Am citit replica pe care Adrian Năstase a dat-o, zilele trecute, unui realizator de la B1TV.  Sunt în asentimentul lui Adrian, sunt alături de el și îl înțeleg, eu la rândul meu fiind ani la rând ținta unei propagande lipsite de decență și de un minim respect pentru meseria de jurnalist.

Despre oricine ar fi fost vorba, limbajul ofensator, suburban, în special la adresa familiei nu este permis, cred eu, unui om de televiziune. Dezavuez și condamn manifestările unor oameni inculți, cu grave probleme de caracter, jurnaliști eșuați flagrant care folosesc un post de televiziune pentru a-și exprima frustrările, convins fiind că libertatea de expresie – în special pentru un jurnalist – trebuie să fie compatibilă cu igiena morală.

Sunt suficiente eșecul sau mediocritatea în destinul personal pentru a te transforma într-un judecător al societății românești? E suficientă amăgirea că, înjurându-i pe cei care au reușit prin propriile puteri, devii și tu, pentru o clipă, puternic?

Din păcate însă, ca peste tot în societatea românească, non-valorile ”comentează” și ”formează opinii”. Și în acest domeniu România se află – în egală măsură – sub semnul imposturii și al pierderii reperelor autentice. Și aici scara valorilor e răsturnată și batjocorită în fiecare zi.

România are nevoie să restabilească o scară a valorilor.

PS: Semnează cel care în urmă cu 25 de ani a pus bazele unui trust de presă în care s-au format, în timp, generații de jurnaliști onești și valoroși.

1 COMENTARIU

  1. Decenta nu mai exista fiindca democratia scoate la suprafata si cetateni fara cei sapte ani de acasa.

    In aceeasi idee, as vrea sa Va semnalez un nou (de fapt e veche pagina dar eu abia zilele acestea am dat peste ea) atac sustinut,suburban, la adresa personalitatii Dumneavoastra : pagina de facebook intitulata Dan Voiculescu – Presedintele tau. Daca deja stiti de existenta ei, iertati-mi intarzierea!

    Cand am parcurs aceasta pagina a facebook-ului am fost socata. Initial am crezut ca e de bun simt fiindca sper sincer in revenirea Dumneavoastra in politica dar…

Comentariile sunt închise.