Cu Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Atanasie, Starețul Schitului Prodromul.

Cuvintele sunt de prisos!
Cu smerenie și recunostință.

35 COMENTARII

  1. Schitul Prodromu (adică al Înaintemergătorului) este cel mai cunoscut loc de nevoinţă al monahilor români din Sfântul Munte Athos. Sunt un pic invidios pe dumneavoastră, trebuie să recunosc, multă sănătate vă doresc!

  2. Părintele Atanasie face parte din grupul de călugari care în anul 1977 a plecat pe Sfântul Munte… o adevărată onoare. Zile liniștite la Sfântul Munte.

  3. Dumnezeu să ne ajute pe toți! Numai El ne poate aduce speranță, forță interioară și orientare în momente dificile.
    Weekend minunat!!

  4. Muntele Athos… un loc cu o semnificație profundă în creștinismul ortodox, considerat un centru important al vieții monastice. Vă doresc zile frumoase, pline de liniște!

  5. Acolo se afla icoana făcătoare de minuni, care a fost zugrăvită și adusă aici în anul 1863, săvârșind o mulțime de minuni pe traseul pe care l-a urmat, minuni care au rămas în memoria oamenilor care îngenunchează acum cu încredere înaintea ei sau îi citesc acatistul.

  6. Felicitari! Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima bogăția de sentimente pe care o resimt atunci cand privesc aceste imagini.

  7. Sfântul Munte Athos… unul dintre cele mai puternice simboluri ale lumii ortodoxe. O bucată de pământ, aruncată în Mareea Egee, locuită numai de călugări.
    Fericiți sunt cei care pot ajunge acolo.

  8. Așteptăm mai multe imagini pentru a putea admira frumusețea naturală și spirituală a acestei regiuni. Vă multumesc că împărtășiți, aici, cu noi, experiențele din viața dumneavoastra. Tot respectul! 

  9. Această zonă este recunoscută pentru păstrarea tradițiilor și ritmurilor vechi ale creștinismului ortodox. M-ați convins, cu prima ocazie o să vizitez!!

  10. Părintele stareț Atanasie a putut vedea cu proprii ochi evlavia românilor care vin în număr foarte mare și se roagă înaintea Icoanei «Pro¬dromița» care se află în Paraclisul Catedralei Naționale.

  11. Se spune că Starețul Atanasie este un om smerit şi retras, mulţi – chiar dintre cei care au vizitat destul de des schitul românesc athonit – nu l-au cunoscut, pentru că el a fost şi a rămas un monah discret.

  12. Să aveți liniște și pace în suflet! Această călătorie la Sfântul lăcaș este, cu siguranță, o cale spre înțelepciune și creștere spirituală.

  13. Muntele Athos a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Este o dovadă a importanței acestui loc de rugăciune și credință.

  14. Sunteți un exemplu de urmat, sunt convins că printre Mamaia, Corfu și mai știu eu ce, marea majoritate au uitat de muntele Athos.

  15. este ceva care nu poate fi descris in cuviinte de cata incarcatura emotionala si spirituala intalnim pe muntele sfant.

Comentariile sunt închise.