Îmi asum că toate site-urile și ONG-urile plătite pentru a mă înjura își vor intensifica atacurile, lucru ce nu mă oprește din a spune ceea ce gândesc. Un grup ocult care nu își asumă public identitatea concretă și nici nu anunță transparent sursele de venituri dorește promovarea anumitor oameni și anumitor interese. Este un scenariu pe care l-am mai văzut în istoria recentă a României.

Grupul este format din publicațiile online G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes, toate având un trafic lunar estimat de peste 9.000.000 de vizite, care, din păcate pentru ei, petrec o medie de sub 2 minute pe website, cu o rată de respingere între 60% și 80% (ceea ce ar trebui să le dea de gândit) și 296.000 de fani pe Facebook (în timp ce Mircea Badea, singur, are peste 300.000 de fani).

Toate aceste site-uri au avut o creștere susținută și simultană în perioada aprilie-august 2018, unele dintre ele ajungând la dublarea vizitelor de pe site. O astfel de creștere bruscă este urmarea unei infuzii de capital substanțial. Ceea ce este și mai interesant este că toate aceste publicații sunt susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi.

Faptul că majoritatea publicațiilor din România au culoare politică nu este o noutate pentru nimeni, dar de aici până la susținerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor (pentru a-și promova mai ușor interesele proprii) este o cale foarte lungă. Atrag atenția Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială și politică în țară. Orice acțiune netransparentă care nu își declară sursele de finanțare, care nu își asumă deschis rolul partizan, merită o atenție specială din partea Guvernului și a serviciilor de informații. În același timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepția publică la capitolul încredere și le recomand transparent, public, cinstit și prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acțiuni concrete.

Mă întreb dacă puterea formată din PSD și ALDE au la ora actuală un grup similar care să se contrapună grupului menționat mai sus, un grup real de presă care să aibă 30.000.000 de vizitatori în loc de 9.000.000 și care – și asta este o condiție impusa de mine – să nu facă altceva decât să prezinte adevărurile din societatea românească, fără frică, cu demnitate, în numele onoarei, având ca singur scop protejarea intereselor poporului român.

De altfel, am reținut cu multă satisfacție îndemnul președintelui Statelor Unite, Donald Trump, care și-a asumat public determinarea de a face ca America să fie a americanilor.

Și eu îmi doresc ca România să fie a românilor.

9 COMENTARII

  1. Guvernul e timorat de actiunile/atacurile incorecte (premeditate) ale Baietilor. Propaganda a construit din Dragnea un mare diavol, desi el este un mic dracusor. Asta si deruteaza o parte din electorat, care, in cazul ca Dragnea s-ar retrage, ar avea un raspuns exploziv impotriva Baietilor. De cand Trump a castigat in SUA, se duc lupte si acolo, dar si la noi, dupa pierderea alegerilor parlamentare. Toate actiunile se stiau/stiu din timp, ripostele Baietilor au fost/sunt disperate, dupa ce au pierdut partial SUA (au ramas multi lingai ai vechiului sistem si acolo si incurca treburile), apoi M.Britanie, Turcia. Ei cred ca vor reveni, numai ca lumea, intre timp, vede cum ies la iveala lucruri grave si va fi prea tarziu. Europa (de Vest) insa e tinuta cu dintii de PPE, avand „mentori” sefii lui Soros. Se apropie Europarlamentarele si partidele de stanga sau adversare ale lor se incearca a fi DISTRUSE prin practici neortodoxe (si la propriu si la figurat). Intr-sdevar, Guvernul e derutat (in plus, si de Dragnea, care ajuta foarte mult, posibil involuntar, pe Baieti, desi el a fost /este in tabara lor, ca si Ponta; daca Ponta, Maior, Sarbu, Dancu, Rus, Oprea, candva si KOldea si KOvesi s.a. erau verticali, ar fi evadat multi spre Pro R). Lumea e satula de facaturi si jocuri murdare, insa, la nevoie, va alege varianta mai putin periculoasa. Chiar ma intreb ce face propaganda Guvernarii, daca exista. Trebuia sa contracareze de mult timp totul, si nu cu incepatori.

  2. Domnule Voiculescu, cat timp mai sunteti in viata, realizati ca doar adevarul conteaza si gasiti curajul sa-l spuneti. Aceste jocuri nu ajuta aceasta natie, care desi poate isi merita istoria recenta, la un moment dat se va trezi.

    • Eu cred în viitorul României și sper ca tinerii să nu trecă niciodată prin nedreptățile unui sistem politic.

  3. Bună seara, domnule Profesor. Pentru că mi-ați fost profesor coordonator al lucrării de licență. Este mult de atunci…Aș avea îndrăzneala să vă rog să îmi permiteți să vă prezint o situație ca multe altele în zilele noastre, similară cu ceea ce ați trăit și Dvs. …Este o încercare personală, într-un moment greu. Mailul îl aveți în acest comentariu. Vă mulțumesc pentru timpul acordat, oricum ar fi.

  4. comisarul.ro e un site jalnic,finantat de surse dubioase pentru a injura in mod continuu politicieni,e atat de jalnic proprietarul acelui site

  5. Dacian Ciolos….este o simpla marioneta in mana unor persoane(mai bine spus finantisti)care doresc raul Romaniei.Este o unealta,o coada de topor care incearca sa penetreze si sa dezinformeze sa produca degringolada in societatea romaneasca sa distruga tot ceea ce a fost cladit de atatia ani de bunicii si parintii nostrii.Nu a facut nimic bun ca prim-ministru doar a jucat dupa cum au cantat altii si acum face la fel prin infiltrarea acestor site-uri aparute peste noapte in presa romaneasca prin cumpararea unor jurnalisti (bineinteles cu bani de peste granita).Lucrurile astea sunt stiute,nu este nimic nou sub soare,insa sper si am incredere ca tinerii nu vor accepta asta,nu vor accepta ca societatea lor,ca parintii lor,ca familiile lor sa fie niste simpli consumatori de venin venit pe filiera Ciolos si varsat direct in modul lor de a gandii.

  6. Aceste site-uri care sunt facute sa dezinformeze si sa atraga atentia opiniei publice de la adevarate si importantele fapte pentru Romania incearaca sa arunce cu noroi in popultie si sa o faca o simpla masa de manevra confectionata din plastilina pe care sa o modeleze dupa bunul lor plac…..In frunte cu acest odios Ciolos Dacian care propaga ideile si principiile lui Soros

  7. Aceste publicatii au ca finalizare dezbinarea romaniei,ceea ce ma surprinde,este faptul ca romani din diferite zone geografice au pus umarul si pun in continuare la acest lucru…este incredibil ceea ce se intampla.Publicatii de genul celor enumerate mai sus si televiziunile trompeta(gen realitatea tv)sunt atat de agresive incat sperie publicul si dau stiri false masluite astfel incat sa induca frica incertitudine resemnare populatie.

Comentariile sunt închise.