Salut decizia Guvernului de a introduce din iulie scutirea de impozit a firmelor care reinvestesc profitul.  In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la o scrisoare adresata nu cu mult timp in urma.

Neimpozitarea profitului reinvestit este o facilitate fiscala pentru care am luptat constant din 2007 si despre a carei utilitate nu am incetat sa vorbesc.

O masura speculata in momente de cotitura si pentru care, ani de zile, politicienilor le-a lipsit curajul punerii in practica.

Reamintesc aici ce inseamna implementarea unei masuri corecte la momentul oportun si greselile pe care altii au refuzat sa le ia in calcul.

In acest moment, este important CUM va fi aplicata aceasta facilitate fiscala a carei finalitate trebuie sa contribuie la reintroducerea profitului in circuitul economic – si nu la imbunatatirea disproportionata a situatiei financiare pentru oamenii de afaceri. Este asadar necesar ca neimpozitarea profitului reinvestit sa fie aplicata fara criterii selective si discriminatorii si sa vizeze activele productive in masura sa genereze investitii efective si noi locuri de munca.

13 COMENTARII

  1. Va mulțumim domnule Voiculescu ca va implicați în probleme noastre și nu ne lăsați pe mana unor hoți și escroci.

  2. Felicitari pentru aceasta initiativa domnule Voiculescu. Pentru detinatorii de afaceri mici ca si mine, reintroducerea profitului in circuit inseamna un mare ajutor pentru a putea progresa si extinde afacerea.

  3. In primul rand felicitari! In al doilea rand, sper ca acest succes sa nu fie ultimul si ca lucrurile vor incepe sa se miste mai repede fara nenumarate presiuni facute pe timp indelungat. E confortabil sa stii ca inca mai exista cineva care face lucruri pentru romani.

  4. cea mai buna masura este acesta a neimpozitarii profitului care este reinvestit este ceva foarte benefic pentru economia romaneasca si pentru angajatori si angajati

  5. astfel de initiative ar trebui sa fie mai des luate in calcul. speram ca anul 2014 va aduce imbunatatiri considerabile in felul cum functioneaza tara noastra. ma bucura faptul ca incet incet semnele de bine incep sa apara

  6. Daca r fi mai multe minti ca ale dumneavoastra si mai putine minti ca ale lui Basescu, tara asta ar duce-o mult mai bine!

  7. Bravo! Iata dovada ca se poate face si ceva bun in tara asta. Va felicit domnule si la cat mai multe astfel de actiuni importante pentru viitorul antreprenorilor romani.

  8. inca un semn bun, inca o masura propusa mai demult devine realitate.
    ar trebui sa le dati niste lectii celor din conducere, sau daca merg mai departe cu gandul, cred ca ati fi un bun premier, poate cel mai bun din ultimii 24 de ani :D

  9. Va multumim pentru faptul ca va implicati si veniti cu masuri care sunt asteptate de foarte mult timp de mediul privat.

  10. @ Dan Voiculescu

    UN SFAT PRIETENESC

    Pentru succesul obţinut, eşti de lăudat :
    Sus, în USL, doar tu mai ţii stindardul ;
    Şi totuşi simt nevoia de a-ţi da un sfat :
    Nu mai zice hop … până nu sari gardul !

  11. Domnule Voiculescu, am urmarit emisiunea Sinteza Zilei de joi seara (6 februarie 2014).

    I-am inteles temerile lui Mihai Gadea pe care si le-a exprimat la inceputul emisiunii, referitor la Crin Antonescu dar totusi, eu cred ca temerile sunt nefondate.

    Crin a procedat bine schimbandu-l pe Chitoiu pentru ca deja sistemul ticalosit i-a atacat familia.

    Eu cred ca rotirea cadrelor este binevenita deoarece in nebunia lui, basescu ii va ataca si pe noii ministri demonstrand astfel ca problema este la basescu si nu la membrii guvernului ponta.

    Nimeni nu crede ca PNL-ul aflat la guvernare se „impusca in picior” propunand doar ministri penali. basescu le va gasi nod in papura si la ministri noi propusi, afundandu-se si mai rau in mocirla care va exploda in 21 decembrie 2014.

    Critica lui Gadea este binevenita dar cand este prea acida poate face mult rau.

    Nu il cunosc personal pe Crin deci ceea ce afrim este o parere strict personala, judecand din informatiile pe care la vad la televizor.

  12. Regimul Ponta-Băsescu pregătește o lovitură care ii va surprinde pe susținătorii PSD:

    Boc președinte, Ponta prim ministru

    Se știe ca Ponta a fost Ministru pentru Relația cu Parlamentul in guvernul Boc și ca Ponta a fost avocatul familiei Udrea – Cocos, dar nu era cunoscuta relația strânsa de prietenie dintre cuplurile Daciana Sârbu – Victor Ponta și Elena Udrea – Dorin Cocoș…

    În total, dintre cele doisprezece mențiuni ale “avocatului Victor Ponta”, publicate în Monitorul Oficial, zece sunt strâns legate de Dorin Cocoș, de asistență juridică pentru firme “căpușă”. Premierul Victor Ponta a refuzat să explice reporterului RISE Project ce caută numele său în actele firmelor lui Dorin Cocoș. Schema afacerilor Ponta-Udrea-Cocoș este demantelată mai jos:

    http://www.riseproject.ro/articol/victor-ponta-avocatul-familiei-udrea-cocos/

Comentariile sunt închise.