Avem, între Crăciun si Anul Nou, un răgaz de câteva zile. Pentru citit, văzut, ascultat.

Ce carte n-ar trebui să pierdem înainte de venirea lui 2011?

Ce film?

Ce album?

Si, pentru că încep să uit procedura, hai s-o dau si leapsă: Cristi, Mihnea (excelent filmul despre Coreea de Nord), Nadina, Cristian, Ovidiu, Oana, Mihai si Cristian.

30 COMENTARII

  1. Carte: muuusai muusai sa cititi „Minunata lume noua” de Aldous Huxley. Mai multe detalii despre carte gasiti aici http://www.bookblog.ro/sf-fantasy-horror/minunata-lume-noua/
    In cazul in care ati citit-o, merge foarte bine ca si cadou :)

    Film(e): Perfume: The Story of a Murderer http://www.imdb.com/title/tt0396171/ ,
    Eternal Sunshine of the Spotless Mind http://www.imdb.com/title/tt0338013/

    Album: Coldplay – Viva La Vida Or Death And All His Friends 2008

    Astept sugestii mai ales la ceva filme bune :)

  2. Mai trebuie sa adaug ceva la album(e): Katie Melua – Call of the Search , merge foarte bine pe un timp de relaxare/sarbatori

  3. scriem ca prostii pe blogu asta . ori la pereti ori cu Voiculescu daca vb e cam acelasi lucru

    D.V. a raspuns:

    @ mogul:

    La proba practica vad ca tenacitatea ta da rateuri. Ciudat, testul arata bine :).

  4. ESENTIAL 2010
    Domnule Web master.
    Indraznesc cu o rugaminte. Adresati o mogulului un mesaj din partea mea.
    Avand la dispozitie un imperiu mediatic si ceva bani stransi la banca (de ordinul bilionelor $ ) al rog incaodata sa inceapa odata….. demolarea unui sarman capitan de port nesprijinit de nimeni. Nici serviciile secrete nu-si permit sa joace pe un cal pierzator. Este momemtul sa lase frectile de lemn si parturi mirositoare si sa se apuce de traba serios. In caz contrariu incep procesul de demogulizare trecand-ul in randurile pensionarilor . Nu este o gluma ci o reala amenintare. Va multumesc anticipat.

  5. Exercitii de Atitudine” – emisiune prezentata de Florentina Fantanaru – Antena 2 – Fundatia H – Radu Fatulescu

    http://www.gicacontra.eu/tineri-cu-handicap-deosebit-dar-haruiti/

    Tineri cu handicap ce au obtinut rezultate extraordinare la cursurile de grafic design, web design, engleza si fotografie, organizate de “Fundatia H pentru Invatamant la Distanta destinat Persoanelor cu Dizabilitati”.

    Aceste cursuri erau organizate in cadrul unor proiecte din fonduri europene.
    Fundatia H, infiintata in anul 1991, derula aproximativ 6 astfel de proiecte in acelasi timp.
    Anul trecut, din 10 proiecte depuse s-a aprobat unul singur, iar anul acesta nici unul, tot din 10!
    Aceasta situatie este generala la nivelul Uniunii Europene.
    Din aceste considerente, cursurile care ii ajutau pe persoanele cu Handicap sa socializeze, sa faca traininguri profesionale si sa se angajeze au fost suspendate.
    La acest lucru s-a adaugat si pierderea salii in care se desfasurau aceste cursuri.
    Fundatiei i-a fost donat un apartament, pe care nu are insa resurse sa il renoveze.
    Daca considerati ca acest caz merita ajutorul dumneavoastra va rugam sa contactati Fundatia H.

    Va multumim anticipat, si va cerem scuze pentru eventualul disconfort creat!

  6. Ce carte…hmmmm. Eu as propune ceva usor, de vacanta : Donald Trump „Think Like a Champ” .. :)
    Ce film…hmmmmmmm ceva retro cu iz optimist: Gone with the Wind . … :)
    Ce album…aici m-Ati derutat .Eu m-as uita la albumul meu foto cu poze din vacante.Sau o carte de bucate. Nu. Stiu :albumul intitulat „Aurele Corpurilor -Interferente cu Cosmosul” la carui aparitie (1993) este coordonator Cornelia Guja :)

    p.s.daca propunerile mele sunt cele mai interesante…ce premiu as putea primi ???

  7. @Horvath: Dvs. nu va este rusine ca pe de o parte sa il laudati pe mogul si sa il considerati singurul capabil sa rastoarne marinarul, iar pe de alta parte sa il „amenintati” si sa postati tot felul de tampenii la adresa lui? Adica atunci cand va accepta ineptiile si vi le publica e mogulul bun, cand nu, e mogulu rau care a facut atatea si atatea bla, bla…nu stiu sincer de ce va aproba adminu..

  8. Tokyo Sonata (2008) este un film frumos – cu un final magistral – despre tristeţe (e ceva negrav în această tristeţe) japoneză care se scurge printre firele unei societăţi ultra tehnologizate.

  9. Soul Kitchen (2009) un film al lui Fatih Akin – din care nu prea am ratat nimic în ultimul timp – este o comedie unde am reîntâlnit pe Moritz Bleibtreu – un actor drag mie pe care l-am văzut în Run Lola Run (1998), Elementarteilchen (2006) sau în Das Experiment (2001). Este un film despre dragoste, antreprenoriat şi diferenţe culturale.

  10. The Lightkeepers (2009) a fost o supriză plăcută de vreme ce m-am trezit cu Dragoş Butuzea la Scala – neştiind nimic despre film. Te face să râzi, te emoţionează, iar la final pare o lecţie frumoasă despre dragoste şi cinism, cu un soundtrack pe măsură.

  11. Carte – Asian Leadership, Dave Ulrich
    Film – Des Hommes et Des Dieux, in regia lui Xavier BEAUVOIS
    Album – Clapton, Eric Clapton

  12. Pana apare „The Living Organization” a lui J. Welch, recomand „All the Devils are Here” (Bethany McLean). Hmmmm, un film bun „Das Weisse Band”, cu eticheta lui Haneke.
    Muzica buna, marca Santana – albumul „The Greatest Guitar Classics of All Time”

  13. Recomand filmul „Portretul luptatorului la tinerete”, un film despre lupta pentru idealuri si despre mandria de a fi roman.

  14. […] Bun, întrebarea e pusă doar pentru a avea subiect de discuție. Pentru că în cazul în care primești o leapșă, trebe să te doară la bască din partea cui vine și să o onorezi doar dacă te coafează sau nu. Punct. Dar am zis că e bine să discutăm despre un astfel de subiect și să adaug niște coloratură proprie :D Motiv pentru care răspund la leapșa lui Dan Voiculescu. […]

  15. „Cartea baietilor – Cum sa supravietuiesti oriunde si oricand”
    Mai ales ca stii ca urmeaza inca un an cu Bases &comp la guvernare si un 2011care nu face decat sa ne apropie de 2012.

  16. De citit as prefera un clasic la gura sobei. Poate Dostoievski cu „Crima si pedeapsa” sau Soljenitin cu „O zi din viata lui Ivan Denisovici”. Scriitorii rusi parca scriu pentru sezonul rece.

    In functie de persoanele cu care m-as uita la film, as prefera fie un desen animat sau fantezie (Shrek Forever After, Kung Fu Panda, Despicable Me), fie, pentru mine, ceva vazut „over and over again”, sa zicem: Good Will Hunting, Remember the Titans sau The Pianist (toate au ceva special).

    Cand vine vorba de muzica, este un singur raspuns: Immortal Technique – Revolutionary vol.2 (desi nu prea e pe placul multora).

Comentariile sunt închise.