Ma bucur sincer ca USL rezista in continuare. Este proiectul care a generat eliberarea Romaniei de cel mai nociv om politic al ultimilor 22 de ani si care si-a asumat, inca de la formare, „insanatosirea” Romaniei din 2012 si ducerea la indeplinire a sperantelor romanilor.

Un proiect foarte drag mie, in care am crezut si cred.

Am apreciat atitudinea lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu care au inteles prioritatea obiectivului comun, de schimbare a regimului corupt si clientelar.

 

23 COMENTARII

  1. DIALOG ÎNTRE ŢEPARI

    *JON : Statul drepţi trebuie întărit în România.
    Vlad Ţepeş : Meri în ţeapa mea, bre.

    *JON : Javra Ordinară Naţională

  2. Inca o intarire a USL-ului, inca un motiv de ingrijorare pentru Traian Basescu. Atat timp cat copresedintii USL nu vor uita pentru ce a fost creat USL-ul, atunci Romania se indreapta in directia buna.

  3. usl va ramane in continuare o unitate foarte bine inchegata in ciuda basistilor infecti care doresc destramarea ei

  4. Astea sunt si asteptarile romanilor, pt asta au fost votati, sa continue impreuna pt inlaturarea sistemului mafiot basist.

  5. Pentru a demasca mizeriile facute de mafia pedelista, USL trebuie sa mearga mai departe si micile probleme din interiorul aliantei trebuiesc rezolvate.

  6. Romanii de pretutindeni se bazeaza pe voi si isi pun mari sperante. Este un inceput foarte promitator si se pare ca regimul nu mai are chiar asa multa forta.

  7. usl trece doar prin niste incercari. va rezista pentru ca este un partid puternic si pentru ca are in spate oameni seriosi, capabili si care isi dau interesul sa faca ceva bun in tara asta!

  8. USL-ul este cea mai buna sansa pe care o avem sa ne ridicam si sa prosperam. Acordam incredere deplina si voturile noastre la viitoarele alegeri.

  9. va admir pentru tot ceea ce ati faut si faceti pentru noi, romanii care isi cauta o urma de speranta. avem incredere in dumneavoastra si va sustinem necontenit!

  10. VALENTIN MÂNDRĂŞESCU TRADUCE PE ÎNŢELESUL ROMÂNILOR
    …………………………………………………………………………………………
    Vizita subsecretarului de stat Victoria Nuland şi recentele declaraţii făcute de premierul Victor Ponta au lăsat „comunitatea de experți” de la Bucureşti în ofsaid. Niciuna dintre explicațiile vehiculate în presă nu este validă, motivul fiind inabilitatea presei şi experţilor de tinichea de a înţelege că situaţia geopolitică globală se schimbă radical şi nu mai corespunde clişeelor de odinioară.
    Vizita la Bucureşti a subsecretarului Nuland a avut câteva scopuri precise. În primul rând, administraţia Obama a dorit să-şi exprime nemulţumirea faţă de apropierea „excesivă” a guvernului USL de China. Victoria Nuland este un negociator dur şi este cunoscută pentru stilul agresiv prin care îi „sparge psihic”” pe cei care nu doresc să îndeplinească ordinele venite de la Înalta Poartă. Decizia strategilor PSD de a evita cu orice preţ o întâlnire personală Nuland-Ponta, fie şi cu preţul unui incident diplomatic, a fost înţeleaptă, deoarece premierul român nu este pregătit pentru o confruntare directă cu unul dintre cei mai duri negociatori ai Departamentului de Stat.
    A doua misiune a doamnei Nuland a fost frânarea avântului unionist al preşedintelui Băsescu. Aşa cum am mai scris în repetate rânduri, elita politică de la Washington nu este un monolit, iar Traian Băsescu are proasta obişnuinţă să fie receptiv la sugestiile grupărilor radicale (neoconservatori, „clanul Clinton”, etc.), ignorând viziunea pragmatică a administraţiei Obama. Victoria Nuland a venit la Bucureşti pentru a-i explica în termeni duri şi clari că Băsescu trebuie să se ocupe de „problema Ponta” şi nu de scheme geopolitice care pot dinamita regiunea şi nu corespund intereselor administraţiei Obama. Judecând după declaraţiile preşedintelui, el nu a înţeles sau nu a dorit să înţeleagă mesajul transmis. Se pare că Băsescu, după ce a fost luat la palme de diplomaţia germană, insistă ca diplomaţia americană să repete procedura.
    Interviul lui Victor Ponta arată că vizita subsecretarului de stat a avut un efect nul. În zona diplomatică circulă o glumă ce are un sâmbure de adevăr: „pentru încă 10 miliarde de dolari din China, Victor Ponta se va transforma în Viktor Orban”. Până acum, retorica în stilul lui Orban a fost adoptată de Gyorgy Frunda, consilier al primului ministru care avertiza că România „nu este o colonie”.
    Guvernul de la Bucureşti nu s-a reorientat definitiv, dar începe să dea semne că înţelege schimbările de conjunctură geopolitică care se petrec în regiune şi în lume. Din perspectiva personală, Ponta şi întregul „grup Sârbu” din cadrul PSD şi-au ars orice punte spre Washington, deoarece americanii sigur nu vor ierta afrontul. Totodată devine din ce în ce mai clar că decidenţii psd-işti au primit garanţii ferme din alte zone şi nu mai manifestă vreun interes faţă de modul în care sunt percepuţi la Washington. În Europa de Est, la fel ca şi în întreaga lume, se schimbă atmosfera. Analiştii de la Stratfor au descris perfect situaţia: Europa slăbeşte, America se retrage, Rusia este în ascensiune. Unii decidenţi de la Bucureşti au înţeles că paradigma se schimbă, alţii insistă să ignore noua realitate. Încet, dar sigur România intră pe un nou drum şi într-o nouă eră în care doar cei care s-au reorientat la timp mai pot spera la un viitor.

    Valentin Mândrăşescu

    Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_01_13/PSD-a-virat-spre-Est-5026/

  11. FIŢE DE FIŢE

    Le place să se tachineze – aşa se şi explică
    De ce una-două Crin, pe Ponta, îl înfruntă ;
    Ei totuşi se iubesc enorm deşi îmi este frică ,
    Să nu facă prea mult sex … până la nuntă .

  12. BĂSISMUL MOȘIERESC – parafrază după Dan Deșliu

    Băsismul e-n toate
    E-n cele ce sunt
    Și-n cele ce mâine rânji-vor groaznic la soare
    E-n pruncul mort din mormânt
    E-n crimă
    Și-n omul cel stârp
    E în prostia ce veșnic nu moare.

    Băsismul e moartea
    E moartea cea rea
    E moartea care ucide poporul.
    Băsismul e hâd , e „ebă” și furt
    E japcă de neam , e rapt de pământ
    E lume de iad ,
    . . .
    E lumea sinistră ,
    Moșieră
    Mongolă .

    * * *

  13. Domnule Profesor, va multumesc din suflet ca v-ati gandit din nou la mine si nu m-ati parasit la greu (imi pare rau ca nu am avut un TATA ca Dumneavoastra), aprobandu-mi noua locatie de lucru. Va multumesc inca o data si va doresc TOT BINELE DIN LUME ! Va salut cu respect !

  14. băsism = hitlerism = legionarism = crimă împotriva poporului și umanițatii .

    Ana Rabinson – Pauker ( evreică răspopită , comunistă , criminală , enkavedistă , monstruoasă fără de egal ) = Zelea Codreanu ( străin criminal cu sânge rece , pripăsit ; de origine polono-germană , adică nazistă) = Traian Băsescu ( criminal mongol și moșier) = Heinrich Himmler ( jalnică căpetenie nazistă și lugubru „arhitect” al celui mai teribil genocid din toată istoria ).

    Dumnezeii lor de criminali și de dușmani ai popoarelor !

    Iar popoarele au hotărât și spun cu tărie : moarte și numai moarte pentru acești dușmani de om și ucigași de popor !

  15. ROMÂNI :

    BASESCU CRIMINAL MONGOL dedimpreună cu familia-i jnapancă și rapace a acumulat o avere mosiereașcă uriașă , incomensurabilă .
    Sorgintea acestei bogății ? Priviți-o :

    Averile îi vin din furt,
    din rapt ,
    din spionaj ,
    din vânzare de om și trădare de popor.
    din ploconire la străinătățuri pe la maflări , șulări ,pasmarghioli și ghiutănștaini,
    din urgisire de români ,
    din vinderea poporului . Ca hoții , ca escrocii , la tarabă.

    și din minciună.
    ȘI DIN CRIMĂ .

  16. Unde-i DNA-ul să studieze cazul moșierului Băsescu și al moșierei Ioana Băsescu ?
    Doarme ? Nu , nu doarme.
    Fură pâmănturi pentru moșierul Băsescu.

    Asta , în viziunea sekuriștilor DNA se traduce prin : ” NOI APLICĂM LEGEA”

  17. ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI

    Xi Jinping : – Obama, ai vrea să te baţi cu mine-n drone ?
    Obama : – În principiu da, însă n-am bani suficienţi.
    Xi Jinping : – Te-mprumut eu, colega.
    Obama (ca la dentist) : – !!!
    …………………………………………….

    “China antrenează SUA într-o spirală a
    China dezvoltă cel mai complex program de construcţie de drone (avioane fără pilot), menit să spulbere supremaţia SUA în domeniu. Dronele chinezeşti, dovedindu-se extrem de active pe fondul accentuării tensiunilor, ca urmare a impunerii de către China a zonei de identificare în perimetrul, extins antiaerian, asupra Mării Chinei de Est.
    În 2013, SUA au acceptat să livreze pentru prima dată un număr de 4 avioane fără pilot RQ-4 Coreei de Sud şi Japoniei alte 3 MQ-9. Această decizie are la bază faptul că drona chinezească BZK-005 Changhang a fost reperată pe 9 septembrie 2013 în apropierea insulelor Senkaku. Aviaţia militară a Japoniei a trimis avioane de vânătoare pentru a o intercepta, numai că drona chinezească s-a întors din drum, fără a mai intra în spaţiul aerian japonez. Motiv pentru care, pe 26 noiembrie, China şi-a prelungit zona de acţiune în Marea Chinei de Est, între Coreea de sud şi Taiwan, peste Insulele Senkaku (aparţinând Japoniei), care sunt revendicate de China şi care le-a botezat Diaoyu.
    Armata americană deţine 360 de avioane fără pilot MQ-1B Predator şi 77 avioane fără pilot MQ-9 Reaper. CH-4 și Wing Loong (Pterodactyl) sunt cele două tipuri de drone cu rază mare de acţiune aflate deja cu sutele în arsenalul armatei Chinei, ambele având o distanţă maximă de zbor de 4.000 km şi o autonomie de 20 de ore. Ambele seamănă cu MQ-9 Reaper, ea însăși o versiune mai mare a MQ-1 Predator. China mai are în dotare şi noua dronă BZK-005, de mare altitudine, propulsată cu motor reactiv, asemănătoare lui RQ-4 Global Hawk, dar care se limitează la 30% din distanţa maximă zbor de 20.000 km a lui RQ-4. Pe 21 noiembrie 2013, fotografiile unor amatori surprindeau drona chinezească Lijian propulsată de motorul rusesc RD 93 (de pe MiG-29/35), aterizând pe pista fabricii de avioane Chengdu, după un zbor de 17 de minute. Forma sa aduce cu drona americană X47-B, concepută de Lockheed Martin pentru a opera de pe portavion. Ca și X47-B, Lijian se sustrage radarelor, utilizând tehnologia stealth și dispune de două compartimente de bombe interne.

    SUA devin extrem de îngrijorate de copierea dronelor sale de către China, întrucât această ţară, devenită din 2015 prima economie mondială, dispune de mai mulți bani pentru cercetare-dezvoltare decât SUA. Prin urmare China este interesată să şi comercializeze drone, la prețuri de câteva ori mai scăzute decât SUA. De exemplu, drona Wing Loong, adică versiunea chineză a lui MQ-9 Reaper, se achiziţionează acum cu 1 milion USD, în comparație cu originalul american care se vinde cu 16 de milioane USD. În suburbia Daxing din sudul Beijingului este în curs de finalizare o nouă capacitate de producţie gigantică, cu suprafaţa de 14.400 de metri pătraţi, destinată construirii dronelor. În următorii şase ani, China are contracte şi şi-a propus să exporte drone în valoare de 4,8 miliarde de USD.

    Noua strategie americană în Pacific prevede ca toate rutele comerciale maritime, de aprovizionare cu materii prime ale Chinei, utilizate în egală măsură şi pentru operaţiunile de import-export, să fie ţinute sub stricta observaţie a forţele sale aero-navale. La rândul ei, China este obligată să contracareze această strategie prin deţinerea şi operarea unui număr la fel de mare de drone ca şi SUA. Escaladarea acestei curse consumă o grămadă de resurse financiare, de care SUA a cam început să ducă lipsă şi ar putea să sfârşească precum fosta URRSS.
    https://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.3119
    Într-un articol anterior din Vocea Rusiei menţionam complementaritatea pieţei din Asia de Sud-Est, unde în afară de India, toţi beneficiarii armelor exportate de Rusia au relaţii politice, comerciale şi militare foarte strânse şi cu China. Şi că Rusia, spre deosebire de China, nu va produce drone până la sfârşitul lui 2014. Cum dronele chinezeşti sunt compatibile cu sistemele de armament ruseşti, ele pot fi integrate fără probleme în complexele de arme de cercetare-lovire de înaltă precizie, asigurând acestora posibilitatea descoperirii şi indicării poziţiei fiecărei ţinte, chiar şi a celor mobile. China va deveni astfel, după Rusia, exportatorul preferat de tehnică modernă al majorităţii statelor cu posibilităţi modeste de achiziţie din Asia de Sud-Est, în detrimentul SUA, care le oferă aceleaşi arme pe bani mai mulţi.”
    http://romanian.ruvr.ru/2013_11_11/Rusia-lider-al-exportului-de-arme-in-Asia-de-Sud-Est-8697/

    Valentin Vasilescu

    Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_01_14/China-antreneaza-SUA-intr-o-spirala-autodistructiva-2995/

  18. Aura murea, Ponta chefuia
    Posted on January 25, 2014 by Robert

    Povestea pe scurt e in titlu. Cu ceva detalii ar suna asa: in timp ce Aura Ion murea, iar echipele de salvatori se chinuiau sa coboare de pe munte victimele accidentului aviatic de luni, 20 ianuarie 2014, premierul Victor Ponta insotit de consoarta Daciana Sarbu, vicepremierul Liviu Dragnea si alti citiva fruntasi pesedisti chefuiau – culmea, alaturi de jurnalistii acreditati la PSD! – in restaurantul “Trattoria Il Calcio”, o locanta de top situata pe strada Clucerului, in spatele Pietei 1 Mai, la o statie de tramvai departare fata de Palatul Victoria. Relatarea incredibila, cu detalii in stare sa spulbere orice incercare de infirmare a acestui moment, o cititi in rindurile urmatoare.

    Joi, 23 ianuarie, in timpul emisiunii “Sub semnul intrebarii” pe care o realizez la B1 TV, presedintele partidului “Noua Republica” Mihail Neamtu a facut o declaratie care m-a socat si pe care, recunosc, am pus-o rapid pe seama apetitului pentru fonfleuri al politicianului roman: zicea Neamtu, cum ca dupa emisiunea de luni, 20 ianuarie, pe care a facut-o cu Madalina Puscalau pe B1 TV, premierul Ponta s-a dus vreme de o ora si jumatate sa chefuiasca la un restaurant de fite din Capitala. I-am atras atentia in direct lui Mihail Neamtu ca poate fi vorba de o intoxicare. Mi se parea neverosimil: ce prim-ministru ar fi avut puterea (sau nesimtirea?) sa stea la un sprit si/sau la o cina cind sapte victime ale unui accident aviatic, sapte oameni, sapte romani se luptau cu moartea intr-un virf de munte? O tara intreaga era cu sufletul la gura, autoritatile centrale si locale erau in stare de maxima alerta, iar citeva sute de tarani luptau cu muntele, cu gerul si cu prostia marimilor de la Bucuresti sa gaseasca o cale de rezolvare a tragicei situatii. Mi-am zis ca Neamtu bate cimpii, dar, la citeva minute distanta, o alta sursa mi-a confirmat si mie aceasta informatie. Am anuntat primirea acestei confirmari, dar am preferat sa indemn la prudenta si rezerva in legatura cu ea. Mi se parea, totusi, prea mult, prea ca la tara. O tara a nesimtirii. Asa ca am iesit din studio hotarit sa-mi incep week-endul facind o mica investigatie jurnalistica. Si, da, alte confirmari au inceput sa apara…

    Restaurantul “Trattoria Il Calcio” de pe strada Clucerului e un restaurant pretentios in care am intrat doar de citeva ori, dar pe care-l vad aproape zilnic cind ma duc sa-mi beau cafeaua arabeasca de dinainte de emisiune la “Piccolo Mondo”, o circiuma libaneza aflata gard in gard. Ca la orice circiumi bucurestene cu vad, nu sint locuri de parcare. Dar, desigur, sint parcagii. Dai un leu, doi, trei si-ti gasesc ei un loc de parcare. Stiti mecanismul si daca nu sinteti din Bucuresti. Parcagiii, prietenii nostri! Si ai mei, desigur. Asa ca joi seara, dupa emisiunea cu stirea lui Neamtu, am facut un mic ocol in drum spre casa sperind sa-i mai prind pe parcagiii care-si fac veacul in zona celor doua restaurante. Am avut noroc. Erau acolo, ca de obicei. Salut, traiti, va facem loc? Nu, zic eu, nu mai beau si nici nu mai maninc la ora asta, e deja unspe’ jumate, altceva voiam eu sa stiu de la voi, ia ziceti, mai, baieti, l-ati vazut cumva pe domnu’ Ponta pe aici zilele astea, mai pe la inceputul saptaminii, asa? Da, sefu’, zice unul din ei si apoi mai confirma inca doi, a fost luni seara, da’ nu numai el, a fost grup mare, vreo douazeci de insi, a venit si mustaciosul ala, care e si el mare prin Guvern… Dragnea?! Da, asa, Dragnea ala si inca unii, au rezervat mese multe, de fapt cred ca a fost tot restaurantul rezervat pentru ei…

    Am plecat spre casa naucit. Si, totusi, mi-am zis, nu e destul. Ar trebui sa existe confirmari ale unor oameni care au fost acolo. Asa ca vineri dimineata am inceput sa sap. Si sa dau telefoane. Si sa urmaresc Facebook. Incet, incet au mai aparut trei surse. Nu le voi publica numele pentru ca unele dintre aceste persoane poate ca nici nu si-au dat seama ca prin declaratiile lor contribuie la o investigatie jurnalistica. Pentru domnul Ponta, cu dedicatie, o informatie suplimentara: da, una dintre surse este coleg/colega cu dvs in PSD, domnule prim-ministru! Si acum, filmul intitulat “Aura murea, Ponta chefuia”!

    Luni, 20 ianuarie, la ora 19:55 agentia Mediafax anunta ca la operatiunile de cautare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, participa pompieri, politisti, jandarmi, salvamontisti si aproximativ 200 de localnici. Exact la acea ora premierul Ponta era in cabina de machiaj a postului B1 TV pregatindu-se sa intre in emisiunea “Buna seara, Romania” realizata de Madaliuna Puscalau.

    La ora 21.00 coordonatorul national de transplant, doctorul Victor Zota, care dialogase telefonic cu colegii lui supravietuitori ai accidentului aviatic, anunta ca doi dintre raniti si-au pierdut cunostinta. Victor Ponta, premierul Romaniei, vorbea la televizor despre Traian Basescu.
    Spre finalul emisiunii, la 21:25, Ponta spunea unei tari intregi ca ranitii din accidentul aviatic au fost gasiti, fara sa precizeze ca un localnic este cel care a reusit sa ajunga primul la ei. Cu zece minute mai devreme anuntase ca s-a reusit localizarea lor, derutindu-i printr-o exprimare ambigua pe multi dintre cei care participau la actiunile de salvare. Unii dintre salvatori au fost intorsi din drum fiind sunati de apropiati de-ai lor care le-au spus ca ditamai prim-ministrul tarii a anuntat in direct la tv ca s-a reusit localizarea victimelor.

    Victor Ponta pleaca din sediul B1 TV in jurul orei 21.30 si un sfert de ora mai tirziu ajunge cu sotia, europarlamentarul Daciana Sirbu, la restaurantul “Trattoria Il Calcio” unde este intimpinat de mai multi colegi de partid in frunte cu vicepremierul Liviu Dragnea. La mese mai sint purtatorul de cuvint al partidului Catalin Ivan, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, europarlamentarul Corina Cretu, secretarul general al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi.

    In jurul orei 22:03 cind agentia Mediafax anunta ca toate cele sapte victime ale accidentului aviatic sunt in viata, dar doua dintre ele in stare grava, Victor Ponta si-a comandat o portie de fructe de mare si a continuat discutiile relaxate cu mesenii, verificind, e drept, destul de des, mesageria telefonului. Intre timp, Liviu Dragnea explica de zor unor… ziaristi de ce nu e bine cu referendumul in doua zile! Ups, am zis ziaristi?! Da, doamnelor si domnilor, Ponta, Dragnea si colegii lor relaxati din PSD se aflau la restaurant pentru o ocazie speciala: o cina informala cu ziaristii acreditati la PSD! Si, credeti-ma, erau multi.

    Asa se face ca agentia Mediafax, Pro TV, TVR, RTV, Realitatea TV, B1 TV, Digi 24, Prima TV, Romania TV, Antena 3, Agerpres, Gandul, plus citeva site-uri de stiri au avut ZIARISTI la acest eveniment! Cu toate astea, stirea a fost ratata. Niciunul n-a scris ca in vreme ce sapte oameni se luptau cu moartea pe un virf de munte, marimile statului, premier si vicepremier, se intretineau cordial si relaxati cu ei, ziaristii, la un restaurant de lux in buricul tirgului. In timp ce Aura murea, Victor Ponta era preocupat sa culeaga laudele colegilor de partid si colegilor… jurnalisti pentru exceptionala lui prestatie televizata de pe B1 TV: ati vazut cum le-am tras-o la faza cu “mie imi place Antena 3”? Hihihi, le-am servit-o chiar la ei acasa! Sint doar frinturi dintr-un dialog lung, la o cina tihnita, despre politica si presa.

    La 22:27 o echipa de la Salvamont Bihor a ajuns la locul unde au fost gasite victimele accidentului aviatic, iar la 22:35 un echipaj al SMURD Cluj incearca resuscitarea unei persoane grav ranite in accidentul aviatic. Era vorba de Aura Ioan. Premierul Victor Ponta minca tacticos fructe de mare. La “Trattoria Il Calcio” nimeni nu poate spune daca Victor Ponta a fost informat in jurul orei 22:50 ca seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, a anuntat ca una dintre victime este incarcerata, ca o alta are picioarele rupte, iar o a treia, fracturi la maini. Si nici nu putem sti cu cite minute inainte de ora 22:57 – cind ISU Alba a anuntat ca pilotul Adrian Iovan a murit- a aflat despre acest lucru premierul Romaniei, domnul Victor Ponta. Toate sursele mele participante sau martore la respectiva cina, sustin insa, la unison, ca, usor intunecat, seful Guvernului s-a ridicat de la masa impreuna cu consoarta in jurul orei 23.00 si dus a fost, intrind in silenzio stampa vreme de mai bine de 24 de ore. Putem presupune ca a fost o cina cu ziaristii care i-a picat rau. Si daca nu atunci, macar acum.

  19. Ba acesta,care spui, fara sa ta jenezi, ca faci emisiuni la Be(leste)1, cine crezi ca-l poate lua in seama pe un vagabond ca Neamtu? Tu nu stii ca acesta neica nimeni e…Neam(t)…prost? Se pare, totusi, ca nu-i mai prost ca tine, daca te uiti in gura lui.

Comentariile sunt închise.