Aud că să plimbă prin tară un domn răgusit, viitor fost presedinte, explicând cum a reusit el să salveze sarea românească de Dan Voiculescu.

O să fiu scurt si direct: e o halucinatie. Nu am vrut ”să pun mâna pe sare”, nu m-a interesat subiectul, nu am initiat demersuri în acest sens. În orice stat sănătos, astfel de acuzatii se probează: cum, unde, când, a existat o procedură, a existat o ofertă?

În al doilea rând, e aproape amuzant (dacă n-ar fi vorba de oameni în toată firea) cum, în lipsă de idei serioase, presedintele ajunge să salveze tocmai… sarea. Nu salvezi economia, nu rezolvi criza politică, nu găsesti solutii pentru salarii si pensii – în schimbi te lauzi singur că ai salvat sarea si, în curând, lăptucile, gogonelele si cimbrul poporului român.

Asa fac unii campanie electorală: aruncă sare în ochii electoratului. Si, fireste, promit marea cu sarea.

15 COMENTARII

  1. Si sarea este buna….Sa vedem cine si-o toarna pe coada pana la sfarsit…..
    Ma gandesc la cat de bune erau pedepsele alea cu…OCNA!!!!
    Sa bagi la parnaie oameni care au facut evaziune alaturi de criminali…..nu este corect, desi si evazionistii au creat drame greu de imaginat.
    Evazionistilor le-ar trebui aratata munca si de ce nu, sa si-o insuseasca.
    Si de ce sa nu fie ei pusi la munca intr-un mediu steril, cu aer bine ionizat pentru a reduce efectul tabacului fin fumat de-a lungul anilor, unde sa aiba timp sa cantareasca bine munca, si anume intr-o ocna?
    Avem suficiente in Romania, cu sare foarte buna, dar care sunt in pragul falimentului pentru ca nu pot plati salarii mari…..Pentru evazionisti ar fi gratis….adica sa munceasca 7-10-15 ani….fara sa se calculeze la pret/ziua de munca, asa cum nici lor nu le-a pasat de asta.
    Si-ar mai reveni exploatarile si poate ajungem sa exportam inloc sa importam aproape toata sarea de consum…
    Base simte oare ceva si se sperie????
    LA OCNA!

  2. Nu-i laşi, mă, să zică ce vor?! Oricum, dacă trece de turu’ doi, nu-ţi iei dumneata roşii în cap…
    P. S.: Tare-aş vrea să fie desfiinţat aproape tot ce înseamnă autoritate (justiţie adică, Biserică şi bănci) şi să nu fie lăsat să existe decât pompieri, salvare şi şcoală!

  3. Dle Voiculescu, Basescu face asta de 20 de ani. Acuza si nu aduce niciodata dovezi. Ma intreb, l-a dat cineva in judecata pina acum pe mascarici?
    Imi vine in minte acum doar faza cu fraudarea alegerilor din 2004.

  4. E mai bun, desi e mai ieftin, Triumph -ul.
    off-topic: aveti pe blog un sondaj ce a expirat pe 14 octombrie 2009. Poate nu ati observat…

  5. dle voiculescu, Romania are nevoie de oamenii care acum se lupta sa plece din tara .
    fundatia dvs poate fi un motor si pentru sistemul sanitar – unde se fura atat de mult incat nimeni nu vrea sa plece de prin minister sau casa de asigurari chiar daca are 1000 salariu.FACETI CEVA PT SANATATEA ROMANIEI !!!COAGULATI COMPETENTE SI DEMONSTRATI CA BANII SE POT ADMINISTRA MUUULT MAI BINE DECAT O FAC IMBECILII DIN MINISTER !!!

  6. Am inceput sa recitesc, dupa mai multi ani, opera unui mare ganditor roman: Nicolae Steinhardt. Incep sa il redescoper pe acest roman adevarat, incep sa percep tot mai acut realismul ideilor sale. Ce spunea Steinhardt despre personajul real Manole (din Jurnalul Fericirii)descriind cele trei mari probleme cu care se confrunta societatile moderne:
    „Invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.
    Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.
    Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.
    Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.
    Eu zic ca aici, in acest fragment, Steinhardt surprinde realitatea in care se afla Romania noastra de astazi, cu Tiranul, Udrea,Ridzi, Eba, Flutur, Berceanu, in fruntea pulimii! ABSOLUT GENIAL!

  7. bun sa zicem ca este adevarat …Voiculescu voia sa cumpere SALROM …unde este problema ????? nu are voie sa faca afaceri cu statul sa inteleg ? voia sa o ia gratis? …voia sa inchida industria?…voia sa o vanda mai departe la triplu pret ? sa ne zica …..nu are voie sa faca afaceri in industria resurselor naturale ? sau nu trebuia sa incapa pe mana capitalului romanesc o resursa a tarii ? si eventual expatriate castigurile ….. nu stiu cum l-a omis pe Vantu ca si despre el a scris presa ca at fi concesionat ceva resurse … mai bine facem autostrazi portocalii cu 10 milioane de euro pe km pe care nu le terminam niciodata ….
    mister Basescu am o intrebare … ai avut 5 ani sau in fine 1 an de zile puterea absoluta in Romania …de ce nu l-ai arestat pe Voiculescu pentru toate fraudele de care il acuzi ? sau pe Vantu sau pe oricare alt dusman al tau electoral … ca sa ne demonstrezi ca ai dreptate si astia sunt niste nemernici … probat… anchetat … judecat … condamnat …. de ce ? si asta e o intrebare pe care oricare contracandicat a lui Basescu e obligat sa i-o puna … in rest numai de bine ….. si domnule Voiculescu … ce e cu circu ala ieftin la antena 3 din ultimul timp ? apropo de echidistanta si luciditate ca am mai vorbit despre ele …

  8. sa ne zica dl Basescu o companie cu actionar majoritar de stat care merge si se dezvolta sanatos., si ca statul fructifica la maxim oportunitatile ce se ivesc in drumul afacerilor ale acestor companii.
    Daca era dupa Basesescu…nostalgic de fire, si-ar dori sa mai poata avea ceva firme de genul SUN OIL cu tepe de zeci de milioane de dolari la SNP…. Poate o capusa la Romtelecom, etc.
    Statul roman este cel mai prost gospodar si cel mai slab manager. Exemplu: Cata grija a avut statul de flota sa. Iar Basescu nu e acuzat pana acum pentru ca s-au manjit mai multi atunci nu doar el. Nu putea sa faca toate alea singur de capul lui.
    De curiozitate pentru muritorii de rand: am dori si noi sa stim cam pe ce criterii se numesc directorii si reprezentantii in AGA la societatile de stat sau in societatile in care statului i-au ramas un pachet minoritar considerabil….
    O persoana din afara politicului poate sa-si depuna CV-ul la concurs intr-o astfel de societate?

  9. Domnule Mogul, De ce acceptati in televiziunea dvs. sclavii celui care ataca in mod constant presa romaneasca. Nu va simpatizez deloc, dar eu as da ordin redactorilor din televiziunea mea (daca ar fi a mea), ca de fiecare data cand in studio apare un sclav al basescului sa i se adreseze intrebarea: Este bine sa fiti invitat in televiziunea mogulului pe care stapanul dvs. il ataca de fiecare data?

  10. Ce noroc pe noi ca pana acum a salvat de la privatizare toate celelalte resurse naturale ale tarii (incepand cu combustibilii fosili din subsol – INCLUSIV cei din platforma continentala submarina – si cu marmora), astfel incat acum a ajuns sa apere si sarea…

  11. @Dragos – Ai gresi. @Gabriel – Vedem ce are de spus justitia. @ANIMALUTUL20 – Am retinut. @ Marian – Nu intervin in politica editoriala a trustului.

Comentariile sunt închise.