” Programul de guvernare al PDL menţionează „cele cinci cuvinte cheie ale noului mod de guvernare propus de PDL: accelerarea recuperării decalajelor României faţă de media europeană, însănătoşirea instituţională a statului, predictibilitatea deciziilor publice cu impact asupra mediului de afaceri, sustenabilitatea acţiunilor guvernamentale prin luarea în calcul a efectelor economice, sociale, tehnologice, de mediu, etc, pe termen lung şi consultarea periodică a partenerilor sociali”. ”
E o stire din septembrie 2008. Versiunea completă aici.
Nici nu stii, în cazul ăsta, ce să te amuze sau să te întristeze mai tare. Consultarea periodică a partenerilor sociali – în conditiile în care nicio solutie propusă de sindicate sau societatea civilă n-a fost luată în seamă în ultimul an? Sau sustenabilitatea actiunilor guvernamentale prin luarea în calcul a efectelor economice, sociale etc – în conditiile în care puterea suferă de un soi de isterie a indeciziei si răzgândirii (iesim din criză, nu iesim din criză, TVA sus, TVA jos, pensii ba, pensii da, jos cota unică, sus cota unică)? Ori, poate, predictibilitatea deciziilor publice cu impact asupra mediului de afaceri – dovedită clar în cazul măririi TVA în vreo trei zile, desi trebuia asteptat legal până la sfârsitul anului? Ce să mai spunem de însănătosirea institutională a statului – stat care s-a umflat bine-mersi în ultimii doi ani, si unde acum se fac, pe picior, ”reforme institutionale” prin concedieri si desfiintări de-a valma?
În aceste conditii, logic, recuperăm accelerat si decalajele fată de media europeană. Cu singura observatie că noi, spre deosebire de Europa, ne afundăm în criză…
Mi se pare amuzant si totodata de plans.
O tara condusa de niste guvernanti care nu stiu incotro sa se duca e o tara pierduta. Mai ales ca nu vor sa dea drumul la putere si, in special, ca ei nu isi dau seama ca nu stiu ce fac.
O rugaminte: puteti sa le spuneti celor de la PerformHR sa se miste mai repede decat guvernul?..ca sa stim si noi daca au trimis acele invitatii pentru testare sau nu..:)
Concluzie: 0 realizari din 5 propuse.
In orice companie privata, in cazul asta Directorul general si Directorul Economic erau concediati.
Conducerea Romaniei este repetenta daca ne referim strict la cele expuse mai sus de nea’ mogulu’.
Mai vreau subiecte din acestea, punctuale, sunt cam satul de vorbe/ideologii/principii.Eu in sistemul privat lucrez cu „tinte”.Imi propun „x” pana la data „Y” dupa care trag linie si vad ce am facut.Vreau sa vad si eu clar, negru pe alb, cu liniuta, obiectivele actualei guvernari vs realizari.Propun sa venim fiecare(cititorii acestui blog) cu ce stie(promisiuni electorale, angajamente publice,legi….etc), orice putem gasi ca si PROMISIUNE la care sa-i atasat rezultatul. Intr-un final ma intereseaza o cifra, din „X” promisiuni s-au realizat „y”.Procent de reusita z%.
P.S. Daca am ceva timp o sa revin cu completari, am ceva presimtiri ca ajung la 0 realizari din 300 propuse
N-am cum, hmmm, am luat Programul de Guvernare 2009-2012 al PDL si ma chinuiam sa-l transpun aici, cu fiecare componenta a sa si rezultatul, da’ e ceva munca si in plus formatul de postare a raspunsurilor pe blog este greoi.
O sa stau in noaptea asta si o sa fac un format Word sau Excel.Daca intereseaza pe cineva, il trimit pe e-mail cand il termin.
Mai exact o sa fie un document detaliat, cu fiecare promisiune facuta de PDL si inclusa in Programul de Guvernare impreuna cu statusul acestora.Vor fi 3 statusuri:IN CURS/REALIZAT/NEREALIZAT.
La final vedem clar, s-au facut „X”, sunt in curs „y” si nu s-au inceput/facut „Z”.Dupa, tragem concluzii….
Paiiii DA!
Are 29 de capitole Programul astora de guvernare si cred ca va dura de fapt in jur de o luna sa termin Raportul asta in care sa exprim exact stadiul la care se afla Realizarile Guvernului fata de Promisiuni.Va trebui sa contactez anumite institutii pentru a obtine unele raspunsuri asa ca, devine complicata treaba, asa ca am nevoie de timp.Totusi, cand o sa il termin, o sa il trimit la fiecare institutie de media si alte organizatii/institutii.Va fi un Raport pur estimativ, bazat pe informatii generale, dar si scopul acestuia este la fel, vrem rezultate estimative ale realizarilor de pana acum ale Guvernului.Da’ cu putina detaliere, nu asaaaa:
Unu: „dom’le astia nu face nimic si e si hoti”
Doi: „Pai de unde stii? Ai verificat?”
Unu: „Pai nu, cum adica, ce nu se vede?”
Doi : „Pai s-o vedea, da’ dovedeste”……………
In tocmai, hai sa si dovedim ce spunem.Ma gandeam, pentru ca e clar ca Antena 3 are vizibile probleme de credibilitate, de ce nu face un raport de genul asta, si sa discute pe el.Materia lor sa fie Programul de Guvernare PDL la zi.In baza astuia sa faca toate comentariile, nu asaaaaaaa.
Ei au toate resursele necesare, eu daca sun maine la Ministerul Muncii sa intreb una/alta, ma intreaba daca reprezint presa si bla bla.Ma rog, ii „fentez” eu si aflu ca na, legea 544 imi da dreptul sa aflu tot, da n-am resursele unui departament dintr-o televiziune:D
Ce ziceti dom’ Voiculescu?
Credeti ca ar fi interesant?
Citez din programul de guvernare 2009-2012 ( http://www.gov.ro ), capitolul 2 :
“Guvernul îşi afirmă intenţia de menţinere a cotelor de impozitare a venitului şi profitului, precum şi a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la valorile existente – 16% respectiv 19% – pe parcursul perioadei de guvernare. Totodată, guvernul va promova o politică fiscală transparentă şi predictibilă, având ca scop final îmbunătăţirea condiţiilor de funcţionare a mediului de afaceri. “. Fara comentarii.
O vrem pe Anca Florea inapoi !!!! Trebuie sa faceti ceva in acest sens, nu e normal ca un OM de calibrul ei sa dispara pe usa din dos!!!
Buna seara,
O intrebare : ce se poate face din punct de vedere legal in privinta evaziunii fiscala a marilor firme (de ex. o firma mare de brokeraj care isi plateste salariatii cu salarii de 5000 Ron- in mana- dar declara in acte -contractele individuale de munca semnate intre angajator si angajat- doar 800 Ron)? In primul rand datorita acestui tip de vaziune fiscala nu sunt bani la buget ! Astept raspuns, cunosc numele firmei si al persoanei in cauza. Ce pot face?
Nu ştiu câţi au votat studiind „programele partidelor” şi să se agite acum că au fost pentru prima oară înşelaţi, în trecut existând o concordanţă deplină între cele scrise preelectoral şi fapte.
În campanie datorită intereselor meschine cu „mai vreau o dată”, adevărul a fost „omis” după cum declara un actual ministru, dar noi vedem şi că am fost minţiţi fără să se clipească!
Dacă această tragedie a oamenilor în faţa apelor s-ar fi produs în 2009 care credeţi că ar fi fost comportamentul şi cum ar fi vorbit Domnul preşedinte Traian Băsescu cu cei năpăstuiţi? Nu mai aveaţi această abundenţă de subiecte!
Cu tva-ul şi pensia, s-a jucat de-ascunsu’
Şi de-aceea, când arunc, cu ouă-n dânsu’,
Ţintind, în cap, pe Boc, mă pufneşte râsu’
Deşi ouăle-s scumpe, de m-apucă plânsu’.
Va Multumesc Inca O Data Pentru Tot Ce Faceti Ca Si Vice-Presedinte Al Senatului Tzarishoarei !
p.s. mai acum cativa ani s-a pus impozit pe pensii…sau nu retzin eu bine…? trebuie s-a intreb pe mama.Dansa e fosta contabila si isi va aminti sigur.
@LIA
1.Aceasta firma practica respectivul „sport” din motivul ca este impusa sa o faca. Impusa de criza, impusa de guvernanti si masurile lor „anticriza”.
2. Exista o groaza de birocrati care sunt platiti din impozitele achitate de catre noi, care trebuie sa-si faca treaba inclusiv sa depisteze companiile ce practica evaziunea fiscala.
Nu ti-as recomanda sa te ocupi cu „datul in gat”, poti sa-ti ocupi timpul cu lucruri mult mai utile pentru tine si societate.
Ceausescu nu mai este insa noi in continuare ii continuam ideile – Datul in gat- pe vecin, frate, prieten?
Daca ai lucrat la aceasta companie – din punctul de vedere al conduitei profesionale lasa dorit.
Lasa-i pe altii sa se ocupe de dreptate.
Domnule DV , este neplacut faptul ca pana si platformele si programele celor care ne conduc seamana cu un eseu sau vreun proiect cumparat de pe internet, de pe un site specializat , in speranta ca doar doar trec examenul …iar daca il trec , si cei ce evalueaza asa ceva au vina lor , permitandu-le sa continue .
Nesanctionarea la timp a fraudei din acest pct. de vedere are costuri pe care probabil unii dintre noi le simt si acum .
Din pacate nu suntem o tara care sa sprijine dezvoltarea , si nu fiindca asa vrem noi cei din aceasta tara ci maidegraba fiindca cei care ne reprezinta nu au viziune . Capacitatea de previzionare a necesarului de dezvoltare a unei tari este o calitate a celui care conduce in interesul tarii , iar ea trebuie sa egaleze cel putin media de previzionare al nivelul tarii , excluzand capacitatile de previzionare ce nu sunt fondate logic fiindca altereaza media .
Se spune ca Romania nu mai produce nimic , iar scolala romaneasca scoate numai tampiti , nasol , dar nici nu se ofera alternative viabile .
Productia e u o vad avand 2 sensuri , productie de bunuri fizice , si productie de bunuri vrtuale , aici incluzand produse , metde , tehnologi , proceduri care au o descriere cel putin teoretica si cel putin o modalitate de conversie din plan vrtual in cel real .
Productia de bunuri fizice vinde obiecte tangibile multiplicate intr-o anumita serie
Productia de bunuri virtuale , necesita o singura aplicatie pentru convertirea din virtual in fizic , cel putin o certificare prin care sa se ateste atingerea obiectivelor tintite in faza virtuala , iar apoi se va comercializa know-how la pachet , sub forma de liceenta exclusva ,neexclusiva , drepturi de proprietate intelectuala etc .
Productia de bunuri fizice necesita , energie , spatiu , tehnologie , forta de munca etc , iar rezultatul in produse se realizeaza cu suma Y si se va comercializa pentru suma X .
Aceeasi suma X o poate obtine si o companie care comercializeaza un know-how care urmeaza apoi sa fie multiplicat in productia de bunuri fizice dar care este demonstrat si realizat cu suma Y/100 .
Prin urmare , vrem sa vindem in urmatorii 50 de ani cherestea si carbuni ?
sau de exemplu produse cu eficienta energetica mare de exemplu pentru care sa vindem liceenta ?
Nu imi fac probleme ca mancatorul de seminte ma va combate pe acest site fiindca dansul nu urmareste un astfel de site .
Capacitatea mare de productie este nimic daca nu este sustinuta in back-up de un proces continuu de inovare care sa mentina cererea adecvata capacitatii maxime de productie .
Nu , Dacia nu este un exemplu 100% corect in sensul de mai sus , ea este un exemplu inovativ de combinare a unor tehnologi cu scopul obtinerii unui cost atractiv al produsului in limitele de conformitate ale unor standarde internationale .
Daca ar fi consumat 2% atunci cu siguranta se imbina un management istet al tehnologiei cu un back-up puternic inovativ in zona de conceptie , dincolo de stilistica . Dar e ok !
Acestea fiind spuse , acum in Romania , un inginer de exemplu care in aprox. 18 luni de activitate plateste 20.000RON total impozite , in momentul in care ramane fara contract este neajutat in a se mentine cel putin contribuabil activ prin o serie de inlesniri care sa il ajute sa isi relanseze activitatea , in conditiile in care nici un job nu i-a fost oferit de statul loman , insa de pe urma caruia statul roman a avut de castigat , dimpotiva exista solicitari clare de plata unor taxe in conditiile in care veniturile sunt 0 .
Prin urmare „este treaba mea” sa ma gandesc cum sa dau taxele la stat pentru a nu intra in diverse alte aspecte ..
Avem acum de a face cu un sistem prost , care imi lasa mie ca indvid alternativa de a ma imprumuta de la banca pentru a dezvolta proiectele personale pe care daca voi dori sa le comercializez , evident va trebui sa platesc taxe in conditiile in care mie nu mi se ofera sprijin de la stat , si mai rau este ca nu ni se ofera alternative , in baza contributiilor anterioare ..
Eu va trebui sa ma adresez unui business angel , unui investitor , sa particip la competitii timp in care reprezentantii statului nu au nici o grija .
Din pacate timpul trece nefavorabil pentru mine si alti tineri din Romania ce se afla in situatii asemanatoare .
Din pacate in romania inteligenta individuala minima nu va naste o inteligenta colectvia maxima prin sumarea inteligentelor minime .
Prin urmare daca din ce sunt taxat totul este cheltuit aiurea sau de exemplu se dau ajutoare minime unor oameni multi , iar eu nu sunt ajutat „din banii mei” cum ar veni , de foame or sa moara cei care isi iau ajutoarele minme din rezultatele taxate ale muncii mele , iar eu voi folosii banii economisiti nu pentru a plati CAS la stat obligat in perioade cand am 0 venit , pana raman cu 0 eur , ci maidegraba voi investi banii intr-o emigrare de exemplu .
Imi cer scuze pentru cinism insa asa stau lucrurile din punctul de vedere al unui tanar inginer , cu rezultate de la cele mai nesemnificative pana la 2-3 brevete internationale (produsele virtuale de care vorbeam mai sus ) care sunt multiplicate la nivel international de o capacitate de productie bine pusa la punct ( a unei companii germane bine reprezentata in lista primilor 10 furnizori mondiali de componente auto )
Conform afirmatiei celebre ca scolala romaneasca scaoate numai tampiti , rog fanii domnului in cauza sa calculeze de cati chelneri si ospatari ( nu am nimic cu dansii ci urmaresc exemplul d-lui presedinte ) este nevoie si cati ani trebuie sa lucreze acestia pentru ca sa se obtine profit in valoare de cateva zeci de milioane de euro , cam cat se poate obtine prin exploatarea pe toata durata de viata a conceptelor realizate de mine , care sunt o singura persoana , care am gandit fiecare proiect cateva luni (3-4luni)
Cu stima domnule prof. DV , dumneavoastra si celor ce urmaresc acest blog!
Imi cer scuze pentru unele scapari ortografice . Tastatura a obosit iar „relaxarea” cu care ma confrunt zilnic isi lasa amprenta asupra capacitatii de concentrare .
Off topic:D-le Voiculescu,faceti ceva ,orice,cumva si prelungiti termenul-limita pana la care se poate dona in contul fundatiei „Mereu aproape”.Noua,celor care venim in concediu acasa-din emigratie-nu ne convine sa platim comisioane la banci pentru o donatie.Poate ca sunt ipocrit si comisioanele sunt mici,dar as vrea sa dau toti acesti bani la cei aflati in nevoie,nu la banci.Toti incepem sa venim acasa dupa 1-2 august…Puteti sa mai faceti o campanie de colectare de fonduri pana pe 15-de exemplu.Poate ca nu se va mai strange mult,dar ceva tot se va strange.Va multumesc.
Off topic
POTOLEŞTE-TE
Octogenarul Iliescu din coviltirul autentic ţigănesc
Îl urechează rău pe Antonescu Crin, urcat pe cai
Periculos de mari, de rasă, ce-i dau statut de crai ;
Destramă opoziţia în stilu-i sovietic, antiromânesc.
El şi Năstase făcură, din prostie, pe Băse Preşedinte
De două ori consecutiv. Uf ! Şi cât de bine am ajuns.
Jucaţi-vă şi-a treia oară, pe faţă sau mai pe ascuns…
Uitând că pentru voi, ce ne-aţi adus aici, avem un dinte.
Comentariile sunt închise.