Brexitul este efectul pervers al globalizării.

Evenimentele din 1989 petrecute în Uniunea Europeană, mai exact deschiderea brutală a piețelor și preluarea resurselor din țările est-europene au fost gândite pentru o perioadă de 25 de ani.

În acest timp, au fost cucerite piețele de desfacere și au fost accesate toate oportunitățile care aveau la bază resursele naționale.

Acum marii contributori la bugetul Uniunii Europene nu mai vor o politică de coeziune.

Întrebare deschisă:

Următorii ani vor confirma faptul că ce se întâmplă astăzi a fost gândit încă din 1989?

8 COMENTARII

  1. Nu cred ca a fost gândit numai in 1989 in fapt acest an a grabit desfasurarea evenimentelor. Mai degraba sânt cautarile societatii capitaliste prin statele puternice din punct de vedere economic si militar de cind au pierdut coloniile din Africa, Asia si America de Sud pentru noi colonii eventual pe cale pasnica prin prostirea popoarelor cu drepturile omului, cu democratia, statul de drept, justitie independenta, cu drepturile minoritatilor, cu necesitatea inarmarilor sa ne aparam de rusi in fapt sa le cumparam americanilor armamentul pe care altfet l-ar da la fier vechi sau aluminiu vechi.
    Scopul ue si nato a fost intradevar cucerirea piețele de desfacere si preluarea brutala a resurselor din țările est-europene, iar FMI-ul american si-a facut datoria.
    Un bilant al intrarii noastre in nato si ue ne arata cum am ajuns fara armata, industrie, pamintul il vindem la straini pe citiva banuti, padurile ni le-au tåiat prietenii lui iohaniss, bogatiile subsolului si din Marea Neagra le-am vindut si pe ele pe nimic. Milioane de tone de fier vechi a luat calea tarilor “democratice” din UE fiind foarte necesar in industria siderurgica si metalurgica.
    Cred ca un referendum pentru iesirea din NATO si UE ar fi bine venit. Ne-am pricopsit cu un presedinte excursionist care nu intelege nimic din mersul lumii. El are ce are cu MRU. Schimba zeci de ambasadori si vrea sa-i dea postul la CCR pensionarei Lidia Stanciu chiar daca incalca legile, in fapt cea care l-a facut presedinte. Urmeaza câstigarea casei dovedita de 4 instante de judecata ca fiind luata cu acte false. Nu stie acest incompetent ca mamliga mai poate exploda si astazi cind nu te astepti. Bataia de joc pe fata a poporului acumuleaza atât de multa ura care asteapta numai fitilul si atunci sa-i vezi.
    In alta ordine de idei. Nu ati facut plângere penala impotriva celei de la DNA care plângea si umfla raportul de evaluare?.
    Vai de noi.

  2. Pate da sau poate nu. Vom stii peste vreo 30 – 40 de ani, sau mai exact, vom banui.Ceea ce nu trebuie sa stim, nu se va spune niciodata. Se stie cine l-a ucis pe Kenedy? Nu.

  3. @Paul :
    Romanii trebuie sa se … destepte din somnul ratiunii care a nascut nenumarati monstri prin tara noastra. Nu sa se trezeasca ci sa se destepte. E cu totul altceva, dar oricat ne cantam imnul… pare ca nu despre noi cantam… :(

    Daca eram cetatean englez si eu votam pentru iesirea din U.E. cu orice pret .

    Va doresc Toate Cele Bune !

  4. Ghici, ghicitoarea mea ! Cine a taiat 1.500 de locomotive, 60.000 de vagoane si a exportat fierul vechi ?
    Daca veti ghici, veti da de altele, si de altele… De altele, de sute de ori mai grave, in care sunt implicate institutiile care trebuiau/trebuie sa cerceteze…
    Daca mai ajuta la ceva. „Porcul e mort in papusoi”.

Comentariile sunt închise.