Încet, dar sigur, dezbaterile publice din România sunt monopolizate de mizele electorale imediate. Războiul politic a devenit, în aceste zile, o nouă “epidemie”.

În vacarmul general (în care partenerii de ieri devin azi adversari pentru a se împăca în prima zi de după alegeri – din păcate, dezbaterea politică din România iese doar foarte rar din sfera demagogiei!) situația sistemului de învățământ din România pare să nu mai intereseze pe nimeni.

Cu mai puțin de o lună înainte de începerea școlilor, nu există încă o strategie clară referitoare la modalitatea în care se va studia în noul an școlar. Transferarea responsabilității acestei decizii dinspre ministerul de resort spre autoritățile locale pare doar o formă de a evita un “subiect fierbinte”.

În situații excepționale, este firesc ca primariile să poată propune abordări specifice, dar ministerul are responsabilitatea de a asigura un cadru general unitar pentru funcționarea sistemului național de educație prin decizii clare și transparente, comunicate în timp util.

Suntem în 20 august și, la acest moment, există încă foarte multă confuzie în rândul elevilor, al părinților și al personalului didactic cu privire la noul an școlar.

Este necesar să ne stabilim, măcar în al doisprezecelea ceas, care ne sunt prioritățile. Reamintesc că, înainte de alegeri, ar trebui să înceapă școala.

Va începe? În ce condiții?

32 COMENTARII

  1. de ce romania nu adopta modelul altor tari in materie de educatie de exemplu finlanda care are un sistem foarte bun.

  2. guvernul este interesat mai mult de campania electorala decat de educatia copiilor.rusine sa le fie.

  3. sica mandolina pierde mult teren ce sa il mai intereseze pe el educatia sau cand vor incepe copii scoala?

  4. cand o vad pe ministra educatiei ma intreb cu ce am gresit noi ca si popor de avem o asa incompetenta la educatie?doamne fereste

  5. nimeni nu ridica un deget pentru o mai buna educatie in scoli doar acum in campanie ne bombardeaza toti cu tot felul de promisiuni insa mai nimic nu se face.

  6. consider ca aici au vrut sa ajunga sa distruga si acest sistem de educatie pentru a fi mai usor de manipulat.

  7. dupa alegeri vom vedea adevarata fata a politicienilor romani.iar pana atunci educatia este cam trasa pe dreapta.

  8. sper sa le vina mintea la cap si sa constate ca fara educatie nu poti face nimic intr-o tara care tinde sa se dezvolte.

  9. invatamantul romanesc merge cu frana de mana trasa parca sunt orbi si nu vad ca fara investitii nu se face nimic,anputeaza viitorul copiilor nostri acesti asa zisi guvernanti.

  10. cred ca educatia reprezinta stalpul dezvoltarii oricarei tari numai la noi lucrurile merg foarte greu.

  11. este un lucru foarte trist cum se procedeaza cu educatia in romania traim asa intr-o ceata totala si nu stim cum se vor termina lucrurile

  12. a avea facultate in romania de azi nu mai reprezinta nimic fabulos de aceea avem asa de multi someri cu diplome.

  13. Profesorii sunt lasati de izbeliste fara salarii decente si mereu pusi la zid de tot felul de ministrii care nu au nicio treaba cu sistemul educational romanesc.

  14. Din păcate dpdv al calității profesionale și umane involuăm nu evoluăm! Omul potrivi la locul potrivit lipsește cu desăvârşire în conducere politică și administrativă a țării. Se dorește să fim un popor puțin educat, controlat și manipulat.

  15. Sunt de parere ca aici au vrut sa ajunga sa aduca educatia in sapa de lemn si sa ne plece toti tinerii din tara.

  16. Sistemul educational din romania s-a prabusit cand au fost introduse manualele alternative de atunci s-a produs degringolada in educatie.

  17. Pai ce durere sa aiba iohannis despre copii si despre viitorul romaniei cand el nu cunoaste acest sentiment de a avea copii.

  18. Ca fost cadru din invatamant imi pare rau de sistemul educational ca a ajuns foarte rau si nimanui nu ii pasa de asta.

  19. Inainte parca lucrurile erau mai descurcate sa zic asa in scoli si facultati dar acum nimeni nu mai face nimic si totul este lasat in bataia vantului.

  20. Numarul mare de ministrii ai educatiei pe care romania i-a avut nu au putut sa aduca acest sistem la nivelul celor din strainatate

  21. Managementul defectuos si nu in ultimul rand nepotismul a facut din educatia romana o corabie care pluteste in deriva

  22. De la doamna anisie ma astept la ceea ce este mai rau se vede de la o posta ca nu are nicio treaba cu fotoliul pe care-l ocupa.

  23. sper sa se rezolve ceva cu inceperea scolii ca asa doar online nu cred ca este o varianta buna pe termen lung.

Comentariile sunt închise.