Pentru prima data in cei 24 de ani care au trecut de la Revolutie, mancarea romanilor s-a ieftinit – confirmata de datele statistice ale INS.

Premiera este notabila pentru un popor care a luptat ani la rand cu lipsa hranei si cu preturile mari. Pentru fiecare familie in parte care aloca, potrivit INS, aproape 42% din totalul cheltuielilor pentru mancare.

Mancarea mai ieftina a fost si este, regretabil – dar real, prioritatea zero a romanilor. O prioritate care, din pacate, este speculata si deformata, inclusiv cu cateva zile in urma, de propagandistii politici si mediatici, “eliberati” de orice forma de responsabilitate si, pe alocuri, chiar de inteligenta. Si care anunta – impotriva matematicii elementare – scumpirea legumelor si a cosului zilnic al romanilor.  

Atata timp cat voi avea un cuvant de spus, acest lucru nu se va intampla. Asigurarea dreptului fundamental la hrana, pentru care se zbat zilnic milioane de romani, ramane una dintre misiunile pentru care am luptat inca din 2006. Animat probabil de propria poveste – de marea provocare a parintilor mei, care trebuiau sa asigure mancarea copiilor, experienta traita pe vremea cand locuiam in Bariera Vergului.

Acesta este, de altfel, cel mai simplu si mai pragmatic dintre crezurile mele politice: pretul alimentelor de baza trebuie sa fie cat mai accesibil tuturor romanilor!

14 COMENTARII

  1. lol! :)
    Domnule profesor, tara arde si noua „numa’ la foale ni-i gandul!”

    A3 sa nu mai traga in Stroe pentru ca un angajat MAI a fost cel care a a avut inspiratia fantastica sa isi dirijeze prietenii din copilarie sa caute epava in directie corecta , adica in directie OPUSA decat indicau serviciile de urgenta impreuna cu SRI si STS.

    Datoram salvarea medicilor in principal politistului Rus de la Alba. Acesti oameni trebuie premiati pentru salvarea supravietuitorilor.

  2. o veste buna, in sfarsit, pacat ca lucrurile se misca atat de greu…Totusi, am convingerea ca odata cu plecarea personajului de la Cotreceni, lucrurile vor incepe sa intre pe un fagas normal, decent…

  3. @ SimP
    Tara arde, insa ce s-a intamplat acum este de moment. Problema alimentelor foarte scumpe raportate la nivelul tarii este una foarte complicat. Cred ca pe oamenii de rand ii arde mai tare de faptul ca isi cumpara 2 portocale, o paine si o apa plata si lasa la supermarket 100 ron.

  4. Se ieftineste mancarea, foarte bine, dar cu ce folos daca suntem furati pe toate partile de cei care ar trebui sa ne conduca? Eu am foarte mare incredere in dumneavoastra si v-am votat cu fiecare ocazie pentru ca aveti grija de romani, dar trebuie sa faceti in asa fel incat si ceilalti sa gandeasca ca dumneavoastra.

  5. perspectiva dumneavoastra este una ideala. de mult, candva, domnul basescu ne promitea un trai bun, asa cum ne imaginam noi. in schimb ce ne-a oferit dupa atatia ani in care a fost seful statului roman? minciuni, greutati, criza, salarii mici sau deloc, beni pentru nimic, servicii sociale de tot rasul…speranta noastra sta in dumneavoastra si in usl. ajutati-ne sa scapam de acest presedinte batjocoritor!

  6. este cea ai buna veste domule profesor ca si asa pensiile sunt mici si ne descurcam cam greu alimentatia conteaza cel mai mult in acest moment si este o speranta de mai bine pe viitor.

  7. asa vesti sa tot primesti ca asa mi se pare normal macar alimentatia sa fie la indeman oricui sa nu mai fie nevoi sa iasa lumea la cersit pe strada.

  8. @ Dan Voiculescu

    MUŞTRULUIALĂ

    Că s-a ieftinit mâncarea, este o minciună
    Pe care nici tu n-o crezi deşi nu recunoşti ;
    Dar îţi dau o veste – te rog s-o iei de bună :
    Românii or fi flămânzi … dar nu şi proşti !

  9. INS ar trebui desfiintat pentru ca ofera date eronate. In familia mea, de 10 ani numai eu fac cumparaturile, deci stiu preturile la alimente. Cascavalul cel mai ieftin este 25-26 lei/kg, cartofii 2,5 lei kg, cotlet cu os 20 lei/kg, pui grill 10 lei/kg, pastrav 28 lei kg, dorada 31-33 lei/kg…Sa mai continuu??????????? Nu ar avea niciun rost. Anul trecut cascavalul era 3-4 lei mai ieftin, cartofii cu cca 1 leu/kg si tot asa. Daca ne luam dupa INS ROMANII TRAIESC NUMAI CU PAINE

  10. Problema alimentelor scumpe si a romanilor care mor de foame este de mult si aceasta chestiune, mie personal, imi suna … am facut-o si pe asta doar ca sa mai bifam ceva, din partea guvernului de la guvernare. Eu nu cred ca masura nu putea fi luata cu multi ani inainte! A fost luata atunci cand probabil a existat mai multa motivatie sau interes…Inainte existau alte planuri, si atunci de ce sa se mai zbata guvernantii sa ia astfel de masuri mai repede.. cand o fi, o fi bine, sa fie numai…mentalitatea aceasta e preluata si de popor de foarte multe ori si nu este benefica nicio clipa..

Comentariile sunt închise.