel.
    Dacă ar face-o , n-ar mai fi ce e . Adică dușmanul poporului.

Comentariile sunt închise.