Domnule Prim Ministru,

Vă transmit, în numele PUSL, rugămintea de a analiza cu toată responsabilitatea strategia pentru reducerea deficitului bugetar.

1. Vă rog să explicați colegilor dumneavoastră din UE că anul trecut 11 state membre au avut un deficit mai mare de 3% și nu s-a aplicat procedura de deficit excesiv(PDE).
2. Este decisiv să vă concentrați cu tot aparatul guvernamental pe economia subterană (nefiscalizată), circa 90 miliarde $ și pe cota de colectare a taxelor și impozitelor de la răi platnici, alte circa 9 miliarde $.

Aici trebuie să acționați, dublați, triplați la nevoie capacitatea tehnică și umană de supraveghere și control în economie. Am avut cândva un minister al Controlului (ministrul Sorin Vicol). Poate ar trebui reînființat.

Vă rugăm să nu vă atingeți de cei care aduc valoare adăugată. Agenții economice care își plătesc taxele și impozitele, care nu fac evaziune fiscală, NU trebuie să facă obiectul strategiei de reducere a deficitului bugetar.

În final, vă amintim de proiectul de lege care prevede impozitarea pe cifra de afaceri.
Vă dorim să reușiți în abordarea curajoasă de echilibrare a indicatorilor macroeconomici.

57 COMENTARII

  1. masurile economice nu trebuiesc amanate pentru ca romania nu mai are timp pentru o redresare economica benefica.

  2. O analiza realista. Ca europarlamentar stiu ca multe state membre au deficitul mai mare decat cel impus Romaniei. Supraimpozitarea microintreprinderilor si ale IMM-urilor va duce la disparitia unora si la cresterea neconformarii platilor la stat, nu va aduce sursa suplimentara la buget.

    • Economia subterana are expresii supraterane de stat inutil care nu foloseste la nimic decat sa încurajeze sinecura/incompetența/căpătuiala prin munca in zadar fara valoare comunitara autentică sau mai rau, urmarind ținte partinitoare injuste.

  3. guvernul trebuie sa fie foarte atent cu cheltuielile bugetare daca vrea sa relanseze economia romaniei.

  4. trebuie facut un plan economic foarte bine pus la punct astfel incat romanul de rand sa simta asta in buzunarul sau.

  5. din pacate economia romaniei este foarte slabita iar cheltuielile bugetare sunt destul de mari pentru o tara ca a noastra.

  6. fara o sustinere puternica din partea statului pe plan economic ne va fi foarte greu sa razbatem tinand cont si de inflatia foarte mare.

  7. Felicitari! Ati pus pe hartie tot ce e mai important, din punctul meu de vedere. Guvernul trebuie să găsească o modalitate de a crește veniturile. Poate face acest lucru prin creșterea taxelor sau prin crearea de noi locuri de muncă. Dar trebuie să facă ceva, pentru că deficitul bugetar este o problemă serioasă.

  8. Trebuie luate măsuri pentru a crea un mediu de afaceri favorabil. Doar așa vor fi create mai multe locuri de muncă reale, nu sinecuri bugetare, iar oamenii vor fi mai motivați să lucreze. Acest lucru va duce la reducerea subvențiilor și la creșterea veniturilor bugetare.

  9. Este evident că avem nevoie de un sistem de audit mai riguros și independent pentru a evalua eficiența cheltuielilor guvernamentale. Ce se întâmplă acum e un haos fără pic de organizare

  10. Inteleg ca se renegociază deficitul bugetar la Bruxelles. O să trăim și o să vedem cum gestionează Guvernul această lipsă acută de bani

  11. Guvernul ar trebui să își concentreze eforturile pe stimularea antreprenorialului românesc pentru a crește veniturile în mod sustenabil.

  12. Oamenii au votat pentru guvern pentru a-i reprezenta și pentru a-i servi. Guvernul trebuie să-și îndeplinească promisiunile și să asigure că banii cetățenilor sunt cheltuiți în mod responsabil. Din ce văd eu din datele prezentate de dumneavoastră, contractul social a fost încălcat.

  13. Supraimpozitarea averilor uriașe ar fi o soluție bună de a finanța servicii publice esențiale, cum ar fi educația, sănătatea și asistența socială. Dar trebuie să ai bărbație să aplici așa ceva și instituții abilitate să verifice respectarea impozitării.

  14. România este o țară cu potențialul de a prospera, dar are nevoie de un guvern competent. Românii sunt sătui de promisiuni și așteaptă rezultate. Sau, dacă nu sunt rezultate, un alt guvern.

  15. echilibrarea balantei trebuie facuta cu mare grija si cu mare atentie la sectorul economic destul de fragil al romaniei.

  16. atunci cand lucrurile intr-o societate nu merg asa cum trebuie este nevoie de o schimbare si de o noua abordare.

  17. traim niste vremuri in care schimbarea este la tot pasul viteza de dezvoltare tehnologica este una imensa si de aceea trebuie si noi ca si tara sa tinem pasul cu ea.

  18. multa sanatate va doresc domnule profesor si apreciez implicarea dumneavoastra,romania are mare nevoie de astfel de oameni.

  19. taraganarea lucrurilor trebuie sa inceteze si sa se inceapa actionarea pentru o romanie puternica in cadrul uniunii europene.

  20. atunci cand nu ai o fundatie stabila pe care sa se construiasca ceva de durata atunci totul se va narui la nivel statal.

  21. adevaratii patrioti sunt cei care cauta solutii la rezolvarea adevaratelor probleme cu care se confrunta tara.

  22. sper sa avem un viitor frumos alaturi de un partid care se implica si care este devotat pentru cetatenii sai.

  23. Daca toata lumea v-ar cunoaste, asa cum va cunosc si va respect eu, Presedinte ar fi prea putin ptr d-stra.
    Respect

  24. Toate bune și interesante dar mai este ceva urgent de clarificat: cât mai țineți în partid un astfel de individ precum avocatul Ionașcu ???????

  25. completare
    este evident că avem un aparat bugetar supradimenionat cu vreo 500000 de oameni! Pensii speciale acum și în viitor, chiar dacă s-ar adopta ce a respins CCR, nu ar duce la nicio modificare a intenției și chiar s-ar majora nr de pensii speciale și a bugetului pt pensii speciale, care oricum e o necunocuta. Recuperarea prejudiciilor din atâtea procese de corupție, sâ fie 100% nu 1% ca acum. Meritocrație în toate AGA și restructurare, nu ca acum sinecuri pt rude, etc

  26. Chiar daca „suna ca dracu’ ” cred ca trebuie reinfiintata mult hulita „politica de cadre”, pe baza de competente *demonstrate* , pe meritocratie; din pacate, cei mai multi aflati in locuri de decizie au drept calitati ori ” originea” – parinti cu origini „sanatoase in regimul comunist”, ori apartenenta la un partid – care nu ar fi un pacat daca ar fi si competenti in domeniul in care conduc. O calitate esentiala- chiar in prezenta competentei: patriotismul, sau cel putin sa nu faca rău Țării

Comentariile sunt închise.