O lectie a Crăciunului, o lectie a sărbătorilor de iarnă: bunul-simt. Poate nu devenim acum mai buni, mai drepti, mai toleranti, dar, cu sigurantă, dobândim un plus de decentă. Bunul-simt e o traditie de Crăciun…

Păcat că zilele astea trec atât de repede.

17 COMENTARII

  1. Am avut ultimul examen din viata mea?!…nu nici vorba!…cate vor mai fi…,sa dai piept cu greutatile vietii si sa vezi ca nimic nu se face fara sacrificii,sa inveti ca nimic nu e ceea ce pare a fi si ca oamenii pot fi neoameni de cat ti-ai fi imaginat,sa te inftupti din dulcegariile unora si sa vrajbesti mintile altora,si-ti inbeti inima cand ea nu da semne ca ar avea nevoie de vreo urgenta,sa alergi dupa himere,cand altii alearga dupa materialitati,sa judeci lucid,cand altii fac totul doar din interes,sa cauti esenta unde e artificiu,sa visezi cand toti devin pragmatici din oportunism,sa sti sa taci,cand se face prea multa zarva pentru nimic,sa nu dai bir cu fugitii,cand n-ai incotro,sa sa privesti adevarul in fata,chiar daca minciuna ti-ar aduce mai multa liniste,sa cunosti si sa recunosti ca totul e posibil si ca nimic nu e exclus,sa ai curajul sa vorbesti si sa nu te prefaci ca nu ar fi nimic de zis…,sa recunosti ca nimic nu e intamplator si ca din intaplari se nasc marile pasiuni,marile inpliniri si marile dezamagiri,ca intamplarea e destin si ca el te duce exact acolo unde trebuie,exact langa cine trebuie,chiar chiar daca ti se pare ca ceva nu e drept la un moment dat,e viata…

  2. Huh, de unde și până unde? Ieri seară m-am trezit cu o flegmă foarte bine-simțită pe geamul de la mașină, o adevărată tradiție „crăciunească” neaoșă!
    Se vede că nu trăiți printre cei mulți și proști… ca mine!

  3. Inca un cadou de craciun???
    Udrea are cel mai mare buget….

    CHIAR NU AVEM NICI O PARGHIE SA II OPRIM?
    Eu am inceput sa ma gandesc la un fapt:
    Ceausescu a fost de 10 ori mai bun decat astia… si noi l-am impuscat.
    Nu il regret! Dar prin comparatie.. astia ce ar merita?

  4. Uite aici lectie de bun simt:

    http://euobserver.com/9/29194
    “Seen as a protégé of Romanian President Traian Basescu, Ms Udrea was the subject of a parliamentary inquiry in September, which recommended opening a criminal investigation into the way she used public money to fund media campaigns.”

    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/article6968446.ece

    “Udrea, who has posed in a bikini as well as for professional photoshoots, will control a £3.3 billion budget for the development of Romania’s housing, infrastructure and tourism.

    A parliamentary inquiry into her work as tourism minister recommended opening a criminal investigation into her use of public funds. She rejected the claims as politically motivated and prosecutors decided the allegations were unfounded”

    http://archiviostorico.corriere.it/2009/dicembre/24/Romania_bionda_Elena_fondi_Ue_co_9_091224011.shtml

    „Romania, la bionda Elena e i fondi Ue
    La Udrea allo Sviluppo regionale nel governo che ieri ha avuto la fiducia

    Dura la vita delle bionde. Elena arrivò a Bucarest dalla provincia nel ‘ 92, a 19 anni, decisa a «diventare una persona importante». Figlia di un autista e una cassiera di Buzau si laureò nel ‘ 96 in Legge e Pubblica Amministrazione, diventò avvocato, vinse molte cause e fece buoni incontri. Il potente imprenditore Dorin Cocos la sposò; il lupo di mare e futuro presidente Traian Basescu la iniziò all’ alta politica. Oggi a 36 anni Elena Udrea è la nuova ministra romena dello Sviluppo regionale, responsabile di miliardi di euro in fondi dell’ Unione Europea.”

    Avem modele, credibilitate, o sa ne umplem de fonduri europene.

  5. Udrea e un prototip al lipsei crase de bun-simț. Dar ce ne pasă nouă, doar suntem în România și asta nu ne mai ocupă tot timpul, ni-l sugrumă!

  6. Tot apropos de Bun-Simt.
    Unul dintre lucrurile pe care le-am invatat de la parintii mei este ca nu e bine sa dai in femei. Si nu am facut-o.
    Dar… pe Udrea … as bate-o rau!

    Nu stiu de ce …. dar cand ii vad zambetul perfid si gesturile de panarama… ma apuca toti dracii!

    Ma uitam la celebra confruntare intre Base si Geoana.
    Ma uitam la oamenii din spatele lui Base.
    90% dintre ei, si asta v-o poate spune orice psiholog au fete de oameni prosti si inculti.
    Cum Dumnezeu putem sa ii votam pe aia sa ne reprezinte?????

  7. Craciun fericit si Sarbatori fericite in continuare alaturi de cei dragi, si La Multi Ani !

    Sincer, cred ca e inutil sa mai promovam Bunul Simt, cine nu il are asa va fi si in continuare… Ma tot gandesc ca inca 5 ani, vom trai in Epoca Tupeului, Nesimtirii si Marlaniei si ma ingrozesc… Credeti ca mai putem face ceva ? Suntem iremediabil scufundati in promiscuitate, pacat..

  8. Suntem iremediabil scufundati in propria educatie. Generatia Pro. S-a maturizat si intra in „politica”. Vezi beizadeaua Prigoana.
    Sa nu va mire alegerea lui Basescu prin vot direct, a vorbit pe limba lor, a spus ce vroiau ei sa auda. Este primejdia democratiei, alesul nu mai este model superior pentru votanti, se complace insa in mod imoral in prototip al paturii mai putin educate dar majoritare a populatiei. Este un mecanism fragil, daca frauda si imoralitatea nu sunt sanctionate la timp si eficient de clasa politica, se aluneca rapid spre dictatura si imoralitate.

  9. Cand dadeati cu subsemnatul la Securitate cat bun simt aveati? Cred ca nu va aparea acest comentariu.Tot din bun simt? Cand aruncati stiri,fara dovezi reale,cat bun simt aveti cu televiunile dvs.la un loc. In dosarul loteria Fiica dvs, cat bun simt a avut? Aveti prea multe bube pt. a vorbi de bun simt.

  10. @ toti participantii de pe acest blog
    Anul 2009 a fost un an plin de provocari directe sau indirecte. Acest lucru deja tine de trecut. Un an nou se apropie, cu o multime de posibilitati, provocari,oportunitati. Imi doresc ca acest An nou sa fie cel mai bun din viata mea, si-l voi trai astfel ca si cum ar fi ultimul, sa reusesc sa fac cat mai multe lucruri.
    Mi-as dori mai multi prieteni adevarati, as dori sa am posibilitatea sa ajut pe mai multi oameni, as dori ca toti „cei ce ma cunosc si nu ma cunosc” sa fie sanatosi, plini de energie, curati la suflet si mai buni.

    Tot ce imi doresc mie, va urez din suflet si voua!

    La Multi Ani!

  11. Dar „tradiția de Revelion” cum se va numi?! Să-i umplem vecinei mașina de vaselină, la fel ca de Crăciun? Nu de alta, dar verificăm dacă vecina are spirit de observație și șterge tacticos mașina fără să pățească nimic…
    Ah, da. știu, veți spune că cine știe… vă răspund că nu-mi bat capul și nici nu-mi stric timpul cu vecinii!

  12. Buna ziua,

    Sunt un admirator al lui Mos Craciun si, cu voia dvs. ultimul pe oricare lista, doresc sa va urez multa sanatate si un an bun dvs. si celor dragi !

  13. Cam greu cu bunul simt pe 25 decembrie , nici nu sti daca sa te bucuri de Craciun sau sa fi suparat ca neocomunistii i-au impuscat pe sotii Ceausescu…

Comentariile sunt închise.