Am observat o revigorare a activității la Partidul Umanist Social Liberal.

Sincer, mă bucur pentru că eu cred din 1991 în această doctrină politică.

Asta dacă mai avem voie să gândim sau să credem în ceva sau cineva.

Am înțeles că în curând vor fi evenimente care să ajute la înțelegerea doctrinei umanismului pragmatic. (a se vedea Tratatul Umanismului Pragmatic lansat la Editura Academiei Române.)

136 COMENTARII

  1. curajul de a crede ca lucrurile se pot face bine chiar si atunci cand tara nu merge asa cum trebuie ,asta este o calitate a oamenilor de succes.

  2. consider ca trebuie sa se faca mari schimbari in politica de la noi pentru a ne putea dezvolta asa cum trebuie.

  3. poporul roman este unul demn si infrunta toate obstacolele cu indarjire daca are niste conducatori care sa se zbata pentru ei.

  4. vreau sa felicit partidul umanist pentru implicarea de care da dovada si pentru sprijinul acordat romanilor in aceste vremuri grele.

  5. fara oameni capabili si profesionionisti tara noastra nu poate avansa sa intre in randul tarilor dezvoltate ale uniunii europene.

  6. vreau sa cred ca in romania se pot face multe lucruri frumoase daca exista implicare de la varful tarii.

  7. sunt de parere ca o resetare la nivel politic ar face mult mai bine romaniei in zilele astea foarte tensionate la nivel european.

  8. politica de la noi merge cu frana de mana trasa de aceea este mare nevoie de oameni capabili asa cum sunt cei din partidul umanist sa conduca aceasta tara.

  9. trebuie sa luam exemplul tarilor in care umanismul este doctrina de stat si atunci vom vedea marea diferenta.

  10. Partidul umanist merita mai multa incredere din partea romanilor! Oamenii de acolo sunt foarte serioși si competenti! Mult succes!

  11. Umanismul pragmatic este, din câte văd eu, o doctrină care își propune să realizeze ceva pozitiv, nu doar să împrumute diverse idei și concepții politice. Este o doctrină care vrea să schimbe fața societății, nu doar să o critice.

  12. masurile luate de autoritatile romane in ceea ce priveste combaterea inflatiei s-au dovedit a fi inutile de aceea trebuie o modificare doctrinara la nivel statal.

  13. de-a lungul istoriei umanismul s-a dovedit a fo cea mai benefica doctrina pentru o tara care tinde inspre dezvoltare.

  14. m-as bucura foarte mult daca tara mea ar adopta si ar implementa o asa doctrina mult dorita de toate tarile dezvoltate ale lumii.

  15. ca romania sa se alinieze celorlalte tari ale uniunii europene ne trebuiesc oameni capabili care sa dezvolte proiecte majore pentru cetatenii acestei tari.

  16. ma inclin in fata dumneavoastra domnule profesor si va doresc mult succes in tot ceea ce doriti sa faceti pentru romania.

  17. romania daca vrea sa treaca cu bine peste criza in care se afla trebuie sa schimbe de urgenta doctrina de guvernare.

  18. Orice organizare socială ar trebui să fie umanistă în natură și dacă nu e, să aspire să devină astfel în cel mai scurt timp.

  19. Eu am mare încredere în doctrina umanistă. Poate ca reacție la faptul că am fost foarte dezamăgit atât de doctrinele de stânga, cât și de cele de dreapta din România, nu știu, dar în momentul acesta, umanismul pare singura opțiune valabilă.

  20. Ideile doctrinei umaniste sunt foarte generoase și cred că implementarea lor ar face mult bine societății românești în general

  21. principiile umaniste sunt cele care pot face dintr-o societate o putere la nivel european si de ce nu chiar global.

  22. cu ajutorul partidului umanist romania poate devenii cea mai dezvoltata tara din uniunea europeana.

  23. principiile solide ale doctrinei umaniste trebuiesc implementate de urgenta in politica din romania.

  24. cu totii ne dorim sa avem o tara puternica si independenta sa nu mai depindem de importurile din afara.

  25. inactivitatea actualei conduceri va duce romania pe fundul prapastiei si trebuie neaparat facut ceva in acest sens.

  26. speranta romanilor este in partidul umanist pentru ca numai ei stiu adevaratele probleme ale romanilor.

  27. singura noastra sansa este sa avem o doctrina solida si puternica si un sistem educational performant.

  28. am apreciat si sustinut intotdeauna doctrinele umaniste pentru ca ele pun mereu omul pe primul plan si este cel care face diferenta in orice.

  29. va respect foarte mult domnule profesor pentru tot ceea ce faceti pentru noi.multa sanatate sa aveti.

  30. siguranta zilei de maine este pusa la grea incercare in romania de aceea este nevoie de umanisti pentru ca ei sunt singurii care pot sa rezolve problemele romaniei.

  31. sunt de parere ca eventualele crize care vor venii peste tara noastra pot fi gestionate foarte bine de catre umanisti.

  32. romanii o duc foarte greu cu aceste scumpiri si cred ca numai partidul umanist poate venii cu masuri plauzibile pentru ajutorarea cetatenilor.

  33. totul depinde de solidaritatea oamenilor si de ajutorarea lor reciproca pentru ca din partea autoritatilor nu se misca un deget pentru imbunatatirea nivelului de trai in romania.

  34. majoritatea tarilor din uniunea europeana au luat masuri pentru populatia lor numai la noi in romania traiul normal a devenit un lux pentru o foarte mare parte din populatie.

  35. sper ca cei din guvern sa ajunga la un numitor comun si sa vina cu solutii clare si aplicabile pentru populatie.

  36. atata timp cat directivele pentru romania vin din afara ei atunci nu se poate vorbi despre o dezvoltare propusa de cei care o guverneaza.

  37. speranta romanilor la un trai mai bun este din ce in ce mai slaba, de aceea este mare nevoie de o schimbare doctrinara la nivel de stat.

  38. viitorul romaniei poate fi asigurat numai de umanism,aceasta trebuie sa fie parghia calauzitoare pentru tara noastra.

  39. actuala conducere de la cotroceni nu are iubire de tara,este calauzita de putere si de atingerea interesului propriu.

  40. viitorul copiilor nostrii este unul incert si asta din cauza unor politicieni care ocupa fara nicio competenta functii inalte in stat.

  41. nesiguranta in care se afla acum intreaga lume ne afecteaza si pe noi insa totul depinde de cum se pune problema in interiorul granitelor noastre.

  42. prudenta si grija fata de tara trebuie sa existe mereu pe ordinea de zi a conducerii statului dar din pacate acest lucru nu se intampla.

  43. cam acestea sunt rezultatele la nivel statal atunci cand avem in conducere oameni fara coloana vertebrala.

  44. am mare incredere in partidul umanist si sunt convins ca ei vor scoate romania din conul de umbra in care se afla.

  45. impactarea societatii romanesti de criza care vine este una fara precedent iar autoritatile nu sunt interesate de soarta poporului.

  46. politica damboviteana are mare nevoie de o schimbare iar doctrina umanista se potriveste ca o manusa societatii romanesti.

  47. figuratia facuta de asa zisi politicieni din romania este egala cu zero prin masurile ineficiente pe care le-au luat impotriva valului de scumpiri .

  48. implicarea de care dati dovada ne face sa avem speranta ca lucrurile vor intra pe un fagas normal.va multumesc din suflet.

  49. democratia in romania nu mai exista totul se conduce dupa bunul plac al celor care sunt acum la putere.

  50. onoarea in politica din romania este data uitarii din pacate foarte multi politicieni romani nu sunt caracterizati de onoare.

  51. numai partidul umanist poate implementa principiile puternice si benefice ale umanismul pragmatic in romania.

  52. aveti toata aprecierea si sustinerea mea domnule profesor.va felicit pentru sprijinul acordat neconditionat pentru dezvoltarea romaniei.

  53. curajul de a merge inainte indiferent de vremurile traite este o mare calitate a poporului roman.

  54. o mai buna organizare a centrelor de putere din romnaia cred ca ar avea un impact mai mare in buna desfasurare a lucrurilor pe plan local.

  55. avand un sistem educational precar ne va fi foarte greu sa ajungem din urma celelalte tari dezvoltate.

  56. contributia alesilor neamului la punerea romaniei pe roti este una insignifianta si tinde inspre zero.

  57. sper ca romania pe viitor sa nu mai stea pe la usile uniunii europene si sa devina o tara respectata.

  58. exista o mare discrepanta la ceea ce s-a mentionat in campanie si la ceea ce s-a facut de-a lungul timpului in romania.

  59. diaspora romaneasca inregistreaza luna de luna cifre si mai mari,iar asta este consecinta politicilor defectuoase facute de cei care ne conduc.

  60. specialistii din economie prevad vremuri grele numai plavanul de la cotroceni vorbeste de investitii….este ceva strigator la cer.

  61. prognozele financiare la nivel global mentioneza faptul ca vor venii perioade foarte dificil de gestionat,numai la noi in romania nu se vorbeste nimic despre prapadul care va lovii intreaga planeta.

  62. suprataxarea populatiei va avea repercursiuni foarte grave asupra colectarii de taxe si impozite.

  63. demografia va devenii o mare problema la noi in tara pentru ca ne confruntam cu un exod fara precedent al tinerilor.

  64. ma intreb oare ce constiinta sa aiba conducatorii acestei tari cand vad cat de greu o duc romanii.

  65. asteptari de la clasa politica actuala nu trebui sa mai avem pentru ca rezultatele lor vorbesc de la sine.

  66. economia romaniei este din ce in ce mai diluata si tinde sa nu mai existe in viitorul apropiat daca guvernul nu face o infuzie de capital urgent.

  67. speranta noastra a tututor romanilor se indrepata inpre partidul umanist,numai ei mai pot scoate romania pe linia de plutire.

  68. E bine că doctrina umanismului pragmatic e explicată la nivel de Academia, dar e cel puțin la fel de important ca să fie explicată și în stradă, prin contact direct cu oamenii obișnuiți. Până la urmă de aici vin voturile și încrederea.

  69. Să vă spun ce m-a convins pe mine să devin un adept al umanismului: faptul că pune valoarea individului în centrul doctrinei sale și faptul că acordă un rol atât de important educaţiei, mai ales educaţiei morale.

  70. După atâtea experimente politice, unele destul de reușite, cum a fost USL, poate e timpul pentru o schimbare reală în politica românească și nu văd de ce nu ar fi umanismul această schimbare. Eu unul sigur aș vota un partid capabil să implementeze politicile publice specifice doctrinei umaniste.

  71. majoritatea politicienilor romani nu fac nimic pentru populatie,masurile pe care le-au luat sunt ineficiente.

  72. degringolada din politica romaneasca loveste foarte mult in nivelul de trai al populatiei care a scazut odata cu venirea crizei alimentare.

  73. numai o doctrina noua mai poate schimba ceva in tara asta,pentru ca actuala conducere este total depasita.

  74. strategia romaniei pentru a se dezvolta este foarte inceata si diluata si asta din cauza actualei conduceri.

  75. la nivel mondial se preconizeaza un mare deficit de hrana intr-un viitor apropiat de aceea romania trebuie sa fie foarte atenta la exportul de cereale.

  76. daca guvernul nu face o infuzie de capital in economie riscam sa ramanem la marginea societatii europene.

  77. alinierea romaniei la ceea ce se produce la nivel european este ceva inevitabil insa cei care conduc aceasta tara trebuie sa prioritizeze necesitatile poporului roman in prima instanta.

  78. Doctrina umanistă rămâne cea mai bună șansă a noastră de a ieși din marasmul ideologic actual.

Comentariile sunt închise.