Daniel.

Tocmai ti-am aflat povestea – gratie unor oameni care au stiut să intre si pe geam pentru tine (si care au toată admiratia mea: Anca, Mile, Chinezu, Lucian, Daniel, Iulius, Tiberiu, multi altii). Si tocmai am luat contact cu o miscare de solidaritate uluitoare pentru societatea românească.

Mă voi implica în trei moduri în cauza ta. Primul, printr-o contributie personală (o spun de la bun început, pentru că îmi imaginez că prima reactie o unora va fi asta: ”dar tu, mogulele, ce faci?”). Apoi, aducând alături de noi o serie de oameni care (din motive inexplicabile, zic unii) tin la mine si au un suflet mare: persoane din compania iubitoare de conspiratii si mâncătoare de oameni Grivco, tonomate din trustul Intact, parlamentari din monstruoasa coalitie 322, voluntari din Fundatia pentru Dezvoltarea României, prieteni, cunoscuti.

În al doilea rând, voi încerca să atrag atentia si presei clasice asupra cazului tău – având aici nevoie de sprijinul unei fete energice si bătăioase pe nume Camelia.

În al treilea rând, voi încerca să stabilesc, prin mijloace parlamentare, care e rolul statului în situatii de gen. Ce se întâmplă acolo unde sistemul sanitar nu îsi permite să acopere costul unor operatii costisitoare, dar vitale? E suficient să spună ”nu pot”? Să ridice din umeri? Să-si abandoneze pacientul? Nu ar trebui să existe mijloace alternative menite să favorizeze măcar găsirea unei solutii rapide? Printr-o fundatie de stat capabilă să coordoneze eforturile societătii civile, printr-o legislatie care să favorizeze solidaritatea publică, prin scurtarea birocratiei măcar în cazurile în care orele sunt pretioase, decisive. Va trebui să lămurim toate aceste lucruri – despre care am fost chestionat de Anca Bundaru:

Cat timp credeti dle Voiculescu ca sistemul va mai fi o piedica in calea unor bolnavi ca Daniel Raduta si de ce oameni simpli din online, ca prietenele mele, il pot ajuta mai repede decat statul sa se vindece sau… mai mult sa traiasca? De ce circuitul contributiilor catre sanatate e asa cancerigen?

Până atunci, însă, respiră lin, Daniel. Va fi bine.

120 COMENTARII

  1. buna ziua,
    fac parte dintre oamenii care „nu va au la suflet” din varii motive, insa lucrurile pentru care sunt in situatia asta nu isi au locul aici.
    fiind unul dintre putinii (daca nu singurul pana la ora asta) oameni cu o situatie financiara mai buna, care se implica in aceasta situatie critica, cu siguranta am sa imi reconsider pozitia fata de Omul Dan Voiculescu.
    Toata stima !

  2. domnule voiculescu, chapeau! dincolo de valoarea concreta, masurabila in bani, gestul acesta ma face sa cred ca poate clasa politica romaneasca are sanse de recuperare in ceea ce priveste increderea si respectul celor care voteaza si traiesc in tara asta.
    in orice caz, e un inceput la fundatia pentru dezvoltarea romaniei :)

  3. Domnule Voiculescu,

    Nenorocitul de stat român nu catadicseşte nici măcar să-i completeze şi semneze omului formularul E112 care, înţeleg eu, i-ar da acces la serviciile sistemelor de sănătate publică din alte ţări UE!

    Sistemul românesc de sănătate este atât de CRIMINAL încât nici măcar nu-şi recunoaşte neputinţa, preferând, din orgoliu, să condamne la moarte atâţia şi atâţia bolnavi de cancer!

    Interesaţi-vă, sunt sute şi sute de condamnaţi la moarte, din care doar câţiva ajung anual în Vest, unde… surpriză, sunt salvaţi!

  4. Decizia corectă era banii anonim. Ce ai toate mențiunile astea cu a se vindeca băiatul?

    Da’ blogosfera îți multumește oricum că te-ai bagat și tu.

  5. Speram ca acest caz sa deschida ochii la mai multi politicieni. Daniel nu este singurul aflat in aceasta situatie. In prezent, Romania are un sistem sanitar bolnav, foarte bolnav. Te imbolnavesti cand intri in spital…Asa ceva nu se mai poate. Este inadmisibil ce se intampla in Romania. 99% din tarile europene au pus sistemul sanitar pe primul loc, noi am pus salariile politicienilor…

  6. Felicitari pentru primele doua moduri in care v-ati hotarat sa va implicati in cazul acesta si respect profund pentru cazul in care, cel de-al treilea mod de implicare (cel mai important, dupa parerea mea), va avea concretizare.
    Va uram succes si puteti conta pe noi pentru sprijin in sensul acesta!

  7. In primul rand multumesc pentru gestul dvs. Cand e vorba de viata unui om, cine se gandeste la culoarea politica e un nemernic. de altfel, ati vazut ca acelasi online care va critica de multe ori, v-a recunoscut imediat meritele.

    Si da, aveti dreptate, trebuie modificat sistemul pentru ca aceste situatii punctuale sa nu se mai repete. Chiar asa de greu este ca statul sa se implice in crearea acelei baze de date nationale pentru donatori neinruditi? Ar fi un pas urias in rezolvarea unor tragedii pana la urma si in salvarea unor vieti.

  8. Credeam ca la punctul trei veti incerca sa gasiti solutii reale. Nu institutionalizarea caritatii. Nu datul de bani e solutia, ci schimbarea sistemului.
    Ar trebui sa lansati o comisie (personal as angaja o firma de audit) care cerceteze sistemul sanitar romanesc, sa vada ce trebuie facut pentru ca asemenea cazuri sa poate fi rezolvate in tara. E nevoie de x milioane de euro pentru ca TOTI bolnavii de leucemie sa fie tratati in tara, la 5% din pretul de afara? Perfect, strangem cu totii din burta un an doi si construim o clinica, aducem medici, educam, facem ceva _permanent_, si rezolvam acest caz si TOATE CAZURILE VIITOARE fara sa mai fie nevoie sa apelam la caritatea publica… VREODATA (sau cel putin la doua-trei exceptii).
    Rar solutiile adevarate stau in a turna bani peste problema; de multe ori se trateaza astfel efectele, nu cauza.
    Iar cauza, peste tot in Romania, e un sistem corupt si ineficient. Acolo trebuie lovit, acolo trebuie sa ne concentram fortele.
    G.

  9. Aveti idee cati „daniel raduta” exista in Romania ? pentru ei a facut cineva ceva ? sau ne implicam numai cand e un oarecare prilej sa ne facem putina reclama in online ? O donatie anonima cum fac atatia milionari in lume…era un gest. Asa e doar reclama pentru o saptamana, doua. Nu uitati sa ii spuneti Cameliei sa o dea la tv.

  10. dincolo de politica, voturi si alte scandaluri dintr-o lume de „mai sus” de noi, e vorba de viata unui om…veti ramane in memoria noastra, prietenii si colegii lui, ca omul care i-a redat zambetul. felicitari pentru acest gest!

  11. Mă bucur de implicarea dvs. şi mai ales că aţi început cu ce trebuia: donarea efectivă. Pînă la urmă, aceasta contează cel mai mult în cazul lui Daniel.
    Extrapolînd, dacă într-adevăr doriţi să vă implicaţi în reglementare, îmi permit să vă sugerez două direcţii importante şi a căror concretizare ar ajuta mulţi bolnavi din România:
    – eliberarea de formulare E112 în timp real, pentru ca este un drept al românilor bolnavi – sistemul este în proporţie de 90% nefuncţional;
    – realizarea catalogului de donatori de celule stem – o iniţiativă începută cu elan de către ProTv, dar care s-a fîsîit din păcate pe drum.
    Avem nevoie şi de legiferare (şi aici este rolul parlamentarului Dan Voiculescu), dar şi de implementare reală (unde poate intra în scenă fundaţia). Ce spuneţi, vă ţine?

  12. nu. optiunea corecta nu era donatia anonima. cum n-a fost nici pentru mine, nici pentru toata blogosfera care a facut tam-tam. omul zice ca va duce problema in parlament – ca va face valuri, care ii vor putea ajuta in viitor si pe altii. asta nu poti s-o faci ca anonim.
    fara sa fiu vreun admirator de moguli (dar nici prea bine informat despre ei, probabil si pentru ca ei nu vor sa iasa la lumina prea multe informatii adevarate), chapeau!

  13. Apel pentru memoria lui Cezar Ivanescu

    Pe 29 ianuarie 2010 s-au implinit doi ani de la atactul comis de Mircea Dinescu impotriva poetului Cezar Ivanescu.

    Jurnalul National a fost singurul ziar care a intreprins atunci, in februarie 2008, o ancheta jurnalistica onesta, intr-o maniera echilibrata si rationala [O nebuloasă pentru CNSAS, marţi, 12 februarie 2008], semnatarele articolului abordandu-i telefonic pe toti membrii Colegiului CNSAS.

    Concluziile erau de-a dreptul cutremuratoare si au fost notate succint si de Cezar Ivanescu in ultimele sale scrisori deschise (publicate partial sau integral, postum) si adresate presedintelui USR Nicolae Manolescu, presedintelui Romaniei Traian Basescu si Patriarhului Romaniei Preafericitul Daniel. In acest context, ar fi important de punctat si faptul ca Cezar Ivanescu a inregistrat si la USR si la Registratura Presedintiei, pe 4 februarie 2008, scrisori deschise (vedeti la final extrasele din statutul USR).

    Nimeni nu a raspuns acestor scrisori si nici demersurilor mele, textelor publicate prin revistele literare ale USR etc. Singurul raspuns obtinut cu pretul grevei foamei a fost acel minim, nedatat si evaziv comunicat al Comitetului Director al USR, 5 februarie 2008.

    Consider ca macar acum, la doi ani de la asasinarea mediatica (cel putin! desi aceasta moarte are cauze mult mai oculte, semnalate noua, celor aflati acolo, si la Morga spitalului Floreasca din Bucuresti) ar fi normal si drept ca un ziar serios sa publice o ancheta onesta sau o serie de articole in care sa incerce sa obtina niste raspunsuri de la cei implicati in derularea acestei drame, membrii Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu in special, Nicolae Manolescu, scriitori din Iasi si/sau orice alte persoane publice care ar putea oferi date si explicatii, pareri despre viata si opera lui Cezar Ivanescu (de la Alexandru Zub la Basarab Nicolescu sau de la Sorin Dumitrescu la Nicolae Breban s.a.).

    De exemplu, Uniunea Scriitorilor din Romania are trecut in propriul statut, urmatoarele: este o „asociatie profesionala de creatori, apolitica, fara scop lucrativ sau patrimonial (nonprofit), de utilitate publica, constituita în scopul sprijinirii si apararii literaturii si a intereselor profesionale, economice, sociale si morale ale scriitorilor.”; „reprezintă interesele scriitorilor din România în raporturile lor cu autoritatile, cu celelalte organizatii de creatori, cu persoanele juridice si fizice din tara si din strainatate.; „aderă la principiile din Carta fundamentală a Drepturilor Omului si îsi interzice promovarea sau adeziunea la activităti contrare demnitătii umane, libertătii, democratiei si statului de drept.”; „Libertatea de creatie si opinie, primatul valorii, solidaritatea profesionalã, initiativa, eficienta si transparenta sunt, de asemenea, principii de bază ale existentei si activitătii Uniunii.“ etc., etc.

    Teoretic, doctrinar, statutar, Uniunea Scriitorilor este obligata sa apere scriitorii si valorile literaturii romane. Teoretic. Practic, Uniunea Scriitorilor din Romania, prin intreaga conducere, a devenit principalul instrument de atac indreptat impotriva valorilor autentice.

    Inteleg ca in Romania, in contextul actual, dpdv al celor care fac regulile, jocurile sinistre, comanda atacurile prin presa etc, nu prea conteaza circumstantele mortii unui mare scriitor roman. Insa din punct de vedere moral nu ar trebui trecut cu vederea faptul ca presa a fost cea care a difuzat in nestire, pana la delir mediatic, in absenta oricaror probe, evidente, documente, marturii, texte oficial etc, informatia falsa ‘cum ca Cezar Ivanescu a primit decizie ca a facut politie politica’ (fapt neconfirmat de Monitorul Oficial sau de vreo alta institutie a Statului Roman) etc.

    Apoi, stirea, nebazata in fapt pe nimic, pe nicio minima dovada, act sau macar pe o a doua opinie a unui alt membru al Colegiului CNSAS, s-a perpetuat ca informatie inatacabila, ca decizie si a fost preluata ca atare intr-un crescendo furibund de intreaga presa si aparand evaziv chiar si in necrolog (o bataie de joc in intregul sau!).

    Singurul act de dreptate care se mai poate face acum, nu neaparat pentru Cezar Ivanescu, care a trait si a murit exemplar, cat mai ales pentru noi, pentru restabilirea demnitatii noastre, ca oameni integri, traitori in aceasta tara, ar fi, cred eu, restabilirea adevarului.

    Ca materiale documentare ar fi putea fi folosite si textele scrisorilor lui Cezar Ivanescu dar si un mic interviu (nepublicat) acordat in februarie 2008 SIDONIEI SILIAN – Jurnalul National, prin telefon (interviul nu a mai aparut pentru ca Cezar Ivanescu nu a fost de acord sa publice un text atat de abrupt, fara o minima prezentare etc, acum insa acesta este text inedit si are valoare de document.)

    Va rog, in masura in care acest lucru va sta in putinta, sa sustineti mediatizarea acestui caz prin intermedierea unei legaturi cu cineva de la Jurnalul National care sa aiba putere de decizie si sa fie dispus sa marseze la aceasta incercare de restabilire a adevarului si a circumstantelor producerii acelui scandal mediatic.

    Cei interesati de acest caz pot gasi
    mai multe informatii pe blogurile

    http://cezar-ivanescu.blogspot.com/
    http://in-memoriam-cezar-ivanescu.blogspot.com/
    http://www.youtube.com/user/CEZARIVANESCUTV

    sau pe http://cezar-ivanescu-poeme.blogspot.com/

  14. Era o chestiune de timp pana sa castig un pariu.
    Am pariat ca o veti face, intr-un fel sau altul, dar ca oricum o veti face (si din convingere, nu pentru imagine).

    Ati facut-o in toate 3!

    Respect!

  15. Domnule Voiculescu, Sunteti ipocrit. Da! stiu! nu e o noutate, si va bucurati ca puteti rade in barba fara sa va vada nimeni. Stiti ca nu veti rezolva nimic cu sistemul chiar daca pretindeti ca vreti asta, iar singurul lucru pe care il obtineti sunt simpatizanti naivi care nu stiu inca ca nu prea va tineti de promisiuni.

    Prieteni stiu de ce!

  16. Acest moment reflecta exact situatia Sistemului de Sanatate din Romania.
    Lupta pentru supravietuire, este clar reflectata in toata actiunea purtata de acesti oameni ce s-au mobilizat pentu a porni de „JOS” cu acest caz, de la primul Euro strans, si pana cand au ajuns „SUS”, la Dl. Voiculescu, pentru a se pune ” cireasa pe tort ” . S-a vazut exact de cat zbucium pe viata si pe moarte a fost nevoie aici „JOS” intre pamanteni, pentru ca ” povestea ” sa se incheie cu un final fericit. Respect Domnule Voiculescu pentru ca „ati facut ceva”.

  17. @costel popescu Ipocrizie,neipocrizie – omu’ ajuta. Ca n-o sa poate face nimic cu legea, asta e alta poveste. Daca stia pana acum de campania asta sigur se implica. Si el si SOV si Patriciu si alti oameni care se sterg la dos cu 150.000 euro. De promisiunea asta se va tine. Da si tu cautare pe Goagal si vezi cam ce face fundatia mogulului. Eu unul n-o sa-l simpatizez niciodata, dar pentru gestul asta si multe altele, merita tot respectul.

  18. Nu cred că’mi pasă de ce a făcut’o, cât timp a făcut’o.
    Ipocriţi sunt cei care, după ce o parte a media a început să scrie despre mârşăviile din sistemul de sănătate, au spus „Da, să trăiţi!” şi s’au pus să posteze comentarii despre câtă, vezi, Doamne, transparenţă şi cinste zac în Ministerul Sănătăţii şi CNAS.

  19. V-ati castigat respectul a zeci de mii de oameni! Felicitari pentru decizie. Multumiti-le celor care v-au deschis ochii si fiti sigur ca ati facut azi o fapta buna! Zanarimea din Romania va primeste cu bratele deschise! :)

  20. Trebuie facut ceva intr-adevar. Acum a fost o campanie online excpetionala, dar nu s epoate face asta pentru toti cei aflati in aceasta situatie.

    Pe noi (pe mine si colegii) ne-a miscat mult. E din breasla.

  21. O decizie ce apartine unui om cu inima. Un gest frumos.

    ce facem cu restul celor ce se afla in aceas situatie cu Daniel? Sunt foarte multi.

    De la bolnavi ce au nevoie de operatii in strainatate (oare de ce politicienii nostri se opereaza la apendice in Austria?) la copii bolnavi de SIDA, ce nu se pot bucura nici macar de o elementara vizita la munte pentru cateva zile (intrucat foarte putini cabanieri accepta ca acestia sa le treaca pragul)., copii ce s-au imbolnavit in mare parte tot in sistemul medical romanesc.
    Nepasarea cat si saracia, cauzata de proasta gestiune a fondurilor sunt cauzele esecului sistemului medical romanesc.

    Daca banii s-ar fi investit in adevaratul sens al cuvantului, daca ar exista stimulente ca angajatorii sa iasa din zona gri….., daca in sistemul medical s-ar investi (nu doar in a organiza licitatii pentru programe PC, sau furnizori de calculatoare), ci in tehnologie adevarata, in stagieri peste hotare, schimb de experiente, organizari de congrese medicale, stiintifice,….(pentru a fura cunostinte)

    Fetita mea a putut fi salvata de la numeroasele arsuri pe corp doar datorita unei sectii de chirurgie plastica in cadrul spitalului de pediatrie Brasov, infiintarea careia a fost posibila urmare a sprijinului financiar dat de Rotary Club. Ce cazuri am vazut acolo cu copii arsi nu doresc nimanui sa vada asa ceva.
    Le multumesc ca mi-au salvata fetita.
    De ce statul nu poate sa faca asemenea lucruri?

  22. @Costel Popescu, ai perfecta dreptate, cat de naivi pot fi unii din pacate ! Gata, s-a rezolvat totul… Praf in ochi pt. prosti, de 20 de ani se intampla asta si din pacate romanu’ inca mai crede in basme de astea de adormit copii ! Fratilor, cu o floare nu se face primavara… Eu nu mai am incredere in nimeni si nimic. Vrajeli ieftine de impresionat prostimea ce pune botu’ sau blog-eri de serviciu care „aplauda” sa atraga noi creduli ! De aia am ajuns unde am ajuns, de botanisti ce suntem !

  23. Dle. Voiculescu,

    Desi de-o vreme nu-mi mai erati simpatic (pentru ca v-am propus sa ma cumparati convenabil si nici pana in ziua de azi nu inteleg cum ati putut refuza o asemenea oferta UNICA :)) ) va multumesc sincer pentru ca v-ati implicat in cauza lui Daniel.

    Noi am incercat, fiecare dupa puterile noastre, sa-l ajutam. Dar interventia dvs. e fundamentala, si pentru asta, va multumesc.

  24. VA MULTUMESC DOMNLE VOICULESCU, CAT SUNT OAMENI CA DUMNEAVOATRA MAI ESTE SPETANTA. COMENTARILE DE PE BLOG AFERENTE ACESTUI CAZ, ARATA CA ROMANIA ADEVARATA SI CIVILIZATA
    MAI EXISTA !

  25. din pacate se va rezolva un caz punctual . Cand veti ajunge la Sf. Petru se va numara inca o bila alba …. cum ramane insa cu cei care nu sunt la fel de norocosi ca Daniel sa intre in lumina reflectoarelor …

    P.S. asta nu va diminueaza cu nimic meritul de a salva o viata . ma inclin ….

  26. D-le Voiculescu sunt un om care doar a simtit alaturi de Daniel si cati altii ca el. de aceea simt si eu nevoia de a va multumi pentru gestul pe care l-ati facut in ceea ce-l priveste

  27. Cu respect ma inclin in fata gestului D-voastra, D-le Voiculescu. Probabil ca daca am incerca cu totii sa fim Oameni, macar un sfert din viata, lumea aceasta ar fi mai buna si mai frumoasa. Inca o data, mult respect.

  28. Felicitari,domnule Voiculescu, pentru gestul facut!
    Sunt convinsa ca aceste semnale de alarma merg spre multi, putini care intr-adevar raspund.
    Tot respectul si sper sincer sa reusiti sa gasiti o metoda prin care aceste cazuri sa poata fi rezolvate mult mai usor.

  29. Felicitari pentru gest, o viata este o viata si este nepretuita, insa faptul ca incercati sa politizati si acest gest in esenta lui extrem de omenos, denota faptul ca aveti un caracter mizer.

  30. Iata ce se intampla in Romania anului 2010. Cand toti il faceau mogul, cand toata lumea se obisnuise sa-l critice, Dan Voiculescu le demonstreaza tuturor ca este un om suflet mare. Sa salvezi o viata este cel mai nobil lucru din univers. Poate mai important decat nasterea in sine. Si cat de trista parea la inceput, povestea lui Daniel. Acum sunt convins ca exista oameni carora le pasa. Vorbind de moguli – nu l-am vazut pe Vantu facand astfel de gesturi, nu l-am vazut nici pe Patriciu. Si peste toate sa nu uitam ca fundatia Dan Voiculescu ajuta, promoveaza si sprijina tinerele talente in orice domeniu, incepand cu arta – literatura, pictura chiar si sculptura pana la actorie sau pur si simplu visuri care merita urmate. Felicitari Dan Voiculescu. Sunt unul dintre oameni care pana nu demult, va criticau.

  31. o fapta buna ramine o fapta buna oricit nod in papura ai cauta.
    anonim sau public nu are importanta.
    de ce pentru x da si restul nu, asta e soarta, sunt convins ca nu va face acelasi lucru si pentru ceilalti.
    despre sistem vorbim de 20 ani si vom vorbi la fel peste alti 20.

  32. Jigodeala pe centura : politica de scursura !

    Tot haladuind pe Google,
    -Ca pe bulevard,fireste,-
    Scuipand verbul intre ochi
    Si cu ochii pe neveste,
    Fu surprins d’ o bunicuta,
    Cu un scurt croseu de stanga,
    Intre ochi-i de maimuta !
    Enervata de modelul
    Doi pe fata,doi pe dos,
    Bunicuta croseteaza
    Cel putin periculos !
    Ameninta galeria :
    -Va arata maica ,voua!
    Ca prostu’ e tot cel vechi,
    Insa,…ponta pare noua !
    -O sa pun sa va pazeasca
    Procuror{de la Parchet?}
    Va arata bunicuta
    Jigodeala la pachet !
    ––––

    Ca Istoria se scrie
    Uneori , chiar in jargon,
    Argumentu-i scris mai sus
    Si v’ asigur ca-i…”beton” !

    Acesta este un pamflet: orice asemanare cu persoane sau situatii reale, este pur-intamplatoare !

  33. @PENTRU TOTI !

    Bai… nene, da’ de unde ati aparut atatia, mancav-as ?! Pana mai ieri, cand scriam de tot ce se intampla in Romania asta nenorocita si ca suntem in faliment total, nu va aratati decat vreo 2-3… Acum, cand vine vorba de imaginea lui nea’ MOGULU’… va inghesuiti ca la concursul de epigrame ( ca doar era pe bani…)
    Ma intreb cati dintre voi, va postati sub alte nickname-uri pt. a ingrosa randul comentariilor libidinoase si de ridicare in slavi a BINEVOITORULUI vostru !
    D’aia am ajuns unde am ajuns, pt. ca suntem un popor de lingai si naivi. Nu va faceti nicio grija, prin asemenea gesturi de caritate ( imagine ) din partea acestor imbogatiti, BANII SE INTORC LA POPOR !

  34. @D-le Voiculescu, ati reusit… felicitari !

    Se pare ca mi-ati citit comentariul din 17.02.2010, pozitia 5 la subiectul „iPad” si ati actionat in consecinta ! Nu stiu, dar parca gestul e cam tintit si prea ostentativ. Stiti cati oameni de buna credinta fac gesturi similare si nu a auzit nimeni de ei ?
    Treburile nu se rezolva asa, cu publicitate fatisa ci in Parlament… acolo unde se mananca, se bea si se doarme bine pe salarii, sporuri si facilitati maxime !

  35. Cazul Daniel Raduta a rupt tiparele. A demonstrat puterea mediului online. BRAVO voua tuturor celor care ati stat cu mana pe tastele calculatorului. Voi i-ati daruit timpul vostru acestui tanar, deci viata!

    D-le Voiculescu, ma inclin in fata gestului dvs. Este maret! Personal, stiu ca nu este prima oara cand faceti asta. Am transmis mai departe an alt gest de mare omenie pe care l-ati facut, catre familia unui fost redactor sef pe care cancerul l-a doborat in numai doua saptamani. Eu stiu cel mai bine in ce fel i-ati adoptat atunci copiii si sotia.

  36. Nea Voiculescule se pare ca iti permiti . Eu i-am promis lui Daniel o sticla de laptic , atunci cand se va face bine . Asa ca il astept sa ridice biberonul .

  37. Sunt absolut admirabile si incantatoare aceste randuri, la fel ca si faptele dumneavoastra. Cat de mult conteaza… enorm, sa-ti spuna cineva ca va fi bine, stiind ca va face asta pentru tine!

  38. Domnule Voiculescu,

    In primul rand, va multumesc ca ati ales sa ne ajutati prietenul sa redevina sanatos.
    In al doilea rand, va asigur ca tot zbuciumul asta din ultimele saptamani nu poate ramane fara ecou. Daca nu se poate sa te bazezi pe ceea ce exista, mi se pare logic sa pui mintea la contributie si sa creezi o alternativa. Cam asta e si gandul nostru.

    E posibil ca noi sa nu beneficiem de resursele financiare pentru a creea o clinica pentru a-i salva pe toti cei ce sunt acum in stare critica.
    Daca stiu ceva despre noi, e ca suntem tenace inde-ajuns incat sa strangem banii necesari pentru a realiza proiectul asta.

    Nu ne putem uita la oamenii astia condamnati de tara lor, stingandu-se daca nu au averi….Ca Daniel mai sunt multi altii.
    As vrea sa-l vad pe Daniel zambind iarasi sanatos. Si o va face, mai ales acum, ca i-ati intins o mana de ajutor si contul lui va aduna pretul sanatatii si cu ajutorul dumneavoastra.
    Doar imi doresc sa gandim mai departe…doar atat!

  39. Va multumesc domnule Voiculescu!
    Si asa cum spune mai sus Diana Stoleru…. imi doresc sa gandim mai departe, imi doresc sa redam sansa generatiei tinere de a arata ca Romania nu e condamnata pe vecie, ca exista inca speranta si ca aici, in tara asta, inca traiesc oameni.

  40. Domnule Voiculescu, in numele tuturor bloggerilor care au tras pentru viata lui Daniel… va multumesc !

    Intotdeauna am stiut ca dincolo de „mogul” exista un om, un suflet, emotii, trairi, simtiri. Si aici nu vorbesc numai despre Dan Voiculescu… ci despre toti ceilalti „moguli”. Mama, cat urasc termenul asta… de mogul.

    Inca o data, va multumim ca v-ati prins alaturi de noi in „hora”… si eu sper ca Daniel sa fie bine.

  41. Dle.aveţi toată admiraţia mea! De azi, aţi câştigat un „avocat” şi, de ce nu, „cel care salvează o viaţă, salvează întreg Universul”. Chapeau bas!

  42. Un gest frumos este si ramine un gest frumos. Asa cum un zimbet este ceea ce este; un zimbet. Oricit ar vrea cineva sa-l transforme in altceva, gestul sau zimbetul sunt dovada propriei lor existente! Cind salvezi o viata, este cert ca asta faci! Nu-i nici o contradictie, nimic de comentat si nimic de adaugat. Fapta in sine este dovada intentiei categorice de a fi vrut/dorit s-o faci! Este incontestabila, frumoasa si clara, orict ar vrea unii si altii s-o descalifice, or s-o trasforme in altceva. Felicitari, domnule Voiculescu. Si nu doar pentru Daniel, pentru ca el este „flacara care aprinde focul cel mare”!
    Poate ca prin boala lui atrage atentia asupra sistemului de sanatate si a nejunsurilor din interiorul lui. In toata lumea sistemele de sanatate sunt greoaie, pline de probleme si de neajunsuri, dar gradele de „deficiente” difera, iar pe la noi nevoia de ajustari, de idei noi, de reasezari si viziuni diferite este la cote maxime. Implicarea politica a fost la noi mai mult declarativa. Cu 3 la suta din PIB pentru sanatate, cind altii abia o duc cu 6-7 la suta, este greu sa-ti imaginezi niste clinici de stat ca la Viena sau ca in America. Este greu sa-ti imaginezi si faptul ca statul poate suporta cheltuielile pentru toti cei care au nevoie sa mearga in strainatate. Dar, chiar daca nu se poate face totul, este loc de facut mult in privinta sistemului de sanatate si pentru imbunatatirea accesului la asistenta medicala, deopotriva aici si peste hotare. Un program de sanatate coerent, puternic, care sa poata fi pus in practica rapid, poate drege si imaginea politicianului care „doarme”! Povestea aceasta poate aduce multe idei bune pentru sistemul sanitar si poate misca „lumea politica” in acest demers, dar si lumea afacerilor, fiindca sistemul de sanatate este un potential tarim pentru investitii chiar in vreme de criza. Am auzit ca-n America a fost folosit astfel si ca efectele au devenit vizibile.
    Oricum, este extraordinar sa vedem spiritul uman in manifestarile sale de daruire, generozitate, mila, compasiune si dragoste! Felicitari tuturor!

  43. Am un mesaj pentru toti cei care va acuza de ‘lovitura media/de imagine’ etc. Invit restul persoanele publice din Romania sa faca un astfel de gest. Atata timp cat el ramane singular din pacate, nu vad cum si-ar permite cineva sa arunce cu noroi.Astept continuarea… suntem multi noi, cei care, asemenea Dianei Stoleru, suntem dispusi sa facem eforturi pentru ca lucrurile sa avanseze in Romania.

  44. @sebra,
    Daca as fi avut de unde sa pun diferenta, cu siguranta as fi facut-o din tot sufletul si crede-ma, nu as fi avut nevoie de reclama gratuita, pt. ca nu am niciun interes, deoarece nu fac parte din niciun partid politic, nu am nicio simpatie pt. clasa politica romaneasca. …nici pt. „poporul” care a decis inca 5 ani de dictatura portocalie ! N-as fi vrut ca lumea sa scrie despre mine gratis, daca puneam diferenta, pt. ca eu nu vreau sa fac parte din lume. Eu vreau sa fiu intre OAMENI ! Stii bine unde am vrut sa „bat”… ma mir ca nu mi-au sarit in cap toti servitorii si lingaii de serviciu ! Daca mi-as fi permis financiar, fii sigura ca nu mai eram demult in tara asta de curve pupatoare de funduri si lingai mancatori de rahat. Ma bucur mult ca s-au strans banii pt. Daniel, sa dea Dumnezeu sa fie bine ! …dar, stii ceva ?!… toti cei care au donat bani pana la diferenta, cine sunt, cine-i ridica in slavi, oare au nevoie ca „lumea sa scrie despre ei gratis” ?!…

    PS: ti-am citit scrierile, imi plac ! Si eu sunt anti basescu cu toata sleahta lui, dar nici pe ceilalti nu pot sa-i sufar. Sunt toti la fel…

  45. va propun o situatie la care sa reflectati :

    Daca maine dimineata v-ati trezi ca in aceeasi situatie cu tanarul se afla Traian Basescu si DV ar fi singurul care l-ar putea ajuta …cu sinceritate in fata oglinzii raspunsul ….

    sau poate asa : Daca maine DV a afla ca mai are 5 zile de trait si singurul care poate ajuta e Traian Basescu … ce ar face DV si ce ar face TB ….

    si astea sunt lucruri importante … poate dupa ce va dati singur raspunsul faceti un post cu intrebarea mea sau raspunsul dvs sa vedem si reactiile celorlalti …

  46. sefu meu cu toane multe
    cine vrea sa te asculte
    haina este in cuier
    eu ma joc un soliter

    cafeaua inca nu-i gata
    imediat fac si kk
    pranzul e pe vine
    ora 5 vine la mine

    de muncit muncim roboti
    uiti sa ne intrebi pe noi
    uiti ca avem si noi nevoi
    nu suntem la fel toti

    tu esti unu noi vro’ doi
    am fi mai eficienti
    daca ai scrie pe hartie
    ce vrei de la noi.

    un birou mai colorat
    m-ar motiva mai bine
    sa-mi iau pauze mai dese
    si 3 sandwiciuri intre mese

    o sa te iubesc mai mult
    daca in loc sa trantesti usa
    imi spui adevarul tau
    cum ca ti-a murit matusa

    si uitam ca noi muncim
    si ne apuca ora noua
    nici nu stim cand a trecut
    dupa vineri uite doua

    doua zile libere cand tu
    as vrea sa nu ma suni
    sunt cu ai mei de acasa
    si acum stam si noi la masa

  47. @maria
    aveti perfecta dreptate, cu doua mici comentarii:
    -3% PIB sau 7% PIB nu prea conteaza atunci cand Volumulul intregului PIB este mic., adica economia saraca.iar gestiunea acestor procente lasa de dorit.
    Cand PIB-ul este mic, economia gri in floare si 50% poate sa nu ajunga.
    Daca comparama procente comparati si PIB/cap de locuitori sau si mai interesant: PIB /cap de locuitor persoane active, si o sa vedeti ca suntem la coada.
    Exemplul cu SUA este corect, numai ca reforma medicala pe care vrea sa o faca Obama acolo se pare ca o sa-l coste enorm din punct de vedere politic. Acolo e o alta lume, in care cei ce platesc impozite nu inteleg si nu pot sa inteleaga de ce trebuie sa plateasca pentru cei ce trag iarba pe nas de dimineata pana seara…e cam o idee socialista in inima capitalismului…
    In statele in care Obama se bucura de majoritate, se pare ca raportul a inceput sa se schimbe in favoarea oponentilor…..

  48. Am constatat de multe ori că părerile mele coincid cu cele ale lui VALiberal. Şi de data asta sunt de acord cu el. Pentru Dan Voiculescu, mâna de ajutor dată lui Daniel Răduţă constituie (şi) o ocazie splendidă de a-şi face publicitate. Ştiţi ce-ar fi făcut mogulul, logic vorbind, dacă gestul lui ar fi fost complet dezinteresat? Ar fi completat diferenţa necesară pentru tratamentul lui Daniel PE ŞEST, PE TĂCUTE, FĂRĂ SĂ FACĂ PUBLIC GESTUL LUI. Depunea banii în contul potrivit şi cu asta basta, ba chiar avea grijă să nu se ştie de unde provin banii respectivi. O donaţie generoasă din partea unui anonim. Şi s-ar fi mulţumit cu ideea că, în lumea de dincolo, acolo sus, va beneficia de o bilă albă de la Sfântul Petru, aşa cum a scris cineva. Să fim sinceri: dacă Dan Voiculescu ar fi fost într-adevăr dezinteresat, aşa ar fi procedat, e la mintea cocoşului, nu?

    P.S. – @ Gabriel, moralistul de serviciu

    Alo, domnu’ Gabi, ce faci, nu eşti pe fază? N-ai văzut ce cuvinte foloseşte VALiberal? „Stii bine unde am vrut sa “bat”… ma mir ca nu mi-au sarit in cap toti servitorii si lingaii de serviciu ! Daca mi-as fi permis financiar, fii sigura ca nu mai eram demult in tara asta de curve pupatoare de funduri si lingai mancatori de rahat.” Păi e posibil să treci cu vedera limbajul acesta agresiv?! Cu atât mai mult cu cât, scriind despre lingăii de serviciu, se referă la unii care scriu pe acest blog.

    Când a fost vorba despre articolul lui Julius Constantinescu, tu ai presupus că este o reclamă mascată pentru mogul, de la care ar primi bani. Eu l-am atacat pe Julius pentru că, indirect, îi dă apă la moară lui Băse. Apoi, Julius a intervenit şi a infirmat presupunerea ta ineptă, iar tu, în loc să constaţi că te-ai făcut de cacao şi să te faci mic, l-ai insultat prosteşte, acuzându-l că „s-a supărat ca prostul pe sat” (de unde şi până unde, omul doar a pus adevărul în drepturile sale, atâta tot), şi te-ai mai băgat în seamă aiurea şi cu mine, deranjat de textul meu „de coprocultură” şi de agresivitatea mea (deşi nici atunci n-am înţeles prea bine ce te f…e pe tine grija că sunt eu agresiv).

    Ca să nu par agresivul de serviciu de pe blogul ăsta, am adoptat un ton conciliant şi ţi-am dat dreptate, dar acum, constatând că nu-i iei în primire şi pe alţii, la fel de „agresivi”, care scriu şi ei texte „de coprocultură”, îţi spun sincer că mă simt persecutat. E posibil să fii pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă? Păi unde este obiectivitatea ta? Ce faci, dormi?

  49. @ Pentru Cristina :

    Ordinea iti e de-a moaca
    Si cam zgaraie auzul,
    Cand ne spui ca intai faci kk
    Dupa care… tu iei pranzul.

  50. Tuturor celor care va acuza ca nu urmariti altceva decit sa va faceti publicitate, le spun: dupa parerea mea, atunci cind un om salveaza viata altui om, are dreptul, cel putin, sa nu faca un numar de falsa modestie. In plus, de ce nu-l intrebati pe Daniel Raduta daca il deranjeaza sau nu ca domnul Voiculescu isi face publicitate? Daca ati fi voi in locul lui, v-ar deranja?

  51. @ Pentru Cristina 105

    Ordinea iti e de-a moaca
    Si cam zgarie auzul,
    Cand ne spui ca intai faci kk
    Dupa care … tu iei pranzul.

  52. Domnule Voiculescu,

    Multe multumiri pentru sprijinul acordat lui Daniel! Din pacate sunt foarte multe cazuri care au nevoie de marinimia dumneavostra si aas dori sa va semnalez aici unul dintre ele care poarta numele Sorin Gologan – are numai 14 ani si a fost diagnosticat cu o forma cumpliat de cancer. O contributie cat de mica din partea dumneavoastra a apropiatilor dumneavoastra si a cititorilor poate face mult pentru salvarea acestui copil. Va rog din suflet sa il sprijiniti si va mai rog sa faceti tot ce va sta in putinta pentru salvarea sistemului medical din Romania. Dupa cum probabil stiti, IN ROMANIA SE MOARE CU ZILE.

    Cu stima,

    Cezar

  53. URGENT! CAZ UMANITAR: Ajutati un suflet – Sorin Gologan

    Ajutati-ne sa salvam viata lui Sorin Gologan, un copil de numai 14 ani, maturizat inainte de vreme.

    Acest copil sufera de NEUROBLASTOM TORACIC, o forma rara de cancer, foarte grava, care evolueaza foarte rapid si ii ataca pe zi ce trece corpul si mintea.

    http://www.soringologan.com
    http://apps.facebook.com/causes/448846
    http://soringologan.com/p10-Cum+puteti+ajuta
    http://soringologan.com/p11-Bannere

    TREBUIE SA STRANGEM BANII PENTRU SORIN IN MAXIM 2 LUNI !!!

    „Orice efort conteaza, oricat de mic”.

Comentariile sunt închise.