Reîncep activitatea de blogger cu o serie de precizări și considerațiuni:

1. După cum puteți vedea aici, sunt în negocieri avansate pentru a debuta și în gazetăria on-line. Precizez că echipa alături de care voi trudi nu este aservită mogulului – nu de alta, dar mă gândesc că e destul de caraghios să publici rubrici în propriile publicații (”Șefu’, când ne mai trimiteți un editorial de-ăla percutant de-al dumneavoastră?”).

2. Am blog. Am rubrică. Peste vară am lucrat (pe un laptop Toshiba nou) la două cărți. Observ că, treptat, lansez pe piață un veritabil concept: mogulul literar.  Și mă întreb: oare ceilalți moguli cu ce rămân? Dinu are soluții, el e arhitect de fel, suflet sensibil, creativ, pastelat, deci un mogul artistic, cum ar veni. Și atunci, prin excludere, lui SOV nu-i rămâne decât mogulul muzical.

3. Reîncep întâlnirile de joi – aici am multe restanțe. Cine e liber săptămâna viitoare?

4. Reîncepe concursul pentru bloguri, mâine voi anunța regulamentul.

5. Tot până mâine ar trebui să primesc de la specialiști situația fiecărui business-plan în parte. Și, pe baza analizei lor, voi începe să vă ofer răspunsurile finale.

6. Asumarea răspunderii Guvernului, în forma actuală, e o maaare prostie.

31 COMENTARII

  1. Eu m-am intalnit cu domnul Voiculescu la decernarea premiilor de excelenta, dar fiind un eveniment deosebit si cu multi invitati nu am prea avut ocazia sa ne cunoastem si sa discutam, iar in aceste conditii, mi-ar face mare placere sa il reintalnesc pe distinsul senator si particip la o discutie serrioasa despre viata si politica, alaturi de domnia sa. Va multumesc!

  2. 2…mda…”vezi sa.. nu.”
    off-topic :Mie-mi place poezia „Catzelushul schiop” .
    3.&5. aici cam sunt de acord cu Dv. A…si nu numai „raspunsurile finale” sper…si astept cu nerabdare.
    6.BA NU ! Serios, cred ca e dovada de BARBATIE pe …imi scapa cuvantul…pe barbatia barbatiei…

  3. Domnule Voiculescu, dupa cum va veti aminti, v-am scris in vara, atat pe adresa coolmogul cat si pe acest site, mi-ati raspuns ca veti fi disponibil pentru o intalnire imediat ce trece perioada incarcata. Avand in vedere disponibilitatea dumneavoastra, imi declar si eu disponibilitatea pentru joia viitoare. In privinta modului de intalnire, astept pe orice cale dintre cele pe care vi le-am dat, o scurta informare din partea dumneavoastra pentru a ma edifica. Pe de alta parte, gazetaria online este un domeniu foarte bun. Personal, si eu adun intens date pentru o carte pe care o am in minte, mai analiza istorica si predictii politico-economice. Va multumesc pentru atentie. Cu stima, Anghel Marculescu

  4. cum va explicati faptul ca Badea si Tolontan mai au putin si se iau de par, iar Victor Ciutacu se simte marginalizat (pe buna dreptate…) de stirile antenei3?

  5. 1. Cu mare usurinta cred ca puteti publica articole in orice ziar din Romania. Le-ati da macar cateva lectii jurnalistilor lui peste prajit.

    2. Oare asa sunt toti artistii? Atunci cand spun un lucru banal fac pauze lungi si au niste priviri de te doare mintea… si se gandesc ca au dat gaura la macaroana. Cel putin asa e DP. Cat despre SOV… flush toilet. Asa ca tot cu DV raman.

    3. Platiti un avion? Londra-Bucuresti

    4. Harasho, harasho…

    5. O idee de business incropita in 2 minute: Pista de Formula 1. Prima din Romania + afacerea unde se investeste doar la inceput (masiv) si unde se invart zeci / sute milioane euroi

    6. Care guvern?

  6. Bine ati revenit. Dar, probabil, din cauza campaniei care se apropie, nu veti avea mult timp de blog. La cat stiu ca va place politica, mi-as fi dorit mai multe comentarii personale legate de evolutiile vizibile si, mai ales, invizibile de pe scena. Sau din spatele ei. Sau de sub ea… Inteleg ratiunile (auto?)limitarilor in acest demers… dar mi-ar fi placut. Nu de alta, dar poate inteleg si eu de ce se chinuie atat de tare toata lumea (in frunte cu geoana, crin, oprescu) sa-i asigure victoria lui basescu in alegeri.
    Apropo… ce se-ntampla cu PC-ul? Nu numai ca nu s-a produs revirimentul-surpriza promis sau sugerat de vds. Dar parca a disparut de tot. Niste conferinte de presa anoste, sustinute de niste non-comunicatori… care, uneori, se ratacesc si in studiourile antenei 3. In rest… pauza.

  7. Buna ziua! Domnule Voiculescu, am primit mail de la dumneavoastra in legatura cu planul meu de afaceri in care mi se spunea ca am trecut in urmatoarea etapa si urmeaza sa ma contacteze un specialist pentru detalii, doar ca nu am fost contactat de nimeni!? Va multumesc.

  8. Azi 10 septembrie 2009 ziua in care media a anuntat ca pe o fatalitate greva generala din sistemul bugetar. Eu cred ca NU va fi nici o greva, pentru ca o greva are nevoie de lideri, o greva mai trebuie sa aiba un adversar pe masura, ori…sindicatele din Romania nu au lideri, iar adversarul sindicatelor exista dar lipseste cu desavarsire. Scenariul pe care eu il vad este compromisul de factura slaba in care sindicatele, prin asa zisii lor lideri, vor accepta o promisiune (vesnica promisiune), guvernul- acest aparat conceput pe o teorie a separatiei puterilor in stat, dar care nu si-a atins scopul in nici un mandat in toti cei 20 de ani de democratie-fiind in fapt o structura de servire a intereselor clasei politice corupte, mediocre si fara constiinta, in nici un caz o structura care sa aplice reforme, strategii ori politici coerente, acest guvern slab, slugarnic telului unor profitori ori aspiratiilor debile a unor indivizi care isi doresc puterea cu orice pret, va gasi o formula de clientelism in interiorul unor legi pe care si le va asuma cu orice pret doar pentru a trai senzatia morganica a unei victorii in fata adversarilor politici.
    Romania se clatina! Romania a ajuns la limita suportabilitatii!! Statul este falimentat, iar cei care il administreaza sunt paralizati de propria lor incompetenta. Goana dupa putere si inavutire speculativa si frauduloasa a pus catuse unei natii indobitocite cu televizorul si slugarita pentru un codru de paine. PUTEREA NU POATE FI INVINSA DECAT DE PUTERE!!! Azi nu sindicatele vor putea elimina aceasta clasa politica de pe tronul stapanit fara a fi indreptatita sa-l ocupe, ci doar JUSTITIA si PRESA. Daca justitia continua sa fie mandra si suferinda de lovitura data sub centura atunci aceasta PUTERE va putea trezi aceasta natiune- PRESEDINTELE-GUVERNUL-PARLAMENTUL(clasa politica), vor cadea sub lovitura de bumerang al actiunilor proprii- umilirea celei de-a patra puteri in stat care ajutata de a cincea putere-presa, vor trezi romanii.
    Dumnezeu sa ne ajute!

  9. Mariusmihai’s Blog
    Just another WordPress.com weblog
    09.11.09Eructatia si urdinarea urat mirositoare a Patapie(viciului)Posted in Uncategorized at 16:51 by mariusmihai

    Jocurile de cuvinte,analogiile,analizele nu isi mai au locul pe nicaieri,nici macar la televizor:mijloc de informare (pe alocuri),divertisment,dar fara rol educativ cum cred altii.Seninatatea unora e condamnabila tocmai pentru ca cei care acuza detin,intr-o forma sau alta,functii pe care le folosesc drept parghii catre palierele influentabile din stat.Vorbesc despre oameni fara notiunea de umor,papagalii cu freze unsuroase, papioane de prescolari la gat dar cu aere de pseudogentilom din perioada interbelica,cititorii de dictionare de neologisme dosite in sacosi cu insemne comuniste.

    Sceleratii astia cu functii pe la ICR in tara si peste granita au impresia ca pupaturile unidirectionate catre dosuri de presedinti cu scheleti in dulap ii pot proteja de ironiile legitime ale celorlalti.Flacaii astia au creierii terci si s-asteapta sa ii mai asculte cineva,sa le dea vreo importanta.Aiurea!Alcoolistii,pardon acolitii astia ai presedintelui incercau prin intermediul unor articole sa convinga poporul ca unii scriitori ”nu mai sunt la moda”,”nu mai dau bine”.Niste scarbe!.Puterea trebuie blamata, ca teatru asta ieftin pe ei nu-i costa nimic,iar pe noi ceilatli totul.

    Daca pe unii “bieti procurori”,cu spume la gura tipind, poti sa-i umilesti ca pe niste animale de povara ,oamenilor de rand nu le poti insulta inteligenta usor.Santajul ii este propriu Incrucisatului;caruia intre timp i s-a inchis accesul pe ruta Bucureti-Washington,nici vanzarile anterioare din familie n-r mai putea sa il ajute.Nu are decat sa ramana costernat,uluit,buimac de ce i se intampla.Gloatei asteia de inavutiti din furaciuni ,plina de incrucisati,puhavi,tarfistine cu genti pline de “organe”,minigornisti din fruntea guvernului putem sa le dorim in continuare prospritate,sanatate dar si “duplexuri in ansamblu rezidential Popo(viciu) cu zabrele in loc de ferestre,ciment in loc de parchet,sarma gimpata electrificata in loc de gard” ca-ntr-o suburbie.:)….Sfar(shit)!

  10. De acord cu punctul 6.
    Numai că, daca doriti, puteti sa trantiti aceasta asumare guvernamentala.
    Aveti numarul necesar trantirii ei.
    Oare doriti cu adevarat acest lucru ?

  11. Bine ati revenit!

    Si eu am avut placerea sa ma intalnesc cu dumneavoastra, domnule Senator, la acelasi eveniment cu Alina. Cum tineretea e limitata (in legi) pana la 35 de ani, eu am depasit limita. Si tocmai de aceea, si pentru ca in cei 15 ani de cand lucrez am reusit sa construiesc mici afaceri, mi-as fi dorit o implicare mai mare a oamenilor de afaceri in politica. Mi s-ar fi parut normal ca in aceasta perioada guvernul sa consulte mai des mediul de afaceri, iar acele promisiuni legate de salariul minim, salariul mediu sa aibe acoperire.

    Mi se par absurde reglementari de tipul impozitului minimi justificate de „in sectorul X sunt multe companii care fac evaziune fiscala”. Ideala ar fi fost incurajarea platii cu card, de exemplu, in restaurante. O astfel de plata nu mai permite eveziune fiscala.

    Sau, tot absurda mi s-a parut si lansarea cu tam tam a programului Prima casa in conditiile in care Fondul de Garantare nu are infrastructura necesara sa aprobe credite intr-un timp civilizat. Oare nu s-a gandit nimeni ca creditul de consum a aexplodat nu numai pentru ca cererea era mare, dar si pentru ca bancile au reusit sa raspunda rapid solicitantilor – se ajunsese la stadiul in care creditul era aprobat pe loc, in magazin (si nu vorbesc acum de acel credit doar cu buletinu, ci de credite in care riscul clientului chiar era verificat on-line). Dar pentru asta si-au construit aplicatii informatice care sa permia preluarea dosarelor on-line, care sa permita efectuarea calculului de buget sau scoring in timp real.

    Credeti ca daca institutiiel statului ar consulta mai des mediul privat nu ar primi ajutor? Eu sunt convinsa ca da. Dar pentru asta e nevoie de vointa politica, nu de orgolii.

  12. Eu v-as propune altceva….sa veniti sa va intalniti cu noi in teritoriu pentru ca e mult mai”usor”.Participati la intalnirea OTC din data de 19 septembrie?

  13. Cred ca foarte multa lume este dornica sa va vada (inclusiv subsemnatul, pentru joia viitoare )s i sa aiba o discutie de cateva ore cu dumevoastra, deschisa si plina de invatamine.
    Bine ati revenit in blogosfera si multa dorinta de-a fi mereu in pas cu evenimentele petrecute peste zi .

    http://www.anghelcristian.blogspot.com

  14. Buna ziua, domnule Voiculescu.

    Printre sutele de mesaje pe care le-a primit coolmogul-ul in inbox in timpul vacantei se afla si unul de la o romanca, admisa la cea mai reputata si elitista scoala de administratie din Europa dar care nu are resursele financiare pentru a urma acel program, aflandu-se actualmente in situatia de a renunta la obiectivul/visul sau (mai sunt doar trei saptamani pana la inceperea scolii). In paralel, am depus si un dosar de aplicatie la Fundatia dvs. (mi-a fost acceptata depunerea dosarului, desi nu este perioada standard de aplicatii, dar nu am vesti concrete despre evolutia aplicatiei). Sa va retrimit acest mesaj?

    Multumesc,

    N.C.B.

  15. „6. Asumarea răspunderii Guvernului, în forma actuală, e o maaare prostie.”
    DOH!!! Ce tot ma chinui sa spun de cateva luni…:)
    NCB, la ce scoala de renume te referi? „CEA MAI”, nu imi spune nimic. Oricum, bafta si felicitari!}{

  16. Eu as propune ca loc de intalnire Sage Cafe de la parterul BCU Iasi:)…..asta ca sa pot ajunge si eu…
    P.S.:sunt curios ce carti scrieti…ceva detalii?!?…ce se mai aude despre emisiunea de care ne povesteati?!

  17. Ar fi bine sa se dea cateva detalii despre emisiune pentru ca echipa coolmogul nu ne spune nimic.Emisiunea va fi,au inceput selectia pentru emisiune.

  18. Bun venit!din vacanta.Sincer era mare plictiseala pe net.In privinta intalnirilor de joi,eu astept pana veti pleca in teritoriu(si prin Hunedoara).In privinta actiunilor actualului guvern,incompetenta si disperare! Ministrului de finante nu i-a fost greu sa termine doua firme mari(un combinat siderurgic) poate pana termina si cu tara asta o sa ii ia un pic mai mult timp,iar daca cetatenii romani vor fii atat de prosti incat sa-l realeaga pe Base,gasca lui ne va condamna la saracie”forever”.Ce ar fii nou?

  19. @mery: Cred ca o minima deferenta fata de PSD ne cere sa le lasam primul cuvant.
    @brazvan: Nu-mi explic.
    @ratio: Orice (re)nastere e dureroasa.
    @Bogdan V: Se lucreaza pe fiecare plan.
    @corbalb: O noua analiza pertinenta.
    @cirstea florin: 1. Nu comentez. 2. Trebuie doar inscrisa, exista un site de unde pot fi luate toate datele.
    @matusalem: Nu ti se pare mult spus pentru un partid cu 5 parlamentari?
    @Rodica: E nevoie de lipsa anumitor interese strategice.
    @Cristoltan Nicolae: Deocamdata agenda colegiului 8 Bucuresti nu-mi permite deplasarile in teritoriu. Tine-ma insa la curent cu desfasurarea intalnirii.
    @NCB: Tine legatura cu fundatia, am incredere in oamenii de acolo.
    @Codrin, Cristoltan Nicolae: Toate se vor intampla in urmatoarea perioada.

  20. colegi mai vechi intru suferinta – Va salut!
    Linistea de pe acest blog m-a facut sa intru mai rar pe aici, fiind si in vacanta ….daca stiam ca se reiau intalnirile de Joi mai stateam prin Romania cateva zile….abia astazi am ajuns la destinatie.
    speranta moarea ultima.

  21. Bine ati revenit din vacanta si speram ca v-ati incarcat bateriile pt.alegerile care urmeaza.Va scriu in speranta ca voi putea gasi un sprijin(faptic si nu teoretic) in ceea ce priveste o anumita lege…. si anume „LEGEA GEMENILOR” aprobata in mai anul acesta.In afara faptului ca Guvernul nu a publicat inca normele metodologice de aplicare legea este discriminatorie.Am 2 copii cu o diferenta de 1an si 5 luni intre ei,conform legii beneficiaza de indemnizatie „dubla” numai mamele cu gemeni,dar in cazul meu in care diferenta nu este de 2 ani ,ce ar trebui sa fac? Da,o solutie ar fi sa dau statul in judecata pt discriminare, dar totusi astept ca cineva sa observe greseala legislativa si sa o corecteze printr-un amendament.Sperand ca voi gasi un raspuns la sesizarea mea ,VA MULTUMESC!

Comentariile sunt închise.