Citesc cu surprindere și amărăciune că Ministerul Sănătății s-a angajat să plătească OMS peste 21 de milioane de euro pentru consultanță.

Într-o țară în care milioane de români au nevoie de ajutor pentru a trece peste o iarnă care se anunță a fi cea mai grea din ultimii 30 de ani, în care lipsesc medicamente esențiale pentru bolnavii cronici și în care atâția oameni trăiesc sub pragul sărăciei, România își poate permite să plătească zeci de milioane pentru un contract de consultanță?

Explicația dată în spațiul public de dl. Ministru Rafila, precum că s-a făcut economie și în loc de 50 mil. euro s-au cheltuit doar 21 mil. euro, este sadică și inadmisibilă pentru poziția de demnitar al României.

Domnule prim-ministru, știați de acest lucru? Ați fost de acord? Aveți o explicație pentru români? Îi mai puteți privi în ochi pe oameni, pentru că mie cu siguranță îmi este rușine de atitudinea pe care o afișează unii membri ai guvernului pe care îl conduceți.

128 COMENTARII

  1. lucrurile nu mai pot continua asa romanii trebuie sa fie solidari unii cu altii si sa se sprijine in momentele astea grele.

    • Aveți perfectă dreptate, mai ales în aceste vremuri, cumpătarea și gândirea către viitor trebuie să fie ideea principală.

  2. aveti perfecta dreptate domnule profesor,rafila sa dea explicatii in fata tuturor romanilor pentru banii acestia.

  3. Să nu uităm nici de faptul că dăm alte nu știu câte sute de milioane pentru niște vaccinuri pe care nu și le mai face nimeni (pentru că nu mai e necesar) și care vor expira la fel cum au expirat cele de dinaintea lor.

  4. romania are nevoie de oameni profesionisti pusi in functii cheie,nu avem nevoie de oameni ca rafila care baga banii in cu totul altceva.

  5. nu imi vine sa cred cum ne jucam cu focul tocmai acum cand intreaga planeta nu mai stie ce sa mai faca din cauza scumpirilor si noi dam asa bani la alte organizatii din afara.

  6. cu acesti bani se puteau renova multe spitale dar noi am ales sa-i dam in alta parte.trist dar adevarat.

  7. ma doare inima sa vad cum oamenii din romania care sunt la conducere isi bat joc de aceasta tara frumoasa.

  8. o singura concluzie trag eu de aici,ministrul sanatatii nu doreste ca poporul roman sa aiba o sanatate puternica ba dimpotriva.

  9. Nu înțeleg cum vine asta? Ditamai ministerul cu sute de funcționari angajați pe bani grei nu știe ce are de făcut? Are nevoie de consultanță? Păi pe ideea asta desființăm toate ministerele și angajăm „consultanți”. Consultanții personali ai ministrului la ce sunt buni, nu la dat consultanțe?

  10. se puteau face o multitudine de lucruri frumoase in romania cu acesti bani dar noi nu stim sa prioritizam activitatile.

  11. avem mare nevoie de oameni competenti nu de persoane care nu stiu ce au de facut in functia in care sunt pusi.

  12. suntem bagati in seama ca si tara numai cand se vrea ceva de la noi in rest suntem lasati de izbeliste sa ne descurcam cum putem.

  13. in tot angrenajul acesta mondial romania este doar o rotita mica care se invarte dupa bunul plac al celor care manevreaza intreaga masinarie.

  14. rafila este un hot de drumul mare si ar trebui sa raspunda in fata poporului pentru nenorocirile pe care le-a facut.

  15. Aceasta este una dintre acele deloc rare situații în care consultanță + nesimțire = furt din banii publici. Să sperăm că în această ecuație simplă își va face simțită prezența un termen x nou, să îi spunem DNA.

  16. Justificările domnului Rafila sunt absolut jalnice. Nu doar că nu explică în niciun fel de ce a fost nevoie de acest contract de consultanță, dar mai și dă vina pe subalterni, așa ca să își asigure spatele în caz de ceva.

  17. aceste milioane de euro trebuie sa fie justificate cumva iar asa zisa consultanta cred ca este un paravan la sifonarea lor.

  18. Consultanță pentru ce? Pentru felul în care putem distruge vaccinurile alea expirate în valoare de câteva sute bune de milioane? Chiar, oare care o fi costul distrugerii acestor vaccinuri? Ieftin nu cred că e.

  19. Mai pe scurt, Rafila a spus să ne bucurăm că ne-a ușurat doar de 21 de milioane când putea lejer să ne ușureze de 50 de milioane. Eu n-am văzut hoț mai cinstit. Rafila chiar părea un ministru OK. Părea.

  20. aceasta denumire de ,,consultanta,, cred ca este un paravan la o sifonare masiva,asta este parerea mea.

  21. romania o duce foarte greu si nu trebuie ca cei care au putere de conducere sa arunce banii pe consultante la alte entitati straine.

  22. Termenul corect nu e „CONSULTANȚĂ”, termenul corect e „JAF”. Are si auto-correct-ul limitele lui.

  23. pentru oameni obisnuiti aceasta suma de bani este una colosal de mare si cred ca se puteau face multe lucruri cu ei aici in romania.

  24. Dacă tot a rasolit-o rău de tot OMS-ul cu pandemia, de ce să nu îi facem un cadou de 21 de milioane de euro din banii noștri? Ce nevoie avem noi de bani pentru sănătate, se știe că e perfect și că toți românii sunt sănătoși tun.

  25. De când dau ministerele contracte pe ochi frumoși, mai ales că în cazul acesta Rafila a și lucrat la OMS pe o poziție executivă. În orice altă situație ar fi vorba de conflict de interese. ANI ar trebui să aibă o luare publică de poziție în speța asta.

  26. Faptul că Rafila a fost angajat pe un post de conducere la OMS face acest contract chiar mai dubios. Conflictul de interese e destul de evident în acest caz. Nici nu mai spun de suma uriașă, imposibil de justificat.

  27. Păi poate aveau nevoie să obțină sfaturi de cum să ne fure mai bine și s-au adresat OMS-ului, care se știe că e un etalon când vine vorba de a arunca cu banii pe fereastră.

Comentariile sunt închise.